Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Hummusz csípősen
  2014-06-22 22:22:08, vasárnap
 
  Hummusz csípősen

Hozzávalók:

25 dkg csicseriborsó
1 evőkanál szezámmag
5 gerezd fokhagyma
chilipaprika
1/2 citrom
2 szál petrezselyem

őrölt feketebors
római kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben adja meg magát, sokáig kell főzni, ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn, de persze észíthetjük konzerv főtt csicseriborsóból is.)

A főzés napján felteszem a csicserit főni sós vízben. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm száraz serpenyőben. A fokhagymát és a chilit aprítom.

Amikor a csicseriborsó már puha, leszűröm, egy keverőtálba teszem, hozzáadom a szezámmagot, a felaprított petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat - és egy keveset a főzővízből. Botmixerrel pépesítem.

A pépet átteszem egy másik tálba, belekavarom a fokhagymát és a chilit. Néhány órányi pihentetés után pirítóssal és friss paradicsommal tálalom, illetve a paradicsom aprórakockázva bele is keverhető a krémbe.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Hummus pitában
  2014-06-22 22:17:28, vasárnap
 
  Hummus pitában

Hozzávalók:

25 dkg csicseriborsó
1 evőkanál szezámmag
5 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
2 szál petrezselyem
1 db paradicsom
8 db koktélparadicsom
1/2 csípős hegyes paprika
1 db újhagyma
1 db kicsi uborka
olívabogyó
chilipaprika

őrölt feketebors
római kömény
kurkuma
olívaolaj
1 teáskanál szezám Vénusz olaj
chiliszósz
pita a tálaláshoz

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem.

A szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet felaprítom.

A csicseriborsón cserélem a vizet, sózom, puhára főzöm, majd leszűröm. Keverőtálba teszem, hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat, egy keveset a főzővízből, és botmixerrel pépesítem. Majd belekeverem a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát és a chilit.

A pitát megspriccelem pici vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummust, locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chiliszószt, a zöldségekkel és olajbogyóval tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi fagylalt sokféle ízben
  2014-06-22 22:13:39, vasárnap
 
  Házi fagylalt sokféle ízben

Hozzávalók:

az alap fagyihoz (1 doboz, kb. 0,8 l):
2,5 dl főzőtejszín
2,5 dl natúr joghurt
2 tojás
3 evőkanál kristály cukor vagy nyírfa cukor (vagy kevés folyékony édesítőszer, méz...)

Elkészítés:

Az alapanyagokat plusz az ízt adó anyagot turmixgépben (vagy tálban gépi habverővel) összekeverjük, fagylaltgépben vagy mélyhűtőben, fagyás közben 30 percenként megkeverve lefagyasztjuk.

Az íz szinte bármilyen lehet:
vanília = 2 kávéskanál vanília-aroma vagy vaníliarúd belseje
csoki = 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
gyümölcs = 3 evőkanál lekvár vagy pár szem friss gyümölcs
mogyoró = 2 kávéskanál tejszínes mogyoró aroma, porrá tört mogyoró
citrom = 2 citrom leve és reszelt héja
fahéj = 2 teáskanál fahéj
pisztácia = porrá tört pisztácia
stb...





Megjegyzés:

Isteni, még fagylaltgép nélkül fagyasztva is! A hozzávalók adagolásából látszik, hogy egyszerre minimum 2 ízűt célszerű készíteni :)

A receptet és a fotót Hydroglobe küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagymás paradicsomsaláta
  2014-06-22 22:10:11, vasárnap
 
  Hagymás paradicsomsaláta

Hozzávalók:

40 dkg közepes kemény, de érett paradicsom
10-12 szem Vénusz olajbogyó -
karikázva (elhagyható)
10 dkg lila- vagy vöröshagyma -
felezve, vékonyra szeletelve

őrölt bors
A salátaléhez:
kb. 1 teáskanál 20 %-os ecet vagy citromlé -
ízlés szerint
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 3 teáskanál cukor
2,5 dl víz
aprított bazsalikomlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:

A paradicsomokat felkarikázom, majd lerakom a lilahagymával rétegezve abban a tálban, amelyben majd tálalom. Rétegenként enyhén sózom, borsozom, és kb. 15 perces pihentetés után ráöntöm a salátalevet, meglocsolom az olajjal, megszórom bazsalikomlevéllel és az olajbogyóval, óvatosan összekeverem.

Fogyasztás előtt a hűtőben legalább 1 órát érlelem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csirkemájas csirkerolád
  2014-06-22 22:04:40, vasárnap
 
  Csirkemájas csirkerolád

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
15 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Vénusz olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A májat megtisztítjuk és felaprózzuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.

Egy serpenyőben a szalonnakockákat kisütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Hozzáadjuk a májat, összesütjük, végül 1 evőkanál zsemlemorzsát is belekeverjük.

A kiklopfolt csirkemelleken elosztjuk a májas masszát, megszórjuk petrezselyemzölddel, feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk, ha kell, fogvájóval összetűzzük.

Bő olajban kisütjük. Rizibizi vagy hasábburgonya illik hozzá.





Megjegyzés:

A receptet Zakar Józsefné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zelleres paradicsomleves
  2014-06-22 22:00:46, vasárnap
 
  Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók:

6 dl paradicsomlé
4 dl csirke- vagy zöldségleves (kockából)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál Vénusz olaj
2 szál szárzeller
3 szál bazsalikom
1 vékony szál póréhagyma fehér része
1 kávéskanál durvára tört bors


Elkészítés:

A pórét és a szárzellert megtisztítjuk, feldaraboljuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk rajta a lisztet /enyhén barnás színűre/, és hozzáadjuk a darabolt pórét és a szárzeller felét. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és a paradicsomlével. Borssal, sóval és bazsalikommal ízesítjük. A levest 15-20 percig forraljuk, majd leszűrjük.

Tálaláskor a maradék szárzellert vékonyra vágva a levesbe tesszük, tetejét megszórjuk durvára tört borssal. Pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk.

Megjegyzés:

A szárzellernek erős, markáns íze van, ezért csak az készítse el, aki szereti, mert nagyon érezni a levesben.

A receptet Mirjam90 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 június 23-29.
  2014-06-22 21:37:28, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 június 23-29.


Hétfő:

Előétel: Zelleres paradicsomleves
Főétel: Csirkemájas csirkerolád hasábburgonyával, paradicsomsaláta
Desszert: Házi fagylalt sokféle ízben
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-sajtos cukkini

Kedd - ma mediterrán ízeket kóstolunk:

Előétel: Marokkói zöldségleves
Főétel: Sertéskaraj milánói módra tagliatelle al pestóval
Desszert: Mediterrán citromos túrótorta
Vegetáriánus ajánlat: Duplán cukkinis mediterrán egytálétel

Szerda:

Előétel: Görög gyümölcsleves
Főétel: Csirkepörkölt cigányosan
Desszert: Jeges kávé
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tojáspörkölt

Csütörtök:

Előétel: Snidlinges sajtleves
Főétel: Paradicsomos káposztafőzelék natúr sertésszelettel
Desszert: Sárgabarack
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposztafőzelék tükörtojással

Péntek:

Előétel: Tejfölös zöldbableves füstölt csülökkel
Főétel: Tojásos nokedli szalonnapörccel, kovászos uborkával
Desszert: Gyümölcsjoghurt
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli fejes salátával

Szombat:

Reggeli: Sajtos szendvics paradicsommal, gyümölcsteával
Előétel: Csodás meggyleves
Főétel: Rántott csirkemell burgonyával, zöldsaláta
Desszert: Palacsinta, kedvünk szerinti töltelékkel
Vacsora: Sonkatakercs franciasalátával, barnakenyérel, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök hasábburgonyával

Vasárnap:

Reggeli: Nyári körözött, rozsos zsemle, paprika, paradicsom, frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Tárkonyos-tejfölös gombaleves
Főétel: Fűszeres grillezett haldarabok grillezett zöldségekkel
Desszert: Joghurtos málnahab
Vacsora: Zellersaláta gombával
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás lasagne

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1224
  • e Hét: 3438
  • e Hónap: 17343
  • e Év: 147050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.