Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Simogató rózsaszál
  2014-07-18 23:14:59, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Látogassunk el Párizsba!
  2014-07-18 19:59:29, péntek
 
  Július14.-e Franciaország nemzeti ünnepe, a Bastille bevételének évfordulója




Link

A világ fővárosa, a fény városa, a világ legszebb városa, a szerelem városa, de a művészek, hírességek, parfümök, divatbemutatók, kávéházak, mulatók és múzeumok városa is, és még sorolhatnám a jelzőket, melyekkel illették már, ezt a csodálatos várost.
Mintegy 2500 éves történelme alatt Párizs egy kis kelta faluból a világ egyik politikai, kulturális, és gazdasági központjává, valamint a világ leglátogatottabb városává vált.
Már Navarrai Henrik is megmondta, hogy ,,Párizs megér egy misét". A cikket továbbolvashatja minden kedves érdeklődő az alábbi linken: Link




Link

És és még egy videó: Link




Link

IV. Henrik óta tudjuk, hogy "Párizs megér egy misét", a párizsi hangulat egyszerűen magával ragadja az embert.
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Milyen joghurtot válassz – és miért?
  2014-07-18 19:49:05, péntek
 
  Összegyűjtöttünk néhány nyomós érvet, amelyek amellett szólnak, hogy miért érdemes joghurtot ennünk.




Link

Hatása a bélrendszerben
A 20. század elején Mecsnyikov orosz tudós könyvében közzétette a joghurt jótékony hatásait. Mecsnyikov szerint a bélben előforduló baktériumok által kibocsátott mérgek megrövidítik az életünket és betegségeket okoznak. A joghurt úgy segít megelőzni a bajokat, hogy a ,,jó" baktériumok a bélben a ,,rossz" baktériumok helyébe lépnek, és ezáltal semlegesítik a hatásukat.
Néhány évtizeddel később kutatási eredmények bizonyították, hogy az egészség valóban a bélben kezdődik. Itt szívódnak fel a tápanyagok, itt van az immunrendszer központja. A káros baktériumoktól nem tudunk teljesen megszabadulni, de lehet egyensúlyt kialakítani a káros és a hasznos baktériumok között. Ebben segít a joghurt is.




Link

Jelentése és előállítása
A ,,joghurt" szó török eredetű, jelentése: aludttej. Alapjában véve erjesztett tej: a tejhez joghurtkultúrát adnak, és megalvasztják.
Bármilyen tejet lehet joghurt-készítéshez használni. Állagát, szagát és ízét a tejcukor (laktóz) laktózsavvá történő erjesztése során kapja. A hagyományos erjesztésű táplálékok, mint a joghurt és a savanyú káposzta, a világ legegészségesebb ételei közé tartoznak.




Link

Probiotikumok
A ,,probiotikum" szó jelentése: ,,az életért". Ezek a szervezet számára hasznos baktériumok. A legtöbben nem fogyasztunk eleget ezekből a mikroorganizmusokból, ezért nem elég erős az immunrendszerünk.
Ha nincs, ami megvédje testünket a káros baktériumoktól, akkor a bélben levő méreganyagok nem ürülnek ki megfelelően, a kelleténél nagyobb mennyiségben szívódnak fel, és folyamatosan mérgeznek minket.




Link

Kevés alkotóeleme legyen!
A natúr joghurt a legegészségesebb, mert csak két alkotóeleme van: a tej és az élő kultúra. Minél több összetevője van, annál több benne a kalória és annál kevesebb a tápanyag. Lehetőleg ne tartalmazzon se cukrot, se édesítőszert, se egyéb ártalmas anyagot. Csak azok a joghurtfélék hasznosak a szervezet számára, amelyek élő és aktív kultúrákat tartalmaznak.




Link

Gyakori joghurtfajták
A görög joghurt előállításakor a joghurtot tejszínnel keverik össze. A hagyományos tzatziki készítéséhez ez a joghurtféleség való. Kígyóuborkát és fokhagymát adnak még hozzá.
A lassi egy joghurt alapú ital. Indiából ered, édes és sós változata is van. A sós ízűt köménnyel és chilivel ízesítik, az édeshez gyümölcspépet vagy gyümölcslevet adnak.
A kefir néha ,,ivójoghurt" néven kapható. Szintén hagyományos erjesztéssel készül.




Link

Tejcukor és tejzsírtartalom
Az élő joghurtkultúra olyan enzimeket tartalmaz, amelyek lebontják a laktózt, ezért nem allergiásak rá azok, akik a tejet nem bírják.

Érdemes a zsírosabb változatot fogyasztani, mert nemcsak ízesebb a kalóriaszegénynél, hanem laktatóbb is. Ha az étrendben a kalóriamennyiség nem haladja meg a szükségletünk szerinti mennyiséget, akkor a zsírból származó kalóriáknak nincs jelentőségük. A lényeg, hogy egészséges zsír legyen, amit elfogyasztunk, márpedig a joghurtban egészséges zsír van.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Humor
  2014-07-18 19:41:51, péntek
 
  Humorzsák

Öreg paraszt kint szántogat a mezőn. Egyszer csak az égen megjelenik egy sárkányrepülős.
Öreg felnéz és rettentően megijed. Bekiabál a házba:
- Asszony, hozd a puskát, saskeselyűt látok!
A feleség illedelmesen kisiet a puskával. Az öreg hosszasan céloz... majd lő!
- Na? Eltaláltad - kérdi az asszony.
- Hát... hmmmm... nem tudom, de az embert már elengedte!

Egy texasi érkezik Sydney-be és taxit fog magának. Arra kéri, vigye körül a városon. Közben elkezd nagyképűsködni, hogy milyen kicsi a városi repülőtér és hogy Texasban nagyobb kifutópályák vannak minden farmon. Hamarosan átkelnek a kikötő feletti hídon és a texasi továbbra is felvág:
- A kacsaúsztatóm nagyobb, mint ez a kikötő és a díszhidacska felette hosszabb, mint ez a játékhíd.
Hirtelen egy kenguru ugrik a kocsi elé, a taxisofőrnek fékeznie kell, az utas pedig erősen kapaszkodik. A sofőr ekkor nem bírja tovább, felkiált:
- Rohadt tücskök!

Két horgász ül egymás melletti stégen. Az egyiknek mind a két arca dagadt, a másiknak csak az egyik. Dagadt félpofa nem bírja tovább a csendet:
- Magának is a foga fáj?
Mire kétpofa:
- Nem, csak nem szeretem, ha szétmásznak a kukacok...

Az uszodában az úszómester rászól az egyik vendégre:
- Ejnye uram, nem szégyelli magát! Hát nem tudja, hogy nem szabad a medencébe pisilni?
- Ugyan már! Mások is belepisilnek.
- De nem a rajtkőről!

A kalóz és a csapos beszélget a bárban. A csapos megkérdi:
- Miért van falába?
- A tengeren hajóztunk, úsztam egyet, és jött egy nagy cápa, az harapta le a lábam.
- És hogy szerezte a kampót a karja helyén?
- Csatába keveredtünk, és levágták a karom.
- És mi történt a jobb szemével, hogy kendő borítja?
- Álltam a kikötőben, bámultam a sirályokat, és az egyik pont belepottyantott a szemembe.
- És ettől vakult meg?
- Nem. Aznap kezdtem el hordani a kampót.

A kannibálok szigete felett elkezd zuhanni egy repülő. A kannibálok elkezdik fenni a fogukat:
- Mmmm, én egy olaszt szeretnék! - mondja az egyik - finom zsíros a húsa!
- Mmmm, én egy németet szeretnék! - mondja a másik - csupa egészség!
- Mmmm, én egy magyar kőművest szeretnék! - mondja a harmadik. - Nem is tudjátok, mekkora mája van!

Gyanúsított, volt már maga büntetve? Olyan ismerős az arca.
- Ezen ne csodálkozzon, bíró úr! Én már tíz éve ott vagyok pincér, ahol maga minden este részegen fogdossa a kurvákat.

Az én bátyám numizmatikus.
- Az mi?
- Pénzeket gyűjt.
- Érdekes. Ezt régebben koldusnak mondták...
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
A szalonna gyógyhatásai
  2014-07-18 19:40:54, péntek
 
  Számos gyógyhatása van a szalonnának: Link

Számos gyógyhatása van a szalonnának Tényleg érdekes és sokrétű
-Na? Mit szólsz hozzá!
Erre varrjál gombot, hogy a töpörtyűről már ne is beszéljünk!:-!




Link

A zsír és szalonna

Amikor a legújabb kutatások kiderítették, a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult. Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidon savat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást.

A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását. A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gr disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík vas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: olvasszuk meg a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá két kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gr gyümölcspépet, három kanál vérfüvet. keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré,
a fájdalom fokozatosan el fog múlni.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gr sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 ml ecet koncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Őszi éjjel
  2014-07-18 06:21:30, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Őszi kertben
  2014-07-18 06:20:48, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Pósa Lajos: Ősszel
  2014-07-18 06:17:53, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
sanádi Imre: Búcsúzva köszöntő
  2014-07-18 06:16:59, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Rád gondolok...
  2014-07-18 06:16:07, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 4072
  • e Hónap: 8810
  • e Év: 114954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.