Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Heti útravaló Müller Pétertől - 128. rész
  2014-06-05 23:47:28, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 128. rész

A jó párkapcsolat két szabad ember tánca

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

A jó párkapcsolat olyan, mint egy tánckettős. Van egy szép, belső rendje. Tudják, hogy a másik magányába nem szabad belegázolni. De nem szabad benne hagyni, ha látod, hogy ott már nem jó neki.






A férfi vezet - a nő követi. Ez a tánc titka. A rossz táncban azonban a férfi parancsol, és a nő engedelmeskedik. Itt jelenik meg az erőszak és a kiszolgáltatottság. A szabadság helyett az elnyomás. És a boldog követés helyett a kiszolgáltatottság. Nehogy azt hidd, hogy a zsarnok szabad! Sokkal boldogtalanabb szolga, mint az, aki a hatalmában él. A jó tánc nem ilyen.





A jó tánc két szabad ember tánca. Van, amikor átölellek - van, amikor elengedlek. Van, amikor közeledek, van, amikor távolodok. A férfinak kell tudni "nőül" - és a nőnek ismerni kell a férfi gondolatait. Ismerni - és érezni.

Tévedés azt hinni, hogy a legharmonikusabb párkapcsolatban soha nincs magány. Van. És nincs olyan magány, melyből ne nyúlnánk a másikért. Minden szeretetnek van titkos dallama, tempója, ritmikája. Ezért van az, hogy a zene nyelvén mélyebben lehet beszélni róla, mint pusztán szavakkal.

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 127. rész
  2014-06-05 23:42:51, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 127. rész

"Állj szóba magaddal!"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.


Volt ilyen élményed? Meghalt, akit szerettél, s mégis úgy érezted néha, mintha látna téged? Érezted, hogy bizonyos dolgokat nem tehetsz meg, mert "mit szól ő hozzá"?






Néha meg kifejezetten biztat: Tedd meg! Ne félj! Én még azt is hallottam: Segítek!

Bizony, sohasem vagyunk teljesen egyedül. Akinek a lelke érzékeny, tudja. Néhányan azonban azt hiszik, ilyenkor csak emléke szólal meg az eltávozottnak. Benne van az, akinek a hangját mintha kívülről hallaná. Ott szól, a saját lelkében. Ő mondja, saját magának.






Nem baj, ha így gondolod, de legalább mondd magadnak. Legalább beszélj magaddal! Legalább súgj magadnak! Legalább halld meg a tanácsadódat - kívül vagy belül, mindegy. De állj szóba magaddal. Hallgass a jobbik énedre.

Egyszer majd úgyis rájössz, hogy kívül vagy belül: mindegy. Rájössz, hogy sokan látnak, és soknak fontos vagy. Akkor is, ha egyelőre nem tudnak másképp, csak súgással segíteni. Aki szeretett, veled marad. Vagy küld segítséget.

Egyszer egy Mestertől azt kérdezte a tanítványa:
- Hogyan tudok kapcsolatot találni veled?
- Egyszerű - felelte a Mester. - Gondolj rám.

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Cseresznye
  2014-06-05 23:34:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Sajtszószos-gombás makaróni
  2014-06-05 23:28:07, csütörtök
 
  Sajtszószos-gombás makaróni

Hozzávalók:

50 dkg makaróni tészta
50 dkg gomba
1 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
5 dkg tömlős füstölt krémsajt
2 tojássárgája
2 dkg liszt
1 dl tej
5 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
majoranna
rozmaring

bors
petrezselyem
olívaolaj

Elkészítés:

15 dkg reszelt sajtot, 5 dkg tömlős füstölt krémsajtot 2 tojássárgájával, 2 dkg liszttel és 1 dl tejjel sűrűre főzünk, kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, 5 dkg margarinnal habosra kikeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük.

50 dkg friss gombát meghámozunk, majd olívaolajban kevergetés mellett lassú tűzön megpirítjuk, ízesítjük fokhagymával, majorannával, rozmaringgal, pici sóval, petrezselyemmel.

Ha a gombánk készen van, hozzáadjuk a nagy tejfölt, végül a sajtszósz nagyobb részét. Összeforraljuk, és kész is. :) A maradék sajtszószból kis gombócokat formálunk díszítés gyanánt.

Az elkészített makaróni tésztával tálaljuk melegen.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres-vaníliás piskótatekercs
  2014-06-05 23:26:00, csütörtök
 
  Epres-vaníliás piskótatekercs

Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál por cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál búzadara
ízlés szerint 3-4 evőkanál kristály cukor
5 dl tej
7-10 evőkanál eperlekvár

Elkészítés:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Eztán hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport, és könnyedén összekeverjük egy kanállal. Miután egynemű lett, hozzáadjuk a kemény tojáshabot, és lazán elkeverjük.

Egy nagyobb méretű lapos tepsit kikenünk vajjal, kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülés közben a tűzhely ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.

A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel, valamint a cukorral jól elkeverjük. A többi tejet tegyük fel főni a búzadarával. Ha a tej felmelegedett, öntsük hozzá a pudingporos, cukros tejet, és főzzük készre a pudingot. Miután kihűlt, kanalazzuk bele a lekvárt, keverjük jól össze. Annyit tegyünk bele, hogy jól kiérződjön a lekvár íze.

Ha elkészült a tészta is, kicsit várjunk, hogy hűljön, majd a sütőpapírt óvatosan húzzuk le az aljáról, és az alsó felére kenjük rá a tölteléket, majd lazán tekerjük fel.

Szeletelés előtt tároljuk hűtőben 2-3 órát, majd szórjuk meg porcukorral.





Megjegyzés:

Bármilyen lekvárral, sőt friss gyümölccsel is elkészíthető.

A receptet és a fotót Taiata küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes-gombás csirkefalatok
  2014-06-05 23:24:10, csütörtök
 
  Tejszínes-gombás csirkefalatok

Hozzávalók:

50-60 dkg csirkemellfilé
15 dkg gomba
2,5 dl tejszín
1 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál petrezselyemzöld

bors
olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kis darabokra vágjuk. Ezután ízletesen megsózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósitjuk az olajat, majd a húsdarabokat abban átsütjük. Ha a hús átsült, kiszedjük, félreteszük.

Ugyanebbe a zsiradékba rakjuk a darabokra vágott gombát, megpároljuk. (Ha kevés a lé, pár csepp vízzel pótoljuk.) Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és jól összekeverjük. Most megszórjuk a lisztel, megkeverjük, és röktön hozzáöntjük a tejszínt. Ezt felforraljuk, a végén az átsült csirkedarabokat belerakjuk, összekeverjük. Félrehúzzuk, és 2 percig állni hagyjuk.





Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:

Én nokedlivel tálalom, nagyon finom! De tésztával, vagy akár rízzsel is fogyasztható. Ha esetleg jobban szeretitek a pulykamellet, azzal is jó.

A receptet és a fotót Betti011 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kovászosuborka-leves kaporhabbal
  2014-06-05 23:16:53, csütörtök
 
  Kovászosuborka-leves kaporhabbal

Hozzávalók:

40 dkg kovászos uborka
2 dl az uborka levéből
2 dl tejföl
4 db jégkocka
1/2 dl extra szűz olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
A kaporhabhoz:
1 csokor kapor
1 dl zöldség alaplé
2 dl tejföl
1 db zselatinlap

Elkészítés:

A hozzávalókat az olívaolaj kivételével összeturmixszolom, aprólyukú szűrőn keresztül simára szűröm. Ezután a turmixszal beledolgozom az olívaolajat is. Tálalásig hűtőbe teszem.

Betétnek kaporhabot készítek. 1 dl zöldség alaplevet és 1 kis csomag kaprot összeturmixszolok. Hozzáadom a tejszínt és a lapzselatint. Kemény habot verek belőle.

Tálaláskor előre behűtött tányérban adom az asztalra úgy, hogy a hideg levesbe habzsákból (levágott sarkú nejlon zacskóból) kis gombócformákat nyomok. A tikkasztó hőségben igazi üdítő leves.

Megjegyzés:

A kaporhab habszifonban is elkészíthető, a hozzávalókat a fentiek szerint összedolgozom, beleöntöm a habszifonba, rátekerek egy patront. Tálalásig ezt is hűtőbe teszem. Jó étvágyat, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15646
  • e Év: 145353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.