Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Berlin kapitulált
  2014-05-09 20:02:55, péntek
 
 


Berlin kapitulált

Európa minden országában május 8-án az úgynevezett ?Győzelem napján?ünneplik a második világháború befejeződésének emléknapját. Mint ahogyan sok egyéb más is, ez a dátum sem teljesen hiteles, de ebben a témakörben már megszokhattuk, hogy nem találunk mindent a helyén, ha találjuk egyáltalán.

A valóságban az egykori III. Birodalom maradványainak nevében 1945. május 7-én hajnali 2 óra 41 perckor írták alá a Németország feltétel nélküli megadásáról szóló deklarációt. A győztes hatalmak ezt csupán ?formális ratifikációnak? tekintették, ezért a procedúrát május 9-én hajnali félegykor megismételtették a legyőzött német vezérkarral, így hivatalosan 2 napnyi fegyverszünet után, ettől a pillanattól tekinthető lezártnak a háború európai szakasza. Ám azt a tényt is meg kell említenünk, hogy Európa szerte zajlottak még kisebb horderejű harcok az elkövetkezendő hónapokban.

?Soha nem adom meg magam!? - nyilatkozta Hitler a háború előestéjén. Hat év elteltével a szovjet csapatok Berlin kapujában álltak. Eljött az idő, hogy a Führer állja a szavát. 1945 februárjában a Visztula menti védelmi vonal összeomlása után a németek Berlin alatt három védelmi vonal felállításával még egyszer utoljára megpróbálták feltartóztatni a szovjet gőzhengert. Az elsőt az Odera és a Neisse folyók bal partján három vonalban bunkerekkel megerősített lövészárkok, drótakadályok és aknamezők alkották 5-10 km-es mélységben. A 10-20 kilométerrel távolabb kiépített második vonal hasonló, de csak 1-5 km széles volt. A harmadik viszont teljesen különbözött az előzőktől: már nem a lövészárkok és bunkerek folyamatos vonala, hanem egy sor külön álló, szokatlanul megerősített védelmi állás volt. Az erődítmények mögött volt a cél, a III. Birodalom szíve, Berlin!

Hitler az erődítmények benépesítéséhez az Odera vonalától visszavont minden harcra alkalmas egységet, beleértve több tucat hiányos állományú hadosztályt is felhasznált. Szemben három szovjet front sorakozott: Zsukov marsall 1. Belorusz frontja, Rokosszovszkij marsall 2. Belorusz frontja, valamint Konyev marsall 1. Ukrán frontja. Ez a haderő összesen két és fél millió katonából állt, s 41600 ágyú és löveg, 6250 harckocsi és 800 repülőgép állt rendelkezésükre. Az emberek és eszközök tekintetében ez mintegy 5-szörös túlerőt biztosított a szovjet félnek.

1945. április 16-án erős tüzérségi tűzzel kezdődött meg a mindent eldöntő végső roham. A német hadsereg maradéka szívósan védekezett, de egykori harcértékük, már csak árnyéka volt egykori önmagának. Április 19-re mindhárom német védelmi vonal összeomlott és Zsukov katonái is készen álltak arra, hogy behatoljanak Berlinbe.

Hitler 1945. április 20-án töltötte be 56-ik életévét. Ekkora már egy megfáradt, öregember volt. A kancellária területén lévő bunkeréből ekkor jött ki utoljára, hogy kitüntetéseket adjon át a Hitlerjugend tagjainak. Zsukov ugyanezen a napon parancsolta meg tüzérségének, hogy kezdje el lőni Berlin utcáit, majd az előrenyomuló szovjet csapatok is behatoltak a városba. Wilhelm Keitel tábornagy és Alfréd Jodl tábornok elhagyták a bunkert és a Wehrmacht új főhadiszállására, a Berlintől északnyugatra mintegy 60 kilométerre fekvő Neuruppinbe távoztak. Dönitz tengernagy, a Kriegsmarine parancsnoka főhadiszállását a dán határ közelében lévő Flensburgban rendezte be. Göring birodalmi marsall, a Luftwaffe parancsnoka pedig Obersalzbergbe költözött.

A Vörös Hadsereg megkezdte az utolsó, negyedik védelmi gyűrű, Berlin leküzdését- Az állami épületek, a hatalmas épülettömbök, a földalatti állomásai, a pincék, a csatornahálózat mind veszélyes ellenállási pontot jelentettek. Az utcákon barikádok, tankcsapdák. Csaknem négyszáz bunkerben voltak nehézágyúk és géppuskák. Néhány bunker hatszintes volt, és 2,5 méter vastag betonfalak óvták. Ezek ellenálltak a lövedékek többségének. Az egész erődváros kilenc külső és kilenc belső szektorra volt osztva, amelyeket közlekedési hálózat kötött össze.

A várost ekkor már csak mintegy 300 000 ember védte, akik közül sokan csak egy rövid katonai átképzésben vettek részt, s nem túl jól kezelték a fegyvereket, viszont mindenre el voltak szánva. Többségüket nem a fanatizmus hajtotta, hanem otthonuk védelme. Megrémítette őket a Vörös Hadsereg. A szovjet katonák rettenetes bosszút álltak a német lakosságon.

A harcok hevessége és kegyetlensége leírhatatlan, ahogy a szovjet csapatok utcáról utcára zsugorították a németek által még ellenőrzött területek nagyságát. A támadók súlyos veszteségeket szenvedtek a közelharcokban, az összeomló épületek sokszor a védőkkel közös sírba temették őket.Hamarosan már a belváros negyedeiben is harcok dúltak, kikerült a vörös zászló a Reichstag épületére is.

Május 2-án hajnalban Weidling tábornok, a berlini helyőrség parancsnoka megadta magát és aláírta a kapitulációról szóló parancsot, amelyet szovjet rádióadók továbbítottak a katonáinak: ?Április 30-án elhagyott bennünket a Führer, akinek hűséget esküdtünk. Továbbra is meg vagytok győződve arról, hogy a Führer parancsára tovább kell harcolnotok Berlinért annak ellenére, hogy nincsenek nehézfegyvereitek és lőszereitek, és hogy az események alakulása ezt az ütközetet céltalanná teszi. A harc minden órája csak meghosszabbítja Berlin lakosságának és a sebesültjeink szenvedéseit. A szovjet legfelsőbb vezetéssel egyeztetve megparancsolom, hogy azonnal szüntessétek be a harcot?.Weidling felhívására az utolsó ellenállási pontokon is letették a fegyvert. Csak néhány alakulat, mint a ?Müncheberg" hadosztály küzdött tovább azt remélve, hogy sikerül áttörnie a gyűrűt és eljuthat az amerikaiakhoz.

1945. május 7-én hajnalban egy reimsi iskolaépületben, amely már hónapok óta az amerikai hadsereg főparancsnokának, Eisenhower tábornoknak a főhadiszállása volt, ünnepélyes pillanatra készültek.

A nagy faasztalnál az egyik oldalon három magas rangú német tiszt foglalt helyet. Alfred Jodl vezérezredes, Hitler vezető katonai tanácsadója, Hans Friedeburg admirális, a tengeri erők főparancsnoka és Wilhelm Oxenius vezérőrnagy. Szemben velük magas rangú amerikai angol francia és szovjet vezérkari tisztek ültek. Morgan angol altábornagy, Francois Sevez francia tábornok, Walter Bedell Smith, Eisenhower vezérkari főnöke, Carl Spaatz, az amerikai légierő parancsnoka, Ivan Csermurev és Ivan Szuszlaparov szovjet tábornokok. Eisenhower és helyettese, az angol légimarsall, Sir Arthur Tedder szándékosan, a német küldöttség megalázása céljából távol maradt a kapituláció aláírásától.

Hajnali 2 óra 41 perckor Jodl kissé tétován, nehéz szívvel, de aláírta a Németország feltétel nélküli megadásáról szóló deklarációt, négy példányban, egyet-egyet a négy szövetséges hatalom, a Szovjetunió, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország számára. A szöveg első paragrafusa a következőképp hangzott: ?Mi, alulírottak, a német főparancsnokság felhatalmazásából cselekedve, ezennel feltétel nélkül megadjuk magunkat, a jelenleg német ellenőrzés alatt álló valamennyi szárazföldi, tengeri és légi erőnket a Szövetséges Expedíciós Erők Legfelsőbb Parancsnokának és egyidejűleg a Szovjet Főparancsnokságnak.?

A fegyverszünet az egyezmény értelmében aznap este 11 órakor lépett életbe, de Jodl kötelezettséget vállalt arra, hogy a kapitulációs okmányt ?formális ratifikációnak? tekintve még egyszer alá kell írniuk a szövetséges hatalmak által később megjelölt időpontban és helyen. A kapitulációs okmány más formában és más körülmények között történő újbóli aláírása a Szovjet Főparancsnokság és Sztálin kívánsága volt. A másodszori aláírás színhelye a szimbolikus jelentőségű Berlin lett.

Sztálin Zsukovot bízta meg a Szovjet Fegyveres Erők Legfelsőbb Főparancsnokságának képviseletével, és Visinszkijt nevezte ki mellé politikai helyettesnek. 1945. május 8-án megérkezett Berlinbe Arthur Tedder, az angol légierő marsallja, Carl Spaatz, az USA hadászati légierejének főparancsnoka, J. de Lattre de Tassigny tábornok, a francia hadsereg főparancsnoka, hogy a három nyugati szövetséges nevében aláírják a német kapitulációt a karlshorsti német katonai műszaki tiszti iskola éttermében sorra kerülő fegyverletétel alkalmával. A német hadsereget a három haderőnem vezetője, illetve helyettese képviselte. Keitel tábornagy a szárazföldi, Friedeburg tengernagy a tengerészeti, Stumpff repülő vezérezredes a légi erők nevében aláírta a fegyverletételi okmányt. 1945. május 9-én hajnali fél egykor megtörtént az aláírás. Londonban és Washingtonban már néhány órával korábban bejelentették a német kapitulációt, ami egyébként 8-án éjfélkor már életbe lépett. A moszkvai rádió május 9-én reggel közölte a hírt a Szovjetunió népével.

Lezárult tehát Európában az emberiség történetének legtöbb áldozattal járó fegyveres konfliktusa. (Japán két atomcsapás után, ez év szeptember 2-án írta alá a fegyverletételi egyezményt). 1945. április 16. és május 8. között a Vörös Hadsereg vesztesége a berlini hadszíntéren 304 887 elesett, sebesült és eltűnt katona. A német veszteség felmérhetetlen.

A második világháború (1939-1945) valójában az első világégés (1914-1918) folytatása volt, joggal nevezhető tehát nagy európai polgárháborúnak az 1914-1945 közötti diplomáciai-hadi eseménytörténeti periódus az egyetemes történelemben. Az azonban teljességgel érthetetlen, hogy a hősies küzdelemben vereséget szenvedett tengelyhatalmak mai örököseinek miért kell ma egykori ellenségeikkel közösen ünnepelni a ?Győzelem napját?, amikor ez a ?győzelem? Németország, Olaszország, Japán és hazánk számára is totális vereséget, megaláztatást és történelmi megpróbáltatásokat hozott csupán. Az pedig végképp értelmezhetetlen, amikor a győztes államok, az ?antifasiszta koalíció? országai hivatalos történetírásának álláspontját átvéve, a néhai tengelyhatalmak mai, akadémiai történészei úgy interpretálják az 1939-1945 között történteket, hogy itt a jók (értsd: a szövetséges angolszász-orosz koalíció) és a sátáni rossz (a tengelyhatalmak) erői álltak egymással szemben.

Egyrészt a történelemben még soha nem volt és nem is lesz olyan nagyhatalmi konfliktus, amely erkölcsi kategóriák alapján megítélhető lenne, vagyis bármely háború esetében mindenkor a benne részt vevő nagyhatalmak gazdasági-hatalmi érdekei érvényesültek, nem pedig morális szempontok. Ezért a második világháborúban, amennyiben felszabadításról és a gonosz elleni keresztes hadjáratról beszélünk, e tényeket semmiképpen nem köthetjük a győztes koalíció tagállamaihoz. Németországot ugyanis az első világháborúban győztes és a versailles-i rendszert megalkotó egykori antant országok belekényszerítették a második világháborúba. Németország 1933 elején ugyanolyan reménytelen, perspektíva nélküli pénzügyi-gazdasági-szociális helyzetben volt, mint ma Magyarország.

( Az írás a masodikvh.hu és Lipusz Zsolt korábbi írásából is merít.)

http://www.deres.tv/content/berlin-kapitulalt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális megszorítás jöhet
  2014-05-09 19:14:16, péntek
 
  Brutális megszorítás jöhet

Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb jelentése szerint a költségvetés adóssága az első negyedévben 24 586,4 milliárd forintot tett ki, ami 2 587,8 milliárd forintos növekedést jelent a tavaly év végi adóssághoz képest. Burány Sándor, a Költségvetési bizottság elnöke szerint ez a szám 2010 áprilisa óta mintegy 5000 milliárd forinttal nőtt, így ismét történelmi csúcsra jutott az államadósság

Áprilisban az államháztartás egész évre tervezett hiánya csaknem 97%-ra emelkedett. Ez minden idők négyhavi rekordja! A kormány a költségvetés adóssága és a költségvetés hiánya elleni harcot is elbukta - írja közleményében Burány Sándor, hozzátéve, Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtöki berlini előadásán ismét nem zavarták a tények és az sem, hogy saját alaptörvényükbe is belefoglalták az adósságplafont.

Burány szerint az Orbán-kormány tehát idén is folytatja a hanyatlás és a megszorítások politikáját, így volt ez már 2013-ban is, amikor csaknem 300 milliárd forintos megszorításra volt szükség annak érdekében, hogy teljesüljön a hiánycél. Marad a 300 forint feletti euró árfolyam, az Európában legmagasabb 27%-os áfa, az üzemanyagárak is tartósan 420 forint felett maradnak. Esély sincs a foglalkoztatás bővülésére, a lakossági terhek érdemi csökkentésére.

A költségvetésen tátongó mintegy 1000 milliárdos lyuk azt jelenti, hogy még az idén legalább 240-250 milliárdos megszorításokra kell készülnie Magyarországnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi vállalkozásoknak módjukban áll adózás előtt
  2014-05-09 18:49:51, péntek
 
 

A magyarországi vállalkozásoknak módjukban áll adózás előtti nyereségük egy részét jól körülírt kulturális célokra költeni. Ez a tao-rendszer. Amire az EU áldását adta. Hogy a címzett az operaház, a faddi kultúrház vagy a felcsúti Pancho Aréna, ízlés, üzleti vagy politikai megfontolás kérdése. A vállalkozói szabadságot megadó döntést a parlament képviselői hozták meg. Nekik kell elszámolniuk a választóikkal, hogy jó vagy rossz célok előtt nyitottak kaput. Így működik a parlamenti demokrácia.

Ami pedig a fent idézett riporteri odamondás második felét illeti, hogy 'milyen érzés az, hogy az adófizetők felépítettek egy stadiont itt, a háza mellett?' Nos, játsszunk el a gondolattal! Milyen érzés lehet? Szerintem olyasfajta, mint amikor autópályát vezetnek el az ablakunk alatt. Egészen kivételes érzés. Ugye, sokan szeretnék átélni?

Borókai Gábor 2014. május 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudja, hol van tartalék? Felcsúton
  2014-05-09 18:48:04, péntek
 
 
Tudja, hol van tartalék? Felcsúton


Az írás a Népszabadság 2014. 05. 09. számában jelent meg.



Doros Judit
Népszabadság

A vizsolyi önkormányzat mindössze két közmunkás béréhez tudná kigazdálkodni a szükséges hozzájárulást.


- A napokban telefonáltak a gönci munkaügyi központból, azt mondták, diktáljuk be, mennyi közmunkást tudunk alkalmazni minimum és maximum. Szívem szerint azt mondtam volna, hogy minimum és maximum is összesen kettőt, mert ennyinek a bérhozzájárulását talán még ki tudja gazdálkodni a több sebből vérző önkormányzat - ezt mondja Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere, akinek saját közösségi oldalára feltett, kétségbeesett levele alapján lapunk elsőként írta meg: a választások után drasztikusan csökkentette a kormány a közmunkások létszámát.

Vizsolyban a polgármesteri hivatal melletti kertben tizenöten dolgoznak, kapálják és egyengetik a frissen ültetett paradicsompalántákat. Ők a kiválasztottak: még egy márciusban elindított pályázat révén vehetnek részt mezőgazdasági közfoglalkoztatásban.

A faluban százhuszonöt munkanélküli van. Közülük jelenleg huszonöten dolgoznak közmunkaprogramban. Százan, akik kiestek a közmunkaprogramból, kénytelenek beérni havi huszonkétezer forintos szociális segéllyel. Pedig lenne köztük több jóravaló, munkára termett is - mondja Béres Béla csoportvezető.

hirdetés

- Néhányan idénymunkásként is el tudnak majd helyezkedni, de csak akkor, ha érik a gönci barack, és szedni kell. Addig marad a mindennapi harc a túlélésért.
Bihi Miklós panaszát talán Pesten is meghallották
Bihi Miklós panaszát talán Pesten is meghallották
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Bihi Miklós polgármester azt mondja: nem hiszi, hogy az ő jajkiáltása és lapunk cikke nyomán jutott a kormány jobb meggyőződésre, s jelentette be maga a kormányfő néhány nappal ezelőtt, hogy kétszázezer ember közfoglalkoztatását garantálják, mindenesetre ez a hír még csak az újságokból jutott el hozzájuk, hivatalosan nem.

Tény, hogy a térség fideszes vagy jobboldali kötődésű polgármesterei is fellázadtak, amiért közmunkásokat kellett elküldeni - senki sem örül ennek, hisz előttünk még az önkormányzati választás, vigyázni kell, nehogy elégedetlenek legyenek az emberek. Errefelé most az a hír járja, hogy az új közmunkaprogramokat már nem száz, csak kilencven százalékban finanszírozza az állam, tíz százalékot helyben kell előteremteni. Ez nem tűnik sok pénznek - legalábbis a Dunántúlon nem. De a nagyon szegény abaúji kistérségben szinte megoldhatatlan a pluszforrások előteremtése.
hirdetés

- Szeptember végéig ez nagyjából másfél millió forintos kiadást jelentene a falunak, a maximális, negyvenfős létszámra - mondja Bihi Miklós.

- Van ennyi tartalékuk?

- Miért, hozott magával? Mert nekünk nincs. Tudja, hol van tartalék? Felcsúton. Nálunk a kistérségben harminckét település van, ebből három-négy faluban nem okozna problémát az önrész, a többiben igen. De majd Matolcsy György vesz még egy-két hegedűt meg bankot, aztán majd abból előteremtik a pluszforrást.
Palántázás a vizsolyi kertészetben
Palántázás a vizsolyi kertészetben
Reviczky Zsolt

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere arra panaszkodik, hogy a közmunkarendszer átláthatatlan és tervezhetetlen. A vidéket nem ismerő hivatalnokok találják ki, mire adnak pénzt és mire nem, ráadásul még ezen belül is folyton kapkodnak, változtatnak. - Ha csak ötször kell módosítani egy közmunkapályázatot, mert mindig újabb és újabb feltételeket szabnak, már boldogok vagyunk - mondja a politológus végzettségű polgármester, aki faluját egy bioprogrammal próbálja kirántani a kátyúból.

Úgy tűnik, az idő az ő elképzeléseit igazolja: a jelenleg közmunkában dolgozók közül jövőre akár ötöt-hatot is ,,piacosítani" tudnak, vagyis a nonprofit kft.-jük alkalmazza majd őket. A falunak a nehézségek ellenére szerencséje van a közmunkaprogrammal: több mint két hektáron termelik a biozöldségeket, biogyümölcsöket, amelyek egy részét helyben fel is dolgozzák, lekvárokat, szörpöket készítenek - vagyis folyamatosan értelmes és értékteremtő munkát biztosítanak a helybélieknek.
hirdetés

A hagymát kapáló kertészbrigádban több asszonnyal is beszélgettünk. Valamennyien azt mondták: örülnek a közmunkának, hisz így legalább ötvenezer forintot vihetnek haza havonta, s ha a férjük is keres, akkor a kettejük fizetése már elérheti a százezer forintot is. De a bizonytalanság senkinek sem tetszik, hisz határozott idejű szerződéseket kötnek velük, s általában decembertől februárig ezt szüneteltetik.

Azt mondják, hogy jó lenne egyszer úgy munkába jönniük, mint más embernek: alkalmazottként.


http://nol.hu/belfold/mindennapi-harc-a-tulelesert-1460889
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napokon belül kezdődhet a cigánybűnözést pontosan definiáló
  2014-05-09 18:42:41, péntek
 
  Antimagyarizmus :: 2014-05-09. 09:58
Napokon belül kezdődhet a cigánybűnözést pontosan definiáló gyulai bírónő meghurcolása

Etikai eljárás indulhat annak a gyulai bírónőnek, Mucsi Erikának az ügyében, aki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetet elutasító határozatának indoklásában a "cigánybűnözés" kifejezést használta.
Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület elnöke azt mondta, hogy több civil szervezet kezdeményezett etikai eljárást a gyulai bírónő ellen, de ennek megindítására csak bírónak van lehetősége, és napokon belül eldől, hogy erre sor kerül-e.
Szerinte felvethet etikai kérdéseket az eset, elsősorban abban a vonatkozásban, hogy egy bíró az ítéletben mennyire fogalmazhatja meg személyes véleményét. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy csak etikai vonatkozásokkal foglalkozhatnak, sem az eredeti bírósági eljárás érdemi kérdéseiről, sem az esetleges alapjogsértésekről nem foglalhatnak állást az etikai eljárásban.
A Gyulai Törvényszék március 24-én hozott, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetet elutasító határozatának indoklásában Mucsi Erika tanácsvezető bíró többi között azt fejtegette: "nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos (...), az átfedések alapot adnak az anomáliák 'cigánybűnözésként' való megfogalmazására". Ezután több politikai párt és jogvédő szervezet tiltakozott a fenti megfogalmazások ellen.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/127617/#ixzz31EmmRb73
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És van lejjebb: az osztrákokat egy szakállas "nő" fogja képv
  2014-05-09 18:32:45, péntek
 
  2014-04-25. 20:53
És van lejjebb: az osztrákokat egy szakállas "nő" fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon (16+)

Adj' Isten, sziasztok!
Néha szörnyülködünk, hogy kiket képesek kiküldeni Magyarországról az "Eurovízilós" Dalfesztiválra. Ott volt például ez a kedvesemes gyerek, most meg ez a Kállay-Saunders András... Azt mondom, hogy ez semmi, az osztrákokat nehéz lesz felülmúlni, vagy inkább alul, ha egyáltalán akarja valaki.
Zoom

http://kuruc.info/j/480/2012/conchita_wurst_thomas_neuwirth_01.jpg

Conchita Wurst, "leánykori" nevén Thomas Neuwirth

Összeoperálták a túlfejlett, liberális világ csúcstermékét, majd a borostás nőnek tűnő izét elnevezték Conchita Wurstnak. Sztárt, vagy ha jobban tetszik, "celebet" csináltak belőle, és most európai hírnévre törekszik. Figyelem! A videó 18 éven aluliaknak nem ajánlott, a nyugalom megzavarására alkalmas és alvászavarokat okozhat. (Én nem voltam képes végignézni.)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ToqNa0rqUtY

(Olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/127040/#ixzz31Ek4MA6g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A toleráns közönség kifütyülte az orosz ikerlányokat az Euro
  2014-05-09 18:22:32, péntek
 
  2014-05-09. 09:02
A toleráns közönség kifütyülte az orosz ikerlányokat az Eurovíziós dalfesztiválon

Az Eurovíziós dalfesztivál margójára - olvasónk levele
Az Eurovíziós dalfesztivál első elődöntőjével kapcsolatban eszembe jutott egy gondolat. Nem arról szeretnék írni, hogy Magyarországot egy amerikai képviseli, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt nyomoz a töketlen rendőrségünk. Egyáltalán mit keres ott? De ezt most hagyjuk, mert ami még ennél is jobban megfeküdte a gyomrom, az eredményhirdetés közben történt.
Mindegyik előadónál nagy az öröm, a közönség "tombol a boldogságtól". Egészen addig, amíg bejelentik, hogy Oroszország is a döntőben van. A lányok és kísérőik boldogok, örülnek a sikernek. A nézőtér viszont fütyül, huhog, különböző hangokat ad ki magából.

A Tolmacsevi nővérek
És akkor most álljunk meg itt egy kicsit! Oroszországot két 17 éves ikerlány képviselte. Mi közük nekik a nagypolitikához? Tehetnek ők arról, hogy a belterjes EU be akarja kebelezni Ukrajnát? Tehetnek ők arról, hogy Oroszország viszont védi a saját érdekeltségeit? Válaszolok is egyből a cseppet sem költői kérdésekre. Nem! Nem tehetnek róla! A "toleráns Nyugat" viszont nekik huhogott! Ők csak énekeltek egyet. Igaz, hogy nekem személyesen ez az egész műcirkusz nem jön be, de ettől a ténytől függetlenül, tűrhető produkciót mutattak be.
De a közönség. Az a fránya, könnyen becsapható, agyhalott közönség. Máskor ajvékolnak, hogy a politikát ne vigye be senki sem a szórakoztatásba, sem a sportpályára! "Le a rasszizmussal" és hasonló szánalmas szlogenekkel tömik az erre fogékony szerencsétlenek fejét. Ha valaki szembe mer szállni velük, akkor az már nem tetszik "Európának". Akkor már nem vagy európai. Mondják ezek a ,,toleránsok".
Képzeljétek magatokat a 17 éves ikerlányok helyébe. Készülnek a versenyre tisztességgel, be merészeltek jutni orosz létükre a döntőbe, sőt még örülni is volt bátorságuk. És mit kaptak a sikerért cserébe a helyszínen? Nem elismerést, ovációt, hanem füttyöt. Egy bűnük volt: csak az, hogy oroszok! Mit érezhettek szegények? Azok rekesztenek ki a legjobban, akik a "kirekesztés ellen harcolnak"! Egyetlen egy orosz fegyver nem dörrent még el Ukrajnában, de amerikai viszont annál több! Ezek után kíváncsian várom a döntőt, pedig nem állt szándékomban végigszenvedni. A bűnöző amerikainak nem tudok drukkolni, úgyhogy hajrá, Oroszország! Köszönöm, hogy végigolvastátok ezt a pár sort.
Az egyébként tucat angolszász dalocska itt látható:
Kapcsolódó:
- Kállay-Saunders azt hazudta, nem ütött meg senkit, csupán a rasszista magyarok támadását akarta elhárítani
- És van lejjebb: az osztrákokat egy szakállas "nő" fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon (16+)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/127612/#ixzz31EhmDefV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre súlyosabb a polgárháború Kelet-Ukrajnában
  2014-05-09 18:21:34, péntek
 
  Egyre súlyosabb a polgárháború Kelet-Ukrajnában
2014. május 09. 14:27
Hunhír.info

Nyolc oroszbarát ukrán meghalt a kelet-ukrajnai Donyeck megye déli részén lévő Mariupol kikötővárosban pénteken, amikor társaikkal együtt megkísérelték elfoglalni a helyi belügyi parancsnokság épületét.

A biztonsági erők és a szeparatisták között folyó tűzharcban a városi egészségügyi szolgálat közlése szerint további négy ember megsebesült.

Az épület védelmében az Azov nevű különleges zászlóalj tagjai és az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) helyi részlegének munkatársai vesznek részt. A szeparatisták Kalasnyikov gépkarabélyokkal lőnek.

A város több pontján kitört lövöldözésekről, sebesültekről, vértócsákról számoltak be szemtanúk. Közben ukrán zászlós páncélozott harcjárművek is több helyen feltűntek Mariupolban és környékén.

Helybeliek közül többen közösségi portálokon arról számoltak be, hogy lángokat láttak a városháza első emeletén. Ellentmondó hírek érkeztek a napokban arról, ki ellenőrzi most a mariupoli városházát. Szerdán előbb arról számoltak be helyi források, hogy a biztonsági erők visszafoglalták a városházát a szakadároktól, majd néhány órával később azt közölték, hogy a szeparatisták újra hatalmukba kerítették az épületet. Eközben viszont a kijevi vezetés végig azt állította, hogy a stratégiai fontosságú, azovi-tengerparti város teljesen a biztonsági erők ellenőrzése alatt áll.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74978
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észbontó: az ukrajnai puccskormány már amiatt is ajvékol, ho
  2014-05-09 18:16:55, péntek
 
  Észbontó: az ukrajnai puccskormány már amiatt is ajvékol, hogy a Cár haza megy
2014. május 09. 16:09
Hunhír.info

Az ukrán külügyminisztérium pénteken határozottan tiltakozott amiatt, hogy Moszkva nem egyeztette Kijevvel Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a krími Szevasztopolban tett látogatását. Mintha a Cárnak kötelessége lenn egy puccsal hatalomra jutott junta engedélyét kérni, hogy orosz földre látogasson.

Ukrajna továbbra is területe részének tekinti a Krími Autonóm Köztársaságot és Szevasztopolt, amelyet Kijev elfogadhatatlan álláspontja szerint Oroszország törvénytelenül és ideiglenesen annektált.

Az orosz államfő a május 9-i győzelem napi katonai díszszemle légi és vízi bemutatójának megtekintésére érkezett Szevasztopolba. Látogatását a Kreml egészen az utolsó pillanatig titokban tartotta.

Az ukrán külügyminisztérium megítélése szerint Putyin látogatásával az orosz fél nyíltan értésre adta, hogy semmibe veszi az ukrán törvényeket, a nemzetközi normákat és súlyosan megsérti Ukrajna szuverenitását.

"Ez a provokáció ismételten alátámasztja azt, hogy Oroszország tudatosan a feszültségek növelésére törekszik az ukrán-orosz kapcsolatokban, és nem áll szándékában diplomáciai úton rendezni a kétoldalú viszonyban meglévő vitás kérdéseket" - szögezte le közleményében a tárca.
Ukrajnához tartozó terület elfoglalásáról és bekebelezéséről hozott törvénytelen döntéseket.

Hunhír.info - mti nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74982
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis ukrán ki kicsoda, avagy kik akarnak "kiválasztattni"
  2014-05-09 07:28:34, péntek
 
  2014-05-08. 19:36
Egy kis ukrán ki kicsoda, avagy kik akarnak "kiválasztattni" Bölcs Jaroszláv nagyfejedelem trónjára

Egy kis ukrán "who is who", azaz kik ácsingóznak ma Bölcs Jaroszláv ukrán nagyfejedelem trónjára, vagyis ki kinek a fia-borja.

Petro Alekszejevics Porosenko - apja Olekszij Valzman, anyja Evgenyija Porosenko, felvette anyja családnevét, az ukránok ,,csokoládényúl" néven emlegetik, mivel édességgyárai vannak. Milliárdos, ő finanszírozza a Jobb Szektort, és övé az új hatalom szócsöve, az 5 TV-csatorna is. Ukrajna elnöke szeretne lenni május 25-én.

Julia Vladimirovna Timosenko - apja örmény zsidó, Vladimir Abramovics Grigjan, anyja félzsidó, Maria Joszifovna Nelep, nagyapja Abram Kelmanovics Kapitelman, Timosenko a férje családneve, szeret tiszta fehér ,,menyasszonyi" ruhában fellépni a politikai rendezvényeken. Ukrajna elnöke szeretne lenni május 25-én.



Arszenyij Petrovics Jacenyuk - anyja Maria Grigorjevna Bakaj, a neves ukrajnai talmudértelmező, Bakaj rabbi egyenes leszármazottja, fia Arszenyij szabadidejében szcientológus. Ukrajna elnöke szeretne lenni május 25-én.



Vitalij Vladimirovics Klicsko - nagymama Tamara Jefimovna Etinzon, profi ökölvívó világbajnok, Ukrajna elnöke szeretne lenni május 25-én, ám Victoria Nuland, USA-államtitkár ezt nagyon nem szeretné.


Oleg Jaroszlavovics Tagnyibok - nagymama családi neve Frotman, nőgyógyász és forradalmár, a Majdan ,,hőse", ő is az elnöki választás körül téblábol, Nuland szerint súlytalan személyiség, nem felel meg a célnak.

Artem Filippenko
Tarnopol, Ukrajna

További részletek: http://kuruc.info/r/6/127592/#ixzz31C34IclY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.