Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Teleszaladt a Fideszesek gatyája
  2014-06-01 19:40:34, vasárnap
 
  Teleszaladt a Fideszesek gatyája
köznapló | 197 komment

Orbánék megint jó belekavartak a választási rendszerbe - átírva mindent fővárosi választási szabályt - mert rájöttek: az őszi önkormányzati választáson esetleg labdába rúghat az ellenzék is. Bajnaiék és Gyurcsányék győzelmi esélyére utal, hogy a május 25 -én megtartott EP választáson, Budapesten a négy baloldali párt (MSZP-DK-Együtt-LMP) összeadott eredménye éppen két és fél százalékkal múlta fölül a Fideszét! A négy párt Pesten 46,23% -ot ért el, Orbánék pedig ,,csak" 43,75% -ot. (Lásd alábbi táblázatunkat.)

ep_valasztas.jpg

Amikor ez leesett a Fidesz-vezetőknek, rendesen teleszaladt néhány nagykutya gatyája. Mert hát micsoda dolog az, hogy egy választás nyitott legyen??!! Az ilyesmit a vérfideszes nem szereti. Legyen csak szépen lezsírozva az egész olyan módon, hogy egyenlő eredménynél is simán ők nyerjenek. Ahogyan a parlamenti választáson is április 6 -án, ami előtt az új választójogi törvénnyel gondoskodtak arról, hogy 44% -os eredménynél is meglegyen a kétharmaduk. Az uniós voksolásnál májusban ugyan tiszta szabályokkal kellett játszaniuk, de másfél hónappal azt követően, hogy a Fidesz ,,hülyére nyerte magát" senki nem gondolhatta komolyan, hogy mákszemnyi esély is lehet a fordulatra. Hát most lesz. Vagy legalábbis lett volna, ha Orbánék nem írták volna át sebtiben megint a szabályokat ennek elkerülésére. Sportszerű gyerekek ezek. Mindent akarnak, és mindent mocskos úton. Mindig győzni, mindig nagy különbséggel, szemernyi esélyt sem adva az ellenzéknek. Csalva is akár. A lényeg a hatalom megtartása. EZ a Fidesz.

Az Origó kiszámolta, hogyan nézne ki a Fővárosi Közgyűlés, ha a képviselőket a Fidesz által most javasolt rendszerben választanák meg, és a budapesti szavazók ugyanúgy és ugyanannyian szavaznának, ahogyan az április 6-i országgyűlési választáson. Ebben az esetben a budapesti közgyűlés 70% -a lenne Fideszes. A 23 kerületből 16-ban Orbánista, 7-ben pedig az baloldali összefogás által jelölt polgármestert választanának, a 10 kompenzációs helyből pedig 3 jutna a Fidesznek, 4 a baloldalnak, 2 a Jobbiknak és 1 az LMP-nek. Fidesznek tehát 19 fős többsége lenne a közgyűlésben. Nagyszerű, megint elérték a céljukat.


http://koznaplo.blog.hu/2014/05/31/teleszaladt_a_fideszesek_gatyaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fölöttébb praktikus EU-s segélyszállitmány Ukrajnának
  2014-06-01 19:35:01, vasárnap
 
  Fölöttébb praktikus EU-s segélyszállitmány Ukrajnának

Posted on 2014/05/30 Szerző: Admin

Május 18-án megérkezett Ukrajnába az EU eddigi legkiadósabb humanitárius segélyszállitmánya.
10 000 (NEM FÉLREÉRTÉS: TIZEZER) darab egyenkoporsó. Hogy az ajándékozó levélbe bele volt-e irva, hogy “Használják egészséggel"-nem tudjuk.

Azt tudjuk, hogy-bár a segélyszállitmány csak a kijevi zsidrákhordát illeti-a készlet elég szépen fogy.
Ám az mindenesetre sokat mondó, hogy az EU mintha előre látta volna, hogy mire is lesz Ukrajnában a legnagyobb szükség. (Az már más kérdés, hogy ezzel akár el is lehetetlenithetik néhány területen a koporsógyártókat. De hát ilyen a “piac"! Jönnek az EU papirkoporsói, a minőségi “hazai" gyártmányoktól elsziva a levegőt.)
(Forrás: politikus.ru)


http://balrad.wordpress.com/2014/05/30/folottebb-praktikus-eu-s-segelyszallitmany -ukrajnanak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aztakurvaélet!
  2014-06-01 19:33:14, vasárnap
 
 

Aztakurvaélet!

Posted on 2014/06/01 Szerző: Admin

Jászberény népe tegnap óta új köztéri műalkotásban gyönyörködhet. No meg persze a helyi szlengben “Jazzbury" néven illetett “Jaszi-főváros" turistái. A jász vitéz Lehel-aki Bizánc kapuját...-tudják-kapott vadiúj bronz lovasszobrot Jászság fővárosában. Elég komoly felhajtás volt ez alkalomból a városban. Maga az Államfő-a Csornai Bronzos-Áder János cibálta le a leplet Párkányi Raab Péter legújabb remekművéről. (De lesz neki még egy ennél is újabb, hiszen ő barkácsolta össze a pesti Szabadság-téren már szépen növekvő megszállási emlékművet.)
Volt ott minden. Népitánc, jelmez, vattacukor, állatsimogatás, zenebona. Jászberényben. Tegnap. Lehel Vezér új lovasszobrának leleplezése idején.
Lehel Vezér?!
A láthatóvá vált, lován vad rohamra induló Lehel bősz arckifejezése a megszemlélők-akik a hazai politikai élet szereplőit valamennyire ismerik-nem kis ámulatára egy néhány esztendeje már ismert hazaáruló fizimiskájának szinte kiköpött mása. “Aztakurvaélet!"-csaphatta össze a tenyerét a a vájtfülűbb szobornéző. első reakció gyanánt. De hisz ez...! Mert bizony Lehel Vezér elszánt ábrázata cudarul hajaz Kövér Ökör-bocs. Kövér László-háznagy fizimiskájára. Ehun ‘e:

Felavatták Lehel vezér szobrát Jászberényben
Itt meg a teljes mű képe:

Felavatták Lehel vezér szobrát Jászberényben
De ez még semmi!
Csornai Bronzos-Áder átadó-figyelmeztető intelme sem semmi: “Az ősök tisztelete és a hazaszeretet nem feladat, sokkal inkább önmagunk elfogadása. Aki szereti hazáját, saját sorsát szeretheti benne, aki eldobja magától a hagyományt, önmagát tagadja"-mormolta a mikrofonba az igét.
Akár úgy is gondolhatja a Kövér háznagy ábrázatát viselő Lehel Vezér láttán a szemlélődő magyar, hogy bizony fogadd el a képmást, mint tenmagad, szeresd úgy mint tenmagad-mert Ő a Te sorsod, a Te hagyományod!
Hát-nem is tudjuk, hogy a derék szoboralkotó honnan vette a modellt? Ábrázatilag. Meg mi ihlette ilyen fizimiska kikalapálására?
De nem leszünk meglepve, ha már az idei év végi szokásos nagy kitüntetéshullámban vele is kezet fog majd Döbrögi, Áder, meg Lehel Vezér. (Bocs. Kövér!)
Rézművesek!
Komoly lehetőség termett tegnap Jászberényben!

http://balrad.wordpress.com/2014/06/01/aztakurvaelet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őszre magyar államcsőd?!
  2014-06-01 19:28:17, vasárnap
 
  Őszre magyar államcsőd?!

Posted on 2014/05/30 Szerző: Admin

Egyre gyorsulva vonják ki a külföldi bankok forrásaikat Magyarországról, és az első negyedév pénzmozgási adatai alapján az is kiderült, hogy nem csak a külföldi bankok, de a hazai pénzemberek is menekítik a vagyonukat. Három hónap alatt a “lakosság" 130 milliárd forintot vont ki a banki betétekből, ezzel tovább folytatódott a vagyonkivonás. Ugyanennyi idő alatt a külföldi pénzintézetek 1200 milliárd forintot vontak ki az országból.

csőd
Ez az összeg többnyire az anyabankok által, a magyar leányvállalataiktól kivont pénz, ami közel duplája az előző negyedéves adatnak, pedig már az is a korábbiakhoz képest rekord összeg volt.
Pontosan két hete a Templeton alapkezelő visszavásároltatta a birtokában lévő magyar államkötvények nagy részét, az augusztusban lejáró kötvényekből mintegy 142 milliárd forintnyit.
A tőkemozgások alapján a befektetők azt valószínűsítik, hogy a magyar állam még a nyár vége előtt fizetésképtelenné válik. Vagyis folyamatban van egy széleskörű piaci művelet a magyar államcsőd előidézésére, ami kellően hatékony ellenlépések hiányában még az ősz előtt bekövetkezhet. A Templeton visszavonulását követően valószínűsíthető lett, hogy a hitelminősítők is aktivizálják magukat, a közeljövőben Magyarország leminősítési hullám célpontja lehet.
A bankok és a nemzetközi befektetők a politikailag korrekt indoklás szerint az ukrajnai feszültségek továbbterjedésétől tartanak.
(A fenti fotó Ukrajnában készült, a leminősítés után.)
(újasz)
Bal-Rad komm: Miért is nem tudunk meglepődni ilyen hirek hallatán?
Gyakorlatilag a rendszerváltáskor vitték csődbe Magyarországot a rendszerváltó hordák.
Felszámolták az ország gazdasági alapjait. Átadták önként és dalolva a felvevőpiacainkat. Másfél millió munkahelyet megszüntettek. A szocializmus szellemét is igyekeztek kiirtani!
Beinditották a romatenyészetet. Gyarmati sorba züllesztették az országot, eladósitották a lakosságot, miközben fosztogattak!
A CSŐD MÁR RÉGEN BEKÖVETKEZETT!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/30/oszre-magyar-allamcsod/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A “Zsidai-csoport”-mint Döbrögi Ráhel kenyéradój
  2014-06-01 19:23:56, vasárnap
 
  A “Zsidai-csoport"-mint Döbrögi Ráhel kenyéradója


Posted on 2014/05/30 Szerző: Admin

Mit keres itt a miniszterelnök lánya? Övé a hely? - kérdezgették a vendégek egy étterem megnyitópartiján. Orbán Ráhel állítja, magánemberként érdeklődött a Terminal iránt.
Nagy felhajtás volt szerda este az Erzsébet téren, a tömeg a Terminal étterem megnyitójára özönlött, de az igazi szenzációt Orbán Ráhel és férje feltűnése jelentette.
A rendezvényen főként celebek vettek részt, ezért is kapta fel mindenki a fejét, amikor a miniszterelnök lánya betoppant, ő ugyanis nemigen szokott ilyen jellegű partikon megjelenni. A zsúfolásig telt étteremben, ahol többek között Vastag Csaba, Hajas László és Bereczki Zoltán is megkóstolta az ételeket, italokat, azonnal elindult a találgatás. Vajon miért érdekli Orbán Viktor lányát a megnyitó?

dörá
Nem sok idő maradt ezen elmélkedni, mert a kezdés után néhány perccel áramszünet szakította meg a rendezvényt. Miután a hang és a fény visszatért, a pletykálkodás is folytatódott. Lassan az a vélekedés terjedt el, hogy Ráhelnek, aki turisztikai tanulmányainak köszönhetően a vendéglátásban is otthonosan mozog, szerepe lehet a vállal­kozásban.
Munkatársunk ezért megkérdezte tôle, miért épp ennek az étteremnek a megnyitójára volt kíváncsi. - Magánemberként jöttem el néhány munkatársammal. Mi­vel én is egy étteremcsoportnak dolgozom, mindig érdeklôdéssel fogadjuk az új helyeket. Kíváncsiak voltunk, milyen lett a Terminál. Nagyon tetszik a koncepció, a mai vendéglátóvilágban mindig örülünk, ha új lehetôségekkel teli éttermek nyílnak, nem tekintjük őket konkurenciának. Így a Zsidai csoport, ahol én dolgozom, mindig örömmel fogadja az ilyen remek, új helyeket, sok sikert kívánunk a Terminálnak - nyilatkozta a Borsnak Ráhel, akit férje, Tiborcz István is elkísért.
(bors)
Bal-Rad komm: “...a Zsidai csoport, ahol én dolgozom..."-enyelegte ki Döbrögi Ráhel a varázslatos MUNKAADÓ nevét-mint a Nemzet Patkányának asszonylánya.
Hamarosan hallani fogunk még erről a “ZSIDAI"-csoportról. Mint a turisztikai szakág zászlóshajójáról. Amely támogatásra-ÁLLAMI TÁMOGATÁSRA-érdemes. Mérhetetlen állami támogatásra.
Mert ugyebár Döbrögi Ráhel OTT DOLGOZIK!


http://balrad.wordpress.com/2014/05/30/a-zsidai-csoport-mint-dobrogi-rahel-kenyer adoja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bilderberg Gordon
  2014-06-01 19:13:39, vasárnap
 
  Bilderberg Gordon

Alig titkolt irigységgel tudósított a magyar sajtó a tényről, hogy a globkrit tüntik zárósorfalán, a rendőrségi helikopterek célkeresztjén hazánk egyetlen fia, Bajnai Gordon fogja vizionálni a demokrácia halálát, a nyugati értékek hanyatlását, és valószínűleg zsonglőrmutatványokkal és rúdtánccal is fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Ha nem a kávét tölti, ki tudja.

Mindenesetre mókás, és valahol rá és pártjára jellemző, hogy épp az európai megújuló baloldal sorfalán kell átvágni a limóval, miközben itthoni avatarjai, a HaHa és csatolt csapatai épp azért küzdenek, hogy ő, a Bildergergék Csicska Gordonja legyen a prájm. De miközben mennek a jelentések, büszkül a baloldal, és irigykedik a jobb, azért nem ártana tudni kik is ez a Bilderberg Konfernecia, amelyik ma ünnepli 50. évfordulóját.

New World Order. Egyfajta szitokszó a jobb érzésű baloldaliak számára, hisz ha lehet így fogalmazni, a leghegyezettebb fogú vadkapitalisták álmodozzák évente zárt falak között azt, hogy miként kéne országokat csődbe vinni, hol és hogyan kellene megerősíteni a Világuralmat, és miként kellene jól megsanyargatni a dolgozó népet egy kis extra profitért. Nem is véletlen, hogy a gyűlésen az amcsi tycoonok és az európai kapitalista elit szokott találkozni, a balos résztvevők tehát többnyire a tüntetők oldalán szoktak felszólalni, és hangoztatják az emberek, a szegények, a lecsúszottak, a kiszolgáltatottak és a harmadik világ nyomorának szörnyűségeit.

Ha beütjük a gugliba a Bilderberg nevet, és rámegyünk a képekre, nem kell sokáig várni, hogy értelemszerűen a ,,világméretű összeesküvés", ,,kapitalista ámokfutás" és hasonló mémek tömegei ugorjanak fel. Lássuk kik is fogják nézni Gordon szórakoztató showműsorát. A The Guardian mai beszámolója alapján (a gyengébbek kedvéért ez az angol Népszabadság) George Osbourne hetedjére elnököli a konferenciát. George Osbourne amúgy a több témában is Orbán Viktor pajtijának mutatkozó David Cameron Szigetvári Viktorja. Afféle brit tory árnyék-kancellár ő, mindezek mellett a brit konzervatív hagyományokhoz hűen igazi vérkapitalista . Az ő hetedik Bilderberg konferenciáját, a következő három napban az MI6, a NATO, a Nemzetközi Valutaalap, a HSBC, a Shell, a BP és a Goldman Sachs International vezetőivel fogja tölteni, valamint nagy büszkeségünkre Bajnai Gordon is ott lesz szürcsölni a pezsit és enni a pogit. Milliárdosok és magas rangú politikusok, valamint idén a szövetséges főparancsnok is ott lesz, valamint Szófia spanyol, Beatrix holland királylányka, aztán szintén holland részről a Bilderberg alapító Bernhard herceg.

Nézzük a témákat. Hova tovább Európa? Létezik-e magánélet? Valamint a tudásmegosztás, és Ukrajna lesznek idén. Valószínűleg Gordi az első panel részeként fogja pártja és mozgalma sikereit ecsetelni, és elszántságát, hogy eltakarítsa Orbán Putyin Viktort Soros György bá szülőföldjéről. A The Guardian rámutat, némiképp látva az Öt Család maffiagyűlését megszégyenítő biztonsági körülményeket, némiképp ironikus arról dumcsizni, hogy van-e magánélet. Akinek ugye pénze van, az meg tudja fizetni. Szól a konklúzió. Mindenesetre 3 méter magas drótkerítés mögött van most Gordi, amit sokan szeretnének, ha nem csupán három napig, hanem életük hátralévő részében állna e díszes kompánia körül hasonlóan sok rendőr és fegyőr felügyelete alatt. A valóban baloldali sajtó mindenesetre már most arról cikkez, hogy két újságírót pusztán azért letartóztattak a mai reggelen, mert az érkező vendégeket megpróbálták szóra bírni. Egymillióan a sajtószabadságért: reméljük ezt is szóvá teszi a korszakváltó Gordon újdonsült cimboráinak.

A The Guardian még rugózik picit ezen a témán: a Facebookos forráskódokkal machináló, a neten agresszívan nyomuló, fanzinokat pénzelő Gordon számára minden bizonnyal jó lesz egy picit dumcsizni a Google ügyvezető elnökével, Eric Schmidttel, vagy a Facebook vezető testületének tagjával, Peter Thiellel, hisz ők pontosan azok az emberek, akik tudják, hogy mennyire radikálisan transzparenssé vált a nép mára hálás működésüknek köszönhetően. Egy kis buksisimire megjelenik majd Keith Alexander is, aki az amerikai, úgynevezett NSA-botrány miatt kényszerült nemrég lemondásra.

Reméljük, Gordon személyesen fogja megvitatni a tisztességtelen piaci magatartás miatt hazánkban elítélt AXA vezérigazgatójával Henri de Castriessel a devizahitelesek problémáját. Nem is olyan rossz, hisz az úr svájci, biztos majd jól megdorgálja azért, hogy Svájc milyen hasznot hajt szegény k-európaiak bedőlt hiteleiből meg az Euró válságából. Vagy nem. Inkább nem. Ha viszont már ide keveredett remélhetően jut pár szó a KKR Investments vezetőivel csevegni, amelyik az egyik legnagyobb kelet európai piacokon befektető nyugati cég, akik erősen érdekeltek Ukrajnában. Talán csurran-cseppen pár milka a Haza és Haladásba.


Zárjuk ezt a kis összefoglalónkat Michael Meacher, brit Munkáspárti képviselő soraival, aki azt írja a The Guardiannak: ,,A Bilderberg a gazdagok és hatalmasok összeesküvése , akik azon dolgoznak, hogy megerősítsék és kiterjesszék a piac fölötti kontrolljukat. (...) távol a médiától vagy a közvélemény hatásától. Épp emiatt azoknak a politikusoknak, akik részt vesznek, egyre keményebb kérdéseket tesz fel a sajtó, és egyre nehezebb számukra csöndben maradni." - írja Charlie Skelton. Hát egyben biztos lehetünk, a magyar sajtó valószínűleg sokkal kíméletesebb lesz Gordival, és az általa is pénzelt sajtóorgánumok valószínűleg nem fognak keményebbet kérdezni annál, mint hogy vörös vagy fekete volt-e a kaviár a svédasztalon.

Azért mi itt a Toronyházban úgy vagyunk ezzel, hogy egészen furcsának tartjuk azt a baloldalt, amelyiknek az önjelölt, és a pár napja önbizalommal fullra feltöltött korszakváltója egy ilyen vadliberális gyökkapitalista bulin szürcsöli a pezsgőt. Ha pedig az ő ,,korszakváltása" ama bizonyos New World Order hazai felbootolását jelentené, akkor meg kösz szépen de ezt kihagynánk.


http://www.tutiblog.com/2014/05/bilderberg-gordon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindegy hova, csak innen el!
  2014-06-01 19:06:42, vasárnap
 
 

Mindegy hova, csak innen el!

2014.05.28. 16:48 Guruló hordó

Ha választhatna, a magyarok többsége nem abban az országban élne, mint ahol most él. Az se, aki már külföldön van. De Magyarországot a többség messze elkerülné. Több mint 1800-an töltötték ki kérdőívünket: ,,Te hol élnéd le az életed, ha szabadon választhatnál". Itt vannak az eredmények.

151013-hitchhiker-vjp.jpgFotó: gapyear.com
Te hol élnél, ha választhatnál? - szólt kérdésünk

Két hete megkérdeztük, ki hol élne rövid távon (a következő öt évben) és hosszú távon, ha nem lenne adminisztratív korlátozás.
Annyi megkötést tettünk a hosszú távnál, hogy a döntés végleges: a válaszadó utána már nem költözhetne máshová.
Több mint 1800-an válaszoltak az anonim kérdőívre (itt olvasható). Az eredmények nem reprezentatívak.
A kitöltők többsége (70%-a) diplomás, nagy részük (szintén 70%-a) férfi, az átlagéletkor kb. 40 év. A kitöltők 13%-a jelenleg külföldön él.

És akkor az eredmények, kommentek:



A válaszadók 82%-a nem ott élne szívesen, ahol most. És ez nem csak a fiatalokra igaz: a 25 év alattiaknál az arány 75%, a 64 év felettieknél 82%, a csúcs pedig a 45-64 éves korosztálynál van.
A külföldön élők 60%-a élne máshol külföldön, mint most - a külföldről elköltözni vágyóknak azonban csak 11%-a jönne haza Magyarországra.

A Magyarországon kívüli célországok közül hosszú távon az USA a legnépszerűbb a férfiaknál, a nőknél az USA és Ausztria holtversenyben áll az élen (13, illetve 9-9%-kal).

32% menne hosszú távon angolul beszélő országokba (USA, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Egyesült Királyság, Írország, ebben a népszerűségi sorrendben).

31% menne Északnyugat-Európába (Ausztria, Svájc, Németország és meglepően erős Skandinávia, az utóbbi összesen 6%-kal), míg Dél-Európába 10% hosszú távon.
Meglepően sokan élnének Ausztráliában és Új-Zélandon. A két országban együtt rövidtávon többen élnének, mint ahányan Magyarországot választanák (és hosszú távon is közel annyian).
Ezzel szemben például az Egyesült Királyság nem került a TOP 10 hosszú távú cél közé, noha a jelenleg külföldön élők közül sokan már most is ott laknak.



A leggyakoribb választási szempont az életstílus volt (50%), ezt követi a béke/biztonság (20%), majd a pénz/karrier (10%),de sokan írtak egyéb, és több szempontot, lent ezekből is csemegézünk

,,Mintha Magyarországot kiszervezték volna alólam" - pár idézet a bejött kommentekből

"ésszerűség, jó fejek, tolerancia, nem korrupt (annyira:), vidámság, tollalslabda, sör" - írta valaki, aki Dániába költözne



Úgy érzem mintha Magyarországot kiszerveznék alólam, én maradtam aki vagyok, miközben a hazám lassan egy idegen országgá válik.



Egyébként mindegy hova, csak innen el.....



több kivándorolt ismerős se kint, se itt nem érzi már otthon magát, nem irigylem őket...



Kárpátaljáról települtem át Magyarországra, és úgy érzem hazataláltam. Itt vannak a családunk gyökerei. Magyarország egy gyönyörű, csodálatos ország! Ezt valamiért csak az itt lakok nem veszik észre, talán megszokták, hogy egy ilyen szép helyen élnek ..
Amerikába kalandvágyból költöznék: kicsit megtapasztalni más kultúrát, tájakat, embereket. Megtanulni magas szinten egy világnyelvet.



További idézetek a poszt végén

Minket is meglepett, milyen kevesen mondták, hogy Magyarországon élnének

Persze valószínű, hogy egy ilyen kérdőívre eleve inkább az válaszol, akinek elege van.
Másrészt pedig biztos sokan vannak, akik csak beszélnek róla, de valójában nem mennének ki, ha lenne lehetőségük.
Meg sokaknak ez nem is lehetőség, nyelvi, családi, egyéb okokból, ahogy ezt többen írták is.

Kövesd a Guruló hordó blogot Facebookon!



Vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

,,haza is költözök előbb-utóbb, csak legyen kicsit jobb a helyzet" - további idézetek
Kanári szigetek

fő szempontok: időjárás - nem kell fűteni (gázszámla), mosni sem kell sokat a lenge öltözék miatt és boyler helyett is elég egy fekete hordó a tetőn (villanyszámla), 0-3-7-13.5% áfa, nincs szúnyog és légy.
negativum: Teide vulkán, csótányok



Romantikus vágyakozás a teljes újrakezdésre. - Új Zélandon élne



Itt élhetek magyarul - akármilyen jól beszélsz egy nyelvet, az sosem lesz az anyanyelved.



Lakatlan sziget miért nem volt a választhatók között?



2 éve élek kint
fontos még: állampolgárság, nyugdíj - Norvégiában élő válaszoló



az elmúlt 20 évben javarészt külföldön éltem, Lassan gimnazisták lesznek a gyerekeim, megyünk haza. - Norvégiában élő válaszoló



Jelenleg is Svájcban élek, szeretnék otthon inkább de szamunkásként ott 80 ezer ftot kerestem, itt a 10-szeresét, itt van munkám , ott nem volt már az utolsó időkben. Ennek ellenére minden odaköt, ide a pénzen kívül semmi, ha tehetem 3 havonta hazamegyek és biztos, hogy haza is költözök előbb-utóbb, csak legyen kicsit jobb a helyzet.

http://gurulohordo.blog.hu/2014/05/28/mindegy_hova_csak_innen_el?utm_source=blogh u_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fideszből igazolna elnököt az MSZP
  2014-06-01 19:02:30, vasárnap
 
  A Fideszből igazolna elnököt az MSZP


A labdarúgásban bevett szokás, hogy a klubok játékosokat adnak kölcsön.

A szocialista párt kongresszusán fog elhangzani az a beszéd, melyet a párt egyik befolyásos politikusa mond el, és amit a Vakkomondor előre megszerzett. Íme, a teljes szöveg:

,,Kedves elvtársak!

Pártunk nagy bajban van, és szemmel látható, hogy a bajban senki nem akarja felvállalni a vezetés terhét. Ami érthető is, hiszen kinek lenne szüksége újabb és újabb pofonokra. A sajtó azt írja, Jóska talán mégis vállalná az elnökséget, de ebből megint oda jutnánk, ahol most is vagyunk. Attila sem tudott Árpád nélkül dönteni, és ha felidézitek Tímea egy-egy régebbi fotóját, nem nehéz kikövetkeztetni, milyen támadási felületet jelenthet ez Jóskára és így a pártra nézve. És akkor még nem említettem Györgyi könyvét, benne az utalásokkal. Tudjátok, nem kell részleteznem.

Lacival szintén nem számolhatunk, ő nagyon nem szeretné, ha a magánélete reflektorfénybe kerülne.

Úgy tűnik, erős, független vezetőnk nem nagyon van.

Mit tegyünk?

Én azt mondom, jobb híján vállaljuk fel nyíltan az eddigi helyzetet: kérjünk egy kölcsönelnököt a Fidesztől, és bízzuk meg egy-két évre az MSZP vezetésével. (Ott van például Zoltán, aki volt már pártelnök, most pedig ráér, hiszen nem lesz képviselő.) Tudom, elsőre meglepő ötlet, de gondoljuk végig, mit veszíthetünk? Szerintem semmit. Ennél lejjebb már nem nagyon eshetnénk. Koherens világképünk, átfogó elképzelésünk az ország irányításáról saját elnökkel sem volt. Ezen tehát nem változtatna egy kölcsönelnök, ráadásul egy fideszes vezetővel pártunk finanszírozása is kiszámíthatóbb lenne, nem kellene gyanús körülmények között találkozgatni a közvetítőkkel. Ráadásul két év után csatlakozhatnánk a Fideszhez, mint korábban a kisgazdák, a kereszténydemokraták, az MDF-esek és a többi, és így a következő néhány ciklusra is megoldódna a politikusi karrierünk.

Barátaim!

Köszönöm a figyelmet, egyúttal kérlek benneteket, énekeljük el az Internacionálét!"

http://avakkomondor.blog.hu/2014/05/31/a_fideszbol_igazolna_elnokot_az_mszp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegen hatalom ki innen. Norvég Alap takarodj!
  2014-06-01 18:49:31, vasárnap
 
  Idegen hatalom ki innen. Norvég Alap takarodj!

Doki 2014. május 29., csütörtök 14:13

Ismerte valaki eddig azt a Csepreghy Nándor nevű úriembert? Na, tudjátok meg ti nagyon buták, hogy ő a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. (Esküszöm, leírni is nehéz volt fontos megbízatását.) Mindegy, ő azt találta mondani, hogy példátlan, hogy egy idegen hatalom nyíltan egy másik ország törvényeinek be nem tartására buzdít".

6188806_b36a20a00628912b3b852fd0737cddfd_wmMondta ő azért, mert a Norvég Alap közölte, hogy mi ebbe egy fityinget sem adunk, ne akarjunk vizsgálódni. Nem tetszett ez Lázár ,,luxushotelköltekezőállamielvtársnak" és rájuk uszította a KEHI nevezetű nagyon komoly és viccnek is rossz állami céget. Az ő nevük, hogy tudjátok: Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. Na, most legalább nem halunk meg hülyén.

Szar ország ez a Norvégia, Lichtenstein, Izland meg a többi, mert ott nincsenek ilyen fontos szervek és fontos beosztású emberek, mint ez a csepregiféle. Ők csak adják a lóvét. Aztán amikor az ilyen lázárfélék számon kérik őket, akkor azt mondják: stop. nehogy már ez a böszmének sem nevezhető alföldi diktáljon. Nekik. Az idegen hatalomnak? Hát vadásszon inkább a luxushotelekben. Nektek, meg magyaroknak nincs ám pénz. Mert amit nem a hódmezővásárhelyi emberke osztogat, az nem jöhet ebbe az országba, még idegen hatalom útján sem.

http://patacsipilvax.hu/2014/05/29/idegen-hatalom-ki-innen-norveg-alap-takarodj/# comment-13113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt kommentelhetsz nyugodtan. A Fidesz bekaphatja!
  2014-06-01 18:32:00, vasárnap
 
 
Itt kommentelhetsz nyugodtan. A Fidesz bekaphatja!
2014.06.01. 17:21

Mindig akadt olyan törvény, amit az ember nem szívesen tart be, mert valahogy szükségtelenül korlátozva érzi magát tőle. Itt nem a köztörvényekről, a bűnöket büntetőkről van szó, hanem az olyanokról, ami az alapvető szabadságjogokat igyekszik korlátozni. Ezekből pedig egyre több akad amióta 2010-ben isten és a kétharmad által Magyarország államformája stadion lett. Nem felsorolva mindet ez azzal kezdődik, amikor a Fidesz a sziklaszilárd alaptörvényét azóta többször módosítva alkotmányos keretet adott a leválthatatlanságának. De ezen túl mindig nagyon igyekszik a kormánypárt azon is lenni, vele szemben még csak ellenvetés sem hangozhasson el, és ezt törvénybe is igyekszik foglalni. Mert azért ezek a lopós gyerekek nem nagyon szeretik az ellenük megfogalmazott kritikát sem. Először azzal próbálkoztak, mivel közszereplők, az őket ért kritika, főleg ha az negatív, és abból van részük elég sokban, fokozott büntetőjogi védelmet kapjon. Ez nem jött be nekik, az Alkotmánybíróság szerint tűrniük kell ha tolvaj gazembernek nevezik őket, végül is elég szépen rabolgatják a közpénzt. Ezután tündérország fejedelmi udvara kitalálta, O.K, akkor büntessék meg azt a helyet ahol a kritika éri őket, legyen az akár az internet világa is, és az legyen kegyetlen, valamint megkerülhetetlen:

“Az Alkotmánybíróság nyilvánosságra hozott határozata szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította."

Azt azért nem lehet tudni, a kormány által közpénzen fenntartott médiában elhangzott jelenlegi ellenzéket ért kritikára ez mennyire fog vonatkozni. Valószínűsíthetően ott lehet mindig minden körülmények között hazaárulózni az ellenzéket, lehet róluk bármilyen kitalációt közzétenni következmény nélkül. Bele lehet gázolni az ellenzéki emberek jóérzésébe, nyugodtan le lehet őket hülyézni. Már csak azon az alapon is, miért nem szavaztak a mutyisok kormányára, akkor nem érné őket bántódás. Már a válaszuk is megvan az ilyen emberek felháborodására. Miért hiszik el a valóságot, miért nem akarnak inkább tündérország mesekertjében megélni havi negyvenhétezerből. És különben is, a megnyugtató hazugság sokkal könnyebben elviselhető a gondolkodás hiányától, ha az ember azt látja, turulmadár fészkel a háztetőn, és a kert végében stadion épül. Igaz, egyelőre a miniszterelnöknek valósult meg ezen irányú gyermekkori álma, de őt legalább a saját földje veszi őt körül, amit az államtól vett el magának a felesége, Mészáros Lőrinc, és még néhány haver nevén.

Egynéhány tartalomszolgáltató lehet megijed a törvénytől, és annak be nem tartásának a következményeitől. A BANDITAPOLITIKA.HU azonban más. Itt nem vizsgálja a tulajdonos a kommenteket, moderátorra meg nincs pénze, ezért ilyet nem is alkalmaz. Nem tarja jogsértőnek a tartalmat ha annak igaz volta számára is megtapasztalt a közéletben. A kormánypártot érintő kritika tőle sem idegen dolog, és nem tűri el, véleményének közzétételét bármilyen formában is korlátozzák. Ha valakinek hozzáfűzni valója van az általa leírtakhoz, az nyugodtan megteheti, hiszen az neki szóló vélemény, nem érinti közvetlenül az írás tárgyául szolgáló személyt. Hogy a kormánypárti ellenőrök rövid agya is felfogja ennek az értelmét, legyen erre pár rövid példa. Orbán Viktor lopott magának egy stadiont, és több száz hektár földet annak környékén. Igaz, ez nincs a nevén, és törvényesítve van minden, de ez attól még sok ember számára lopás. És még KISZ titkár is volt a szocializmusban, ahol ingyen tanulta ki a jogot. Vagy egy másik példa. Kövér László szeretné a baloldali érzelmű embereket felakasztva látni, ás ezt ajánlja is számukra. Nem mellesleg neki is van komcsi múltja, csak erről sunnyog ha egy nyilas képviselő hamvait igyekszik eltemetni. Vagy itt a következő. Pintér Sándor a legnagyobb adócsalók egyike az országban. “VOLT" cégénél sok ember bejelentés nélkül dolgozott, így nem is fizetett utána adót. Akkor az most hol is van? De az ifjú gazemberekről sem kell elfelejtkezni. Lázár János egy cinikus gazember, szerinte mindenki annyit ér, amennyije van. Nem is lehet az rendes ember a szemében, aki nem képes mellényzsebből kétmillát visszafizetni egy kétségesen felhasznált, közpénzből fizetett szállodaszámla helyett. Vagy a másik kis szemétláda, aki még frakcióvezető is ráadásul. Rogán Antal mindig elfelejti mekkora is a lakása, és melyik lépcsőházban is van az. De legalább a hatfős személyzet tudja segíteni a család életét a luxuslakóparkban. Az ezek megvásárlását, és az ilyen élet pénzelését firtató kérdésre pedig egy cinikus vigyor a válasz. Ilyenkor a melós emberből nem az irigység szól, hanem a felháborodás, mert úgy érzi, az ilyen jóléthez neki is köze van a sok adó megfizetésével. És ez most nagyon rossz helyekre vándorol, és nem is nokiás doboz méretben.És ez csak néhány kiragadott példa.

De visszatérve a kommentelés tiltására. Ilyen eddig sem volt, és ezután sem lesz, ha hasonló észrevételeket lát a tulajdonos ezen a honlapon. Ha valakinek ez nem tetszik, az ne bújjon gyáván a törvény mögé, ne igyekezzen annak hatalmával erőt mutatni maga mellett. Legyen annyi vér a vele egyidős játékszerében, álljon oda a komment elé, és cáfolja meg annak valótlanságát. Ez egy olyan törvény, amit nem szabad, és nem is kell, betartani, többek között ezen a honlapon. Ha ez a törvény betartásra kerül, a következő a családon, vagy a baráti körben elhangzott kritika tiltását fogja törvényi szigorral szabályozni, főleg ha az a Fidesz ellen irányul. De az sincs messze, neve is legyen a személyes irányultságnak, és alaptörvénybe legyen módosítva, Orbán Viktor egy szent, aki meg nem szereti, az nem kap közmunkát. Vitával, cáfolattal legyél tökös kormánypárt, különben bekaphatod.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/06/01/itt_kommentelhetsz_nyugodtan_a_fidesz_b ekaphatja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.