Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Cseresznye, a finom egészség
  2014-06-10 15:19:19, kedd
 
  A nyár egyik kedvenc gyümölcse az istenek eledelének számító ropogós cseresznye, amelynek számtalan változata létezik. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy milyen jótékony hatással bír szervezetünkre. Méregtelenít és tisztít, erősíti az immunrendszert, minden része valóságos csodaszer: húsa, magva és szára is gyógyító hatással bír.

Tisztít, vitalizál
A cseresznye tisztítja a vesét és a vért, húsának antioxidáns hatása van, felveszi a harcot a szabadgyökök ellen és lassítja az öregedést. Gazdag vitaminforrás, továbbá magnéziumot, vasat, kalciumot, káliumot, foszfort, kobaltot tartalmaz. Jótékonyan hat az ízületekre és a diabéteszre. Antocián és flavonid tartalma miatt kiváló gyulladásgátló és fájdalomcsillapító. Nátha esetén és hörgőpanaszokra is eredménnyel bevethetjük. Már negyed kiló cseresznye is segít különböző ízületi problémák megelőzésében, sőt kezelésében is

Minden részét felhasználják a gyógyításban. Szárából vízhajtó, tisztító teákat készítenek, termését gyógynövényként tartják számon. Bármilyen formában is fogyasztjuk, áldásos hatása nem marad el. Akár frissen, akár aszalt formában, sőt, kedvelt alapanyaga leveseknek, lekvár és befőtteknek, bár a készítés során veszít hatóanyag tartalmából.

Szépség kívül, belül
Kevés zsírtartalma és magas tápanyagtartalma miatt fogyókúrához ideális gyümölcs. Nem terheli az emésztőrendszert. Csökkenti a vér húgysav szintjét, gyorsítja az emésztési folyamatokat. Főétkezés előtt kb. egy órával fogyasztva lesz igazán hatásos. Nem csak belülről, kívülről is szépít a cseresznye, hatásától bőrünk megfiatalodik, valamint jótékony segítség pattanások ellen.

Aki szorulásban szenved, bátran próbálja ki a cseresznye kúrát, hiszen enyhe hashajtó hatása miatt megszüntetheti a problémákat. Támogatja a szív- és érrendszert, segíti a fogak és csontok fejlődését, hozzájárul a normál vérnyomásért és megfelelő szívritmusért, mivel a benne található antocián erősíti és rugalmassá teszi az érfalat, ezzel segíti az érelmeszesedés megelőzését.
Nem véletlen, hogy a természetgyógyászatban is kedvelt gyümölcs.
I-P
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Málnás, tejszínhabos süti
  2014-06-10 13:06:47, kedd
 
  Hozzávalók: /24x30cm tepsi/
A piskótához:
8 tojás
8 ek.cukor
8 ek.finom liszt
1 cs.sütőpor
A krémhez:
1/2 kg mirelit málna
1/2 l hulala /vagy más növényi tejszín/
cukor ízlés szerint
1/2 dl rum vagy aroma
A díszítéshez:
tejszínhab, málna szemek
Előkészítés: Az összetevőkből piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kiengedett málnát, cukrot és a rumot vagy aromát. Előtte pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez. A piskótát három lapba vágjuk, sorban megkenjük a málnás krémmel. A tetejére is kenünk a krémből. Felvágás előtt tegyük a hűtőbe egy órára. Tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!-J
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Négylapos krémes
  2014-06-10 08:56:30, kedd
 
 
Hozzávalók:
A tésztához:
 50 dkg finomliszt
 2 db tojás
 15 dkg kristálycukor
 1 dl tej
 10 dkg margarin
 1 cs szalalkáli
 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
 1,2 l tej
 15 dkg margarin
 25 dkg kristálycukor
 6 db tojás
 3 cs csokis puding /főzős/
A tetejére:
 vaníliás porcukor
Elkészítése:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!-J
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 623
  • e Hét: 4133
  • e Hónap: 6028
  • e Év: 56819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.