Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az egyetemisták már a diktatúrát sem bánnák?
  2014-05-26 21:37:24, hétfő
 
  Az egyetemisták már a diktatúrát sem bánnák?


Elfogadható, sőt adott esetben jó is a diktatúra az egyetemisták egyharmada szerint. Körükben a Jobbik a legszimpatikusabb párt, és tízből négy hallgató menne külföldre legalább néhány évre. Racionálisan lázadó hallgatók II - a miérteket elemzi az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport második tanulmánykötete.

A ma este bemutatandó, a VS.hu által már előzetesen megismert mostani kötet a kutatócsoport tavaly tavaszi felmérésének nyáron közzétett adatait elemzi részletesen. Mint kiderült, kevesebben lettek, akik hisznek a demokráciában mint a lehető legjobb politikai rendszerben, nőtt viszont azoknak a száma, akik szerint jobb vagy jobb lehet a diktatúra.

Az összes válaszoló közül hat százaléknyian voltak azok, akik szerint Magyarországon ma annyira rossz a helyzet, hogy a diktatúra jobb lenne, és további 23 százalék gondolta azt, hogy bizonyos körülmények között egy diktatúra jobb, mint egy demokratikus politikai rendszer. A legkevesebben az Együtt-PM, a legtöbben pedig a Jobbik szimpatizánsai között vannak azok, akik a diktatúrát adott esetben jobbnak gondolják a demokráciánál. A demokráciával legkevésbé azok elégedettek, akik egyébként nélkülözések között élnek, de azoknak az egynegyede is elégedetlen, akiknek egyébként nincsenek anyagi gondjai.

Röviden és dióhéjban mit is jelentek a fenti adatok? Diktatúrát akarnak, azokat a dolgokat, amelyektől a liberálisok rettegnek? Elnyomást, kirekesztést, terrort? Egy fenét, csak rendet! Mert a demokrácia a rendetlenség rendje.

Kitartás.net

http://kitartas.net/2014/05/06/az-egyetemistak-mar-a-diktaturat-sem-bannak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig vártok még?
  2014-05-26 21:19:35, hétfő
 
  Meddig vártok még?


Miközben hazánk és egész Európa a liberális mocsokban tengődik, felvetődik a kérdés, meddig tarthat még ez az állapot. Mikor fognak végre az "alvók" felébredni? Akik eddig csukott szemmel jártak, mikor nyitják már ki a szemüket? Azok, kik eddig a fülüket befogták, mikor fogják meghallani az igazságot? Természetesen ezekhez a dolgokhoz az kell, hogy egy bizonyos folyamat elinduljon, bizonyos folyamat a társadalom kisebb - majd az idő előrehaladtával - nagyobb részében. Ez a folyamat pedig nem más, mint amit egy szóval lehet jellemezni, és ez az egy szó egyszerű jelentésénél fogva talán a legvilágosabban foglalja össze minden Európáért és Magyarországért küzdő ember elsődleges célját: Harc. Ez a szó a mai liberális agymosásban butított tömegeknek olyan csúnyán hangzik, annyira negatív, hiszen ezek a tömegek a beletörődés és a kényelem mellett tesznek hitet, ahelyett hogy Isten és a Nemzet lenne számukra elsődleges. De ez csupán a tömeg, mely a posványba ragadva hánykolódik és már szinte öntudatlan.

Mi, hungaristák a belenyugvás és a kényelem helyett Harcot hirdetünk! Harcot hirdetünk Istenért, Hazánkért, Családunkért és Fajtánkért! Ez nem jár sem kényelemmel, sem a többség elismerésével. Jelenleg kisebbség vagyunk, az utca embereinek sorából kilógunk, de nem feltűnési viszketegségtől hajtva és nem érdekből. Ennek oka az ideológia, amit vallunk, és aminek terjesztésére harcot vállaltunk, és aminek köszönhetően üldöztetésben van részünk. A mi Harcunk a Magyarság Harca ‒ ha mi elbukunk, elvész a Nemzet. A Győzelmünk viszont a Nemzet győzelme is. Habár mi fekete báránynak számítunk a liberalizmus koreszméjében és nem fogadjuk el, ez nem jelenti azt, hogy testvéreinket sem fogadnánk el; hiszen harcunk célja az, hogy velük is megláttassuk az igazságot. Nem várunk érte semmit, hiszen ez kötelességünk, és mindenki más számára is, aki az igazságot látja. Sok ember van sajnos azonban, aki magát nemzetiszocialistának mondja, de mégsem csinál semmi olyasmit, ami elvárható lenne tőle. Egyrészt azért, mert nem meggyőződéses emberekről van szó (főleg olyanok, akiket csak a szubkultúra érdekel), s akik igazából a Célt se látják világosan. Másrészt azért, mert sokan lusták vagy félnek. Ezeknek az embereknek el kéne dönteniük magukban, hogy elkötelezik-e magukat a Hungarista Mozgalomban való részvételre és segítik a harcunkat, elkezdenek-e dolgozni az ügyért. A helyzetünk jobb nem lesz az idő előrehaladtával, inkább csak rosszabb, mint látjuk az utóbbi időkben. Egyre több az idegenfajú bevándorló, egyre nehezebb a megélhetés! Ez nem fog megváltozni a reménykedéstől, koncertezéstől vagy attól, hogy egyes emberek csak tudják az igazságot, de azt mégsem terjesztik. Mozgalmunkban képeznie kell magát mindenkinek, mind szellemi, mind fizikai téren, ugyanis e két síkon folyik a küzdelem, egy élet-halál harc a népünkért! Ti, akik tudjátok az igazságot, de mégsem kötelezitek el magatokat és a kényelmet választjátok; és Ti, akik oly sokszor hangosan üvöltöztök harcról meg mozgalomról, meddig vártok még?

Sok ember van, aki - ha teljesen nem is, de részben - már ébredezik. Ők azok, akik már nem hisznek el mindent a zsidó szennylapoknak és a TV híradók bohóckodásainak. Ők azok, akik tudják, hogy a cigányok és a magyarok nem egyenlőek. Ők azok, akik belefáradtak már a demokratikus rendszerben való hitbe és csalódtak a liberalizmus vívmányaiban. Észreveszik, sejtik, hogy valami nincs rendben. Ezek az ébredezők egyre többen vannak ‒ ők azok, akiket harcunkba elsődlegesen be kell vonni. Meg kell ezekkel az emberekkel láttatni a Célt.

"Örök igazság, hogy a célnak elsőnek kell lennie az elhatározásban, bár utolsónak a megvalósulásban." /Tudós-Takács János/

Amint a Cél világos lesz azok számára, akik csukott szemmel járnak, vagy meghallják azok, akik befogják füleiket, és az igazság felébreszti az alvókat, közelebb fogunk állni ehhez a Célhoz, mint eddig bármikor az utóbbi időkben. Itt lenne az ideje, hogy végre higyjetek Ti, akik már sejtik, hogy van jobb ennél a rendszernél! Ti, akik egy jobb világról álmodoztok, tudnotok kell, hogy a sok rémhír, félrevezetés és rosszindulat ellenére: nem mi vagyunk a "gonoszak"! Tudjátok meg, hogy mi értetek harcolunk, de Harcunkban Ti is részt vehettek, ha csak nem a megalkuvás és a kényelem útját választjátok! A döntés a Ti kezetekben van. Hivatalosan csak a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és az LMP közül választhattok ‒ de mind ugyanazt jelenti. Vagy választhattok egy illegalitásba kényszerült világnézetet is, ami viszont nem hamis, de küzdelemmel járó utat ígér. Az idő telik... Meddig vártok még?

"Addig nem lesz magyar föltámadás ‒ pedig azért élünk, hiszünk benne, és nem is volna érdemes élni másként ‒, ameddig lelkileg olyanná nem válik a nemzet, hogy nem a megalkuvásnak, hanem a kitartásnak az útját választja." /Tudós-Takács János/

Georgius - Kitartas.net


http://kitartas.net/2014/05/25/meddig-vartok-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl nagyra vágyott a Jobbik, előhúzták a kémügyet
  2014-05-26 21:18:40, hétfő
 
  Túl nagyra vágyott a Jobbik, előhúzták a kémügyet

2014. május 23., péntek, 10:50 • Utolsó frissítés: 2014. május 25., vasárnap, 10:46
Szerző: Kósa András

A megerősödő Jobbik sikerrel keresett kapcsolatot a magyar gazdasági elittel, vagy akár a Fidesz-közelinek nevezett nagyvállalkozókkal az elmúlt időszakban - a hvg.hu információi szerint többek között ez volt az egyik olyan tényező, ami miatt a kormánypártban megszületett a döntés, hogy már nem lehet tovább várni a Jobbik "megütésével". A Jobbikban azt állítják, a Fideszből megüzenték nekik: számukra 25 százaléknyi támogatottság az a lélektani határ, amíg növekedni engedik őket.

,,Már januárban, amikor a 'Mi jobbikosok' kampányunkkal elindultunk, megüzenték nekünk a Fideszből: ha sokáig csináljátok ezt, és 25 százalék köré tendál a támogatottságotok, keményen le lesztek verve." ,,Jöhet a Jobbik 'befelé a centrumba', jöhet még egy darabig, de egyszer csak belénk fog ütközni, mert ott mi vagyunk, és az nem lesz nekik jó." A két kijelentés közül az első egy befolyásos jobbikos, a második egy befolyásos fideszes politikustól származik, utóbbi még az áprilisi parlamenti választások előttről.

A többit ismerjük: a ,,Mi jobbikosok" kampány - amely a készítők szerint azt hivatott bemutatni, hogy a párt szimpatizánsai ,,tisztességes, hétköznapi magyar emberek" - a nyitánya volt a Jobbik látványos középre húzásának, a média által csak ,,cukiságkampánynak" nevezett kampány csúcspontja pedig a vizslakölykökkel pózoló Vona Gábor volt. A stratégia kétségtelenül hatásosnak bizonyult: a 2010-es 16,6 százalékhoz képest a Jobbik 20,2 százalékot ért el listán - a kevesebb választókerületből - 41 helyen végzett a párt második helyen, ráadásul erős pozíciókat tudott kiépíteni a Dunántúlon, és az ország nyugati részén is, ahol addig kevésbé volt jelen.

Ki lesz a második?

A választások után az egyik fő kérdéssé vált, hogy a Jobbik második erővé lép-e majd elő, megelőzve az MSZP-DK-Együtt-PM alkotta pártszövetséget. Bár a radikálisok főhadiszállásán a választások éjszakáján érezhető csalódottság uralkodott, amiért ez akkor nem sikerült, és egyéni körzetet sem nyertek, ez múló hangulatnak bizonyult, a láthatóan elbizonytalanodó szocialisták mellett (akikben rövid időre még az is felmerült, hogy a Jobbik ,,rendpárti" retorikáját kellene valahogy adaptálni) a Jobbik egyre magabiztosabb formát mutatott. Főleg, hogy az európai parlamenti választások előrejelzései szerint a cél elérésére most valóban nyílhat esély: elképzelhetőnek látszott, hogy a Jobbik mandátumarányban beérheti, esetleg meg is előzheti az egyedül induló MSZP-t.

A helyzet némileg leegyszerűsítve a következő volt: adva van egy a választási eredményt komoly hasba rúgásként megélő, láthatóan megrendült, bizonytalan, helyét kereső baloldal, és vele szemben egy előre menetelő, magabiztos Jobbik. Azt még az MSZP több vezetője is elismerte a hvg.hu-nak, hogy amennyiben a Jobbik valóban beelőzné a pártot vasárnap, az olyan depressziós hangulatot teremthetne a szocialistáknál, ami kihathat az őszi önkormányzati választásokra. Ha pedig a Jobbik ősszel az önkormányzatokban is megveti a lábát, azzal tartósan komoly pozíciókat tudna kiépíteni magának, triviális okok miatt is: ha egy településen Jobbik-frakció alakulna, nekik már járna frakcióiroda, támogatás a helyi költségvetésből; egy jobbikos polgármester pedig kapcsolatokat építhet ki a helyi vállalkozókkal.

A Fidesz vezetői a Magyar Narancs cikke szerint 2009 decemberében, közvetlenül a választások előtt (amikor már csak az volt a kérdés, mekkora arányban nyernek majd) már komolyan foglalkoztak a Jobbikkal szemben folytatandó stratégiával, és fogadkoztak, hogy amint hatalomra kerülnek, ellehetetlenítik a Jobbikot. Ebből azonban az elmúlt négy évben nem sokat lehetett érezni, azt viszont igen, hogy a kormánypárt szimbolikus ügyekben engedményeket tesz a radikálisoknak. Végül csak a választások előtti hetekben, idén márciusban született meg a döntés a Fideszben, hogy mivel ,,már nem produktív a baloldal további bomlasztása, ezért hamarosan a Jobbikra koncentrál majd a Fidesz kampánya". Ennek is volt az eredménye, hogy a Jobbik nem csak szervezetileg erősödött meg, de információink szerint az utóbbi időben hatékonyan, és tudatosan kezdtek kapcsolatot kiépíteni a hazai gazdasági elit tagjaival is.

Top 10

Egy informátorunk szerint Vona Gábor top 10-es magyar üzletemberekkel találkozott a választásokat megelőző hónapokban különböző éttermekben, és több forrásból is úgy értesültünk, a Jobbik vezetése valóban a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőivel, köztük a Mol és az OTP képviselőivel is tárgyalt. Találkoztak már ,,Fidesz-közelinek" tartott üzletemberekkel is, és ahogy egy pártközeli forrás fogalmazott, ,,a gazdasági vezetők részéről enyhén szólva nem volt cordon sanitaire a Jobbik felé". Úgy tudjuk, van olyan Magyarországon is működő multinacionális cég, melynek vezetése már tanácsadót is megbízott azzal, hogy dolgozza ki, hosszabb távon milyen viszonyban érdemes lenni a radikálisokkal (ez egyébként önmagában nem különleges, a nagy multik közül többnek van például ,,kormányzati kapcsolatokért felelős referense"), és egy külföldi vállalkozásokat tömörítő szakmai szervezet egyik vezetője is arról beszélt a hvg.hu-nak: ,,egyáltalán nem lenne meglepve, ha tagjaik nem utasítanák el a kapcsolatfelvételt, mivel a Jobbikot mára egy, a hazai politikai életben tartósan, erős befolyással jelen lévő pártnak tekintik.
Egy ,,bizonytalan identitású" ember

Kovács Béla konkrét megrendeléseket kapott az oroszoktól, amiket - előnyökért cserébe - végre is hajtott - információink szerint erre vannak bizonyítékai a magyar hatóságoknak, ezt tartalmazhatják azok a kép- és hangfelvételek, amikről Németh Szilárd beszélt a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülését követően. Többek szerint nem igazak azok a korábbi sajtóinformációk, melyek szerint Kovács - hivatalos életrajzával szemben - nem is Magyarországon született, és nem Kovács Bélaként anyakönyvezték - amit egyébként maga Kovács is tagadott az alfahir.hu-nak adott interjújában, természetesen az összes váddal együtt.

Ugyanakkor egy forrásunk ,,bizonytalan identitásúnak" írta le, a jellemzés szerint Kovács ,,feltűnő lojalitást mutat Oroszország iránt". Úgy tudjuk, amikor megkérdezték tőle a bizottság ülésén, hogy milyen nemzeti identitással, elkötelezettséggel rendelkezik, elsőre zavarba jött, és csak annyit mondott, ,,magyar állampolgár vagyok, csak magyar útlevelem van", majd kis szünet után tette hozzá: ,,és természetesen magyar identitású vagyok".


Kovács ,,kémtevékenysége" elsősorban abban merült ki a szolgálatok szerint, hogy az orosz érdekeknek megfelelően próbált befolyásolni uniós döntéseket. A szélsőjobboldallal régóta foglalkozó Policy Solution tanulmányában már két éve összegyűjtötte: a független, európai párttámogatással nem rendelkező Kovács az elmúlt évben három jelentés esetében is kapott véleményezői szerepet, miközben ezen, szakmailag-politikailag jelentős feladatokért komoly versengés zajlik a nagy európai frakciók tagjai között is. A PC szerint mindhárom jelentés energiapolitikai témájú, az egyik például a nukleáris hulladékok tárolására és szállítására vonatkozik.
Úgy tudjuk, a magyar fél biztos abban, hogy az összegyűjtött bizonyítékok alapján megáll az ügy az uniós hatóságok előtt is - ezt támasztja alá egyébként Orbán Viktor pénteki interjúja Az Estében, ahol a kormányfő azt mondta, ,,éppen eleget" tud az ügyről, majd lehazaárulózta Kovácsot. ,,Orbán ilyen súlyos szavakat nem mondott volna, ha nem áll betonlábakon az ügy" - fogalmazott egy forrásunk.


Azt azonban egyelőre mind lengyel, mind francia részről cáfolták a hvg.hu-nak, hogy saját társszerveik részt vettek volna a Kovács elleni vizsgálatban. A ,,belga szálat" ugyanakkor a hvg.hu-nak is megerősítették, de erre, már csak a jogi formaságok miatt is szükség volt, mivel csak egy uniós társszerv hivatalos közreműködésével lehetett nyomozni az adott tényállás (az Európai Unió ellen folytatott kémtevékenység) alapján. Egy forrás szerint ugyanakkor a kémtevékenységen túl az ügy belpolitikai jelentőségét az adja, hogy ezen keresztül ,,a Jobbik teljes külföldi finanszírozási hálóját fel lehet számolni". A párt vezetői ugyan folyamatosan tagadják, hogy a Jobbikhoz bárhonnan pénzek érkeznének, forrásaink szerint azonban be lehet majd bizonyítani, hogy ez nincs így, érkezhet forrás Oroszországból, és - Törökországon keresztül - Iránból is. Utóbbival kapcsolatban a - nevét körülmetélése után Dovidra változtató - Szegedi Csanád azt mondta a Népszabadságnak adott interjújában, hogy tudomása szerint Magyarországon élő török és iráni üzletemberek már adtak tízmilliós nagyságrendű legális adományt a pártnak.

Bár a Jobbik felé mutatott ,,fogadókészségen" információink szerint jelentősen rontott, hogy a Fidesz ismét kétharmados többséget szerzett, végül éppen az a szisztematikus építkezés volt az egyik tényező, ami miatt a kormánypárt elkezdett foglalkozni a Jobbik visszaszorításával. Ennek első jele az volt, hogy a kampány legvégén maga Orbán Viktor is többször felszólalt a Jobbikkal szemben (a jelek szerint már kevés hatással), majd a kormányfő beiktatási beszédében is üzent: a közép a Fideszé, aki pedig ki akar lépni az EU-ból, azt szélsőségesnek minősítik.

Igaz, ez a beszéd már nem csak a Jobbiknak szólt, hanem annak deklarálása is volt, hogy a Fidesz egyedül önmagát tartja centrumpártnak. Mint korábban megírtuk, az újabb kétharmados győzelem mindenkit meggyőzött a pártban, hogy az Orbán Viktor által még 2009-ben Kötcsén megfogalmazott ,,centrális erőtér doktrína" igenis működhet - ehhez azonban két dologra van szükség: egyrészt a rendszer megszilárdításáig (ezt nevezik a Fideszben ma már ,,stabilizációnak" a korábban többször beígért ,,konszolidáció" helyett) nem szabad feladni a háborús retorikát, másrészt a centrális erőtér csak akkor működik, ha a legalább 40 százalék körüli támogatottságú Fidesz mellett egyik vetélytárs sem erősebb 25 százalékos támogatottságnál.

Meddig ,,centrális" az erőtér?

Azt ma már a baloldalon is elismerik, hogy a magyar politika háromosztatúvá vált, a Jobbik tartósan bejelentkezett a második, harmadik helyre. A Jobbikban éppen ezért tartják úgy, hogy a Kovács Béla-ügy időzítése nem véletlen, most próbálja a Fidesz elejét venni annak, hogy a párt túlzottan megerősödjön. Bár egy titkosszolgálati forrásunk szerint a szolgálatok január óta is gyűjtöttek bizonyítékokat Kovács Béla ellen - hiszen azóta él az a jogszabály, ami alapján nyomozást indíthattak ellene - és a gyanú megállhat, abban lehet igazsága a Jobbiknak, hogy az ügy tálalását gondosan előkészítette a kormánypárt. A nyomozás tényét először az ügyészséghez láthatóan jól becsatornázott Magyar Nemzet írta meg, múlt csütörtökön, majd egy nappal később Orbán Viktor Az Este különkiadásában adott terjedelmes interjút, ahol még a nemzetbiztonsági bizottság ülése előtt azt mondta, hogy ,,éppen eleget" tud az ügyről, majd hazaárulónak nevezte Kovács Bélát.

Értesüléseink szerint a Fidesz vezetősége még az április 6-i országgyűlési választások előtt értesült az AH feljelentéséről. Kormánypárti források szerint vita is volt arról, hogy megszólaljanak-e az ügyben, és nem fog-e úgy tűnni, hogy a szolgálatokat politikai célokra használják fel, ha beszélnek róla. Ám végül arra jutottak, hogy a feljelentés után foglalkozhat az üggyel a politika is, főleg, hogy információik szerint az AH ,,jelentős nemzetbiztonsági kockázatot tárt fel". Csak vasárnap derül ki, hogy az ügynek milyen hatása lesz közvetlenül a Jobbik szereplésére az EP-választáson: az ellenzéki pártban úgy látják, szavazóikat ez nem fogja eltántorítani a részvételtől, azzal kapcsolatban azonban információink szerint komoly aggodalmak vannak, hogy ,,a Fidesz mennyire akar messze elmenni", vagyis milyen lépéseket terveznek a közeljövőben a Jobbik ellen.


http://hvg.hu/itthon/20140523_Jobbik_Fidesz_Kovacs_Bela_centralis_erote
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajnáék kigolyózták a Szerencsejáték Zrt.-t a kaszinóbiznisz
  2014-05-26 13:41:03, hétfő
 
  Vajnáék kigolyózták a Szerencsejáték Zrt.-t a kaszinóbizniszből
2014, május 26 - 10:32



A Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) állami cégként ugyan indult az állami kaszinótenderen, ám Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Las Vegas cégcsoportja, illetve ifjabb Szima Gábor Aranybónusz 2000 Kft.-je lekörözte a házon belül induló állami céget - írja a napi.hu.

A lap megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ám a szaktárca az okokat firtató kérdésekre nem válaszolt, így nem tudni, hogy azért vesztett, mert az állami cég nem elég átlátható, vagy nem megbízható adófizető, esetleg keveset ígért.

Pontosan egy hónappal az áprilisi országgyűlési választások után hozta nyilvánosságra az NGM Varga Mihály miniszter azon döntését, miszerint az Andy Vajna által tulajdonolt Las Vegas Kft. öt budapesti és Pest megyei kaszinó üzemeltetésére szerzett jogot, míg az ifjabb Szima Gábor által jegyzet Aranybónusz 2000 Kft. két koncessziót nyert Kelet-Magyarországra.

Vajna jelenleg is működő három kaszinó egyikének, a fővárosi Széchenyi téren üzemelő Las Vegas tulajdonosa, amelynek amúgy a koncessziója idén lejárna. Szimáék viszont teljesen újak ezen a fajta szerencsejáték piacon, az Aranybónusz Kft.-nek a 2012-es adatok szerint 700 milliós bevétele és nulla alkalmazottja volt.

Az NGM indoklása szerint viszont mind a két nyertes megbízható adófizető, ezért kapták ők a koncessziókat. Az, hogy mi lesz az Szrt.-vel, nem tudni, "most folynak az egyeztetések arról, hogy a cég milyen típusú szerencsejátékok szervezésével tud a leghatékonyabban hozzájárulni a költségvetési bevételekhez"- írta válaszában a nemzetgazdasági tárca.

A tavaly elfogadott törvénymódosítás szerint Magyarországon összesen 11 kaszinó kaphat működési engedélyt. Ebből a fővárosban és Pest megyében legfeljebb összesen öt kaszinó üzemelhet. Vajna a szabályozások miatt a meglévő Las Vegas továbbüzemeltetése mellett négy új kaszinót üzemeltethet, ám ezek közül az egyik nagy valószínűség szerint a Tropicana kaszinó átvételét jelentheti, amennyiben a kormánybiztos az állami céggel meg tud állapodni a vételárról, hisz az Szrt. nem üzemeltetheti tovább a berendezett, működő kaszinóját.

napi.hu nyomán: alfahir.hu

http://alfahir.hu/vajnaek_kigolyoztak_a_szerencsejatek_zrt_t_a_kaszinobizniszbol

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem 28.9% az eredmény, hanem több, mint 71%-nak elege van az
  2014-05-26 13:35:32, hétfő
 
  Nem 28.9% az eredmény, hanem több, mint 71%-nak elege van az egészből !  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz ismét bevásárolt!
  2014-05-26 13:32:40, hétfő
 
  A Fidesz ismét bevásárolt!
2014. május 26.

Sokan nem tudják, hogy Farkas Flórián is MSZP-s roma volt. Bírósági ügyében Göncz Árpádtól elnöki közkegyelemben részesült, majd ártatlanként a Fidesz díszcigánya lett. Azóta is nála van a felzárkóztatási pénz kasszakulcsa - milliárdokról van szó. Elsikálva címszó alatt elérhető Flóri ügye a keresőbe.
Teleki Lászlónak is gondja akadt a bírósággal, de ő is ártatlan már.
Egy valamit nem értek: a közmédia MIÉRT NEM A BIZOTTSÁGI ÜLÉSEKET KÖZVETÍTI? Talán csak nem az ilyen ügyek miatt? Az üres ülésterem helyett inkább a bizottsági ülést kell közvetíteni!
Jobbikosok! Tehetnétek ez ügyben!! Ha a tévé közvetítené a bizottsági üléseket, akkor nem mutyizna ennyit a nagy Fidesz!



Megvásárolta a Fidesz az MSZP cigány képviselőjének szavazatát?
2014, május 26 - 12:39

Friss hírek
Vezércikk

Az MSZP színjátékáról hullt le ma a lepel, amikor a párt parlamenti képviselője, Teleki László utólag módosította szavazatát az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában, hogy meglegyen a szükséges kormánytöbbség, miközben az MSZP elvileg nem támogatta a javaslatot. A Fidesz javaslatára újra elrendelt szavazáson, öt perc elteltével így már megvolt a szükséges kormánytöbbség - olvasható Novák Előd közleményében.

A Jobbik alelnöke így számolt be a bizottság mai üléséről: Rubovszky György KDNP-s bizottsági elnök indítványozta, hogy Lázár János törvényjavaslatát előzetes kiküldés nélkül is napirendre vegyék. A Házszabály 114. § (2) alapján ,,A bizottság az ülés folyamán a napirendet módosíthatja, de csak akkor bővítheti ki, ha ezzel a bizottság jelen levő tagjainak több mint kétharmada egyetért." Az Igazságügyi Bizottságban csak kétharmada van a Fidesznek, a szükséges több nincs, így házszabálysértően állapította meg az elnök a 8:4 arányú elfogadást. Tiltakozásomra némi vita után végül ezt belátta Rubovszky György, de ismét szavaztatott a javaslatról, amikor már Teleki László az MSZP-s képviselőtársa és saját korábbi szavazatával szemben is támogatta az indítványt, noha közben senki semmilyen érvet nem hozott fel mellette.

Kiderült tehát, hogy amikor az MSZP szavazatai nem számítanak, akkor színpadiasan eljátsszák az ellenzéki szerepet, valójában azonban akkor, amikor kell, összefognak, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok kétharmadot igénylő szavazásainál is - mutatott rá Novák.

A radikális képviselő hozzátette: Úgy tűnik, a Fidesz nemcsak a cigány szavazók voksait vásárolja meg, hanem még az Országgyűlésben is képes egy cigány képviselő szavazatát hasonló eszközzel befolyásolni. A Jobbik választ vár Teleki Lászlótól, hogy minek a hatására változtatta meg a javaslat sorsát eldöntő voksát, s aztán később, amikor nem volt szükség kétharmadnál nagyobb támogatásra, akkor miért szavazott ismét színpadiasan a javaslat ellen.

alfahir.hu




http://alfahir.hu/megvasarolta_a_fidesz_az_mszp_cigany_kepviselojenek_szavazatat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább nőtt az államadósság az első negyedévben
  2014-05-26 13:30:04, hétfő
 
  Tovább nőtt az államadósság az első negyedévben

A napokban hozták nyilvánosságra az I. negyedévi adatot. Az április 6-ai választás előtt nyilván már ismert lehetett az adat, de hogy miért csak több mint másfél hónap után hozták nyilvánosságra, nem lehet tudni. Valószínűleg ki akarták húzni az uniós választások utáni időkig, de hát valahogy kiszivárgott.

Az államadósság a GDP 84,6 százalékán állt március végén - közölte a jegybank.

Az államháztartás bruttó adóssága a GDP 84,6 százaléka, 24 904 milliárd forint volt március végén. Az adósságot 1456 milliárd forint nettó hitelfelvétel és 380 milliárd forint árfolyamveszteség növelte az első negyedévben - jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).A március végén zárult egy évben az államháztartás hiánya 791 milliárd forint, a GDP 2,7 százaléka volt, ebből az idei első három hónapban 271 milliárd deficit keletkezett, ami a negyedéves GDP 4 százalékával egyenlő - közölte az MNB. Forrás: MTI/SVPSZ/Facebook.

Az amerikai befektető egy héttel ezelőtti cselekedete, ami még nem szerepel a nagyon rossz adatok között, és egy államadóssággal kapcsolatos részletes elemzés elérhető ITT !

Pártunk és kormányunk az egyre romló helyzet ellenére továbbra is költekezik. Történtek gépkocsivásárlások, és bizony eljutottunk oda, hogy a felére csökkentett parlamenti képviselői létszám ellenére a kiadás megduplázódik. Kétszáz egyenruhás házőr helyett 400 lesz például. Egyetlen egy Fideszes potentát sem vihet haza havi egymilliónál kevesebbet. Azok jutnak ilyen hatalmas jövedelmekhez, akik értéket nem állítanak elő, és gyatra teljesítményük miatt egyre lejjebb kerülünk. A magyar társadalom alig jut jövedelemhez. Ez azonban nem zavarja pártunkat és kormányunkat, hogy a saját fizetésüket ne emelje meg havi 500 ezer forinttal. Pedig az a jövedelem eddig se volt köszönőviszonyban a teljesítményükkel.

Hogy eddig mennyit keresett a hatalom, arról bővebben ITT !

A nagy média úthenger tovább fog dübörögni, és nyomatják, hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! Vajon miben? Az uniós választások után elő kell jönni a farbával, és el kell mondani Magyarország valós helyzetét a lekiskorúsított választóknak! Gyurcsányék eltagadták 2006-ban a választások előtt az ország katasztrofális helyzetét, de ugyanezt tette 2014 tavaszán a Fidesz is. Nincs elszámoltatás, nincs felelősségre vonás, nincs következménye a gyalázatnak!

Az uniós választások után fog megalakulni az új kormány, valószínűleg csaknem változatlan formában. Pintér Sándor mindhalálig belügyminiszter lesz, és tovább fog romlani a közbiztonság. Maradnak 85 évre titkosítva az olajügyek aktái, és amennyiben a Vizoviczki, a Portik-Laborc, a Welsz Tamás ügy elég magasra ér, akkor azok is titkosítva lesznek. Az élelmiszer-kereskedelem marad a maffia kezében, az offshore lovagok és a tőzsdén lévő cégek vezérei továbbra sem fognak adózni, de a pályázati pénzeket és a támogatásokat továbbra is ők nyerik. Elkezdődik megint a megszorítás, amelyből szeretett pártunk és kormányunk természetesen megint ki fogja vonni magát! Szocialista munkamegosztás: ők lopnak, mi fizetünk!

Becslések szerint évente 1000 milliárd forint adó nem folyik be az államkasszába. Az egykulcsos adó miatt kieső állami bevétel 450 milliárd forint. A jól járók a hatalom és holdudvara, valamint a magas jövedelműek. Normális országban az alacsonyabb jövedelműeket szokták segíteni, nálunk ez a lehetőség a gazdagokat illeti meg! A maffiatevékenység, a feketegazdaság 550 milliárd forint körüli adóbevétel kiesést okoz. A kormány nem tesz ellene szinte semmit, és azért sem, hogy a külföldön fialtatott pénzek (250 milliárd dollár körül) végre hazakerüljenek. Az a pénz a magyar társadalom pénze, nagy része a nemzeti vagyon ,,magánosításából" származik.

A közmédia rettenetes milliárdokat emészt fel, és ugyanúgy hazudik, mint az 1956-os forradalmat megelőző években! A figyelemelterelés egyelőre működik, de hogy meddig, azt nem lehet tudni. Az Európai Parlamentben 10 év alatt nem ért el szinte semmit a Fidesz-különítmény, de megint rájuk kell szavazni - legalábbis Orbán Viktor szerint. A magyar termőföld egyértelműen a Fidesz miatt került végveszélybe! Nem helyezte azt sem alkotmányos védelem alá, de nem védte le a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat sem. Neki csak az egykulcsos adó volt a fontos...

Akinek még beveszi a gyomra a sok megszorítást, a hazugságot, a megaláztatást, az szavazzon a Fideszre. Aki azt szeretné, hogy Tabajdi Csaba helyett Szalai kapitány billegjen a brüsszeli folyosókon, az meg a szocikra.

A gyenge forinttal nagyon rosszul jártak a devizahitelesek. Jól járhat a turisztikai szektor, mert olcsóbbá válhatnak az éttermek, hotelek a külföldi turisták számára. A kis- és középvállalkozások már inkább elszenvedői ennek. Egy cégvezető szerint a társaságok nem vesznek majd fel új munkatársakat, tovább romló esetben elbocsátanak. Tovább nőhet a feketegazdaság és a fekete foglalkoztatás. A vállalkozások ilyen bizonytalan helyzetben nem tudnak előre tervezni.

Eddig 600 ezer honfitársunk hagyta el az országot munkahely hiányában. Ha van is munkahely, nagyon keveset fizetnek. Nettó 60-80 ezer forintos jövedelemmel ma már nem lehet kezdeni semmit. Főleg amióta uniós tagok vagyunk, az olcsó és jó munkaerő miatt megszálltak bennünket a multik, akiknek minden kedvezményt megad pártunk és kormányunk. Akikről megfeledkezik, azok a magyar emberek, vagyis az eltartói és a választói!

Kevés embert rövid ideig meg lehet téveszteni, de sok embert hosszú ideig, az már lehet, hogy nehezebb lesz. Ezért aztán egyre több lesz a szóvivő, a birkák figyelmét elterelő juhász.

Békéscsaba, 2014. május 20.


http://www.sokkaljobb.hu/content/tov%C3%A1bb-n%C5%91tt-az-%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3 %A1g-az-els%C5%91-negyed%C3%A9vben
Anton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közmédia összevissza hazudik, megy a kormányzat részéről a
  2014-05-26 13:28:26, hétfő
 
  A közmédia összevissza hazudik, megy a kormányzat részéről a kettős beszéd! Vajon ma délután szóba kerül-e végre, hogy soha nem volt még ilyen magas az államadósság? A Fidesz négy év alatt rávert cirka öt százalékot úgy, hogy eltűnt a 3000 milliárdos magán-nyugdíjpénztári vagyon és odalett a megszorításokkal elvont 4000 milliárd forint is!
Ennyi semmirekellő, semmihez nem értő fehér gallérost nem képes már eltartani a jövedelemhez alig jutó magyar társadalom! A romákkal is kezdeni kell valamit, mert a közrend és közbiztonság teljesen hiányzik, és a temérdek zsidó kárpótlást, kártérítést is fizetni kell, még mindig nem tudni, hány ezer évig?
Olajos Pintér Sándor belügyminiszter marad...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesterházy nem kíván többé az MSZP elnöke lenni
  2014-05-26 08:00:02, hétfő
 
  Mesterházy nem kíván többé az MSZP elnöke lenni

Ő és csapata távoznak az MSZP éléről

Mesterházy Attila és az MSZP elnöksége testületileg felajánlja lemondását - jelentette be maga a pártelnök Budapesten a Jókai utcai pártszékházban vasárnap éjjel.





Mesterházy Attila rövid sajtónyilatkozatban mondott köszönetet azoknak, akik elmentek szavazni, különösen akik az MSZP-re tették le voksukat. Gratulált a Fidesznek, és mindazoknak, akik bejutottak az Európai Parlamentbe: ,,Azzal a mandátummal küldjük az MSZP-s képviseletet az EP-be, hogy a nemzet érdekeit tartsák szem előtt". Kihangsúlyozta, hogy sajnálja az alacsony részvételt, mert ,,ebből a szempontból nem a demokrácia ünnepe volt, ebben minden politikai pártnak felelőssége van".



Szerinte mindez annak köszönhető, hogy nem sikerült elmagyarázniuk az embereknek, hogy a vasárnapi választásoknak komoly tétje volt, hiszen ,,ma már sok olyan döntést hoz az EU parlamentje, amely az emberek mindennapi életét érinti. A végeredményt szomorúan vesszük tudomásul, csalódottak vagyunk. Újabb leckét ad a szocialista pártnak, noha az egész európai baloldal rosszabbul szerepelt, mint az várható volt. Újabb jövőbeli stratégia szükséges, a következő hetekben, hónapokban kell megalkotni" - írja a Magyar Nemzet. Zárómondatként pedig azt mondta, hogy egy dolog biztos, az egész elnökség lemond Mesterházy Attilával az élen, szombaton terjesztik ezt a választmány elé.



A Magyar Nemzet értesülése szerint Szanyi Tibor válaszként erre kijelentette, ,,ezt kellett tennünk, mert sokkal több minden történt ma, mint amit az elemzők most tanulságként levonnak", és sok mindent tisztázni kell a magyar politikumnak. ,,Nem lehet hülyének nézni az állampolgárokat. A 28 százalékos részvétere gondolok. Ennél a részvételnél bármi előfordulhatott" - mondta elkeseredetten Szanyi a Hír TV-nek. A vereségről pedig annyit mondott, hogy nem érzi jobban felelősnek magát, mint a többi politikus, viszont ezen a politikának és az elemzőknek is el kell gondolkodniuk. Viszont arra nem válaszolt, hogy indulni fog-e az MSZP elnöki posztjáért.


http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/mesterhazy-nem-kivan-tobbe-az-mszp-elnoke -lenni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionistáknak behódolt, mégis szélsőjobboldalinak tartott N
  2014-05-26 07:37:58, hétfő
 
  Választás 2014 :: 2014-05-26. 07:19
A cionistáknak behódolt, mégis szélsőjobboldalinak tartott Nemzeti Front nyerte a franciaországi EP-választásokat

Franciaországban a szélsőjobboldalinak tartott Nemzeti Front a szavazatok 25,4 százalékával megnyerte az európai parlamenti (EP) választásokat, több mint öt százalékkal maga mögé utasítva a 20,8 százalékot szerzett jobbközép Népi Mozgalom Unióját (UMP).
A kormányzó szocialisták 13,97 százalékkal a harmadik helyre szorultak a francia belügyminisztérium által a szavazatok szinte teljes feldolgozottsága után kiadott hivatalos eredmények szerint.
A centrista pártszövetség (UDI-Modem) 9,7 százalékot, a Zöldek 8,75, a kommunistákat és egyéb szélsőbaloldali formációkat tömörítő Baloldali Front pedig 6,23 százalékot ért el.
A harminc évvel ezelőtt Jean-Marie Le Pen által alapított, s jelenleg a lánya, Marine Le Pen vezette euroszkeptikus FN először nyert választást, s 23-25 képviselői helyet, a francia helyek harmadát kaphatja meg a brüsszeli parlamentben. A részvételi arány öt évvel ezelőtt 40 százalékos volt, vasárnap pedig szinte ugyanakkora: 43 százalékos. Az FN-nek ennek ellenére sikerült megnégyszereznie a 2009-es 6,34 százalékos eredményét.
A párt kimondott célja volt, hogy vasárnap este Franciaország "első számú" pártjává váljon, és átvegye a vezető szerepet az ellenzéki térfélen. Marine Le Pen és apja, akik eddig is európai képviselők voltak, az osztrák FPÖ-vel, a belga Flamand Érdekkel (Vlaams Belang) és a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárttal (PVV) kívánnak Brüsszelben euroszkeptikus koalíciót létrehozni.
Elemzők szerint nem annyira az FN győzelme az érdekes, arra ugyanis számítani lehetett, hanem a különbség, amellyel a "szélsőjobboldali" párt maga mögé utasította a hagyományos politikai pártokat. A jobboldal az eddigi 29 helyett csak 18-21 képviselőt küldhet az európai parlamentbe. A baloldal csak egy képviselői helyet vesztett, az eddigi 14 helyett 13 képviselője lesz Brüsszelben, a kormánypárt számára a két hónappal ezelőtti helyhatósági választások veresége után a kormánypolitika újabb választói megbüntetését jelenti a szavazás.
Marine Le Pen a francia nemzetgyűlés feloszlatását és az arányos választási rendszer bevezetésével új választások kiírását kérte vasárnap a köztársasági elnöktől.
"Mi mást tehet (Francois Hollande államfő), mint hogy a néphez fordul, bevezeti az arányos rendszert azért, hogy minden franciának legyen képviselete (a nemzetgyűlésben) és új választásokat ír ki?" - hangsúlyozta Le Pen. (A parlamenti választásokon jelenleg csak egyéni képviselőkre lehet szavazni.) Hozzátette: "Mi más tehet a köztársasági elnök egy ilyen súlyos vereség után?"
Franciaországban 2017-ben lesznek legközelebb választások, az FN-nek jelenleg csak két képviselője van a nemzetgyűlésben.
A francia elnöki hivatal jelezte, hogy Francois Hollande államfő le fogja vonni az eredmény tanulságait. Ennek érdekében hétfő reggelre megbeszélésre hivatalába rendelte a miniszterelnököt és kormányának több tagját, köztük Laurent Fabius külügyminisztert, aki Stéphane Le Foll kormányszóvivőhöz hasonlóan elismerte, hogy Franciaország imázsa és befolyása az egyik legfőbb vesztese a vasárnapi voksolásnak.
"Ez a választás, meggyőződésem szerint, több mint egy újabb figyelmeztetés. Ez sokk, egy földindulás, amely minden olyan politikai vezetőnek szól, akinek feladata a cselekvés. Senki nem mentesül a felelősség alól ... Ma este a távolmaradással, amely jelentős, és a szélsőjobboldal előretörésével, amely egyértelműen az élen áll, önök mély szkepticizmust fejeztek ki" - mondta Manuel Valls miniszterelnök rövid, súlyos hangvételű televíziós beszédében. Ugyanakkor hozzátette: "Bátorságról kell tanúbizonyságot tennünk, mert Franciaországnak folytatnia kell a reformokat".
A viszonylag rövid kampányban az FN sikeresen ragadta meg az általános Európa-ellenes hangulatot és az eurót érő bírálatokat, valamint a kormány népszerűtlenségét próbálta a maga malmára hajtani. Az ellenzéki jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP), Nicolas Sarkozy előző államfő pártja, pedig a politikus visszavonulása óta belső csatározásoktól hangos, nem tud igazán alternatívával szolgálni a népszerűtlen baloldallal szemben, ezt is sikeresen használta ki a "szélsőjobboldal".
Franciaországban továbbra is stagnál a gazdaság, a munkanélküliség 10 százalékos, több mint 3,3 millió embert érint. A 46 millió választásra jogosult Franciaországban élő uniós állampolgár 74 mandátum sorsáról döntött. A választópolgárok 31 listára szavazhattak.
Korábban írtuk: Becslés Franciaországból: a szavazatok negyedével nyert a Nemzeti Front.
A France 24 által közzétett legújabb becslés szerint 25,7 százalékot szerezhetett meg Franciaországban a "szélsőjobboldali" Front National (FN), a jobboldali 20,7 százalékot szerző UMP-t és a mindössze 15 százalékot elérő kormányzó szocialistákat (PS) is megelőzve.
A negyedik helyre az alternatív liberálisok 10 százalékot szerezhettek, a zöld Europe Écologie pedig 8,7 százalékot.

A Marine Le Pen vezette párt először nyert választást. Öt évvel ezelőtt 6,3 százalékot ért el az FN az EP-választáson, legsikeresebb pedig eddig 1989-ban volt, 11 százalékos eredménnyel.
A France 2 közszolgálati televízióban ismertetett exit poll adatok szerint a 2009-ben 28 százalékot elért és akkor győzelmet aratott jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) ezúttal a szavazatok 20,3 százalékával a második helyre szorult, a kormányzó szocialisták pedig 14,7 százalékos eredménnyel a harmadik helyen végeztek.
Frissítés: A francia nemzetgyűlés feloszlatását követeli Marine Le Pen
A francia nemzetgyűlés feloszlatását és az arányos választási rendszer bevezetésével új választások kiírását kérte vasárnap a köztársasági elnöktől Marine Le Pen, a "szélsőjobboldali" euroszkeptikus Nemzeti Front elnöke, miután az első becslések szerint pártja 25 százalékos eredménnyel jelentős győzelmet aratott az európai parlamenti választásokon.
"Mi mást tehet (Francois Hollande államfő), mint hogy a néphez fordul, bevezeti az arányos rendszert azért, hogy minden franciának legyen képviselete (a nemzetgyűlésben) és új választásokat ír ki?" - hangsúlyozta Le Pen. (A parlamenti választásokon jelenleg csak egyéni képviselőkre lehet szavazni.)
A kormányzó szocialisták részéről Laurent Fabius külügyminiszter, valamint Jean-Francois Copé, az ellenzéki jobbközép Népi Mozgalom Uniójának vezetője is azonnal visszautasította a felhívást.
(HVG - France 24 - MTI nyomán)


https://kuruc.info/r/4/128350/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.