2014-07-01 23:06:03, kedd
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
5 kg meggy
2 kg cukor (változhat ízlés szerint)
2.5 l víz
2 kk nátrium-benzoát
elkészítés
A meggyet megmossuk, szárait leszedjük.
Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 üvegre való meggyet, és csak addig hagyjuk, amíg a meggy átmelegszik (a szemek nem kell kihasadjanak), közben átkavarjuk, hogy egyenletesen melegedjen fel.
Szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe, beletesszük a szirupba a következő adag meggyet, amíg ez is átmelegszik, a többit üvegekbe rakjuk. Amikor mind elfogyott a meggyünk, a szirupot még egyszer felforraljuk, egy szűk késhegynyi Na- benzoáttal, és a meggyre töltjük. A befőtt tetejére is szórunk egy minimális mennyiségű Na - benzoátot.
Az üvegeket lecsavarjuk és száraz dunsztba tesszük (plédbe bebugyoláljuk). Addig hagyjuk amíg kihűl, majd mehet a polcra. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|