Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Narancsos bukta Keleten-Nyugaton
  2014-06-20 10:16:12, péntek
 
  Narancsos bukta Keleten-Nyugaton
2013.07.06. 20:02 - Fidelio

Még Ceauşescuról ment valamikor az a szólás, hogy ő a fordított Napkirály: Nyugaton nem kel(l), keleten nem nyugszik. Nála is időbe telt, amíg keleten-nyugaton kiderült róla, hogy még az itteni mércéjével mérve is zsarnoki rendszert épített ki. S ami a külkapcsolatokban megbocsáthatatlan: kiderült, hogy megbízhatatlan.

Orbán egy héten belül teljesített egy ilyen kelet-nyugati bukófordulót.

Orban_rezignalt.jpgÉppen most folytathatna hasznos tárgyalásokat Kínában

Pedig ígéretesen indult a dolog, Orbánt Pekingbe várták, elnöki-miniszterelnöki találkozóval, s ezt múlt csütörtökön be is jelentették. Húsz perccel később Orbán sajtófőnöke közölte, hogy bocs, mégsem megyünk. Tényleg bocs, de a miniszterelnöknek itthon kell maradnia a parlamentben szavazni.

Holott tudjuk, a ,,kétharmad áll, mint a cövek“, Orbán nélkül is simán lemegy bármilyen szavazás. Gyönge érv tehát, ilyet még egy Andorra méretű országnak sem üzen egy értelmesebb miniszterelnök. Most pedig Kínával sikerült így bánni. (Csak érdekességképpen: ott városból van tíz olyan, ahol többen laknak, mint kis hazánkban összesen. Utazgathat Szijjártó egzotikus diktatúrákba évekig, azok jelentősége együtt nem ér föl ezzel az elpuskázott lehetőséggel.)

Miért ez a komolytalan magyarázat? Mondhatnánk, hogy a Fidesz-kommunikáció a Kínai államot is ugyanannyira veszi komolyan, mint a magyar választókat. Vagy talán nem akartak udvariatlanul őszinték lenni, s megmondani, hogy a magyar miniszterelnök fontosabbnak tartja Strasbourgban veszekedni baloldali meg liberális EP-képviselőkkel. De hát a kínai diplomácia nyilván értesült róla: Orbán mégiscsak ezzel a vitával múlatta azt a drága időt, ami alatt Kínában tárgyalhatott volna.

Akárhogy forgatjuk, nem találni értelmes magyarázatot.

És ez főként Orbán megmaradt hívei számára zavarba ejtő, akik azt hihették, hogy Orbán komolyan gondolja a keleti nyitást. Két eset lehetséges: Vagy nem gondolja komolyan (tehát ebben is füllentett), vagy elvileg komolyan gondolja, de ő maga komolytalan politikus.

orban_arviz_kiskakas.jpgOrbánról legény a gáton, fáradhatatlanul dolgozik az országáért. Miért nem ment el Pekingbe?

De van itt más furcsaság is. Orbán kedden, vagyis 2-án szerepelt Strasbourgban. A kínai látogatás pedig július 3-7. között lett volna. Értjük az időeltolódást, meg a repülőút fáradalmait, de Orbánról úgy tudni, legény a gáton, reggeltől estig fáradozik az országáért. Ha ilyen fontos volt a strasbourgi csata, akkor onnan is elindulhatott volna Pekingbe. (Egy kisebb programmódosítást bizonyára megértően fogadtak volna a kínai vezetők, a mostani udvarias hallgatásuk viszont nem sok jót ígér a további kapcsolatok szempontjából.)

De Orbán inkább hazajött Strasbourgból. Másnap, 3-án az Országgyűlésben átnyomta a nyilatkozatot, hogy Európa csúnyán bánik velünk. Érdekes volt, hogy külön felszólalásban panaszolta el: az Unióban a többség visszaél a hatalmával.

EU_visszael az erejevel.jpgAmit Orbán az Unióról mondott, az inkább Magyarországra igaz

Orbán azóta is inkább hazai pályán játszik. Péntek reggel a szokásos baráti rádióinterjúban hosszan elidőzött a strasbourgi történeten (baloldali összeesküvés, a rezsicsökkentés miatt támadnak stb. stb.). Két dologra nem tért ki: Konkrétan mi áll a Tavares-jelentésben, és hogy miért szalasztotta el a kínai utat, ahol éppen most folytathatna hasznos tárgyalásokat (ahogyan Victor Ponta román miniszterelnök tette e közelmúltban).

Jó hétvégi pihenést kívánunk, Miniszterelnök úr!

http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/07/06/narancsos_bukta_keleten-nyugaton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kúriáig ér az MSZP-s bűnszövetkezet: a komcsik volt jelölt
  2014-06-20 09:56:14, péntek
 
  Politikusbűnözés :: 2014-06-20. 09:51
A Kúriáig ér az MSZP-s bűnszövetkezet: a komcsik volt jelöltje mentette fel Molnár Gyulát és az SZDSZ-es Lakost

A Jobbik az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez és a Legfőbb Ügyészhez fordul annak kivizsgálása érdekében, hogy Molnár Gyula szocialista politikus ügyében olyan kúriai bíró hozott felmentő ítéletet, aki korábban az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: egy névtelen levélből értesültek arról, hogy az MSZP politikusbűnözőjét Mészár Róza mentette fel harmadfokon a Kúrián, aki 2010-ben a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje volt. A politikus bírálta, hogy az ügyben a bíró nem jelentette elfogultságát, és az ügyész sem kezdeményezte kizárását.
Zoom
Elképesztőnek nevezte, hogy az MSZP volt jelöltje hozhatott egyszemélyes döntést a párt egyik legnagyobb vihart kiváltó esetében, amelyben a másodfokú ítélet még letöltendő börtönt szabott ki Molnár Gyulára.
A Jobbik az ügy kivizsgálását kéri Handó Tündétől, az OBH elnökétől, a Legfőbb Ügyészhez pedig írásbeli kérdéssel is fordulnak, amelyben arra kíváncsiak, miért nem kezdeményezték a hatályos jogi szabályozás szerint a bírónő kizárását.
A Kúria május 20-án bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól.
(MTI)

Frissítés: Újabb összefonódás a komcsiból milliárdossá vedlett bűnözők között
Mészár Róza a korábban MSZP- (sőt MSZMP-) közelinek tartott milliárdos vállalkozó, a Vectigalis Zrt. nevű felszámolócég tulajdonosának, Varga Jenőnek a felesége. Varga a pártállam végóráiban az MSZMP pécsi alapszervezetének egyik vezetője volt. A milliárdos vállalkozó a szocialista utódpártban két erős emberhez kötődött: Puch László pártpénztárnokhoz és Lusztig Péter volt MSZP-s országgyűlési képviselőhöz, egykori megyei rendőrfőkapitányhoz. Varga most az állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke, számos stratégiai nagyvállalat, így a Malév, a Mal Zrt., a Gyulai Húsipari Zrt. felszámolóbiztosa.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129338/#ixzz35AEHIWFg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ne dumálj, meg leszel szopatva!" - Cigányhorda támadt magya
  2014-06-20 09:42:17, péntek
 
  Cigánybűnözés :: 2014-06-16. 21:00
"Ne dumálj, meg leszel szopatva!" - Cigányhorda támadt magyarokra a Feneketlen-tónál

Olvasónk beszámolója:
Az eset, amit szeretnék megosztani veletek pénteken történt, az esti órákban. A helyszín pedig nem egy borsodi falu, hanem Budapest XI. kerülete a Feneketlen-tónál.
Egy kilencfős magyar baráti társaság (6 lány, 3 fiú) úgy gondolta, hogy a tópart és az azt övező park tökéletes helyszín egy baráti beszélgetésre. Egy hatfős cigány társaság viszont másként képzelte el a saját estéjét. A problémák ott kezdődtek, hogy az egyik cigánybűnöző a parkot magáénak érezve őrült módjára fel-alá motorozott. Miután észrevette a baráti társaságot, szembeállt velük a motorral és a szemükbe reflektorozott. Nem kell részletezni, hogy mennyire zavaró, ha valakinek erős fénnyel a szemébe világítanak. Meg is kérték, hogy legyen szíves, ezt ne tegye.
Közben előkerültek a purgyé cimborái is. Még öten. A hat cigány egymásból bátorságot merítve, egy barbár hordaként odavonult a magyar társasághoz. Jelzem, hogy a reflektor fényében látták, hogy sok lány van a csapatban. Lányokkal szemben még mernek keménykedni a rühesek. Most is az első beszólásuk az volt az egyik lány felé, aki szóvá tette, hogy senki nem hívta oda őket, hogy ,,ne dumálj, meg leszel szopatva!".
Zoom
"Rohadt magyarok, megölünk benneteket!" - a kép egy csepeli támadás alkalmával készült februárban
Az egyik fiú felállt a padról, hogy megvédje a lányt, ha nekimenne a cigány. Felé a reakció egyszerűbb volt. Olyan igazi, értelem nélküli cigányos megoldás. ,,Ne állj fel!" és már ütött is. A másik két fiút is leverték a kancigányok, ezt nem akarom részletezni, mert a koreográfia a ,,megszokott" volt. Többen támadnak egy emberre, igaz, közülük is ki lett fektetve az egyik koszfészek. Az egyik lányt kb. 20 centiről köpte arcon az egyik ,,beilleszkedni vágyó rejtett munkaerőforrás"! Értitek? Egy leendő magyar családanyát arcon köp egy naplopó, senkiházi cigánybűnöző! Ez ügyben említést érdemelnek a nyálon át is terjedő, fertőző ,,törzsi betegségeik" pl. a hepatitisz.
Közben ki lett híva a rendőrségnek nevezett gittegylet is. Eltelt egy kis idő, amíg kényelmesen megérkeztek és a kollektív bűnösség elvét alkalmazva megbilincseltek mindenkit. Bevált szokásukhoz híven a magyarokon kezdve. A lányoknak végül nagy nehezen sikerült meggyőzni őket, hogy nem a három magyar ment neki a hat cigánybűnözőnek, hanem fordítva. Ezután került le a bilincs a mieinkről. A cigányokat bevitték a kapitányságra, ahonnan az adatrögzítés után elengedték őket.
Azért még egy pár kérdés felmerült bennem.
Miből gondolta a cigány, hogy ő nyugodtan motorozhat egy közúti forgalom elől elzárt parkban? Miből gondolja a rendőrség, ha konfliktus van magyarok és cigányok között, akkor a bilincselést a ,,kisebbségben lévő" magyarokkal kell kezdeni? A ,,nagy nemzeti" Orbán Viktor miért engedi a magyarellenes bűnözést? A ,,kecsketartó" Pintér Sándor honnan veszi azt a baromságot, hogy rend van az országban?
Még számolatlan kérdésem lenne, amire választ nem fogunk kapni. Rendet rakni nekünk, magyaroknak kell, mert az idegenszívűektől ezt hiába várjuk!
Frissítés: olvasónk pontosítása:
Mivel a rendőri intézkedéssel kapcsolatban az egyik sértettől félretájékoztatást kaptam, ezért kötelességemnek érzem, hogy korrigáljam a helyszínre érkező rendőrjárőrre vonatkozó részt. A valóságot nem fedő rész így szól. ,,Eltelt egy kis idő, amíg kényelmesen megérkeztek, és a kollektív bűnösség elvét alkalmazva megbilincseltek mindenkit. Bevált szokásukhoz híven a magyarokon kezdve". Ez úton elnézést kérek a járőr tagjaitól és a kerület rendőrkapitányától, mert rendőri túlkapás nem történt. A magyar fiatalok nem lettek megbilincselve! A kapitány úrnak külön köszönet, mert ahogy tudomására jutott az eset, utánajárt, hogy történt-e hibás intézkedés!
Viszont kiderült egy másik igazság is, ami még annál is súlyosabb hiba, mintha a fiataljaink meg lettek volna bilincselve, de ez nem a későbbiekben a helyszínre érkező járőrrel kapcsolatos.
Amikor egy kicsit csillapodtak a kedélyek, akkor sikerült értesíteni a rendőrséget. Már részben véget ért a leütött, földön fekvő srác cigányok által történő fejberugdosása. A lányok álltak oda, hogy ne legyen nagyobb baja. A szája szétrepedt, a feje tele púppal, de megúszta 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel. Később, az értesítésük után érkezett egy visszahívás a rendőrségtől, mint kiderült, a Teve utcából, hogy kérnek-e még segítséget. Amikor ezt mondták, azt hittem, rosszul hallok. Röviden összefoglalva: a segítségkérés után nem küldtek senkit! Később visszaszóltak, hogy kellenek-e még a rendőrök. És akkor beszéljünk arról, hogy mi történhetett volna a két telefonbeszélgetés közt eltelt időszakban. Elsősorban történhetett volna egy lincselés. Nem sokon múlott! Ebben az időszakban történt, hogy arcon köpték az egyik lányt. Ennek is lehetett volna súlyosabb következménye. Kirobbanhatott volna megint egy verekedés, illetve egyoldalú verés. Amikor már minden lezajlott, akkor megérkezett a járőr. Küldték őket, vagy arra járőröztek, nem tudni.
Ha kialakul egy konfliktus magyarok és cigányok között, amit szinte 100%-osan a cigányok robbantanak ki, és egy magyar segítséget kér, akkor biztos, hogy az a bevált módszer, hogy később visszakérdez a rendőrség? Kell-e még a segítség? Ha igen, akkor nagy a baj, és én elnézést kérek a Pál utcai fiúktól is, mert az ő gittegyletük jobban volt szervezve, mint a magyar(országi) rendőrség! Erről mondjuk nem az utca rendőre, tehet...

https://kuruc.info/r/20/129209/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemond a Blikk főszerkesztője is?
  2014-06-20 08:15:52, péntek
 
 
2014.06.19. 08:31
Lemond a Blikk főszerkesztője is?


Lázár János újabb hangulatingadozáson lehet túl, miután a blikkújság kinyomozta további vonzalmát a közpénzen utazgatás és a Riviéra iránt. Mi meg várhatjuk, hogy lesz-e újabb lázárjankó szomorú üzenet, aminek hatására Murányi Marcell főszerkesztő ma lemond.

lázár riviéra.jpg

Röhej, hogy ott kell tartani egy országban, hogy a választott hébazdmegek hangulatváltozásai egyáltalán témaként szóba kerülhetnek, és attól érzi magát tökösnek az ország nyomtatott sajtójának zászlóshajója, hogy az Origó ügy után tovább vakargatja Lázár utazásait. Kíváncsi vagyok Lézer ezeknek költségét is kitolja-e csikkzsebből, vagy akkor még nem utazott vele olyan személy, aki kínos lehetne a miniszter nertársra?

Úgy látszik Dzsonni nem csak az ügyeletes illetékes nertárs lesz ebben a ciklusban, de mérce is: tökösnek majd az számít aki bele mer kötni, mártírnak az akit kirúgnak ezért, hősnek meg az, akit nem. Valami azt súgja Sáling után szabadon, hogy kísérletező kedv maradt bőven, lesznek akik megragadják az orrszőrét és belehúzzák fejét az asztal sarkába. Aztán legfeljebb szomorú lesz a szentem púppal a homlokán, és még az is meglehet leesik neki, ha kevésbé lett volna arrogáns kretén az elején, akkor olcsóbban megúszhatta volna ezt a négy évet.

Persze megvan/ meg lehet ennek az előnyös oldala is. Amíg Lázár vergődik fürdő gatyóban a nagyító alatt, addig kisebb hullámokat vet, hogy friss államtitkára egy krónikus nemfizető volt az üzleti életben, hogy Áder Jánosnak azért sikerült morózus, blazírt pofát vágnia tegnap Berdimuhamedow mellett, mert a friss fejlesztési miniszterünk nagybátyja által lefordított és kiadott Türkménbasi Biblia felmondása közben vesszőhibát vétett, vagy hogy miről is beszélt Uj Péter egészen pontosan mikor azt mondta, a reklámadó nettó bosszúhadjárat a tévékettő naszádján keletkezett adósságlék betömetlenül hagyásáért.

http://varanus.blog.hu/2014/06/19/lemond_a_blikk_foszerkesztoje_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorra jelentik fel Pintért a nyugdíjas rendőrök-Az ügyészség
  2014-06-20 08:14:09, péntek
 
  Sorra jelentik fel Pintért a nyugdíjas rendőrök-Az ügyészség nem nyomoz

Nem rendelt el nyomozást az ügyészség Pintér Sándor ellen, bár több volt rendőr is feljelentette a minisztert az egyik, Népszabadságnak adott interjújában tett kijelentése miatt. A volt szolgálati nyugdíjasoknak egyenként kell elégtételt venniük a bíróság előtt.

Nem rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség azt követően, hogy a mintegy féltucat egykori szolgálati nyugdíjas rendőr rágalmazásért feljelentette Pintér Sándor belügyminisztert a Népszabadságnak adott egyik interjújában tett kijelentéséért. Továbbították a feljelentéseket a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, ahol a volt rendőröknek majd egyenként kell megvívniuk a belügyminiszterrel.

,,Ami a szolgálati nyugdíjasokkal történt, része annak a rendteremtésnek, amit a választások után elkezdtünk. Számomra a kérdés az, hogy ezek az emberek éltek vagy visszaéltek a jogaikkal. Minden egyes esetet megvizsgáltattam, és nem találtunk olyan ügyet, amelyben ne merült volna fel valamiféle visszaélés gyanúja." - Ez volt az a pár mondat, amelyek annyira felháborítottak több egykori szolgálati nyugdíjast, hogy többen közülük tollat ragadtak és feljelentették a tárcavezetőt.

Egyikük, Teplán Tibor, a 2424.hunak azt mondta: ,,Szolgálati viszonya 2006. március 5-én a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján nyugállományba helyezéssel szűnt meg. Erről a budapesti rendőrfőkapitány parancsot hozott, a Belügyminisztérium pedig kiállította a szolgálati nyugdíj megállapításáról szóló határozatot. Ezeket a dokumentumokat nem helyezték hatályon kívül".

Mások, köztük ma is aktív rendőrök is sérelmezték a miniszter fent idézett kijelentéseit, és közülük többen kilátásba helyezték, hogy feljelentik, ezt végül csak hatan tették meg. A Központi Nyomozó Főügyészség - ahová április közepén a feljelentések befutottak - a Belügyminisztérium székhelye szerint illetékes V-XIII. kerületi ügyészségre továbbította az összes feljelentést, hogy ott döntsék el, elrendelik-e a nyomozást vagy sem.

Az ügyészség pedig úgy döntött, hogy nem kell nyomozni. A feljelentések mind magánvádas rágalmazási ügyeknek minősülnek, ezért az ügyészek az összes feljelentést áttették a PKKB-ra, ahol majd külön-külön vehetnek elégtételt a rendőrök a belügyminiszteren.

Forrás: Népszabadság

Fotó: Origo.hu


http://pestisracok.hu/sorra-jelentik-fel-pintert-a-nyugdijas-rendorok-az-ugyeszse g-nem-nyomoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két aggastyán, miután kissé beittak, elhatározták hogy elmen
  2014-06-20 08:04:53, péntek
 
  Két aggastyán, miután kissé beittak, elhatározták hogy elmennek a kupiba. A madám, látván kikkel is van dolga,
végignézi őket, elmegy a szobalányhoz és utasítja:
-Menj és tegyél be két felfújt guminőt egy-egy szobában az ágyba. Ezek jó részegek, úgysem veszik majd észre
a különbséget, meg aztán minek fárasszam a lányaimat hiába.
Ezek után betessékeli az aggastyánokat a szobákba, tegyék hát kedvükre, amiért idejöttek.
Hazamenet az úton megszólal az egyik öreg:
-Azt hiszem az én nőm már halott volt.
-Hogyhogy halott?! Honnan veszed ezt?
-Hát, meg sem mozdult szeretkezés közben!
-Lehetett volna rosszabb is! Az enyém azt hiszem egy boszorkány volt!
-Boszorkány?! Honnan veszed ezt?
-Tudod, még a bemelegítés alatt picit beleharaptam a fenekébe, erre szembefingott és kiszállt az ablakon! Ráadásul magával vitte a műfogsoromat is!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen
  2014-06-20 07:57:10, péntek
 
  Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen
2014, június 19 - 15:32


A tegnapi nap folyamán eldőlt: a szervezett szurkolói csoportok a továbbiakban nem látogatják majd a Fradi mérkőzéseit. A csoportok vezetői találkoztak az FTC vezetőségével, Kubatov Gáborék ritka aljas módszerhez nyúltak.



De mi is történt eddig?

A Ferencváros új, 22 500 férőhelyes stadionját rekordsebességgel, 14 hónap alatt építette fel az MSZP-közeli Wallishoz tartozó Market Zrt., a hipermodern arénában augusztusban rendezik majd a nyitómérkőzést.
A 13,49 milliárd forintos létesítmény ára a befejezés előtt nem sokkal, áprilisban 906,9 millió forinttal megemelkedett, a pénzből többek közt egy biometrikus azonosítórendszert építettek ki, mely lehetővé tette, hogy a szurkolók csak tenyérlenyomatot adva léphessenek be az új arénába. A rendszer 5 millió ponton azonosítja a szurkolók tenyerét.
A példátlan adatgyűjtés ellenérzéseket váltott ki a drukkerek jelentős részéből, akik mindezt rabosításként értékelték. A 2013-14-es szezon zárómérkőzésén 15 perces néma csenddel tiltakoztak, később a stadion környékére molinókat feszítettek ki.
Miután kiderült, hogy a rendszernek nincs meg a törvényi háttere, két fideszes képviselő, dr. Vas Imre és Simon Róbert Balázs módosító indítványt nyújtott be a sporttörvényhez, mely lehetővé tette az íriszkép, és a tenyérlenyomat ellenőrzését a sportlétesítményekben.
A törvény parlamenti vitája során a Jobbik és az LMP is keményen kritizálta az elképzeléseket, a fideszes képviselők azonban - bár láthatóan fogalmuk sem volt arról, miről is van szó - kiálltak a sebtében hozott módosítás mellett.
A parlamenti vitát követően az FTC megkezdte a bérletek árusítását és a drukkerek regisztrálását.

"Adatgyűjtés... Kitiltás... Színház... Fradista, ne regisztrálj!"


Már döntöttünk, de beszélgessünk

Kubatov Gábor csak a fent felsorolt eseményeket követően ült le tárgyalni a szervezett szurkolói csoportok vezetőivel, akkor, mikor már minden lényeges döntést meghoztak. Az egyeztetést követően az FTC a következő közleményt adta ki:

"A Ferencvárosi Torna Club elnöke a mai napon egyeztetést folytatott a szurkoló csoportok vezetőivel, amely sajnálatos módon nem vezetett eredményre. A tárgyalás folyamán megállapításra került, hogy a csoportok vezetői sem gondolkodnak egységesen az új stadion beléptető és biztonsági rendszeréről (volt aki már az elmúlt napokban regisztrált). Azon szurkolói vezetők közül többen, akik a legjobban ellenezték az új szabályozást, bizonyítható módon érvényes bérlet vagy jegy hiányában vettek részt a 2013 / 2014 -es szezon Fradi mérkőzéseinek a javarészén, megkárosítva ezzel a klubot. A vezetés a fent említett okok miatt indokoltnak tartja a beléptetés szigorítását, mert ez a Fradi érdekeit szolgálja".

A probléma, hogy a klub érvei több ponton is sántítanak, a tárgyalás végkimenetele pedig már annak megkezdése előtt világos volt. Mindez egyértelműen kiderül néhány internetes hozzászólásból.

Végel Tamás, a Fradi-szurkolókat az ország számos pontjáról mérkőzésekre szállító FradiBusz hálózat szervezője és vezetője - aki az elmúlt napokban az események hatására lemondott pozíciójáról - a következő megjegyzést posztolta:

"Az EEE, a GM és a 16-os szektor vezetőin kívül, volt ma egy meglepő +1 fő is. Egy régi II-es szektoros, aki X éve nem igen volt meccseken a lelátón. Ő a napokban regisztrált. De ugye ő egyáltalán nem vesz részt az elmúlt évek Fradi Táborának vezetésében. A Klub (!) meghívta őt is az egyeztetésre, hogy az előre megírt közlemény ezen része valós legyen. A székház ajtaját csukták be szurkolótársaink, amikor a fradi.hu le is hozta azt... (a közleményt - a szerk.) Szóval egyetértés volt és senki nem regisztrált... Hatásvadászat."

Úgy tudjuk, a vezetőség Végel Tamást kitiltotta az FTC stadionjából, az általa megszervezett FradiBusz hálózat területi vezetőit pedig azzal keresték meg, hogy ingyen bérletet ajánlanak fel nekik, ha átveszik a helyét. A csoportok vezetői tehát mindannyian a biometrikus beléptetés ellen foglaltak állást, Kubatov azonban csoportvezetőként meghívta az utóbbi időben a VIP-páholyban feltűnő barátját, hogy később azt mondhassa, nem volt egységes a szurkolók álláspontja.

Mindezt megerősíti Magyar Balázs, az Erkölcs, Erő, Egyetértés Mozgalom vezetőjének hozzászólása is. Érdekesség, hogy az EEE hosszú ideig jó viszonyt ápolt Kubatov Gáborral, közéjük tartozik a Fidesz-közeli, az Echo TV-n és a HírTV-n gyakorta feltűnő Boros Bánk Levente is, ám úgy tűnik, most nekik is elegük lett a vezetőségből.

Fotó: ultrashun.hu

Magyar a következőket írta:

"Még a liftben voltunk a stadionban amikor a Fradi vezetése már kitette a tájékoztatóját...
Természetesen a csoportok is kiadnak egy közleményt a kialakult helyzetről. Igaz nekünk kis időbe telik mindez, mi nem írtuk meg még az 'egyeztetés' előtt...

Elöljáróban annyit, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a szervezett csoportok véleménye teljesen egyseges.
No meg annyit, hogy sikerült stadionon kívülre száműzni a ferencvárosi szervezett szurkolói életet és a hangulatot.

Sajnálatos, hogy eleve nem volt esély kompromisszumot keresni sem..."

Mindemellett meg kell jegyezni azt is, hogy amennyiben az elmúlt időszakban többen is jegy és szurkolói kártya nélkül léphettek be a stadionba, az nemcsak az esetlegesen érintett szurkolók, hanem a klubbal szerződésben álló Fradi Security felelőssége is, őket azonban nem érte nyilvános kritika a klub részéről. A biztonsági cég vezetője egyébként Kubatov bizalmasa, Sz. Ferenc, aki a nyomozó hatóságok megállapításai szerint 1996-ban emberölést követett el, előtte pedig illegális pénzbehajtásból élt - minderről a hvg.hu számolt be korábban.

Bojkottot hirdettek a csoportok

A szurkolói csoportok ma délután az alábbi közleményt adták ki:

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai az alábbiakról tájékoztatják a közvéleményt:

A Ferencváros vezetősége a mai napon egyértelműsítette, hogy ragaszkodik a világ egyetlen más stadionjában, sporteseményén sem szükséges biometrikus adatok begyűjtéséhez, amelyek megadása nélkül ezentúl fradista nem szurkolhat a helyszínen futballcsapatunknak.

Ezzel a döntéssel végleg kimondta azt, ami sajnos már jó ideje sejthető volt: az új stadionhoz már nem elég jó a Fradi mellett a nem kevés nehéz évben, másodosztályban is végig kitartó fanatikus tábor, sőt terhes is számára ez a véleményében mindig kritikus, a mérkőzéseket a Ferencváros történelmi hagyományának megfelelően nem csupán sporteseményként, de közéleti eseményként, találkozóhelyként is megélő közösség.

Hiszen mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a sehol máshol az országban nem létező szurkolói kártya, a névre szóló jegyekhez pluszban kért személyes adatok, a klubnak előzetesen megküldendő transzparensek, koreográfiák rajzai, az arcfelismerős, mindent látni akaró többszáz kamera kizárólag Ferencvároshoz való tartozásunk miatti elfogadása után eljön az a pont, amit ez a közösség már nem tud tolerálni.

Mert ezek az intézkedések pont azt a fanatizmust zárják börtönbe, lehetetlenítik el annak őszinte megélését a lelátón, ami a Fradit drasztikusan megkülönbözteti minden más magyar csapattól. Azt a pénzben nem mérhető fanatizmust, utánozhatatlan hangulatot, amelyre minden futball iránt érdeklődô, a Fradit imádó vagy utáló tévénéző, újságolvasó, az ide vágyó, e közösség miatt fradistává váló játékos vagy éppen szponzor kíváncsi. Vagyis mindazt amire a most kitalált üzleti modell épül.

Mindezek mellett az előzetes ígéretek ellenére Magyarország legdrágábban látogatható sportlétesítményévé, csak és kizárólag profit és bevétel alapon működő, jövendő nevével is ezt sugalló futballgyárrá változtatta az egykori Szentélyt, egy új elit játszóterévé téve azt, ahol a B-középnek csak a lelátórész elnevezésében juthatott hely.

Az, hogy klub a a beléptetési rendszer értelmetlen túlszabályozását az utolsó pillanatokig titkolta, a bérletvásárlások megkezdődése utánig halogatta az ezzel kapcsolatos személyes megbeszélések létrejöttét és ezt azok befejeződését követő percben előre megírt - érvrendszerében komolytalan, láthatóan döntésük igazolására utólagos ürügyet kreáló, - közleményével zárta le, egyértelműsítette, hogy eleve nem volt esélye a szurkolóknak kompromisszumot keresniük.

Mindezeket figyelembe véve a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai egységesen kijelentik, hogy a bevezetett intézkedések elfogadhatatlansága miatt határozatlan ideig nem látogatják mindazokat a mérkőzéseket ahol a jelen szabályozás alapján lehet csak jegyhez jutniuk. Leszögezzük, hogy döntésünk nem a csapat ellen irányul, így ezután is minden olyan futball mérkőzésen jelenlétünkkel, hangunkkal kívánjuk segíteni a Ferencvárost, ahol azt a külső szabályzók lehetővé teszik!

Kérünk továbbá minden csoportokkal szimpatizálót, a Ferencváros vezetésének jelen intézkedéseivel nem egyetértőt, hogy csatlakozzon a fanatizmusért, a józan ész szerinti szurkolói hagyományok megörzéséért indított akciónkhoz és egyelőre ne regisztráljon a most meghatározott feltételek mellett.


http://alfahir.hu/kubatov_haborut_inditott_a_fradi_szurkolok_ellen
alfahir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bő egymilliárddal került többe a Fradi-stadion
  2014-06-20 07:44:25, péntek
 
  Bő egymilliárddal került többe a Fradi-stadion

2014. június 17. 13:47



A korábban megkötött szerződésben még 13,488 milliárd forint szerepelt, de végül14,735 milliárd forintot fizetnek ki vállalkozási díjként - állítja a vg.hu.

A gazdasági online újság a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozik, így alighanem hihetünk nekik. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Market Építő Zrt.-vel, mint generálkivitelezői kötött szerződést a bontási és komplett kivitelezési munkákra. A módosítás indoklásában többek között egy tavalyi kormányhatározat szerepel, ami a beruházás műszaki tartalmának növelése, illetve a funkcionális megfelelőség jobb biztosítása érdekében további egymilliárdot biztosított a beruházás céljaira.

A magasabb színvonalú és magasabb funkcionális igényeket kielégítő műszaki tartalomra való hivatkozással még szerepel egy plusz nettó 668,429 millió forintos tétel. Egyes munkálatokról azonban le is mondott a megrendelő, így például egy nettó 127,989 milliós és egy nettó 208 millió forintos tétellel is csökkentették az összeget.

Megemelték a tartalékkeret összegét is 21,6 millió forinttal, ami így nettó 589,436 millió forintra növekedett. Az eredeti tartalékkeret egyébként még 539,539 millió forint volt.

Ha átszámítjuk a Fradi-stadion bekerülési költségét euróra, akkor nagyjából 50 milliós értéket kapunk. Összehasonlítva a brazíliai és a nemzetközi árakkal (150-200 millió euró), azt kell mondjuk, ellentétben más állami beruházásokkal - pl. 4-es metró - a kisebb befogadóképessége ellenére is nagyságrendekkel olcsóbb volt a kivitelezés, mint máshol. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a felszabaduló területet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mintegy 6 milliárd forintért kívánja értékesíteni.

A 24 ezer férőhelyes, fedett lelátós FTC Stadiont 14 hónapos munkával május 31-én fejezték be és már árulják a következő bajnoki évadra a bérleteket.


http://sport.hir24.hu/nb1/2014/06/17/bo-egymilliarddal-kerult-tobbe-a-fradi-stadi on/

--------------------------------------------------------------------------------- -----------------

Óh mi az az egymilliárd egy ilyen jól menő országnak itt aho kánaán van

Igaz hogy a korházakban nincs gyógyszer meg lázmérő de van stadion igaz ott is elférne sok tàbori ágy ...... a 2/3-nak!!! MERT MEGÉRDEMLIK!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háborog a gyomrom, a világ mocska üli meg
  2014-06-20 07:27:46, péntek
 
  Háborog a gyomrom, a világ mocska üli meg. Ha tehetném, kiöklendezném magamból ezt a szennyet, amit rendszerváltozásnak csúfolnak nálunk.
1990. március 25-én tartották Hazánkban az első ,,szabad" választásokat. Ezerhatszáz jelölt indult az országgyűlési képviselői helyekért, közülük sokan naiv hittel, az igazi változás reményteli érzésével. Kampányoltak vonaton, buszon, rozoga Trabanton utazva, nem is gondolva arra, hogy többségük csupán kellékként szolgál a már korábban megtervezett színjátékhoz. Most már érthető ugye, hogy miért uszítottak egymás ellen bennünket? Hogy mocskosságuk, árulásuk soha ne derüljön ki. A terv sátáni, amíg mi egymás torkának estünk, különböző pártokért rajongva, addig ők nemzeti vagyont loptak, unokáink életlehetőségét herdálták el. S ha szótlanul tűrünk, ugyanezt folytatják Egyébként Pozsgay, Szűrös, Csintalan Fideszhez történő édesgetése körülbelül annyit hozhat a konyhára, mintha a ,,Fradi'' a felcsúti focicsapatból erősítene. Leigazolná a 51 éves Orbán Viktort.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázárnak most már csaknem minden összefut a kezébe
  2014-06-20 07:20:14, péntek
 
  Lázárnak most már csaknem minden összefut a kezébe

2014. június 19.

Hódmezővásárhely volt az országban a legeladósodottabb önkormányzata. A rettenetes hitelállományát elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül az adófizetők nyakába varrták. Az egész ország önkormányzatáét: 1400 milliárd forintot!!
- Akinek nincs semmije, az annyit is ér! - mondta egyszer a hódmezővásárhelyi közgyűlésben Lázár. Mindenki ülve maradt, senki nem ugrott fel, hogy szájon vágja. A dicsőség nagyon a fejébe szállt. Vajon tudja, hogy jegenyefák nem nőnek az égig?

SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1185
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 10682
  • e Év: 164178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.