Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Lázár százmilliárdokat von el a fővárostól - Tarlós leállít
  2014-06-12 21:28:02, csütörtök
 
  2014-06-12. 21:23
Lázár százmilliárdokat von el a fővárostól - Tarlós leállítaná a 3-as metrót

Százmilliárdos forrásoktól eshet el a főváros a következő hét évben - írja az Index. A lap szerint Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid, közép- és hosszú távú fővárosi uniós projekteket, egyúttal le is húzta őket a listáról.
A lap szerint a lépésnek a következő beruházások esnek áldozatul:
- a 3-as metró felújítása
- a villamosjármű-beszerzés folytatása
- a kisföldalatti járműcseréje
- a 2-es metró és a HÉV összekötése
- a 4-es metróhoz kapcsolódó kelenföldi buszterminál és P+R parkoló
A lap szerint a 2014-2020 közötti közlekedési operatív programban egyetlen fővárosi projekt sem szerepel. Az elsőrendű közlekedésfejlesztési prioritás a Szeged-Hódmezővásárhely-villamosvonal lett. Többen már Lázár-Tarlós-háborút emlegetnek a Fideszben az Index szerint, Tarlós István állítólag kemény hangú levelet is írt a kancelláriaminiszternek, de bízik abban, hogy Lázár belátja: egy esetleges 3-as metrón történt katasztrófáért ő viseli majd a felelősséget.
Tarlós egy korábbi, a Vs.hu-nak adott interjújában így fogalmazott: "ha nem történik meg ez a felújítás, akkor én bizony le fogom állítani a metrót, és nem érdekel semmilyen politikai skandalum, nem fogok egyetlen emberéletet sem kockáztatni emiatt".
A Miniszterelnökség csütörtök este közleményben reagált az Index állításaira. Azt írták, a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban, ahogy más országokban sem. A Miniszterelnökség szerint a forráselosztás tekintetében "elmentünk a falig", és egy felelős városvezető ebben a helyzetben egyet tehet: Brüsszelbe utazik lobbizni.
Azt is közölték, hogy a kormánynak kiemelten fontosak a budapesti fejlesztések, ezért a kabinet élt az Európai Bizottság által felkínált lehetőséggel, hogy a fejletlen régiók rendelkezésére álló forrásokat, a vidéki városok számára elérhető uniós pénzek három százalékát budapesti fejlesztésekre csoportosítsa át.
(Index - Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129114/#ixzz34SGIhqP5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debrecenben konferenciáznak a zsidók arról, hogy a magyar tá
  2014-06-12 21:07:23, csütörtök
 
  2014-06-12. 18:50
Debrecenben konferenciáznak a zsidók arról, hogy a magyar társadalom még mindig nem hajlandó szembenézni szörnyűséges bűneivel

Csaknem harminc határon túli és mintegy negyven hazai zsidó hitközség képviselőinek részvételével kezdődött meg a debreceni hitközség és határon túli testvérhitközségei 15. nemzetközi konferenciája csütörtökön a Debreceni Egyetemen.
Zoom
Az idei találkozót a "magyarországi holokauszt" 70. évfordulójára emlékezés jegyében szervezték - közölte Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke a megnyitón.
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke hangsúlyozta, a "holokausztban történtek ellenére", a "magyarországi zsidóság kétharmada elpusztításának dacára" ma Kelet-Közép-Európa legnagyobb zsidó közösségét mondhatják magukénak, "a magyarországi zsidó közösség él, sokszínű aktivitásával jelen van a hazai és a nemzetközi zsidó életben".
A Mazsihisz elnöke fontosnak nevezte, hogy "néhány hónapja a zsidó közösség - a háborút követően talán először - felemelte fejét, kiállt határozottan álláspontja és értékrendszere mellett, talán először váltunk újra büszke, egyenes tekintetű közösséggé". "Ez talán az elmúlt egy esztendő legjelentősebb változása" - fűzte hozzá.
Zoom
Heisler András a továbbiakban a "múlttal való szembenézés fontosságáról" beszélt. Kijelentette: negyven évig a politika tudatosan "elhallgatta a történelmet", a rendszerváltás óta pedig "nem volt bátorságunk a kérdéssel őszintén szembenézni".
"Pártokon átívelően voltunk gyávák, és ez mindnyájunk súlyos történelmi felelőssége" - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy most, az utolsó kerek évfordulón, "amikor még velünk van a túlélők nemzedéke, valami talán elkezdődött".
Heisler András szerint "a társadalom képtelen az érdemi párbeszédre", mindenki a saját igazát hajszolja, s közben nem képes a másikra odafigyelni, de ami még súlyosabb, maga a hatalom nem képes a más vélemények befogadására.
"Az emlékműnél, Szakálynál és a Sorsok Házánál pedig ez történt, s a következményeit mindenki ismeri. Nem jó ez senkinek, káros a hazánknak, káros a közösségünknek is" - utalt a Mazsihisz elnöke a közelmúlt vitatott, a zsidóságot is érintő politikai kérdéseire.
Ugyanakkor bizakodásának is hangot adott, mert - mint fogalmazott - "mára mindenkinek, így talán a hatalomnak is világossá vált: a Mazsihisz zsidókérdésekben nem helyettesíthető és nem megkerülhető". "Ez független az emlékmű jövőjétől, mindenesetre biztató, hogy Gábriel még mindig nem talált oda a Szabadság térre, és a sas sem szállt le Reagan elnök szobra mellé" - jegyezte meg, utalva a német megszállás magyarországi áldozatainak a budapesti Szabadság térre tervezett emlékművére.
Heisler András pozitív jelnek nevezte azt is, hogy "a történelemkönyvek átdolgozása a zsidó szempontok figyelembevételével megkezdődött", s végezetül az "oktatás és a normális párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet".
Zoom
Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnöke arról beszélt, hogy meg kell teremteni az egykor "Magyarországra oly jellemző együttélést", hogy "egy boldog, sötét árnyaktól mentes országban éljünk".
Kijelentette: az események feldolgozása "nekünk, magyar zsidóknak így hetven év távlatából még mindig nehéz".
"Közöttünk élnek még azok a honfitársaink", akik túlélték a "holokauszt borzalmait", és az emlékek a mai napig is kísértik őket, "közöttünk vannak még közel nyolcezren, és aggodalommal tekintenek a környező világra".
"Közös feladatunk nekünk, magyaroknak, magyar zsidóknak, hogy ezt az aggodalmat eloszlassuk. Eloszlassuk az aggodalmukat a jövő építésével, a fiatalok nevelésével, a zsidó élet felvirágoztatásával, a zsinagógák megtöltésével. Eloszlassuk az aggodalmukat azzal, hogy gyermekeinket büszke öntudatos magyar zsidókká neveljük" - mondta a debreceni konferencián a Mazsök elnöke.
A debreceni és határon túli testvérhitközségeik vasárnapig tartó 15. találkozója péntektől a hitközség székházában, és a Pásti utcai zsinagóga melletti művészetek udvarában folytatódik.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129108/#ixzz34SA3JWP9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán még tovább akarja "javítani" a kapcsolatokat az izrael
  2014-06-12 20:39:17, csütörtök
 
  2014-06-12. 16:43
Orbán még tovább akarja "javítani" a kapcsolatokat az izraeli gyarmattartókkal

A kutatás-fejlesztés és a gazdaság területén javítható leginkább Magyarország és Izrael együttműködése - hangzott el a miniszterelnök és Uzi Landau izraeli idegenforgalmi miniszter csütörtöki megbeszélésén az Országházban.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor kormányfő a zsidó állam budapesti nagykövetével együtt fogadta az izraeli kormánytagot.
A megbeszélésen kölcsönösen előnyösnek nevezték a két ország kapcsolatainak további elmélyítését.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129099/#ixzz34S3qdxkv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 515
  • e Hét: 2437
  • e Hónap: 6182
  • e Év: 159678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.