Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A hölgy ruhája komplikált szabással készült
  2014-06-19 18:19:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Ketten a vízparton
  2014-06-19 18:17:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kacsás kép
  2014-06-19 17:42:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A felboruló híd
  2014-06-19 17:31:01, csütörtök
 
  A felboruló híd

A világ egyik legkülönlegesebb hídja. Ha szerencséd van, rád is kacsint.

Nagy Britannia, Tyne-folyó. Az északi parton Newcactle upon Tyne városa, a déli parton Gateshead házai állnak.
A két települést köti össze a világ egyik legkülönösebb hídja. Felnyitható híd van több is, de ez az egyetlen, ami oldalra nyílik. Pontosabban nem nyílik: egyszerűen eldől.

A híd a magasból nézve egy szemre hasonlít, ezért kapta a szem és a kacsintó becenevet. Amikor a híd mozog, olyan, mintha kacsintana.

A híd negyven méter magas, és - bár a folyó csak 105 méter széles - az ív miatt 130 méter hosszú. lecsukott állapotban a gyalogosok öt méterrel a víztükör felett kellhetnek át. Felnyitva az ív 25 méter magas.
A folyó nem kicsi, nem is nagy, errefelé száz méter széles. De jelentős rajta a hajóforgalom. Régóta szerettek volna egy gyalogos és kerékpáros hidat, de a hajók miatt egy egyszerű híd szóba sem kerülhetett .

1996 augusztusában indítottak el egy pályázatot, 1997 februárjában a 47 pályázó közül Wilkinson Eyre Architects által benyújtott különleges formájú és funkciójú híd nyert. A kész tervek után 1999 májusában indulhatott a híd legyártása. Érdekesség, hogy a hidat nem a helyszínen építették, hanem teljesen készre szerelve készült el 10 km-re a híd leendő helyétől. 2001-ben a híd elkészült. Ünnepélyesen 2002-ben a királynő nyitotta meg. Azóta a különlegesen szép híd több jelentős díjat nyert el.

A formája miatt extrém nehéz volt a híd építése. Mérete miatt csak a gyár udvarán szerelhették össze. A munka nehézségét jól jellemzi, hogy a 126 méter hosszon csupán 3 milliméter lehetett az eltérés.

A híd elszállításához a világ egyik legnagyobb hajódaruját, az Asian Hercules II-t kellett igénybe venniük. A 10 kilométeres út egy napig tartott.

Mivel a folyó nem volt elég széles, ezért a hidat 90 fokkal elfordítva, hosszában szállították. A végleges helyén visszafordították, és milliméteres pontossággal illesztették a helyére.

A hídnak csak az alsó ágát használják a közlekedésre, a másik ferde ág az ellensúly. A felnyitás mintegy öt percig tart, a hat óriás dugattyú negyven fokban billenti meg a hidat. A rendszer olyan tökéletesen van kisúlyozva, hogy egy billentés költsége mindössze 3,5 font. Szintén érdekesség, hogy a hídon olyan szemetesek vannak, amelyek a felbillentés során automatikusan ürítik magukat.



Katt ide: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S7nXXy1NhpM

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Koalaszem - Irénke levele képpel
  2014-06-19 17:05:45, csütörtök
 
  SZIA DRAGA BARATNOM.
BOCSI HOGY ILYEN RITKAN JOVOK !
KOSZI A LATOGATAST ES A SOK SZEP AJANDEKOT.
ALDOTT ESTET,KELLEMES CSUTORTOKI NAPOT,KIVANOK NEKED!ES KEDVES CSALADODNAK.
PUSZIM KULDOM : IRENKE























------------------------------
 
 
0 komment , kategória:  képek  
Különleges a kép, a hölgy körüli övvel
  2014-06-19 14:34:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Edd nyersen is a fokhagymát!
  2014-06-19 13:16:23, csütörtök
 
  EZÉRT EDD NYERSEN (IS) A FOKHAGYMÁT! TIPPEK, RECEPTEK

Antibakteriális, gombaölő, víruspusztító és természetes immunerősítő - csak néhány kellemes "mellékhatás", amely a rendszeres fokhagymafogyasztás mellett szól. Viszonylag kevesen vannak, akik hétvégente csak úgy elrágcsálnak pár gerezddel, pedig érdemes lenne, sütve-főzve sajnos elveszíti e tulajdonságainak jelentős részét... Adunk pár tippet, hogyan lehet ügyesen elrejteni a szagot, és egy-két nyers fokhagymás receptet is olvashatsz a cikkben.

Fokhagyma gerezdekFokhagyma gerezdek
Természetes antibiotikumunk
A fokhagyma hatása akkor érvényesül leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, összerágjuk és keveredik a nyálunkkal. De milyen hatással rendelkezik a fokhagyma és miért érdemes néha szemet hunyni a szag felett?

Először is, a fokhagyma egy természetes antibiotikum, azaz baktérium ölő hatással rendelkezik. Ezenkívül kiváló gomba- és vírusölő. Értisztító hatásáról is ismert, egyszerűen kisepri a lerakódásokat, így természetesen segíthet az érelmeszesedés megelőzésében. Ezzel összefüggésben a koleszterinszint csökkentésre is használható, valamint hatásos véralvadásgátló. Ha az erek beszűkülése következtében magas vérnyomástól szenvedünk, akkor is hatékony lehet a fokhagymakúra. Mivel antioxidánsokban gazdag (C-vitamin és szelén), ezért a rákmegelőzésben hatékony fegyver lehet napi 5 adag zöldség-gyümölcs fogyasztása mellett. Előnyös egészségmegőrző tulajdonságainak köszönhetően tökéletes kiegészítő az általános immunvédelemben. Cukorbetegek is fogyaszthatják, sőt!

Ellenjavallatok, mellékhatások
Ha vérhígító gyógyszert szedünk, akkor étrend-kiegészítőként ne fogyasszunk fokhagymaolajat tartalmazó készítményt, vagy legalábbis orvosi felügyelet nélkül ne alkalmazzuk. Akiknek érzékenyebb a gyomra, náluk bélpanaszok, gyomorégés előfordulhat. A szag bizony egy sokakat elrettentő probléma lehet, de erre is megvannak a praktikák.

Hogyan leplezd el a fokhagyma szagot?
Több népi módszer is létezik a fokhagyma bukéjának enyhítésére. A petrezselyemzöld rágcsálás, a vörösbor fogyasztás vagy éppen a fahéj és a szegfűszeg mind-mind segíthet a szag elfedésében, ki-ki próbálkozzon ízlésének megfelelően. Esetleg egy kis étcsokoládéval is megpróbálkozhatunk. A rágó valószínűleg nem lesz elég, vagy csak átmeneti segítség lehet. :) Fogmosást követően még élénkebben érződik az átható illat.

Ötletek a fokhagyma nyers használatára
Fokhagymás lángos

Fokhagymás pirítós

Katalán kenyér: a pirítós kenyeret bedörzsöljük fokhagymával, paradicsommal és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.

Padlizsán krém

Avokádó krém: az avokádó belső húsát kikanalazzuk, hozzá adunk egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kis citromlevet és összeturmixoljuk vagy villával alaposan összekeverjük.

Isteni fokhagymás salátaöntet: egy pohár natúr joghurthoz hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, egy kis mustárt és olívaolajat. Bármilyen salátához tálalható, sőt héjában főtt burgonyához vagy grill húsokhoz is kitűnő mártás.

Fokhagymás olívaolaj: 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, egy fél literes üvegbe helyezünk és felöntjük olívaolajjal. 1-2 napot érleljük. Pizzák, sült húsok, tészták, saláták ízesítésre is tökéletes. Nagyon finom!

Citromos fokhagyma kúra
30 gerezd fokhagymát és 5 egész citromot (lehetőleg biót), összeaprítunk vagy összeturmixolunk. 1 l vizet hozzáadunk, jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel! Amikor ez megvan, leszűrjük és, ha teljesen kihűlt hűtőszekrényben tároljuk. Éhgyomorra fél decilitert fogyasztunk 30 napon keresztül, majd 8 nap szünetet tartunk és még egy hónapig fogyasztjuk. Immunerősítő és jó lehet érelmeszesedés megelőzésére is. Fogyasztás előtt fel kell rázni!

Forrás: antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A kutya......
  2014-06-19 12:41:22, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2014-06-19 12:40:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 645 db bejegyzés
e év: 7638 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4420
  • e Hét: 15632
  • e Hónap: 32032
  • e Év: 153905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.