Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Eszkalálódik a polgárháború Ukrajnában! A kijevi horda pánik
  2014-05-04 11:37:36, vasárnap
 
  Eszkalálódik a polgárháború Ukrajnában! A kijevi horda pánikol!

Posted on 2014/05/04 Szerző: Admin

Donyeckben tegnap este népi milicisták elfoglalták a Dunaferrnél is érdekeltségekkel rendelkező Donbassz Ipari Szövetség székházát. A helyi rendőrség nem avatkozott be!
Konsztantyinovkában a helyi tévétorony birtoklásáért dúlnak még most is heves harcok. Az adó védelmére a kijevi junta két harci helikopterrel zsoldosokat küldött, akik megpróbálnak ellenállni az önvédelmi milicisták támadásainak. Eközben az önvédelmi erők által elfoglalt luganszki tévéközpont beszüntette a három legnagyobb központi ukrán tévécsatorna adásainak sugárzását.
lövészNépi milicisták várják a jarosista hordát
Mariupolban is összecsapások robbantak ki a népi milicia, és a kijevi hiénahorda csapatai között. A város köztéri webkameráinak adása eltűnt a netről. Az utolsó képeken városszerte lángoló gépkocsi-abroncsokból emelt barikádokat láthattak az internetezők. A Bal-Rad értesülései szerint a városban mindenfelől robbanások és lövöldözések zaja hallatszik.
Luhanszkban az éjszaka folyamán a helyi népi milicia egységei elfoglaltak egy laktanyát. A sorkatonákat buszokra pakolták és hazaküldték őket. A fegyverraktár készletéből pedig bővitkeztek.
Ám a kijevi cionatlantista hordára valódi izgalmak várnak a jelek szerint. Nem véletlenül gyakorlatoztatták május 1-re virradóan az ukrán fővárosban a Jaros-kutyákat.
Megorrintotta a zsidrákhad, hogy Kelet-Ukrajnából rohamcsapatok érkeztek Kijevbe. A vacogó hiénák 500 és 800 közé saccolják a bosszúállók általuk feltételezett létszámát. Nem kis rémületükre ők maguk lehetnek a célpontok. Érthető hát, ha nyugtalankodnak.
(B-R)

https://balrad.wordpress.com/2014/05/04/eszkalalodik-a-polgarhaboru-ukrajnaban-a- kijevi-horda-panikol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc válthatja Tarlóst
  2014-05-04 11:27:40, vasárnap
 
  Mészáros Lőrinc válthatja Tarlóst


lőrinc.jpg

Ha Budapesten akár csak húsz százalékban megismétli, amit Felcsúton véghez vitt, néhány év alatt lekörözzük Londont és Párizst.



Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert javasolja főpolgármesternek a Fidelitas. Mivel a Fidesz egy alulról építkező, demokratikus párt, Mészáros esélyei eleve számottevőek, ám ha végiggondoljuk, ki is valójában Mészáros Lőrinc, és milyen eredményeket tudhat maga mögött, őszi győzelméhez kétség sem fér.

Mint a Heti Válasznak adott interjúból kiderül, Mészáros önerőből lett milliárdos, tehetsége és szorgalma révén vált az ország egyik legsikeresebb és leggazdagabb vállalkozójává. Márpedig a magyar politikai elitnek pont ilyen szereplő belépésére van szüksége: olyanra, aki a versenyszférában bizonyította rátermettségét, és aki a közjóért kezd politizálni. Államférfi.

Mészáros mindezt bizonyította helyi szinten: miután minden felcsúti háztartásba bevezette a gázt, immár milliárdosként, engedve a közakaratnak, a falu élére állt. És ekkor kezdődött el a csoda a település életében.

És miért ne mernénk nagyot álmodni? Ha a felcsúti eredményeket kivetítjük Budapestre, egészen elképesztő jövő tárul elénk. Mint tudjuk, a főváros lakossága (1,8 M) nagyjából az ezerszerese Felcsúténak (1800). Ha Mészáros az egy lakosra számított felcsúti teljesítményének akár a húsz százalékát képes Budapesten is elérni lakosonként, eljön az aranykor.

Felcsúton négy év alatt öt kilométer vasút épült. Az előbbi aránypárral számolva ez Budapesten ezer kilométer lenne. Amire persze nincs szükség, de, mondjuk, az árából kijönne az 5-ös, a 6-os és a 7-es metró. És ez csak egyetlen tétel. Mert ott van a szakközépiskola. Ha Mészáros Lőrinc Budapest első embereként a fővárosban is hasonló fejlődést - vagy annak ötödét - hozna középiskolai fokon, az négy év alatt minimum kétszáz új középiskolát jelentene. Elképesztő.

És persze nem mehetünk el szó nélkül a stadion mellett sem. Ha Mészáros képes volt olyan vonzó gazdasági környezetet teremteni falujában, hogy a magánadományozók és a köztudottan profitéhes hazai és külföldi cégek mintegy hétmilliárd forinttal támogatták az 1800 lelkes település sportakadémiáját, még belegondolni is borzongató, milyen pénzeket volna képes megmozdítani Mészáros Budapest érdekében. Hagyjuk most az ezerszeres lakosságszámot, számoljunk csak kétszázszorossal: az kérem szépen kétszáz új stadion! Kettőszáz. Négy év alatt.

A kétszáz új középiskola minden tanulója vadonatúj metróval mehetne tanítás után a szívéhez közelálló csapat stadionjába. Hát, nem lennénk most Tarlós István helyében.

Ámbár. Ha Mészáros Lőrinc meghozza az áldozatot, és elvállalja a főváros rendbetételét, valakinek Felcsútot is vezetnie kell...

http://avakkomondor.blog.hu/2014/05/03/meszaros_lorinc_valthatja_tarlost
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devizahitelek- Tömeges érvénytelenítés várható?
  2014-05-04 10:45:17, vasárnap
 
  Devizahitelek- Tömeges érvénytelenítés várható?

2014. május 2., 08:43

Képtelenség lesz kijavítani a devizahitel-szerződéseket, és törekedni azok érvényessé nyilvánítására - állítja egy devizahitelügyekben jártas ügyvéd. Szerinte utólag nem lehet megadni az átfogó tájékoztatást az ügyfeleknek, így szerződések tömeges érvénytelenítése várható.
Tömegesen vonhatja maga után a devizahitel-szerződések érvénytelenségét az Európai Bíróság a magyar vonatkozású Kásler-ügyben hozott ítélete - véli Bihari Krisztina ügyvéd, aki 3500 devizaadóst képvisel a bíróságokon összesen 27 pénzintézettel szemben. Szerinte a bíróság ítéletéből az következik, képtelenség lesz visszamenőlegesen rendbe tenni a devizahitel-szerződéseket, ugyanis nem lehet majd törekedni az érvényességre, s arra, hogy kijavítsák a szerződések hibáit.
A jogász kifejtette, a luxembourgi székhelyű bíróság döntésének egyik legfontosabb eleme a pénzintézetek által az adósok részére nyújtott tájékoztatást és az úgynevezett kockázat- feltáró nyilatkozatot érinti.
A luxembourgi fórum kimondta, hogy a szerződési feltétel világosságának és érthetőségének a követelménye nem korlátozódik az alaki és pusztán nyelvtani szempontból érthető jellegre. Éppen ellenkezőleg, a kölcsönszerződésnek átlátható módon kell feltüntetnie a külföldi pénznem átváltási mechanizmusának okait és sajátosságait. A Kúriának kell így megállapítania, hogy a hitelező által a kölcsönszerződés megkötése során közzétett reklám és adott tájékoztatás alapján az általánosan tájékozott és ésszerűen körültekintő fogyasztó nemcsak felismerni képes a külföldi pénznem eladási és vételi árfolyama közötti különbség fennállását, hanem képes-e értékelni is ez utóbbi árfolyam alkalmazásának a törlesztőrészletek kiszámítására és az általa felvett kölcsön teljes költségére gyakorolt hatásait.
Bihari Krisztina elmondta, az általa képviselt több ezer adós hitelszerződései közt egyetlenegyben sem tér ki a pénzintézet arra, hogy a külföldi pénznem átváltási mechanizmusának okait és sajátosságait ismertesse az adóssal.
Mint mondta, akadnak olyan hitelszerződések is, amelyek csupán annyit közölnek, hogy a szerződés törlesztése során a mértékadó devizanem a svájci frank.
Ezt pedig nem lehet úgy értékelni, hogy az adós megismeri a hitelfelvétel gazdasági hatásait. Az ügyvéd hozzátette, a kockázatfeltáró nyilatkozatok, amelyeket a szerződéskötéskor elfogadtak az adósok, többnyire arról szóltak, hogy az adós tisztában van azzal, hogy az árfolyamváltozásból fakadóan jelentősen növekedhetnek havi kötelezettségei. Ezzel szemben - mutatott rá - a luxembourgi bíróság úgy ítélt, átfogóan kellett ismerni a hitelfelvétel lehetséges következményeit, ez pedig nem így volt. A jogász leszögezte, ezt a problémát utólag nem lehet orvosolni, a pontos tájékoztatást utólag nem lehet megadni, ezért ő a szerződések tömeges érvénytelenségére számít írja az MNO-n Horváth Csaba László.

magyartudat.com

http://www.magyartudat.com/devizahitelek-tomeges-ervenytelenites-varhato/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósaváros Colosseuma
  2014-05-04 10:37:43, vasárnap
 
 

Kósaváros Colosseuma




Aki azt gondolná, hogy valami maffia história következik Orbán és Kósa főszereplésével, téved. Az írás arról a tömegről szól (proles), amely a merényletet tűrte, és amely magafeledten ordítozik és tapsikol majd a május elsejei megnyitón.

Merénylet?

Igen, sokszoros merénylet az emberi egészség, a harmonikus városi környezet, a közlekedés, a takarékosság, a józan ész, az ízlés, a "demokrácia", stb. rovására - egyszerre.

Engem személy szerint az döbbent meg, hogy milyen buta, gyáva és tehetetlen az az ember massza, amely a cívisváros polgárának, cívisnek tartja magát.

Magam is tagja voltam egy parányi, értelmiségiekből verbuválódott, csoportnak amelyet közösségnek véltem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy csupán egy laza asztaltársaság. Kiábrándulásaimnak kétszer is hangot adtam "Csendes cívisek" és "Panem et circenses" c. írásaimban.

Dehát a kutya ugat, a karaván meg halad, és lám a "mű" eljutott ünnepélyes megnyitójáig. Így már csak azt vehetjük szerbe - számba, mit hagytak, hagynak figyelmen kivül a stadion létrehozói, a cívisek és az ünneplő közönség.

Kósáék azt hangoztatják a létesítmény és annak elhelyezése mindenben megfelel a FIFA és az UEFA előírásainak. [Az ezzel kapcsolatos dokumentációt hozta meg külföldről az egyik cívis. Egy másik cívisnek azonban nem füllött a foga ahhoz, hogy az angol szöveg idevágó részeit magyarra fordítsa és közzétegye.]

Most, hogy post festam vagyunk kérdés, érdemes e bármit írni a stadionügyben. Igen, érdemes. A dolognak mindenképp lesz hátulütője és nem árt most szerbe - számba venni, miért.

A debreceni stadion gonosztevők, vagy elmebetegek műve. Én az előbbiekre gondolok, lássuk milyen jogon. Vessenek mindenekelőtt egy pillantást a stadionra és környezetére, különös tekintettel a "megközelítési útvonalakra". [Lásd a cikk "frontképét".]

Az urbanizáció, sportrendezvények és a motorizáció összekapcsolódó fogalmak. Egymás ellen hatnak. Harmonizálásuk létfontossá gú lenne, Debrecenben is, ha a harácsolási ösztön nem írná felül az egészet.

A stadionokat úgy kell(ene) megépíteni, hogy az autók gyorsan elérhessék, ill. elhagyhassák a parkolókat. Ha ennek feltételei nem adottak, bekövetkezik a torlódás, a parkolót kereső keringés és a be- ill. ki-parkolási mutatványok. Az a jármű, amely ilyen rendellenes mozgásra kényszerül falja az üzemanyagot és okádja a káros-anyagokat. Ez akkor is rossz ha a stadion a város szélén, tágas térségen áll, de a debreceni stadion a város tüdejébe, a nagyerdőbe épült és tőszomszédja lett a város "előkelő" negyedének a Simonyi útnak, a tudomány egyetemnek, az orvosegyetemnek a diákszállóknak, sőt a nagyerdei klinikáknak, ideértve a tüdőklinikát is...

Mellesleg az öregek otthona is itt van, de ezt csak mellékesen említem, hisz kit érdekelnek az öregek? A fideszes új burzsoáziát, helye sebben új-oligarchiát, semmiképp.

Hogy a debreceni stadion - koncepció mennyire ellentétes a nyugateurópai megoldásokkal, a müncheni "Allianz" stadion példájával szem léltetem (l. lentebb). A létesítmény München északkeleti csücskében épült egy autópálya csomópont mellett. A stadionban 66.000 néző fér el. Mellette 10.500 (!) parkolóhely van. Viszont nincs alatta "mélygarázs"... A parkolók száma a nézők számának 16 %-a. Közvetlen közelé ben nincs iskola, szociális, gyógyító intézmény, stb.

Ezzel szemben a 22.000 férőhelyes debreceni stadion alatt egy 200, azaz kettőszáz, férőhelyes mélygarázs és egy 150, azaz egyszázötven, férőhelyes felszíni VIP. parkoló van, vagyis a "hozzárendelt" gépkocsi "férőhelyek" száma - mondd és írd - 350, azaz háromszázötven. A parkolók száma a nézőszám 1.75 %-a! Hajrá Orbán, vivát Kósa! A debreceni 1.75 % a müncheni 16 %-nak 11%-a. Ez pedig műszaki bravúr, akárhonnan is nézzük...

Legalábbis ezt gondoltam április 27-én.

Aztán ma, 28-án kikarikáztam a stadionhoz. Arról akartam magamnak képet alkotni, hogy a Simonyi u. 32 sz. alatti lakásomról hogy jutok gépkocsival a stadionhoz.

Az Ady E. utca felől gondoltam megközelíteni a létesítményt. (A továbbiakhoz lásd a műholdas térképet lentebb.]

A Simonyi út végén jelzőtábla van, csöppet sem hivalkodó, de nem egyenesen a stadion, hanem jobbra a sportcentrum felé mutat. Az meg más...

Mindegy, én úgyis egyenesen mentem tovább, mert emlékeztem, hogy a régi stadion, amit úgymond csak felújítottak (rekonstruáltak), arra fekszik. Az egyébként kúrva keskeny (!) utca torkolatánál tiltó tábla van, amit figyelmen kivűl hagytam, mert olybá vettem, hogy célforgalomban haladok a stadion erányába.

Az Ady u. torkolatában megpillantva a 200 férőhelyes mélygarázst arra gondoltam, hogy fogok én ide három nap múlva behajtani? A fényképen ugyanis jól látszik, hogy úgyszólván csak az utolsó ecsetvonások vannak hátra, pl. a lejáró rámpa még nem készült el... Aztán megnyugtattam magam, ha Orbán úgy akarja, nincs lehetetlen.

Az Ady utca egyenes mint a nyíl és a végén a krematórium látszik. Erre meg a krematóriumhoz tartozó temetőre mindjárt visszatérek, a közelség és bizonyos logikai összefüggések okán.

Az Ady utca kiépített útburkolata keskeny, de az útpadkák mindkét oldalon szélesek, viszont füvesítve vannak. Fűre lépni és pláne oda parkolni pedig köztudottan tilos. Olyannyira tilos, hogy a halottak napja körül a rendőrség a temető környékéről is kitíltja a járműveket. Egy "minta-tilalom" így szól.

"Október 31-én 12 órától előreláthatólag november 3-án 19 óráig ideiglenes forgalom korlátozás lép életbe. A Benczúr Gyula utcán - a Hadházi úttól a Köztemető II. bejáratáig - tilos lesz járműforgalom, a tiltás alól kizárólag a tömegközlekedési eszközök, a taxik, valamint virágáru sításra engedéllyel rendelkező járművek mentesülnek. A Benczúr Gyula utca korlátozással érintett területén, az út egyik oldalán sem lehet majd megállni. A tilalom az útpadkára is vonatko zik. Ugyanúgy forgalomkorlátozással kell majd számoljanak az autósok az Ady Endre sugárút Nagyerdei körút és a Köztemető II. bejárata közötti szakaszán, ott is csak gyalogosan lehet majd közlekedni.A Benczúr Gyula utca a Pallagi út felől - a Köztemető II. bejáratáig - egyirányúvá válik, a korlátozás sal érintett szakaszon az út egyik oldalán sem lehet megállni autóval.A 4-es főút 228 kilomé terszelvényében - a Debreceni Köztemető melletti útszakaszon - is korlátozást vezetnek be, mindkét oldalon tilos lesz a megállás, s olyan kiegészítő táblát is kihelyeznek majd, ami megtiltja az autósoknak, hogy az útpadkán parkoljanak."

Na' most arra leszek kiváncsi hogy a meccs közönségére is vonatkozik e majd az a tilalom, ami rám feltétlenül vonatkozik, ha egy csokrot akarok vinni a nagyanyám sírjára halottak napján, ill. akörül.

Amint a jobboldali műholdtér képen látható, a stadion egy "Bermuda háromszögben" van, amelyet a Pallagi út, az Ady út és a Nagyerdei körút határolnak. A Pallagi út is szerfölött keskeny és az is a halottak-napi tilalmi zónába esik. A Nagyerdei körút ugyan jó széles, csakhogy a parkoló helyek szimpla meccsmentes hétköz napokon is tele vannak. Vajh mi lesz, ha a 22.000 loki szurkoló (egy része), mondjuk 4000 gépkocsival, befut (?). [Persze a parkolót karhtalmilag ki lehet üríteni.]

A felszini VIP parkolót egyfős brigád építette ottjártamkor. Sebaj, elsejére biztos kész lesz. A viájpik-nak nem kell aggódniuk. Nekik mindíg, mindenütt jut hely, legalábbis addig amíg Orbán lesz a miniszerelnök.

A stadion keleti oldala lenyűgöző látványt nyújt. Én azonban nem erre voltam kíváncsi, hanem az északi oldalra, mert ott volt a régi nagyerdei stadion főbejárata és mert ugyebár arról volt szó, hogy világért se építünk új stadiont, csak a régit kissé átpofozzuk (rekon struáljuk).

Mellesleg a régi stadion befogadóképessége összesen: 10.000 néző volt, ezen belül ülőhely 5.600,- abból fedett 600,- állóhely 4.400 fő részére volt biztosítva. Világítás nem volt. A létesitmény 1934-re készült el. Igaz kritikus helyen, de vajon hány gépkocsival parkoltak akkor a Nagyerdőben?

Szóval az északi oldalon kerestem a régi bejárati kaput, mert - úgymond - ahhoz építették az új stadiont. Amint épp megcéloztam az objektumot elém állt egy fecsegő vénember, aki miatt elcsesztem a felvételt. [Már nem volt kanalam visszabiciklizni.] Az öreg arról is pöszmögött valamit, hogy a régi kaput is újra cserélték. Egymás mellé helyezve a régi és az új kapu képeit...














... valóban az a gyanú támad, hogy legfeljebb a két kaputorony eredeti, de az eredetileg elegáns objektumból egy jegyárusító (?) bodegafélét csináltak, csiszlik módon; ami úgy Orbánra, mint Kósára mélységesen jellemző. [A stílus maga az ember...]

A látottak alapján elmerenghetnék azon, hogy ha a stadion valóban megtelik a megnyitóra, a nézők hány gépkocsival fogják "megroha mozni" a boldogtalan, jobb sorsra érdemes Nagyerdőt és milyen jelenetek adódnak a parkolásnál. Nem merengek, mert nem vagyok
madárjós. De majd meglátom, mert szombat este ott leszek, persze gyalog...

----------------------------------------

És most hadd térjek vissza "Allianz" stadion példájára, amelyet a képek alkalmasak leginkább szemléltetni. A baloldali képen az autópálya csomópont és a stadion közelsége, a közúti és a stadion körüli úthálózat sűrűsége látható.

Maga a stadion pedig így néz ki. Laikusnak is feltűnik, hogy milyen utak és milyen terek szolgálnak a gépkocsival történő gyors, akadály mentes megközelítésre, a leparkolásra majd a parkolók ugyanilyen módon történő elhagyására.






A közlekedés gyorsasága - mint fentebb említve volt - fordítottan arányos a jármüvek által előidézett környezetterheléssel.

Ezek után más csak azt kell megérteni, milyen (piszkos) érdek fűződik a Nagyerdő további tönkretételéhez? A válasz nem tárgya ennek az írásnak. Debrecen és környéke úthálózati térképe fölött azonban érdemes kissé elmerengeni. [A nyugati oldalt vágtam ide, mert a régi 4-es főutvonal jelentőségét erősen lecsökkentette, az hogy a Budapest - Nyíregyháza Zá hony közötti forgalom is átterelődik a régi 4-es főútvonalról az M35-ös autó pályára, részben legalábbis.]

A térkép láttán az a kérdés vetődik fel: miért nem lehetett a stadiont a város délnyugati oldalán megépíteni?

A fenti két cikket úgy írtam, hogy nem néztem körül, mit írnak a többi "stadi on - szkeptikusok" a témáról. Akkori mulasztásomat most szerettem volna pótolni, de nagyon meglepődtem, mert a Google - mintha meghülyült volna - a legrafináltabb keresőszavakra se ad találatot (?).

Azaz mégis adott - egyet... "A Hajdú Online (haon.hu) arról számolt be, hogy Kováts Ákos, a cívisváros főépítésze a közelmúltban csaknem egy tucat európai létesítményt tanulmányozott a helyszíneken, s egy holland stadi onban találta meg azt a modellt, amely mintájául szolgálhat a Nagyerdei Stadion 'helyén épülő új arénának'. Tanulmánytervei értelmében az építmény a jelenlegi alapterületének csak bizonyos részét foglalná el (?), így jutna hely parkolóknak (?) is." [ 2010. nov.]

Ez azt jelenti, hogy a cívisváros lakossága ugyanúgy hallgatott a stadion ügyben, mint a fentebb aposztrofált értelmiségi asztaltársaság.

Erről jut eszembe egy Apámtól hallott régi történet.

Hajdúböszörmény város magisztrátusa úgy szabta meg a polgármester járműhasználati jogosultságát, hogy Debrecenbe és Debrecenből utaztában a város fogatát jogosult igénybevenni az állomás és a lakása közötti útviszonylatban. Egyszer azonban az történt, hogy Debre cenben összetalálkozott a Balatonról hazatérő hites feleségével. A böszörményi állomáson ezért úgy alakult a dolog, hogy a tekintetes asszony is felült a kocsira.

Lett ebből óriási haddelhadd. Még néhányszor megválasztották ugyan Szálkai "naccságos urat" polgármesternek, de sohasem maradt el a következő klauzula: "de oszt' máskor ne ültesse a felesígit a város fogatára!"

Ennyi!

2014.04.28

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Debreceni%20stadion/Colosseum.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat
  2014-05-04 10:18:48, vasárnap
 
  Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat

2014.05.02 16:16


A Világbank előrejelzése szerint az Egyesült Államok elveszítheti a "világ legfontosabb gazdasága" címet még idén, amit 1872 óta tart. Ismerjük fel, hogyha már egy atlantista pénzügyi központ elismeri ezt, akkor komoly a gond. Komoly, mert egyrészt belátták, hogy halogatni nem lehet tovább a tényeket, másrészt pedig a saját befektetőik megtévesztése bizalomvesztéssel járna irányukban, ezt azért a Világbank se engedheti meg magának. Az eredeti előrejelzés szerint Kína csak 2019-re vette volna át ezt a címet.

A Kínai gazdaság bővülését még az IMF-nek is el kellett ismernie. Kína ugyanis 2011-2014 között egy 24%-os gazdasági bővülést könyvelhet el, amíg az USA egy 7.6%-os csökkenést. Az IMF ugyan próbál szépíteni, hogy ez az adat a vásárlóerő változásán alapul, és hozzáteszik, hogy a kínai kormány hiába mutat fel kiváló gazdasági mutatókat, hogyha a kínai nép vásárlóerő szempontból még mindig csak a világon a 93. helyen van.

Hídfő.net | Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat

Ezzel szemben az igazság az, hogy az ázsiai óriás energiaszükségleteinek növekedéséből, abból a tényből, hogy az energiahordozókért fizetni is tud (késedelem nélkül), valamint, hogy a jüan immáron komoly alternatíva a nemzetközi pénzügyi tranzakciókhoz a dollár helyett, kirajzolódhat előttünk az a kép, hogy bizony Kína már mintha meg is előzte volna az Államokat. A Financial Times a londoni city globális döntéshozóinak a félhivatalos szócsöve szerint ugyanis a kínai gazdaságot a nyugati elemzők hozzávetőlegesen 20%-al alábecsülik. Ez az alulbecslés leginkább a katonai és haditechnikai területekre érvényes. Ennek ellenére Kína már rendelkezik saját repülőgép-hordozóval is, és folyamatosan hozza be a lemaradását a nyugathoz képest.

Elhisszük, hogy a világ globalistáit felettébb zavarja Kína élretörése, ez ugyanis nem szerepelt ebben a formában a terveikben, legalábbis, hogy ilyen hamar bekövetkezzen. A felkészülési idő véget ért, az USA láthatóan nem tudta befejezni az új gyarmatainak az annektálását (Szíria, Venezuela, Ukrajna), az Irakból és Líbiából lopott arany elfogyott. Most Kína fog dönteni, melyik oldalra áll. A jelek szerint Oroszországot választja, ezzel megkezdődik a nemzetközi pénzügyi elit lassú haláltusája. Sajnos ez az állatfaj a sarokba szorítva a legveszélyesebb.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/kina-mar-iden-megelozi-az-egyesult-allamokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEKÜNK MOHÁCS KELL... KeLL?
  2014-05-04 10:15:41, vasárnap
 
  2014. május 4., vasárnap

NEKÜNK MOHÁCS KELL... KELL?

Hősvértől pirosult gyásztér, sóhajtva köszöntlek,
Nemzeti nagylétünk nagy temetője, Mohács!
De még mennyire, hogy sóhajtva...
Mohácson jártunk, öcsémékkel mentünk el kirándulni, Siklós-Villány-Nagyharsány és végül Mohács volt a menetvonal.
Az időjárás kegyes volt, megúsztuk a felhőszakadást, Siklós olyan volt, mint Siklósnak lennie kell, talán csak Zenthe Ferenc hiányzott, meg a Buga Jakab, eggyel több, aki ma főállásban bugázik már fel se tűnne.

Villányban megtekintettük kívülnézetből a pincesort, felfedeztünk egy rétesboltot (túrós-káposztás-mákos-stb...) - inni nem ittunk, mert az öcsém vezetett, én meg szolidarítottam, meg egyébként sem bírom napfénynél a piát, ez valami genetikai sérülés lehet.
Este jöhet a két féltégla - mint teveitatást optimalizáló segédeszköz - meg a vödör bor, de napközben egy pohárral is megárt, lett légyen az sör, bor, pálinka - mindegy.
És abból csak a baj van, mert akkor nem állom meg azonnali véleménynyilvánítás nélkül a dolgokat, pedig pohárral a kézben vitatkozni csak akkor érdemes, ha a partner kezében is pohár van, és mi töltögethetjük...

Nagyharsányban megnéztük a szoborparkot, érdekes volt.
Az ötlet maga kiváló volt, amit kihoztak belőle, az gyenge közepes, de mit tegyünk, politikusok jönnek-mennek, ami szívügye volt az egyiknek, az a többinek már többnyire csak nyűg...
Mohácson a Fogadalmi templom mellett áll II. Lajos szobra, Varga Imre szoborta krómacélból és bronzból - nagyon tetszett.
Igaz, nekem Varga Imre szinte mindegyik alkotása bejön, a Szoborparkban elhelyezett Kun Béla szobra egyenesen lenyűgözött.
A XX. Század magyar szobrászat egyik csúcspontjának tartom, de persze a politika általában felülírja az esztétikát...

Magát a templomot nem lehetett megtekinteni, mert zárva volt, mint vasárnap a húsbolt.
El is tűnődtem, hogy hova menekülnék, ha a király poroszlói felségsértés miatt üldöznének, - a sötét középkorban azért ennél jobb volt a helyzet, ha sikerül beesnem a templom kapuján, a fogdmegek ott ehették volna a kefét a templom előtt.

Aztán ebéd a mohácsi komp kikötőjénél - természetesen halászlé.
Az igazság az, hogy én szegedi halászlén szocializálódtam, így aztán lesújtó véleményem volt mindmáig azokról, akik a Szent Levet tésztával szentségtelenítették meg, hallevessé alázták, de ma be kellett látnom, hogy lehet ezt akár így is készíteni és kedvelni.
Igaz, folytattam némi utóvédharcot, merthogy a tészta nem szabványos gyufatészta volt, de aztán, amikor kihalászták a gyönyörű pirospaprikát az éppen megfelelő ízű, konzisztenciájú, színű és állagú léből, akkor feladtam.

Ebéd után elmentünk megnézni a Nemzeti Emlékhelyet.
Végre egy intézmény, melytől nem kap az ember idegrángást, mikor meglátja a ,,nemzeti" feliratot - ha valamelyik hely nemzeti, hát ez kétségkívül az.
Nem csak képletesen, valóságosan is sírja ez 1700 katonának, akik jó magyar szokás szerint inkább áldozatok voltak, mint hősök - áldozatai szűklátókörű, ostoba és egymással torzsalkodó vezetőiknek.

A park maga tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy emlékezetünkbe idézze a mohácsi csatát, annak összes előzményét és következményét, csak hát ez az objektum Magyarországon található és ez meghatározza sorsát is.
Az emlékhelyet 2011-ben újították fel, feltehetően milliárdokból, ma már bátran elmondhatjuk róla, hogy halott befektetés volt.
Megtalálni sem egyszerű, egy közepes lovasiskola vagy pincészet jobban fellelhető, mint a Park, pedig a hozzá vezető útvonalat mód lenne szabványos útjelző táblákkal is jelölni.
A bejárat egy gyönyörű bronzkapu, melynek szélső elemeit már megbontották a fémgyüjtők, és ez olyasmi, mint amikor a harisnyán elkezd szaladni a szem, onnantól már közel az idő, mikor el lehet az egészet dobni.
Pedig nem lehetett ötfilléres költség a létrehozása, a tetejében szép is.
Mögötte található a fogadóépület, mely a Szentkoronát idézi, benne kiállítótérrel, presszóval az emeleten, lifttel, melyet önállóan nem használhat az ostoba turista, csak kísérővel, de a kísérőt tán még maga Nagy Szulejmán tüntette el, meglehet, azóta már egy parkolóban huriként édesíti a török kamionosok életét.

A belépő ezer és ezerötszáz forint között van személyenként, ezért azt kapjuk, hogy kifelé jövet keresgélhetjük a kamerát, mert úgy érezzük magunkat, mintha a kész átverés show felvételén jártunk volna.
Négyen voltunk, otthagytuk egy kisebb vagyont, láttunk néhány köbméter elemek által lepusztított, legfeljebb tűzifának megfelelő minőségű, valaha talán szoborként funkcionáló maradványt, - lehangoló volt.
Persze az is lehet, az állapotok azt tükrözik, hogy Mohács után hova jutott az ország, mert az nem igaz, hogy az állami költségvetésnek tétel lenne füvesíteni ott, ahol fűnek kellene lenni, újrafaragtatni a szobrokat és utána folyamatosan gondoskodni a felületvédelemről, a földalatti fogadótérbe színvonalas installációt készíttetni.
Ha már nemzeti, ugye, mint az együttműködés rendszere...

Olyan emlékhelyet illene ide alkotni, hogy oda lehessen vinni egy autóbusznyi diákot, hogy a csata színhelyén átérezhessék a tragédiát, mely a magyar nemzetet érte 1526-ban.
Ha a felcsúti stadion játéktere úgy nézne ki, mint a Nemzeti Emlékhely, akkor fejek hullanának, így csak a szobrok alkotóelemei hullanak, és ha az volt a cél, hogy az idő múlását, a lassú feledést és pusztulást érzékeltessék, akkor ehhez kár volt a betonért, a bronz bejárati kapuért, erre a célra bőven megfelelne Józsi bácsi disznóóla is, az is eléggé viharvert.
Lehetne itt magyarkodni, bővesen.

Mondjuk az is tény, hogy ősi magyar szokás az, hogy nagy hűhóval felavatunk valamit, aztán otthagyjuk, mint eb a nyomát, nem ez az egyetlen ilyen intézmény.
De ez valóban nemzeti érték, egy temető, melyet nem becsülünk semmire, még annyira se, mint a Kerepesit - talán azért, mert itt már nehézkes lenne a halottainkat ide-oda temetgetni, kiásni, odébb vinni, elásni - a jól bejáratott nemzeti rituálé szerint.
Oda kellene figyelni rá.
De hát nem stadion ez, nem igaz?

https://www.youtube.com/watch?v=Jr1sAhctp6w

http://www.pupublogja.hu/2014/05/nekunk-mohacs-kell-kell.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitört a pánik? "Menekül" a tőke a magyar kötvények vevőjétő
  2014-05-04 10:08:47, vasárnap
 
  2014. május 2., péntek 14:18 Napi.hu

Kitört a pánik? "Menekül" a tőke a magyar kötvények vevőjétől


Számos befektető elvitette pénzét vagy annak egy részét a Franklin Templeton befektető társaság alapjaitól, mivel úgy vélik, túl sok kockázatos ukrán állampapírt tart portfóliójában. Ez a befektetési társaság tartja kezében a legnagyobb magyar kötvénycsomagot.

A merész kockázatvállalásáról ismert Michael Hasenstab irányítása alatt működő Franklin Templeton Investments alap az utóbbi időben emelte a tétet az ukrán állampapírok piacán. Tovább vásárolja a kelet-európai ország rendkívül kockázatos kötvényeit, kevéssé törődve azzal, hogy az alapot finanszírozó befektetők egy része, akiknek ez már túl sok, bedobta a törülközőt.


Hasenstab az európai adósságválság legsötétebb napjaiban bevásárolt ír kötvényekből és egy idő óta hasonlóan hajmeresztőnek, ám eddig kifizetődőnek bizonyult üzleteket köt a magyar állampapírok piacán is. A Templeton hétmilliárd dollár értékű ukrán adósságot gyűjtött össze az utóbbi időben - idézi a Wall Street Journal az Ipreo adatszolgáltató számait. Ez külföldi piacokon forgó ukrán tartozások harmada.

Nem ijedtek meg

Az alap folytatta a vásárlásokat az elmúlt év második felében, a kijevi tüntetések kirobbanásának idején, és 2014 elején is. Ennek eredményeként a Templeton Emerging Market Bond Fundja, amely 6,2 milliárd dollár értékű vagyont kezel, portfóliója 10,6 százalékát tartotta ukrán kötvényekben március végén. Ezzel egyidejűleg azonban az év első három hónapjában 1,26 milliárd dollárt vontak ki belőle a befektetők - jelentette a Morningstar adatszolgáltató.

Hasenstab nem hagyott fel az ukrán papírok begyűjtésével márciusban sem, amikor az orosz-ukrán politikai válság intenzívebbé vált. Így a feltörekvő piaci alap gereblyézte össze a legnagyobb ukrán csomagot a Franklin Tempelton alapjai közül. Számos továbbiban szintén vannak ukrán papírok és ezek esetén ugyancsak megfigyelhető a befektetői tőke távozása. A feltörekvő piaci adósságokat is vásárló alapok - a független adatgyűjtések szerint - összesen valamivel kevesebb, mint tőkéjük négy százalékát veszítették el.

Csak semmi pánik!
Jók voltunk!
Magyarország fel van készülve az amerikai Fed monetáris enyhítésének visszavonására - jelentette ki Michael Hasenstab a napokban a HVG tudósítása szerint. A Franklin Templeton vagyonkezelő menedzsere úgy véli, hogy a Templetonnak sikerült kihasználnia a feltörekvő piacokat sújtó január végi pánikot. Titkuk az volt, hogy szemben a befektetők többségével, akik egy kalap alá vették az egész térséget, nem tettek különbséget az egyes országok között, ők ezt tették.

A Napi Gazdaság információi szerint a Templeton a magyar központi költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén. Hasenstab ebben a nyilatkozatában sem utalt alapjaik ukrán befektetéseire, mint ahogy a WSJ-nek sem nyilatkozott az ezzel foglalkozó cikk elkészülte előtt.

A WSJ idézi az egyik befektetőt, aki pénzt vont ki az Emerging Market Bond Fundból. Az óvatos megfogalmazás szerint, aki a pénzét a Franklin Templetonba teszi, az tudja, hogy nagy hullámzásra kell számolnia a megtérülésben. Ezt akarták laposabbá tenni a lépésükkel. Mások konkrétabbak: szerintük az ijedősebb kisbefektetők vitték el a pénzüket. Greg Johnson, a Franklin Templeton vezérigazgatója szerdán egy telefonos elemzői konzultáción azzal indokolta a tőkekivonást, hogy a befektetők másfajta - részvényekbe és hibrid eszközökbe fektető - alapokba vitték át a tőkéjüket.

Az ukrán államkötvények hozama hullámvasúton volt az elmúlt hónapokban. A dollárban kibocsátott, 2023-as lejáratú papír hozama a Tradeweb online pénzügyi piactér szerint 9,14 százalék volt a napokban. Februárban azonban megjárta a 11,5 százalékos szintet, amelyről kilenc százalék alá hanyatlott. Összehasonlításképp: a tízéves német állampapírokon csupán 1,47 százalékos hozamot tehetnek zsebre a befektetők.

Túl vannak a mélyponton?

Hasenstab mosolyoffenzívát tartott: a múlt hónapban Kijevben járt. Weboldán videón mutatta be, milyen szívélyesen fogadták. A filmen megszólalva kifejti, hogy kiváló hosszú távú lehetőségeket látnak az ukrán kötvénypiacban, amit részben azzal indokolt, hogy az államadósság csak a GDP 40 százaléka, ami viszonylag könnyen menedzselhető.

Vannak olyan befektetők is, akik úgy vélik, hogy az ukrán állampapírok elveszthetik ugyan értéküket, ám ennek ellenére kitartanak a Templeton alapjai mellett. A magyarázat egyszerű. A Hasenstab kezelésében lévő Global Bond Fund például - a Franklin Templeton adatai alapján - az elmúlt öt évben 52,5 százalékos megtérülést hozott a tőkéjére, míg a JPMorgan Global Government Bond Index - a JP Morgan adatai szerint - csak 21,5 százalékos hozammal örvendeztette meg befektetőit.

Ukrajna inkább marketingszempontból fontos a Tempeletonnak - idéz a WSJ egy befektetőt, aki jelentős összeget tartott a társaság alapjaiban 2014 első negyedévében. Hasenstab szívesebben folytatta volna otthoni munkáját, mint hogy mosolytúrára utazzon az ukrán fővárosba, de megtetette a kedélyek megnyugtatása érdekében. Ez a befektető úgy véli, hogy az Ukrajnával kapcsolatos kisebb befektetői pánik túl van a mélypontján, és ő személy szerint hosszabb távon is kész rábízni a pénzét a Templetonra.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kitort_a_panik_menekul_a_toke_a_magyar_kot venyek_vevojetol.580775.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert ''mai'' üzenete :
  2014-05-04 10:03:01, vasárnap
 
  Wass Albert ''mai'' üzenete :
2014. május 03. - 19:32


"Légy becsületes, tisztességes és igaz! Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell. Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri. A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső. A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó. Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van."

http://www.jovonk.info/2014/05/03/wass-albert-mai-uzenete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrök két homokost üldözve, információt szerezni csönge
  2014-05-04 09:53:25, vasárnap
 
  A rendőrök két homokost üldözve, információt szerezni csöngetnek be egy lakásba. Az ajtót nyitó férfit megkérdezik:
- Elnézést uram a zavarásért! Rendőrség! Nem látott errefelé véletlenül két meleget?
- Én nem uraim, de várjanak, rögtön megkérdem az asszonyt. Hé, Géza!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kelet-Ukrajnában polgárháború dúl
  2014-05-04 09:38:43, vasárnap
 
  Kelet-Ukrajnában polgárháború dúl
2014, május 3 - 08:20


Eszkalálódni látszik a helyzet Kelet-Ukrajnában, egyre kevesebb a remény arra, hogy diplomáciai úton rendeződjön a konfliktus. Az ukrán kormányerők által indított hadműveletek következményeként már 38-an haltak meg Odesszában. Szlovjanszkban szintén több áldozat is lehet, de pontosat egyelőre nem lehet tudni. Az ukránok úgy tűnik, hogy elkötelezték magukat az erőszak mellett, Washington tehetetlen, Oroszország összehívta az ENSZ BT-t.

A kelet-ukrajnai Kramatorszkban folytatódott szombat hajnalban az ukrán kormányerők hadművelete az oroszbarát szakadárok ellen. Ezt Arszen Avakov ukrán belügyminiszter jelentette be kora reggel. A politikus tájékoztatása szerint erőik elfoglalták a tévétornyot Kramatorszk városában, amely közel fekszik a szakadárok által elfoglalt másik településhez, Szlovjanszkhoz, ahol pénteken heves harcok dúltak.

Avakov a Facebook közösségi oldalra feltett üzenetében azt írta, hogy a kormányerők folytatják előrenyomulásukat. Áldozatokról ugyanakkor semmit nem közölt. Az ukrán kormányerők pénteken Szlovjanszknál indított támadása a legjelentősebb hadmozdulat azóta, hogy ott egy hónappal ezelőtt fegyveres felkelés robbant ki a 130 ezres lakosú kelet-ukrajnai városban.

Avakov az akcióról szombaton azt írta, hogy a szakadárok elleni "hadművelet aktív szakasza hajnalban folytatódott". Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a felkelők tájékoztatását idézve arról számolt be, hogy az ukrán kormányerők Szlovjanszkban lőtték az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) helyi részlegének épületét, ahol a felkelők parancsnoksága is van. Egy ember meghalt, tízen megsebesültek.

Washington felszólít, de tehetetlen

A rend helyreállítására szólította fel Oroszországot és Ukrajnát az Egyesült Államok. A washingtoni külügyminisztérium péntek késő este a 38 halálos áldozatot követelő odesszai erőszakos cselekmények után tette közzé állásfoglalását.

"A sok halálos, illetve sebesült áldozatot követelő erőszak és rendbontás elfogadhatatlan" - szögezte le közleményében Marie Harf, a külügyminisztérium szóvivője. A város központjában kigyulladt a szakszervezetek székháza, ahová oroszbarát szakadárok menekültek be, miután összecsaptak Kijev-párti aktivistákkal.

A helyi rendőrség közlése szerint 38-an haltak meg, közülük 30-an füstmérgezésben, nyolcan pedig úgy, hogy kiugrottak a lángok elől az ablakokon. Különböző sérülésekkel negyvenen fordultak orvosi segítségért, köztük tíz rendőr.

"Felszólítjuk a két felet, hogy működjön együtt a nyugalom, a törvényesség és a rend helyreállítása érdekében. Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, hogy vizsgálják ki az esetet, és annak minden felelősét állítsák bíróság elé" - olvasható a közleményben, amelyben Washington az április 17-i genfi megállapodás tiszteletben tartását sürgeti.

Az orosz külügyminisztérium ezt megelőző nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy a kijevi hatóságok "bűnös és felelőtlen" magatartása az oka az Odesszában történteknek. A nyilatkozat szerint az ukrán szélsőséges csoportok, köztük a Jobboldali Szektor fizikai terrorkampányt folytatnak azok ellen, akik a föderalizáció, illetve a valódi alkotmányos változások hívei az ukrán társadalomban.

Az USA 1,2 millió dollárral támogatja az ukrán tömegtájékoztatást
Közben pénteken Washingtonban bejelentették, hogy az Egyesült Államok 1,2 millió dollárral támogatja az ukrán tömegtájékoztatási eszközöket a május 25-i elnökválasztás előtt. Marie Harf, az amerikai külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy Ukrajnában az elmúlt hónapban az újságírók számos veszélynek, kihívásnak voltak kitéve. Tavaly novembere óta több mint ötszáz újságírót ért zaklatás, megveretés, illetve voltak olyan esetek, amikor elrabolták őket.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) által most folyósított pótlólagos támogatás azt a célt szolgálja, hogy segítsen megvédeni az újságírókat a nehéz helyzetekben, miközben a sajtószabadságát hirdetik - hangoztatta a szóvivő.

A kijevi Nyugat-barát átmeneti kormány május 25-re tervezi az elnökválasztást azt követően, hogy ez év februárjában elmozdították hivatalából a korábbi államfőt, az oroszbarát Viktor Janukovicsot.

Oroszország összehívta az ENSZ BT-t

Oroszország kezdeményezte az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását a kijevi kormány Ukrajna délkeleti részén indított megtorló hadművelete miatt. A nyílt ülésre röviddel az ENSZ BT májusi munkaprogramjával foglalkozó zárt ülés után került sor, pénteken nyolc órakor.

A tanácskozáson Vitalij Csurkin orosz nagykövet követelte "az összes erőszakcselekmény gyors leállítását" és arra figyelmeztette a kormánya által illegitimnek tekintett kijevi vezetést és "nyugati segítőit", hogy ne kövessenek el "végzetes hibát" és állítsák le a kelet-ukrajnai offenzívát.

A BT tagjai azzal vádolták Oroszországot, hogy az fegyverezte fel azokat az oroszpárti erőket, amelyek 10 kelet-ukrajnai városban középületeket foglaltak el. Mark Lyall Grant brit ENSZ-nagykövet szerint az orosz "műfelháborodás" senkit sem győz meg, Samantha Power pedig úgy fogalmazott, hogy Moszkva "a világ közösségének értelme ellen próbált sértést intézni" az újabb rendkívüli BT-ülés kezdeményezésével.

Olekszandr Pavlicsenko ukrán helyettes ENSZ-nagykövet visszautasította azt az orosz vádat, amely szerint az ő kormánya volt az, amelyik nem tartotta be a genfi megállapodást és cáfolta, hogy az ukrán hadműveletben részvevő katonák angolul beszélnének. Pavlicsenko ezzel az orosz külügyminisztérium közleményére utalt, amely különösen aggasztónak nevezte azt az értesülést, amely szerint "az ukrán hadsereg és a törvénytelen szélsőségesen nacionalista erők megtorló művelete során angol nyelvű beszélgetés hangzott el az éterben, a Szlovjanszkra támadók között pedig angolul beszélő külföldieket fedeztek fel".

Gerard Araud francia misszióvezető "banditáknak" nevezte az oroszpárti fegyvereseket, a litván Raimonda Murmokaite litván nagykövet pedig arról beszélt, hogy békés tüntetők nem használnak aknavetőt. Csurkin kijelentette, "jó lenne", ha a BT közös nyilatkozatot fogadna el, amire Lyall Grant úgy reagált, hogy annak magában kellene foglalnia az erőszak egyértelmű elítélése mellett a genfi megállapodásban foglalt kötelezettségvállalások megerősítését is.

A BT, amelyben Oroszországnak vétójoga van, eddig semmilyen intézkedésről nem tudott megállapodni Ukrajna ügyében. Az ENSZ Közgyűlése azonban - egy nem kötelező érvényű szavazáson - nagy többséggel kiállt Ukrajna területi épségének megőrzése mellett. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közleményt adott ki, amelyben "mély aggodalmának" adott hangot és sürgette a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett EBESZ-megfigyelők szabadon bocsátását.



MTI nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/kelet_ukrajnaban_polgarhaboru_dul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.