Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A pipacsok indulója
  2014-07-18 19:20:41, péntek
 
  Ági kilépett a rendelő ajtaján, leült az első székre és olvasni kezdett. A második sornál szemét elhomályosították a könnyek, nem látta a betűket. Fülében visszhangoztak a doktor szavai; a daganat nem távolítható el, a környezetével összekapaszkodik, a kemoterápiát mielőbb megkezdjük.
Tehát holnap reggel irány az osztály. Nehéz lesz újra kezdeni, egyszer sikerült, másodszorra nem megy. Gyengének és tehetetlennek érezte magát, ezt a csatát nem képes megvívni, az is lehet, hogy már nem is akarja. Egy éve jelen van az életében a halálvágy, társa lett, amióta Gábor becsukta maga mögött az ajtót. Hét évet éltek együtt, azt hitte a kapcsolatuk időtálló, minden viharnak ellen áll. Tévedett. Gábor bejelentette, szerelmes egy tanítványába, nem tud, és nem is akar ellenállni ennek a mindent elsöprő érzésnek. Előbb időt kért, majd egy hónap múlva elment.
Tartalmas, szenvedélyes kapcsolatban éltek, hosszú éveken át, azonban a mellműtéte után minden megváltozott.
Elhagyottnak érezte magát, nőiességében megcsonkítva, megfosztva az utolsó remény halovány szikrájától is. A halál egyre többet settenkedett körülötte.
Megadva magát sorsának, megtörölte a szemét, összehajtotta, s táskájába csúsztatta könnyáztatta leletét. Elindult haza.

Egész este azon morfondírozott, mi lenne, ha másnap nem menne be. Vajon meddig tarthat a visszaút a Teremtőjéhez?
Késő este mégis pakolni kezdett. Amint végzett, pakkját az előszoba ajtóhoz készítette. Sehogyan sem fűlött a foga a vacsorához, egyetlen falat sem menne le a torkán. Vizet engedett a kádba, majd lehunyt szemmel, jólesően elnyújtózott benne. Elbódította a fürdősó kellemes illata.

Illatos mezőn találta magát, pirosan rikító pipacsok között. Arcát lágyan cirógatta a tavaszi szellő, ruhája vézna testére tapadt. A mező közepén terebélyes fa állt, fényes, duzzadt levelein pajkos napsugarak kergetőztek. Szeretett volna közelebb jutni a fához, kereste az ösvényt. Épp, hogy maga elé nézett, lábai előtt fehér gyöngykavics szőnyeggel borított keskeny út futott. Léptei oly könnyűvé váltak, szinte lebegett tova. Alig pár méter választotta el céljától, mikor vízcsobogást hallott. Kicsiny patakocska folydogált az út mellett. Kristálytiszta vize, medrében kavicsot görgetve. Megszomjazott. A parton egy méretes kőtömb hellyel kínálta. Odalépett s rátérdelt. Összezárt tenyerébe vizet merített, megivott három kortyot.
- Ez az élet vize - suttogta lágyan egy hang.
Körülnézett, ki szólhatott vajon hozzá, de nem látott senkit, csak a vérvörös pipacsok integettek feléje, piros ruhácskájukban hajladozva a lágy szellő ritmusára. Kellemes bizsergés járta át a testét, lelkét, ami eljutott minden sejtjéig. Egészségesnek, és boldognak érezte magát.
Kisvártatva a fa alatt találta magát, melynek lombjai között átszűrődtek az aranyló napsugarak, s védelmezőn körülölelték gyógyító palástjukkal. A varázslatos pillanatot kihasználva, hátát a vastag törzsnek támasztotta, s hosszan megpihent. Érezte, amint együtt lélegzik a fával. Az energiacsere mámorában kinyújtotta a kezét, elérte az alsó lombot, finoman megtapogatta a dús-nedvű sima levelet. Kedvet kapott a kóstolóra. Szájához emelte, s fogaival lecsípett belőle egy apró darabot. A nyelvén szétáradó, enyhén savanykás íz kellemesen, üdítőn hatott.
- Ez az élet fája! - hallotta ismét a hangot.
S ekkor valóságos csodának lehetett szem-, és fültanúja. A pipacsok kórusa andalító dalra fakadt, az élet szépségéről, az erős emberek reményéről, egészségről, boldogságról énekeltek. Mire észbe kapott, már velük együtt énekelte a refrént.
Saját hangjára ébredt.
Szinte kipattant a kádból, majd a konyhába sietett. Vacsorát készített magának, jó ízűen evett. Tisztában volt vele szüksége lesz az erőre, nehéz csata vár rá.
Felhívta a barátnőjét, s kérte, reggel hétre menjen érte, mert megkezdi a kezelést. Aztán elénekelte neki a pipacsok énekének a refrénjét, és megkérdezte, hallotta-e valaha, valamikor, valahol ezt a dalt?
- Igen! Ez a győztesek indulója. - hallatszott a vonal végéről.

Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevettél már ma?
  2014-07-18 18:23:48, péntek
 
  Az öreg postás már 35 éve hordta ki a küldeményeket nap, mint nap, hóban és szélben éppúgy, mint a legnagyobb forróságban. Lassan elérte a nyugdíj korhatárt, és azok az emberek, akik ismerték és szerették (mert mindenkivel kedves és udvarias volt), mind megajándékozták valamivel utolsó munkanapján.
Az egyik háznál a teljes család várta, és egy kis ajándékcsomagot nyomtak a kezébe.
A másiknál kapott egy doboz finom szivart.
A harmadiknál (akivel többször váltott pár szót horgász-szenvedélyéről) nagy doboz csalit kapott.
Az egyik háznál pedig a gyönyörű, fiatal szőke háziasszony sokat sejtető hálóköntösben várta, megfogta a kezét, bevezette a hálószobába, és élete legszenvedélyesebb szeretkezésében részesítette. Miután kipihenték magukat, a lány kiment a konyhába, és nagyszerű reggelit készített. Miközben evett, meglátta, hogy kávéscsészéje alatt egy százas lapul.
- Amit eddig kaptam, túl szép ahhoz, hogy szavakba lehessen önteni! - mondja a postás. - De szeretném megkérdezni, a százast miért kapom?
- Tegnap este mondtam a férjemnek, hogy ma lesz az utolsó munkanapod - válaszol a lány - és megkérdeztem, mit adjak neked.
Azt mondta: "Bazdmeg, adj neki egy százast!" A reggeli már az én ötletem volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 reggeli gondolat, hogy ne bal lábbal induljon a napod
  2014-07-18 12:47:00, péntek
 
 
Nem könnyű a hétköznapok taposómalmában helytállni, de ha tudatosan pozitív dolgokra irányítjuk gondolatainkat ébredéskor, akkor egy idő után eljuthatunk arra a szintre, hogy képesek leszünk arra, hogy a napi problémákat sikeresen átvészeljük. Íme, négy ötlet, kezdődjön a gondolati gyakorlómunka

Tervezzük el reggel, hogy mi fogunk csinálni aznap
Ébredés után kicsit vetítsük előre azokat a teendőket, legyenek azok munkahelyiek, vagy otthoniak, hogy mit akarunk elvégezni. Ez már ad egy egyfajta energiát egész napra és ha a kitűzött célt sikerrel véghez vittük, akkor sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a nap végén.

Hálával kezdjük a napot
A hála egy olyan ajándék, amit mindenkinek használnia kell, csak annyi a dolgunk vele, hogy egy kicsit le kell ülni és gondolkodni azon, hogy milyen jó, hogy nem vagyok beteg, nem egy kórházban ébredtem, van víz, így zuhanyozhatom egy jót mielőtt munkába indulok, és netán vár a párom egy finom reggelivel. Ezek a fontosak.

Gondoljunk a szeretteinkre
Egy 2012-ben végzett kutatás rávilágított arra, hogy azok az emberek, akik ébredés után azokra a személyekre gondolnak, akiket szeretnek, sokkal jobb lesz a közérzetük, kevésbé fognak a negatívumokra gondolni. Érdemes felidézni a családtagokkal, barátokkal töltött kellemes időket is, a pozitív emlékek pozitív érzéseket generálnak.

Nem gondoljunk semmire
Próbáljuk ki, hogy ébredés után nem gondolunk semmire, csak csendre figyelünk. Ez segíteni fog később a kreativitásunk növelésében.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Sok nyavalya doktora a frissítő menta
  2014-07-18 09:43:53, péntek
 
 
Ha a nyári melegben kis frissességre vágyunk, vagy netán valamilyen egészségügyi panaszunk van, forduljunk a mentához.

A mentát leginkább fűszerként és gyógynövényként tartjuk számon. Érdekes, hogy ezt a növényt már az ókori görögök is használták, persze nem gyógyításra, főzésre, hanem inkább csak balzsamozásra. Ezzel szemben napjainkban a szépség- és élelmiszeriparban, gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák.

A saláták és édességek ízesítője, amely gyógyító erejét illóolajaiban tartalmazza. A mentát felhasználhatjuk szószokhoz, mártásokhoz, likőrökhöz is, valamint kandírozott levelei remekül mutatnak az édes ételek díszítéseként. Ha gyomorgörcsökkel, alhasi görcsökkel küzdünk, vagy egyszerűen nem hat ránk a kávé, de szükségünk lenne egy élénkítő hatású teára, akkor készítsünk mentateát.

Ez a tea egyszerre frissít fel bennünket és oldja belső görcseinket is. Ha stresszesek és ingerültek vagyunk, készíthetünk belőle nyugtató fürdőt is. Ugyanis a menta illóolajának belégzése megnyugtatja idegeinket és csökkenti az idegességgel járó fejfájást is. Köhögés, torokfájás ellen és reumás problémákra is egyaránt kiválóan alkalmazható ez a növény.

Összekeverhetjük más növénnyel, így könnyen használhatjuk fertőtlenítésre is. Ha emésztőrendszerünket szeretnénk fertőtleníteni vagy visszaállítani annak egyensúlyát keverjünk a mentához ánizst, kakukkfüvet, édesköményt és szurokfüvet. Epebántalmak kezelésére, azok enyhítésére a menta és a gyermekláncfű vagy az apróbojtorján kombinációja tökéletes megoldás lehet. Ha puffadást és hányingert érzünk, bátran használjuk arra is, hiszen fokozza a nyálképződést és segíti az emésztést.

A mentát használhatjuk fűszerként is. Hozzáadásával ínycsiklandozó ételeket lehet készíteni, sőt felhasználhatjuk akár fagylaltokhoz, köretekhez és még italokhoz is. A nyári melegekben kiváló alapanyaga egy frissítő limonádénak, süteménynek.

Fontos odafigyelnünk arra is, hogy a gyerekeknél pláne csecsemőknél egyáltalán nem használhatjuk a mentoltartalmú készítményeket. Az érzékenyebb szervezetű embereknél, mint ahogyan a gyerekeknél is, a mentatea vagy más mentából készült ital könnyedén gyomornyálkahártya-gyulladást okozhat valamint akár még csalánkiütést is kaphatnak fogyasztói.

Forrás: sokszinuvidek.hu, diamondbridge.hu

 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A leggyakoribb szénhidráttal kapcsolatos tévhitek
  2014-07-18 09:18:02, péntek
 
  5 tévhit a szénhidrát diétáról

Szénhidrát fogyókúra: a szénhidrát diéta nem fogyókúra, hanem a cukorbetegek számára kidolgozott étrend, aminek célja, hogy egyensúlyban tartsa a vércukorszintet. Mellékhatása, hogy túlsúly esetén súlycsökkenést eredményez.

A szénhidrogén diéta alatt tilos az édességfogyasztás: tévedés, lehet édességet enni, csak gondosan meg kell nézni, hogy mit. Ez esetben finomított élelmiszerek jönnek szóba, de leginkább a lassan felszívódó szénhidrátok a nyerők, mivel fokozatosan emelik a vércukorszintet, ami a közérzetre is jól hat. A legtöbb édességet pedig már el lehet készíteni diabetikus formában, így próbálkozzunk ezekkel.

Súlycsökkenést eredményeznek a diabetikus késztermékek: nem igaz, hisz ezeknek a termékeknek szintén lehet magas kalóriatartalmuk, hiába alacsonyabb a szénhidráttartalmuk. Fogyókúra esetén ezért ezekből sem ehetünk korlátlan mennyiségben.

Kizárólag a cukor és az édességek tartalmaznak szénhidrátot: a szénhidrát számos élelmiszerben megtalálható, így a zöldségekben, gyümölcsökben, tejtermékekben, nassolnivalókban, a tojásban, sőt a felvágottakban is.

A bio késztermékek a szénhidrát diétával együtt alkalmazhatók: ez esetben is érvényes az előbbi tétel, miszerint ezek a biotermékek szénhidráttartalma lehet magas. A répacukor vagy nádcukor, még akkor is, ha barna diabétesz szempontjából egyaránt gyors felszívódású szénhidrát, ami azonnal megemeli a vércukorszintet.

Diéták és álmok a forrás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 1286
  • e Hónap: 3181
  • e Év: 53972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.