Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Újratöltve mert úgy is ez lesz már csak idő kérdése !!
  2014-06-09 22:03:29, hétfő
 
 

Újratöltve mert úgy is ez lesz már csak idő kérdése !!
Felfegyverkezik a lakosság - ha nem védi meg a rendőrség a rablógyilkosoktól

Bizony felfegyverkezik a lakosság, - ha nem védi meg a rendőrség a rablógyilkosoktól. Felfegyverkezik és megpróbálja megvédeni magát! De nem úgy fognak az emberek cselekedni, ahogyan eddig. Az események már más irányba fordultak.
Mert nem lesz itt semmiféle gárdázás. Nem lesz semmiféle masírozás, sem demonstrálás. Nem lesz zászlólengetés, mert nem lesznek zászlók sem! Sem nemzetiszínű trikolór, sem árpádsávos, sem más zászló nem lesz...

Ellenben lesznek vascsövek pajszerok, féltengelyek, szögbelövők, aztán, ami még adódik. Amit kitalál a magyar kreativitás. - Nem azt mondta a fideszes ellentüntető: “Akartok sósavat a pofátokba?" - Ezzel meg is adta alaphangot. Csak nem arra, amire ő és a megbízói szerették volna. - Jó néhányan mondják: “Ha ti így akartok játszani, - akkor mi is így fogunk!"

Nos, amikor majd a betörő rablógyilkost sósav várja az ajtóban, amit még a nénike is képes a behatoló képébe loccsantani, - vagy a nagy balta a fiatalabb magyar kezéből sújt le a betörő fejére, vagy nyakára, - akkor lehet majd ajvékolni az elszabadult brutalitáson.
Mert bizony a magyar nép szelíd lelkülete mára már megváltozott. A sorozatos provokációknak, brutális gyilkosságoknak “köszönhetően" - a nép lelke “bosszúért kiált"! - És sokan így is fognak cselekedni, - s ezt majd az “okosok" úgy kommunikálják le; “Sajnos a nép közhangulata megváltozott."
Bizony, hogy meg! Majd, amikor a betörőt rövid úton kivégzik ott a helyszínen és nem lesz rá tanú, - majd, amikor elkezdődik a jogos megtorlás, - majd, amikor önkéntes védelmi csapatok fogják biztosítani egy-egy körzet nyugalmát, - és a feleségüket vagy idős rokonaikat ért támadásokat a legkeményebben torolják meg, - na akkor lehet majd kihirdetni a rendkívüli állapotot. - Elkezdődhetnek a hatalom akciói. - De vajon ki és mi ellen?
Mert, mint ahogy említettük, nem lesz semmiféle gárda, sem több tízezer forintos gárdaegyenruha és felszerelés, - nem lesz fűhöz-fához rohangálás, fölösleges demonstrálás, - ellenben lesznek helyileg szerveződött önkéntes védelmi csapatok, helyi őrségek, népi milíciák, - melyekre nem vonatkozik semmiféle egyesülési törvény, - viszont vonatkozik rájuk a saját otthon és a saját család, és testi épség védelmében hozott törvény, - amelyet alkalmazni is fognak.
Ugyanakkor egy magasabb rendű törvény is életbe lép az emberek között, éspedig az életben maradás egyszerű törvénye. A gyermekeik, családjuk, otthonuk védelmének ösztönös természeti törvénye, amely minden mást felülír, - még a jelenlegi hatalom érdekeit szolgáló törvényeket is!
És ezen szempontok szerint járnak majd el, ösztönösen és tudatosan is, mert céljuk - akárcsak helyi szinten is, de a maximálisan jó közbiztonság megteremtése lesz.


Kádár Ibolya
Szabadegyháza ·
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Banditisztáni hétköznapok…
  2014-06-09 21:39:48, hétfő
 
  Banditisztáni hétköznapok...

Posted on 2014/06/09 Szerző: Admin

Előzetes letartóztatásba került a makói támadó - a gyanú szerint a férfi társával június elsején brutálisan bántalmazott és megerőszakolt egy 24 éves lányt. A fiatal munkából tartott hazafelé éjjel 1 óra körül, amikor az egyik sétányon belekötött a két férfi. Az elfogott gyanúsított nemrég feltételesen szabadult a börtönből, ahol lopásért ült.

A 24 éves nő munkából ment hazafelé június elsején, amikor a Nagyér sétányon megtámadták. A két férfi leszólította, majd verni kezdték, egyikük meg is erőszakolta. A fiatal nő napokkal később merte csak elmondani, hogy a sérülései hogyan keletkeztek.
,,A sértett heves ellenállása miatt olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Bejelentés a rendőrségre csak a következő hét csütörtökön este érkezett, a makói nyomozók néhány órán belül megállapították az egyik gyanúsított személyazonosságát, hajnalban el is fogták a rendőrök, és előállították. Életveszélyt okozó testi sértés, valamint szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás" - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A 23 éves férfit vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.
A férfi bátyja azt mondta: testvére otthon volt, amikor a bűncselekmény történt, öccse nevét valaki csak bosszúból adta meg. Bár az illető nemrég szabadult feltételesen a börtönből, ahol lopásért ült, erőszakos bűncselekményt szerinte nem követne el. ,,Próbálom az igazi tetteseket eltalálni több barátommal, tehát most úgy lesz, hogy magánnyomozót is fogadok fel, az ügyvédem az is segít majd, mert nekem a barátom. Szeretném, hogy mindenféleképp az igazság kiderüljön, és szeretném, hogy az a magyar törvény nem volna ilyen. Legalább humánus volna, nem azt csinálná, hogy rámondásra elvitetik, kicsavartassa egy 55 kilós gyereknek a kezét" - fogalmazott Restás Attila, a gyanúsított testvére.
A gyanúsított társát még keresi a rendőrség. A megerőszakolt nőt már kiengedték a kórházból.
(MNO)
Bal-Rad komm: Ha valaki tisztességes banditisztáni állampolgár látta az esetről szóló tegnapi hirtévés tudósitást?-azonnal levegő és kés vagy valami fegyverféle után kapkodott.

A bestiális latorkancigány kimondottan cigánymaffiózó “tezsvirje"-Resás-a kamerák előtt háborogva tanúsitgatta a bandita ártatlanságát. “Rokonyi társaságban töltötte éppen az időt a minden kétséget kizáróan ártatlan, alig 55 kilós öcsike"!
A szerencsétlen magyar lány MUNKÁBÓL tartott hazafelé-a bulizó morek meg magyar lányra vágytak éppen. Mindez éjjel egy órakor történt.
A szerencsés magyar dolgozik-a cigány bulizik! Hiszen a cigány Döbrögi rejtett munkaerőtartaléka! Az antihumánus és “rászistfaszistá"-cigányokat üldöző-banditisztáni törvényeknek köszönhetően.
Szerencsére ez a lány megúszta-CSAK (!) ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLÉSEKKEL!
Meg némi “élettapasztalattal"!
Lehet, hogy a történtek után már kevésbé fogja osztani a Döbrögi-Balogh-libsik-trió toleranciát és a romakultúra elfogadását és tiszteletét trillázó Nemzethy Együttműködés Rendszerének “elveit"!

Viszont akkor meg rasszista lesz!

https://balrad.wordpress.com/2014/06/09/banditisztani-hetkoznapok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz hatalom, ami már nem fér el Budapesten.
  2014-06-09 21:30:16, hétfő
 
 
A Fidesz hatalom, ami már nem fér el Budapesten.
2014.06.08. 16:56

Az már régóta nem kérdés, a parlamenti döntéseket már régen a Felcsút kis utcájában húzódó magánházban hozza meg Orbán Viktor. Ide rendelte eligazításra az előző kétharmad előtt a képviselőjelölteket, itt választotta ki őket, itt adott számukra eligazítást az ország minél hatékonyabb lerabolására a párt érdeke szerint. És hogy ezt mindenki meg is találja manapság az országban, épített már mellé egy stadiont is, mert a nagy döntésekhez megfelelő tér kell. És ez még a későbbiekben emlékmű is lehet akár a kétharmad elmebaja szerint. De ezt Orbán Viktor nem így adja elő, hiszen előtte megfelelően álcázta törvényes látszat keretei között az ide vándorolt “felajánlást". Ami azért akárhogyan is tekeredik, vallja be a választó, mégis csak a közpénz átirányítását jelenti Orbán Viktor saját zsebébe. Még nincs kész a nagy mű, vasútja már lesz, repülőtere is meglesz, csak néhány gazdától még el kell venni némi földet hozzá, és el fog ide érni a metró is, ha Tarlós Istvánt újra tudják választani. Csak a tetőt elfelejtette róla megálmodni Orbán Viktor, így viszont ha esik az eső már uszodaként is tudja használni legalább a létesítményt a nemzet pocakos focihuszára.

De ennyi nem lehet elég, ha a Fidesz kétharmad nagyot akar álmodni. Nincs az a közpénz, ami elég drága lenne nekik, mikor olyan terveket szövögetnek a hatalmuk mámorában, ami szerintük előrébb viszi az országot. Ilyenkor nem lehet szempont, hogy az ország lakóinak ez sokba is kerül adóban, időben, bosszúságban, a mindennapokban. Az sem számít, aki részt vesz az ilyen tervek következményeiben, az hogyan fogja ezt megélni, vagy egyáltalán túlélni. Már az komoly aggodalomra adhat okot az ép elmével gondolkodók között, Kósa Lajos támogatja az ilyen tervet, és igyekszik az előnyeit kiemelve mellette érvelni. Márpedig a jelenlegi állás szerint,a minisztériumok egy részének vidékre költözését Lajos teljes mellszélességgel támogatja. Közben a devizahitellel rendelkező 2010-re gondol, mikor Lajos megszólalt, és esett a forint, nem is keveset.

Nem lehet tudni, kinek jó, ha évszázados hagyományokat rúg fel a szikla szilárd alaptörvényét félévente módosítgató kormánypárt. Egy minisztérium vidéken biztos jól fog működni majd egyszer, ha sikerül ott gyökeret eresztenie néhány tíz év alatt. Első lépésként biztosan találnak neki egy megfelelő épületet, ahol az a több ezer dolgozó végezheti a munkáját, ahogyan ezt a fővárosban tette lassan évszázadok óta. Ha nem lesz ilyen épület, a Közgép biztosan épít majd egyet neki, csak legyen benne jó sok közpénz, és abból maradjon elég Simicska Lajos zsebében. Ha már van ilyen épület, már csak a megfelelő dolgozókra kell kereket szerelni akik eddig a fővárosban dolgoztak a minisztériumban, hiszen náluk erre a munkára képzettebbeket nem igen lehetnek nagy számban egy akármelyik vidéki városban. Miután letolták az ilyen dolgozót, aki végül is a hátán viszi a minisztérium munkáját, legyen akármilyen pártállású is a miniszter ennek az élén, már csak a családjukat kell utánuk vinni, miután azok feladták a fővárosban kialakított életüket. Az ilyen családok számára a lakhatás megoldása sem lehet probléma a Fidesz agytrösztjeinek, Ócsa devizahiteles lakóparkjának a megvalósítása elég jó gyakorlóterep az így kialakult lakás probléma felszámolásához. Végül is pár száz család élete fordul fel fenekestül, ez nem nagy ár ahhoz képest ami a homályos terv végén létezik. Mert már csak ki kell találni hozzá egy értelmet, de a felelősei biztos az előző szocialista kormányok lesznek, akik eladósították az országot.

Aki meg egy ilyen működő minisztériumban akar majd ügyet intézni, annak a távolság sem lehet akadály. Kósa Lajos szerint alig két óra a főváros autóval vagy vonattal. Tehát aki eddig fővárosiként intézni akart egy ügyet a vidékre költözés előtt a minisztériumban néhány átszállással a helyi bérlet adta lehetőségeken belül, az most ezt két óra utazással megteheti, és vehet vonatjegyet, vagy benzint, meg autópálya matricát. Aki az ország Dunán túli részéről jött eddig a fővárosba a minisztérium elé az elvett földjét, a beszántott vetését számon kérni, az még két órát utazhat így azért, ne foglalkozzanak vele, és hülyére vegyék. Viszont ugyanezért a Tisza környéki gazdák legalább közel ugyan annyit kell utazzanak, csak most vidékre, és nem nézhetik meg a fővárosban épülő Várkert bazárt, ha megint kinyitják egy kis időre, mint a választások miatt áprilisban. Akik meg viszont a minisztérium új helyének a környékén lesznek kisemmizve, mert az itteni föld kell a Fidesz műkörmös őstermelőinek, azoknak legalább kevesebbet kell kutyagolni a semmiért a miniszterhez. Ez olyan Fidesz féle matematika, sokaknak rosszabb lesz, keveseknek jobb, a többséget meg nem érdekli, akkor ez így nulla, és az már jó.

Orbán Viktor a várba tart, a minisztériumok vidékre a parlament meg egy díszlet lesz. Kell a változás az évszázadok megszokása helyett, és nem számít közben az, akarja ezt egyáltalán valaki, vagy legalább van-e valami értelme a dolognak. A Fidesz úgy viselkedik mint a szovjet hadsereg a hómezőn, nem számít az áldozat, az nem az övék, mindig másnak a vére terhére érnek el eredményt, csak az a fontos, győzzenek a végén. Pedig az ország nem is akar harcolni, csak nyugalmat akar, de a kormány mindig gondoskodik róla, legyen az életében egy állandó szabadságharc, ha akarja, ha nem ezt a lakosa. Viszont ezt választotta a legutóbbi választáson az ország, és négy évig ebben kell élnie. Hacsak nem jön elő az értelem, az érzelem helyett. A nyugodt élet akarása, az állandó változás helyett, ami meg még drága is ráadásul. Az egyszerű embernek mindenképpen.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/06/08/a_fidesz_hatalom_ami_mar_nem_fer_el_bud apesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DIKTATÓRIKUS CENTRALIZMUs
  2014-06-09 21:26:14, hétfő
 
  DIKTATÓRIKUS CENTRALIZMUS

Azért nem csak a fővárosnak jut a jóból, a falu épp úgy megkapja a magáét Viktortól - már csak, nehogy hátrányban érezzék magukat.
A választások után a kistelepülések főállású polgármestereinek fizetését bruttó százötvenezer forintra csökkentik, akik pedig ezt a feladatot a meghaladott terminológia szerint társadalmi munkában látják el, azok havi negyvenezerért tehetik ki magukat a falu közutálatának, lévén, hogy olyanok ők mindahányan, mint a sztálini szakszervezetek: transzmissziós szíjak Orbán és a lakosság között.

Hol vannak már a rendszerváltozás ábrándos évei, mikor a naiv tömegek azt hitték, hogy majd most kezükbe vehetik saját sorsukat!
Hogy mit vehetnek a kezükbe, azt a Vezér szokta szemléltetni, mikor zsebrevágja a kezét, de azt aztán szoríthatják, miként ő is szorítja, nehogy ellopják a döglött madarat...
Ezt azért nem hirdeti fennhangon, de csak a hülye nem veszi észre, hogy megszűnt az önkormányzatiság, éppen a temetése előkészületei folynak.

Hajdan az volt az elv, hogy a döntéseknek minél közelebb kell születniük az állampolgárokhoz, ezt mára az az elv váltotta fel, hogy a döntéseknek minél közelebb kell születniük a Vezérhez, márpedig annál közelebb, mint ő maga, semmi sincs hozzá.
Mindenesetre az önkormányzatiság de facto már a magunk mögött hagyott ciklusban eldőlt, az önkormányzatoknak a csupasz seggükön kívül csak a nevük maradt, meg a feladat, hogy felfogják a lakosság felől érkező bírálatokat, vállalva a bűnbakok cseppet sem hálás szerepét.

Még a nagyobb településeken csak-csak érdemes polgármesternek lenni - csak csurran-cseppen valami, ha nem is állami pénz, de mondjuk egy ésszerűen belterületbe vont terület gazdájának hálája elérheti a szegény polgármestert.
De egy kisebb településen sehol semmi, csak a szégyen.
Merthogy a szerencsétlennek se pénze, se hatásköre, ami feladat a nyakán maradt, az csak arra jó, hogy a lakosságot ellene bőszítse, merthogy ha megdöglik a tehén, akkor ugyan egy-két szóval megemlékeznek az Istenről is, de okolni azért az állatorvost okolják...

Ki van ez találva rendesen.
A pénz Viktornál, a hatáskörök a járásoknál, a járások vezetőinek kinevezési joga szintúgy Viktornál, a polgármestereknek pedig az jut, ami a hetedik gyereknek.
Emellett eldöntheti, hogy a villanypóznákra petúniát vagy muskátlit akasztat, már, ha van rá pénze.
Általában nincs.

Hogy nálunk a lakosság döntsön a saját ügyeiben, olyan istenfia nincs, a lakosság nem elég érett ilyen magasztos feladatokra, kell neki egy Bölcs Apa, aki elegánsan kidugja nyelve hegyét és dönt helyette.

Tulajdonképpen a nép észre sem vette, hogy kicsavarták kezéből a hatalmat, most aztán majd legalizálják a status quot.
Ha nem lesz jelentkező a polgármesteri feladatra, akkor majd a járási hivatal kiküld egy megbízottat, aki ellátja a feladatot, ő természetesen kereshet többet is, mint egy polgármester kereshetne, de őt már nem választják, hanem kinevezik a megbízhatóak közül.
És akkor zavarják világgá, amikor kedvük szottyan, ez pedig nem éppen valami önállóságra és a település érdekeinek képviseletére serkentő tényező.
De kit érdekel ez?
A lényeg, hogy ebben az országban minden egy kézben legyen, és azért nem kettőben, mert a másikkal fogni kell a lopott liba nyakát, ugyebár.

Hajdan, a kommunizmus véráztatta évei alatt a helyi tanácsoknak nagyobb mozgásterük volt, mint mostanság az önkormányzatoknak, de ezt már egyre kevesebben tudjuk.
És egyre kevesebben emlékszünk a rendszerváltás hiú reményeire, a fiatalok meg az idestova középkorúak is már ebbe nőnek bele, ők azt hiszik, hogy ennek így kell lennie, hogy ez így természetes.
Pedig dehogy.
De mire ezt felismerik, addigra elszáll az életük egy olyan rendszerben, mely leginkább Rákosi rendszerére emlékeztet, és a Mi Boldogságunk is igen ütemesen kopaszodik.
Volna pedig miért harcolniuk...

http://www.pupublogja.hu/2014/06/diktatorikus-centralizmus.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázháború - veszélyben az európai ellátás
  2014-06-09 21:23:45, hétfő
 
  Gázháború - veszélyben az európai ellátás
2014.06.07 10:35


Ukrajna igen nehéz helyzetbe került. Az új megválasztott elnök küldöttséget szeretne küldeni Moszkvába holnap - azaz június 8-án. A küldöttség célja, hogy kapcsolatot kezdeményezzen Moszkvával. Két fő kérdéskörben szeretnének tárgyalni; az egyik, hogy Moszkva ne támogassa a kelet-ukrajnai lázadókat, a másik pedig az, hogy kialkudjon egy megfelelő gázárat.

Moszkva ugyanis érvényesítette azt a megállapodást, amelyet még az előző elnökkel, Janukoviccsal kötöttek meg. Kijev nagyon olcsó gázárat kapott, ha felújítja a kapcsolatokat Moszkvával, befejezi az EU-s tárgyalásokat, és keletre orientálódik. Janukovics végül emellett a megoldás mellett döntött. A megállapodás azonban tartalmazta azt is, hogy Kijev rendszeres fizetési problémái és csúszásai miatt, ha újabb fizetési gondok adódnak, akkor kötbéres, emelt áron kapják a gázt. Mivel Kijev nem volt hajlandó a szerződés szerinti áron, 260 dolláron kifizetni a gázt időben, ezért Moszkva 500 dollárra emelte a gáz árát. Egyértelmű, hogy a moszkvai lépésnek politikai nyomásgyakorlás is az oka, de papírforma szerint Moszkva a szerződés szó szerinti betartásával járt el.

Poroshenko, a nyugati báb-elnök úgy nyilatkozott, hogy nemzetközi bírósághoz fognak fordulni, és ha a bíróság úgy dönt, hogy Moszkvának a szerződés szerinti olcsóbb áron kell adnia a gázt, akkor az kötelezi Oroszországot, ha jogos a drágább ár, akkor is jó, akkor nem vesznek orosz gázt. Poroshenko nyilatkozata előtti napon, Jacenjuk miniszterelnök 7 milliárd köbméter orosz gáz megvásárlására adott ki szándéknyilatkozatot. Poroshenkot, az új elnököt láthatóan Moszkva nem veszi komolyan, és nem is tartja megfelelő tárgyalópartnernek. Bármilyen tárgyalás történik, csak másodlagos félként van jelen a kijevi képviselet, Moszkva nem tárgyal a bábelnökkel, csak azokkal, akik a pórázát tartják kézben. Poroshenko szavai után azonban Putyin elnök nagyon kemény nyilatkozatot adott ki.

Franciaországban tett nyilatkozata szerint, Moszkva kész arra, hogy drasztikusan korlátozza a nyugatra irányuló gázszállítást, sőt, ha kell, elzárja a gázcsapokat, ha kiderül, hogy bárki fordított irányú gázszállítást hajt végre. Vagyis az Oroszországból származó gázt, az Európába történő gázszállítás céljára épített vezetéken keresztül Kijevnek próbálná eladni.

Szlovákia a múlt héten hivatalosan is bejelentette egy Ukrajnába irányuló új gázvezeték építését. Lavrov külügyminiszter erre reagálva kijelentette, hogy a Szlovákia felől Ukrajnába szállított gáz eladással semmi bajuk nincs, hogyha az a szlovák gázlelőhelyekről került a csővezetékbe. De ha nem, és orosz gázt próbálnak Kijevnek eladni, annak súlyos következményei lesznek.

Hídfő.net | Orosz-kínai gázvezeték, Japán fele leágazással

Orosz - kínai gázvezeték, amelyre Kína előre lerakta a 25 milliárd eurót. A zöld vonallal és pontokkal látható a Korea és Japán irányába történő fejlesztés is.

Moszkva 30 évre szóló, rekord gázszerződést kötött Kínával. Ettől kezdve Oroszországnak nincs gondja arra, hova adja el az orosz gázt. Emellett egy új vezeték építését is tervezik Észak-Koreán keresztül Dél-Koreába. Ezen a vezetéken mindkét ország kapná az orosz földgázt, sőt, még talán Japánnal is megállapodnak. A távol-kelet teljességgel képes kiváltani a nyugati piacot. A nyugat immár nem tud azzal az érvvel hatni Moszkvára, hogy az orosz gázt el kell adni valahová. Ez pedig merőben új piachelyzetet és új hatalmi állapotokat teremt a világban.


http://www.hidfo.net/2014/06/07/gazhaboru-veszelyben-az-europai-ellatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A francia csapda
  2014-06-09 21:21:31, hétfő
 
  A francia csapda
2014.06.09 12:10

A második világháború nyugati frontja, főleg a francia vidékeken a sorozatos csapdák állításáról szólt pro és kontra. Megtévesztés, tőrbecsalás, álruhás hadviselés. Úgy tűnik, a nyugat ezen a területen továbbra is ezt a taktikát kívánja használni: a Franciaországban lezajlott partraszállási megemlékezést a nyugat egyértelműen arra kívánta felhasználni, hogy politikai értelemben tőrbe csalja Putyin elnök urat. Ha az orosz elnök nem ment volna el, az egész ünnepség pusztán üres keret, egyszerű megemlékezés, talán a magasabb rangú személyek el sem mentek volna. Azzal viszont, hogy Vlagyimír Putyin eleget tett a meghívásnak, megváltoztatta a helyzetet, minden jöttment nyugati állam elnöke, illetve miniszterelnöke megjelent. Az alkalom adtán így újrakezdődtek a parádézások; képmutató hátat fordítás az orosz elnöknek, feltűnő, Putyin nélküli nagy közös ebédek, kézfogás nélküli találkozók.

Pedig az egész megemlékezés, a nagy D-day összességében egy haszontalan képmutatás. A partraszállás alapvetően négy helyszínen zajlott, és abból egyetlen helyszínen volt összeütközés, mert véletlenül ott éppen volt néhány őr a parton, akik kicsit vehemensebben védekeztek, mint úgy általában szokás lenne. Volt egypár halott, ami sokkal inkább köszönhető a kivitelezők hozzá nem értésének, mint a hősi ellenállásnak. Az, hogy később a cionizmus nagy karmesterei mint filmrendezők ebből mit hoztak ki, az már teljesen más kérdés, egy szomáliai balfácán akcióiból is lehet hőskölteményt varázsolni, lásd: Sólyom Végveszélyben.

Felállt a nyugat nagy csapdája; ők úgy képzelték, itt nyeregben lesznek - a helyszín, az atlantista vezetők túlnyomó többsége, és a sorozatos megszégyenítő kiközösítés, fölényeskedés majd nyomás alá helyezi az orosz elnököt, akinek a sorozatos nyomásgyakorlás után nyakába sózzák az új ukrán bohócot, Poroshenkot. Az is rejtély, hogy mit keresett az ukrán elnök az ünnepélyen. A Szovjetunió elsőszámú utódállama Oroszország, éppen ezért hívták meg az orosz elnököt. Ha Ukrajna képviselte is megjelent, miért nem hívták meg a többi szovjet utódállam elnökét is, többek közt Alexandr Lukasenkót, Belorusszia elnökét? Mert Belorusszia mai területén a harcok ugyanolyan intenzitással zajlottak, mint Ukrajna jelenlegi területén.

Hídfő.net | Putyin és PorosenkoPorosenko, a NATO bohóca Ukrajna élén.

Ennek ellenére az ukrán bohóc megjelent, és miután sorozatban minden elnök Putyin színe elé járult, hogy megpuhítsa az elnököt, végül Poroshenkot is betuszkolták a birodalom elnöke elé. Aztán igen érdekes dologra figyelhettünk fel; először Francois Hollande, majd Cameron, Merkel, majd Obama, - mind beszéltek az elnökkel. Miről is? Egyetlen állami tájékoztatást sem adtak ki. Még jóformán arról sem, hogy miről beszéltek egyáltalán, csak feltételezik a sajtó munkatársai. Egyetlen hivatalos közlemény nem jelent meg, az újságírók is jobb híján a díszvacsora étlapjával foglalkoztak. Végül Poroshenko oldalgott oda Putyinhoz, és (ezt is csak az orosz elnöktől tudni) előadta a nagy békesség tervét.

Egy szabadsajtós nyugaton mi történhetett, hogy egyetlen épkézláb elnöki tájékoztatás, nyilatkozat nem született? Ennek egyetlen oka lehetett. Az orosz elnök nem egy amolyan nyugatos pszichológusok elméletei alapján befolyásolható, félrevezethető, gyengekezű parádés majom, mint amilyenek úgy általában a bábként a porondra tett nyugati vezetők. Igen kemény dió lehet Putyinnal tárgyalni. Miért? Mert Putyin nem egy múló elnök, akinek leváltása után három nappal már a nevét sem tudják. Azért, mert Putyin birodalmat képvisel, úgy, hogy ha tárgyal, ő maga a birodalom. Annak minden erejével, tudásával, ravaszságával. Hiába taszigálták a bohócot az orosz elnök színe elé, a végeredmény úgyis az lesz, amit az orosz birodalom akar. Bármi legyen is az.

Kemény Gábor

http://www.hidfo.net/2014/06/09/francia-csapda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb privatizációs programra készül az Orbán-kormány
  2014-06-09 21:18:23, hétfő
 
 
Újabb privatizációs programra készül az Orbán-kormány
2014.06.07 14:29


A harmadik Orbán-kormány újra tárgyalásokat folytat a Nemzetközi Valutaalappal, - az IMF delegációja a választásokat megelőzően járt Budapesten, a több mint kéthetes tárgyalási folyamatról azonban tudni lehet, hogy egy újabb IMF-hitel felvételét készítették elő. Bár az Orbán-kormány a végsőkig tagadja, hogy megszorító intézkedések várhatók, Brüsszel korábbi nyilatkozatai egyértelművé teszik, hogy Magyarországon a harmadik Orbán-kormány alatt újabb megszorítások jönnek.

Az IMF a szociális kiadások csökkentését, a közszférában való foglalkoztatás racionalizálását várja a kormánytól, ami a Fidesz elsődleges kampányeleme, a közmunkaprogram felszámolását jelenti majd. Az IMF emellett kiszemelt magának néhány állami nagyvállalatot, melyeket "veszteséges működése miatt" magánkézbe kellene adni. Vagyis a szociális kiadások megnyirbálásán felül egy új privatizációs programot várnak el az Orbán-kormánytól, amit az végre fog hajtani.

Hídfő.net | Orbán szabadságharc"Milyen szabadságharc?"

Brüsszel feltehetően aggódik amiatt, hogy a kormány egyértelművé tette, a külpolitikában éles váltás fog bekövetkezni, és egyfajta egyensúlyi politikára törekednek a nyugat és kelet közt. Az IMF követelései egyszerű nyelven szólva annyit jelentenek; rettegnek attól, hogy egyes magyar nagyvállalatok Moszkva holdudvarába kerülhetnek. Ehelyett amilyen gyorsan csak lehet, nyugati befektetők kezében, "magánkézben" akarják tudni ezeket a nagyvállalatokat. Ha a vállalat nem veszteséges, a Washington-Brüsszel-IMF tengely majd gondoskodik arról, hogy veszteséges legyen.

A kormány pedig végre fogja hajtani az újabb privatizációs programot. Egyrészt, mert az IMF gazdasági-pénzügyi konspirációval gondoskodik majd arról, hogy ne érje meg az állami tulajdonban tartásuk. Másrészt; az Orbán-kormány továbbra is nyugati egyetemeken végzett, a nyugat által pozícióhoz juttatott funkcionáriusokból áll. Bármennyire is törekszenek a külpolitikai egyensúly látszatának fenntartására, végső soron mindig is azt fogják tenni, amit Brüsszel diktál.

http://www.hidfo.net/2014/06/07/ujabb-privatizacios-programra-keszul-az-orban-kor many
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadság Fidesz-nyelven: Lázár Jánoshoz már értelmező szótá
  2014-06-09 21:14:48, hétfő
 
  Szabadság Fidesz-nyelven: Lázár Jánoshoz már értelmező szótár kell...

2014. június 05., csütörtök 15:30 | Egyenlítő TV | Címkék: orbán viktor lázár jános Fidesz

Nemrég blogunkban felhívtuk a figyelmet a Fidesz egyik legveszedelmesebb vezetőjére, Lázár Jánosra. Ez az ember kőkeményen szolgálja Orbánt a szabadságkorlátozó rezsim kiépítésében. Lázár különösen kreatívnak tűnik a még megmaradt független, civil kezdeményezések megfojtására irányuló akciók kitervelésében és végrehajtásában.

Hitetlenkedve figyeljük, mi jöhet még.

Lázár az egyik főszereplője a Norvég Civil Alap pályázati forrásainak magyarországi kihelyezői - kiemelten az Ökotárs Alapítvány - elleni támadásnak. Félreismerhetetlen Lázár-stílus, hogy - az Ökotárs állítólagos politikai elfogultságát emlegető, első aljas vádaskodások visszautasítása után - már egyenesen a civil szervezet létét fenyegető intézkedésekkel fenyegetőzött a fideszes gépezet. (Politikai részrehajlással vádolnak bárkit ezek az emberek, akik maffia-elven működő pártjukba szerveződve, egyszerűen ellopták és saját céljaikra használják a néhai Magyar Köztársaság államgépezetét, forrásait!!!)

A Lázárék által kieszelt sötét zsarolásban szerepel a Kehi-vizsgálat, a teljes körű adatszolgáltatás követelése, és ha az alapítvány a brüsszeli irodával kötött szerződés miatt nem ad ki minden adatot, az adószám felfüggesztése!

Konfliktusból azonban ennek a fideszes főembernek soha nem elég. Mit tesz Isten, éppen Lázár János londoni hotelszámlái körül matatott nagy sikerrel az Origo, amikor váratlanul annyira megváltoztak a médiafogyasztási szokások, hogy abból az egész magyar sajtó megtanulhatja, milyen témákat tanácsos kerülni. Lázár bízhat abban, hogy az összefüggés nehezen lenne bizonyítható, és ennek tudatában van képe követelni a bizonyíték feltárását!

Annyi biztos, hogy Lázárnak 25 évvel a rendszerváltás után sikerült saját maga ellen mozgósítani a sajtószabadság védelmében felzúduló újságírótársadalmat. Olyan tüntetést rendeztek Budapesten, amilyeneket 1988-89-ben éltünk át... A rendszerváltás a Fidesz tevékeny és bátor részvételével kezdődött - és a Fidesszel ér véget.

Mindezt pedig megkoronázta Lázár a miniszterjelölti meghallgatásán - röhögés nélkül! - elmondott szövegével, amely szerint olyan elveket akar tisztségében képviselni, mint a szabadság, az igazságosság és a felelősségvállalás...

Ezek a történetek a szabadság védelmezői és a Lázár János által képviselt rezsim konfliktusáról, világos magyarázatot adnak mindazoknak, akik fölényes gúnnyal utasítják vissza az Orbánék világát bíráló kritikus hangokat. A Fidesz zsoldjában álló ,,holdudvarban" bérrettegőknek nevezik mindazokat, akik arra figyelmeztetnek, hogy az 1989-90-ben kivívott szabadságtól máris búcsúznunk kell, párhuzamosan azzal a folyamattal, ahogyan Orbánék rezsimje kiépül. Arra hivatkoznak a gúnyolódók, hogy semmi alapjuk a félelmeknek, hiszen, lám, béke van. És tényleg: a zsarnokság ezúttal fizikai-fegyveres-hatósági erőszak nélkül foglalja el pozícióit.

Nézd meg azonban Lázár és a norvég (valamint a svájci-izlandi-európai uniós) támogatással működő színes civil világ példáját, és lásd, mire számíthatsz, ha szembe mersz szállni a fideszes előrenyomulással.

Beijedni persze nem szabad, a harcot meg kell vívni. De illúzióid ne legyenek.

http://egyenlito.blog.hu/2014/06/05/szabadsag_fidesz-nyelven_lazar_janoshoz_mar_e rtelmezo_szotar_kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-kormány tagjainak titkos feladatköre
  2014-06-09 19:12:51, hétfő
 
  Az Orbán-kormány tagjainak titkos feladatköre

2014.06.07. 19:27 | Kettes | 32 komment
Címkék: Orbán-kormány

A Kormány 1007/2014. (VI. 6.) titkos Korm. rendelete
a Kormány tagjainak titkos feladat- és hatásköréről

A Kormány teljhatalommal felruházott jogalkotói hatáskörében eljárva, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendeletét a következő titkos záradékkal egészíti ki:

1. § A miniszterelnök általános helyettese
(1) összehangolja a római katolikus egyházzal, a Vatikánnal és a szicíliai maffiával kapcsolatos központi államigazgatás feladatokat,
(2) részt vesz az egyházi intézmények pénzmosással, prostitúcióval, pedofíliával, emberkereskedelemmel, rabszolgatartással és árvák embertelen körülmények között tartásával kapcsolatos feladatainak ellátásában,
(3) a Kormány nemzetpolitikáért felelős tagjaként ellátja a bizarr kosztümös szerepjátékokkal, a védtelen állatok lemészárlásával és a kormányzati fétispartikkal kapcsolatos feladatokat.

2. § A miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormány
(1) zsarolásért, kényszerítésért, személyes szabadság korlátozásáért,
(2) súlyos testi sértésért, rablásért, fegyveres rablásért,
(3) nemi erőszakért, kifosztásért,
(4) csalásért, sikkasztásért,
(5) hivatali hatalommal visszaélésért, csempészésért, mutyiért,
(6) emberrablásért, valamint idegenkezűséget kizáró ok miatti rejtélyes halálesetekért
felelős tagja.

3. § A belügyminiszter a Kormány
(1) szervezett bűnözésért, Fideszbűnözésért, szövetséges és semleges szervezett bűnözői csoportokkal történő kapcsolattartásért, ellenséges szervezett bűnözői csoportok felszámolásáért,
(2) állampolgári feljelentések eltussolásáért, bizonyítékok eltüntetéséért, meghamisításáért és fabrikálásáért, tanúk megfélemlítéséért,
(3) pártsajtó tájékoztatásáért, ellenzéki és semleges sajtó vegzálásáért, ellenzéki személyek kompromittálásáért,
(4) zsákmány megszerzéséért, biztosításáért és elosztásáért,
(5) terrorizmus elleni küzdelem elleni küzdelemért, besúgói hálózat fenntartásáért, rendőri korrupció fenntartásáért,
(5) állami és pártvezetők menekülési útvonalainak biztosításáért, valamint külföldi diktátorok magyarországi tartózkodásának biztonságáért
felelős tagja.

4. § Az emberi erőforrások minisztere maradjon ki az egészből, ha jót akar.

5. § A földművelésügyi miniszter
(1) ne kerüljön a miniszterelnök szeme elé,
(2) nem hagyhatja el Debrecen közigazgatási határait,
(3) minden reggel kávét visz Kósa Lajosnak,
(4) a földügyért való felelőssége keretében minden nap végén jelentést tesz Mészáros Lőrincnek arról, hogy mennyivel gyarapodott aznap a miniszterelnök birtoka.

6. § A honvédelmi miniszter a Kormány
(1) tankönyv, pékáru és széles sávú internet országos ellátásáért,
(2) belföldi levélforgalom lebonyolításáért,
(3) parlagfű elleni védekezés elleni védekezésért,
(4) szabad pálinkafőzés piacainak biztosításáért,
(5) labdarúgó klubok szurkolói csoportjainak képzéséért és harckészültségéért,
(6) a nem kívánatos személyekkel szembeni idegenrendészeti intézkedések katonai biztosításáért
felelős tagja.

7. § Az igazságügyi miniszter a Kormány
(1) igazáért
(2) mindenki más nemigazáért
(3) valamint ezek nemzetközi képviseletéért
felelős tagja.

8. § A külgazdasági és külügyminiszter a Kormány
(1) keleti nyitásáért
(2) nyugati zárásért,
(3) baráti diktatúrákkal történő kölcsönös menedékjog biztosításáért,
(4) nemzetközi politikai szereplők megvesztegetéséért, kompromittálásáért, megzsarolásáért, inszinuálásáért és meghazudtolásáért,
(5) a határon túli magyarság körében végzett dezinformációért, izgatásért, bujtogatásért, diverzánsok, ügynökök és társadalmi kapcsolatok beszervezéséért,
(6) külföldi választási csalások megszervezéséért,
(7) nemzetközi egyezményekben vállalt fegyverszállítási tilalmak és embargók megsértéséért, valamint terroristaszervezetek titkos és törvénytelen finanszírozásáért
felelős tagja

9. § A nemzetgazdasági miniszter a Kormány
(1) kijelölt gazdasági szervezetek szabályozási versenyelőnyéért,
(2) egyéb kijelölt gazdasági szervezetek pénzügyi tönkretételéért,
(3) nyugdíj-, egészségügyi, oktatási és foglalkoztatási rendszer szétveréséért,
(4) kijelölt adóparadicsomokkal történő kapcsolattartásért,
(5) ellenzéki szervezetek adó-, vám- és pénzügyi ellenőrzéssel vegzálásáért
felelős tagja.

10. § A nemzeti fejlesztési miniszter a Kormány
(1) Simicska Lajos utasításainak végrehajtásáért
felelős tagja.

Orbán Viktor s.k.,
miniszterelnök

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/06/07/az_orban-kormany_tagjainak_titkos_felada tkore#more6285136
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint jőnek," - ajvékolnak...(egy indexes írás kapcsán)
  2014-06-09 19:05:35, hétfő
 
 
Megint jőnek," - ajvékolnak...(egy indexes írás kapcsán)

http://kitartas.net/2014/06/05/megint-jonek-ajvekolnakegy-indexes-iras-kapcsan


Ajvékolnak bizony, nem is kicsit. Mert a Rettegés Foka megint elérkezett. Ki lett mondva egy név, egy olyan név, amitől ugye főrabbi szelleme óvja a zsenge pajeszos kisdedeket...

?egy egyházi iskola hirdetése a szokásos bibliai idézettel. És felette egy még nagyobb, másik idézettel személyesen Adolf Hitlertől, miszerint akié az ifjúság, azé a jövő." - áll az Index cikkében. Egy amerikai lapból átvett, kellő hisztériát keltő írás adta a cikkírónak a kezdő lökést.

?Akié az ifjúság, azé a jövő!..." Kezdeném azzal, hogy Hitlernek, (vagy a Hitlerjugendek) tulajdonított jelmondat azért talán nem is annyira ?szerzői jogos" valami. Abban a korban, a múlt század első felében így volt ez a Horthy-korszak Magyarországán is, amely a Levente-szervezetben az ifjúság egyre nagyobb részét kívánta bizonyos állami érdekek szerint összefogni és nevelni. Ami, valljuk be, logikus és ésszerű elgondolás. Hiszen a tettrekészség, a gondolkodásra és munkára alkalmasság egyértelműen nagyobb egy bizonyos korhatárig, mint a Vének Tanácsa háza táján. És ha egy országot, de akár egy mozgalmat, vagy hitet kell építeni, fenntartani - tessék már engem megcáfolni - kik, ha nem a már éppen érett, de erejük teljében fiatalok képesek erre. Úgyhogy nincs ebben a jelmondatban semmi olyan, ami éppen Kohn bácsi vagy Grün néni vagonba rakását sürgetné. Tovább megyek: és akkor mi volt az úttörőmozgalommal, a KISZ-szel, az egykori Ifjú Gárdával? Ugyanezen koncepció szerint voltak összefogva, és a majdani építkezésre nevelve. (Vagy csak ez volt az ideológia, de ez itt és most tökmindegy.)

Nem is a fiatalsággal van baja a cikk írójának szerintem. Hanem azzal, akinek tulajdonítják (és ő is, persze) ezt a mondást. Görcsös igyekezettel próbálják fenntartani akár rabbi- akár tanárszinten a képet: ?tömeggyilkos", ?dühöngő őrült" vagy az ?Eredendő Gonosz": ezt a képet erőltetik, sulykolják már az éppen nyíló értelmű nebulók agyába, majd később is, amikor fiatalon már feléjük kacsintgat az a bizonyos jövő. Rafinált módon söprik persze a szőnyeg alá a kétségbe vonhatatlan szociális és gazdasági eredményeket, egy ország fellendítésének a letagadhatatlan tényét. ?Jaj a legyőzötteknek." A ?politikailag korrekt" fényképek erről az emberről persze csak azok, ahogy a szónoklatok közben elragadtatja magát, vagy éppen valamelyik elfoglalt (?leigázott") országba bevonul Mercedesén. Pedig csak Jókainál vannak tiszta fekete vagy hófehér tulajdonságú emberek...
Ha valóban Adolf Hitleré ez a jelmondat, akkor azzal van baj a Dohány utca környékén (is), aki mondta. És most, ebben az esetben is ő a fő gond.
Nagyon halkan mondom (igaz úgyis meghallják majd Zoltaiék háza táján): nálunk, hazánkban is vannak olyan polgári, egyházi szervezetek, ahol emlegetik így ezt a mondást. És nem azért, mert Adolf Hitler mondta, hanem mert: talán így is van.

Persze egyes mai ?kompetens" és ?hivatalos" ifjúsági szervezeteknek (amelyek melléknévként a demokrata szót is használják) talán más is csípi a szemét. Mert ugye minden erővel és tudásukkal igyekeznek saját maguknak megszerezni azt a bizonyos jövőt, persze úgy, hogy mások, a többi fiatal nehogy hozzáférjen...

(A szóban forgó írás itt található eredeti helyén.)

Tót Béla - Kitartás.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.