Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Mit kap Orbán Viktor 84. születésnapjára? Heteken belül kid
  2014-06-02 20:31:57, hétfő
 
 
Mit kap Orbán Viktor 84. születésnapjára? Heteken belül kiderülhet

Keller-Alánt Ákos 2014. 06. 02. 13:07


Az új parlament egyik első döntése lehet a paksi hitelszerződés megszavazása, már júniusban megszülethet a döntés a tízmilliárd eurós devizahitelről.

Május 28-án nyújtotta be a kormány azt a törvényjavaslatot, mely a paksi erőműbővítés pénzügyi hátterét biztosítja. Ez azt jelenti, hogy akár már júniusban életbe is léphet a hitelszerződés, melynek kifutásakor Orbán Viktor 84 éves lesz, Vlagyimir Putyin pedig éppen betölti a 95-öt.

A hitelszerződés elfogadása feltétele annak, hogy életbe lépjen az első megállapodás, melyet februárban fogadott el a Parlament, és a két ország közötti nukleáris együttműködést szabályozza, azaz eldöntötte: megépül Pakson az új atomerőmű. A hitelszerződés lesz a második szerződés, amelyet elfogad a Parlament, és ez a legfontosabb. Az építés finanszírozásán múlik ugyanis, hogy mennyire lesz drága az új blokkok megépítése, illetve mennyibe fog kerülni az ott termelt áram.

A paksi bővítést, illetve a szerződések részleteit az utolsó pillanatig megpróbálta titokban tartani a magyar kormány. Az, hogy a kormány új atomerőművek építését tervezi, nem volt titok, ám az hogy az az oroszok fogják megépíteni, csak aznap jelentették be, amikor aláírták a szerződéseket Moszkvában. Ekkor vált egyértelművé, hogy nem csak az atomerőmű építéséről nem lesz társadalmi vita, de az építést sem fogják megpályáztatni.

Az első keretmegállapodást egész hamar, két héttel az aláírás után nyilvánosságra hozták, ám a hitelszerződés körül nagy volt a titkolózás. A megállapodás részleteit a VS.hu hozta nyilvánosságra, miután az orosz parlament is aláírta azt, és kitette a honlapjára - oroszul.

A magyar kormány még ekkor is titkolózott, Lázár János például április elsején azt állította, hogy még nem fogadták el a keretszerződést, pedig egy hónappal korábban már ki is hirdették az arra vonatkozó törvényt.

Ami a hitelszerződést illeti, tulajdonképpen egy devizahitelről van szó: mintha minden magyar felvenne egy nagyjából 340 ezer forintos eurohitelt, annak minden kockázatával együtt: a hitel euró alapú, és 2047-ig fogjuk fizetni, azt most még nem lehet tudni, pontosan mekkora lesz a végösszeg forintban.
Ha nem fizetünk, jönnek a tankok?

Ennél azonban sokkal érdekesebb a hitelszerződés azon részlete, mely a vitarendezésről szól, azaz arról, hogy mi történik, ha például egyszer csak azt mondjuk hogy nem fizetjük vissza a hitelt. Nemzetközi szerződéseknél az a bevett szokás, hogy már a szerződés megkötésekor kijelölnek egy testületet, melyhez a vitás kérdésekkel fordulni lehet. Ez az úgynevezett választottbíróság jellemzően egy független, harmadik országban lévő testület, és döntését kötelező érvénnyel elfogadja mindkét fél, hiszen a szerződésben ezt vállalja.

Nem így a paksi hitelszerződés esetében: ebben ugyanis nincs szó választott bíróságról, a vitás kérdésekben a két szerződő félnek (magyar részről a Nemzetgazdasági Minisztérium, orosz részről pedig a Pénzügyminisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium) kell megállapodnia. Végül is dűlőre kell jutniuk, és ez valószínűleg inkább az erősebb fél szempontjainak érvényesülését jelenti majd, vagyis nem Magyarországéit. A magyar kormány nem adott meggyőző magyarázatot arra, miért engedte el azt a lehetőséget, hogy a vitákat egy független válaszottbíróság tárgyalja.
hozzászólok
hozzáteszek

még több komment
Az utolsó pillanatban

A múlt héten arról is beszámoltunk, hogy az utolsó pillanatban kötöttük meg a szerződést. Az Európai Bizottság ugyanis csak azzal a feltétellel járulna hozzá atomerőművi fejlesztésekhez, hogy ha abban nem kizárólag orosz üzemanyagot használnának fel. Az új paksi blokkok felépítését és finanszírozását csak úgy vállalták az oroszok, ha abba - legalább húsz évig - ők szállíthatják az üzemanyagot. Az Európai Unióba érkező fűtőanyag fele érkezik Oroszországból (jelenleg 131 atomerőművi blokk működik az unióban), Brüsszel ezt a kitettséget szeretné csökkenteni a tilalommal. A szabályozás tervezete úgy fogalmaz, hogy

,,megkülönböztetett figyelmet kell szentelni a nem uniós technológiával építendő új atomerőmű-beruházásoknak",

és hogy ezekbe az atomerőművi blokkokba ne csak Oroszországból szállítsanak hasadóanyagot. Az előterjesztés leszögezi, hogy az Euratomnak bármilyen új beruházás jóváhagyásakor feltételéül kell szabnia, hogy a hasadóanyag beszerzése ne egyetlen forrásból történjen.
hozzászólok
hozzáteszek

még több komment
A hitelszerződés elfogadásának menete

A nemzetközi szerződések csak akkor érvényesek Magyarországon, ha az Országgyűlés azokat törvénybe iktatja. Mivel mindkét szóban forgó egyezmény aláírója az orosz, illetve a magyar kormány, nemzetközi szerződésnek minősülnek. Végig kell tehát vinni őket a teljes folyamaton, az általános és a ,,szuperbizottsági" részletes vita után szavazni kell róla, és csak akkor érvényes, ha az a Magyar Közlönyben megjelenik. Módosító javaslatokról ezúttal nem lehet szó: vagy igent, vagy nemet mondhatnak a képviselők.

Ez az első paksi szerződés, a nukleáris együttműködésről szóló törvénnyel megtörtént. Ennek a szerződésnek van egy olyan záradéka, mely a pénzügyi megállapodás elfogadásához köti annak érvénybe lépését. Ezt a pénzügyi megállapodást már aláírta mind a két fél, és most kerül majd a parlament elé: vitázni kell róla, meg kell szavazni és ki kell hirdetni.
hozzászólok
hozzáteszek

A hitelszerződés pénzügyi részletei

• A hitelösszeg maximum tízmilliárd euró lehet. Ez csupán keretösszeg, nem kötelező az egészet elkölteni, lehívása a 2014-2025 közötti időszakban történhet meg.

• A hitel a paksi beruházás 80 százalékát fedezheti, a maradék húszat a magyar félnek kell előteremtenie. Noha a magyar kormány korábban azt állította, hogy ezt a húsz százalékot majd csak az építkezés vége felé kell betenni, most kiderült, ez nem így van. Minden számlát külön-külön 80 százalékban a hitelből kell kifizetni, a többit a magyar fél közvetlenül utalja az építtető Roszatomnak. A benyújtott számlák elfogadására 15 napja van a magyar félnek, utána minden számla elfogadottnak és kifizetendőnek tekintendő.

• Minden költségvetési év előtt legkésőbb hat hónappal meg kell állapodni az oroszokkal, hogy az adott évben mennyit szeretnénk elkölteni a hitelből.

A hitel visszafizetésének feltételei:

• A hitelt 21 év alatt kell visszafizetni

• Utalni évente kétszer kell: minden év március 15-én és szeptember 15-én

• Az első részletet az új blokkok átadása utáni első fordulónapkor kell kifizetni, de legkésőbb 2026. március 15-én

Összesen 21 év alatt kell visszafizetni a teljes összeget, ez három hétéves ciklusra tagolódik:

• Az első hét évben a hitelösszeg 25 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben.

• A második hét évben a hitelösszeg 35 százalékát kell kifizetni egyenlő részletekben.

• A harmadik hét évben a maradék 40 százalékot, szintén egyenlő részletekben.

A kamatok mértéke az egyik legkritikusabb pont a végösszeget illetően:

• A kamat 2014 és a törlesztés megkezdése között 3,95 százalék

• Ezután hét évig 4,5 százalék • A következő hét évben 4,8 százalék

• Az utolsó hét évben pedig 4,95 százalék

• Fontos kiemelni, hogy a kamatszámítás alapja a mindenkori tőketartozás.

A szerződés igen szigorú kitételeket tartalmaz késedelmes fizetés esetére:

• 15 napot meghaladó késedelem esetén másfélszeres büntetőkamatot kell fizetni

• 180 további napot maghaladó késedelem esetén az orosz fél egyoldalúan felmondhatja a szerződést, valamint a teljes tartozást egy összegben követelheti a magyar féltől.

• Előtörleszteni bármikor lehet, de ezt 90 nappal előre jelezni kell az orosz félnek.

http://vs.hu/mit-kap-orban-viktor-84-szuletesnapjara-heteken-belul-kiderulhet-060 2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxus a halál a magyaroknak
  2014-06-02 20:22:22, hétfő
 
  Luxus a halál a magyaroknak
propeller.hu, ma, 13:05

Gyászos képet mutat az úgynevezett Kegyeleti Index. Ötből négy embernek okozna anyagi problémát a temetés.

A CIG Pannónia biztosító először publikálta úgynevezett Kegyeleti Indexét, amelynek jelenlegi 2,6-os értéke azt fejezi ki, hogy egy magyarországi temetkezés átlagos költsége 2,6-szorosa az öregségi nyugdíj átlagának - számolt be a Hír24.

A kutatás szerint a magyarok négyötödének okozna anyagi problémát a búcsúztatás, amire a válaszadók 12 százalékának egyáltalán nem lenne pénze. A falun élők az országos átlagnál nagyobb arányban (50%) úgy gondolják, hogy a temetkezés költségeiről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. A többség tisztában van azzal, mekkora kiadással jár a temetkezés. A megkérdezettek csaknem kétharmada (61%) gondolja, hogy annak költsége meghaladja a 250 ezer forintot.

http://propeller.hu/itthon/2934991-luxus-halal-magyaroknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÁLLJUNK KI A BÍRÓNŐ MELLETt!!!!!
  2014-06-02 20:18:57, hétfő
 
  Cigánybűnözés :: 2014-06-02. 13:21
Döntöttek: "etikátlanul járt el" a bírónő, aki kimondta, hogy igenis van cigánybűnözés

Etikátlanul járt el a cigánybűnözés tényét rögzítő gyulai bírónő az Országos Bírói Etikai Tanács állásfoglalása szerint, amely a Magyar Bírói Egyesület honlapján olvasható.
Az etikai eljárást néhány hete Makai Lajos, az egyesület elnöke kezdeményezte azért, mert Mucsi Erika, a Gyulai Törvényszék bírája márciusban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetet elutasító határozatának indoklásában azt fejtegette: "nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos (...), az átfedések alapot adnak az anomáliák 'cigánybűnözésként' való megfogalmazására."
Zoom
Az etikai tanács napokban meghozott állásfoglalása szerint a gyulai bírónő "megsértette a bírák etikai kódexének előítélet-mentes, pártatlan és a pártatlanság látszatát is fenntartó eljárásra vonatozó követelményét". Kimondták azt is, hogy "etikátlan, ha a bíró az ítéletében a saját véleményét, értékítéletét fejtegeti".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128671/#ixzz33VVccjGz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy viselkedik a MAZSIHISZ, mintha a magyarok lennének a bev
  2014-06-02 20:16:14, hétfő
 
  Úgy viselkedik a MAZSIHISZ, mintha a magyarok lennének a bevándorlók - Az MJB nyílt levele

Posted on 2013/05/14 by Nifadmin
JustitiaMEGKÉSETT NYÍLT LEVÉL (SAJNOS A GYORSAN PERGŐ ESEMÉNYEK MIATT CSAK POSZTUMUSZ ELNÖKI FUNKCIÓRÓL VAN SZÓ)

FELDMÁJER PÉTER ÚRNAK
A MAZSIHISZ ELNÖKÉNEK

TISZTELT ELNÖK ÚR!

Tekintettel az Ön hézagos és felületes történelmi ismereteire, nagyfokú elfogultságára, cionista gondolkodására, figyelmetlenségére, udvariatlanságára és cezaromániás nyilatkozataira, kísérletet teszünk arra, hogy meggyőzzük Önt az elnöki funkciójából való távozás szükségességéről.

Hazánkban most nem a JOBBIK veszélyezteti a társadalmat, hanem Ön és részben a MAZSIHISZ, valamint az MSZP nótáját fújó balliberális hazai és külföldi ellenzéki körök.

Ön és az Ön által vezetett MAZSIHISZ fatális szereptévesztésben vannak: életünk szinte minden területén kiváltságot igényelnek maguknak! Önök kívánják eldönteni, hogy elődeink (hőseink, nagyjaink) kiket tiszteljünk, kinek és hol lehet emlékműve, mik lehetnek a nemzeti szimbólumaink, mit tartalmazzanak az iskolai oktatási anyagaink, kik lehetnek terek, parkok vagy utcák névadói, melyik pártot kell megszüntetni, stb.

Ugyanakkor Önök nem kifogásolták a Magyar Kommunista Munkáspárt létét és nem határolódtak el az egykori Tanácsköztársaság (Kun Béla és társai) rendszeres megünnepléseiktől, Szamuely és a Lenin-fiúk gyilkossági orgiáiktól, Rákosi koncepciós pereitől, Kádárék tömeggyilkosságától, hazaárulásuktól és erkölcsi - gazdasági pusztításuktól.

Egy szóval sem nehezményezték a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok nemzetellenes tevékenységét, a 2006-os gyalázatos rendőrségi attakjukat, hazugságaikat és semmittevésüket. Akkor Önök úgy viselkedtek, mintha nem magyar állampolgárok lennének és közömbös lenne Önök számára, hogy merre tart az ország szekere.

Most viszont úgy viselkednek (minden területen és kérdésben), mintha Magyarország a saját tulajdonuk lenne, és a magyarok lennének a bevándorlók! Horthyval kapcsolatosan primitív és torz történelmi ismereteiknek köszönhető, hogy képtelenek megérteni Horthy pozitív történelmi szerepét (amit még Sztalin is akceptált). Vita tárgyát nem képezheti, hogy Horthy a németek által megszállt vagy a megszállástól rettegő európai államok államfői között egyedüli államfőként mondott nemet Hitlernek katonai és katonapolitikai kérdésekben, a"zsidótörvények" kiadásával pedig halogatta hazánk megszállását, és több hazai, valamint külföldi zsidót mentett meg a holokauszttól, mint a német megszállás alatti államok összessége.

Sztalin Horthy elleni haragja és bosszúja még emberileg érthető lett volna, de az Önök Horthyval szembeni elvakult gyűlölete semmivel sem magyarázható! És ez nem Horthy mentegetését jelenti, hanem a számokkal és tanúkkal (többek között az Önök életével is) igazolható rideg tények ismertetését.

Önök sohasem marasztalták el Sztalint a pogromok és kitelepítések (Birobidzhan) miatt, a Szovjetunióba menekült zsidó-lengyel Bund vezetőinek, valamint Szocialista Internacionálé Végrehajtó Bizottság tagjainak kivégzéséért (1942-ben), illetve mintegy 350 ezer magyar állampolgárok Szovjetunióba hurcolásáért (1945-ben), sőt akkor is hallgattak, amikor Sztalin az ,,orvospert" készítette elő, és zsidó orvosokat veretett agyon a kényszer vallomások kicsikarása érdekében.

Önöket az sem érdekelte, hogy Horthy ún. ,,kiugrási" kísérletét a nemzetközi zsidószervezet vezetői ellenezték, mert tisztában voltak azzal, hogy a hazánkban lévő magyar és külföldről idemenekült zsidók élete addig van biztonságban, amíg Horthy a helyén van és a németek nem szállják meg az országunkat.

Önök,- Tisztelt Feldmájer Úr, csak azért élhetnek és szidhatják most Horthyt, mert ő azt tette, amit egy állampolgáraiért (sőt más államok üldözött polgáraiért is) felelősséget érző bátor és művelt államférfi tehetett (az adott körülmények figyelembe vételével)!

Önök az ,,antiszemita" címkézéssel és az antiszemitizmus terjedésével revolverezik a világ közvéleményét, de a kiváltó okokat nem tudják, vagy nem akarják vizsgálni. Hazánkat konzekvensen az első helyen emlegetik az antiszemita államok toplistáján, holott ezt még a hangadók is tudják, hogy szemenszedett hazugság.

Hazánkban van az európai államok között a legtöbb zsinagóga és a legtöbb helyen rendezett hanuka (8 napig tartó) ünnepségek, beleértve még a Hősök terei rendezvényüket is. Nincsen olyan ipari, kereskedelmi, közlekedési, művészeti, katonai, belügyi, vallási, közoktatási, külügyi, egészségügyi, mezőgazdasági, könyv-és lapkiadói, stb., stb. területe az országnak, ahol - akár a legmagasabb pozíciókban is -, nem lennének vagy nem lehetnének zsidó személyek. Még a parlamentben is vannak olyan képviselők, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek.

Az utóbbi helyzet váltotta ki az Önök egyik legnagyobb kifakadását, amikor a JOBBIK-os Gyöngyösi Márton képviselő nemzetbiztonsági szempontból kifogásolta, hogy nincsenek összeírva a kettős állampolgárságú személyek. Önök szinte ,,őrjöngve" követelték Gyöngyösi úr lemondását, holott jogi és szakmai felelősségem tudatában kijelenthetem, hogy a kettős állampolgárságú országgyűlési képviselők KOMOLY kockázatot jelentenek nemzetbiztonsági szempontból! Éppen ezért, a világ államainak elsöprő többségében ab antiquo nem lehet kettős állampolgárságú személy OGY-i képviselő, vagy kiemelt állami ügyekkel foglalkozó testület (szervezet) tagja. Izraelben például nem emelhet szót emiatt egy Gyöngyösi álláspontjával szimpatizálható képviselő, mert ott nincsen kettős állampolgársággal rendelkező személy.

Ami Feldmájer úr (és a MAZSIHISZ) figyelmetlenségére és udvariatlanságára utaló kitételemet igazolja, az összefüggésben van a Jad Vashem kitüntetésre javasolt személyről (többször) küldött levelem sorsával.

Miközben Jad Vashem elismerést kaphatott az a háromszoros dezertőr, ,,aranykoszorús" hazudozó, kollégáit eláruló (spicli), valamint lakásukat és ingatlanjaikat birtokba vevő Király Béla, aki két tanúval (földijeivel) igazolta, hogy amikor a vezérkartól ,,kirándult" a frontra, akkor főként egy század munkaszolgálatos katonák ellátásával foglalkozott, beüvegeztette a barakkjait, sapkarózsát is biztosított számukra, majd hazakísérte a gyalogosan és lovas kocsival haladó századot, nehogy bántódásuk legyen az úton.

Aki ezt a mesét elhitte, az elfelejtette megkérdezni Királyt, hogy hol szerzett üveget és hol szerezhetett sapkarózsákat a front közelében, hiszen pl. az üveg a legkurrensebb közé tartozott még a városokban is. Azt sem tisztázták a kitüntetésre jelölt ügyében, hogy ki volt a század parancsnoka, és mit tett addig, amíg a vezérkarról érkezett vendég az üveges totókkal foglalkozott? No meg a gépkocsija,- hogy bírta a tempót tartani hazáig a gyalogosokkal?

Király érthetetlen és groteszk változata Fehér Lajos (Pacal) őrnagy kitüntetés javaslati anyagának semmibevétele. Az anyagot többször eljuttattam a MAZSIHISZ-hez, megjelent 3 folyóiratban, de Feldmájer úr még csak válaszra sem méltatta. Király anyagával ellentétben Fehér Lajost 46 tanú javasolta a Jad Vashem kitűntetés odaítélésére, köztük olimpiai bajnokok, rabbik és annak a pékségnek a vezetője, akinek tudtával Fehér az élete kockáztatásával csempészte be hónapokon át a budapesti gettóba a pékség anyagát, valamint lóhúst az éhezők számára.

Feldmájer úrnak nem volt érdeke Fehér Lajos ügyével foglalkozni, hiszen ezzel növekedett volna azoknak a száma, akik támogatták az üldözött zsidókat.

Fehér Lajos (Pacal) még él, nem lett antiszemita és ma is azt vallja, hogy jobb adni, mint kapni! Ami azt illeti, ő nem is kapott semmit Feldmájer úrtól vagy a MAZSIHISZ-től, még egy köszönő levelet sem!

Ennek ellenére egyet értek Orbán Viktor miniszterelnök úr nyilatkozatának azzal a tételével, hogy zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmus ellen. Ugyanakkor kiegészítem erre a nyilatkozatra vonatkozó észrevételemet azzal a kéréssel, hogy zéró nyilatkozatot kellene hirdetni az ,,antimagyarizmus" ellen is, mert Heller, Tabajdi, Bokros, Tamás(G. M.), Göncz (K. és Á.), Demszky, Vadai, Kertész, Ungár, Esterházy és sokan mások (esetenként burkolt módon) már gyakorolták ezt a ,,műfajt") itthon és külföldön is, nem beszélve egyes zsidó állampolgáraink versben, prózában, szóban vagy írásban közölt magyarság elleni gyűlöletük közhírré tételéről, mindennemű komolyabb következmények (észrevétel, szankció) nélkül.

Ennek a kettős mércének a megszüntetése (megítélésem szerint) nagyban segítené a jelenleg kialakult feszült viszonyt az érintett felek között, pontosabban az eddig érintett személyek vagy szervezetek számának jelentős csökkenését.

Befejezésként kívánom Feldmájer úrnak, hogy pihenje ki magát és gondolkodjon el a fenti kérdésekről, választ nem várok Öntől, mint ahogyan Fehér barátom sem tart már igényt a MAZSIHISZ válaszára.

Lejegyezte:

Prof. Dr. Bokor Imre

az MJB elnöke

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/05/14/ugy-viselkedik-a-mazsihisz-mintha -a-magyarok-lennenek-a-bevandorlok-az-mjb-nyilt-levele/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria tudni akarja, megvan-e az aranya
  2014-06-02 19:58:43, hétfő
 
  Ausztria tudni akarja, megvan-e az aranya
2014. június 02. - 10:15


Ausztria auditorokat küld Londonba, hogy ellenőriztesse a Bank of Englandnél elhelyezett mintegy 150 tonnás aranykészletei meglétét.



Betették a bogarat a Bundesbank vezetői az osztrák jegybank irányítóinak fülébe. A német központi bank tavaly januárban jelentette be, hogy a Banque de France párizsi trezorjaiban összesen tárolt 374 tonna, a New York-i Federal Reserve-nél lévő 1528 tonnás készleteikből - ami a teljes, 3396 tonnás német tartalék 45 százalékára rúg - pedig 300 tonnát 2020-ig hazaszállíttatnak.

A Bundesbankot az a széles körben elterjedt pletyka motiválhatta, miszerint az aranytartalékokat őrző intézmények fizikailag nem rendelkeznek annyi sárga nemesfémmel, mint amilyen értéken azokat a kimutatásaikban szerepeltetik, s az utolsóként ébredőknek már nem juthat belőlük. Csak olaj lehet a tűzre, hogy a németek az elmúlt egy évben mindössze 37 tonnát tudtak repatriálni, azon belül is az USA-ból mindössze 5 tonnát. Meglehet, az eddigi sivár mérleg miatt a közvélemény által rá nehezedő nyomásra döntött úgy Ausztria kormánya, hogy auditorokkal ellenőrizteti a Bank of Englandnél lévő aranytartalékai meglétét. Becslések szerint a World Gold Council legfrissebb összesítése alapján 280 tonnás teljes osztrák aranytartalék több mint fele, mintegy 150 tonna szunnyad Londonban - aminek értéke több mint 6,2 milliárd dollár -, s mindössze 17 százalék Ausztriában. ,,Nem találok kivetnivalót e kérésben, hiszen még egy élelmiszerbolt is köteles évente egyszer leltárt készíteni. A Bank of Englandnél lévő aranytartalék auditálása a legjobb módja annak, hogy eloszlassuk az alaptalan feltételezéseket" - közölte Ewald Nowotny, a National Bank of Austria elnöke, adja közre a Conclude Zrt honlapján.

Hírfigyelő Szolgálat - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2014/06/02/ausztria-tudni-akarja-megvan-aranya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok harmada szegénységben vagy kirekesztettségben él
  2014-06-02 19:52:25, hétfő
 
 
A magyarok harmada szegénységben vagy kirekesztettségben él az EU friss ajánlása szerint

horváthbence
politika
ma 17:49


Negyedik alkalommal adta ki az Európai Bizottság ajánlását, hogy mit kéne tennie Magyarországnak. Mivel nem vagyunk eurót használó tagállam, a javaslatok betartása egyáltalán nem kötelező. Ennek megfelelően a korábbi évek javaslataiból sem valósult meg úgy igazán semmi, nem véletlen, hogy sok ötlet már többedszer köszön most vissza.



2014-2016-ra nagyjából tarthatónak látszik a kormány növekedési ütemterve, de 2017-re túl optimistának tűnik.
Kockázatosnak tűnik ugyanakkor, hogy 2015-től az államháztartási hiány nagyobb lesz, mint amire a kormány számít.
Mindezekért a tanács úgy véli, hogyközéptávú költségvetési céltól való jelentős mértékű eltérésre, valamint az adósságszabály megsértésére tekintettel 2014-től kezdődően további strukturális kiigazításra van szükség.
Ezért azt javasolják, Magyarország erősítse meg a 2014-es évre vonatkozó költségvetési intézkedéseket.
Mint a korábbi években, idén is javasolják, hogy a Költségvetési Tanács gárdáját és feladatkörét szélesítsék ki.
Hiába az MNB növekedési hitelprogramja, a gazdaság rendes hitelezése még nem indult be. A pénzügyi szektor terhei növekedtek, a tranzakciós adó miatt nőtt a készpénzhasználat. Sok a nemteljesítő hiteles, mindezek együttesen hitelkínálat beszűküléséhez vezettek.
A devizahiteleseknek szánt kormányzati intézkedések a legtöbb esetben nem a nehéz helyzetben lévő adósokat célozták, a további intézkedésekkel szembeni várakozások pedig negatív hatást gyakorolnak a háztartások fizetési hajlandóságára.
Bár 2013-ra csökkent az adószabályok módosításának gyakorisága, nem történt érdemi előrelépés a társasági adó kiegyensúlyozottabb rendszerének megteremtése érdekében. A meglévő ágazati adók egy részét pedig megemelték.

Pedig a Bizottság véleménye szerint

Az egyes ágazatokra vonatkozóan eltérő adómértékek alkalmazása hátráltatja az erőforrások hatékony allokálását, és ily módon negatívan hat a növekedésre.

És bár a családi adókedvezményt igénybe vehetők körét kiszélesítette a kormány,

az egyedülálló, alacsony jövedelmű személyek adóterhe az egyik legmagasabb az Európai Unióban.

Nem változtak a munkahelyvédelmi törvény jogosultsági feltételei sem, pedig az alacsonykeresetű munkavállalók egy jelentős része ennek hatályán kívül ragadt.

Foglalkoztatottság

A tavalyi évben csökkent az ifjúsági munkanélküliség Magyarországon,
ugyanakkor a nem foglalkoztatott, oktatásban és képzésben sem részesülő fiatalok aránya emelkedett.
Meg kell erősíteni a különböző munkaerő-piaci és szociális intézkedések (közmunkaprogram, álláskeresési járadék és szociális segélyek) aktivizálási elemeit.
A foglalkoztatáspolitikai intézkedésekre rendelkezésre álló költségvetési erőforrások meghatározó részét a közmunkaprogram köti le, ugyanakkor a programból való kilépést követően 2013-ban a résztvevőknek kevesebb mint 10 %-a tudott visszatérni a nyílt munkaerőpiacra.

Ez felveti annak kérdését, hogy tartósabb foglalkoztatási hatás elérése érdekében nem kellene-e kiigazítani a programot oly módon, hogy szorosabban kötődjön az aktivizálási, képzési intézkedésekhez, illetve az álláskereséshez nyújtott támogatáshoz.

- szerepel az ajánlásban.

A nők foglalkoztatottsági arányának javításán segített pár intézkedés, de további erőfeszítések kellenek, mert ez az arány még mindig 60 százalék alatti.
Az álláskeresési járadékra való jogosultság ideje, mint az elhelyezkedéshez szükséges átlagos idő.

A szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben élők száma tartósan emelkedik Magyarországon, és jelenleg a teljes népesség közel egyharmada ezen kategóriába tartozik.

A szegénység továbbra is aránytalanul sújtja a hátrányos helyzetű csoportokat, különösen a gyerekeket és a romákat.

Üzleti környezet

A gyakori változtatások mellett az ágazatok egyre nagyobb számában a korlátozott verseny jellemzi. (Például gyógyszertárak, trafikok, hullakádkezelés, mobilfizetés, tankönyvpiac).

A különadók sújtotta ágazatokban különösen visszaestek a beruházások:

2010 és 2013 között a beruházások nominális értéken 44 %-kal csökkentek az energiaágazatban, 28 %-kal a pénzügyi ágazatban és 18 %-kal a távközlési ágazatban, míg összességében 3,4 %-kal nőttek.
A közbeszerzések piacán a verseny némileg javult, de további erőfeszítések kellenek.

Oktatás

Emelkedőben a korai iskolaelhagyók aránya. Az ezt megelőző stratégia elfogadását pedig többször is elhalasztották.
A diákoknak a munkaerő-piaci elhelyezkedés szempontjából fontos alapvető készségekkel, kompetenciákkal és végzettségekkel való felruházása további erőfeszítéseket igényel.
A jó minőségű többségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés továbbra is meghatározó probléma a hátrányos helyzetű gyerekek, és különösen a romák számára.

Rezsicsökkentés

A villamos energia és a földgáz árának csökkentése a különadókkal együtt negatívan hatottak az energiaszolgáltatók költségmegtérülésére a beruházások és a karbantartás tekintetében.
Pedig a magyar háztartások energiaintenzitása a legmagasabbak közé tartozik az unióban.
Még mindig aggályos, hogy az energiaszabályzó hatóság nem független.
Voltak lépések a tömegközlekedés ésszerűsítése érdekében, de a működési költségek racionalizálása és a tarifarendszer megváltoztatásával lehetne még sikereket elérni.

http://444.hu/2014/06/02/a-magyarok-harmada-szegenysegben-vagy-kirekesztettsegben -el-az-eu-friss-jelentese-szerint/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: a zagyvaság netovábbja
  2014-06-02 19:41:37, hétfő
 
  Fidesz: a zagyvaság netovábbja
Ma | 15:16

A következetesség nem az az erény, amit a Fidesz önmagán szokott gyakorolni - ez mindenképpen kiderült a parlament mai ülését megnyitó napirend előtti felszólalásokból. Fél tucatnál feladtuk az egy órán belüli következetlenségek számolását, de a legjobbakat közre adjuk.

Mindenek előtt: jelenleg Magyarországnak nincsen kormánya, legalábbis ez derül ki abból, hogy ma sincsenek interpellációk és azonnali kérdések a parlamenti napirenden. Ezekre ugyanis az illetékes kormánytagnak kellene válaszolnia, olyan pedig még nincs - indokolta a helyzetet Kövér László, parlamenti elnök. Ennek ellenére napirend előtti felszólalásokkal gazdagodott a jegyzőkönyv, a frakcióvezetők vagy helyettesek mondandójára pedig a kormány - annak rendje és módja szerint - reagált is. Úgy tűnik tehát, hogy valamennyire mégis csak van kabinet, igaz, csupán államtitkári szinten képviselteti magát a T. Házban.
Infinety network
Schiffer András, LMP-s frakcióvezető Paks bővítésével kapcsolatos gondolataira például Szatmáry Kristóf államtitkár képviselte a nem létező kormány álláspontját. Az ellenzéki politikus kijelentette: az atomerőmű 5. és 6. blokkjának megépítése érdekében felveendő orosz, 10 milliárd euró értékű hitel éppen olyan veszélyes, mint a lakosság igényelte devizahitelek, így az állam is hitelcsapdába kerül.

Hozzátette: az adósságplafonnal kapcsolatos alaptörvényi szabályozással is szembe kerül szerinte a parlament elé most beterjesztett szerződés-tervezet. Schiffer megjegyezte: a Fidesz úgy vádolja a Jobbikot és Kovács Bélát hazaárulással, hogy közben maga is "szervezetten és konspiratív" működött együtt az oroszokkal.

Szatmáry szerint természetesen mindez nem is úgy van. A szerződés beterjesztésével szerinte immár minden teljesen nyilvános az üzlettel kapcsolatban. (Igaz, azt nem tette hozzá, hogy az üzletet megalapozó háttéranyagot tíz évre titkosították.) Az államtitkár kijelentette, hogy remek üzletet kötött az állam az oroszokkal, akik mindenben partnerei Magyarországnak, a bővítés mögött pedig széles társadalmi támogatottság van.

Csupán az ellentmondások okán jelezzük: a Jobbik - milyen meglepő - a világkormány Magyarország elleni titkos összeesküvésével, vagyis a Bilderberg-csoport dániai ülésével foglalkozott. Az erre reagáló - nem kormánytag - külügyi államtitkár, Németh Zsolt kijelentette: baj van a Bilderberg-ülésekkel, ha azokra Bajnai Gordont hívják meg és Magyarország ellen áskálódnak az összeesküvők.
Ilyenkor a kormány megteszi a szükséges ellenlépéseket. Németh hozzátette: amikor Martonyi Jánost hívták meg az összejövetelre, minden a legnagyobb rendben volt. Majd kijelentette: Budapest a világ összes állama közül leginkább Oroszországnak van kiszolgáltatva, ezért vigyázni kell, mint mondunk Moszkvának.

A szocialista frakcióvezető-helyettes, Harangozó Tamás a Fidesz új, az önkormányzati választásokat átíró törvénytervezetét ekézte. Kijelentette: aránytalanná válik a rendszer, hisz ugyan annyi (egy polgármester) képviselőt jutathat az elképzelés szerint a fővárosi közgyűlésbe a nagyon kis lélekszámú Belváros, mint a legnagyobb kerület, Angyalföld. Emellett a kormányoldal szemre vetette, hogy az országgyűlési választáson már megbukott jelölési rendszert akarják átültetni az őszi voksolásra is. Bejelentette: Áder János köztársasági elnöktől kérnek előzetes normakontrollt, vagy, ha nem teszi meg, maguk fordulnak az Alkotmánybírósághoz a törvénnyel kapcsolatban.

A szintén nem kormánytag, Rétvári Bence államtitkár válaszában elmondta: sokkal demokratikusabb rendszer jön létre a változtatással, hiszen az EU csúcs-szerveiben is egy-egy mandátuma van a kis és a nagy államoknak, lélekszámtól függetlenül. Ott pedig ez a rendszer remekül működik és nagyon demokratikus. (Igaz, ugyan, hogy a Fidesz országgyűlési, majd EP kampánya a brüsszeli bürokrácia és az EU antidemokratikus volta ellen szólt - ám erről az ellentmondásról sem ejtett szót az államtitkár.)

A valóban már nem kormánytag Hoffmann Rózsa, mint KDNP-s képviselő köszöntötte a szent pedagógus-kart szakmai napja alkalmából. Minthogy épp tanítási idő alatt történt a dolog, reméljük nem sok pedagógusnak kellett az ömlengést végig röhögnie. Olyannyira abszurd volt a jelent, hogy a kabinet részéről - amely nincs is - senki nem reagált az elhangzottakra.

Nem úgy Rogán Antal frakcióvezető veretes szavaira. Szerinte ugyanis nincs annál antidemokratikusabb dolog a világon, minthogy az emberek által megválasztott EP-képviselők mondják meg, ki legyen az Európai Bizottság elnöke. Sokkal, de sokkal jobb, ha a kormányfőkből álló Európai Tanács dönt helyettük - az az igazi demokrácia. E kijelentésben sajnos annyi az önellentmondás, hogy nem is nagyon tudjuk miattuk értelmezni. A lényeg: Rogán igyekezett megvédeni főnöke, Orbán Viktor álláspontját az EP és a Tanács közötti meccsben, amelyen Merkel kancellár is kilépett immár a magyar miniszterelnök mögül. Ezek után Rogán megjegyezte: az az új, önkormányzati választási rendszer, amelynek érvényessége mellett az előbb még Rétvári hozta fel a most támadott Brüsszelt példaként, bizony nagyon is remek lesz. Ezzel utóbb - mármint, hogy remek lesz, nem a brüsszeli kritikával - Rétvári sietett egyet érteni.

http://www.stop.hu/belfold/fidesz-a-zagyvasag-netovabbja/1243534/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyszegénység és üldöztetés: 13 méteres Hummer limuzinnal
  2014-06-02 19:34:21, hétfő
 
  Cigánybűnözés, Anyaország :: 2014-06-02. 09:26

Mélyszegénység és üldöztetés: 13 méteres Hummer limuzinnal ballagott az óvodás purdé, házat kapott ajándékba

Bakson, a Mária-telepen 1200 fős, ballagással összekötött születésnapi mulatságon ünnepelték az egyik búcsúzó óvodást. A leendő kisiskolást a faluház előtt 13 méteres limuzin és Kis Grófo várta.
,,Elérkezett a ballagás napja, az a nap, amely meghatározza a gyermekük életét" - mondta a búcsúzó óvó néni szombaton a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ballagásán.
Az útravalót egy kiscsálád nagyon komolyan vette, 13 méteres limuzint küldtek a leendő kisiskolásért (aki vélhetően az első osztályt fogja csak elvégezni, majd indul a "Szüljünk legalább 15 gyereket!" program - a szerk.).
A 6 éves kislány rasszizmustúlélő nagypapája mindent megtett, hogy emlékezetessé tegye unokája ballagását: pezsgőt, zenekart, különleges Hummert is hozatott a baksi faluház elé, otthon ökröt sütöttek, az esti bulira pedig még valami Gáspár Lacit is elhívtak.
- Egybeesik a ballagás az egyik családtag 60. születésnapjával. Ezért a nagy felhajtás - mondta egy baksi férfi az egyik helyi lapnak, amikor a 2000 lelkes zsákfaluban nem mindennapi mulatságról kérdezték, amelyen 1200-an vettek részt.
A ballagás közben többen is elmesélték, a településen gyorsan híre ment, hogy a Mária-telepen nagy dolog készülődik. Napok óta építik a sátrakat, ,,viakolorral" rakták ki az udvart. - A falu felét meghívták, azt beszélik, a ballagó óvodás házat is kap ajándékba - mondta egy másik helybeli. Szinte mindenki szívesen beszélt a "romák bulijáról", névvel viszont senki sem akart nyilatkozni. A lap kereste a ballagó családot, de nem akartak nyilatkozni.
Az óvodai ballagás nyilvános részére a lap is ellátogatott. A faluközpontban tartott eseményre az ünnepelt 6 évest csak "szűk családja" (ami általában legalább egy tucatnyi cigány - a szerk.) kísérte el. Miközben a leendő kisiskolások az épületben Szent Erzsébet legendáját adták elő, a "romák" a bulit szervezték. - Azt mondta az óvó néni, csak akkor induljon a zenekar, ha felengedték a lufikat. Hozzál pezsgőt, meg poharat! - utasította az egyik rokon a faluház előtt várakozó férfi családtagot, aki annyit válaszolt: hozok húsz ezüstpoharat. Végül aranyszélűekkel tért vissza.
A kétórás ballagási műsor végén a gyerekek a faluház előtt egy-egy lufit engedtek fel, így búcsúztak el az óvodától. Ahogy az utolsó is felszállt, Kozák László, azaz Kis Grófo és zenekara rázendített, s a kis család selyemvirágok tucatjaival halmozta el a 6 éves óvodást.
Táncolva, mint egy lakodalmi menet vonultak a 22 személyes, felnyíló oldalajtókkal is rendelkező 13 méteres Hummer limunzinhoz.
Zoom
A rokonok arany fülbevalót dugtak a kislány fülébe, a menet minden lépését fotósok és videósok örökítették meg. A zenés menet végigvonult a falun, meg sem álltak a Mária-telepi családi házig. A mulatság vasárnap reggel 7-ig tartott.
(Délmagyar nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/128658/#ixzz33VKMYyzC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matematikai Nobel-díjra terjesztették fel a Fideszt
  2014-06-02 19:32:41, hétfő
 
 
Matematikai Nobel-díjra terjesztették fel a Fideszt

2014. május 31., szombat

A választási együttható kifejlesztéséért kaphatja meg a matematika Nobel-díját, a Field-érmet a Fidesz.

fidesz szavazas csalas.jpg

A kormánypárt több éves munkával fejlesztette ki azt az állandót, ami az 1 Kubatov elnevezést kapta, rövidítése nagyon nagy K. Ezzel az együtthatóval megszorozva bármely választási eredményi 2/3-ot ad. A K-t eddig egyetlen matematikusnak sem sikerült kiszámítania, ám a Kubatov Gáborból, Gulyás Gergelyből és Rogán Antalból álló kutatócsoportnak sikerült a lehetetlennek vélt feladatot megoldania.

A felfedezés értékét csökkenti, hogy a K értékét 60 évre titkosították.

http://hircsarda.blog.hu/2014/05/31/matematikai_nobel-dijra_terjesztettek_fel_a_f ideszt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz a titkolózás és az elfedés álláspontján van
  2014-06-02 19:10:56, hétfő
 
  A Fidesz a titkolózás és az elfedés álláspontján van
2014, június 2 - 14:20

A Fidesz továbbra sem szorgalmazza az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételét. A hétfő délelőtti Igazságügyi Bizottság ülésén a fideszesek lesöpörték az asztalról az erről szóló LMP-s törvényjavaslatot, amelyet azonban a Jobbik támogatott. A nemzeti párt korábban többször is kezdeményezte a kommunista múlt feltárását, de akkor is a Fidesz fúrta meg ezt a szándékot.

Az Igazságügyi Bizottság jobbikos tagja, Szávay István a Facebook oldalán azt írta:

,,A Fidesz továbbra is akadályozza a kommunista múlt feltárását! Mi, jobbikosok mindig is hangsúlyoztuk: mihamarabb nyilvánosságra kell hozni a titkosított állambiztonsági iratokat, és fel kell tárni a diktatúra szolgálatainak működését, valamint az azt működtető személyeket. Mindenkinek joga van ugyanis tudni: ki, mikor, mit és hogyan jelentett róla, miért tört derékba karrierje, ki akadályozta meg továbbtanulását."

Szávay emlékeztetett rá, ,,annak idején, amikor kormányon volt az MSZP, akadályozta ezeket a kísérleteket, most a Fidesz-KDNP teszi ugyan ezt". A jobbikos képviselő szerint ott tartunk, hogy ,,a kommunista utódpárt a nyilvánosság, a nemzeti kétharmad pedig a titkolózás és az elfedés álláspontján van".

alfahir.hu

http://alfahir.hu/a_fidesz_a_titkolozas_es_az_elfedes_allaspontjan_van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.