|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 24
|
|
|
|
2014-06-17 21:41:52, kedd
|
|
|
Hozzávalók egy 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg finomliszt
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
25 dkg kristálycukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
keserű kakaópor |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2014-06-17 14:58:54, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
12 dkg vaj,
5 dkg cukor,
4 tojás sárgája,
3 evőkanál tej,
csipetnyi só,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
2 dkg élesztő;
tetejére:
8 evőkanál barackíz,
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
10 kg dió
Elkészítése: a lisztben elmorzsoljuk a vajat, közepébe mélyedés csinálunk, beletesszük a tojássárgát, a cukrot, a sót, a citromhéjat és a tejben elmorzsolt élesztőt. A masszát jól összedolgozzuk, kinyújtjuk és sütőpappírral bélelt, 25x38 cm-es tepsibe rakjuk, majd 30 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben, 15 percig elősütjük, majd kivesszük és lekenjük baracklekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, rákenjük a tésztára és megszórjuk durvára vágott dióval. 10-15 percig visszatesszük a sütőbe. Vizes késsel szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 24
|
|
|
|
2014. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
393 db bejegyzés |
e év: |
5415 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2760
- e Hét: 14844
- e Hónap: 33817
- e Év: 262754
|
|
|