Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kolbászos póréhagymás töltött burgonya
  2014-07-01 17:40:38, kedd
 
 
Kolbászos póréhagymás töltött burgonya
Hozzávalók:
 6 db közepes burgonya
 10 dkg füstölt szalonna
 4 dl tejföl
 20 dkg trappista sajt
 1 szál füstölt kolbász
 1/2 póréhagyma
 só
 őrölt fehér bors
 5 dkg vaj
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben, héjában megfőzzük.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A burgonyáknak lehúzzuk a héját, hosszában kettévágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.
Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét. Sózzuk, borsozzuk.
A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
A méhsüllyedés
  2014-07-01 14:46:23, kedd
 
  Az életkor előrehaladtával és az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével a méh a hüvelycsatornába süllyedhet, ami súlyos következményekkel is járhat.

A szalagok felülről és oldalról segítik a szervek optimális helyzetét. Amikor ez gyengül vagy a méhszalagok sérülnek, megnyúlnak, akkor a szervek süllyednek, ami a méh esetében méhsüllyedéshez, súlyosabb esetben a méh előeséséhez vezethet,aminek során a méh lesüllyed a hüvelycsatornába, majd megjelenik a hüvelykimenetben.

Az izomgyengeség három fokozatból áll
Az elsőfokú süllyedés esetén a méh a hüvelybemenetig megsüllyed.A másodfokú süllyedés esetén pedig a méhnyak a hüvelyből kezd kidomborulni.A harmadfokú prolapsus esetén pedig az egész méh kitüremkedését jelenti.

Méhsüllyedés oka
A méhsüllyedés oka lehet, ha például a terhességek között rövid idő telik el és nem képes a gátizom regenerálódni. Éppúgy kialakulhat túlsúly, hormonális változások, menopauza után, kismedencei izomgyengeség és akár a mozgásszegény életmód esetén. Okozhatja a kismedencei műtéti beavatkozást követően kialakult szövődmény, megerőltető alhasi igénybevétel, akár köhögés, székrekedés is.
Kezdeti tünetek olykor megtévesztőek lehetnek és kismedencei problémára, gyulladásra utalhatnak.
A méhsüllyedés jellemzően alsó deréktáji fájdalommal, vizelet és széklettartási panaszokkal jár.Ehhez társulhat még a fájdalmas közösülés, nyomásérzés a medencében
vagy amikor már az ülés is kellemetlenné válik.

A méhsüllyedés vizsgálata és kezelése
Enyhébb esetben speciális gátizom erősítő tornával kezelhető a tartóizmok megerősítése érdekében. Elsősorban a hormonháztartás helyreállítása a cél megemelt ösztrogénnal, gyógyszerrel, kúppal vagy kenőcs formájában. Súlyosabb esetben szükséges sebészeti beavatkozás, amikor a kismedencébe beültetett hálóval fixálják a méhet.
Műtét során a tartóizmokat korrigálják, de ha ez nem jelent megoldást, a méh eltávolítása lehet a megoldás.

Tünetei
Nagyon kellemetlen panaszt okozhat a hosszabb állás, megerőltetést követő alhasi fájdalom, a környező szervek elmozdulása miatti gyakori vizelési inger, az elcseppenő vizelet, illetve székrekedéses, széklettartással kapcsolatos panaszok. A méh deformitása miatt gyakran jelentkezik kellemetlen folyás és nőgyógyászati fertőzés. A betegség kezelése esetén teljes életmódváltásra is szükség van, ugyanis a kismedencei tartóizmok anyagcseréjének normalizálásával elkerülhető az izmok további gyengülése.A műtéti megoldás során eltávolításra kerülhet a méh és a környező szervek helyzete is helyreállítható.

Igen fontos szerepe van a megfelelő életmódnak, az ideális testsúly megtartásának és a rendszeres mozgásnak. Gyógytornával is enyhíthetjük a panaszokat, magas rosttartalmú diéta alkalmazásával elkerülhető a székrekedés.Óvakodjunk a megerőltetéstől, nehéz súlyok emelésétől is, sajátítsunk el medencefenék izmait erősítő gyakorlatokat, megelőzés és utókezelés céljából egyaránt.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Csak egy miatyánkot
  2014-07-01 09:16:19, kedd
 
 

Csak egy Miatyánkot mondjunk el naponta,
Amikor lelkünket bú és bánat nyomja.
Hitünk szárnyán szálljon fohászunk az égbe,
Az örök szent Isten trónja elébe.

Csak egy Miatyánkot mondjunk el naponta,
Amikor testünket betegség kínozza.
Epedve, sóhajtva, láztól égő ajkunk,
Óh, hatalmas Isten könyörülj mirajtunk.

Csak egy Miatyánkot mondjunk el naponta,
Ha betegség, bánat mind jóra fordulna.
A lelkünk mélyéből fakadjon a hála,
Ő hozzá ki mennynek és földnek alkotója.

Örömünk, bánatunk mind Istentől vagyon,
Ő tudja mit, miért, Ő tart minket számon.
Életünk hajója háborgó tengerén,
Ha Ő koronázza békességbe mégyen.

És ha életünk végórája jönne,
Bátorítást mástól ne várjunk csak Tőle.
Nyíljon akkor ajkunk még egyszer imára,
S csak Miatyánkot mondjunk utoljára.

Ámen.

(ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
A sárgabarackmag cianid tartalmáról,amit tudnod kell!
  2014-07-01 09:01:31, kedd
 
  Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?

Kapcsolódó írás:

EGY ELTITKOLT VITAMIN A RÁK ELLEN
Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.

Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.

De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog." Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.

A TELJES AMYGDALIN SZTORI A KÖVETKEZŐ

Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.

Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll. Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.

Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.

A béta-glükozidáz enzim “kinyitja" a amygdalin vegyületet, és ezzel kiengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevű enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.

BIZTONSÁGOS RÁK ÖLŐ GYÓGYMÓD

Dr. Ernst Krebb 1952-ben fejlesztette ki San Franciscoban a Laetrile vagy B17 vitamint ami sárgabarack magból kivont cseppfolyósított és tisztitott amygdalint tartalmaz rákos betegek számára. Dr. Krebb beinjekciózta a Laetrile-t saját magának, hogy bebizonyitsa annak biztonságát. Dr. John Richardson bebizonyitotta hatékonysát azzal, hogy számos rákos beteget meggyógyított San Franciscoban.

1971-ben a Laetrile-t betiltották. Dr. Richardson megbizott egy G. Edward Griffin nevű újságírót azzal, hogy hozza nyilvánosságra a Laetrile vagy B17 érdemeit. Griffin felfedezte, hogy a Sloane-Kettering Intézet Laetrile ügyekben lefolytatott vizsgálatai nem voltak valósak.

A Sloane-Kettering szóvivője, Dr. Ralph Moss nem volt hajlandó hazudni a Laetrile-t illetőleg és undortól vezérelve elhagyta a Sloane-Kettering intézetet. Mielőtt otthagyta volna az intézetet, Griffinnek tudományosan bizonyított tanulmányokat adott át arról, hogy a Laetrile ténylegesen müködik és öli a rákot. Ez vezetett Griffin könyvének megirásához amelynek cime: “Egy rák nélküli világ".

Ha nem a rák gyógyítására alkalmazzák, a sárgabarack mag fogyasztása nincs betiltva. Kerülje a cukor fogyasztását, miközben megpróbálja gyógyítani a rák bármilyen fajtáját.

Forrás: naturahirek.com


AJÁNLOTT CIKKEK
A reuma természetes gyógymódjai
A reuma természetes gyógymódjai
Top 8 élelmiszer és gyógynövény a rák gyógyítására
Top 8 élelmiszer és gyógynövény a rák gyógyítására
A zellerben lévő apigenin megállítja a mellrák növekedését
A zellerben lévő apigenin megállítja a mellrák növekedését
A rendszeres vízivás a bőrápolás leghatékonyabb módja!
A rendszeres vízivás a bőrápolás leghatékonyabb módja!
A tavasz legjobb immunerősítője a sóska
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 2925
  • e Hónap: 9297
  • e Év: 60088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.