Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
aranyos
  2014-06-04 21:15:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
eper
  2014-06-04 21:10:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kreativ
  2014-06-04 20:41:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
madárka
  2014-06-04 19:57:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
részeg Izidor szelet
  2014-06-04 19:46:46, szerda
 
 



2 × 7 tojásból piskóta
lekvár
15 dkg darált dió
2 csomag vaníliás cukor
3 citrom
1 rumaroma
3 evőkanál kakaópor
20 dkg kristálycukor
1,5 dl víz
1 csomag puncsízű pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
olvasztott csokoládé

Két piskótát sütünk, én általában 2 × 7 tojásból szoktam. Az egyik piskótát megkenem lekvárral, a másikat feldarabolom. Megszórom 15 dkg darált dióval, 2 csomag vaníliás cukorral, 3 citrom reszelt héjával, 1 rumaromával, 3 evőkanál kakaóporral, és ezt jól összedolgozom. 20 dkg kristálycukrot másfél dl vízzel felfőzök, majd a darabolt piskótára öntöm. Jól összedolgozom és a megkent piskótára teszem. Ha túl keménynek találom, akkor még teszek bele lekvárt. A puncstöltelékhez a 5 dl tejben megfőzök egy puncspudingot. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverek, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverem. A süteményre simítom, majd a tetejét csokimázzal vonom be.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
epres túrós szelet
  2014-06-04 19:44:08, szerda
 
 



A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg krémes túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom kifacsart leve
10 lap zselatin
6 evőkanál víz

A díszítéshez:
50 dkg eper
3 csomag tortazselé (Dr. Oetker)

A piskótalapot a megszokott módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk a 6 evőkanál vízben. Elkeverjük 3-4 evőkanálnyi túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrós krémbe forgatjuk. A piskótalapra simítjuk a túrós tölteléket, ezután hűtőben pihentetjük 3-4 órán át. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük, és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed, ezután szeletelve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
kolbásszal töltött tarja őzgerincben
  2014-06-04 19:21:53, szerda
 
 



Hozzávalók:
4 szelet tarja
1 ek csípős piros arany
1 ek mustár
12 szelet bacon
1 szál füstölt kolbász
15 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A tarja szeleteket kiverjük, majd a piros arany és mustár keverékével vékonyan megkenjük őket.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, a szalonnát belefektetjük. A reszelt sajt felét beleszórjuk, 2 szelet tarját ráfektetünk. A kolbászt lapjában kettévágjuk és egymás mellé téve a húsra helyezzük. Erre kerül a másik 2 szelet tarja, amit egyenletesen beszórunk a maradék reszelt sajttal.
A szalonna szeleteket a tetejére hajtjuk, majd a fóliával becsomagoljuk.
Egy tepsibe tesszük és sütőben 200 fokon, 1,5 óra alatt készre sütjük. Ha elkészült, kiborítjuk az őzgerincből, lehúzzuk róla a fóliát és így még visszatoljuk a sütőbe, hogy az őzgerinces fele is megpiruljon. Ehhez már csak 5-10 perc szükséges.
Hagyjuk kihűlni, legjobb ha másnap szeleteljük.
forrás: http://olcso-receptek.hu/sertes/kolbassazl-toltott-tarja/
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
tejszines ragu burgonya rétessel
  2014-06-04 19:17:54, szerda
 
 



Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
só, bors
Körethez:
1 csomag leveles tészta
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
3 gerezd foghagyma
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk. kakukkfű


Elkészítése:
Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük, majd felöntjük vízzel. Befűszerezzük, és ha megpuhult megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük, amint elkészült burgonyatörőn átnyomjuk. Az apróra vágott hagymát és a foghagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, metélőhagymát, kakukkfüvet, tojást, befűszerezzük és összekeverjük. Leveles tésztát kettő részre osztjuk, elsodorjuk és közepén egy csíkban ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának. Tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással és sütjük.
forrás: http://olcso-receptek.hu/szarnyas/tejszines-ragu-burgonyas-retessel/
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
szoknyás csirkecombok
  2014-06-04 19:13:43, szerda
 
 



Hozzávalók:
8 db csirke alsó comb
1 ek csirke fűszersó
1 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl

20 dkg gomba
őrölt fűszer paprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma

Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és 10 percig pirítjuk.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük piros paprikával és rátesszük a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, miután megfőtt összekeverjük a krumpli pürével.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk belőle. Megvárjuk amíg kihűl a csirke és a krumpli, majd a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, rá állítva a csirkecombot. A sarkait és a széleit felhúzzuk és vastagabb cérnával összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazítjuk, a comb csontos részét alufóliával betekerjük, felvert tojással megkenjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. 180 fokon sütjük
forrás: http://olcso-receptek.hu/szarnyas/csirkecombbal-toltott-batyu/
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
búbos karaj
  2014-06-04 13:13:45, szerda
 
 



Gombás búbos karaj
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
25 dkg gomba
10 dkg bacon
2 paradicsom
1 hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehér bors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk amíg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika és paradicsom szeleteket teszünk rá. Betakarjuk egy-egy szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
http://receptneked.hu/sertes/gombas-bubos-karaj/
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 129
  • e Hét: 4357
  • e Hónap: 8761
  • e Év: 40490
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.