Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
"Az életfogytiglan sérti az elítéltek emberi méltóságát" - í
  2014-05-25 21:51:35, vasárnap
 
 




"Az életfogytiglan sérti az elítéltek emberi méltóságát" - íme a helsinkis taknyos, aki rá akarja szabadítani a gyilkosokat a társadalomra

Több tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt bűnöző is szabadlábra kerülhetne, ha az Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi ítélete alapján Magyarország megváltoztatná az ezzel kapcsolatos törvényt. A strassbourgi döntés szerint ugyanis a későbbi szabadlábra helyezés lehetőségét kizáró ítélet megalázó bánásmódnak minősül.
Az idős embereket brutálisan bántalmazó ároktői cigány banda két tagja tényleges életfogytiglani börtönt kapott első fokon, akárcsak a "romagyilkosságok" elkövetői, a 11 éves Szita Bencét brutális kegyetlenséggel meggyilkoló három elítélt, vagy éppen a kegyetlen alvilági módszereiről ismert Fekete Sereg vezetője, "Magyar" Róbert - a magyar bíróságok szerint életük végéig a rácsok mögött kell maradniuk. A büntetés-végrehajtás adatai szerint jelenleg 46 tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt bűnözőt tartanak fogva, 33-at már jogerősen is elítéltek, köztük azt a Magyar Lászlót is, akit többek között két ember meggyilkolásával vádoltak.
Az ő ügye került az Európai Emberi Jogi Bíróság elé, amely kedden első fokon elmarasztalta Magyarországot a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés szabályozása miatt. A bíróság ugyanis "megalázónak tartja" az elítéltek szempontjából, hogy valóban életük végéig szól az ítélet, vagyis "jó magaviselet" esetén sem kerülhetnek szabadlábra.
A Magyar (helyesebben Magyarellenes) Helsinki Bizottság a gyilkos oldalán vett részt az ügyben Strassburgban, és üdvözölték a bíróság döntését. Fazekas Tamás ügyvéd szerint a tényleges életfogytiglani börtön "sérti az elítéltek emberi méltóságát".
Zoom
"Olyan büntetési rendszert kell kialakítani, ami nem veszi el véglegesen a reményt a fogvatartottól, és megadja az elméleti lehetőségét annak, hogy 25 vagy 30 év elteltével újra megvizsgálják azt, hogy képes-e visszailleszkedni a társadalomba" - mondta Fazekas Tamás.
Zoom
Ha anyádat erőszakolnák és ölnék meg, biztos akkor is nagyon szurkolnál, hogy az elkövető "visszailleszkedjen a társadalomba", és elkapja a feleségedet - esetleg férjedet - is...
Zoom
A "Helsinki csoport" - hazánk egyik legkártékonyabb szerveződése, köztük van Tamásunk is
A különös kegyetlenséggel meggyilkolt tizenegy éves Szita Bence nevelőapja szerint is érthetetlen és felháborító az európai döntés. "Én Strassburg szégyenének nevezem a keddi híreket, teljesen fel vagyok rajta háborodva. Hogy lehet, hogy lehetnek emberi jogaik olyan brutális kegyetlen gyilkosoknak, mint akik a fiam elkövetői?" - fogalmazott Gyöngyi Sándor.
Az SMS párt EP-listavezetőjének fiát 22 éve ölték meg. Tóth Tamás is felháborítónak nevezte a bíróság döntését. Azt mondta, ha bekerül az Európai Parlamentbe, azért fog küzdeni, hogy a tényleges életfogytiglani büntetés megmaradjon. "Akkor szabaduljon a gyilkos, amikor az áldozat visszajön a temetőből" - mondta.
Orbán Viktor kedden szintén felháborítónak nevezte a döntést. A miniszterelnök azt mondta: a kormány továbbra is kitart a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés mellett. Majd meglátjuk...
A tényleges életfogytiglani szabadságvesztést az alaptörvény is tartalmazza. Az erről szóló nemzeti konzultáción a válaszadók több mint 90 százaléka támogatta azt. Az Európai Unióban nem csak Magyarországon van érvényben a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés. Franciaországban, Észtországban, Ausztriában, Bulgáriában, Dániában, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, és az Egyesült Királyságban is alkalmazzák.
Alább látható a Híradó összeállítása, benne a gyilkosok pártjára álló taknyossal:

videó https://www.youtube.com/watch?v=snDoSCo_Qek

"Az életfogytiglan sérti az elítéltek emberi méltóságát" - Hirdeti a Helsinki bizpttság

Fazekas Tamás nemcsak a gyilkosokat védelmezi lelkesen, azért is mindent megtesz, hogy a közszeméremsértő, deviáns buzik évről évre meggyalázhassák fővárosunkat, az alábbi műsorban pedig Buzerikusszal együtt sajnálkozik a magyarokra támadó cigánybűnözők elítélése miatt. (Utána pedig TGM és Iványi szomorkodnak hasonló ügyben - és az ilyen meghívottakat futtató műsort és annak zsidó készítőjét, s ezzel pedig a hitgyülis szektatévét támogatja a "magyar" OTP... - A teljes videó itt látható.)

videó https://www.youtube.com/watch?v=5IZcJ3egcEM
friderikusz

Aki esetleg a magyar társadalom szempontjából nem tartja hasznosnak Fazekas Tamás tevékenységét, a honlapjuk alapján ide írhatja meg neki a véleményét - nem feledve azt, hogy ügyvédről van szó, így célszerű nem fenyegetni semmivel -: tamas.fazekas@helsinki.hu.)
(Kuruc.info - Híradó nyomán, képek: "Magyar" Narancs)




http://kuruc.info/r/26/128196/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indiában egy pragmatikus nacionalista került hatalomra
  2014-05-25 21:34:41, vasárnap
 
  Indiában egy pragmatikus nacionalista került hatalomra
Posted on 2014/05/22 by Nifadmin


Indiának új miniszterelnöke van. Ez Narendra Modi az ellenzéki Indiai Nemzeti Párt vezére. Az előzetes becslések szerint a párt minimum 272 mandátumot szerez meg a parlament alsóházának 543 mandátumából.

Ezt a pártot Indiában nacionalistának tartják. Maga Narendra Modi egyfajta pragmatikus nacionalista. Hivatalosan május 17-én választja meg őt a párt frakciója a választások utáni első ülésén. De ez tiszta formalitás lesz.

Narendra Modi hosszú ideig a Pakisztánnal szomszédos Gudzsarát nyugat-indiai állam főminisztere volt. És ott jelentős sikereket ért el. Beruházásokat vonzott az államba és gazdaságilag virágzó területté tette. Most az indiaiak azt remélik, hogy Modi az egész országra kiterjeszti sikeres tapasztalatát.

Az indiai sajtóból ítélve Modi kész még szorosabbra fonni a hagyományosan jó kapcsolatokat Oroszországgal a kereskedelem, az ipari és tudományos-műszaki együttműködés terén. Delhi és Moszkva politikailag sikeresen működik együtt a BRICS keretein belül.

De a legfontosabb feladatának a kapcsolatok normalizálását tartja India legközelebbi szomszédjaival - Pakisztánnal és Kínával. A következőket mondja Udaj Bhaszkar ismert indiai hadi elemző:

- Úgy vélem, hogy Modi folytatja Vadzspai volt miniszterelnök politikáját. Ez előirányozza a kapcsolatok normalizélését Pakisztánnal, ha ott nem fogják támogatni a terrorista csoportok tevékenységét. Azt gondolom, Modi csak örülni fog, ha sikerül fejleszteni a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat Pakisztánnal. Ezt a hozzáállást tanúsította akkor, amikor a Pakisztánnal határos Gudzsarát állam főminisztere volt. Nyilvánvaló, hogy India és Pakisztán kereskedelmi kapcsolatainak fejlődése kedvezően hat ki az egész térségre.

Ezzel az értékeléssel egyetért még egy szakértő, Tarun Vidzsej az Indiai Nemzeti Párt nemzeti végrehajtó bizottságának tagja.

- Narendra Modi erős és határozott vezető, és azt reméljük, hogy mellette javulnak a kapcsolatok, elsősorban szomszédainkkal. Szándékunkban áll a kapcsolatok javítása az Egyesült Államokkal a kölcsönösség és egyenjogúság alapján. Ez természetesen függ a másik fél állásfoglalásától is, attól, hogyan fogja építeni kapcsolatait az új kormánnyal.

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/22/indiaban-egy-pragmatikus-nacional ista-kerult-hatalomra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Özön Fidesz
  2014-05-25 21:05:40, vasárnap
 
  Özön Fidesz

Old Dakota 2014. május 24., szombat 19:19

Ismét telefonálnak. Ismét választás. Most Európa Uniós. Mozgósítanak. Elővették a Kubatov-listákat azaz minden saját szavazót elvinni az urnához, minden ellenzékit otthon tartani. Telefonálnak. Menjek szavazni.

Kire szavazok? Felteszik ezt a kérdést. Viccelnek? A szavazás titkos és magánügy. De mégis kérdezik. Ha valaki valamilyen okból felkerült a listára, akkor hívogatják és emaileznek. Eddig géptelefonok most aktivisták és politikusok. Hívott maga a vezér is. viktor

Sőt egy volt református püspök is. Aki már Tőkés lett, mert a már régen a mannont szolgálja. Két urat nem lehet. Le is tettem azonnal. Az RMDSZ nem kér belőle, így a Fidesz listán indul.

Majd együtt hirdetik a keresztény értékeket Dajcstomival, aki házassági hűség és a család mintaképe. A püspök is most vált el, és vagyonmegosztási per előtt áll. ,,A Fidesz a lovon ül, a Jobbik átesik a ló egyik oldalára, az utód-kommunisták, a darabjaira hullott szocialisták pedig átestek a ló másik oldalára" - mondta Tőkés László néhány napja egy EP választási ceremónián. Miért nem szamáron? Jézus is úgy vonult be Jeruzsálembe. De a volt püspök már nem ismeri az Írást. Megélhetési politikus lett és gyűlölködik is. Egyházi főemberhez nem illő módon. Dea Fideszért és a pénzért mindent.

Majd egyszer a Fidesz özönnek is vége lesz.

http://patacsipilvax.hu/2014/05/24/ozon-fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sógoroknál erősödött az euroszkeptikus Osztrák Szabadságpá
  2014-05-25 19:54:24, vasárnap
 
  2014-05-25. 18:50
A sógoroknál erősödött az euroszkeptikus Osztrák Szabadságpárt

Ausztriában ismét a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) kapta a legtöbb szavazatot a szavazatszámlálás részeredményei alapján végzett becslések szerint. Erősödött az euroszkeptikus Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), mely a szavazatok 20,1 százalékát tudhatja magáénak.
A SORA közvélemény-kutató intézet és az osztrák közszolgálati televízió (ORF) által készített becslés szerint az ÖVP-re a választáson részt vevők 27,1 százaléka szavazott.
A második helyen - akárcsak 2009-ben - az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) végzett a becslés szerint, 23,8 százalékkal. Az előző európai parlamenti választáson az ÖVP-t a szavazók 29,98 százaléka támogatta, az SPÖ-re 23,74 százalék adta a voksát.
Erősödött 2009-hez képest a két legnagyobb ellenzéki párt, az euroszkeptikus Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a baloldali Zöldek támogatottsága. Az FPÖ-re 20,1 százalék adta a szavazatát, 7,4 százalékkal többen, mint 2009-ben. A Zöldek 14,6 százalékot kaptak, mintegy négy és fél százalékkal többen, mint a legutóbbi EP-választáson.
Először küldhet az EP-be képviselőt a 2013-ban alakult liberális konzervatív párt, a NEOS, amely 8,3 százalékos támogatottságot ért el.
A 2009-es választással ellentétben ezúttal nem indított listát a Hans-Peter Martin Listája nevű - legutóbb 17,67 százalékkal a 3. helyen végző - euroszkeptikus tömörülés.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/128344/#ixzz32kdKN1qg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt csal
  2014-05-25 19:52:39, vasárnap
 
  Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család

Posted on 2014/05/24 Szerző: Admin

Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra emelkedett március végére a nemtörlesztő lakossági hitelek összege - mutatják az MNB friss adatai. Ezzel a lakossági nemfizetési arány soha nem látott, 19,2%-os szintet ért el annak ellenére, hogy a Nemzeti Eszközkezelő már 60 milliárd forintnyi adósságtól szabadította meg a lakosságot. Míg a vállalati hitelek esetében az MNB szigorított banki követelményekkel és esetleg egy “rossz bank" felállításával gyorsítana fel a tisztulást, a lakosság esetében a Kúria és a kormány őszi bejelentésére várnak.
Kettős tendencia olvasható ki az MNB pénteken közzétett statisztikáiból a lakosság hiteltörlesztésére vonatkozóan. Miközben örvendetes módon egyre kisebb arányt képviselnek azok a hitelek, amelyeket csak 1-2 hónapos (vagyis 90 napon belüli) késedelemmel törleszt a lakosság, tovább emelkedett a legalább 3 hónapja nem törlesztett hitelek aránya (vagyis az úgynevezett NPL-ráta). Előbbi 14,1%, utóbbi 19,2% volt március végén.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A lakosság 6477 milliárd forinttal tartozott e statisztika szerint a hitelintézeteknek, amelyből 4321 milliárd forintnyi (vagyis 67%) tekinthető szerződés szerint törlesztő hitelnek. Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra nőtt azonban a nem teljesítő hitelek állománya. Nem egyszerűen átértékelődési hatásról van szó, bár kétségtelen, hogy a forint gyengülése is hozzájárult a növekedéshez a devizahitelek magas aránya miatt.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy nem egyszerűen devizahitel-probléma ez, arra egyszerűen világít rá az alábbi ábra. Nem a devizanem, hanem típus és felhasználási forma alapján mutathatók ki nemfizetési eltérések az egyes hitelek között. A legnagyobb gond a szabad felhasználású jelzáloghitelekkel, azon belül is a forintalapúakkal van, ahol immár 31,4% az NPL-ráta, miközben 4,1%-os mutatójukkal a támogatott forintalapú lakáshitelek muzsikálnak a legjobban.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A devizahiteles csomagokban érintett hiteltípusok közül a devizaalapú lakáshiteleknél 17,7%, a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 29,0% volt az NPL-ráta március végén. A 2012 nyarán futó, keveseket érintő forintosítás óta töretlenül emelkedik körükben a nem fizetők aránya.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Megnéztük, mekkora arányt képviselnek a devizaalapú jelzáloghitelek (lakáscélúak + szabad felhasználásúak) a bankok teljes nem fizető hitelállományán belül. A kettő együttes aránya 64%, ezen belül a szabad felhasználásúaké 38%. A nem fizetőket érintő esetleges kormányzati megoldás tehát csak akkor lenne teljes a bankok portfóliótisztítása szempontjából, ha nem kizárólag a sokat emlegetett “devizahiteleseket" érintené.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy közel állhatunk a probléma tetőzéséhez, arra a 90 napon belül késedelmes hitelek arányának örvendetes csökkenése és a gazdasági növekedés beindulása, emellett néhány, fizetőképességet érintő kormányzati intézkedés (pl. rezsicsökkentés) is reményt ad. Valószínű, hogy a kisebb fizetési problémák enyhítésében a jogosult ügyfelek kevesebb, mint 40%-a által igénybe vett árfolyamgátnak is volt némi szerepe. Kétségtelenül rombolhatja azonban a fizetési fegyelmet a “devizahiteles mentőcsomag" folytonos ígérete, ezért illene a kormányzatnak idén végleges intézkedéscsomaggal előállnia.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Az eddigi megoldások - akár bankiak, akár államiak - nem hoztak egyértelmű javulást, ami az átstrukturált hitelek állományának romlásában is látható. A 837 milliárd forintnyi hazai átstrukturált lakossági hitelnek több mint a fele (51,7%-a) volt március végén 90 napon túli késedelemben, szemben az egy évvel korábbi 43%-kal.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A bankok lakossági hitelportfólió-tisztítása eközben továbbra is lassan halad. A jelzáloghitelek mögötti fedezet érvényesítésének jogi lehetőségét tovább rontja a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Különösen gyenge volt ez a negyedév a problémás lakossági (döntően fedezetlen) hitelek értékesítése szempontjából: ezúttal a követelésvásárlók mindössze 29 milliárd forintnyi problémás hitelt vásároltak meg. A Portfolio.hu keddi hitelezési konferenciáján pedig az hangzott el, hogy működése kezdete óta a Nemzeti Eszközkezelő 60 milliárd forintnyi hitelintézeti tartozástól szabadította meg a lakosságot. Év végéig várhatóan teljesíti az intézmény a korábbi célt, miszerint 25 ezer ingatlant vesz át az adósoktól, megszabadítva őket a hitel terhétől. Látható azonban, hogy a Nemzeti Eszközkezelő tevékenysége a bajba kerültek töredéke számára nyújt csak megoldást.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy miként rendezzék a 90 napon túli késedelembe esett ügyfelek problémáját, azzal kapcsolatban megosztott volt az említett konferencia közönsége: szóba jöhet a részleges tartozáselengedéssel kombinált forintosítás (ilyen volt 2012-ben), a Nemzeti Eszközkezelő jogosultsági körének kiterjesztése és egy olcsó (pl. állami) kiváltó hitel biztosítása mellett a magáncsőd bevezetése és az elsétálási (walk-away) jog megadása is a számukra.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
(portfolio)
Bal-Rad komm: Teljesen egyértelművé kell(ene) már hogy váljék MINDEGYIK POLITIKAI MAFFIÁNK számára: az ország történelmének eddigi legsúlyosabb belpolitikai válsága állott elő, amely napról-napra súlyosbodik.
Ez a probléma-nevezzük csak egyszerűen hitelproblémának-egyértelműen a rendszerváltásbó eredeztethető GAZDASÁGI PROBLÉMAHALMAZBÓL ered!
A rendszerváltás után szétrabolt, elherdált ÉRTÉKTEREMTŐ MAGYAR gazdaságot a piacszerzéssel foglalkozó multik nem pótolták-mert nem is akarták!
A 2008-as pénzügyi és gazdasági válság pedig olyan Magyarországra csapott le, amelynek SAJÁT GAZDASÁGA MÁR NEM VOLT!
Ennélfogva a magyar fizetőeszköz a piac játékszerévé vált, az elbocsájtott “hiteltulajdonosok" pedig munkajövedelem hiján fizetésképtelenekké váltak.
Márpedig ha a probléma néhány hónapon belül a hitelesek számára MEGNYUGTATÓ MÓDON nem rendeződik, véres társadalmi katasztrófába torkollhat-igen, mondjuk ki: A “KICSALT" RENDSZERVÁLTÁS!
A 25 éve becsapott, negyed évszázad alatt kifosztott és tönretett, kilátástalanságba és reménytelenségbe taszitottak az első kilakoltatások hirére komoly, véres választ fognak adni!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/24/dramai-szamok-a-bankoktol-nem-volt-meg-enn yi-becsodolt-csalad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami ott aljas antiszemita gyilkosság!-emitt “terrorist
  2014-05-25 19:49:59, vasárnap
 
  Ami ott aljas antiszemita gyilkosság!-emitt “terroristaellenes harc"!

Posted on 2014/05/24 Szerző: Admin

A merénylő három emberrel végzett, majd egy kocsival elmenekült.
Három ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsebesült abban a támadásban, amelyet a brüsszeli zsidó múzeum ellen hajtottak végre szombat délután. A Sablonban fekvő épület előtt 15.50 körül nyitott tüzet egy merénylő, majd be is hatolt a múzeumba, ahol folytatta a lövöldözést.
Az RTBTF közszolgálati csatorna úgy tudja, hogy összesen hat lövés dördült el, amelyek után a merénylő ezután kocsiba vágta magát, és elmenekült a helyszínről, ahova Didier Reynders külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes az elsők között érkezett meg a merénylet után. Bevallása szerint a politikust megdöbbentette a támadás. A környéket a biztonsági erők hermetikusan lezárták.
A La Libre Belgique szerint a lövöldözésnek rengeteg szemtanúja volt. Közülük tizenketten sokkot kaptak, de az egyikük feljegyezte annak a kocsinak a rendszámát, amelyből a merénylő kiszállt és aztán el is hajtott.
Guido Van Wymersch, Brüsszel Ixelles nevű kerületének rendőrfőnöke, illetve a terrorfenyegetettséget értékelő rendőri ügyosztály is bejelentette, hogy a támadásban két nő és egy férfi vesztette életét, Joelle Milquet belügyminiszter pedig úgy nyilatkozott, hogy nyilvánvalóan antiszemita támadásról van szó.
Megszólalt Elio Di Rupo miniszterelnök is, aki Reyndershez hasonlóan a Twitteren tudatta, hogy mélyen megrázták a történtek, és részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak. A helyszínen Julien Klener, a belgiumi izraelita hitközség elnöke a La Libre Belgique-nek elmondta, tudomása szerint a múzeumot nem fenyegették meg mostanában. Yvan Mayeur, Brüsszel polgármestere az RTL-TVI tévécsatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy valószínűleg terrortámadás történt. A rendőrség nyomon van - tette hozzá.
(NOL)
Bal-Rad komm: Ezzel szemben...! Ha Banditisztánban ferde szemmel néznek egy zsidóra, a Zsidó Világkongresszus azonnal összeröffen, és kollektive felhörken: a magyar gyarmaton tobzódik az antiszemitizmus!
Ugyanakkor ugyanez a Népszabadság még csak véletlenül sem emliti, hogy Kelet-Délkelet-Ukrajnában zsidó banditák által pénzelt, zsidó vezér által vezényelt cionfasiszta hordák százakat mészárolnak le, mert nem akarják elfogadni a cionista hóditást!
Ezeket a kiénafalkákat “terroristaellenes biztonsági erőkként" emlegeti a Népszabi! Akik a demokrácia védelmezői!
Nyilvánvalóan nem örvendünk a brüsszeli hirnek!
De az a bizonyos “kettős mérce"!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/24/ami-ott-aljas-antiszemita-gyilkossag-emitt -terroristaellenes-harc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem állhat le a hamis bűntudatkeltés gépezete: Nagykanizsán
  2014-05-25 19:26:17, vasárnap
 
  Holokamu :: 2014-05-25. 14:23
Nem állhat le a hamis bűntudatkeltés gépezete: Nagykanizsán a magyar hősök napján is holokamuzni kell

Személyes tárgyakból, iratokból és számos fotóból álló tárlat megnyitásával is emlékeztek vasárnap - mikor máskor, mint a magyar hősök emléknapján -, több "túlélő" jelenlétében Nagykanizsán a városból és környékéről 70 éve munkába szállított zsidókra.
Az évtizedek óta romos belvárosi zsinagógában létrehozott tárlaton a "túlélőktől", családtagjaiktól származó fotók mellett koncentrációs tábori igazolványok, megfakult sárga csillag, a ruhákra varrt azonosítószámok idézik fel a zsidóság fizikai munkára kényszerítésének rövid időszakát. A tárlat megnyitásával együtt több, a környékről deportált, de azóta a világban szétszóródott "túlélő" is visszatért a nagykanizsai megemlékezésre, amelyet Verő Tamás főrabbi, Nógrádi Gergely kántor és Székely István, a nagykanizsai zsidó hitközség elnöke vezetett.
Verő Tamás, akinek egyfajta perverz örömszerzési forrása lehet a magyar hősök emléknapján való hollókosztozás, emlékező beszédében a több ezer elhunytnak végső nyughelyet adó nagykanizsai zsidótemető múltjáról és jelenéről beszélt elsőként. Szólt arról, hogy a három évszázados sírkert a "holokauszt" után évtizedekig szemétlerakó volt, számtalan sírkövét ellopták. Néhány éve a szennyvízcsatorna főgyűjtővezetékét keresztülvitték a sírok között, a terebélyes fák gyökerét átvágták, emiatt később ezek kidőltek és (nyilván gaz antiszemitává válva - a szerk.) sírokat törtek össze. Egy csőtörés után pedig "a föld alatt keletkezett kráterben úsztak a zsidó csontok a szennyben" - fogalmazta meg velős emlékező gondolatait a főrabbi.
Zoom
Verő Tamás megmutatja a világnak, milyen szépet rajzolt a liftben
Emlékeztetett arra, hogy 1944 tavaszán ebből a zónából tíz vonattal csaknem 30 ezer zsidót szállítottak el koncentrációs táborokba. Köztük több ezren voltak Nagykanizsáról, akiknek az utolsó transzportját már hat héttel a tervezett időpont előtt elvitték - utalt a fasiszta magyarok bűnös szorgalmára.
A sófárt a medencében fújkáló (tényleg valami beteg elme lehet - a szerk.) Verő Tamás így folytatta a megszokott álbűntudatkeltést: az emlékezést csak az őszinte beszéd szolgálhatja, "nem a kettős beszéd, nem a szép szavakkal felemelt" emlékév, nem "a mások vétségére mutató emlékmű megalkotása".
A ma 85 éves, Clevelandben élő Sternberg Andor "túlélőként" azt fogalmazta meg: "üzenetvivőnek" tartja magát, hogy azok nevében, akik nem élték túl, elmondja a tapasztalatait azoknak, akik nem voltak ott a koncentrációs táborokban. Felidézte, hogy alig 15 évesen hurcolták el Nagykanizsáról Auschwitzba, majd más koncentrációs táborokba vitték tovább, és végül minden családtagját elveszítette. Azt nem tette hozzá, hogy 15 évesen miért nem "gázosították el" azonnal a - magyaroknál azért nem gonoszabb - nácikok.
A mintegy 150-200 résztvevővel zajló megemlékezés zárásaként a zsinagóga udvarán, majd a zsidó temetőben koszorúkat és az emlékezés köveit helyezték el a jelenlévők.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/128332/#ixzz32kWF4avV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Snowden kitálalt Gaudi kérdésére az ET-ben: nemcsak az USA s
  2014-05-25 11:05:32, vasárnap
 
  Snowden kitálalt Gaudi kérdésére az ET-ben: nemcsak az USA sáros a megfigyelési botrányban

https://www.youtube.com/watch?v=Cnf-dstEc-A
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akadály az "új világrend" (vagyis a korlátlan cionista uralo
  2014-05-25 11:00:46, vasárnap
 
  2014-05-24. 19:33
Akadály az "új világrend" (vagyis a korlátlan cionista uralom) felé vezető úton: Peking, Moszkva és Teherán szorosabbra fonja kapcsolatait

Épp ideje volt annak, hogy Kína, Oroszország és Irán sarkára álljon, és együttesen kísérelje meg feltartóztatni a cionista birodalom őrült ámokfutását. Hiszen már régóta érzékelni lehet: a Nyugat legfőbb stratégiai célja éppen az említett három állam térdre kényszerítése. Amely ha bekövetkezik, semmi sem állja többé útját az egész földgolyóra kiterjedő ,,új világrend" megteremtésének. Az Ukrajnában kirobbantott konfliktus nyomán azonban végre talán körvonalazódik a globális birodalom feltartóztatására irányuló nemzetközi koalíció.
Két oka is van annak, hogy miért nem jött létre eddig szorosabb együttműködés a nyugati terjeszkedést megállítani kívánó hatalmak között. Az egyik az, hogy a szeptember 11-i merényleteket követően ténylegesen sikerült félrevezetni a világ közvéleményének jelentős részét a ,,terrorellenes háború" meséjével. Az ikertornyok elleni látványos támadás után ugyan ki mert volna szembeszegülni azzal az Amerikával, amely világosan mindenki értésére adta: aki nincsen vele, az a ,,terroristák" oldalán áll. Az USA hosszú éveken keresztül az orruknál fogva vezette nem csupán a Föld népeit, de a politikusok jelentős részét is. De a cionista birodalom célkeresztjében álló közép- és nagyhatalmak közötti kapcsolatok szorosabbra fonása azért is szenvedett késedelmet, mert a fenyegetett államok vezetői nem akarták úgymond provokálni az amúgy is magát törvényen felül helyező, eszeveszett globális birodalmat. A hiszékenység, a habozás, a cionisták megbékítésbe vetett naiv hit, valamint az egyensúlypolitika évszázadok során kipróbált elvének és gyakorlatának sutba vágása megbosszulta magát. Valójában már évekkel ezelőtt létre kellett volna hozni egy olyan szövetségi rendszert, amely képes lett volna útját állni a korlátlan világuralomra törekvő globális birodalom terjeszkedésének.
Az USA Ukrajnába történt behatolását követően azonban a Nyugattal kapcsolatos maradék illúziók is talán végérvényesen szertefoszlanak. Az elmúlt 13 esztendő tapasztalatai nyomán nagyon hiszékenynek, vagy rendkívül tájékozatlannak kell lennie annak, aki még mindig elhiszi, hogy a Nyugat ténylegesen a ,,terrorizmus ellen", az ,,emberi jogok", a ,,demokrácia terjesztése" érdekében, netán ,,humanitárius" megfontolások alapján támogat ,,forradalmakat", és indít háborúkat. Ha késve is, de végre Oroszország és Kína vezetői is felismerték továbbá, amit például Mahmúd Ahmadinezsád, korábbi iráni elnök mindig is tudott: az USA-t és csatlósait nem lehetséges engedményekkel jobb belátásra bírni. A félelmetes globális Leviathán kizárólag az erő nyelvén ért, a megbékítésére irányuló erőfeszítések pedig hiábavalóak.
A május 20-án, Sanghajban aláírt orosz-kínai, 400 millió dolláros gazdasági megállapodás sokaknak okoz fejfájást Washingtonban és más nyugati fővárosokban. A szerződés értelmében Oroszország 2019-től kezdődően, 30 éven keresztül - egy újonnan megépítendő gázvezetéken keresztül - évi 38 milliárd köbméter földgázt fog Kínába szállítani. De ami talán még lényegesebb: a felek abban is megállapodtak, hogy az üzletet nem dollárban, hanem a két állam valutájában bonyolítják le. Úgy hiszem, szükségtelen ecsetelni, milyen végzetes következményekkel járhat a Nyugat számára, ha a nemzetközi kereskedelemben egyre inkább mellőzik a globális birodalom hatalmának alapját képező valutát: a dollárt.
De könnyen elképzelhető, hogy még ezen a ponton sem lesz megállás. A jelek szerint ugyanis Kína, Oroszország és Irán szorosabbra fűzi kapcsolatait, sőt biztonsági téren is az együttműködés útjára lép. Az Ázsiai Együttműködési és Bizalomépítési Konferencián Sanghajban tartózkodó Vlagyimir Putyin nem csupán a kínai elnökkel, de Haszán Roháni iráni államfővel folytatott megbeszélésén is hangsúlyozta a kétoldalú kapcsolatok erősítésének fontosságát. Hszi Csin-ping kínai elnök pedig közölte: ,,Meg kell újítanunk a biztonsági együttműködésünket, és létre kell hoznunk egy új regionális biztonsági rendszert." Ha pedig Kína - szakítva eddigi, roppant visszafogott és óvatos, kizárólag a gazdasági terjeszkedésre alapozott politikájával -, Oroszország, Irán és más államok bevonásával, valóban elszánja magát egy új ,,biztonsági rendszer" megteremtésére, akkor talán egy új, békésebb, igazságosabb korszak kezdődik a nemzetközi kapcsolatok történetében.
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/128285/#ixzz32iSxiOl8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugye,nem a munkanélküliséget,a szegénységet, a nyomort ,hazá
  2014-05-25 10:43:52, vasárnap
 
  Ugye,nem a munkanélküliséget,a szegénységet, a nyomort ,hazánk felvásárlóit kell legyőzni,hanem a Jobbikot! Rohadjatok meg!

2014-05-24. 13:20
Fidesz: a Jobbik veszélyesebb, mint gondoltuk, le kell győzni őket!

A Fidesz szóvivője úgy véli, a Jobbik veszélyesebb, mint gondolták, a baloldal meg nem változott.
Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő szerint az ellenzéki szereplők nem változtak az áprilisi országgyűlési választás óta, legfeljebb "több mindent tudunk róluk". Az ellenfelek ugyanazok a most vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson is, amelyen ugyanúgy le kell győzni őket - hangsúlyozta Zsigó Róbert szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikusbűnöző elszámoltatás helyett hazugságokat terjeszt
A Fidesz szóvivője hozzátette: az elmúlt hetekben a Jobbikról kiderült, "veszélyesebbek, mint gondoltuk", mert az unióból való kilépést szorgalmazzák, ráadásul "nemzeti pártnak hazudják magukat (...), de megtudtuk, hazaárulók vannak" a pártban - sugallmazta a már megbukott rágalmakat Zsigó.
Az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon jelleme sem változott, "szíve szerint ma is a miniszterelnök fejét rugdosná" - fogalmazott a Fidesz-szóvivő, azzal folytatva, hogy az MSZP sem tanult a hibáiból, most Brüsszelből támadnák tovább a kormányt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pedig "ugyanúgy hazudik reggel, délben meg este" - vélekedett a Fidesz által keményen elszámoltatott, sokszorosan bukott figurákról a szóvivő.
Zsigó Róbert szerint "csak a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak ki a magyarokért".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128284/#ixzz32iNSa8Vm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.