Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Gond nélkül fenyegetheti halállal a lógós purdé anyja a taná
  2014-06-11 19:24:34, szerda
 
  , Cigánybűnözés :: 2014-06-11. 16:27
Gond nélkül fenyegetheti halállal a lógós purdé anyja a tanárnőt, csak felfüggesztettet ér

Gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy asszonyt, aki megfenyegetett egy pedagógust.
Zoom
Illusztráció - ártatlan, veszélytelen cigányasszonyok
Jónáné Pocsai Edit hajdú-bihari főügyész tájékoztatása szerint a Debreceni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt állított bíróság elé egy 31 éves hosszúpályi asszonyt.
A gyanúsított egy hosszúpályi általános iskolában életveszélyesen megfenyegetett egy pedagógust, mert az nem fogadta el a szülői igazolást, amellyel lányának sorozatos iskolai hiányzásait kívánta igazolni. A fenyegetéssel azt kívánta elérni, hogy az iskolai nyilvántartásban a lányának ne legyen igazolatlan hiányzása, a nő ugyanis attól félt, hogy emiatt elveszíti a családi pótlékot.
Bár a fenyegetés alkalmas volt arra, hogy félelmet keltsen a pedagógusban, ennek ellenére sem igazolta a hiányzást - mondta Jónáné Pocsai Edit.
(Szoljon nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129056/#ixzz34Luhn4v7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy hithű kommunista őszinte levele Kövér Lászlóhoz
  2014-06-11 19:21:10, szerda
 
  Egy hithű kommunista őszinte levele Kövér Lászlóhoz

Tisztelt Kövér Úr!

A hortobágyi templomban 2013. június 22-én elhangzott beszéde igen érdekes gondolatokat ébresztettek bennem. Ön akkor úgy fogalmazott, hogy ,,mi magyarok saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi Mátyáson át Kádár Jánosig". Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos Ön is, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjának volt a munkatársa. Emlékszik már?

De tudja, még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok száz kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig Ön karrierista nyikhajként - a többi rendszerváltó banditához hasonlóan -csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.

A tragédia az, kedves Kövér úr, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat, addig Ön gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázza egykori sorstársait, elvtársait. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, Ön viszont - már ne is haragudjon véleményemért - szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senki, akit a beszédében említett: az új kapitalista világban a politikai pályafutása érdekében, a hatalom kedvébe járva a legelszántabb módon gyalázza azt a rendszert, amely Önt kitaníttatta és próbált magából embert faragni. Sajnos nem sikerült, de erről azt hiszem, hogy nem mi tehetünk.

És most jól figyeljen, Kövér úr, mert talán még nem késő tanulni Önnek sem: hadd emlékeztessem arra, hogy az I.világháború után a kommunisták védték az országot a trianoni gyalázat ellen, és nem a kommunisták, hanem a hazánkkal hadiállapotban lévő Franciaország fegyverezte és öltöztette fel azt a martalóc rablóbandát, amely nem az országot védte, hanem legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst, akiről akit leginkább Ady Endre költőnk szavaival lehet jellemezni a legjobban: ,,Úrnak,Magyarnak egyként rongyot". Maguk épp olyanok, mint Horthy Miklós volt. Az egyetlen különbség az, hogy Önök nem küldtek halálba egy millió magyart úgy, ahogyan azt nagy példaképük tette a II. világháború idején. ( bár nem vagyok abban biztos, hogy ezt nem tennék meg szívesen)

Befejezésük csak annyit szeretnék még írni, hogy nemcsak a kommunistákból jutott a legalja. Pontosabban nem a kommunistákból jutott a legalja, hanem Önökből. Végtelenül sajnálom szegény országunkat, hogy politikai elitünk Önhöz hasonló köpönyegforgató, hataloméhes és képmutató, bukásra ítélt emberekből áll.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzentek a lengyelek: Dziękuję nertárs Gulasz!
  2014-06-11 07:52:05, szerda
 
 
2014.06.11. 05:30
Üzentek a lengyelek: Dziękuję nertárs Gulasz!


Megvan a magyar közéletnek a maga slampos bája, amivel vidám pillanatokat tudunk okozni barátainknak. Mikor egy megbeszélés késői szünetében fölugrasz a netre megnézni mi a pálya itthon, és nem lepődsz meg, hogy a kormány igyekszik minimalizálni az új adó okozta veszteséget a

csatlósainál, majd minden igyekezeted ellenére hangosan felröhögsz, mikor a mindenre kapható és bármire hajlandó főlakájt megszégyenülni látod, akkor azért a körülötted téblábolók megkérdezik: vajon minek örülsz ennyire?

Te meg elmeséled a reklámadó sztorit Gulyás reggeli szemforgatásával és délutáni lebőgésével együtt.

x faktor.jpg

Aztán meg nézed, ahogy elszabadul az üvöltős röhögéspokol, amiben egymásra licitálva azt találgatják, Gulasz' nertárs hitelességi bizonyítványának mennyit árthat a pöcegödör alján strandolás? Mikor mondom nekik, hogy nyugi, a kiscsávó azt már a tejfogaival együtt elvesztette, kicsit elkomorulnak, de azért megkérnek valahogy mindenképpen adjam át: Köszönik a felejthetetlen perceket!


http://varanus.blog.hu/2014/06/11/uzentek_a_lengyelek_dzi_kuj_nertars_gulasz



Gulyás Gergely ingyenjeggyel nézte az X-Faktor döntőjét, most szerinte káros
propeller.hu, tegnap, 20:28 9 hozzászólás

http://propeller.hu/itthon/2939470-gulyas-gergely-ingyenjeggyel-nezte-faktor?utm_ source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Ingyenjeggyel%20n% C3%A9zte%20az%20X-Faktor%20d%C3%B6nt%C5%91j%C3%A9t%2C%20most%20szerinte%20k%C3%A1 ros


Személyesen nézte meg az X-Faktor döntőjét Gulyás Gergely az RTL Klub stúdiójában, még 2011-ben. Gulyás Gergely szerint a kereskedelmi műsorok nagy társadalmi károkat okoznak. A politikus az RTL-nek elismerte, hogy valóban élőben nézte a műsort, mégpedig a csatorna vendégeként, ám ez szerinte nem ellentmondás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Moszad kémikusai Odesszában (videóval)
  2014-06-11 07:44:53, szerda
 
  A Moszad kémikusai Odesszában (videóval)
2014. június 10. - 08:08


Az alábbi videókon az odesszai vérengzés ideje alatt készült beszélgetés látható. A felvételt a “Times"-forgatócsoportja készítette, google glass szemüveggel. Az egyik videó csak angol nyelvű.

Az eredeti cime: “A Moszad kémikusai gyilkoltak május 2-án Odesszában. Bizonyíték" Az eredeti videót már törölték

A videón nyilatkozó “szakember" kettős állampolgárságú. USA-izraeli. Pólóján a felirat: “Szeretem a kémiát".
(Külön érdekessége a videónak, amikor a riportalany egyik ismerőse odafut, és vodkát ajánl. Vodkát ÍGY TÁLALNI? Mellette műanyagflakon? Jah! Vagy abban van a kísérő?)
Izraelből érkezett Odesszába. Segíteni! (Kinek?)
Arra a riporteri kérdésre pedig, hogy ki van-e ő képezve a segítségre, így válaszol: IGEN! A HADSEREGBEN!

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nyilatkozó amerikai-izraeli KETTŐS állampolgár, és NEM UKRÁN! Tehát az ukrán hadseregben nem képezhették ki!

A videók megnézése után pedig ki-ki olyan következtetést vonjon le, ami neki jólesik!

Mint ismeretes, Odesszában a Szakszervezetek Házába bemenekült orosz-ajkú aktivistákra-többségük a KPU-tagja volt-először légzésbénító vegyi anyagot engedtek, majd rájuk gyújtották az épületet. A gáztámadást túlélő, és a tűz elől az ablakokon át menekülni igyekvőkre módszeresen lövöldöztek lentről. Akik kijutottak, azokat nemes egyszerűséggel vasrudakkal, kövekkel, és mindenféle ütleggel agyonverték.
A Kijevből közvetlenül irányított, és a “Jobb Szektor" fasisztái által véghezvitt oroszellenes pogromnak a legutolsó adatok szerint 102 halottja volt.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s7tH1K_UWdE

Moszad kémikus készítette az odesszai légzésbénító gázt, mielőtt elégették az embereket? (videó)

Hírfigyelő Szolgálat - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2014/06/10/moszad-kemikusai-odesszaban-videoval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OLCSÓ, TAKARÉKOS ÁLLAm
  2014-06-11 07:37:51, szerda
 
  2014-06-10. 21:30
Negyvenegy államtitkáruk lesz Orbánéknak

Negyvenegy államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor miniszterelnök Áder János államfőnek - derül ki abból a dokumentumból, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez kedden.
A kormányfő javaslata szerint közigazgatási államtitkárként dolgozna június 15-étől Biró Marcell a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Czepek Gábor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, Molnár Zoltán az Igazságügyi Minisztériumban, Simon Attila István a Földművelésügyi Minisztériumban és Vidoven Árpád a Miniszterelnökségen.
Június 15-ei hatállyal Kontrát Károly, Pogácsás Tibor és Tasnádi László lehet a Belügyminisztérium államtitkára. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában lehet a legtöbb államtitkár: június 15-étől Czibere Károly, Czunyiné Bertalan Judit, Hoppál Péter, Rétvári Bence, Simicskó István, Soltész Miklós és Veresné Novák Katalin, június 24-től pedig Zombor Gábor töltheti be ezt a posztot az Emmiben.
A kormányfő a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárává javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal Bitay Márton Örsöt, Czerván Györgyöt, Nagy Istvánt, V. Németh Zsoltot és Zsigó Róbertet.
A Honvédelmi Minisztériumban államtitkára lehet Vargha Tamás - szintén június 15-ével -, míg az Igazságügyi Minisztériumban pedig Répássy Róbert 15-étől, Berke Barnabás és Patyi Gergely Sándor 16-ától láthatja el az államtitkári feladatokat.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává Orbán Viktor Balatoni Monikát, Győri Enikőt, Mikola Istvánt, Szabó Lászlót és Szijjártó Pétert javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal.
A Nemzetgazdasági Minisztériumban ugyanezen időponttól államtitkár lehet Banai Péter Benő, Czomba Sándor, Orbán Gábor, Rákossy Balázs és Tállai András, július 2-ától pedig Glattfelder Béla.
Június 15-étől államtitkárként dolgozhat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban Aradszki András, Fónagy János, Hegmanné Nemes Sára és Szabó Zsolt, július 1-jével pedig Tasó László.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129029/#ixzz34J2h18n8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természetesen a judapesti irodalmi fesztiválon is jelen lesz
  2014-06-11 07:35:52, szerda
 
  2014-06-11. 07:18
Természetesen a judapesti irodalmi fesztiválon is jelen lesz a "magyartartásról" "hangjátékot" író Esterházy

Indul az ötnapos irodalmi fesztivál Budapesten, a csúcspont idén is a szombati Irodalom Éjszakája - adja hírül az MTI, alább folytatódik a beharangozó.
Rambo Nagy Lászlóval, az irodalom a zenével és a tánccal, az olvasó pedig olyan kortárs írókkal, költőkkel találkozhat Budapesten a ma kezdődő, ötnapos irodalmi fesztiválon, mint Esterházy Péter, Háy János, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina vagy Závada Pál.
A Margó nyitásaként ma délután a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett Boldizsár Péter munkáival ismerkedhet meg a közönség a kortárs irodalmi fesztivál központjául szolgáló Petőfi Irodalmi Múzeumban, az eseményen az internetes sikertörténetet irodalmi perspektívába helyezik a szervezők. Az alkotó interneten nemrég megjelent videóiban híres filmekben szavalnak a szereplők magyar verseket, így például Nagy László Ki viszi át a szerelmet című művét a John Rambo című filmből vett részletben a címszereplő adja elő.
A kortárs szerzők azonban maguk olvasnak majd fel műveikből, így a fesztivál alatt az érdeklődők olyan alkotókkal futhatnak össze az ingyenes rendezvény számos helyszínén, mint Kukorelly Endre, Takács Zsuzsa, Finy Petra, Térey János vagy Závada Pál. Rakovszky Zsuzsa a Margón mutatja be Szilánkok című, Magyarország 20. századi történelmét összefoglaló új regényét, és Hankiss Elemér A befejezetlen ember című művét is itt ismerheti meg az olvasó.
A fesztivál első napján az irodalom nemcsak a filmmel, de a zenével és a tánccal is találkozik: este Grecsó Krisztián Megyek utánad című regényét előbb Dés László szaxofonja és Dés András különleges ütőhangszerei mesélik tovább, majd az író balettművész öccse, Grecsó Zoltán mozdulataiban éled föl.
A művészetek később is sokszor társulnak majd: csütörtökön Háy János és Beck Zoltán (30Y) a szépirodalom és a popkultúra határbontására készül, szombaton Kollár-Klemencz László Erdős Virág verseit megénekelve ad koncertet - ami a szerzőpáros Legesleg című lemezének a bemutatója is lesz - vasárnap pedig Lackfi János verseit Lovasi András interpretálásában ismerheti meg a közönség.
A Margó fesztivál csúcspontja idén is a szombati Irodalom Éjszakája, amikor 21 kortárs szerző - mások mellett Esterházy Péter, az idei Aegon-díjas Kun Árpád, Tóth Krisztina, Bereményi Géza és Bartók Imre - tart felolvasást például elhagyatott üzlethelyiségben, történelmi emlékhelyen, régi üzletházban vagy divattervező műhelyben.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129035/#ixzz34J1y0dsl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ránk szakad az egész nyugdíjrendszer
  2014-06-11 07:24:38, szerda
 
  Ránk szakad az egész nyugdíjrendszer

2014. június 10., kedd, 17:09 • Utolsó frissítés: 13 órája
Szerző: hvg.hu


Később lehet majd nyugdíjba menni, ráadásul alacsonyabb lesz a nyugellátás összege is. Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója szerint az is komoly probléma, hogy a mostani fiatal 20, 30 éves generációnak nincs elég gyermeke, így a felosztó-kirovó rendszerben nem lesz elég járulékfizető. A vezető kutató egy interjúban fejtegette a magyar nyugdíjrendszer hibáit, és hogy milyen irányba is lehetne fordulni a javítás érdekében.

"Nincs ideális nyugdíjkorhatár, ez attól függ, hogy milyen a társadalom korszerkezete, és milyen felhalmozásai vannak a nyugdíjba vonulóknak. Magyarországon gyorsan javulnak az életkilátások, emelkedik az élettartam, kitolódik a nyugdíjba vonulás életkora" - mondta Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója a Privátbankár.hu-nak adott interjújában. A vezető kutató szerint mindez alapot ad a korhatáremelésre, de ha ezzel nem tart lépést az oktatási rendszer és felnőttképzés, akkor az elavult végzettségű emberek nem igazán találnak majd munkát, vagy csak nagyon olcsón.

Gál Róbert Iván szerint csodák nincsenek, ha nincs kellő felhalmozás, és túl hosszú a nyugdíjban töltendő életszakasz, akkor a nyugdíjak is alacsonyak lesznek, és az aktívakat is kirabolják. Ha a következő 30 évet nézzük, akkor szerinte azt látjuk, hogy a most termékeny korban lévőknek kevés a gyereke, tehát nekik extrán sokat kell költeniük gyermekeik oktatására és tőkét kell felhalmozniuk, hogy legyen pénzük a nyugdíjba vonuláskor. A vezető kutató elmondása szerint lehetne kötelező önkéntes alapú nyugdíj-megtakarítás, de ennek az esélyei nagyon rosszak, mivel szerencsétlen nyelvet sikerült használni az utóbbi években ennek kapcsán.

A vezető kutató szerint, attól, hogy a mostani fiatalok már tudják, hogy az állami nyugdíj kevés lesz, attól még nem takarítanak meg többet. A dohányosok is tudják, hogy tüdőrákot kapnak a cigarettától, és mégsem bírnak leszokni róla - tette hozzá a kutató.

Gál Róbert Iván szerint ha elektronikusan rendelkezésre áll egy adatállomány, akkor lehet egyéni nyilvántartást csinálni, már legalább 15 éve meg meg lehetett volna csinálni, sokkal intelligensebb lenne a rendszer. A Tárki vezető kutatója szerint kellen tőkepiacokban is gondolkodni a nyugdíjrendszer kapcsán, csak azt szokták az emberek elfelejteni, hogy egy felosztó-kirovó rendszerből átállni egy felhalmozó rendszerbe, több generációba telik. A szakértő szerint ugyanakkor volt egy 15-20 éves periódus, egy demográfiai ablak, ami épp most zárul be, amikor viszonylag kicsi volt az eltartottak, és viszonylag nagy az eltartók száma. A Ratkó-gyerekek még, a Ratkó-unokák már járulékfizetők voltak, tökéletes időszak lett volna a nettó tőkefelhalmozásra. Elszalasztottuk ezt a lehetőséget Gál Róbert Iván szerint, tőke helyett adósságot halmoztunk fel.

Később lehet csak nyugdíjba menni, alacsonyabb lesz az időskori nyugellátás összege is
Fotó: AFP / Odd Andersen

A magánnyugdíj-pénztárak alkalmasak lettek volna tőkefelhalmozásra, csak rosszul kezeltük az átmeneti időszakot, amíg fizetni kellett a folyamatban lévő nyugdíjakat, de a járulékok egy részét nem fordíthattuk erre, mert felhalmoztuk. Az átmeneti hiányt adósságból fizettük, nem a fogyasztás visszafogásából. Voltak magánnyugdíj-pénztárak, amelyek tőkét halmoztak fel, és volt az államháztartás, ahol pedig gyűlt az adósság. Ez a hajó ugyanakkor most már elúszott - emelte ki a kutató.

Gál Róbert Iván szerint nem igaz, hogy nem lesz nyugdíja a mostani 30, 40 éveseknek, csak alacsony lesz, és sokat kell érte dolgozni. Nyugdíj mindig lesz egy felosztó-kirovó rendszerben. Nem rakétatudomány szerinte arra rájönni, hogy az aktív korúak nyugdíja nem abból lesz, amit az öregebbeknek fizettek, hanem abból, amit a náluk fiatalabbaknak. Mindaddig, amíg a felosztó-kirovó rendszer nem számítja be a gyereknevelést, folyamatosan vágja maga alatt a fát. És nem csak itt, hanem a világon mindenhol - tette hozzá a kutató.

A vezető kutató szerint mindemellett meg kellene szüntetni azt, hogy ha a nyugdíjrendszerről beszélünk, mindenki kizárólag a mostani nyugdíjasokra gondol, nem pedig a járulékfizetőkre. Intelligens, diplomás fiatalemberek időről időre mozgalmakat indítanak, hogy legyen vége a felosztó-kirovó rendszernek, de nem tudják, hogy nem a rendszer szúr ki velük, hanem ők szúrnak ki magukkal, mert nincs gyerekük - hangsúlyozta Gál Róbert Iván. Szerinte az egyéni felelősségre kormányzati politikával is rá lehet segíteni. A kutató szerint azonnal meg kellene szüntetni azt a nyelvet, ami gyanússá teszi a tőkefelhalmozást, meg a tőkefelhalmozó szervezeteket, ezeket inkább versenyeztetni kellene egymással a jobb eredmény érdekében.


http://hvg.hu/gazdasag/20140610_Rank_szakad_az_egesz_nyugdijrendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idén sem közölte a KSH, hányan élnek a létminimum alatt
  2014-06-11 07:22:36, szerda
 
 
Idén sem közölte a KSH, hányan élnek a létminimum alatt

2014. június 09., hétfő, 14:31 • Utolsó frissítés: 2014. június 09., hétfő, 15:59
Szerző: hvg.hu



Egy egyedülálló felnőttnek tavaly 87 510 forintra volt szüksége ahhoz, hogy megéljen, míg egy kétgyerekes családnak 253 779 forintra - derül ki a KSH pénteken kiadott, az MTI által azonban nem közölt Létminimum, 2013 című kiadványából. Az idén sem derült ki, hogy hányan élnek a létminimum alatt.

A KSH mintegy negyedszázada minden évben közli, hogy mennyi pénzre lenne szüksége egy átlagos felnőttnek, illetve családnak Magyarországon ahhoz, hogy megéljen: 2013-ban egy egyedülálló felnőttnek 87 510 forint volt a létminimum, egy két felnőttből és két gyerekből álló családnak 253 779 forintra volt szüksége, míg egy egyedülálló nyugdíjas 78 759 forintból tudott volna megélni.

A létminimum értéke 2012-höz képest minimálisan nőtt, akkor 85 960 forintra lett volna szüksége egy felnőttnek a megélhetéshez.

A KSH az élelmiszer-fogyasztás normatívájának meghatározásával, vagyis az élelmiszer-fogyasztás és az élelmiszerárak alakulásának figyelembevételével számolja ki a létminimumot, a számításaik szerint 2013-ban havonta 24 099 forint volt egy aktív korú felnőtt élelmiszer-normatívája.

Az Európai Unió szegénységre és kirekesztődésre vonatkozó összehasonlításaiban a jövedelmi alapú, relatív megközelítés az elfogadott. Ennek során a tagországok az úgynevezett OECD2 ekvivalencia-skálát alkalmazva, a medián jövedelem 60 százalékában határozzák meg azt, hogy a jövedelmei alapján ki számít szegénynek. Ennek értéke 2012-ben 66 399 forint volt, az akkori adatok szerint 14 százalék élt ez alatt.

A minimálbér ma Magyarországon január elseje óta bruttóban kifejezve 101 500 forint, ez azonban nettóban mindössze 66 483 forintot jelent, vagyis még az idei nettó minimálbér is messze alatta marad a KSH által meghatározott egy főre jutó tavalyi létminimum-összegnek.
Fotó: Stiller Ákos

Bár korábban a KSH a létminimumról szóló számításai mellett közzétette azt is, hogy hányan élnek a magyar társadalomban a létminimum alatt, már harmadik éve nem tartalmazza a jelentése az erre vonatkozó információkat. 2011-ben, amikor utolsó alkalommal tették ezt közzé, a 2010-re vonatkozó jelentésükben az állt, becsléseik szerint a magyar lakosság 37 százaléka kevesebbet keres, mint amennyi a létminimum összege. A 2011-es és 2012-es létminimum értékekről szóló anyag a KSH honlapján a Kiadványtárban jelenleg nincs is felsorolva, bár amúgy elérhetőek az interneten a keresőkből.

A Tárki 2013 májusában közzétett adatai szerint 2012-ben a teljes népességen belül 17 százalék volt azok aránya, akiknek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladta meg a havi 66 ezer forintot.

Tavaly, miután a Korózs Lajos MSZP-s politikus többször is kérdőre vonta a KSH-t, hogy miért nem közli a létminimum adatait, júliusban az adatok közlése után a szervezet határozottan visszautasította, hogy kormányzati nyomásra ne tette volna közzé hónapokig a 2012-es adatokat.


http://hvg.hu/gazdasag/20140609_Iden_sem_kozolte_a_KSH_hanyan_elnek_a_let


Nyilván nem merik közzétenni az adatokat,és a létminimum összegét sem,mert félnek,kitörne azonnal valami lázadás.De ez valódi rabszolgaság,amiben tart minket az EU. Annyi fizetése sincs a fél országnak,hogy normálisan meg tudjon élni belőle.87 ezer éppen hogy kajára meg rezsire elég,hol van még a ruházkodás,és mi van,ha beteg lesz valaki? Én csodálkozom,hogy tűri ezt mindenki,hogy nincs egy ember,aki felnyitná a többiek szemét,és ki lehetne harcolni a rendes béreket.Egy pár nap munkaszünet nem tenne jót a multiknak,hamar belátnák,hogy fizetni kell



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 310
  • e Hét: 649
  • e Hónap: 4394
  • e Év: 157890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.