Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A magyar demokrácia demenciája
  2014-05-29 21:55:22, csütörtök
 
  A magyar demokrácia demenciája
2014.05.26. 19:50 | Proszektura | 20 komment


A rekord-alacsony EP választási részt vétel ürügyén azon merengtem el, hogy mi történt ezzel az országgal, ezzel a néppel, amelyik 1956-ban és 1989-ben is képes volt egy hatalmas világbirodalommal dacolni, és amelyik elsőként vágta át a vasfüggönyt Európában.

Azóta azonban egyre csak azt figyelhetjük, miként sorvadozik mindinkább a demokrácia hazánkban.

Ma már örülnénk a parlamentben egy Kunczénak is, de talán még egy Torgyán féle debattőrnek is, helyettük azonban csak lepusztult, középső ujjával bemutatós Szanyink van az egyik oldalon, meg álszent ostoba Kövér Lászlónk a másikon. Hogy a még náluk is hülyébbeket már ne is soroljuk, mert nem férnének el egy blog műfaji keretei között.

Ebben az általános leépülésben valamennyi pártnak és politikusaiknak ugyanannyi szerepe volt és van, nehéz is lenne valamiféle rangsort állítani közöttük.

A baloldalon a bájgúnár, kecskeszexszel szellemeskedő Mesterházy, az ájtatosan pislogó Bajnai - a tipikus balek, aki hol internacionálét énekel, hol a DopeMan féle trágárságoknak tapsol, bár egyikkel sem ért egyet, aztán a túlmozgásos, beteges küldetéstudatú Gyurcsány.

De ezek a figurák legalább valamiféle egyéniségek. Mert a jobboldalon még ilyenek sem akadnak. Csak alattomos, Orbán-seggnyaló csinóvnyikok, vagy hagymát is hagymával evő, mindenkiannyitéramennyijevanféle újgazdag tahók, hogy a Jobbik örökké sértődött, rasszista és homofób alakjairól már ne is beszéljünk.

Manapság már nincsenek pártprogramok sem, vagy, ha vannak is, ilyesmikkel nem fárasztják a választókat, vannak viszont helyettük óriásplakátok, könnyen megjegyezhető szlogenek és bugyuta jelszavak.

Emlékszünk még, amikor Orbán azt ígérte, hogy az adóbevallásunk elfér majd egy söralátéten?

Ez persze nem így lett, sőt néha tíz söralátét sem elegendő ilyesmire. Ehelyett viszont a pártok programja lett valóban söralátétnyi.

Most az EP választások kapcsán még inkább feltűnt, mennyire nem volt a pártoknak semmilyen mondanivalójuk.

Csodálkozunk-e hát, hogy senki nem is akart szavazni. Inkább kirándulni mentek, dacolva az egyre vadabb időjárással is. Tán még mondták is, inkább a jégeső, mint Szanyi kapitány vagy Seres Mária.

A miniszterelnökünktől is kb. annyi telt a választási kampányban, hogy nagy mű-hisztit vágott le a tényleges életfogytiglan megszüntetése miatt, valamint a magyar akácot kezdte el roppantul félteni a brüsszeli bürokratáktól. Jóllehet néhány éve ő és cimborái még inkább ostorozták ezt az agresszív növényt, de most, hogy az EU illetékesei teszik ezt, azonnal bőszen a védelmükbe vették, sőt, mint tudjuk, villámgyorsan hungarikummá is minősítették.

Csak remélni merem, hogy az EU a jövőben a csülkös bableves ellen nem akar hasonlóképpen fellépni, mondván, a füstölt húsok egészségtelenek, sőt rákkeltőek lehetnek, mert akkor még azt is megérjük, hogy bizonyosan az is hungarikum lesz. A bolondgombával együtt.

Szóval Orbán az akácot helyezte a kampánya központjába, miközben a pártjától is mindössze olyan áporodott szlogenekre futotta, miszerint ,,Újra csak a Fidesz!", meg ,,Tiszteletet a magyaroknak!",

De a többiek kínálata is ,,Biztonság Európában", ,,Nemzetek Európáját!", meg ilyesmiben merült ki.

Kásler Árpád Haza Nem Eladó Mozgalma az európai uniós parlamenti választás-sokk ,,ünnepéről" szónokolt, de ennél még szánalmasabb, hogy akadt olyan szervezet is a listán, amelyik már tényleg a demokrácia teljes leépülésének legsúlyosabb jeleit mutatva, mindössze azzal próbált szavazatokat szerezni, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazta.

Szóval én mindezek után inkább azt csodálom, hogy még ennyien is elmentek szavazni.

http://proszektura.blog.hu/2014/05/26/a_magyar_demokracia_demenciaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkások pörgetik a munkaerőpiacot
  2014-05-29 21:21:23, csütörtök
 
  Közmunkások pörgetik a munkaerőpiacot

Hír24
munkaerőpiackshmunkanélkülifoglalkozatásközmunka
2014. május 29. 13:56



Már több mint 4,1 millióan dolgozunk Magyarországon, és sorra születnek a rekordok a munka világában. Ez azonban nagyrészt a közmunkának és a külföldön dolgozó magyaroknak köszönhető.

Az ember egyre nagyobb zavarban van a munkaerő-piaci statisztikák láttán: a számok a munka világának virágzásáról tanúskodnak, miközben ismerősei körében egyre több a munkanélküli és jó páran döntöttek inkább a külföldi munkavállalás mellett. Az idén február és április között már 4,107 millióan dolgoztak Magyarországon, 237 ezer fővel többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A KSH 1998-ig visszamenő - az interneten is elérhető - adatsorában nem is találunk ilyen magas dolgozói létszámot.
Rekordok sora

A vizsgált időszakban a munkanélküliek száma egy év alatt 116 ezer fővel 361 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta pedig 2,9 százalékponttal, 8,1 százalékra mérséklődött, amire 2008-ban, a pénzügyi válság kitörése előtt volt utoljára példa, amikor 8 százalékon állt a mutató. Az aktivitási ráta (a foglalkoztatottak és az állást keresők együttes aránya) 58,7 százalékra kapaszkodott, ami már szintén nagyon régen fordult elő.

Ha a rekordok mélyére nézünk, akkor már nem ennyire fényes a munkaerőpiaci helyzet. Azt újszerűen még a Nemzetgazdasági Minisztérium - a friss adatokat üdvözlő - közleményében is elismeri, a növekedés része a közfoglalkoztatás és a migráció is. Márpedig egyik sem elhanyagolható tényező: a közfoglalkoztatottak száma az első negyedévben 150 ezerrel volt magasabb, mint egy évvel korábban.
Szépítő matek

A statisztika ráadásul beszámítja a foglalkoztatottak közé azt is, aki egy évnél rövidebb időre külföldön dolgozik. A KSH adatai szerint egy év alatt 18 ezerrel nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik tartósan külföldön vállaltak munkát. A KSH 2013 első kilenc hónapjának munkaerőpiaci folyamatait elemző kutatása szerint 97 500-an dolgoznak külföldön, 23,5 százalékkal többen, mint az előző év hasonló időszakában.

Ugyanakkor a tárca szerint abban, hogy 2010 hasonló időszakához képest 375 ezerrel több embernek van munkája, a foglalkoztatottak számának rekordmértékű növekedésében nagy szerepe van a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak. A kiváló makroadatok is bizonyítják Magyarország gazdaságának fellendülését - olvasható a közleményben.

A gazdaság tényleg kezd magára találni, a versenyszféra munkahelyeinek száma is valóban növekedett, ami jó hír mindenkinek. Már csak az a kérdés, mi lesz a munkaerőpiaci rekordokkal, ha elfogy a közmunkakeret?

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/05/29/kozmunkasok-porgetik-a-munkaeropiacot/?utm _source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_ 2014-05-29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy várható volt: itt a blog-, és kommentelés cenzúra
  2014-05-29 20:50:47, csütörtök
 
  Ahogy várható volt: itt a blog-, és kommentelés cenzúra
köznapló | 2 komment

Az Alkotmánybíróság szerdai határozata alapján itt a blogok és kommentelések "megregulázására" meghozott cenzúra! Ami azt illeti a Köznapló ezt a lépést már márciusban megjósolta. A kormányzati cenzúráról eszünkbe juthat egy történelmi örökzöld: "egy nép, egy ország, egy vezér", vagy ahogyan Adolf Hitler mondta volt annak idején: ,,Ein Volk, ein Reich, ein Führer." Most itt tartunk. Bár Hitler ,,ország" helyett nagyvonalúan ,,birodalomban" gondolkodott, a mi esetünkben egyelőre kicsit túlzó lenne ,,magyar birodalomról" ábrándozni. (Habár számtalan Jobbikos és Fideszes fejben már létezik.) Tudom: a jobboldal unja már az ellenzéktől érkező sok "nácizást", de nem tehetünk róla, ha az analógiák ennyire kínálják a párhuzamok leírását. Különben is az első mondatban szereplő német mondás már csak azért is helytálló, mert nálunk is egyetlen párt, a Fidesz uralja az országot (másnak esélye sincs vele szemben), és csak egyetlen vezér rendelkezik felettünk (aki persze leválthatatlan és megingathatatlan) arról nem beszélve, hogy egyetlen ideológia az, ami uralkodó hazánkban, mégpedig az Orbánizmus. (Aki olyan tudatlan, hogy nem ismeri az ,,Orbánizmus" kifejezés jelentését annak ajánljuk EZT a cikket.) Persze a kommunista rendszerekben is egy párt, egy vezér és egy ideológia uralkodott, de lássuk be: azért a mai nemzeti-nacionalista vezérkultusz mégis csak az említett osztrák törpediktátorral mutat több rokonságot. Szóval egységes, uniformizált és egyetlen vezér uralta nemzeti-keresztény-konzervatív ország vagyunk ahol - ahogyan számítani lehetett rá - a cenzúra is megjelent. Most például az internetes blogokat és a szabad kommentelést sújtva. Köszi Vitya! Ezt is!

Május 28 -án a Fideszes többségű Alkotmánybíróság határozatban mondta ki: a különböző honlapokon és blog felületeken a kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltatók akkor is felelősséggel tartoznak a mások jogait sértő kommentekért, ha nem volt tudomásuk a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolították. A határozat indokolása szerint az internet nem jogmentes terület, az internetes kommunikációban tanúsított emberi magatartások és formák a jogi szabályozás tárgyát képezik. (Az egész ügy egy ingatlanos oldal - kommentelők miatti - beperlése kapcsán kezdődött, majd három bíróságot járt meg, mire az AB elé került. Az AB pedig a per kapcsán hozta meg határozatát.) A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) álláspontja szerint az Alkotmánybíróság (AB) kommentekre vonatkozó döntése aránytalanul nagy visszatartó hatással fog járni az interneten zajló, ma még élénk közéleti vitákra. Ja, ... az biztos. Például úgy, hogy a blog gazdák ezentúl sorra fogják megszüntetni a szabad kommentelés lehetőségeit és százszor meggondolják majd, hogy mit írnak le. (Vagy mit engednek megjelenni!) Ez ám a szólásszabadság gyerekek! Szép új világ, Orbán birodalmában. Persze a sok elvakult Fidesznyik ezt is elfogadja majd, mint mindent, amit vallásvezérük és istenük kitalál. Bármit beszopnak tőle! Ezt a disznóságot is megvédik majd, sőt megmagyarázzák, pedig őket is sújtja majd az ügy! Hogyan fogják ezentúl fejenként 20 nick név alatt anyázni a szocikat, libsiket és zsidókat? Nem lesz könnyű, ha nem kommentelhetnek! Mégis meglépte Viktor, mert valószínűleg elege lett a sok balos kritikából. Hozzáteszem: ne legyünk annyira naivak, hogy elhiggyük: ezt az új baromságot nem a Fidesz-vezérkar találta ki. Persze, hogy ott főzték ki. Orbán úr őfőméltósága éteri magasságokba emelkedett, nem egyszerű sima politikus már, hanem afféle istenség, megközelíthetetlen nemzeti szimbólum. Nehogy már a sok balos okvetetlenkedő szabadon bírálhassa. Meg persze ott van jobb keze, és dédelgetett utódja Lázár úr is, aki szintén nehezen viseli már az internetes ,,kötekedéseket". Mi az például, hogy a Transparency International és az Origo firtatni meri - és szemtelen módon meg is írja - közpénzeken tett sokmilliós kiruccanásait (csajokkal, haverokkal). Felháborító! És az is, hogy a témához holmi jöttment akárkik szabadon kommentelhetnek! Épp itt az idő kicsit megregulázni az internetes oldalakat, amúgy Fidesz módra! Naná! Így működik ma Magyarország kérem szépen. ,,Ein Volk, ein Reich, ein Führer." És mi persze mindig lelkesen megszavazzuk őket. Csak így tovább. Így a tuti!


http://koznaplo.blog.hu/2014/05/29/ahogy_varhato_volt_itt_a_blog-_es_kommenteles_ cenzura
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lézer Jani zsebbe nyúlt!
  2014-05-29 20:48:31, csütörtök
 
  Lézer Jani zsebbe nyúlt!

Posted on 2014/05/29 Szerző: Admin

A kormányszóvivő nem mondta el, hogy milyen formában fizette vissza Lázár a pénzt, de azt megjegyezte, hogy a miniszterelnök megbízásából utazott, és ezeknek a találkozónak az a sajátosságuk, hogy nem tartoznak a nyilvánosságra.

Lázár János visszafizette a kétmillió forintos utazási költségtérítését - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatón csütörtökön.
Lázár János azok után döntött úgy, hogy visszafizeti az utazások költségét, miután egy keddi bírósági tárgyaláson részletek derültek ki eddig nagyrészt titokban tartott utazásairól, amelyeken nagy összegű hotelszámlák keletkeztek.
Egy 2012. november végi háromnapos (tehát vélhetően csak két éjszakát jelentő) angliai utazáson 920 ezer forint volt a szállásköltség, egy tavaly márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy tavaly júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintba került a szállás. Ehhez hasonló nagyságú szállásköltségek még csak megközelítőleg sem szerepeltek más miniszterelnökségi vezetőknél 2012-ben és 2013-ban, pedig többen közülük Lázárral azonos tisztséget viseltek.
Lázár a szerda hajnali közleményében közölte azt is, hogy a “felhasznált kétmillió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom". Azt nem részletezte, hogy ezt hogyan és miből teszi meg, illetve hogy miért fizeti ki a nem rá eső költségeket is.
(Origo)
Bal-Rad komm: Valamilyen “ügybe" nagyon beletenyerelhetett az Origo, ha Lézer Jani ilyen hirtelen visszafizet. Legalábbis szavakban. Útitársa költségeit is! Csak ne firtassák már tovább a dolgot.
Különben meg Döbrögi tudott a történtekről!
Oszt' akkó jónapot parasztok!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/29/lezer-jani-zsebbe-nyult/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Libajnai a Világ Urai titkos szektájának felkent varázslója
  2014-05-29 20:46:07, csütörtök
 
  Libajnai a Világ Urai titkos szektájának felkent varázslója lesz - hazaárulás felsőfokon
2014. május 29. 07:24
Kostás Roland - Hunhír.info


A szemkilövető proli, Kúrcsányi Európai Egyesült Államokról hadovál, teljesítve bizonyos háromszögek parancsát, a globálcion-polip másik magyarországi csápja, az Együtt-PM névre keresztelt kiszolgálószemélyzet-tömörülés milliárdos vezére meg a világot uraló szuperelit félig látható eszmeközössége soron következő ülésén válik a gazdasági-társadalmi világszekta felkent papjává.

A világhatalmi feketemisén Libajnai megkaphatja azokat parancsokat, hogy miként kell visszaterelni a lázadozó magyarokat a világgyarmatosítók halálos ölelésébe. A kormány hallgat, a demokratikus ellenzék kovácsbélázik, közben választások ide, választások oda, a legújabb kiválasztott, Libajnai Kordon csúcsdemokrata a nemzet elleni háború egyik beavatottja lesz.

Csath Magdolna ,,A Bilderberg csoport igaz története" című könyvében hihetetlenül részletesen taglalja ennek a titkos társaságnak a céljait és elveit. 1954 óta világ legsikeresebb és befolyásosabb emberei évente egyszer egy titkos találkozó keretében megvitatják társadalmunk jövőjét valamint a jelenlegi pénzügyi és politikai helyzetet. A Bilderberg csoport gyűléseiről a média hallgat! Annak ellenére, hogy számos újságíró van jelen a találkozón, az emberek nagy részének fogalma sincs miről dönthettek a világot irányító emberek. Amint az írónő leírja a titkos szövetség nevét a holland városkában, Oosterbeek-ben lévő luxus hotelről, a Hotel Bilderberg-ről kapta nevét. Ez az édeni helyszín adott otthont az első találkozónak 1954-ben.

A csoport célkitűzései pont annyira figyelemreméltóak, mint a Bilderberg szövetség tagjainak listája. Az alapítók között találjuk: Henry Kissingert, David Rockefellert, Zbigniew Brzezinskit, Tony Blairt, Paul Wolfowitzot és Bill Clintont. De nem maradhatnak ki a világ legjövedelmezőbb cégei sem, mint az : American Express, a Goldman Sachs, Coca-Cola, a Chase Manhattan Bank, a Microsoft, a British Petroleum, a Daimler Chrysler. A sort zárják a CIA és FBI igazgatói valamint az USA alelnökei továbbá a Nemzetközi Valutaalap elnöke, az európai országok miniszterelnökei, az amerikai pénzügyi vezetés képviselői és végül, de nem utolsósorban a Világbank elnöke.

Sokakban megfogalmazódik a kérdés, hogy lehet az hogy nekünk nincs jogunk megtudni mi zajlik egy ilyen világmegmozgató eseményen. Csath Magdolnának köszönhetően mégis csak fény derül pár fontos dologra.

Egyik feltétele a tiszteletbeli tagságnak, hogy a személy híve legyen a ,,egyvilágrendszernek", valamint a kissé furán hangzó ,,demokratikus ellenőrzésnek". Annak érdekében, hogy átláthassuk a Bilderberg csoport igazi jelentőségét tekintsük meg a világmegváltó vagy -változtató terveket:
- Központosított hatalom mely eltörli a középosztályt és megmaradnak a szolgák valamint az uralkodók.
- Óriási nemzetközi intézmények létrehozás és a nemzeti identitás teljes eltörlése.
- Állandó válsághelyzet fenntartása mivel az embereket jobban lehet irányítani a nehéz helyzetekben.
- A ,,nulla növekedésű társadalom" létrehozása mely eltörli a jólétet az elnyomás érdekében.
- A NATO hatalmának növelése mint ,,világkatonaság".
- Az ENSZ lenne az új világkormány mely később adót is szed.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75564
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött a baloldali szavazók átáramlása az MSZP-ből a D
  2014-05-29 20:43:23, csütörtök
 
 

Megkezdődött a baloldali szavazók átáramlása az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióhoz - az átrendeződés mikéntjéről pedig a külpolitikai irány dönthet. Sajtóértesülések alapján a baloldalon már megkezdődött a hozzárendeződés az európai politika új törésvonalához, ami a föderális Európai Egyesült Államok és a lazább politikai szövetséget képviselő "euroszkeptikusok" közt alakult ki. Leegyszerűsítve a dolgot; Európában a vasárnapi választással létrejött egy stabil törésvonal a radikális atlantisták és mérsékelt atlantisták közt.
Hazai fronton is megkezdődött a politikai közeg átsorolása, teljes letámadásra kell számítani a baloldalon. Miközben Bajnai Gordon pártja táborbővítés mellett döntött az LMP kárára, Gyurcsány az MSZP feldarabolásából építi fel új pártját. A szavazók - akár a jobboldalon - a baloldalon is az erős vezető személy után mennek, Gyurcsány láthatóan ezt a szerepet akarja betölteni. A belpolitikai érdekszférák újraosztásának pedig radikális következményei lesznek.

Gyurcsány sikeresen kiheverte az utóbbi évek karaktergyilkosságait, és a baloldalon is érvényesülő vezérelv alapján sikeresen tudja maga mögé állítani az MSZP szavazóbázisát. Ennek beláthatatlan következményei lehetnek - a DK felhízlalása propaganda-jellegű, Gyurcsány mostanra nyíltan a magyar államiság felszámolása és az Európai Egyesült Államok megalapítása mellett érvel. Ha a DK megkaparintja az MSZP szavazóbázisát, a magyar államiság felszámolása jut tömegtámogatáshoz.

A közvélemény-kutatások szerint az MSZP szavazói nem csak a DK-hoz, de a Jobbikhoz is átpártolnak, így a Jobbikra hárul a felelősség, hogy a magyar államiság felszámolását támogató párt vitorlájából kifogja a szelet. Az első ránézésre ésszerűtlennek tűnő politikai átrendeződés végén hazánkban kétféle politikai erő lesz jelen - a radikális atlantista, és az EU-ellenes, Moszkvával szorosabb kapcsolat kiépítésére törekvő jobboldal, ami az önös érdekből átsorolt mérsékelt atlantistákkal megerősödik. Vagyis kiéleződik a belpolitikai helyzet, kilép az utóbbi évek langyos mocsarából. Gyurcsány épp most teremti meg azt a frontvonalat a magyar politikában, ami korábban Ukrajnában az Azarov-kormány kétkulacsos politikáját megbuktatta.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Usa vezetői nem Krím miatt, hanem hegemóniájuk elvesztés
  2014-05-29 20:28:23, csütörtök
 
  Az Usa vezetői nem Krím miatt, hanem hegemóniájuk elvesztése miatt pánikoltak

Az amerikai "vörös vonal" szigorúan az orosz határon húzódik, s Krím annektálása ezt megsértette.
Az ukrán válság annyira komolynak és veszélyesnek bizonyult, hogy egyesek az 1962-es kubai válsághoz hasonlítják.

A "Boston Globe"-ban megjelent cikk szerzője, Thanassis Cambanis röviden így foglalta össze a kialakult helyzetet: "Putyin [ Vlagyimir és elnök] - (Chomsky zárójele; ha Obama Barack és elnök, akkor Putyin Vlagyimir és szintén elnök ...a ford.) Krím annektálásával megsértette azt a rendet, amire Amerika és szövetségesei a hidegháború után támaszkodtak, azaz azt a rendet, miszerint a nagyhatalmak csak abban az esetben indítanak fegyveres támadást, ha azt általános nemzetközi konszenzus támogatja. Ellenkező esetben nem lépik át a versenytárs államok "vörös vonalát". (Obama 134-re emelte azon országok számát, amelyekben az USA fegyveres akciókat hajthat végre. 2012-es adat: 12 országban halt meg amerikai katona fegyveres konfliktus során...Tudomásom szerint az amerikai fegyveres beavatkozást engedélyező és elrendelő szervezetek közt pl. az ENSZ sem szerepel...a ford.)

Tehát korunk legkirívóbb nemzetközi bűntette, az, hogy az USA és az Egyesült Királyság lerohanta Irakot, nem volt a világrend megsértése, mert bár ehhez az általános nemzetközi támogatást nem sikerült megszerezni, de nem sértették meg Oroszország és Kína "vörös vonalát".

Mi pedig Krím bekebelezését és Putyin egyéb, Ukrajnával kapcsolatos ambícióit az USA "vörös vonalának" átlépéseként értékeljük.

Ezért "Obama arra összpontosít, hogy a putyini Oroszországot gazdasági és politikai kapcsolatainak elvágásával elszigetelje a külvilágtól,korlátozza terjeszkedési ambícióit, gyakorlatilag kitaszított országot akar belőle csinálni,"- írja Peter Barker a The New York Timesban.

Röviden: az amerikai vörös vonal pontosan megegyezik az orosz államhatár vonalával. Tehát Oroszország szomszédai területén megjelenő ambíciói megsértik a világ rendjét és válságot provokálnak.

A fentiekben felfedezhető néhány furcsaság. Néhány ország számára időnként megengedhető, hogy vörös vonaluk országhatárukon kívül legyen [mint ahogy jelenleg az USA vörös vonala]. Persze ez Irakra nem vonatkozott (Kuwaitra céloz Chomsky...a ford.). És persze Iránra sem, ezt az országot az USA állandóan fegyveres lépésekkel fenyegeti ["az események minden lehetséges változatát figyelembe vesszük"].

Az ilyen fenyegetések nem csak az ENSZ alapokmányát, de az Általános Közgyűlés Oroszországot elítélő határozatát is sértik, azt, amit az USA aláírt, s amin tán még még meg sem száradt a tinta. Ez a határozat ugyanis úgy kezdődik, hogy az ENSZ alapokmánya tiltja a "fenyegetést és az erő használatát" a nemzetközi politikában.

A kubai rakéta válság világosan megmutatta, hogy hol húzódnak a nagyhatalmak vörös vonalai. A világ a nukleáris háború szélére sodródott, amikor Kennedy elnök elutasította Hruscsov javaslatát a krízis megoldására; egyidejűleg és nyilvánosan kivonják a szovjet rakétákat Kubából, az amerikai rakétákat meg Törökországból. [Akkor már elhatározott dolog volt, hogy az amerikai rakétákat felváltják a sokkal halálosabb fegyvernek számító, tengeralattjáróról indítható Polarisok, ezek annak a hatalmas rendszernek részei lettek, ami Oroszországot a teljes megsemmisítéssel fenyegette.]

A jelenlegi válságban az USA vörös vonala az orosz határon húzódik, s ezzel mindenki tisztában van.

Az USA indokínai háborúja, hasonlóan Irak lerohanásához, semmiféle vörös vonalat nem sértett, úgy, mint az USA összes többi garázdálkodása sem. Feltétlenül meg kell ismételni: ellenfeleinknek ideje meghatározniuk vörös vonalaikat, de azok szigorúan csak a saját határvonalukon húzódhatnak, ugyanis ugyanott húzódik az USA vörös vonala is. És ha ez az ellenfél hirtelen "expanziós ambíciókat táplál közvetlen szomszédaival kapcsolatban", akkor ezzel az amerikai vörös vonalat sérti meg, és világválsággal fenyeget.

Az International Security folyóirat jelenlegi számában Yuen Foong Khong, az Oxfordi Egyetem professzora megmagyarázza, hogy az amerikai stratégiai doktrínában létezik egy "ősrégi [és kétpárti] hagyomány: a kormányzat mindig arra helyezi a hangsúlyt, -az USA kulcsfontosságú érdeke- hogy megakadályozza az Államokkal ellenséges hatalom hegemóniáját a világ bármely régiójában".

Mi több, általános vélemény (nyugati...a ford.) szerint az Államoknak "meg kell erősítenie uralkodó helyzetét", mert "pontosa ez, az USA hegemóniája biztosítja a regionális békét és stabilitást"- ez a terminus pedig azt feltételezi, hogy teljesen alávetik magukat az USA követeléseinek.

Nos, mint bebizonyosodott, a világ egy másik nézőpontot támogat, az Államokat "izgága államnak", a "béke legnagyobb fenyegetésének" tartja. Hogy mit is ért a világ ezen?

Khong a cikkében az ázsiai krízist vizsgálja, amit Kína felemelkedése okoz. Fokozatosan "Ázsia feletti gazdasági uralomra" törekszik, és Oroszországhoz hasonlóan "terjeszkedési törekvései vannak saját régiójában", ezzel megvalósítja az amerikai vörös vonal megsértését.

Obama közelmúltban tett ázsiai látogatása is azt a célt szolgálta, hogy megerősítse ezt az "ősrégi [és kétpárti] tradíciót" a diplomácia nyelvén.

Az, hogy Putyint gyakorlatilag egyhangúan elítéli a hivatalos Nyugat, részben egyik "érzelmi nyilatkozatának" köszönhető. Ebben arra panaszkodott, hogy az USA és szövetségesei "állandóan átvertek minket, döntéseket hoztak rólunk nélkülünk, kész tények elé állítottak. Így volt ez a NATO Kelet felé terjeszkedésével, infrastruktúrájának határainkhoz telepítésével is. Egész idő alatt ugyanazt mondogatták: "Ugyan, titeket ez nem érint". Mondani könnyű, hogy nem érint".

És Putyin panaszkodása teljesen megalapozott. Amikor Gorbacsov pártfőtitkár beleegyezett Németország, mint NATO tagország újraegyesítésébe -történelmi szempontból ez hatalmas visszavonulásnak bizonyult- akkor ez egy quid pro quo (valamit valamiért) volt. Washington megígérte, hogy a NATO egy hüvelyknyit sem fog kelet felé terjeszkedni, s ezen Kelet Németországot értették.

Ezt az ígéretet az első adandó alkalommal megszegték, és amikor Gorbacsov panaszt emelt ez ellen, azt közölték vele, hogy csupán szóbelileg állapodtak meg, s amúgy sincs semmi jelentősége az egésznek.

Clinton elnök folytatta kelet, az orosz határ felé tartó NATO terjeszkedést. Ma már olyan felszólítások hangzanak el, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz. Ukrajna és Oroszország történelmileg szomszédok, ha nem egyek. De mindez persze "nem érinti" az oroszokat, mert a "béke és stabilitás biztosításának" egész világra kiterjedő kötelezettsége azt követeli, hogy az amerikai vörös vonal az orosz határnál húzódjon.

Az, hogy Oroszország bekebelezte Krímet, törvénytelen tett volt, a nemzetközi jog és egy sor egyezmény megsértése. Persze az utóbbi években semmi hasonló nem történt a világban - pedig az, hogy az USA lerohanta Irakot, sokkal nagyobb bűncselekmény volt.

Egyébként mégis csak eszembe jutott egy hasonló dolog: az, hogy az USA fennhatósága alatt van Kuba DK-i részén a Guantanamoi öböl. 1903-ban az USA háborús fenyegetéssel elvette Kubától Quantanamot, s mind a mai napig nem hajlandó visszaadni, bár 1959, a kubai forradalom óta állandóan visszakérik. (Ismereteim szerint az 1903-ban Kubára kényszerített "bérleti szerződés" is lejárt, tehát az USA nemcsak szó-, de írásbeli ígéreteire is tesz...a ford.)

Oroszországnak sokkal nyomósabb érvei vannak. Még ha el is tekintünk a helyi lakosság nagyfokú támogatásától, Krím történelmileg Oroszországhoz tartozik. Krímben van Oroszország egyetlen melegvizű kikötője, ott állomásozik az orosz hadiflotta, ezért nagy stratégiai jelentősége van. Egyébként az USA-nak semmi jogalapja nincs arra, hogy igényt tartson Quantanamora - kivéve az erőszak monopóliumát.

Az egyik ok, ami miatt az USA elzárkózik Quantanamo visszaadása elől az, hogy ez a város egyben nagy kikötő is. Az pedig, hogy amerikai fennhatóság alatt van, nagyon megnehezíti Kuba eme régiójának fejlődését. Az utóbbi bő 50 évben Kuba"visszafogása" az USA külpolitikájának egyik fő célja.

Az USA azt mondogatja, hogy sokkolja az emberi jogoknak Kubában történő sorozatos megsértése. Eközben nyilván "elfeledkezik" arról, hogy a legkirívóbb emberjogi túlkapások pont Quantanamoban történnek, s hogy a Kubának címzett teljesen megalapozott vádakat nem kapják meg Washington azon latinamerikai kliensei, amik ugyanolyan emberjogi politikát folytatnak, s hogy Kuba valódi függetlenségének kivívása óta az USA kemény, nem gyengülő nyomása alatt áll.

De ez semmi estre sem sérti bárkinek is a vörös vonalát és nem lesz ebből válság. Ez teljes joggal besorolható abba a kategóriába, amibe az USA indokínai háborúja, Irak megszállása, a parlamentáris rendszerek megdöntése és helyükre diktatúrák állítása, és országunk erőszakosságának több más visszataszító példája tartozik. S mindezt a béke és stabilitás érdekében tesszük.

http://www.kontrollblog.com/2014/05/az-usa-vezetoi-nem-krim-miatt-hanem.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Alkotmánybíróság ma kezdte el kinyírni a kommentelést Mag
  2014-05-29 20:21:06, csütörtök
 
 
Az Alkotmánybíróság ma kezdte el kinyírni a kommentelést Magyarországon
erdelyip

erdelyip
internetek
május 28., szerda 19:13


Semmi sem mutatja pontosabban, hogy mennyire érzi az Alkotmánybíróság az online kommentelést, és minden ezzel kapcsolatos ügyet, mint az állásfoglalásuk 50. pontjában szereplő mondat:

“Az internet a kommunikáció új módja: lényege szerint egymással kommunikálni képes számítógépes rendszerek a világot átfogó, decentralizált hálózata."

Tömör, pontos, idejétmúlt, a lényeget teljességgel félreértő. Mint a döntésük is.

Az egész mostani ügy egy ingatlanos oldalról szóló cikkel kezdődött.

A cikkben arról volt szó, hogy az ingatlanosok tisztességtelenül járnak el, a hozzászólók meg kurvaanyáztak az írás alatt. Az ingatlanosok pereltek, mert az anyázás sértette a jó hírnevüket, és a kommentekben valótlan dolgokat állítottak róluk.

Nem a kommentelőt perelték, hanem az oldalt, ahol a kommentek megjelentek.

Az ügy 3 bíróságon fordult meg, mielőtt az AB-hez került. Aki azt gondolta, hogy csak az alkotmánybírák gyengék az internetben, az nyugodjon meg. A többi bíró sem túl erős.

Első fokon úgy ítéltek, hogy a kommentek az olvasói levelekkel esnek egy tekintet alá, szerkesztett tartalomnak minősülnek, ezért tartalmukért az alperes (az oldal) jogi felelősséggel tartozik.
A másodfokú bíróság álláspontja szerint a kommentek nem olvasói levelek, hanem magánjellegű megnyilvánulások. Mint mondjuk egy telefonbeszélgetés két ember között.
A Kúria álláspontja szerint annak, hogy az oldal a sérelmezett hozzászólást haladéktalanul eltávolította, csak a kártérítési igény, illetve a felróhatóság alóli kimentés kérdése körében van jelentősége. A jogsértés szempontjából mindegy, hogyha valaki törli a kommentet, mikor szól érte, akit megsért.

Ezután került az ügy az AB-hez.

Az alperes, az oldal üzemeltetője végig ugyanazt mondta: ő nem felelős valaki másnak a véleményéért, csak felületet biztosít arra, hogy ezt a véleményt az illető elmondja. Azzal érveltek, hogy az oldal ilyen szempontból olyan, mint egy online tárhelyszolgáltató. Egy szolgáltatást nyújt, amit a userek tudnak jogszerűen és jogellenesen is használni. Ez azonban a felhasználók felelőssége. Ráadásul ők minden tőlük reálisan elvárható dolgot elkövettek: törölték a kommentet, amikor panasz érkezett.

Ehhez képest különböző indokokkal ugyan, de valamennyi bíróság ugyanarra jutott:

az oldal felelős azért, hogy a cikkek alatt milyen hozzászólások vannak.

Az Alkotmánybíróság is így látja.

Úgy tűnik, hogy az egyik fontos körülmény, hogy a kommentelő legtöbbször nem beazonosítható, míg egy oldal üzemeltetője igen. Ezért lehet az utóbbit perelni. Az igaz, hogy egy kommentelőt nehéz beazonosítani, de nem lehetetlen. Nem vagyok biztos benne, hogy hatékonysági szempontok alapján jó ötlet más felelősségre vonni, mint aki a jogsértést elkövette, de erről simán lehet vitatkozni.

Sokkal nagyobb probléma, hogy ennek a döntésnek milyen hatása lesz a gyakorlatban.

Az állásfoglalásban többször is szerepel, hogy életszerűtlen azt várni egy nagy portáltól, hogy minden egyes poszt minden kommentjét percenként ellenőrizze, és fizikailag lehetetlen sok résztvevőjű vagy rövid reakcióidejű, parázs vitát folytatni előzetes moderációs rendszerben.

Ha lehet, akkor még szomorúbbá teszi a döntést, hogy az AB tudta, hogy mi fog történni, és ez sem hatotta meg.

Ki akarja perek tömegét kockáztatni? Nem egyszerűbb teljesen letiltani a kommentelést?

Arra egy kiadónak sincsen pénze, hogy elég moderátort tartson, aki éjjel-nappal figyeli a hozzászólásokat, az előmoderálás a lassúsága miatt pedig tényleg megöl minden beszélgetést.

Mehetne a világ abba az irányba is, hogy az emberek a technológiának köszönhetően minden eddiginél szabadabban vitatkoznak, és mondják el a véleményüket. Az ingatlanügynökségek, de főleg a bíróságok pedig képesek a helyükön kezelni egy poszt alá írt névtelen kommentet. Senki nem rohangál egy ilyen miatt bíróságra, és ha mégis, akkor a bíróságon megmondják neki, hogy higgadjon le.

Mi ingatlanügynökségestül, lázárjánosostul inkább az ellenkező irányba megyünk. Ahol egy sértő, névtelen kommentet elhárításának nevében nem túl nagy ár az online véleménynyilvánítás jókora részét lehetetlen helyzetbe hozni.

Az Alkotmánybíróság mutatja az utat.

(A TASZ álláspontja a döntésről errefelé.)

http://444.hu/2014/05/28/az-alkotmanybirosag-ma-kezdte-el-kinyirni-a-kommentelest -magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztárgázsiért védi Erzsébetet Martonyi volt cége
  2014-05-29 20:14:43, csütörtök
 
  Sztárgázsiért védi Erzsébetet Martonyi volt cége

Hír24
Martonyi JánosErzsébet-utalvány
2014. május 29. 16:29



A magyar államot nettó 352 millió forintért képviseli Martonyi János volt ügyvédi irodája az étkezési utalványok miatt indított nemzetközi bírósági eljárásban - írta a Napi.hu.

Az utalványpiac állami monopolizálása miatt az egyik hazánkban is jelen lévő forgalmazó, a francia Edenred AS (korábbi nevén Accor Services) kezdeményezett tavaly szeptemberben eljárást a Világbank mellett működő, washingtoni székhelyű Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) előtt. Ebben az ügyben képviseli a magyar államot a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.


Az Erzsébet-utalvány stabil első helye a cafeteria-elemek között leginkább annak köszönhető, hogy tavaly óta 5000 forint helyett már havi 8000 forint értékben adható kedvezményes, 35,7 százalékos munkáltatói adóteherrel. Míg a cafeteria elemek idei évre tervezett gyakoribb használata feltehetően azt is jelzi, hogy a kkv szektor túljutott a válságon, és immár növelni tudja a dolgozói juttatásokat - mondta Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.
Kényes diplomácia

Az irodával idén áprilisban nettó 351,75 milliós ügyvédi díjról állapodott meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) a Világbank mellett működő, államok és befektetők közötti jogviták eldöntésére létrehozott speciális nemzetközi választottbíróság. A választottbírósági eljárásban a Baker & McKenzie New-York-i és budapesti irodája vesz részt - írja a Napi.hu.

Ennél az ügyvédi irodánál dolgozott korábban Martonyi János külügyminiszter: 1994 és 1998 között az ügyvédi cég egyik alapítója, európai igazgatóságának tagja volt, majd 1998-2002-es külügyminiszterségét követően is ide tért vissza, 2002 és 2009 között az akkor Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda nevet viselő iroda vezetője, társtulajdonosa volt, majd 2010-től ismét külügyminiszter lett.
Sok a baj Erzsébettel

Idén áprilisban az Európai Bíróságon is kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, az Európai Bizottság (EB) szerint ugyanis uniós jogba ütközik a cafeteria-rendszer átalakítása. A 2012. januárja óta hatályos magyar szabályozás csak az Erzsébet utalványt és a Szép-kártyát sorolja kedvezményes adózás alá. Az Erzsébet utalványnál a kizárólagosság − a többi szereplő gyakorlatilag kiszorult a piacról − ellentétes a letelepedés szabadságának és a szolgáltatások szabad nyújtásának uniós alapszerződésben rögzített elveivel.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/05/29/sztargazsiert-vedi-erzsebetet-martonyi-vol t-cege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Székely legény hazaviszi leendő feleségét, hogy bemutassa sz
  2014-05-29 20:12:51, csütörtök
 
  Székely legény hazaviszi leendő feleségét, hogy bemutassa szüleinek, mire az apja a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Legközelebb beállít a fiú egy másik lánnyal, az apja megint a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Egy idő után a fiú beállít egy újabb lánnyal, mire az apja megint félrevonja:
- Ezt se vedd el fiam, ez is tőlem van.
Az anyja nem bírja tovább szó nélkül, magához inti a fiát:
- Fiam, vedd el bármelyiket, te sem apádtól vagy
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 984
  • e Hónap: 4729
  • e Év: 158225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.