Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az üres szék
  2014-05-29 21:28:29, csütörtök
 
  (Brennan Manning szokta mesélni az alábbi történetet egy idős emberről, aki rákban haldoklott.)

A férfi lánya megkérte a papot, hogy jöjjön el imádkozni az apjával. Amikor a pap megérkezett, látta, hogy a férfi az ágyban fekszik, a feje két párnával feltámasztva, az ágya mellett pedig egy üres szék. A pap azt hitte, hogy szóltak az idős embernek az ő látogatásáról. Biztosan várt már engem - szólt.

,,Nem, kicsoda ön?"

,,Én vagyok az új segédlelkész a parókián - válaszolt a pap.

,,Amikor megláttam az üres széket, azt gondoltam, biztosan tudta, hogy jövök."

,,Ja, igen, a szék" - szólt az ágyhoz kötött beteg. ,,Becsukná az ajtót?"

A pap, kicsit értetlenül, becsukta az ajtót.

,,Ezt sosem mondtam el senkinek, még a lányomnak sem" - mondta a férfi. ,,De egész életemben sosem tudtam, hogyan imádkozzam. A vasárnapi misén hallottam a papot az imádkozásról beszélni, de az egész olyan magas volt nekem...Aztán feladtam minden próbálkozást" - folytatta - ,,míg egy nap, úgy négy évvel ezelőtt a legjobb barátom azt mondta nekem: 'Joe, az imádkozás nem más, mint egy Jézussal folytatott beszélgetés. Javaslok neked valamit. Ülj le egy székre, egy másikat tegyél magad elé, és hit által lásd Jézust azon a széken. Ez nem kísérteties, mert ő megígérte: 'Én veletek leszek mindig'. Aztán beszélj Hozzá, és figyelj Rá úgy, ahogy most velem teszed.'

Így aztán, atyám, kipróbáltam ezt, és annyira tetszett, hogy minden nap néhány órán keresztül ezt csinálom. De nagyon vigyázok. Ha a lányom meglátná, hogy egy üres székhez beszélek, vagy idegösszeomlást kapna, vagy bezáratna a bolondok házába."

A papot nagyon meghatotta a történet, és biztatta az idős férfit, hogy folytassa így tovább. Aztán imádkozott vele, megkente olajjal, és visszament a paplakba.

Két nappal később este felhívta a férfi lánya azzal, hogy édesapja aznap délután meghalt.

,,És békésen távozott?" - kérdezte.,,Igen, amikor két óra körül indultam otthonról, odahívott az ágyához, elmondta az egyik faviccét, és megpuszilt. Amikor egy órával később hazaértem a holtból, holtan találtam. Volt azonban valami furcsa, atyám. Igazából több mint furcsa - olyan hátborzongató. Úgy tűnik, hogy mielőtt meghalt, apa kihajolt az ágyból, és a fejét az ágy melletti székre hajtotta."

Brennan Manning így ír: ,,A hit Krisztusa semmivel sem kevésbé elérhető számunkra jelen feltámadott voltában, mint a történelem Krisztusa volt emberi testében a szeretett tanítvány számára." Ugyanolyan kapcsolatunk lehet Jézussal, mint Jánosnak volt.

Neked ilyen kapcsolatod van Jézussal? Olyan közel vagytok egymáshoz, hogy úgy tudsz beszélgetni Vele, ahogy egy barátoddal tennéd? Tudod, hogy Ő szenvedélyesen szeret téged, hogy törődik veled, és meg akarja hallgatni mindazt, amit el akarsz mondani Neki? Oda tudod hajtani fejedet a keblére, s érezni a szívverését?

Jézus ilyen kapcsolatra vágyik veled.

János, akit a szeretett tanítványként ismertek, kétszer írt evangéliumában arról a pillanatról, amikor fejét egy bensőséges pillanatban Jézus keblére hajtotta (Jn 13,23. 25; 21,20) Különleges emlék volt ez János számára, ami biztosította arról, hogy tényleg egy olyan tanítvány volt, ,,akit Jézus szeretett".

Forrás: http://tudom-szabad.lapunk.hu



Olvass tovább: http://van-remeny.webnode.hu/products/az-ures-szek/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Felkészülés a találkozásra
  2014-05-29 21:02:57, csütörtök
 
  Egész éjjel esett. Latyakos sártengerré változott az utca, sőt, az előző nap még szemet gyönyörködtető tarka levélszőnyeg is locsogott a cipők talpa alatt. Komor, szürke gúnyájában még ásítozott az ég, mikor kilépett az utcára. A csípős szél pirosra festette sápadt arcát. Fázott. Lassan bandukolt felfelé a dombon, a temetőhöz vezető úton.Mire a sírhoz ért, cipője átázott. Göcsörtös keze szorosan markolta a fenyőággal körberakott szárított sóvirág csokrot. Kabátja nyirkos zsebében kotorászott. Gémberedett ujjai nehezen engedelmeskedtek. Szája elé emelte mindkét kezét és lehelni kezdte. Lassan megmozdultak a merev ujjak, s a következő próbálkozásnál kiemelte a gyufásdobozt. Meggyújtotta a mécsest, majd elhelyezte a csokrot.Ideje lenne megtisztíttatni a keretet, a moha sok helyen benőtte. Megszólják a rokonok, ismerősök, ha meglátják. Hogy megy az idő, két éve, hogy Irma előre ment, - sóhajtott mélyen. Hunyorogva nézte a táblát, nem csak a szeme, de a szemüvege is egyre homályos lett. Felül van kőbe vésve a saját neve. Akkoriban úgy gondolták, az évek rendje szerinti lesz a távozási sorrend. Az asszony betegsége felborította a sors forgatókönyvét. Nem tartott sokáig a kemény megpróbáltatásokkal kikövezett út. A reménytelenség, tehetetlenség soha el nem múló fájdalma, kitörölhetetlen nyomot hagyott a lelkében. Mindenüket feláldoztak volna, egy halvány reményért.Kérte a drága, hogy hamvasszák el, mert drága a temetés.Hogyan tették volna meg vele, amikor oly sokszor elmondta, az urnás temetés arra való, mielőbb elfelejtsék az embert, ha már kiszakad a kötelékből. Virágra sem költeni, nincs ott hely, ahol egy tisztes csokor helyet kapna. Meg aztán tíz év pont elég arra, hogy az emlékek elhalványuljanak olyannyira, hogy meg sem váltják újra.

Előbb diagnosztizálták a férfi betegséget. Nem sok jóval biztatták őket. Egyikük sem sejtette, hogy az asszony megy előre. Osztottak, szoroztak, végül közösen döntöttek, még életükben elkészíttetik a végső nyughelyüket. A családi örökség egyetlen féltve őrzött kincsét, az aranyzsebórát, láncostól, is befektették. Nem váratott magára sokáig az örök nyoszolya.Ma sem érti, mit keres még itt és miért a felesége ment el.Valaki azt mesélte egyszer, -titkos tanokat emlegetve-, ha két ember egy lélekként éli az életét, sorsot tudnak cserélni. Áldott jó asszony volt szegény, aki erre is képes lehetett.Tekintetével végig simította a szépen ívelt síremléket. Áldotta az eszét az egykori döntésért.
Szegénységének, magányának egyetlen hasznos hozadéka azért akadt. Gyenge, operált gyomrával hosszú idő után, ismét jókat tud enni, amióta eszébe jutott, hogyan oldotta meg a főzést, szeretett asszonya. Mikor krumpli püré volt az köret, másnap lebbencsleves készült a pityóka levével. Nem öntött ki semmit, minden felhasználásra került a konyhában. Mostanság megint gyakran kerül az asztalára püré, és a levéből készült leves. Meleg és tápláló. Rágásra így sincs gondja. Új fogakra meg pénze, így aztán jöhet a pépes étel.Hiányzik a párja, menne már utána, de nem tekerheti előre az időt. Amíg az Úr és a lélek akarata nem beszélnek meg randevút, addig maradni kell. Nem emlékszik, hogy veszekedtek volna, csak arra, hogy néha vitatkoztak, de az is lehet, hogy ebben a korban az ember emlékezete kihagy, és az idő meg szépíti az emléket.Utolsó vizsgálata állapot rosszabbodást mutatott. Több gyógyszert írtak fel, de olyan drága lett, hogy felezni szokta. Nem mondja ezt el senkinek, csak Irmácskának, neki is azért, hogy készüljön a fogadásra, mert nem sokára találkoznak.Ezekkel a gondolatokkal köszönt el kedvesétől. Nem törődött az átázott cipővel, fájó lábával, elindult haza, megenni az aznapi lebbencslevesét. A boldog viszontlátás reményének szikrájával a szívében, a szeretet lángjánál felmelegedve, felkészülve a találkozásra.
Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természetes gyógyszerek ekcémára
  2014-05-29 20:42:50, csütörtök
 
  Az ekcéma egy bőrbetegség, amely a bőr duzzanatát, vörösödését és szárazságát okozza. Ezt a gyulladásos bőrbetegséget erős viszketés jellemzi, és gyakran az arcon, az alkaron, a nyakon és a lábakon lép fel. Bár különböző kezelési lehetőségei léteznek az ekcémának, a háziszerek természetesen gyógyítanak, mellékhatások nélkül.

A kókuszolaj, ha az érintett helyekre felvisszük, gondoskodik arról, hogy a bőr puha maradjon. Sokan használják ezt az olajat az ekcéma természetes gyógyítására. Használhatunk borsmentaolajat is, ebből egy csepp hígított olajat dörzsöljünk az ekcémával érintett részre, nagy megkönnyebbülést fog jelenteni a viszketés után. Egy további olaj, amely előnyös a bőrnek ebben az állapotában, az a pacsuliolaj. Ez az olaj helyi alkalmazásban antiszeptikus hatású, és elég erős ahhoz, hogy az ekcéma kitörését kontrollálja.

Az egyik legnépszerűbb természetes gyógymódja az ekcémának a teafaolaj. Ez azért van, mert képes megszüntetni az ekcémás foltokat, és leküzdeni a kísérő viszketést. Ezt helyileg alkalmazhatjuk, vagy olyan testápolót, krémet vagy bőrtisztítót, amelynek egyik hatóanyaga a teafaolaj.

A gyógynövényes krémek és gélek ugyancsak hatékonyak az ekcéma tüneteinek enyhítésében. Az édesgyökér vagy kamilla kivonatát tartalmazó krémek jelentősen csökkentik a duzzanatot, a bőrpírt és a viszketést.

A közvetlen napsugárzás a D-vitamin fő forrása, de az ekcéma kialakulásáért felelős káros baktériumok elpusztítására is használhatjuk. A szantálfa alkalmazása is az egyik legeredményesebb természetes gyógyszere az ekcémának. Készítsünk egy pasztát 1 teáskanál szantálfaolajból és 1 teáskanál kámforból, ezt használjuk az érintett területre.

Az 1 evőkanál neemfa leveléből és 1 evőkanál kurkumaporból álló keveréket is alkalmazzák olykor az ekcéma kezelésére.
A száraz bőr puhítására vehetünk egy zabpelyhes fürdőt.

Egy maréknyi természetes zabpelyhet kössünk egy gézbe, és tegyük a meleg fürdővízbe. Ne használjunk tisztítószert vagy szappant a zabpelyhes fürdőben. Ez a módszer nemcsak a bőr állapotát javítja, hanem megszabadít az állandó viszketéstől is. A zabpelyhes fürdő után használjunk Aloe vera gélt, hogy gyorsabb eredményt érjünk el.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Ekcéma ellen természetesen
  2014-05-29 20:40:53, csütörtök
 
  Az ekcémás ember szervezetében - az allergiához hasonlóan - magas a hisztamin nevű vegyület szintje. Ennek tünete a bőr felületén vörös, gyulladt, hámló foltok megjelenése, amelyek erős viszketéssel járnak és vakarózás hatására tovább súlyosodnak. Leggyakrabban az arcon, fejbőrön, csuklón, karon, könyök és a térd mögötti terület érintett.

Az idült bőrgyulladást allergiás reakció okozza, amelyet többféle allergén is okozhat, pl. pollen, bizonyos élelmiszerek, kozmetikai szerek, fémekkel való érintkezés, tisztítószerekkel való érintkezés. Utóbbiak esetén ún. kontakt ekcémáról beszélünk, a tünetek az allergén anyaggal való érintkezés után jelennek meg.

Ekcémás tünetek ellen
A kontakt ekcéma esetén igyekezzük kerülni az allergén anyagokkal való érintkezést. Takarításkor használjunk gumikesztyűt, hordjunk szellős pamutruhát, mert az kevésbé irritálja a bőrt. Kerüljük az allergiás reakciókat okozó élelmiszer fogyasztását.

Külsőleg
Az ekcémás bőrre használhatunk kamilla és édesgyökér tartalmú krémeket, kenőcsöket, mert gyulladáscsökkentő hatásúak és ápolják a berepedezett bőrt. Kenőccsel a száraz bőrfelület kezelhető, gyógynövényes főzettel pedig a nedvedző területeket kezelhetjük. Napi 2-3 kezelés ajánlott.

Belsőleg
Táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal belsőleg is támogathatjuk immunrendszerünket. A természetes immunerősítők hatása pár napon belül jelentkezhet. Ekcéma tüneteit enyhíthetjük esszenciális zsírsavak fogyasztásával, ezt halolajjal vagy ligetszépeolajjal kiválóan pótolhatjuk. E vitamin pótlással szintén enyhíthetünk a tüneteken, ehhez legalább napi 250 mg E vitamint érdemes szedni. A cink segíti a zsírsavak felhasználását és erősíti az immunrendszert, napi 15 mg már elegendő mennyiség a gyógyulás elősegítésére. A szőlőmagkivonatban található flavonoidok antioxidáns hatása gátolja az allergiás reakciókat. Napi 2×100 mg szőlőmagkivonattal remekül kezelhetjük ekcémánkat.

Az ekcéma kezelését ki lehet egészíteni természetes kúrákkal, azonban minden esetben egyeztessünk bőrgyógyászati szakemberrel.

I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dagad a lábad?
  2014-05-29 20:36:04, csütörtök
 
  TERMÉSZETES VÍZHAJTÓ PRAKTIKÁK!
.
A folyadék, amely normális esetben az erekben és a nyirokrendszerben kellene keringjen visszajut a szövetekbe és felhalmozódik a sejtekben illetve a sejtek között. Az ödémás, vizenyős szövetek duzzadtak, folyadékkal telítettek és kellemetlen panaszokat okoznak.

A víz felgyülemlés oka leggyakrabban a túl sok só az étrendben, de a szoros zoknik, harisnyák, a hosszan tartó állás, ülő életmód, menstruáció előtti hormonális ingadozások is gyakran vezetnek ilyen jellegű problémákhoz.

KUTYAHARAPÁST SZŐRÉVEL?

Érdekesnek tűnhet, de a nem megfelelő vízfogyasztás és a kezdődő dehidratáció különböző fiziológiai utakon keresztül a szövetek vízraktárának a növekedéséhez vezet, mintegy bebiztosítva magát a szervezet a nehéz időkre. A napi 2 liter víz fogyasztása megfelelő hidratációt nyújt, ezáltal fokozza a vízkiválasztást. A bőséges vizelettel több só is távozik a szervezetből magával vonzva még több folyadékot.
ÁSVÁNYI ANYAG EGYENSÚLY

A szervezet nátrium-kálium egyensúlya szűk paraméterek között változhat. Amennyiben több só van a szervezetben az több folyadékot tart vissza. Kerüld a félkész ételeket, konzerveket, chips-et, sós dolgokat, porleveseket, szószokat, mert ezek sótartalma mindig magas. Helyette fogyasszál friss zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket. Ha vásárolsz, részesítsd előnybe az alacsony só-low sodium-tartalmú élelmiszereket. A kálium nem közvetlen vízhajtó, de elengedhetetlen a nátrium-kálium homeosztázis fenntartásához. Fogyassz káliumban gazdag ételeket, mint a banán, avokádó, narancs, krumpli. A húsfélék közül a marhahús, és a csirke, a tejtermékek közül a kefir tartalmaz nagy mennyiségben káliumot.

VÍZHAJTÓ TEÁK

Naponta használj 2-4 csésze gyermekláncfű teát. A gyógyhatása révén serkenti a vesék működését, segítve a vizelet kiválasztást. Elkészítése: 1-2 kiskanál szárított növényt adj 1 liter vízhez és főzd fel. Hagyd ezután 15 percet, majd hűtsd le és fogyaszthatod is.

Hasonló jó tulajdonságokkal bír a közismert csalán tea, amelyet 1 percet kell főni hagyni, azután tíz percig hagyd oldódni és máris fogyaszthatod.

ZÖLDSÉGGEL-GYÜMÖLCCSEL

A kert rengeteg természetes vízhajtót rejteget. A zeller, a spárga, az uborka bőséges folyadék kiválasztást eredményez. Legismertebb vízhajtó gyümölcs a dinnye, mindenki tudja, hogy egy fél dinnye után hamar fel kell keresnie az illemhelyiséget.

A fűszernövények közül a curry keverék nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem vízhajtó hatású is egy kínai tanulmány szerint. Aki viszont a helyileg kedvelt fűszereket részesíti előnybe, annak a friss petrezselyem mindenképp hasznos a felgyűlt víz elhajtására.

Ezekkel a módszerekkel könnyedén és mellékhatás nélkül szabadulhatsz meg a fölös folyadéktól.

MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI PUFFADÁS, LÁBDAGADÁS?

A megoldás az enyhe diurétikus (vízhajtó) teák mellet a B6 vitamin szedése. A B6 vitamin szedése ciklus előtt egy héttel ajánlott. A vízhajtó hatása mellet segít az ösztrogén-progeszteron egyensúly fenntartásában.

DAGADT LÁBAK A NAP VÉGÉRE?

A hőség, a kitágult vénák, a sok állás miatt a nap végére a gravitáció által a fölös folyadék a bokáknál gyűl össze. A fizikai gyakorlatok, amelyek a láb, de főleg a comb izmait erősítik hasznosak lehetnek. Az erősebb izomzat segíti a visszatérő keringést, eltávolítva a folyadékot az alsó végtagból. Napi 20-30 perc kocogás, biciklizés, akár úszás is segíthet.

A folyadék kipréseléséhez alkalmas az alsó végtagok masszírozása. Kategorikus, de nem fájdalmas nyomást gyakorolva a sípcsont elülső felületét masszírozzuk végig többször a bokától a térdig. Aztán a combok keringését indíthatjuk be egy gyorsabb ritmusú masszázzsal. Ha a nap végén dagadt a lábad feküdj végig a kanapén és a lábakat egy-két óra erejéig helyezd magasabbra a fej magasságánál. A beinduló keringés magával viszi a fölös folyadékot a vese pedig kiválasztja azt.

Figyelem a súlyos májbetegség, vesebetegség, szívbetegség esetén megjelenő ödémák kizárólag szakorvosi ellátást igényelnek.

Forrás: filantropikum.com, mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 ANTIBIOTIKUM, AMIRE AZ ORVOSODTÓL NEM KELL RECEPT!
  2014-05-29 10:26:26, csütörtök
 
  Az antibiotikumok válnak már lassan az egyik leggyakrabban felírt “gyógyszerek" közé. Ennek eredményeként az embereknek teljesen tönkremegy az emésztőrendszerük, és ironikus módon csökken a természetes immunitásuk minden típusú jövőbeli fertőzéssel szemben.

Szabadulj meg a fertőzésektől és emésztőrendszered teljes tönkretételétől ezzel az öt erős természetes antibiotikummal!

FOKHAGYMA
A fokhagymát már több ezer éve használják gyógyszerként a különböző kultúrákban szerte a világon. Tény, hogy az 1700-as években arra használták, hogy kivédjék vele a pestist.

A fokhagyma erős antibiotikum, vírusellenes, gombaellenes és antimikrobiális tulajdonságai közt képes arra, hogy megvédje a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák ellen. Magas a természetes antioxidáns tartalma, amelyek elpusztítják a szabad gyököket, így szintén támogatva az erős immunrendszert.

A fokhagyma allicin nevű hatóanyaga megöli a káros baktériumokat. A fokhagymában lévő vegyületek könnyebb hozzáférés érdekében célszerű összezúzva nyersen, vagy meleg fokhagymás teaként, esetleg enyhén főtt ételbe téve fogyasztani.

EZÜSTKOLLOID
Az ezüstkolloid évszázadok óta ismert és megbecsült hatékony antibiotikum. A korai 1900-as években Alfred Searle, a Searle gyógyszeripari vállalat alapítója felfedezte, hogy lehet megölni a legtöbb halálos kórokozót.

Searle az ezüstkolloidot számos humán esetben meglepő eredménnyel alkalmazta. A fő előnye az volt, hogy a mikrobákat hihetetlen gyorsasággal ölte meg!

A legújabb kutatások azt is kijelentették, hogy az ezüstkolloiddal antibiotikum-rezisztens mikrobák: mint a MRSA, a madárinfluenza és a SARS is elpusztíthatók.

OREGANO OLAJ


Az oregano olaj gondoskodik a patogén baktériumok megöléséről, miközben a hasznos baktériumokat életben hagyja. Vírus-és gombaellenes is, így a három-az-egyben kombináció vetekszik a gyógyszerek ugyanakkor nem biztató antibiotikum ellenállást kiváltó hatásával.

Az oregano olaj kulcs antimikrobiális összetevője a karvakrol. Ügyelj arra, hogy az olaj legalább 70 százalékos karvakrolt tartalmazzon hatékonysága érdekében.

ECHINACEA
Az Echinaceát már több száz éve használják sokféle fertőzés kezelésére. Hagyományosan arra használták, hogy nyílt sebeket, diftériát, vérmérgezést és más bakteriális betegségeket orvosoljanak vele.

Ma ezt a hatásos gyógynövényt használják leginkább a megfázás, az influenza kezelésére is, mert képes elpusztítani a baktériumok legveszélyesebb formáit is, mint például a Staphylococcus aureust- ami a halálos MRSA okozója.

MANUKA MÉZ


Talán a legízletesebb antibiotikum a manuka méz formájában lelhető fel. Helyileg alkalmazva számos kórokozót megöl, beleértve a MRSA-t és a húsevő baktériumot. Azt is megállapították, hogy a kezelt baktériumok nem halmoztak fel semmilyen ellenállást, amely végülis hatástalanná tenné a méz használatát.

Ez természetesen nem egy teljes lista a természetes antibiotikumokról, csak egy szenzációs kezdete a természet hatalmas gyógyszertárának, mindennek ami nem kíván orvos által felírt receptet.

Vedd fel a listára még a reishi gombát, az olíva levél kivonatot, a szegfűszeget, kurkumát, és a citromot is, mint az antibiotikum arzenál kiegészítőit.

Forrás: naturahirek.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 174 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 580
  • e Hónap: 6952
  • e Év: 57743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.