Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Beindult a tőkekivonás, elő akarják idézni a magyar államcső
  2014-05-28 20:49:09, szerda
 
  Beindult a tőkekivonás, elő akarják idézni a magyar államcsődöt
2014.05.28 14:15


Egyre gyorsulva vonják ki a külföldi bankok forrásaikat Magyarországról, és az első negyedév pénzmozgási adatai alapján az is kiderült, hogy nem csak a külföldi bankok, de a hazai pénzemberek is menekítik a vagyonukat. Három hónap alatt a "lakosság" 130 milliárd forintot vont ki a banki betétekből, ezzel tovább folytatódott a vagyonkivonás. Ugyanennyi idő alatt a külföldi pénzintézetek 1200 milliárd forintot vontak ki az országból. Ez az összeg többnyire az anyabankok által, a magyar leányvállalataiktól kivont pénz, ami közel duplája az előző negyedéves adatnak, pedig már az is a korábbiakhoz képest rekord összeg volt.

Pontosan két hete a Templeton alapkezelő visszavásároltatta a birtokában lévő magyar államkötvények nagy részét, az augusztusban lejáró kötvényekből mintegy 142 milliárd forintnyit. A tőkemozgások alapján a befektetők azt valószínűsítik, hogy a magyar állam még a nyár vége előtt fizetésképtelenné válik. Vagyis folyamatban van egy széleskörű piaci művelet a magyar államcsőd előidézésére, ami kellően hatékony ellenlépések hiányában még az ősz előtt bekövetkezhet. A Templeton visszavonulását követően velószínűsíthető lett, hogy a hitelminősítők is aktivizálják magukat, a közeljövőben Magyarország leminősítési hullám célpontja lehet.

A bankok és a nemzetközi befektetők a politikailag korrekt indoklás szerint az ukrajnai feszültségek továbbterjedésétől tartanak.

Ukrajna a leminősítés és tüntetések után - a bankautomaták kiürültek

http://www.hidfo.net/2014/05/28/beindult-tokekivonas-elo-akarjak-idezni-magyar-al lamcsodot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német hadsereg - dicső múlt, siralmas jelen
  2014-05-28 20:42:04, szerda
 
 
A német hadsereg - dicső múlt, siralmas jelen
2014.05.28 16:04


Volt valaha egy nagy és dicső német hadsereg, amely büszkén menetelt a csillogó csizmákban és feszes egyenruhákban. Messze földön híres volt a poroszos mentalitás, a megfeszített fegyelem és pontos precíz működés, - de mi maradt mára abból a hajdani dicső hadseregből? Árnyéka önmagának, jeleskedik gyávaságból, tehetetlen és őszintén kimondva; alkalmatlan mindennemű katonai feladatra. Hogy jutott idáig ez az egykor volt kiváló hadsereg?

Hídfő.net | A német hadsereg az egyetlen a világon, ahol az amberi méltóságra hivatkozva a katonának joga van a parancsmegtagadáshoz.A német hadsereg az egyetlen a világon, ahol az emberi méltóságra hivatkozva a katonának joga van a parancsmegtagadáshoz.

Németország 1955 óta tagja a NATO-nak. A hidegháború évei alatt szépen lassan a német hadsereg kapta meg a legnehezebb feladatot, ez a hadsereg képezte volna a Szovjetunió ellen harcoló nyugati fegyveres erők fő csapáserejét. Nekik kellett volna a faltörőkos szerepét eljátszani. Éppen ezért a német hadsereg náci múltja ellenére prioritást élvezett az európai haderők között, és messze nem volt annyira elnyomva, mint amennyire a két háború között. Nagyon komoly fejlesztésekre volt lehetőségük, nagy létszámú sorköteles állománnyal rendelkezett, a haderő technikai adatai pedig egyértelműen mutatták, hogy milyen feladatot is szántak a német hadseregnek. Egyetlen dologgal nem számoltak csupán a nyugat nagy stratégiai tervezői; a politikai és társadalmi változásokkal.

Csúcson a német haderő

Semmi kétség nem férhet hozzá, hogy a német hadsereg a hidegháborús években rendkívüli erőt képviselt. Maga a német haderő is erős volt, de megtoldották mindezt azzal, hogy ott állomásozott egy hatalmas amerikai állomány, angolok, kanadaiak, hollandok, belgák. Így összességében a keletnémet haderővel farkasszemet néző NSZK jogosan képzelte azt magáról; itt állomásozik Európa legerősebb hadserege, - de mégis, maga a német hadsereg nem ebben az időben volt a csúcson, hanem akkor, amikor megtörtént a német újraegyesítés. Ugyan addigra az angolok, hollandok, belgák, kanadaiak már hazamentek, csak az amerikai kontingens maradt - már csökkentett, de még jelentős haderővel -, a német hadsereg mégis egy pillanat alatt a csúcsra ugrott.

Több mint 1000 darab vadászrepülő, 7000 darab tank, 14000 darab gyalogsági páncélozott harckocsi (felderítő járművek, páncélozott csapatszállítók, stb) gigantikus mennyiségű aknavető, tüzérség, rakétavetők - mindez több tízezres nagyságrendben. Ekkor még a csökkentés ellenére az amerikai kontingens páncélos ereje volt jelentős Németországban a maga 5000 tankjával, de volt mellette 300 repülő, 5700 egyéb páncélozott szállítójármű, 2600 darab tüzérségi eszköz. 1990-91-ben az éppen felbomló Szovjetunió hadseregében hatalmas volt a káosz. Elszállásolatlan katonák az országban szerte-szét, a hazaszállított technika karbantartás nélkül rozsdásodott, ahol éppen otthagyták. Káosz és fejetlenség mindenhol, ráadásul Moszkvában csak a vodkával foglalkozott a rezsimet váltó szabadkőműves banda. Ebben a világpolitikai helyzetben a német hadsereg - kiegészülve az ott állomásozó más hadseregekkel - valóban Európa legnagyobb hadereje volt, olyan erő birtokában, amire joggal félve tekintettek kelet felől.

A bomlás

A hirtelen jött dicsőséggel hirtelen jöttek a bajok is. A legkiválóbb volt keletnémet osztagokat sorban felszámolták. Elkezdték eladni a lenézett, de valójában annál értékesebb orosz haditechnikát. Mondjuk szépen és finoman, hogy; semmiért eltékozolták harmadik világ béli országokba. A keletnémet katonai és tiszti állományt pillanatokon belül lapátra tették, - látható volt, hogy hiába az egyesítés, a bizalmatlanság a két országrész között a mai napig fennmaradt. Aztán jött a nehéz döntés. Hiába gondoljuk úgy, hogy az újkori gazdasági válság 2008-ban kezdődött, ennek jelei már jóval korábban láthatóak voltak, csak tiltottak mindennemű publikációt ezzel kapcsolatban. A cenzúraelrettentő erővel dolgozott a "szabad" nyugaton.

A német vezetés már a 2000-es években engedélyezte a legmodernebb haditechnika kiárusítását. Kényes döntés volt ez, mert kellemetlen helyzeteket idézhetett elő, például azzal, hogy kínai tengeralattjáró NATO hangmintával közlekedett a tengerek fenekén - német motorral. A pénzre azonban szükség volt. A harmadik világháború elmaradt érdeklődés hiányában, így a német katonai fejlesztéseket ki kellett árusítani, hogy valami visszajöjjön a bele invesztált horribilis összegekből.

Hídfő.net | Afganisztáni szerepvállalás. Érdemes volt?
Afganisztáni szerepvállalás. Érdemes volt?

Majd sorban jöttek a csapások. 1999-ben a német haderő (légierő - szerb konfliktus) a második világháború óta először szerepelt konfliktusban, rendkívül rossz eredményekkel. Majd jött Koszovó, az afrikai szerepvállalás, és Afganisztán. A dicső német katonákról pedig elhíresült; semmitérő kiképzés, világelső gyávaság. Az 50 évig tartó pacifista nevelés, ami szerint "utáld a saját nagyszüleidet, mert bűnösök, utáld saját magadat is, mert bűnös nép vagytok, ne merj német létedre a háborúra gondolni, mert akkor bűnösök lesztek újra", elérte a hatását. A német hadsereg szándékai ellenére eltörölte a sorkötelességet, mert a német katonai állomány 70%-a alternatív szolgálatra volt csak alkalmas. Szellemi és fizikai rokkantak tömege. Ezt a 70%-os alternatív állományt már a katonai költségvetés nem bírta el.

Ami megmaradt

A jelenlegi német hadsereg árnyéka annak a hajdani dicső és hatalmas hadseregnek, ami volt. Szerződéses állománya inkább hasonlít egy szimpla zsoldos hadsereghez, mint komoly honvédő haderőhöz. Állománya minimálisra zsugorodott, a technikai állományának túlnyomó többsége felszívódott.

Hídfő.net | Német katona "rápihen" a szolgálatra.Német katona "rápihen" a szolgálatra.

Jelenleg a hadsereg gerincét öt hadosztály adja: 1. páncélos hadosztály, a 10. páncélos hadosztály, 13. gépesített lövész hadosztály, légi szállítású hadosztály, és egy Különleges Műveleti Hadosztály.

A hatalmas páncélos erőből megmaradt 350 harckocsi. A többit eladták vagy beolvasztották. A Marder páncélozott szállító és egyéb feladatokat ellátó járműállomány 1300 darabra apadt, amit fokozatosan felvált az új PUMA harcjármű, amely az igazat megvallva sok szempontból rosszabb mint a "Marder" volt. A német hadsereg átáll arra a nyugati mintára, hogy könnyű APC-ket és terepjárókat használ (ez a harcmodor azonban egyre kevésbé állja meg a helyét, kecskepásztorok ellen még csak-csak használható, de komoly haderővel szemben semmire sem jó).

Megmaradt mindössze 395 darab tüzérségi eszköz. Ebben van páncéltörő, tarack, és rakétás eszköz vegyesen. 50 darab légvédelmi egység, és 850 darab vállról indítható légvédelmi rakéta.

Mindösszesen 37 darab harci helikopterrel rendelkeznek (Tigris), és 93 darab különböző szállító helikopterrel - nagyrészt inkább 30 éves ócskavasak.

A légierő vadászrepülők tekintetében sem áll fényesen, a régi gépek leváltására szolgáló "Tájfun" (eurofighter) gépekből 280 darabot szándékoztak rendszerbe állítani, de csak 130 darab állt hadrendbe. Ezek a gépek a 80-as évek gépei, folyamatos újratervezés után lettek 4+ generációs vadászgépek. Modernnek talán még mondható, de nem a XXI. század technikája. Jellemzően a 4+ generációs gépekre, amolyan toldozott-foldozott gépek ezek, és semmiképpen sem ellenfelei az új 5. generációs vadászrepülőknek, melyeket a nagyobb birodalmak sorra állítanak hadrendbe. Hadrendben van még a régi repülőkből pár darab Tornado, mint bombázó. A Beuchell katonai bázison van 20 darab amerikai gyártmányú atomtöltet, melyet a Tornádóknak kellene célba juttatni - ha elvánszorog valahogy a célig - lévén harmadik generációs vadászbombázók, rendkívül rossz radarképpel és hőképpel. A pilóták képzésére nincs saját repülő, azt az USA-ban bonyolítják le. Szállításra van néhány AC-130 és utasszállító méretű repülőgép.

Szintén megdöbbentő adat, hogy a nagy Németország összesen 50 darab katonai vízijárművel rendelkezik. Ebben a legkisebb partiőr hajóktól a közepes tengeralattjárókig minden benne van. Annyi érdemleges lehet, hogy van 3 darab nagyon modern fregatt, de ezeken kívül talán a négy darab dízel tengeralattjáró nevezhető korszerű technikának. Több régi fretattot már árulnak, 2 tengeralattjáró, 2 aknaszaedő, és több fregatt kivonás, ill. eladás alatt (érdekesség, hogy ezeknek a leszerelt technikáknak a vevője Ukrajna lett volna, csak nem volt rá pénz. Teljesen logikus, mire is kell a kelet az EU-nak - többek között; eltakarítani a szemetet) .

Összességében véve a német haderő gyenge nyári szellő a 20-30, vagy éppen az 50 évvel ezelőtti önmagához képest, emberanyaga pedig még technikai állományánál is rosszabb. Persze, mit várunk egy olyan Európa hadseregétől, ami ordibálva tapsol egy szakállas nőimitátornak egy dalversenyen. A NATO haderőn belül jelenleg a német katona a gyávaság mintaképe - elhíresülten. Afganisztáni szerepvállalása annyira megalázó volt, hogy semmi egyébre nem volt jó, mint arra, hogy a NATO-nak legyen kire szégyenkeznie. Mindezeken az sem változtat túl sokat pillanatnyilag, hogy a német kormány az ukrán helyzet miatt hirtelen megháromszorozta katonai megrendeléseit. Tegyük fel a kérdést; hogy süllyedhetett ilyen mélyre a hajdani porosz dicsőség? Ezt okozza, ha valaki elhiszi, amit a liberális világ tanít neki.


http://www.hidfo.net/2014/05/28/nemet-hadsereg-dicso-mult-siralmas-jelen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EP nyitány: Viktor és a kettős mérce
  2014-05-28 20:36:43, szerda
 
  2014.05.28. 04:58
EP nyitány: Viktor és a kettős mérce


"Üzenjük nektek, hogy erősek vagyunk,

kerek a seggünk és kemény a faszunk,

s odacsapunk, mint a felajzott bika,

vagy mint Fekete László mikor elüti az Ifa..."



Középpályás Ramszesz máris frontot nyitott az EP-ben. Időben kell ezt kezdeni és ha nincs igazi ellenfél akkor a sajátjainkat is meg kell rugdosni, edzés gyanánt az ize'végett. Meg amúgy is tudják csak meg, kemények vagyunk még, mint a fagyott kutya lába! Viktor térdéről még nem szívódott fel a perzsa mintás vérhólyag amit Reding biztosnő irodájában szedett össze az elmúlt ciklusban, így aztán rohadjon meg az összes luxemburgi kisköcsög, aki olyan pozícióról ábrándozik amihez Vitya szavazatának is köze van. Mi félázsiaiak nem felejtünk, oszt'jónapot!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mc_uOVkaLfM

"A törvényeket be kell tartani és a lopakodó szerződésmódosítást abba kell hagyni!!! - ordította, mire Rogánban vigyázzba merevedett az ebédre burkolt mákos lecsó: Azta! Őneki aszonták lopakodjon oda ezzel a paksamétával a hóna alatt a pulpitushoz, mert úgy van kétharmad, hogy néha nincs és módosítani kéne a házszabályt. Most meg a Főni ordít és "jogi kíméletlenséget" emleget, ami ki tudja mire és kire érvényes. Igaz, hogy az ő idegrendszere Pasa park genyózáscunamin edződött, de lássuk be más műfaj a zembereknek hazudni és más felségárulást elkövetni egy átgondolatlan sunnyogással. Ahogy sápadtan körbe kémlelt vette észre, a frakciótársak integetnek, mennyé Tonyó, ez nem neked/nekünk, hanem az európai bürokratáknak szól, csak elfelejtettük lehalkítani az MTI-t.

Még csak az kéne, hogy itthon ezzel a jogi kíméletlenséggel meg lopakodásellenességgel szopassuk magunkat, mikor a kétharmad forog veszélyben!

Pont elég, ha az ejrópai tiszteletlen pöcsfejek vesznek tisztelet leckét belőle, minekünk itthon nem kell minden külföldi hülyeséget következetesen majmolni. Amit Viktor ott mond az ott marad, itthon meg majd mond újat, mást, ami éppen a napi szopóka elkerüléséhez, a parlament testreszabásához szükséges. Legfeljebb, ha valaki a párhuzamosság láttán majd kettős mércét emleget, akkor villám módosítással törvényben rögzítik, a lopakodás nálunk alkotmányos alapjog, amit nem lehet szűkíteni a közben végzett törvénymódosítás tiltásával. Aztán majd erre mondja a Galamus, hogy nem elég széles a demokráciánk!!!


http://varanus.blog.hu/2014/05/28/ep_nyitany_viktor_es_a_kettos_merce
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hányingerem van orbántól!
  2014-05-28 19:57:15, szerda
 
  Hányingerem van orbántól!

orbánviktornak azért van erős támogatottsága Magyarországon, mert jó politikus, képes meggyőzni az embereket saját hülyeségéről és arról is, hogy ez összhangban van a társadalom véleményével - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Lidové Noviny című cseh napilap közölt szerdán.

Balog Zoltán május közepén, a 20. prágai nemzetközi könyvvásár megnyitásakor adott interjút a konzervatív cseh napilapnak.

A miniszter hangoztatta, hogy Magyarországnak szüksége van az erős politikusokra, mert az utóbbi húsz évet eltékozolták. "Huszonöt éve a posztkommunista államok élén álltunk. Ezelőtt öt éve pedig az utolsók voltunk. Patthelyzet volt, amit Orbán Viktornak sikerült feloldania. Az országban egy sor konkrét és nagy dolgot sikerült megvalósítani: megreformálni a közszolgálatot, az oktatást, a közigazgatást. A képviselők száma a felére csökkent, és még több mindent említhetnénk. Mindennek már két évtizeddel ezelőtt meg kellett volna történnie" - értékelt a miniszter.

Az ellenőrzés a választók kezében van - válaszolta Balog arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy az erős kormány túlságosan is sok mindent tart ellenőrzése alatt az országban. "A választók döntik el, kit küldenek a parlamentbe. És minket választottak. Kétszer egymás után megkaptuk a szavazatok kétharmadát, és ez erős legitimitás" - hangsúlyozta.

A Jobbik megerősödését firtató kérdésre Balog Zoltán kifejtette: "rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e jobb politikát csinálni", mint a Jobbik. Hozzátette, hogy minden társadalomban van egy csoport, amely hajlik a szélsőség felé. "Jó politikával ezeket a szavazatokat 20 százalék alatt lehet tartani" - jegyezte meg.

Balog Zoltán az interjúban elmondta, hogy Magyarországon a romakérdést "országos problémaként" kezeli a kormányzat.

"A romák ugyanis társadalmunk részét képezik, a mi jövőnk össze van kötve az ő jövőjükkel. Ez nemcsak emberi jogi probléma, hanem az állam jövőbeni fejlődési irányának egyik stratégiai kérdése is" - vélekedett az emberi erőforrások minisztere.

Elmondta, hogy Magyarországon egyedi rendszere van a többség és a nemzetiségek együttélésének, a nemzetiségeknek saját önkormányzatuk van, és sikerült megoldani a nemzetiségek parlamenti képviseletét is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfelelési kényszer: Le Pen kizárta az együttműködést a Job
  2014-05-28 19:54:42, szerda
 
 


Megfelelési kényszer: Le Pen kizárta az együttműködést a Jobbikkal és más, valódi nemzeti erőkkel

Mint az várható volt, a cionisták kegyeit kereső Marine Le Pen, a Francia Nemzeti Front vezére közölte: nem kíván együttműködni a görög Arany Hajnallal, a bulgáriai Atakával (amelynek egyébként nem sikerült képviselőt bejuttatnia az EU parlamentjébe), a Jobbikkal, valamint a német NPD-vel. Vagyis Marine Le Pen éppen a nemzeti radikalizmust legtisztábban, megalkuvás nélkül képviselő erőktől határolódik el.
Zoom
Le Pen és szövetségese, a zsidóimádó holland Wilders
Miután a Reuters Hírügynökség hírül adta, hogy az európai parlamenti választásokon kiválóan szereplő francia Nemzeti Front egy jobboldali radikális európai parlamenti csoportosulás létrehozásán fáradozik, Marine Le Pen - a cionisták megnyugtatása érdekében - gyorsan kiadott egy nyilatkozatot. ?A Reuters azt sugalmazta, hogy én szövetséget kívánok kötni a Jobbikkal és az Arany Hajnallal. Én azonban éppen az ellenkezőjéről beszéltem. Amikor (a Reuters tudósítója) megkérdezte, hogy kivel nem kívánok szövetkezni, a válaszom az volt, hogy többek között a Jobbikkal, az Atakával és az Arany Hajnallal? ? mentegetőzött a megijedt Marine Le Pen.
Frakció létrehozásához az EP-ben legalább 25, hét különböző országból származó képviselő közös akaratára van szükség. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a voksoláson szintén diadalmaskodó brit Függetlenségi Párt elnöke, Nigel Farage hajlandó lesz-e szövetségre lépni a Nemzeti Fronttal. Korábban ugyanis Farage több alkalommal is meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg Le Pennel és pártjával kapcsolatban. (Habár a közös alap ? a cionisták előtti hason csúszás ? megvan a két part között.)
Perge Ottó - The Guardian nyomán


http://kuruc.info/r/4/128464/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaudiék ma újra tüntetnek – a Fidesz és az álbaloldal
  2014-05-28 19:38:40, szerda
 
  Gaudiék ma újra tüntetnek - a Fidesz és az álbaloldal műbotrányt dagaszt

Posted on 2014/05/26


Az USA titkosszolgálatainak hazánk elleni kémkedését eltussolta a Fidesz és az álbaloldal, miközben műbotrányt dagasztanak az EU elleni állítólagos hírszerzésből

Az EP kampány hajrájában - amelynek a Jobbik vezetése jóvoltából nem elsővonalas frontharcosa vagyok ütőképes jelöltként, hanem csupán elhatárolódásban tartott szemlélője - elképesztő mértéket ölt a Fidesz és az álbaloldal pofátlansága és gátlástalansága. És közös gyökerű nemzetellenessége, miközben ezzel - jól bevált módszer szerint - a Jobbikot és nemzeti radikális hazafiakat, nemzeti jogvédőket - köztük már a 2002- 2010 közötti rendőri erőszak ellen a gyáva fideszesek helyett is sikeres harcot folytató Morvai Krisztinát és engem- befeketíteni. De az értelmes és tájékozott ember átlát a szitán.

Miközben a nemzeti érdekű program híján igyekeznek lényegtelen eseményekből dagasztott álbotrányokkal (Kossuth téri köpés gate és kém gate) politikai tőkét kovácsolni maguknak rákosista módszerekkel a csahos média elvtelen kiszolgálásával, addig egyik tábor sem tartotta fontosnak világgá kürtölni, hogy a nemzeti érdekeinket valóban sértő, rendkívül kiterjedt és veszélyes USA lehallgatási botrány kivizsgálására az Országgyűlés által adott határidő 2014. március 18-án lejárt. Tehát falaznak hazánk USA általi totális megfigyelésének.Ugyanakkor képtelen módon hazaárulást kiáltanak az EU elleni állítólagos bomlasztó tevékenység (bizonyítékok nincsenek, csak sejtetések, nyilvánosság nincs) kapcsán. Erről a “Segítség a kémelhárításnak: ilyen egy hazaáruló!" című cikkemben adtam részletes jogi és politológiai elemzést.

Az igazi botrány - a magyar termőföld külföldiek általi megszerzése és a gőzerővel folyó totális gyarmatosításunk mellett - az, hogy hiába döntött az előző Országgyűlés - jobbikos kezdeményezésre - 2013. december 10-én egyhangúlag parlamenti vizsgálóbizottság létrehozásáról az amerikai lehallgatási botrány magyarországi szálainak feltárására, máig semmi érdemi eredmény nem ismert.

Pedig a testület feladata az volt, hogy 2014. március 18-ig elkészítendő jelentésben adjon számot: megállapítható-e, hogy Magyarországon is lehallgattak politikai, közéleti, gazdasági szereplőket. Tisztáznia kellett azt is, mi volt az információszerzés célja, kik voltak az alanyai, illetve hogy az ország szuverenitásának befolyásolására milyen eszközöket használtak fel, milyen adatokhoz férhettek hozzá, továbbá hogy magyarországi hírszerző szervezetektől érkeztek-e jelzések a külföldi befolyásolási szándékra vonatkozó információk. Gulyás Gergely, a testület akkori fideszes alelnöke (most törvényalkotásért felelős Házalelnök) márciusban közölte: Kövér László házelnök számára feljegyzés készül a vizsgálóbizottság munkájáról, s az ennek során feltárt államtitkokat képező tényekről. Ennyi és nem több. A népre nem tartozik szerintük semmi. De tévednek.

Emlékezzünk: az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) kiterjedt titkos adatgyűjtési programjáról - a jelenleg oroszoknál menedékjogot élvező - a derék amerikai Edward Snowden, az NSA egykori informatikusa szivárogtatott ki adatokat. Emiatt az Európai Parlament vizsgálóbizottságot állított fel, amelynek legaktívabb tagja Morvai Krisztina volt, egyedül őt vette a fáradságot a magyar EP képviselők közül, hogy a hazai közvéleményt erről közvetlenül és részletesen tájékoztassa. Snowdent az Európa Tanácsban idén áprilisban videókonferencián kérdeztem a tevékenységéről, megdöbbentő válasza szerint a németek és az angolok is benne voltak.

A WikiLeaks tavaly ősszel az NSA lehallgató-átjátszó központjainak helyszínét tartalmazó illusztrációs anyagot tett közzé, és az egyik térképen Budapest is szerepel. Tehát mindent lehallgatnak, ami a kormányzati negyedben és az Országgyűlésben történik. És ez nem zavarja sem a Fideszt, sem az álbaloldalt.

Mindezek fényében még inkább átlátszó a jelenlegi kémbotrány mögötti fideszes és álbaloldali szándék: a gyarmatosítás csúcsra járatása érdekében semmitől nem riadnak vissza. Eközben pedig hazánk rabszíjra fűzése tovább zajlik és addig sem kell beszélniük a magyar föld és vízkincs külföldiek, s oligarchák kezére juttatásáról, a csapdába csalt devizaadósok millióinak megmentéséről és persze az érdekközösségük miatt elmaradt elszámoltatásról az ország kifosztásáért és a hazafiak üldözéséért.

Érdemes felidézni a Snowden vizsgálóbizottság parlamenti bizottsági vitáját, amelyhez egyetlen képviselő szólt hozzá érdemben az alkotmányügyi bizottságban. Találják ki, ki volt az ? Bizony ott is én, mint a sorsdöntő előerjesztések vitáinak többségében.

Lássuk mit is mondtam akkor 2013. december 9-én, milyen érvekkel követeltem az igazság kiderítését. Következzen a hiteles jegyzőkönyvrészlet, illetve utána a plenáris ülés határozathozatala.

Vonja le mindenki a megfelelő következtetéseket, ki szolgálja valóban a nemzetünk érdekeit.

Isten óvja és vezesse Magyarországot !

Soha nem adjuk fel a szabadságunkért folytatott küzdelmet !

A magyar termőföld és a magyarok otthonok megvédéséért pedig ismét tüntetünk: május 26 17 óra, Kossuth tér !

Legyetek ott Ti is !

(http://www.complex.hu/kzldat/o13h0101.htm/o13h0101.htm)

dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

www.gaudinagytamas.hu

A Snowden botrányt kivizsgáló vizsgálóbizottság határozati javaslatának

parlamenti bizottsági vitája és plenáris szavazása (2013. december 9-10.)



Elfogadott ogy. határozat:

101/2013. (2013.12.10) OGY h. Az Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek a feltárására irányuló vizsgálóbizottság létrehozásáról

(http://www.complex.hu/kzldat/o13h0101.htm/o13h0101.htm)



Bizottsági vita (2013. december 9.)



J e g y z ő k ö n y v kivonat

az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának 2013. december 9-én, hétfőn, 9 óra 3 perckor az Országház főemelet 58. számú tanácstermében tartott üléséről

Az Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek a feltárására irányuló vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat (H/13289. szám); döntés tárgysorozatba-vételről, általános vita

A napirend-kiegészítésnek megfelelően az Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek a feltárására irányuló vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló H/13289. számú határozati javaslat esetében döntünk a tárgysorozatba-vételről, és amennyiben ez megtörténik, akkor az általános vitára alkalmasságról is.

Megnyitom a vitát. Megkérdezem, kíván-e valaki képviselőtársaim közül hozzászólni.

Gaudi képviselő úrnak adom meg a szót.

Hozzászólások

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Ennek az egész ügynek az előzménye, azt hiszem, mindannyiunk számára ismert, mégpedig az, hogy egy bizonyos Edward Snowden nevezetű bátor ember kiborította a bilit - ilyen egyszerű en és közérthetően fogalmazva. Lényegében része volt annak a világraszóló lehallgatási műveletnek, amelyet az NSA, tehát az amerikai belbiztonsági szolgálat végzett, és tényleg elképesztő módon a PRISM nevezetű programmal az a megdöbbentő dolog zajlott, hogy a tengerek közötti kábeleket tulajdonképpen lehallgatták, megfigyelték. Ennek keretében bizonyítékok merültek fel arra, hogy a vezető európai politikusokat lehallgatták, úgymint Angela Merkelt, lehallgatták a komplett Európai Unió teljes társulatát, tokkal-vonóval Barrosótól mindenkit. Sőt, az Európai Parlamentet is, az Európai Tanácsot is, ahol én is képviselem Magyarországot (Közbeszólások.) - valószínű leg engem is, ahogy mondja Staudt képviselőtársam; igen, ez teljesen egyértelmű (Derültség.) , de nyilván Gulyás Gergelyt is, tehát hosszú felsorolást lehetne tartani. De még úgy látom, Pősze Lajost is szerintem. (Derültség.)

Ha nem, ha nem hallgatták le, az viszont gyanús.

No, de komolyra fordítva a szót, ez tényleg egy botrány, a botrányok botránya. És az is nyilvánosságra jutott nemrégiben, és erről a Jobbik tartott egy sajtótájékoztatót a Szabadság téren, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyolcvan országban működtet speciális lehallgató berendezéseket, amelyeknek kapcsán megjelölték a listán Budapestet is. Tehát tényállásszerűen jelenthetjük, hogy most ezúton üdvözöljük az NSA munkatársait, akik élőben hallgatnak minket, hiszen nyilván a mi ülésünket is nyilván lehallgatják az Egyesült Államok gépei, berendezései. Ez ellen sajtótájékoztatót szervezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom, és követelte, hogy akkor most már álljon meg a menet, kedves Nagy Testvér! Vizsgáljuk ezt ki, jöjjön létre egy vizsgálóbizottság, és járjunk a végére annak, és nyilván pateroljuk ki ezt a lehallgató berendezést ügynököstül meg mindenestül; magára adó állam ezt tenné. Az első reakciók azok voltak, hogy á, hát ez túlzás, ez mégse lehet, szó nem lehet róla, micsoda radikális és elképzelhetetlen, csúnya lépés lenne a szövetségessel szemben. Most eljutottunk oda, hogy kezünkben van, miniszterelnök úr múlt héten tett vállalásának megfelelően, Kocsis Máté jegyzésében ez a bizonyos vizsgálóbizottság-létrehozási javaslat.

Egy kis apró úgymond mássággal, hogy ezt most ugye nem a Jobbik kezdeményezi, formáljogi értelemben, hanem ahogy mondani szokás a klasszikus mondás szerint: ha nem tudod megakadályozni, akkor állj az élére. Tehát a jó öreg, bevált, régi politikai fordulatot követi a Fidesz, és az élére állt. Ennek örülünk. Tulajdonképpen nincs ezzel semmi gond.

Maga a bizottság célrendszere vagy tárgyrendszere alapvetően szakmailag is jól került megfogalmazásra, nyilván lehet még rajta csiszolni vagy lehetne rajta pontosítani.

Ami különösen fontos, a 2. pont k) pontja, amely arról szól: annak megállapítása, hogy milyen külföldi érdekcsoportok, szervezetek kiket és milyen céllal támogatnak Magyarországon saját érdekeik érvényesítésére. Én azt hiszem, ez az egyik legizgalmasabb pontja ennek a bizottságnak, és nagyon örülök, hogyez benne van.

Örülök annak is, hogy március 18-áig be kellene nyújtani az elkészült jelentést.

A bizottság összetételével kapcsolatban lehetne picit berzenkedni, hogy lehetne paritásos, meg nem lehetne, s a többi. Nem lenne rossz, ha paritásos lenne, hozzáteszem, mert... (Dr. Staudt Gábor: Paritásos, mert ugyanannyi az ellenzéki és a kormánypárti.)Hát, paritásos, de úgy látom... - ja, lehet, hogy akkor rosszul számolok -, mert független egy fő... Hát, igen, nem tudom, kicsoda lesz; lehet, hogy Pősze Lajosnak sikerül megszerezni, és beletrafáltam az ő érdekeltségeibe. Mindenesetre... Igen, formáljogi értelemben négy fő kormánypárti képviselő

, három fő ellenzéki és egy fő független. Ami a politológiai képletet illeti...

(Gulyás Gergely: Ahogy a törvény előírja.) Igen, csak a független ugye nem ellenzéki képviselő ; a független az független képviselő . De sebaj! Mindenesetre ezt is méltányoljuk, tehát félreértés ne essék, nem akarunk mi az állandóan elégedetlenek kellemetlen szerepében lenni. Meg van dicsérve Kocsis Máté; meg van dicsér

ve - csúnya szóval, passzívan mondva - miniszterelnök úr, aki valóban karakán módon múlt hétfőn végül is azonnali kérdésre reagálva azt mondta, hogy nincs akadálya, csináljuk. Úgyhogy csináljuk, és végre próbáljunk tiszta vizet önteni a pohárba! Nagyon javaslom, nagy tisztelettel, hogy mindenképpen... Hadd kérjem meg Bárándy Gergely képviselőtársamat, nem hallom a saját hangomat! Így nagyon nehéz beszélni!

ELNÖK: Mi halljuk, képviselő úr!

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Hát, nem tudom, én nem hallom!

ELNÖK: Kérem, hogy figyelemmel hallgassuk képviselőtársunkat! Köszönöm.

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Igen, mert most tennék egy fontos javaslatot.

Az a kérésem, hogy a bizottság mindenképpen fókuszáljon jelentős mértékben, tehát így ajánljuk úgymond az általános vitára alkalmasságot,illetve a tárgysorozatba-vételt igazából, hogy az Európai Parlament Snowden-üggyel foglalkozó bizottságának a munkájára nagyon jelentős mértékben kell és lehet építeni. Ezt a munkát sze

rintem mindenki ismeri, aki figyelemmel kíséri Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő munkáját, aki egyedüliként Magyarországon, egyedüli képviselőként tájékoztatja a közvéleményt erről folyamatosan.

Németh Zsolt frakciótársunk többször volt nála kint , és közösen értékelték az eseményeket. Hát, ott már nagyon sok bizonyíték előkerült, ebbe most nem megyek bele. Egy a lényeg, hogy egy cél van: Magyarország szuverenitását, a még megmaradt szuverenitásmorzsákat meg kellene próbálni megvédeni, folyamatosan visszaszerezni, egészen pontosan. Ehhez vezető jó útnak tűnik az, hogyha ezt a bizottságot fölállítják.

S végül azt is el szeretném mondani, nagyon remélem, hogy itt a Kossuth tér környéki épületekben elhelyezett berendezéseken ezt most így pontosan és tisztán érthetően továbbították a megfelelő források felé. Remélem, mindenki ért ebből: a magyar föld nem eladó, Magyarország meg fogja védeni szabadságát, ha kell, élete árán is!

Köszönöm szépen.

ELNÖK: Bárándy Gergely képviselő úré a szó.

DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Bizottság!

Én lényegesen rövidebb leszek, mint képviselő társam: az MSZP frakciója támogatja a javaslatot.

Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm szépen. További hozzászólási szándékot nem látok.

Szavazás a tárgysorozatba-vételről

Kérdezem, ki az, aki támogatja a H/13289. számú országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba-vételét.

(Szavazás.)

A bizottság egyhangú döntéssel támogatta.

Szavazás az általános vitára alkalmasságról

És ki az, aki általános vitára alkalmasnak tartja a határozati javaslatot?

(Szavazás.)

Szintén egyhangúlag döntött így a bizottság.

Írásban fogjuk az álláspontunkat eljuttatni. Ezzel ezt a napirendi pontot lezártuk.

Plenáris szavazás

ORSZÁGGYŰLÉS PLENÁRIS ÜLÉS
335. ülésnap (2013.12.10.), 25. felszólalás
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Felszólalás ideje 3:13

Soron következik az Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek a feltárására irányuló vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat módosító javaslatainak Házszabálytól eltéréssel történő határozathozatala és a zárószavazás. Kocsis Máté képviselő önálló indítványát H/13289. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/13289/4. számon kapták kézhez.

Most a határozathozatalok következnek.

Az ajánlás 1. és 2. pontjában szereplő módosító javaslatokat az alkotmányügyi bizottság nyújtotta be. Az előterjesztő támogatja. Emlékeztetem önöket, hogy a Házszabálytól való eltérésnek megfelelően a támogatott indítványok közül nem lehet külön szavazást kérni. Erre figyelemmel a két javaslatról egy döntéssel határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a bizottság által benyújtott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak!(Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 224 egyhangú szavazattal a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/13289. számú határozati javaslatot annak imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 227 egyhangú szavazattal a határozati javaslatot elfogadta.

Az Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek a feltárására irányuló vizsgálóbizottság létrehozásáról

101/2013. (2013.12.10) OGY h.

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/26/gaudiek-ma-ujra-tuntetnek-a-fides z-es-az-albaloldal-mubotranyt-dagaszt-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lájtfemin szoci cukikampány, macsóbal, avagy a háttérhatalm
  2014-05-28 19:12:42, szerda
 
 


Lájtfemin szoci cukikampány, macsóbal, avagy a háttérhatalmista Libajnai bebuktatása
2014. május 28. 09:33
Kostás Roland - Hunhír.info

Még ki sem hűlt az MSZP holtteste ? még el sem fogadták az elnökség lemondását ?, máris beindult a találgatás az új elnökkel kapcsolatban. A Bors szerint öt név került a kalapba, valószínűleg közülük választják majd ki a végső győztest. A bulvárlap titkos favoritként emlegeti a szinte a semmiből előmászott Kunhalmi Ágnest, akinek esetleges tényleges reflektorfénybe kerülése újabb elemző körök megfutására késztetheti a második legnagyobb ellenzéki erőt, a Jobbikot. A Horn-kormányt a cionista köröknek való megfeleléssel állítólag korábban megvádoló Mesterházy bukása ugyan egyre messzebb viszi az MSZP-t attól, hogy legalábbis baloldalinak tűnő párt lehessen, de mára már egyértelmű, hogy a kormány és a "demokratikus ellenzék" egymással versenyezve akarja lenyúlni a Jobbik programjait és vezértémáit. Kúrcsányi és a bilderberges Bajnai már elkezdett nemzetizni, és a szocik lehet, hogy nem a macsóbalos Botkára, hanem a női mivoltját is hangsúlyozni akaró Kunhalmira fognak építeni. Fel van adva a lecke a Jobbik elemzőközpontjainak, hogy előre modellezzenek minden lehetőséget az átrendezendő baloldalon, amely őszre egyértelműen az olajfa-koalíció módszere alapján választási szövetségbe tömörülve akarja elfoglalni Budapestet, illetve megerősíteni a helyét a vidéken.

Az nagy összeborulás bukott ugyan az országgyűlési képviselő-választásokon, a külön-külön ringbe szálló, magukat magyarországi demokratikus pártoknak nevező háttérhatalmi erőcsoportok külön-külön való indulásának mostani, viszonylagos sikere mindenképpen azt valószínűsítheti, hogy a tavaszi modellt fogják alkalmazni a helyhatósági választásokon. Leginkább a jobbikos problémafelvetések átvételével, a párt kérdéseire adott sajátos válaszaikkal. Azok a témák, amelyek eddig a gyűlölt nyilasnácifasizmus körébe tartoznak, náluk is hangsúlyozott szerepet fognak kapni, legyen szó a rendnélküliségről, az idegenek haszonszerzéséről, a magyar családok helyzete javításáról, sőt kifelé mutatottan a nemzeti érdekek felkarolásáról.

Ha Kunhalmit választják, akkor meg beindul a lájtfemin cukikampány, de a válaszadással a Jobbiknak még van egy kis ideje.

Most ebben, a pillanatban egy hatalmas ász van a Jobbik kezében, Libajnai ottléte a a világot uraló erők egyik meghatározó összejövetelén. A fideszes fősodor nem tud azon túlmenni, hogy a tavalyi bilderberges csúcstalálkozón Magyarország hatalmi rendszerének megsemmisítése, és az abszolút háttérhatalom-elkötelezett kormányzat felállítása volt az egyik cél, ugyanis a suttogó propaganda szerint a korábbi Orbán-kormány külügyére, Martonyi János is a láthatatlan hatalom egyik látható embere. Tehát a bilderberges témát leginkább a Jobbik ütheti, már a Kovács Béla elleni aljas propagandatámadás okán is.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75533
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az igazi nemzetbiztonsági kockázat
  2014-05-28 19:08:16, szerda
 
  Ez az igazi nemzetbiztonsági kockázat

Posted on 2014/05/27

A Jobbik komoly nemzetbiztonsági kockázatot lát Bajnai Gordon politikai tevékenységében, amit a hétvégére tervezett dániai Bilderberg-csoport titkos ülésén való részvétele is alátámaszt. Már önmagában az súlyos kérdéseket vet fel, ha a politikai és üzleti élet átláthatóságát folyamatosan sulykoló nyugati elit kiválasztottjai titkos, zárt üléseken egyeztetnek, a nyilvánosság kizárásával.

Mint ismeretes, az elmúlt 24 évben az euroatlanti érdekek képviseletére felesküdött politikai és gazdasági elit balliberális és fideszes köreiből is került ki Bilderberg-résztvevő Surányi György és Martonyi János személyében. Úgy tűnik, hogy Martonyi távozásával Bajnait szemelte ki magyarországi helytartójává a háttérhatalom, ami nem meglepő, hiszen ez egyenesen következik életútjából. Köztudomású, hogy Magyarország volt miniszterelnöke 2010-es választási bukását követően 2012-ben, közel kétéves USA-beli ,,turnézást" követően bukkant fel ismét a magyar politikai életben, és az amerikai Demokrata Párt háttérintézményének, a Centre for American Progress alapítványának több mint 1 milliárd forintos támogatását élvezve pártot gründolt.

A Jobbik 2010 és 2014 között számos törvényjavaslatot kezdeményezett a politika átláthatósága érdekében, amelyek az átláthatóság nemes célkitűzésén túlmenően a nemzeti szuverenitás védelmét, a külföldi befolyás kivédését mozdítanák elő. Sajnos a Jobbik kezdeményezéseit a Fidesz a balliberális pártokkal karöltve rendre leszavazta. Felismerve a nemzeti szuverenitás védelmének fontosságát, a Jobbik a titkos, azaz konspiratív találkozót ajánlja a magyar titkosszolgálati szervek figyelmébe.

Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/27/ez-az-igazi-nemzetbiztonsagi-kock azat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkeserítő adatok a magyar munkahelyekről - így csalnak a cé
  2014-05-28 18:55:40, szerda
 
  2014. május 28., szerda 7:13 Napi.hu

Elkeserítő adatok a magyar munkahelyekről - így csalnak a cégek

Minden második cég megbukik a munkaügyi ellenőrzéseken, sok a gond a feketemunkásokkal, a bérezéssel, de a munkaidő hosszával is - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának friss jelentéséből.
Nem fizet a vevője? Követeléskezelés praktikusan!


Január és március között összesen 5918 munkáltatót és 34 066 foglalkoztatottat ellenőriztek az NMH szakemberei, s a cégek 58, míg a dolgozók 51 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket. Ez felemás eredmény a tavalyi adatokhoz képest, hiszen akkor a vállalkozásoknak "csak" 50 százaléka bukott meg a vizsgálaton, a munkásoknak pedig 65 százalékát érintett szabálytalanság.



A vizsgálatokat követően 3423 jogsértést elkövető munkáltató közül 1122-vel szemben szabtak ki bírságot, összesen 165,9 millió forint értékben. A hatóság csak a súlyos munkaügyi jogsértések elkövetése esetén szabott ki büntetést, több ízben szabálytalanság megszüntetésére kötelezéssel (666), illetve figyelemfelhívással (468) élt, valamint szabálytalanságot megállapító határozatot hozott (1161). Az érdemi döntések túlnyomó többsége - mintegy 70 százaléka - anyagi szankció nélküli intézkedés volt.

Feketefoglalkoztatás, kisebb fizetés, elcsalt munkaidő

Még mindig komoly gondot okoz a feketefoglalkoztatás, hiszen a munkaügyi jogsértéssel érintett munkavállalók 13 százaléka volt munkaszerződés és bejelentés nélkül dolgozó. Az összes feketén foglalkoztatott 34 százalékát építőipari tevékenységet végző cégeknél találták. Öt százalék jutott a mezőgazdasági ágazatra (ez tavaly 4 százalék volt), míg a gépipart nem számítva a feldolgozóiparban tevékenykedő munkáltatók feketemunkát érintő jogsértési aránya 9 százalékra nőtt a 2013 első negyedében mért 7 százalékos szinthez képest.
Jogsértéssel érintett munkavállalók megoszlása
Nagyobb méretért kattintson!
Forrás: NMH

Nem teljesítettek jól az ellenőrzések során a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet végző cégek sem, hiszen ez az ágazat adta a feketemunkások 15 százalékát, míg a kereskedelmi vállalkozások 12, a vendéglátásban dolgozók 10 százalékot "produkáltak".

Sokan csaltak még a munka- és pihenőidővel, ahogy a rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos jogsértések száma is nőtt. Ilyen típusú csalások főképp a kereskedelemben, a vendéglátásban és a feldolgozóiparban találkoztak az ellenőrök, az érintett dolgozók száma összesen 4293 fő. A tapasztalatok szerint gyakran előfordul, hogy a cég nem ad rendes tájékoztatást a munkaidő-beosztásról, vagy éppen a munkaidőkeret kezdő és befejező időpontjáról. Visszatérő probléma volt, hogy a dolgozók munkaideje meghaladta a napi, illetve a heti munkaidő megengedett legmagasabb mértékét, hogy nem kaptak megfelelő mennyiségű pihenőidőt, de sokan dolgoztattak szabálytalanul a munkaszüneti napokon is.
Érdemi döntések megoszlása
Nagyobb méretért kattintson!
Forrás: NMH

A munkaidő-nyilvántartás hiányával vagy adatainak valótlan rögzítésével 5254 dolgozó esetében találkoztak a munkaügyi felügyelők, amely tavalyhoz képest szintén növekedést jelent. A legtöbb ilyen jogsértést a kereskedelemben és a feldolgozóiparban találták. Mivel sokszor ezeknek az elszámolásoknak kellene képeznie a munkabér elszámolásának alapját, ezért legalábbis furcsa, hogy sokan nem tulajdonítanak jelentőséget a munkaidő pontos nyilvántartásának.

A munkabérrel kapcsolatos jogsértések (kötelező legkisebb munkabér és garantált bérminimum szabályainak megsértése, a határidőben történő bérkifizetéssel összefüggésben megállapított jogsértés, az írásba foglalt és visszaellenőrizhető tartalmú bérelszámolás biztosításával kapcsolatos hiányosságok) mértékét jól mutatja, hogy az összes szabálytalansággal érintett foglalkoztatott ötödét érintette a vizsgált időszakban. Ezen belül a legjelentősebb a munkabér védelmére, illetve a pótlékokra vonatkozó szabályok megszegése volt, de sokszor találkoztak az ellenőrök a munkaviszony megszűnésekor, illetve megszüntetésekor kiállítandó igazolások kiadásának elmulasztásával vagy késedelmével, valamint a munkabér elszámolásának hiányosságával is.
Egyre többen tesznek panaszt
Tavalyhoz képest 8 százalékkal nőtt a munkaügyi hatósághoz érkezett bejelentések száma, összességében nőtt a közérdekű bejelentések és a panaszok száma is: a 2059 bejelentés 51 százaléka közérdekű, 49 százaléka panaszbejelentés volt, a bejelentéseken belül a névtelen jelzések aránya 28 százalékot tett ki.
A legtöbb jelzés a feketemunka miatt érkezett a hatósághoz, de sok volt a munkabérrel kapcsolatos bejelentések száma is, ahogy a jogviszony megszűnésekor kiadandó igazolásokkal, valamint az ekkor esedékes bér elszámolásával kapcsolatos szabálytalanság miatt is sokan panaszkodtak.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/elkeserito_adatok_a_magyar_munkahelyekrol_ig y_csalnak_a_cegek.581817.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy testület vezetné átmenetileg az összeroppant MSZP-t
  2014-05-28 09:59:41, szerda
 
 
Egy testület vezetné átmenetileg az összeroppant MSZP-t
2014, május 28 - 08:03


Egy testületre bízná az MSZP vezetését Kovács László, a párt volt elnöke. A szocialista politikus a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta, egy ütőképes átmeneti csapatra van szükség, amelynek tagjai mögött teljesítmény van, mindez kedvező hatást tenne a választókra.

A volt uniós biztos szerint a testületben benne kellene lennie annak a nyolc képviselőnek, aki az országgyűlési választáson egyéniben nyert, valamint a három volt pártelnöknek. Legyen tagja néhány olyan kimagasló egyéni teljesítményt nyújtó politikus - folytatta - , mint Kunhalmi Ágnes, aki majdnem megnyerte egyéni körzetét.

Kovács László szerint a testületben a felsoroltak mellett ott kellene lennie Botka Lászlónak és Veres Jánosnak is. Botka László választmányi elnöknek, a párt Csongrád megyei elnökének azért, mert ez a megye az egyetlen, ahol a Jobbik nem verte meg az MSZP-t. Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pártelnöknek pedig azért, mert Nyírbátorban - szűkebb pátriájában - a Fideszt is megverte az MSZP.

Aki ilyen teljesítményre képes, annak helye van ebben a válságkezelő csapatban - jelentette ki. A testületbeli szerepét firtató kérdésre Kovács László azt mondta, aki ebbe a csapatba bekerül, annak egyetlen célja lehet, minden erővel előmozdítani az MSZP talpra állását. Arra a kérdésre, hogy a pártelnöknek le kellett volna-e mondania a lemondás felajánlása helyett, a politikus közölte: az lett volna a párt szempontjából előnyös, ha Mesterházy Attila a második kudarc után azt mondja, "itt új választás kell".

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/egy_testulet_vezetne_atmenetileg_az_osszeroppant_mszp_t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.