Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
ezotéria
  2014-06-16 20:52:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
ráncok
  2014-06-16 20:22:17, hétfő
 
 



A RÁNCOKTÓL VALÓ MEGSZABADULÁS TERMÉSZETES MÓDJA

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ha egyszer már ráncos lett az arcuk, akkor nincs mit tenni. Valójában azonban egy elég sokat lehet tenni ellenük.Nyilvánvaló, hogy a jó táplálkozás és a belső tisztaság kulcsfontosságú része az egyenletnek és az sem ritka, hogy egy tonna gyümölcslé és sok nyers élelmiszer fogyasztásával a ráncok kisimulnak. Természetesen kiinduló pontunk itt is az egészséges életmód azért, hogy fiatalok és a betegség-mentesek maradjunk. Van azonban egypár dolog, amit helyileg is megtehetünk ráncaink kisimitásáért.
KÓKUSZOLAJ, CÉKLA, SÁRGARÉPALÉ

A kókuszolaj egy olyan csodálatos olaj, amelyről jól ismert, hogy újjáépíti a bőrszövetet kívülről és belülről is, ezért nagyon hasznos lehet használata mind helyileg és belsőlegesen is a ráncok megszüntetésére. A kókusz olaj mind hidratáló és kötőszövet újraépítő. A ráncok fő oka a kötőszövetben fellelhető károsodásokban keresendő.

Egy kis sárgarépa és cékla-lé a bőrből rendszeresen eltávolítja a ráncokat. Az A-vitamin a sárgarépalében csodálatos hatást fejt ki a bőrre. A cékláról is ismert már régóta, hogy a DNS javításban is szerepet játszik. Így az lokálisan is hat, hogy újjáépítse a sérült bőrszövetet, ami gyakran okoz ráncokat.

A sárgarépa és a cékla-lé, kókusz olajjal kombinálva növelik egymás hatásmechanizmusát. A kókusz olaj nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik, igy jó hidratáló is egyben. Csak egy evőkanálnyi szükséges helyileg ezekből a levekből minden alkalommal és természetesen minden esetben meg lehet inni a maradékot amit már nem használtunk fel. 10 perc hatóidő után öblítsük le bőrünket. Kis masszirozással segithetjük a felszivódást minden alkalommal. Ha megszáradt az arcon a levek keveréke, lehet belőlük pótolgatni amig a 10 perces hatóidő le nem telik.

HÁMLASZTÁS




Miután egy ideig a bőr állagát a kókusz olaj és gyümölcslevek keverékével feljavitottuk, ajánlott leradírozni a bőrt, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket. Használhat mosdókesztyüt vagy egy kissé éretlen ananász levét erre a célra. Az ananász bromelain enzimet tartalmaz, amely természetes módon leszedi a bőr felső rétegét helyileg alkalmazva és ily módon felszínre kerül az új, friss bőr Az ananászlé könnyedén felveszi a versenyt a legdrágább SPA kezelésekkel is.

Ananászlével való bőrradirozáshoz csupán néhányszor alkalmazza az ananászlevet egy kis kókusz vagy olívaolajjal összekeverve. Néhány perc dörzsölés után előfordulhat, hogy az elhalt bőr rétegei látványosan is kezdenek leválni kis bőrdarabkák formájában. Csak öblítse le bőrét és kenje be azt egy réteg kókusz vagy olíva olajjal, hogy megmaradjon a kellő hidratáláció.

Bár lehet, hogy nem képes megszabadulni az összes ránctól így, de 50 vagy 60 százalékuknak biztosan búcsút mondhat. Természetesen, minél többet alkalmazza ezen gyümölcslevek és kókuszolaj keverékét, annál kifejezettebb lesz hatásuk.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gingko
  2014-06-16 12:59:53, hétfő
 
 



A Ginkgo biloba vagy páfrányfenyő levelei flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaznak. A gyógyászatban nagyon sokoldalúan használható, többek között agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására. Jótékonyan hat a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre. A kutatások szerint hatásos enyhe és közepes depresszió kezelésére, valamint impotencia és Alzheimer-kór ellen. A homeopátiában mandulagyulladás és fejfájás gyógyítására alkalmazzák.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
eperhabos különleges sütemény
  2014-06-16 12:47:14, hétfő
 
 



Epres-habos-morzsás linzerszelet

Hozzávalók:

egy 30 x 20 cm-es tepsihez:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
0,5 dl hideg víz

A töltelékhez:
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 db tojásfehérje
2 csomag vaníliás pudingpor
1 dl olaj (pl. mogyoróolaj, étolaj...)
csipet só
50 dkg eper

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Szükség esetén, ha túl száraz lenne, gyúrás közben apránként öntsük hozzá a hideg vizet. Könnyen nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk.

Ezután csippentsük le a tészta 1/3 részét, tegyük be a fagyasztóba legalább 1 órára (mindenképpen a fagyasztóba tegyük, hogy jó kemény legyen a tészta, mert csak akkor tudjuk majd lereszelni).

A maradék tésztát nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe (én a sütőpapíron nyújtottam ki a tésztát tepsi méretűre, majd a papírral együtt könnyedén bele tudtam emelni). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük elő a tésztát aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt rákanalaznánk a habos tölteléket.

A töltelékhez az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, először kanalanként szórjuk hozzá a porcukrot. Ezután szórjuk hozzá a pudingport, majd amikor már jó kemény a hab, csorgassuk hozzá az olajat, és verjük még 1-2 percig.

A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután szórjuk a hab tetejére a feldarabolt epret, majd vegyük ki a fagyasztóból a félretett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá az eper tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, tegyük rácsra, és hűtsük ki teljesen a süteményt.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

forrás: Táltos1 blogja
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
MARHA sült római tálban
  2014-06-16 12:44:18, hétfő
 
 



Marhasült római tálban

Hozzávalók:

70 dkg marhahátszín
2 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
1,5 dl húsleves
1 evőkanál paradicsompüré
mustár
vaj

bors

Elkészítés:

A római tálat hideg vízbe beáztatjuk.

A marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsompürét elkeverjük a húslevessel.

A római tál aljára vajat teszünk, ráfektetjük a húst, azután vajat morzsolunk rá. Mellé helyezzük a hagymát, beborítjuk a szalonnaszeletekkel, majd leöntjük a paradicsomos húslevessel.

A tálat lefedjük, hideg sütőbe toljuk, majd a sütési fokozatot mérsékeltre beállítjuk, kb. 2 óráig sütjük.

Ha a hús jól átsült, kivesszük a tálból, és a lét átpaszírozzuk. Tejföllel gazdagítjuk és összeforraljuk.
A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, sós burgonyával tálaljuk.

forrás: taltos1 blogja
 
 
0 komment , kategória:  főételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 3376
  • e Hónap: 7780
  • e Év: 39509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.