|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2014-05-28 21:51:43, szerda
|
|
|
Hozzávalók egy 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg finomliszt
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
25 dkg kristálycukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
keserű kakaópor
A szalalkálit feloldottam a tejben.
A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam.
Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
A szalalkális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrtam, három részre osztva cipókká formáztam és folpackba csomagolva a cipókat 2 órára a hűtőbe tettem.
Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként tepsi méretű lappá nyújtottam a tésztacipókat, villával megszurkáltam és a tepsi időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütöttem őket.
Előmelegített, 190-200 fokos sütőben a sütési idő szűk negyedóra.
A sütőből kivéve sütőpapírra csúsztattam az első lapot, majd a másik két kisült lapot az elsőre helyeztem.
Amíg hűltek a lapok, elkészítettem a krémet: a pudingport nagy lábasba tettem, hozzáadtam a cukrot és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főztem.
A tűzről lehúzva elkevertem benne a margarint.
Az első lapot magas falú tepsibe helyeztem - legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntöttem a forró puding felét.
Erre jött a második lap, majd a puding másik fele, végül a harmadik lap - ezt tehetjük fordítva is, így simább lesz a süteményünk teteje.
Egy éjszakán át hűlni, majd dermedni hagytam a süteményt.
Másnap kockákra vágtam, tetejét porcukorral - és sablon segítségével kakaóporral - díszítettem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2014. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
463 db bejegyzés |
e év: |
5415 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3410
- e Hét: 9067
- e Hónap: 48679
- e Év: 277616
|
|
|