Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2014-06-27 23:55:24, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Meggyes rácsos sütemény
  2014-06-27 23:45:34, péntek
 
  Meggyes rácsos sütemény

Hozzávalók:

1 dl tej
2 dkg élesztő
20 dkg porcukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája + 1 tojás
2-3 evőkanál tejföl
2 üveg kimagozott meggybefőtt vagy ennek megfelelő mennyiségű friss, magozott meggy
10 dkg dió
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, langyos helyen fél óráig kelesztjük.

Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval.

A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, megrácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C) 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára csúsztatjuk, kockára vagy rombuszokra vágva kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Nagyon nyári töltött padlizsán
  2014-06-27 23:42:14, péntek
 
  Nagyon nyári töltött padlizsán

Hozzávalók:

2 padlizsán
4 nagyobb füge
12 szem koktélparadicsom
olívaolaj
10 dkg friss kecskesajt
1/2 szál póréhagyma

bors
néhány mentalevél

Elkészítés:

A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a húsukat egészen a bőrig metsszük be rácsosan késsel, de vigyázzunk, hogy a héjat ne vágjuk át.





Alaposan sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (kb. 20 perc alatt).





Ezalatt a fügéket vágjuk cikkekre, a koktélparadicsomokat pedig félbe,





a póréhagymát szeleteljük hajszálvékonyra.





A puhára sült padlizsánra morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, szórjuk meg a fügével, a koktélparadicsommal, valamint a póréhagymával. A tetejét még meglocsolhatjuk kevés extra szűz olívaolajjal,meghinthetjük felaprított friss mentával.





Megjegyzés:

Rendkívül egyszerű, mégis hihetetlenül jó ízkombináció és szemet gyönyörködtető színek. Tökéletes nyáresti vacsora.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Könnyű saláta tejfölös túróval
  2014-06-27 23:36:25, péntek
 
  Könnyű saláta tejfölös túróval

Hozzávalók:

15 dkg tehéntúró
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg párizsi (felkockázva)
2 szelet gouda sajt (felkockázva)
1 szál zöldhagyma (felkarikázva)

fehérbors

Elkészítés:

Egy tálban villával krémszerűre keverem a túrót a tejföllel, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadom a párizsit, a sajtot és a hagymát, az egészet összedolgozom. Máris fogyasztható!





Megjegyzés:

Gyors, könnyű, fínom. Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Rántott padlizsán
  2014-06-27 23:34:35, péntek
 
  Rántott padlizsán

Hozzávalók:

2-3 db padlizsán

bors
Vénusz olaj a sütéshez
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
kevés tej
száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evőkanálnyi)

Elkészítés:

A piacon frissen vásárolt, hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.

A szépen karikázott padlizsánszeleteket sózom, néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem őket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlő.

Amíg katonás sorban ácsingózó korongjaim levüket eresztik, poharamba kedvenc száraz vörösborom levéből én is eresztek magamnak egy keveset, csak úgy az íze, zamata miatt. Persze arra is jut időm, hogy a panírozás kellékeit előkészítsem, a felvert tojást sózáson kívül törött borssal is ízesítem, és kevés tejjel, száraz fehérborral selymesebbé varázsolom.

A padlizsánszeleteket friss papírtörlővel újra átitatom mindkét oldalukon, kevés őrölt borssal megszórom, és azonnal panírozom, a megszokott liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütöm.





Azon melegében tálalom, én leginkább Nordkapp barátom vajas-zelleres burgonyapüréjével tálalom.





Megjegyzés:

Mostanság igen olcsó a piacon a padlizsán, amit változatosan, rengeteg formájában készíthetünk el. Én magam, mint Húsmuskétás is kedvelem ezt az egyébként vegetáriánus receptet, hisz a mondás szerint több nap, mint kolbász!

Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kolbászos pogácsa III.
  2014-06-27 23:30:15, péntek
 
  Kolbászos pogácsa III.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
késhegynyi őrölt bors
20 dkg lángolt kolbász

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk és megkelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk, és 20 dkg lángolt kolbászt ledarálva rákenünk, majd négyszer hajtogatjuk.

Kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással, 20 percig állni hagyjuk, majd 200 fokon megsütjük.





Megjegyzés:

A receptet Jung Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Boros szárnyasbecsinált
  2014-06-27 23:19:15, péntek
 
  Boros szárnyasbecsinált

Hozzávalók:

(6 személyre):
1 db 1,5 kg-os jérce
8 dl víz
2 dl félédes fehérbor
1 sárgarépa
1 hagyma
4 szegfűszeg
1 babérlevél
kevés só
bors
A mártáshoz:
3 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál cukor
2 dl félédes fehérbor
25 dkg főtt zöldborsó
3 közepes nagyságú sárgarépa
4 szelet zeller megfőzve
kevés húsleves

Elkészítés:

A jércét háromliteres fazékba tesszük a vízzel, a megtisztított, felszeletelt sárgarépával, az apróra vágott hagymával, a szegfűszeggel, babérlevéllel, hozzáöntjük a bort, megsózzuk-borsozzuk. Felmelegítjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg a jérce meg nem puhul. Akkor kivesszük az edényből, tálalásra alkalmas darabokra vágjuk, a bőrét lefejtjük, kicsontozzuk. A jércedarabokat előmelegített, mély edénybe tesszük, melegen tartjuk.
A vajat serpenyőben megolvasztjuk, simára keverjük benne a lisztet. Hozzáadunk annyi húslevest, amennyivel állandó kevergetés közben sűrű mártást kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, a bort, a megtisztítva, felszeletelve előre megfőzött sárgarépát, a borsót és a zellert, s az egészet átforrósítjuk. Ráöntjük a mártást a jércedarabokra, és főtt rizzsel körítve, forrón tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vaníliás cseresznyeleves
  2014-06-27 23:18:06, péntek
 
  Vaníliás cseresznyeleves

Hozzávalók:

1 kg cseresznye
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kiskanál fahéj
2 dl tej
cukor ízles szerint

Elkészítés:

2 liter vizet felteszek főni, forrás után cukrozom ízles szerint, majd beleteszem a megmosott és megtisztított cseresznyét, valamint a fahéjat. A pudingport elkeverem 2 kanál cukorral és a tejjel, majd amikor megfőtt a cseresznye, besűrítem a levest a pudinggal.

Megjegyzés:

Lehűtve a legfinomabb.

A receptet Moni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Házi fonott kalács - cserépedényben
  2014-06-27 23:16:42, péntek
 
  Házi fonott kalács - cserépedényben

Hozzávalók:

1 kg liszt
1 csapott evőkanál só
150 g porcukor
180 g olvasztott vaj
2 tojássárgája
reszelt citromhéj
150 g mazsola
40 g élesztő
tej szükség szerint
tojássárga a megkenéshez

Elkészítés:


1.) Az élesztőt kevés forró tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk.
2.) Kissé megmelegítjük a lisztet, és összekeverjük a megkelt élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a meglangyosított vajat, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat + annyi langyos tejet, amennyit felvesz. Fontos, hogy a tészta inkább kemény legyen, ne lágy!
3.) Jól összegyúrjuk a tésztát, és hozzáadjuk a forrázott, rumba áztatott mazsolát, majd meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.
4.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 3 egyforma részre vágjuk. Minden egyes részből rudakat sodrunk, majd mindhárom rudat összefonjuk. (Épp úgy, mint a hajunkat! :o))
5.) A megfont kalácsot kivajazott Pataki tálba tesszük, és kelni hagyjuk.
6.) Megkenjük tojássárgával, megszórjuk durva kristálycukorral, és a hideg sütőbe tesszük. Begyújtjuk a sütőt. Így a Pataki tál a sütővel együtt melegszik fel, benne a kaláccsal. (A Pataki tálat a sütés előtt egy órával célszerű vízbe áztatni, hogy jól megszívja magát.)
7.) A kalácsot rövid idő alatt, kezdetben forró, majd mérsékelt lángon készre sütjük. Ha a kalács teteje túl korán barnulni kezd, takarjuk le sütőpapírral!
8.) A kész kalácsot a tálban hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve vajjal, kakaóval tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 1116
  • e Hónap: 15021
  • e Év: 144728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.