Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szívünk maga a Fény
  2014-07-14 23:57:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Ashen üzenete a Galaktikus Föderációtól
  2014-07-14 23:57:41, hétfő
 
  Ashen üzenete a Galaktikus Föderációtól
(2014. július 14.)

Drága fényküldöttek, csillagMAGok!

Az utóbbi hónapokban erőteljesebben beindult az ébredési folyamat azoknál, akik még alvó állapotban élték ezen inkarnációjukat. Viszont a fényhordozók között sajnálattal látjuk, hogy sok még az egó általi szétszéledés, az Egység helyett. (Nem szeretném használni az általatok generált fénymunkás jelzőt, mivel Ti nem munkások vagytok, hanem olyan szabadon leszületett lelkek, kik ezt a folyamatot szerették volna megtapasztalni, ami jelenleg is életetek része.)
Testvéretekként kérlek titeket, hogy fogjátok meg egymás kezét. Nem EGYmás ellen vagytok, hanem EGYmásért. Viselkedjetek végre szeretetteljes fényküldöttek módjára. Rajtatok múlik a változás. A bolygótok. A jövőtök. A szabadságotok...
Emeljétek minél magasabbra rezgéseteket. Emelkedjetek fel hozzánk. Teremtsétek meg boldog és békés jövőtök, szívetek szeretetével, gondolataitok hatalmával.
A közeljövőben egyre sűrűbben fogjátok látni hajóinkat. Nézzetek fel az égre, mikor késztetést éreztek rá. Megérezhetitek jelenlétünket bármikor, hiszen legtöbbetek különböző világok inkarnálódottjai (sokan születtetek le plejádi testvéreink közül is). Mind ismerjük EGYmást. Kezdő ébredő lelkek, ha nem is tudjátok használni tudatosan még a belső intuíciótokat, mi attól még küldjük a jeleket, egyengetjük utatok. Csak vegyetek észre minden kis részletet a környezetetekben. Ne feledjétek, sosem vagytok egyedül...
Figyeljetek jobban önmagatokra. A saját egyéni fejlődésetekre koncentráljatok. Így tudjátok csak EGYmást tanítani, - mivel mindegyikőtök különböző szinteken áll - és EGYüttes erőtök, energiátok EGY célra koncentrálni, amit ti Eseménynek neveztek.
Plejádi testvéretekként küldöm szeretetem és baráti ölelésem felétek. Hamarosan találkozunk.
Ashen
Közvetítette: Bárány Tünde N.

Forrás:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Mi angyalok, arkangyalok
  2014-07-14 23:53:43, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Walters koktél
  2014-07-14 23:47:47, hétfő
 
  Walters koktél

Hozzávalók:

4 cl skót whisky
2 cl narancslé
2 cl citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat egy shakerben vagy üvegben összerázzuk, pohárba szűrjük, hűtve kínáljuk.





Megjegyzés:

Az ünnepeken ne csak együnk, igyunk is valamit!

A receptet és a fotót Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Norvég burgonyagombóc
  2014-07-14 23:45:11, hétfő
 
  Norvég burgonyagombóc

Hozzávalók:

1 kg nyers burgonya
15 dkg árpaliszt
15 dkg liszt
1 teáskanál só

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott burgonyát reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze liszttel és sóval, majd egy kanállal szaggassuk forrásban lévő sós vízbe. Főzzük körülbelül 45 percig.

A burgonyagombóc nagyon jól illik sült húsokhoz, halakhoz vagy főtt kolbászhoz.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fokhagymás-petrezselymes vegyes zöldség
  2014-07-14 23:43:39, hétfő
 
  Fokhagymás-petrezselymes vegyes zöldség

Hozzávalók:

sárgarépa
fehérrépa
zeller gyökér
paszternák
póréhagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld
olívaolaj

Elkészítés:

A hozzávalókat meghámozzuk, megmossuk, és apró darabokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a zöldségeket, ízesítjük a fokhagymával, és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel.

Ez az étel kivalló kísérője sült húsoknak és halaknak egyaránt.

Megjegyzés:

A hozzávalókhoz nem írtam mennyiséget, minden összetevőből egyforma mennyiséget vegyünk. Számoljunk úgy, hogy 1-1 kész adag körülbelül 10-15 dekára jöjjön ki.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Norvég almatorta
  2014-07-14 23:41:42, hétfő
 
  Norvég almatorta

Hozzávalók 6 személyre:

6 alma
20 dkg cukor
5 dl víz
12,5 dkg vaj vagy margarin
3 tojás
1 citrom héja és leve
10 dkg mandula, a szemeket borító vékony hártyával együtt
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. 7-8 deka (3 evőkanál) cukorral édesített vízben addig (kb. 5-6 percig) főzzük, amíg meg nem puhul. Ezután jól lecsöpögtetjük, közben a maradék cukrot és a margarint habosra keverjük. A 3 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. A citrom kifacsart levét és reszelt héját meg a darált mandulát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Az almákat magházukkal lefelé alacsony peremű, 23 centi átmérőjű, kivajazott sütőformába rakjuk, és a mandulás masszával leöntjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Vaníliaöntettel vagy tejszínhabbal kínáljuk. Langyosan vagy hidegen egyaránt finom.





Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 1748 kJ/418 kcal

Megjegyzés:

- Felnőtteknek ,,részegesen" is tálalhatjuk, néhány csepp calvadosszal vagy kisüsti pálinkával.
- Mandula helyett durvára tört dióval is nagyon finom a sütemény.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Farikal (norvég káposztás bárányragu)
  2014-07-14 23:38:22, hétfő
 
  Farikal (norvég káposztás bárányragu)

Hozzávalók:

1 kg báránylapocka vagy -comb
1 fej friss káposzta
1 evőkanál friss feketebors és rózsabors vegyesen
6-8 gerezd fokhagyma
3-5 babérlevél
2 teáskanál só
2 evőkanál liszt
2 evőkanál Vénusz olaj
1 csokor friss petrezselyem
50 dkg aprószemű főtt burgonya
áfonyalekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A bárányhúst megtisztítjuk és ujjnyi vastag szeletekbe vagy 5x5 cm-es nagyobb darabokba vágjuk. A káposztát nagyobb csíkokba vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a húst a forró olajon hirtelen megsütjük, sózzuk, hozzáadjuk a borsokat és a babérlevelet.









A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük,





hozzáadjuk a húst a fűszerekkel,





valamint a fokhagymát,





felöntjük vízzel, hogy legalább 2 ujjnyira elfedje a húst és a káposztát. Alacsony lángon gyöngyöztetjük. Ha szükséges, időközben pótoljuk az elfőtt vizet, ha még nem puhult meg a hús. Teljesen puhára, omlósra főzzük.

Leveses raguként fogyasztjuk, az aprószemű főtt burgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Füstölt lazac tojáskrémmel
  2014-07-14 23:26:40, hétfő
 
  Füstölt lazac tojáskrémmel

Hozzávalók:

10 dkg füstölt norvég lazac
3 db tojás

bors
mustár
hagyma
majonéz
tejföl
száras kaprigyümölcs
magos bagett

Elkészítés:

A vékony füstölt lazacszeleteket tányérokra helyezzük,és a következő tojásos krémet tesszük rá: a tojásokat felverjük villával, és a hagymát apróra vágva olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük, majd félig lágyan levesszük a tűzről, és villával jól összetörjük. Jó minőségű dijoni mustárral, 2 evőkanál majonézzel, 1 evőkanál tejföllel elkeverjük, és a lazacunkra terítjük.

Száras kapribogyóval kínáljuk, díszítjük.





Rozsos, magos bagettel fenséges reggeli. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Esőmentes, szeretetben eltöltendő hetet!
  2014-07-14 11:52:01, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 302
  • e Hét: 2516
  • e Hónap: 16421
  • e Év: 146128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.