Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Sült fűszeres hónapos retek
  2014-05-04 23:41:06, vasárnap
 
  Sült fűszeres hónapos retek

Hozzávalók:

2 csomag hónapos retek
2 evőkanál mogyoró Vénusz olaj
2-3 evőkanál balzsamecet
kakukkfű

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A retket daraboljuk fel: a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat vagy éppen napraforgóolajat is.) Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg 2 evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve pároljuk 10-15 percig, közben többször forgassuk össze, és ha szükséges, még ízesítsünk utána.





Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra.

A sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Prószatekercs
  2014-05-04 23:36:59, vasárnap
 
  Prószatekercs

Hozzávalók:

6 tekercshez:

A prószához:
6 nagy krumpli
15-20 dkg liszt (attól függően, hogy a krumpli mennyi levet ereszt)
1 tojás
1-2 dl tejföl

bors
őrölt kömény
petrezselyemzöld
kevés Vénusz olaj a sütéshez

A töltelékhez:
6 nagy fej vöröshagyma
6 db virsli
15 dkg füstölt sajt

A tetejére:
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsinatsütőben lepényeket sütünk.

A töltelékhez a hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.

A lepényekbe kevés dinsztelt hagymát, reszelt füsölt sajtot és 1-1 virslit teszünk, majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, és egy vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. A tekercseket reszelt trappista sajttal megszórjuk.

Kb. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megpirul a tetején.









Megjegyzés:

2 tekercs egy felnőttnek nagyon kiadós főétel.

A receptet és a fotót Aesztiti küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejfölös gombapaprikás galuskával
  2014-05-04 23:32:14, vasárnap
 
  Tejfölös gombapaprikás galuskával

Hozzávalók:

50 dkg gomba
10 dkg bacon
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl

szerecsendió
őrölt bors
majoranna
kakukkfű
1 teáskanál Erős Pista (el is hagyható)
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A bacont és a gombát vágjuk fel ízlés szerint (én a bacont apró kockákra vágtam, a gombát vékonyan felszeleteltem). Egy edénybe öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd világos színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, míg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. Nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!

Az edényt tetejét félig fedjük le, majd pároljuk félpuhára. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd addig pároljuk még a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.

Amíg a gomba fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én galuskát főztem, de illik hozzá a rizs, a tészta vagy éppen a tarhonya is.

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fejes salátát vagy savanyúságot.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Almával párolt hal répás krumplipürével
  2014-05-04 23:30:17, vasárnap
 
  Almával párolt hal répás krumplipürével

Hozzávalók:

1 kg fagyasztott hekkfilé (vagy egyéb halfilé)
1 kg alma
2 dl zsemlemorzsa
1 dl Vénusz olaj
1 púpozott teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 dl citromlé
1 citrom
1 teáskanál cukor

A krumplipüréhez:
20 dkg répa reszelve
1 csomag krumplipüré (por)
1 dl tejföl
1 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió


Elkészítés:

180 fokra előmelegítem a sütőt. Az almákat mosom-hámozom, durvára reszelem. Egy tálkában összekeverem a fahéjjal és a citromlével (így nem barnul meg), egy csipet sóval és a cukorral. A citromot alaposan megmosom és felszeletelem. A halszeleteket fagyott állapotban bedörzsölöm a citromkarikákkal, majd a sóval, végül megszórom őket pici rozmaringgal. Alufóliával kibélelem a tepsit, bekenem olajjal, majd rászórom a morzsa felét. Erre fektetem egymás mellé az előkészített halszeleteket, amelyek tetejére a maradék morzsa kerül. A halszeletek tetejére halmozom az almás-fahéjas masszát, majd 40-45 perc alatt készre párolom az egészet. Ezalatt elkészítem a krumplipürét: a reszelt répát vajon megpárolom, és a tasakon lévő utasítás szerint elkészített krumplipüréhez keverem. Tejföllel és szerecsendióval ízesítem. A párolt hal harmonikus ízelegyet alkot a fahéjas almával, annak ellenére, hogy sós ételekhez talán picit szokatlan fahéjat használni. Könnyű, finom vacsora.

Megjegyzés:

A receptet Adria23 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tavaszi csalánleves
  2014-05-04 23:29:01, vasárnap
 
  Tavaszi csalánleves

Hozzávalók:

1 marék friss csalánhajtás
fél marék újhagyma vagy metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál édes mustár
5 cl tokaji bor
2 dl tejszín
1,5 l víz
3 evőkanál liszt
10 dkg vaj

petrezselyemzöld
rozmaring
borsikafű
3 tojás

Elkészítés:

A csalánleveleket leforrázzuk fél l vízzel, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Közben a vajat megolvasztjuk, és a liszttel berántjuk. Felöntjük 1 l vízzel. Beletesszük a hozzávalókat: a bort, a mustárt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott metélőhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket és ízlés szerint sót. Amikor felforrt, beletesszük az összeturmixolt csalánt, és a tejszínnel simára keverjük.

Közben a 3 tojást keményre főzzük, és megpucolva, félbevágva óvatosan beletesszük. 1 perc alatt összefőzzük, petrezselyemlevéllel vagy metélőhagymával díszítve tálaljuk.





Megjegyzés:

Ha már van a kertben egy kis porcsinhajtás vagy kicsi kankalin, azzal is meg lehet szórni. Finom és a szemnek is szép.

A receptet és a fotót Jaskob küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 május 05 - 11.
  2014-05-04 23:26:34, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 május 05 - 11.

Hétfő:

Előétel: Csalánleves
Főétel: Almával párolt hal répás krumplipürével
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös gombapaprikás galuskával (természetesen szalonna nélkül)

Kedd - az orosz konyha receptjeiből válogatunk:

Előétel: Pétervári céklasaláta
Főétel: Orosz uborkás-gombás csirke kapros galuskával
Desszert: Orosz almás lepény
Vegetáriánus ajánlat: Blini egyszerűen

Szerda:

Előétel: Tejszínes spárgaleves
Főétel: Fasírt krumplikoszorúban friss salátával
Desszert: Gyors madártej
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinifasírt friss salátával

Csütörtök:

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Rakott káposzta sok tejföllel
Desszert: Epres palacsinta naranccsal
Vegetáriánus ajánlat: Fetás céklasaláta

Péntek:

Előétel: Kapros-kolbászos zellerkrémleves
Főétel: Csőtészta olasz módon
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-juhtúrós rakott tészta

Szombat:

Reggeli: Tepertő paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel, tea
Előétel: Tökmagos vitaminsaláta
Főétel: Sertéspörkölt nokedlival, tejfölös uborkasaláta
Desszert: Csokoládés karamell
Vacsora: Spicces csirkemellsaláta
Vegetáriánus ajánlat: Mexikói zöldségpörkölt

Vasárnap:

Reggeli: Habkönnyű rántotta zsemlével, pohár tejjel
Előétel: Tejszínes karalábéleves zöldborsóval
Főétel: Csirkemájjal töltött csirkecomb dödöllével, káposztasalátával
Desszert: Mozart-kuglóf
Vacsora: Füstölt lazacos saláta
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás-cukkinis burgonyatorta

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Rózsacsokor
  2014-05-04 23:22:06, vasárnap
 
  Minden Édesanyának, Nagymamának és Dédnagymamának szeretettel:



 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Nagyanyónak
  2014-05-04 23:06:41, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Mondja, és hisz is benne
  2014-05-04 23:05:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Az anya
  2014-05-04 22:59:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1756
  • e Hét: 6337
  • e Hónap: 20242
  • e Év: 149949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.