Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2014-05-06 22:58:07, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak!





 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Cukkinifasírt
  2014-05-06 22:52:17, kedd
 
  Cukkinifasírt

Hozzávalók:

3 kisebb vagy 1 nagy cukkini
3 tojás
1 kis fokhagyma
petrezselyem vagy kapor

kevés reszelt sajt (parmezán, de másféle is lehet)
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
Vénusz olaj

Elkészítés:

A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót, a morzsát. Formázom, mint a fasírtot, bő olajban sütöm. Hamar megsül.





Megjegyzés:

Ha szereted, de unod már a rántott cukkinit, akkor próbáld ki. Húsimádó páromnak is nagyon ízlik.

A receptet Bubuka, a fotót Jingo5 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyors madártej
  2014-05-06 22:50:02, kedd
 
  Gyors madártej

Hozzávalók:

1 liter tej
3 tojás
3 teáskanál vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot, a csapott evőkanál lisztet simára keverjük, 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük. A tojásfehérjét egy mikrózható tálban felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében szépen megfő. Kanállal beleszaggatjuk a sodóba.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Jusztika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fasírt krumplikoszorúban
  2014-05-06 22:47:24, kedd
 
  Fasírt krumplikoszorúban

Hozzávalók 4 személyre:

1-2 tojás
1 öreg zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
só ízlés szerint
1 teáskanál mustár
frissen őrölt bors és szerecsendió
20 dkg sajt (legjobb az emmentáli, de lehet bármilyen)
1 púpozott evőkanál provanszi fűszerkeverék
1 kg lisztszerűvé fővő Ella krumpli
1 csomag Knorr tejszines-fokhagymás Rafinéria (szerintem bármelyik új rafinériával elkészíthető)

Elkészítés:

Áztassuk a zsemlét vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. A petrezselyemzöldet vágjuk apróra, majd keverjük el a darált hússal és a tojással. A masszát ízesítjük sóval, mustárral, borssal, szerecsendióval. Készítünk belőle hosszúkás formát, s alufóliára helyezve lapítsuk szét. Vágjuk a sajtot vastag csíkokra, helyezzük bele a hús közepébe, melyet a fólia segítségével hosszú csíkká tekerünk össze, s a kivajazott sütőformá közepébe tesszük. Jénai tál vagy ezek a szép porcelán sütőtálak a legjobbak. Megszórjuk a provanszi fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval. Rétegezzük a fasírt köré, mintha tetőcserepet raknánk fel. A tejszínes-fokhagymás Rafinériát a recept szerinti mennyiségű vízzel elkészítve öntsük a húsra és a burgonyákra. Takaréklángon 50-60 percet süssük. A vége felé egy kis reszelt sajtot szórhatunk rá. Nagyon guszta vendégváró vacsora is lehet. Salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mertz Anita küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes spárgaleves
  2014-05-06 22:46:01, kedd
 
  Tejszínes spárgaleves

Hozzávalók:

50 dkg spárga
2 leveskocka
2 evőkanál liszt
kb. 1-2 dl tejszín
kevés vaj

bors
cukor
szerecsendió
víz

Elkészítés:

A spárgát meghámozom, megtisztítom. A spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beleteszem a 2 leveskockát, sózom, borsozom, cukrozom, és hozzáadom a szerecsendiót, majd felteszem főni kb. 20 percre. Közben elkészítem a tejszínes habarást a lisztből és a tejszínből. Amikor már majdnem puha a spárga, beleteszem a spárgafejeket (ezek 5-10 perc alatt megfőnek), végül a tejszínes habarást is a leveshez adom. Együtt főzöm kb. 5 percig, majd tálalom.

Megjegyzés:

Ízlés szerint még petrezselyemzölddel is meg lehet szórni.

A receptet Vhanna küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Nyereség és veszteség
  2014-05-06 20:04:48, kedd
 
  Anthony de Mello: Nyereség és veszteség


"Idézd fel magadban azt az érzést, amit akkor érzel, ha valaki megdicsér, ha elismernek, elfogadnak, megtapsolnak.
Aztán állítsd szembe azzal az érzéssel, ami akkor keletkezik benned, ha a napkeltét vagy a naplementét nézed, vagy csak a természetet úgy általában; ha olyan könyvet olvasol, vagy olyan filmet nézel, amit teljesen élvezel.
Ragadd meg ennek az érzésnek az ízét, és hasonlítsd össze az elsővel, azzal, ami akkor keletkezett benned, amikor megdicsértek. Lásd meg, hogy az első érzés öndicsőítésből, önreklámozásból született! Földi érzés ez. A második viszont egyfajta beteljesülés eredménye, lelki érzés.

Van egy másik ellentét is. Idézd fel azt az érzést, amit akkor érzel, ha sikeresen megoldasz valamit, ha elérsz valamit, ha feljutsz a "csúcsra", ha megnyersz egy játékot, fogadást vagy vitát. Állítsd szembe azzal az érzéssel, ami akkor ér, ha igazán örömmel végzed a munkád, ha teljesen elmerülsz abban, amit éppen csinálsz. S vedd észre ismét a földi és lelki érzés közti minőségi különbséget!

Más. Emlékezz vissza, milyen érzés volt az, amikor hatalmad volt, amikor te voltál a főnök, felnéztek rád, amikor az emberek tőled kaptak utasítást, vagy amikor népszerű voltál. Most állítsd szembe ezt a földi érzést a meghittség érzésével, az együttlét érzésével - azokkal a percekkel, amikor mindenestül jól érezted magad egy barátod vagy egy csoport társaságában, ahol vidámság és nevetés volt.

Miután elvégezted ezeket az összehasonlításokat, próbáld meg megérteni a földi érzések lényegét, ami nem más mint önreklámozás és öndicsőítés. Ezek az érzések nem természetesek, a társadalom és kultúra hozta létre őket, hogy termelővé és ellenőrizhetővé válj.
Ezek az érzések nem termik meg azt a táplálékot és boldogságot, melyeket akkor érez az ember, amikor a természetben gyönyörködik, vagy barátai társaságának, illetve a munkájának örül. Ezeket az érzéseket azért kreálták, hogy izgalmat, feszültséget, végül is ürességet keltsenek.

Figyeld meg ezután magadat a nap, illetve a hét folyamán, és vizsgáld meg, hogy cselekedeteid közül hány volt, ami nem volt átitatva az ilyen izgalmak iránti vággyal, melyek csak ürességet teremnek: a figyelem, elismertség, hírnév, népszerűség, siker és hatalom iránti vággyal!
Nézz a körülötted lévő emberekre is! Van-e egy is köztük, akit nem fertőzött még meg az ilyen földi érzések iránti vágyódás? Egy is, akit még nem irányítanak ezek az érzések, aki nem éhezi őket, aki még nem tölti ébrenlétének minden percét tudatosan vagy tudattalanul ezeknek a keresésével?
Ha rájössz erre, megérted azt is, hogyan próbálják az emberek megnyerni a világot, s hogyan veszítik el közben a lelküket. Mert így az életük üres és lelketlen lesz."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A szeretet az...
  2014-05-06 17:12:12, kedd
 
  "A szeretet az, ami bennünk él, ami átölel mindenkit.
Szeretet, ha meghallgatod a másik embert, és nem ítéled el tetteiért.
Szeretet, ha meg tudsz bocsátani, és akkor is szereted ha vétkezett.
Szeretet, ha nem láncolod magadhoz, ha úgy dönt,
elengeded és azt kívánod, boldog legyen mással.
Szeretet, ha egy ismeretlent átölelsz, és segítesz ha rászorul.
Szeretet, ha békén hagyod és nem tukmálod rá magad, sem az elveid.
Ha magányt akar békén hagyod.
Szeretet, ha nem segítesz, ha nem erre vágyik... Csak felajánlod.
Szeretet, hogy engeded, hogy szeressenek és szeretsz, ha engedik..."

(Teréz anya)
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
A félelem átalakítása
  2014-05-06 16:17:38, kedd
 
  A félelem átalakítása

A félelemnek megvan a maga szépsége....a maga kifinomultsága és érzékenysége. Valójában egy nagyon finom elevenség. A szó negatív, de maga az érzés pozitív. Csupán az elevenség része, a törékenység, a kifinomultság része. Ezért engedd a félelmet kibontakozni. Remegj vele, hagyd, hogy megrengesse az alapjaidat, a felkavarodás mély élményként élvezd. Ne alakíts ki semmilyen hozzáállást a félelemmel szemben, tulajdonképpen ne is nevezd félelemnek. Abban a pillanatban, hogy így hívod, kialakítottál egy hozzáállást. Elítéled, máris kimondtad, hogy rossz, nem kellene ott lennie. Máris őrt állsz, máris menekülsz, rohansz előle. Ezért ne nevezd félelemnek. Ez az egyik leglényegesebb dolog, hagyd abba a dolgok megnevezését. Csak figyeld, milyen az érzésük, milyen a módjuk. Engedd a kibontakozást, és ne címkézd fel, maradj tudatlan. A tudatlanság mérhetetlenül meditatív állapot. Ragaszkodj a tudatlansághoz, és ne engedd manipulálni az elmét. Ne engedd az elmének, hogy nyelvet használjon, szavakat, címkéket, kategóriákat, mert az egy egész folyamatot von maga után. Az egyik dolog összekapcsolódik a másikkal és így tovább, Egyszerűen nézd, ne nevezd félelemnek.





Forrás:egeszsegtudatossag.gportal.hu


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ho'oponopono
  2014-05-06 16:12:56, kedd
 
  Ho'oponopono

Bizonyára sokan kíváncsiak lettetek, hogy vajon mi is lehet ez az érthetetlen, de játékosságot és dallamot hordozó kifejezés. Elárulom.

Haawaii nyelven, valami olyasmit jelent, hogy a dolgokat jobbra fordítani, tökéletessé tenni valamit.

Valójában egy egészen elképesztő hatású gyógyító módszer: a megbocsátás, önmagunk szeretetének és feltétel nélküli elfogadásának művészete, melynek segítségével megtisztíthatjuk, meggyógyíthatjuk önmagunkat, ebből adódóan pedig a környezetünket, és a világot is jobbá tehetjük.

Az új tudatosságot képviselő korszak legegyszerűbb, de ugyanakkor leghatásosabb, legfelszabadítóbb gyakorlata, amely annak elismerését feltételezi, hogy minden, ami világunkban körülvesz bennünket, az valójában a mi teremtésünk, a saját gondolataink kivetülése. Ezért mindenért, amit problémaként, vagy negatívumként tapasztalunk meg életünkben, 100%-ig felelősséget vállalunk. Így képesek vagyunk felszabadítani önmagunkat és környezetünket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint önmagunknak őszinte hittel mondogatni ezeket a szavakat:

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. Köszönöm.

Talán hihetetlenül hangzik, de ennek a pár egyszerű szónak varázslatos ereje van, kimondásukkal helyreállíthatjuk a testünkben, vagy az életünkben megbomlott harmóniát, képesek vagyunk meggyógyítani megromlott kapcsolatainkat. Nem kell azon agyalnunk, hogy most kitől is kell bocsánatot kérni, vagy hogy engem ki bántott meg, és miért is én kérjek bocsánatot. Az ilyen gondolatokat csupán az elménk sugallja, és így az elme szintjén, nem is vagyunk képesek megoldani az ilyen jellegű problémákat. Csupán a bennünk lévő Istenhez kell fordulnunk, hogy tisztítson, és engedni kell, hogy elárasszon minket az a szeretet folyam, amit ezen rövid mondatok ismételgetésével megtapasztalhatunk.

A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, próbáld ki, érezd meg, tapasztald meg te is!


Link


Forrás:tegyukszeppeavilagot.hupont.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Nagyanyáink házipatikája II. rész
  2014-05-06 16:09:21, kedd
 
  Nagyanyáink házipatikája II. rész


Rosszullétek, betegségek esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni, de enyhe, átmeneti panaszainkat különféle házi praktikákkal is enyhíthetjük. Nagyanyáink jól tudták, hogy fűben-fában orvosság: gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, sőt, akár tejtermékek is segíthetnek a különféle fájdalmak és egyéb tünetek csillapításában.


Ha az ízület fáj:

Sajgó ízületeinket gyógynövényes borogatással, pakolással, fürdővel nyugtathatjuk. A borogatáshoz a választott gyógynövényből készítsünk főzetet, szűrjük le, majd egy kendőt vagy törölközőt áztassunk a majdnem teljesen kihűlt teába, végül kicsavarva helyezzük a fájó testrészre. A gyógynövényt kevés forró vízzel elkeverve, majd egy kendőre kenve pakolást készíthetünk a beteg testrészre. A fürdőhöz áztassuk be a kiválasztott gyógynövényt szobahőmérsékletű vízbe, fél nap múlva szűrjük le, majd öntsük a fürdővízbe.

A fekete nadálytő pakolás enyhíti az ízületi fájdalmakat. Használhatjuk zúzódásra, ficamra, rándulásra, köszvényes és reumás fájdalmakra.

Gyulladáscsökkentő hatóanyagai révén a csalánból készített borogatás is enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat; belsőleg pedig a csalán tinktúra vagy a gyermekláncfűből készített tea fogyasztása hozhat enyhülést reuma, köszvény és egyéb ízületi panaszok esetén.

Az ízületi betegségekben szenvedőknek tanácsos kerülni a zsíros ételeket, a vörös húsokat, valamint a zsírosabb tejtermékeket. Helyette inkább sok zöldség- és gyümölcsfélét, hüvelyeseket, halat, sovány húsokat, olívaolajat, olajos magvakat érdemes választani. A mediterrán étrend ugyanis nemcsak a szívbetegségek kockázatát csökkenti, hanem hozzájárulhat a különféle ízületi panaszok mérsékléséhez is.


Tipp: Sajgó ízületeinkre készítsünk gyógynövényes krémet!
Ehhez nem kell mást tennünk, csak tinktúrát készíteni a kiválasztott gyógynövényből, majd egy megfelelő ,,alapkrémbe" keverni.

Hozzávalók: 20 gramm szárított fekete nadálytő, 20 gramm szárított gyermekláncfűgyökér, 1,5 dl 96 %-os alkohol (helyette tiszta vodkát is használhatunk), alapkrém (pl. lehet kedvenc bio test- vagy arcápoló krémünk, illetve beszerezhetünk natúr shea vajat vagy kókuszvajat)

Elkészítés: A gyógynövényeket helyezzük szorosan záródó, sötét üvegedénybe, öntsük rá a szeszt, majd zárjuk le. A keveréket tartsuk hűvös helyen, és naponta rázzuk fel, majd kb. másfél-két hónap elteltével szűrjük le. A kész tinktúrából egy teáskanálnyit keverjünk kb. 20 gramm alapkrémhez.

Azokon a bizonyos napokon...


Fájdalmas menstruációra és egyéb női bajokra a forró cickafarkfű tea az egyik legjobb természetes ,,orvosság": gyulladásgátló, görcsoldó, fájdalomcsillapító, vérzéscsillapító és vértisztító hatású. Nagyanyáink módszere, a törölközőbe bugyolált forró fedő vagy meleg vizes palack hasra helyezése is jelentősen mérsékeli a görcsöket, de próbálkozhatunk meleg gyógynövényes (pl. cickafarkfű, kamilla) borogatással is. Ha a fájdalmat esetleg hányinger, émelygés is kíséri, hatásos lehet a borsmenta és a gyömbér tea. Segíthet, ha egy kevés levendulaolajat kenünk hasunk és derekunk bőrére, ez ugyanis fájdalomcsillapító és lazító hatású.


Nemcsak az idő borús?

Ha a komor, télies időjárás nyomot hagyott hangulatunkon, vagy éppen a munkahelyen bosszantottak fel annyira, hogy elhatalmasodott rajtunk az idegesség, akkor eljött az ideje egy nagy bögre forró, nyugtató hatású teának. A szinte minden betegségre ajánlott ,,háziszer", a citromfűtea, remek megoldás: oldja a feszültséget, csökkenti a nyugtalanság érzését és kellemesebb alvást biztosít, ráadásul még az íze és illata is nagyon finom. Kiváló ideg- és szívnyugtató, szorongáscsökkentő és természetes altató a macskagyökér tea is, de ezt mértékkel igyuk, kismamáknak pedig nem ajánlott.

Átmeneti, enyhe alvászavarainkon a lefekvés előtt elkortyolt langyos, mézes tej, a népi gyógyászat egyik kedvelt altatója segíthet.

Egy fárasztó, stresszel és idegeskedéssel teli nap után kényeztessük magunkat aromaterápiával! A citromfű- vagy a levendula illóolaj párologtatása megnyugtat, ellazít, és elűzi az álmatlanságot.


Kisebb égési sérülésekre, sebekre, csípésekre:

A konyhai ügyetlenkedéssel okozott kisebb égési sérülésekre és apróbb vágásokra, valamint rovarcsípésekre érdemes otthon cserépben aloe verát tartani. Csak vágjunk le egy darab levelet a növényről, és a benne lévő sűrű növényi nedvvel kenjük be a sérült bőrfelületet. Ez ugyanis gyulladáscsökkentő, hámregeneráló és baktériumölő hatású.


A sebkezelésre, gyulladáscsökkentésre és hámosításra az egyik legbeváltabb természetes gyógymód a körömvirágkenőcs használata. A gyógynövényes krémnél leírtaknak megfelelően akár házilag is elkészíthetjük a körömvirág tinktúrát és krémet.

Amikor migrén gyötör:
A borsmenta csillapítja a hányingert és görcsoldó hatású, a citromfű pedig nyugtató és feszültségoldó, ezért ezeknek az 1:1 arányú keverékéből készített teával csökkenthetjük fejfájásunkat.

Forrás:Vitamin Sziget - V. Magdi

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2214
  • e Hónap: 16119
  • e Év: 145826
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.