Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szerelmesek ölelése
  2014-06-19 20:41:28, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Vágyódó pillantás
  2014-06-19 20:40:05, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Kalapos férfi
  2014-06-19 20:38:48, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Könnyed csók
  2014-06-19 20:37:29, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Koala tekintete
  2014-06-19 20:36:40, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Kahlil Gibran: Keveset adtok, ha csak tulajdonotokból adtok
  2014-06-19 15:23:37, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Kahlil Gibran: Aki megért téged
  2014-06-19 15:22:23, csütörtök
 
  ​


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Pásztorünnep a Hortobágyon
  2014-06-19 15:21:23, csütörtök
 
 


Link

Pásztorünnep a Hortobágyon: Link




Link

Pásztorélet a Hortobágyon: Link




Link

E-könyv: ]http://issuu.com/vinpet/docs/hortob__gy" target="_blank" >rel="nofollow"Link




Link

Hortobágy: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az egészséges táplálkozás
  2014-06-19 15:16:32, csütörtök
 
  Az alapos végiggondolás és a rögeszmés megszorítás között vékony határvonal húzódik, ha a táplálkozásról van szó. Az érzelmi evés, a falásrohamokra való hajlam és az egyoldalú diétákra való fogékonyság mind árthat a testednek - pedig egészségesen enni egyszerűbb, mint egészségtelenül!




Link

Egészséges és tudatos viszony az étellel
A tested elég egyértelmű jelekkel szolgál arra vonatkozóan, hogy mikor, mit és mennyit egyél. Ehhez azonban valamennyi érzékszerved munkájára szükség van - figyelmeztet Megrette Fletcher, az ausztrál Tudatos Táplálkozás Központ jelenlegi elnöke.
Jó hír, hogy ezek az apró nyomok mindenkinél működnek, ám rengetegen figyelmen kívül hagyják, esetleg föl sem ismerik őket. ,,Csak figyeld meg a tested reakcióját az ételekre!" - tanácsolja Megrette.




Link

Mindent lehet élvezni - mértékkel
,,Nincs tiltott étel" - jelenti ki határozottan Edward Abramson klinikai pszichológus professzor, az Emotional Eating című könyv szerzője. ,,Az élelmiszerek nem eredendően jók vagy rosszak. A sült krumpli például csak sült krumpli.
A hozzá fűződő tapasztalat, ami számít. Ez nem ítélkezés, csak kategorizáció" - magyarázza a szakember, aki szerint a kaja nagyszerű lehetőséget biztosít a test táplálására, s nem szabad rá úgy gondolni, mint ,,kell" vagy ,,tilos" címkéjű dologra.




Link

Fontos az időzítés
Abramson doktor szerint tehát semmi baj, ha időnként megkívánod a sült krumplit, a pizzát vagy a csokoládét. Célszerű viszont olyankor engedned a kísértésnek a tanácsa szerint, amikor csak kevés fér beléd - tehát nem a főétkezés legelején.
,,Ha éhezel, mielőtt a kedvencedet ennéd, egészen biztosan óriási kalóriabombát fogsz a szervezetedbe vinni. Így viszont kevesebbet majszolsz belőle, jobban élvezve az ízeket" - fejtegeti a pszichológus.




Link

Akkor egyél, amikor a tested éhes!
,,Az érzelmi evés gyakori reakció kellemetlen emocionális hatás esetén" - figyelmeztet Dr. Abramson.
A stressz és a szorongás az ösztönökre hat, ennélfogva magasabb zsír- és kalóriatartalmú fogások választására buzdít, noha legtöbbünknek nincs szüksége ilyen mennyiségű extra kalóriára.
A pszichológus tapasztalata szerint érzelmi evésnél sajnos nemcsak a pluszkilók gyűlnek, hanem a probléma megoldása is toldóik, tehát több szempontból káros a jelenség.




Link

Hagyd abba, amikor már kellemesen jóllaktál!
Az éhség és a jóllakottság egyaránt olyan érzet, ami normális körülmények között enyhén indul, majd egyre erősebbé válik az idő múlásával - taglalja Megrette Fletcher.
,,Vannak, akik képtelenek észrevenni őket egészen addig, amíg kifejezetten kínzóvá nem válnak" - teszi hozzá a szakértő. Egyfajta belső tudatosságra van tehát szükséged ahhoz, hogy a szervezeted ne ,,ordítson" rád. Egyik véglet sem egészséges, így jobb elkerülni őket!




Link

Reggelizz!
A rendszeres reggelizés emeli az energiaszintet, jobb memóriát biztosít, ráadásul csökkenti a koleszterinszintet. A reggelizők táborába tartozók ezen kívül általában karcsúbbak a társaiknál, és kisebb valószínűséggel választanak hizlaló ebédet.
,,Kezdd a napot egészséges, kiegyensúlyozott reggelivel, ami fehérjét, zsírt és szénhidrátot is tartalmaz, viszont minél kevesebb hozzáadott cukrot van benne" - javasolja Marjorie Nolan Cohn, az ausztrál Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szóvivője.




Link

Ne tarts otthon problémás kajákat!
Dr. Abramson szerint miután felismerted a saját érzelmi evési mintáidat, rögtön meg is teheted a szükséges lépéseket a felszámolásukra. Az egyik legegyszerűbb stratégia, hogy a vágyakozásod tárgyát jelentő élelmiszerből ne tarts többé otthon.
,,Ha például a jégkrém a gyengéd, amíg van belőle a fagyasztóban, úgy fogod érezni, hogy a neveden szólít" - mondja a pszichológus, aki szerint azért heti egy-két alkalommal bátran ellátogathatsz a fagyizóba.
A következő részben beavatunk az egészséges nassolás rejtelmeibe, s eláruljuk, hogyan nem érdemes összefüggésbe hozni a táplálkozást a testsúlyméréssel!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A fültisztító pálcika felhasználása
  2014-06-19 15:06:56, csütörtök
 
  Fogadjunk, hogy van nálad otthon fültisztító pálcika - de szinte csak arra használod, amiről a nevét kapta! Pedig nagyszerű segítséget nyújt a mindennapokban, elsősorban szépészeti téren. És most messze nem csak a szemfesték eldolgozására gondolunk, hanem sokkal többre.




Link

Legyél mindig illatos!
A parfümöd illatfelhője néhány óra múltán alább hagy, de semmi kedved az egész üvegcsét magaddal cipelni a táskádban? Semmi baj, a megoldáshoz csupán egy-két fültisztító pálcikára és egy visszazárható műanyag zacskóra lesz szükséged.
Mielőtt reggel elindulsz, fújd be a pálcika mindkét végét, tedd be rögtön a zacsiba, majd dobd a kis pakkot a táskádba! Ezzel a trükkel bármikor felfrissítheted magad a nap során.




Link

Fogfehérítés otthon
Azonnal fogfehérítőt gyárthatsz otthon, ha fogkrémet, hidrogén-peroxidot és szódabikarbónát keversz össze addig, amíg homogén pasztát nem kapsz. Utána mártsd bele a fültisztító pálcika végét, és töröld át vele mindegyik fogad felületét!
Egy perc után dörzsöld le a maradékot egy fogkefével. Heti néhányszor ismételd, amíg el nem éred a kívánt hatást! (Hónapokig azonban ne alkalmazd egyhuzamban, mert akkor károsíthatja a fogzománcodat.)




Link

Tökéletes szájkontúr
Nem szeretsz szájkontúr ceruzát használni, mégis jól jönne egy tipp, hogy a rúzs meg a szájfény sose ,,menjen ki a vonalból"?
A sminkkatasztrófa megelőzésére vigyél fel egy kis átlátszó púdert az ajkad körvonalára, hogy egyfajta korlátot képezzen a színező számára! Ne vidd azonban túlzásba a mennyiséget, mert akkor kiszáradhat a bőröd. Egy egészen pici éppen elég lesz.




Link

A lenövés leplezése
Néhány milliméternyit lenőtt a hajad - nem szeretnéd még újrafestetni, de fontos jelenésed van? Ne ess kétségbe, nem muszáj a fésüléssel ügyeskedned!
Válassz ki egy szemhéjpúder árnyalatot, ami illik a hajtövedhez, és a fültisztító pálcikát belemártva fuss végig a problémás részen. Ezzel ragyogóan álcázhatod a lenövést a következő mosásig.




Link

Nincs több hajfestékfolt
Unod, hogy hajfestés után mindig úgy nézel ki, akár egy dalmata, hiszen sötét foltok tarkítják az arcod és a nyakad? Semmi gond, örökre leszámolhatsz a problémával!
Hidrogén-peroxidból és szódabikarbónából otthoni eltávolító pasztát gyárthatsz, amibe fültisztító pálcikát mártva egyszerűen letörölheted a szennyeződést. A szemed környékén legyél vele nagyon óvatos, hiszen irritáló anyagról van szó!




Link

Tisztítsd ki a hajszárítót!
Amennyiben piszkos a hajszárítód belseje, sajnos csökkenhet a kapacitása, aminél fogva kisebb teljesítménnyel üzemel, és több áramot fogyaszt.
Óvatosan dugj egy fültisztító pálcikát a hátsó ventilátor részbe, hogy eltávolíthasd vele azt, ami akadályozza a levegő szabad áramlását a készülékben!




Link

Önbarnító-foltok ellen
Ha valaha is használtál már önbarnítót, pontosan tudod, mekkora bosszúságot okoznak a kézen és a körömágy környékén maradó sárgás-barnás foltok.
Ha éppen ez tántorított el a biztonságos barnulástól, most ideje újragondolnod! Eláruljuk, hogy a körömágyad, a bütykeid, a térded, a bokád és a könyököd hajlamos több DHA-aminosavat beszívni az önbarnító készítményekből. Még mielőtt beszívódhatna tehát, innen töröld le egy fültisztítóval!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 390 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3482
  • e Hét: 6918
  • e Hónap: 17932
  • e Év: 124076
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.