|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2014-06-07 16:58:58, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
20 dkg finom liszt
3 db tojás
3 szem burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 mk. só
1 kevés őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma
5 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A tojásokat felverjük, hozzá keverjük a lisztet, reszelt hagymát és burgonyát, sót, őrölt borsot és az átnyomott fokhagymát. Ha a masszánk nagyon sűrű, akkor egy pici vizet adunk hozzá.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:56:38, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 db paprika
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
só
4 db tojás
1 cs. szeletelt bacon
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk.
Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk. Kicsit hagyjuk hűlni majd a csirkemellek közepére halmozzuk.
A hússzeleteket felgöngyöljük, baconbe tekerjük és szorosan alufóliába tekerjük.
A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.
Friss salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:54:06, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
1 cs. Maggi tejszínes, négysajtos csirkemell alap
só
szárnyas fűszerkeverék
őrölt fehér bors
só
2 dl főző tejszín
20 dkg trappista sajt
Előkészítés:
A csirkemelleket megsóztam, szárnyas fűszerrel és őrölt fehér borssal megszórtam.
A négysajtos csirkealapot elkevertem a tejszínnel.
Elkészítés:
A csirkemelleket tűzálló tálba tettem, ráöntöttem a tejszínnel elkevert négysajtos csirkealapot és előmelegített sütőben, lefóliázva 20 percet sütöttem. Levettem a fóliát, a csirkemelleket megszórtam reszelt trappista sajttal és a sütőbe visszatéve még 10 percet sütöttem.
Kukoricás rizst és joghurtos salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:51:52, szombat
|
|
|
Hozzávalók: 4 főre
2 db padlizsán
2 szem burgonya
2 db tojás
20 dkg finomliszt
2-3 dl tej /vagy víz/
só
őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
étolaj
A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és kevés tejjel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A padlizsán szeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! K-J |
|
|
0 komment
, kategória: Diétásak |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:49:21, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
4 db tojás
8 szelet bacon
4 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
8 vékony szelet füstölt karaj vagy sonka
4 szelet trappista sajt
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
Előkészítés: A tojásokat megfőzzük és a paprikával, paradicsommal és újhagymával együtt szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam majd kevés olajon elősütöttem. Az elősütött csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paradicsom, csípős paprika, újhagyma és főtt tojás szeleteket. Betakartam két szelet füstölt főtt fokhagymás karajszelettel /felvágott/baconnel és a végén trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben megsütöttem. Szalma krumplit készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:45:21, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
5-6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál durva steak bors
1 teáskanál flekken fűszerkeverék
1 db chilipaprika vagy 1 mokkáskanál őrölt chili
só
étolaj
Elkészítés:
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk.
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá, és a hűtőbe tesszük 1 órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.
A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.
Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:43:44, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
3 evőkanál méz
1,5 dl olaj
2 teáskanál csípős paprikakrém
1-2 evőkanál balzsamecet
1 dl fehérbor
2-3 gerezd fokhagyma
majoranna
bazsalikom
só
1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.
Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük (ennyi paprikakrémtől enyhén csípős lesz, tehát aki csípősebbre szeretné, az több csípős paprikakrémet tegyen hozzá).
A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk (akár egész éjszaka is pihenhetnek a pácban a szárnyak).
Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
A bepácolt csirkeszárnyakat ízlés szerint grillen is megsüthetjük.
K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:42:05, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1-1 piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb padlizsán
2 cukkini
25 dkg laskagomba
olívaolaj
A pestóhoz:
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit nem túl vastag szeletekre vágjuk. A laskagombát is megmossuk, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a vizet.
A zöldségeket meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a grillrácson többször megfordítva valamennyit megsütjük, sóval és borssal ízesítjük.
A pestóval és friss bagettel tálaljuk,, halak köretének is remek.K-J |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:38:26, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 szál csípős parasztkolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
2 db hegyes erős paprika
4 db sonkahagyma /lehet vöröshagyma, lilahagyma/
2 db paprika
szárnyas fűszerkeverék
őrölt bors
ételízesítő
só
Elkészítés:
A cukkinit, a parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. A húst sózzuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk 15-20 percet.
A csirkemellet, a parasztkolbászt, a kolozsvári szalonnát és a zöldségeket felváltva nyársakra húzzuk. Az egészet megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, olajozott sütőrácsra vagy grillre tesszük és megsütjük.
Adhatjuk salátával vagy tetszőleges körettel is. Én főtt-sült burgonyát tettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-07 16:23:04, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
2 db paradicsom
4 szelet mozzarella sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 mk. őrölt bors
1 mk. szárnyas fűszerkeverék
1 mk. oregánó
só
5 cl étolaj
Elkészítés:
A csirkemellet a vöröshagymával együtt ledaráljuk.
A darált csirkemellet befűszerezzük borssal, grillfűszerrel, oregánóval és egy kevés sóval.
Vizes kézzel négy gombócot formázunk, majd olajozott tepsibe vagy sütőlemezre tesszük és kerek formára ellapítjuk.
Mindegyik csirkelángosra teszünk egy-egy szelet mozzarella sajtot és egy fél paradicsomot.
Előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük.
Légkeveréses sütőben 25 perc 160 fokon.
Köretnek kukoricás rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
K-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2014. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
188 db bejegyzés |
e év: |
1742 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 852
- e Hét: 3068
- e Hónap: 4963
- e Év: 55754
|
|
|