Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Megsemmisült a déli offenzíva
  2014-07-18 22:33:50, péntek
 
  Megsemmisült a déli offenzíva
2014.07.18 17:47

A donbasszi népi milícia eddigi legnagyobb győzelmét aratta az elmúlt napokban. A győzelemhez remek stratégiai érzék, sok áldozat és nem kevesebb vakmerőség kellett. A kivívott győzelemhez kellett azonban a kijevi vezetés makacssága, önteltsége, elbizakodottsága. Nézzük sorban az eseményeket.

Porosenko, a kijevi junta elnöke június 21-én egyoldalú tűzszünetet léptetett életbe. A kijevi vezetés próbálta a tűzszünetet mint békülési lépést tálalni. Ezzel szemben az ukrán katonaság tovább folytatta a megtorló intézkedéseknek nevezett katonai csapásokat. Több falut ért rakéta- illetve tüzérségi támadás. Ekkor már Putyin elnök felszólította a kijevi elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat a milíciával. Majd két nap múlva Putyin nyomatékosította felszólítását, Merkel kancellárnő pedig telefonon szó szerint utasította Porosenko elnököt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat a donbasszi vezetéssel. A kijevi vezetés figyelmen kívül hagyva a mérsékelt vezetők felszólításait tovább folytatta a csapásokat. A tűzszünet valójában arra terjedt ki, hogy az ukrán hadsereg leállította a támadó hadmozdulatokat, csak állóháborút vívott, de azt tüzérséggel, rakétás egységekkel, repülőgépes bombázásokkal. Ez a konokság lett a mostani déli hadseregtörzs veszte.

Hídfő.net | Megsemmisült ukrán BTR

A donbasszi vezetés pillanatok alatt kiismerte Porosenko elnök és társasága viselkedését. Tudták, hogy elbizakodottak, gőgösek, nagyképűek, és erre alapozták az egész felépített hadmozdulatukat. Innentől kezdve nem is próbáltak tárgyalni, hanem felkészültek a cselre, amely a mostani, nem sorsdöntő, de nagy jelentőségű győzelmet elősegítette. Nagy mennyiségű fegyvert és lőszert, élelmiszert rejtettek el a városokban, a rendelkezésükre álló haditechnikát pedig úgy mozgatták, hogy azt lássa az ukrán hadsereg, a donbassziak felkészülnek arra, hogy körmük szakadtáig védeni fogják az ütközőzónaként funkcionáló határvárosokat. Az ukránok tüzérséget telepítettek, ezek védelmét kiépítették, harckocsikat, gyalogsági páncélozott járművek tömkelegét sorakoztatták fel, és úgy gondolták, a két határvárosban felőrlik a védelmet, és elfoglalják a városokat; mire végeznek, alig marad milicista, az ágyútűzben és bombázásban feláldozzák magukat.

A másik hadművelet éppen ezért kevésbé előkészített volt a részükről, de ide is rengeteg lőszert és fegyvert hordtak össze. Ez volt a offenzíva déli része. Ennek elsődleges célja az lett volna, hogy deszantosok és gépesített lövészek nagy ütemben előretörve visszafoglalják a nagyjából 80-100 kilométer hosszú határsávot. Arra alapoztak, hogy a milícia erőit Szlavjanszkban és Kramatorszkban vonja össze. Ennek pont az ellenkezője történt, a milícia szinte semmilyen védelmet nem épített ki ezekben a városokban. Három napig állta a milícia a tüzérségi tüzet. Eközben sorban jelentek meg az interneten a veszteségekről szóló álhírek, a milícia kevés emberéről, a sok sebesülésről szóló hírek, legfőképpen az ukrán haderő félrevezetésére. Aztán 7 nap múlva a milícia bejelentette, képtelen tovább tartani a városokat. Minden komoly technikát kivontak már előzőleg, a kivonulás fedezésére pedig direkt elbaltázott ellenlökéseket hajtottak végre, hogy az ellenség elbizakodottságát növeljék. Ezekben az önfeláldozó, elterelő hadműveletekben igazi hősök születtek, akik csak a figyelem eltereléséért áldozták az életüket. Készen állt a csapda, és az ukrán hadsereg minden épeszű veszélyérzet nélkül sétált bele.

Az ukrán hadsereg a következő alapvető és nagy hibákat követte el:

1, Első sorban arra alapozott, hogy korlátlan légi fölénye van a terület felett, és bármilyen nagyobb csapatmozgást meg tud akadályozni.
2, Abban bízott, hogy a milícia kevés emberből áll, amely nem folyamatosan bevethető teljes létszámban, így képtelen lesz ellenállni a gyors, erősen páncélozott gyalogságnak.
3, A térség körbekerítésével állandóan megosztják a milíciát, amely a védekezésre rendezkedik be, és nem lesz képes támadó manőverek végrehajtására.
4, Az ukrán hadsereg nem volt felkészülve arra, hogy a milícia milyen mennyiségű zsákmányolt harcjárművet tud megjavítani rövid idő alatt és hadrendbe állítani. Semmiféle adatuk nem volt arról, hogy az ellenállás mekkora páncélos erővel fog védekezni. Így arra sem számítottak, hogy bármi fennakadást okozhat a páncélosok az előretörésben.
5, nem számoltak azzal, hogy a milícia mekkora tüzérséggel rendelkezik. Fogalmuk sem volt róla, hogy mit foglaltak le a laktanyákban, amelyek átálltak a felkelők oldalára. Sem a rakétás egységekről, sem a tüzérségről, illetve páncéltörő képességről nem volt információjuk.
6, nem vették figyelembe azt, hogy a déli műveletek egy igen keskeny területen haladnak keresztül, tartalékaik hosszú és vékonyka utánpótlási útvonalakon haladnak.
7, végül nem vették figyelembe, nem keresték az összefüggéseket arra, hogy a milícia milyen jellegű hadmozdulatokat hajtott végre.

Ezek összessége vezetett ahhoz, hogy az ukrán hadsereg több ezer katonáját elvesztette. Északon a milícia feladja a városokat, és ezzel előre kiszámíthatóan egy hetet nyernek. A városok nagy ukrán erőket kötnek le. Ezzel szemben nagyon felkészültek arra, hogy melyek azok a célok, amit az ukránok gyorsan el akarnak majd érni. Ez a donyecki és a luganszki reptér, ahol mindkét helyen komoly ukrán erő rekedt bent. A másik, hogy dél felől mielőbb lezárják a határvonalat. Ahelyett, hogy a milícia állandó és körkörös védekezésre állt volna be, célirányosan ezekre a területekre koncentrálva helyezte el csapatait. Így az előretörő csapatoknak nem a szétszórt védelmi állások között kellett előretörni, hanem komolyan kiépített többlépcsős sávos védelembe futottak bele.

Hídfő.net | Az ukránok jelentése a saját veszteségeikről.Az ukránok jelentése a saját veszteségeikről.

A milícia 8-án feladja a városokat, és látványos menekülésbe kezd. Eközben délen is beengedik az ukránokat mélyen hatolni a határvonal mentén. Aztán 9-én elszabadul a pokol. A beásott és jól elrejtett déli orosz tüzérség megkezdi működését. Folyamatos tüzet zúdítanak az előretörő páncélos egységekre, önjáró lövegekre, az MLRS rakétás egységek komplett csapatösszevonásokat semmisítenek meg. A déli hadszíntér pillanatok alatt mészárszékké változik.

http://www.hidfo.net/2014/07/18/megsemmisult-deli-offenziva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöntötték a magyar költségvetés stabilitását
  2014-07-18 22:32:23, péntek
 
  Megdöntötték a magyar költségvetés stabilitását
2014.07.18 15:07


Veszélyeztetve látja a kormány a 2,9 százalékos hiánycél teljesülését, emiatt 110 milliárd forintot zárol egyéb tervezett kiadásokból. Varga Mihály a Közgazdasági Társaság konferenciáján jelentette be a döntést. A radikális atlantista baloldal hónapok óta azzal számol, hogy még júliusban a kormány megszorító intézkedéseket jelent be, és biztosra vették, hogy a kormány nem fogja tudni tartani a Brüsszel által előírt GDP arányos 3 százalék alatti államháztartási hiányt. Londoni elemzők szintén egy ilyen forgatókönyvet valószínűsítettek, Brüsszel pedig egyenesen követeli a megszorító intézkedéseket.

Varga a vártnál alacsonyabb inflációt említi a kiesések egyik okaként, aminek köszönhetően a jövedéki adónál, valamint az áfa-bevételeknél elmaradás tapasztalható. A pánikszerű zárolás érinti a Beruházási Alap kiadásait, ezért teljes projektek leállításával számol a kormány, illetve egyes beruházásokat 2015-re átütemeznek. A kormány reakciója elsősorban annak biztosításaként történik, hogy fenn tudjanak tartani olyan, a kormánypárt népszerűségéért felelős programokat, mint a közmunkaprogram. Ezekből a nyilatkozatokból a sorok között kitűnik, hogy a bevételi oldalon tapasztalható kiesések miatt a közmunkaprogram is veszélybe került - és ezzel a munkahelyek 10%-a, mivel jelenleg minden 10. foglalkoztatott közmunkás. Varga nyilatkozatában el is ismerte, hogy a közmunkaprogram csak átmeneti megoldás - vagyis számolni kell a leállításával.

Ahogy korábban jeleztük, hónapok óta egy a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentését célzó nemzetközi művelet van folyamatban. Az amerikai befektetők jelentős tőkét vontak ki Magyarországról, visszadobják a magyar állampapírokat, így bár az államadósság átmenetileg csökken, a kormány anyagi mozgástere is jelentősen beszűkül. A kiadások jelentős visszafogására van szükség ahhoz, hogy a Brüsszel által előírt 3%-os hiánycélt tartani tudja a kormány. Brüsszel azonban arra összpontosít, hogy Magyarország ellen újraindíthassa a túlzott-deficit eljárást, amivel hazánk további uniós forrásoktól esik el, vagyis a kormány anyagi mozgástere tovább szűkül. A radikális atlantista nemzetközi körök egy öngerjesztő folyamatot építenek ilyen módon, amivel belekényszerítenék a kormányt egy olyan helyzetbe, hogy anyagi okokból a kormánypárt népszerűségét biztosító projekteket kénytelen legyen leállítani. Ha nem lesz pénz közmunkaprogramra, stadionépítésekre, egyéb látványprojektekre, a Fidesz népszerűsége jelentősen visszaesik.

Mindennek a célja, hogy a mindinkább kelet felé forduló Orbán-kormány támogatottságát módszeresen lebontsák, vagyis megteremtsék az általános elégedetlenség, a felforgatás feltételeit Magyarországon. A radikális atlantista körök mindent megmozgatnak, hogy a kormány pozícióit aláássák és megteremtsék az elégedetlenek tömegét, akiket könnyen utcára vihetnek olyan pártok, akik populáris céljaik és kormányellenes retorikájuk mellett külföldi ügynökként az Európai Egyesült Államok felépítéséért tevékenykednek. Korábban Bajnai Gordon Koppenhágában tett látogatása során a francia és német baloldali sajtó támogatásáról biztosította Bajnait a kormány népszerűségének aláásásában. A francia sajtó azóta napi szinten hozza az Orbán-kormány elleni lejárató cikkeket, valamint az RTL Group is minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a kormánypárt szavazóbázisát aláássa. Az amerikai befektetők, többek közt a Franklin Templeton azzal számol, hogy a magyar állam még az ősz előtt fizetésképtelenné válik, vagyis amerikai pénzügyi körök a nyár végi államcsődöt valószínűsítik. A minisztériumok rohamléptékben történő átszervezése mutatja, hogy az Orbán-kormány nyugati felforgatási kísérlettel számol a közeljövőben, és puccskísérlet elhárítására készül

http://www.hidfo.net/2014/07/18/megdontottek-magyar-koltsegvetes-stabilitasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orvos, aki nem tud Orbán nélkül élni
  2014-07-18 22:21:12, péntek
 
 
2014.07.18. 08:19
Orvos, aki nem tud Orbán nélkül élni


Olvasom a legfrissebb hírekben, hogy van orvos Magyarországon, aki nem tud Orbán portrék nélkül élni. Argay László miskolci nőgyógyász és magánklinika tulajdonos nem egyszerűen vett egyet a Tereskova képekből magának, hanem felvásárolt tizenhatot és rendelt még négyet.

orbán kép.png

Hmmmm.

A Viktorunk iránti rajongás önmagában annyira nem is lenne furcsa, meg amúgy is szíve joga minden tehetős embernek arra költeni a vagyonkát amire neki tetszik. Ha Viktor portrékra, hát azokra. Csak az egyszeri, szelektív amnéziában nem szenvedő honpolgárnak eszébe jut milyen volt legutóbb, mikor Argay doktor festmények közelébe ment, és főleg, hogy az nekünk mennyibe került.

Még abban a rohadt elmúltnyócban esett meg, hogy a jó doktor zseniális érzékkel vásárolt meg két, szakértők szerint kereskedelmi forgalomban nem, vagy alig valamiért értékesíthető Wenczel Pohl alkotást. Majd "hazafias megfontolásból" bekopogott vele Magyarország bécsi nagykövetségére, hogy dicsak, háverek, ezek a képek itt lógtak a falakon eccerrég', ugyan vegyétek már meg tőlem cirka négyszáz millióért. Mi? Hogy ennyiért nem kell? Jó, akkor 205 millió értékben két állami ingatlant is elfogadok cserébe, mert egy egykori kisgazdával lehet alkudni. (a HVG hozta a komplett sztorit, amit ma már csak az Északhírnök archívumban értek el)

Szóval mit tudom én, mennyire az Orbán iránti tisztelet és mennyire a más megfontolás vezeti most a jó doktort. Lehet úgy érzi, ha egy hátitatyó bekerülhet fétistárgyként a Nemzeti Múzeumba, akkor a portrék is érhetnek majd kicsit többet egyszer. De az is lehet elbaszta, mert lemaradt a hírről, hogy az Orbán család bevásárolt már Tereskova képeiből, és Anikó asszonynak van mit szétosztani, ha megunja Viktor fejét bámulni az előszoba falon is.


http://varanus.blog.hu/2014/07/18/orvos_aki_nem_tud_orban_nelkul_elni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Működtek az ukrán rakétavédelmi rendszerek a tragédia napján
  2014-07-18 22:11:36, péntek
 
 

Működtek az ukrán rakétavédelmi rendszerek a tragédia napján
2014, július 18 - 14:22


Oroszország Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a szerencsétlenül járt repülőgép útvonala és a zuhanás helyszíne két ukrán hosszú távú rakétabázis és 3 közepes távú rakétabázis térségébe esett.

Az orosz Védelmi Minisztérium regisztrálta az ukrán radarrendszer működését a malajziai repülőjárat lezuhanásának napján, ezt felhasználva ki tudták számítani, melyik ukrajnai településről lőhették fel a rakétát.

"Az orosz radarok július 17-én regisztrálták a Donyecktől 30 kilométerre délre fekvő Stila településen működő ukrán Kupol radarállomás BUK-M1 működését." - olvasható a hivatal közleményében.

Az orosz Védelmi Minisztérium ezért komoly kétségek alá veti Kijev korábbi bejelentését arról, hogy a tragédia napján az ukrán haderő nem használta a rakétakilövő és légvédelmi rendszerét. Moszkva azt is megerősítette, hogy július 17-én Oroszország határ menti régiójában nem működtek rakétavédelmi rendszerek, és a légierő sem hajtott végre semmilyen felszállást ezeken a területeken.

RIA Novosti - alfahir.hu


http://alfahir.hu/mukodtek_az_ukran_raketavedelmi_rendszerek_a_tragedia_napjan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkvában kell keresni a hiteles ügynöklistát?
  2014-07-18 22:09:14, péntek
 
  Moszkvában kell keresni a hiteles ügynöklistát?
2014, július 18 - 21:21



Az egyetlen hiteles ügynöklista Moszkvában van mind a mai napig - jelentette ki Németh Miklós egykori miniszterelnök a 10. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón pénteken Soltvadkerten a Határnyitás '89 című beszélgetésen.

A magyar történészek is csak akkor ismerhetik meg a teljes igazságot, ha az orosz fővárosban feloldják a titkosítást - tette hozzá. A rendszerváltás előtti utolsó magyar kormány irányítója szerint ami ezekkel a dokumentumokkal Magyarországon történt, szégyenteljes: "ebbe betettek, ebből kivettek, egy részét pedig megsemmisítették" - mondta.

Németh Miklós a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjével, Prőhle Gergellyel, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárával felidézve a 25 évvel ezelőtti eseményeket, azt mondta, a rendszerváltásért meg kellett küzdeni, és a résztvevők érdeme, hogy képesek voltak szembenézni a kihívásokkal és válaszokat találni rájuk. Kiemelte, büszke arra, hogy a rendszerváltás vér nélkül ment végbe Magyarországon.

Nemzetközi összefüggésbe helyezve a magyarországi történéseket, azt mondta, hogy miután Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár bejelentette a Brezsnyev-doktrína végét, Magyarországon 1989 márciusában már megállapodtak a pártfőtitkárral a szovjet csapatok és az atomtöltetek kivonásáról, "kezet ráztak".

Minden le volt zsírozva

Azt, hogy nem akkor, és nem ő, hanem a határnyitást "az utolsó pillanatig ellenző" Horn Gyula aratta le ennek az egyezségnek a babérjait, a Gorbacsovnak ígért titoktartás és a köztük kialakult bizalmi viszony tiszteletben tartásával magyarázta Németh Miklós, aki azt is hozzátette, amikor Orbán Viktor 1989. június 16-án a szovjet csapatok kivonását követelte Nagy Imre és mártírtársainak újratemetésén, "már régen le volt zsírozva minden".

A volt miniszterelnök szerint az 1989-es határnyitás után még nem lehetett tudni, hogy két év múlva egységes Németország lesz. "Így hozta a csillagok állása és az akkori döntéshozók helyzetfelismerése, ügyessége" - fogalmazott.

Németh Miklós arról is beszélt, hogy a '80-as évek elején az MSZMP-nek 860 ezer tagja volt, de ebből 150 ezer volt igazi kommunista, a többiek között nagyon sokféle ember volt. Ők aztán később érzésviláguktól, értékrendjüktől, felfogásuktól függően "bementek a többi pártba", a kisgazdáktól az MDF-en át az SZDSZ-ig, a Fideszt is beleértve. Felidézte: 1989 áprilisában Martonyi János személyesen közölte vele: látva, hogy jó irányba mennek a dolgok, kérte felvételét az MSZMP-be.

Az 1990-ben megalakult Országgyűlést alkotó pártok mindegyikében ültek kommunista titkosszolgálati emberek, még az MSZP-ben is. Nagy kár, hogy nem néztünk ezzel szembe - fogalmazott. Megjegyezte: az egyetlen hiteles ügynöklista Moszkvában van mind a mai napig. Ha ott feloldják a titkosítást, a magyar történészek is csak akkor ismerhetik meg a teljes igazságot. Szégyenletesnek nevezte azt, ami Magyarországon történt ezekkel a dokumentumokkal - állította.

Németh Miklós kijelentette: ő azt javasolta, vagy semmisítsék meg az egészet, vagy azonnal hozzák nyilvánosságra, vagy az új kormány és parlament döntsön az ügynöklisták sorsáról. Az akkori politikai résztvevők ez utóbbit választották. Az ügynöklisták nyilvánosságra hozásáért a Jobbik rendszeresen felemeli szavát, de ilyen kormány mellett hiába.

MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/moszkvaban_kell_keresni_a_hiteles_ugynoklistat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa távoztával szétesőben a debreceni Fidesz?
  2014-07-18 22:00:26, péntek
 
 

Kósa távoztával szétesőben a debreceni Fidesz?
2014, július 18 - 19:20



Kósa Lajos nem indul a polgármesteri székért, helyette az alpolgármester méretteti meg magát. A közgyűlésből biztosan kiesnek olyan fideszes képviselők, akik fejenként négy, illetve öt ciklust húztak le. Távozásuk konkrét okát nem közölték portálunkkal, de forrásaink szerint inkább felsőbb döntés állhat amögött, hogy a "kiöregedettek" helyét harmincas fiatalok veszik át.

Szinte naponta fordulnak kiábrándult fideszesek és kormánypárti szimpatizánsok a portálunkhoz, hogy elpanaszolják a településükön zajló narancsos belső harcokat. Békés és Pest megye, vagy éppen Szentendre után most Debrecenből jelentkezünk, megmutatjuk, hogy mi várható Kósa távoztával.

Ismert, a választási rendszer átalakulásával sok fideszes fellegvár polgármestert cserél, mivel az oszlopos tagok inkább a jobban fizető, fontosabb parlamenti széket választották. Így lesz ez Debrecenben is, ahol Kósa Lajos adja át székét másnak, ősszel kiderül, végül kinek. Egyes belső források váltig állítják azt viszont, hogy - nem egyedüli módon - nem a polgármester döntött így, hanem Orbán Viktor akarja maga mellett tudni a fővárosban.

Előző hónapban lett világos, kit indít Kósa helyett a Fidesz. Eleinte felmerült, hogy Orbán Viktor emberét, Rácz Róbertet pályáztatják meg a székért, ám végül a jelenlegi alpolgármester, a Kósához közelebb álló Papp László lett a befutó. Úgy tudjuk, ez inkább csak kommunikációs trükk volt, mivel Orbán Viktor van annyira erős a városban a 16 éve regnáló Kósa Lajos által (is), hogy ő döntött Papp személyéről, semmiféle viszály nem volt ebben a kérdésben.

Csalódott fideszesektől jövő információink szerint már folynak az előkészületek azügyben is, hogy Orbán-közeli cégek dolgozzanak majd leendő fejlesztéseken, kissé háttérbe szorítva a Kósa-féle érdekeltségeket.

"Nem az a fajta ember vagy, akivel szívesen beszélgetek"

Na de kik is fognak indulni képviselőjelöltekként? Jelentős változások lesznek a fideszes indulók között is, ugyanis nyolc új emberrel erősít majd a kormánypárt Debrecenben. De például marad többek között Csaholczy Attila, aki 2012-ről 2013-ra megötszörözte keresetét. A 2006 óta képviselő Csaholzy vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 200 ezret keres társasházkezelőként, évi egymilliót tulajdonosként, 140 ezret képviselőként és 40 ezer is jár egy felügyelőbizottsági tagságért. Ezek mellett pedig közel 110 ezret kap havonta a Nagy Lajos király tér Lakásszövetkezet ügyvezető elnökeként. Látható, hogy az álláshalmozás tehát nem ritka jelenség a fideszes politikusoknál.

Indul továbbá Komolay Szabolcs is, akinek nevéhez többek közt az fűződik, hogy több fideszes társával egyetemben megszavazták azt, hogy minden helyi lakost tájékoztassanak arról, hogy aki nem köt rá a szennyvízelvezető csatornára, annak talajterhelési díjat kell fizetnie. Ám ez elmaradt, így sokan felháborodva tapasztalták tavasszal, hogy mégha nem is tudták volna rákötni a csatornára, óriási számlát kellett befizetni, köbméterenként 3600 forintot, ami kertes házaknál akár több százezer forintra is rúghat.

Nagy Sándor is rajta van a listán, akiről az egyik helyi portál, a vagy.hu videófelvételt készített, amint az egyórás testületi ülés alatt folyamatosan internetezik, karórákra keresgél. Mikor megkérdezték tőle, miért ezzel foglalatoskodott, kitérően válaszolt és arról beszélt, hogy ha a 6-8 órás ülések alatt (ismét: az ominózus ülés egy órás volt) ,,néha" megnyitja az internetet, az ne legyen már bűn. Mikor ezzel is szembesítették, hogy végig internetes keresőben matatott, az volt a válasza: ,,nem az a fajta ember vagy, akivel szívesen beszélgetek".

Szilágyi László sem szereti, ha forszírozzák, mivel üti el munkaidejét. Róla is olyan felvételek készültek, ahol hol repülőgép-útvonalakat nézeget, hol a DVSC honlapját, hol motorolajokat és miegymást. Ő azzal védekezett, hogy levélben kapják az előterjesztéseket, így kénytelen megnyitni az internetet. Hát persze. Szilágyiról, aki szintén indul ismét képviselőként, annyit érdemes még megjegyezni, hogy egy hajléktalankérdéssel foglalkozó ülésen kerek-perec kijelentette: a hajléktalanoknak nem az utcán van a helyük, magyarul támogatta a hontalanok kitiltását a közterekről, ahogyan az Budapesten is történt.

Nagyöregek távoznak a városvezetésből

Viszont több, régóta fideszes képviselőként dolgozó tag nem kapott bizalmat. Hatan nem indulnak ősszel, miután egy Kósa Lajos, Papp László és Széles Diána vezette döntőbizottság (Széles jelenleg szintén fideszes közgyűlési képviselő) döntött a sorsukról. Mindannyian négy, illetve öt cikluson át ültek a székekben, ám fiatal aspiránsok veszik át a helyeiket.

Becsky Tibor helyét fia, Becsky István venné át, továbbvíve ezt a ,,szép szakmát". Becsky Tiborról annyit érdemes megjegyezni, hogy tavaly a menekülttáborok kapcsán a reklamációkra csupán annyit mondott, a Sámsoni út és környékén lakóknak "ezzel a problémával együtt kell élniük". A menekültügyi helyzet miatt a Jobbik felvonulást is tartott 2013 júniusában, amelyen a képviselő háza előtt is elhaladtak.

Dánielfy Zsolt megkeresésünkre cáfolta, hogy felső döntés állna távozása mögött. Azt mondta, miután húsz évig dolgozott képviselőként, több időt szeretne ,,egyéb munkáira" is fordítani, de továbbra is segíteni fogja a frakció munkáját.

Ennél szűkszavúbban reagált az alfahir.hu-nak Somogyi Béla és Jenei Imre is, ők csupán azt válaszolták, hogy közös megállapodás született. Válaszukat nem indokolták.

A kieső képviselők közül érdemes még megemlíteni Asbóth Endrét, aki több belsős forrásunk egybehangzó állítása szerint is több fronton eltávolodott a Fidesztől, sőt, inkább szokta támogatni a Jobbik felvetéseit az üléseken, kritikus hangvételt is megütve a Fidesszel szemben. Kerestük őt is, ám sem ő, sem a hatodikként kieső Filepné Tóth Katalin nem reagált még kérdéseinkre a cikkünk megjelenésééig.

Egy biztos: a Kósa-éra ősztől megszűnik, és a fideszes frakció is jelentősen megváltozik. Amennyiben ismét a Fidesz nyeri el a polgármesteri széket, debreceni értesülések szerint Széles Diánát, a ,,jelölti döntőbizottság" tagját szeretnék majd alpolgármesternek Papp alatt dolgozni. A debreceniek pedig majd októberben döntenek arról, kérnek-e a jelentős mértékben lecserélt Fideszből a cívisvárosban.

afalhir.hu


http://alfahir.hu/kosa_tavoztaval_szetesoben_a_debreceni_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel - de a kiváltó o
  2014-07-18 21:53:33, péntek
 
  2014-07-18. 18:03
A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel - de a kiváltó okokról hallgat a "demokratikus" Nyugat

Izrael július 17-én éjszaka tüzérségi, légi és tenger felőli támadások után szárazföldi hadműveletet is indított a Gázai övezet ellen. Az izraeli, a nemzetközi zsidó és a vele egy követ fújó legtöbb nyugati állam propagandagépezete most azt állítja, hogy az újabb izraeli katonai akcióra azért volt szükség, mert a Hamász a Gázai övezetből rakétázza Izrael területét. Közben a cionista propagandisták szépen elhallgatják a rakétázást kiváltó okokat: a palesztin nép 1948 óta tartó válságának megoldatlanságát, a palesztin állam megalapítására kiszemelt ciszjordániai területek fokozatos elzsidósítását, s az 1 millió 800 ezer lakosú, ám mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú Gázai övezet több mint hét esztendeje tartó izraeli és egyiptomi blokádját.
A budapesti izraeli nagykövet elvárásainak megfelelően a magyar kormányzati kézi vezérlés alatti Magyar Rádió, a Magyar Távirati Iroda és más hírközlő eszközök elhallgatásos ferdítéseivel, a rakétázott Izrael sajnáltatásával szemben az igazság az, hogy a zsidó állam politikai vezetése a tűzszünet érdekében a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalomnak a továbbéléshez szükséges legalapvetőbb követeléseit sem hajlandó teljesíteni. Nem hajlandó, mert a palesztinok életterét zsidótelepítéssel fokozatosan kisajátító izraeli vezetés a három zsidó telepes fiatal elrablásának ürügyén Ciszjordániában megkezdett, s a Gázai övezetben folytatott gyilkolászással kívánja fizikailag teljesen fölszámolni a Hamászt, a palesztin nép egyetlen elszánt, ütőképes mozgalmát. Ha ezt a célt a zsidók elérik, marad nekik Mahmúd Abbász, aki eddig is úgy táncolt, ahogyan a cionisták fújták.

Izrael a legutóbbi szárazföldi behatolást a Gázai övezetben hat esztendővel ezelőtt, az úgynevezett Öntött ólom hadművelet keretében hajtotta végre, több száz palesztin polgári személy, köztük akkor is igen sok gyermek halálát és még több sebesülését okozva. De a Hamászt nem sikerült sem szellemileg, sem fizikailag megsemmisíteni, s minden valószínűleg ez most is így lesz, mert a Palesztinában a mintegy hatmillió, illetve a környező országok menekülttáboraiban élő több millió palesztin ügye továbbra is megoldatlan marad, s az "eltüntetésükre", a szülőföldjükről történő elűzésükre szőtt izraeli tervek egyelőre megvalósíthatatlanok. A Hamász arra törekszik, hogy ez az izraeli elképzelés ne legyen megvalósítható. Izrael a jelenlegi katonai hadművelettel ezért kívánja fizikailag fölszámolni a Hamászt.
A mostani szárazföldi hadművelet megindítása előtti órákban Bogi Ájálon izraeli hadügyminiszter és Bibi Netanjáhu miniszterelnök egyaránt hangsúlyozta, hogy a katonai művelettel leginkább a Gázai övezet területén kiépített, erődszerű, néhol Izraelbe is átnyúló alagútrendszert kívánják fölszámolni. Magyarán: a mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú, 1 millió 800 ezer lakosú Gázai övezetet védő palesztin harcosokat, a Hamász politikai és katonai vezetését szeretnék "kifüstölni" az alagutakból. Itt meg kell említeni azt a fontos tényt, hogy a Gázai övezet jórészt terméketlen, természeti kincsekben szegény területén élő egymillió 800 ezer palesztin közül több mint egymillió a Palesztina más területeiről 1948-ban elűzött menekült, illetve azoknak leszármazottjai. Magyarán: Izrael előbb elkergette őket az eredeti szülőföldjükről, 1967-ben megszállta, majd 2007-ben pedig óriási gyűjtőtáborba zárta őket. A "művelt" világ meg felháborodik és tiltakozik a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakéták, a Hamász tűzszünetet elutasító magatartása miatt.

A Muhámmád Murszi törvényesen megválasztott egyiptomi elnököt nemrégiben katonai puccsal megdöntő 'Ábd el-Fattáh esz-Szíszi elnök irányította Egyiptom az izraeli szárazföldi hadművelet megindításáért és a várható még nagyobb vérontásért máris a Hamászt okolja, mert az utóbbi nem volt hajlandó elfogadni a Kairó kezdeményezte tűzszünetet. A palesztin őslakosságot állandó zsidótelepítéssel életteréből fokozatosan kiszorító izraeli kormány, amiképpen Ánvár esz-Szádát és Huszni Mubárak korábbi elnökök idejében, jelenleg is egy húron pendül a palesztin ügyet eláruló egyiptomi vezetéssel. A Gázai övezetet kormányzó Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom az 1929-ben Egyiptomban megalakított Muszlim Testvérek mozgalmából nőtt ki, alakult meg az első intifádá idején, 1987-ben, majd 2007-ben szabad választások útján kormányra jutott a Gázai övezetben.
Már tegnap, csütörtökön, tehát a Gázai övezet elleni szárazföldi izraeli agresszió megindítása előtt ismertek voltak (még az Izraellel a palesztinok rovására kollaboráló, az arab testvéreit eláruló egyiptomi politikai vezetés számára is - H. J.) a Gázai övezetet kormányzó, s a palesztin ellenállást tulajdonképpen egyedüliként megtestesítő Hamász tűzszüneti föltételei, amelyek teljesítéséről Izrael hallani sem akar. Nézzük, mennyire jogosak, érthetőek ezek a palesztin föltételek.
Zoom
Szerdai életkép Gázából
A Hamász legfontosabb követelése a tűzszünet fejében az, hogy Izrael oldja föl a Gázai övezet, a világ legnagyobb és legnépesebb gyűjtőtáborának több mint hét esztendeje tartó szárazföldi és légi zárlatát, blokádját. (A tengeri blokádot Izrael 2009 januárjától érvényesíti. A Huszni Mubárak elnök irányította Egyiptom és Izrael közösen rendelte el a Gázai övezet zárlatát, miután a mindkettőjük számára kellemetlen Hamász átvette a térség irányítását, s elkergette a Mahmúd Abbász elnökhöz hű El-Fatah szervezet harcosait - H. J.) A nagyvilággal Izraelen keresztül összeköttetést biztosító több határátkelő, illetve az Egyiptommal határos egyetlen, a rafahi átkelő megnyitása és bezárása a blokád következtében a zsidók és az egyiptomiak kényétől-kedvétől függ, miközben a mindössze 365 négyzetkilométernyi Gázai övezet 1 millió 800 ezer (!) lakosa többségének helyben nincs megélhetési forrása, munkahelye, megfelelő élelmiszer- és orvosi ellátása. A Hamász a tűzszünet fejében éppen ezért azt is föltételként szabta, hogy nemzetközi garanciák mellett Egyiptom a nap 24 óráján keresztül tartsa nyitva a Rafah városi határátkelőt. Ezen utóbbi föltétel teljesítésére maga a tűzszünet létrejöttén ügyködő Kairó nem volt hajlandó.
A Hamász következő nem teljesített föltétele volt, hogy a Gázai övezetben élő muszlim palesztinok szabadon átjárhassanak imádkozni az iszlám harmadik legszentebb helyének számító (Mekka és Medina után) kelet-jeruzsálemi El-Ákszá mecsetbe. (Izrael a szabad vallásgyakorlásra és a szent helyek szabad látogatására vonatkozó nemzetközi egyezményt fölrúgva legtöbbször még a ciszjordániai palesztinokat sem engedi be a jeruzsálemi Mecsetek terére - H. J.)
A Hamász követelte továbbá a Sálít tizedes 2012-es elengedésének fejében kiszabadult, majd legutóbb egyezményszegő módon ismét börtönbe zárt palesztin rabok végleges kiszabadulását, illetve az izraeli börtönökben levők fogva tartási körülményeinek javítását. Amiképpen a fentebb említett föltételekről, Izrael a palesztin rabok kiengedéséről sem volt hajlandó egyezkedni. A zsidó vezetés éppen úgy nem hajlandó eleget tenni ezeknek a követeléseknek, amiképpen a mára minden hitelét elvesztett Mahmúd Abásszal folyó korábbi alkudozások idején még csak felfüggeszteni sem volt hajlandó a zsidó települések újabb lakásépítkezésekkel történő kibővítését Ciszjordániában, nem volt hajlandó abbahagyni a megszállt területek etnikai és vallási összetételének erőszakos eszközökkel történő megváltoztatását. Magyarán: Izrael úgy "kíván" tárgyalni a rámalláhi palesztin vezetéssel többi között a palesztin állam létrehozásáról, hogy közben fokozatosan úrrá lesz azon területek fölött, ahol Palesztinát meg kellene alapítani. A Hamász pontosan ezt az izraeli taktikát, az egy helyben topogást nem hajlandó elfogadni, s most már talán a minden mindegy elve alapján is, egyenlőtlen eszközökkel tovább vívja a küzdelmét.
Hering József - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/130545/#ixzz37qrXXVF9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyárbezárási hullám söpör végig az országon
  2014-07-18 21:38:51, péntek
 
  Gyárbezárási hullám söpör végig az országon

2014. július 18., péntek, 06:30 Utolsó frissítés: 12 órája

Szerző: hvg.hu



Sorra vonulnak ki a nemzetközi termelőcégek Magyarországról a kereslet visszaesésére hivatkozva. Ezt már nem lehet a válsággal magyarázni. A krízis a világ más részein 2009-2010-ben lecsengett, nálunk azonban 2011 óta sorjáznak az egyenként is több száz, vagy akár néhány ezer családot nehéz helyzetbe hozó gyárbezárások.

Végleg befejezi a működését Komáromban a Nokia, kétezer ember kerül utcára. Ez már a sokadik nagy cég, amelyik elhagyja Magyarországot, vagy legalábbis jelentős leépítésre kényszerül. És mintha az utóbbi időben igencsak megszaporodtak volna azok a cégek, amelyek búcsút intenek nekünk. Áttekintettük az elmúlt néhány évet, a kép lehangoló. (Vannak persze ellenpéldák is, mint az Audi- és a Mercedes-gyár létszámbővítései, de az elmúlt években mégis inkább az a tendencia látszik kirajzolódni, hogy sok nagy külföldi cég elhagyja Magyarországot.)

Csak kapkodjuk a fejünket idén

Júniusban jelentették be, hogy 155 dolgozó elbocsátásával 2015 második felére bezár a budapesti Danone-gyár, mert zuhan a termékeik kereslete. Ugyanerre a sorsra jut a Douwe Egberts Hungary Zrt. kávépörköléssel és -csomagolással foglalkozó fővárosi üzeme is, júniustól kezdve 184 dolgozót küldenek el, csak egy kiskereskedelmi és marketinközpontot hagynak az országban. A Douwe Egberts dolgozóit váratlanul érte a döntés, néhány hónapja még új gépek is érkeztek az üzembe, most ezeket más európai üzemekbe szállítják át.

Becsukja a budapesti üzemét a gumiabroncsokat gyártó francia Michelin is, 512-en veszítik el állásukat 2015 közepéig. A gyártást Lengyelországba viszik, az indoklás az, hogy a válság óta szűkült a piac, és a pesti üzem nehezen közelíthető meg teherautóval, meg le is pusztult. Bezárták a sampont és mosószereket gyártó EVM Háztartás-vegyipari és Kozmetikai Zrt. cinkotai üzemét is. A gyár már tavaly év vége óta állt, 100 dolgozónak kell más munka után néznie, akik a munkáltató százmilliós tartozása miatt sztrájkőrséget, illetve blokádot szerveztek februárban.

A legnagyobb leépítés

Baranya megyében 2011-ben volt az igazán sötét év, akkor zárt be végleg az Elcoteq, Európa legnagyobb elektronikai gyártószolgáltató cége.

Egy tüntetés az Elcoteq bezárása miatt

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

A finn vállalat az aranykorban, a 2008-ban kirobbant világgazdasági válság előtt hétezer embernek adott munkát Pécsen, a válság és partnereinek elvesztése lassú agóniát indított el. 2009 elején csaknem 1500 dolgozójának mondott fel a cég, pedig abban az évben a vállalat a központi európai gyártóbázisává tette meg a pécsi egységeket. Két év múlva, 2011 nyarán már csak 2800 embert alkalmaztak. Akkor pecsételődött meg a pécsi üzemek sorsa, amikor a vállalat legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele, és az adósságát sem tudta időben törleszteni. Pár hónap múlva, 2011 októberében jött el a vég, az akkorra maradt 1515 főnek is felmondtak, befejezték a termelést.

A helyiek természetesen nehezen fogadták el, hogy lényegében három év alatt 7000 dolgozót épített le a cég. A város főterén tiltakozók "Elég!, Engedjetek dolgozni, hagyjatok élni!", "Munkahelyeket teremtsetek, ne megszüntessetek!" feliratú transzparenseket tartottak a kezükben, mások pedig egy koporsót hoztak, melyen az állt, hogy Elcoteq, élt 13 évet. Igazából az utolsó három év alatt vált meg 7 ezer munkástól a gyár, ezzel talán a legnagyobb elbocsátást hajtotta végre idehaza a versenyszektorban.

Rájárt a rúd Komáromra

A Nokia az elmúlt években már hajtott végre a jelenlegihez hasonló drasztikus leépítést. 2009-ben még hatezer ember dolgozott Magyarországon a cégnek. 2011-ben már folyamatos leépítésről érkeztek hírek, a létszám 4400 főre apadt, majd 2012-ben jött a nagy elbocsátás, amikor 2300 dolgozót küldtek el az üzemből. Az ok akkor is az volt, mint most: a finn cég Mexikóból, Finnországból és Magyarországról ázsiai gyáraiba helyezte át az okostelefonok gyártását.

Komárom egyébként a válságot igencsak megszenvedte: 2008 végén a tajvani Foxconn 1000 munkahely megszűnését jelentette be. (Ugyanez a cég debreceni üzeméből is elküldött 500 dolgozót.) 2008 végén a szintén Komáromban működő Perlos 500 munkahely megszűnését jelentette be. A két cég főleg a Nokiának teljesített megrendeléseket, és ezek csökkenésével indokolták a leépítést.

Tavaly a Jabil gyárából ömlött a panasz

A több ezer főt foglalkoztató Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi üzeméből közel 700 dolgozót bocsátottak el tavaly decemberben. Az alkalmazottak szerint durva módszereket alkalmaztak: állítólag fegyelmiket osztogattak, hogy ne kelljen végkielégítést adni, és keményen túlóráztatták a munkavállalókat. A cég a túlóráztatást elismerte, de az alkalmazottak vádjait elutasította. Erre a dolgozók újabb levelekkel árasztották el a hvg.hu-t, ebben a cikkben írtuk meg a panaszaikat. A panaszok mellett a dolgozók azt mondták, hogy az elbocsátások oka a Nokia megrendeléseinek csökkenése.

Fotó: Túry Gergely

Az amerikai érdekeltségű céggel egyébként 2013-ban a kormány stratégiai megállapodást kötött. A kormány az elbocsátás hírére úgy reagált, a vállalat ezzel nem rúgta fel a stratégiai partnerséget.
Volt még

A világgazdasági válsággal magyarázható a Suzukinál 2008 végén bejelentett 1600 fős leépítés. (1200 fő állandó, belső alkalmazott, 400 külsős.) A krízis a luxusterméknek tekinthető autók iránti keresletet durván visszavágta az egész világon, erre reagált a Suzuki - más autógyárakhoz hasonlóan - elbocsátással. Mindenesetre a válság előtti 6000 fős szintről mára megfeleződött a vállalat alkalmazottainak száma.

A General Electric 2009-ben jelentett be egy 2570 fős leépítést az izzóüzemeiben. Nagykanizsáról bocsátottak volna el a legtöbb embert, 1300-at, a többit a budapesti, a zalaegerszegi, a kisvárdai és a hajdúböszörményi üzemekből. Később közölték, hogy 461 munkahelyet mégis sikerül megőrizni, és Nagykanizsán is mintegy 130 ember megúszta a leépítést. 2009-ben a Levi Strauss & Co. is bejelentette, hogy több mint 500 ember elbocsátásával bezárja a kiskunhalasi farmergyárat.

2013 közepén a Sanyo Hungary Kft. is kirúgott 500 embert, mert a japán cég leányvállalata bezárta dorogi napelemgyártó üzemét. Az ok az olcsó kínai konkurencia volt.

Bezárt a gödi Samsung-gyár is

Idén áprilisban végleg bezárt a gödi Samsung-gyár, és a hivatalos közlés szerint leépítették a 182 fős állományt. A cég beszámolói szerint 2009-ben még közel 700 ember dolgozott a gyárban, ez az állomány csöndben 182-re csökkent tavalyig. Az üzem televíziós képcsöveket, mobiltelefon-kijelzőket és plazmatévé-paneleket gyártott; a működtető cég, a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. jogutód nélkül megszűnt. A céggel tavaly szeptemberben stratégiai megállapodást kötött a kormány, a gödi üzemen kívül Jászfényszarun és Szigetszentmiklóson van még üzeme. A gödi gyár árbevétele a plazma-televíziók iránti kereslet csökkenése miatt egy év alatt 65 százalékkal esett vissza, és csak veszteségesen tudtak volna tovább működni.

Dunaújvárosban az ukrán vezetés az embereket és a kormányt is megijesztette

Dunaújvárosban tavaly nyár végén jött a hidegzuhany. Az ukrán tulajdonban álló Dunaferr vezetése bejelentette, lényegében minden negyedik dolgozójától, 1500 munkavállalótól megválik. A gyár évek óta veszteséges volt, ezt pedig már nem akarta tovább finanszírozni a tulajdonos. A vasmű világviszonylatban kis kapacitással működik, ebből fakad az, hogy a versenytársakhoz képest alacsony hatékonysággal termelt, ahogyan a vállalat menedzsmentje indokolta a létszámleépítést.

A városban a nagyarányú elbocsátási hírek után katasztrófahangulat uralkodott. "Dunaújváros még mindig az egyik legfejlettebb város Magyarországon, ebből azért nem lesz Ózd" - bizakodott egy helyi lakos akkortájt, jól érzékeltetve, tisztában voltak vele, hogy mekkora veszélybe kerülnének, ha a nehézipari gyárból sorra rugdosnák ki az embereket. Nehéz volt ugyanis megemészteni, hogy pár éve még az ország egyik leggyorsabban fejlődő településének számított Dunaújváros, most pedig családok tömegeinek egzisztenciája kerül veszélybe, és a város is milliárdos adóbevételektől eshet el.

Bő fél évre voltunk a 2014-es parlamenti választásoktól, a kormány népszerűségének nem tett volna jót, ha az utcára kerülő emberek tüntetnek, ezért nyomban tárgyalásokat kezdett a vasmű menedzsmentjével és tulajdonosával. Igazából időhúzásra játszott mindkét fél, végül az ukránok nem adták el, a magyar állam nem vette meg a céget. Menet közben 400 főre csökkent az elbocsátandó dolgozók száma, de nem világos, hogy ez csak az első kör, vagy véglegesen sikerült valahol máshol spórolni. Mindenesetre nemrég több milliárd forintos fejlesztéseket kürtölt világgá a cég vezetése.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a hvg gazd Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Plusztartalmakat is talál!


http://hvg.hu/itthon/20140718_Gyarbezarasi_hullam_sopor_vegig_az_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a lista a zárolásokról: szerencsére a stadionépítések ne
  2014-07-18 21:31:23, péntek
 
  Itt a lista a zárolásokról: szerencsére a stadionépítések nem állnak le

propeller.hu, ma, 00:40


A beharangozott 110 milliárd forintos zárolás többek között érinti a közmunka programot is. A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat értelmében a zárolás alól rengeteg cél mentesül, így például az összes stadionépítés is, így azok a beruházások zavartalanul folytatódhatnak.

A kormány elrendeli bizonyos fejezetek meghatározott összegű zárolását, ahol zárolás nem rendelhető el ott ténylegesen csökkenteni kell a kiadásokat. Az érintett szervezetek vezetőinek augusztus 1-ig be kell jelenteniük, hogy a gyakorlatban ezt hogyan kívánják megvalósítani, de ezt már korábban, július 23-ig be kell jelenteniük Varga Mihálynak előzetesen jóváhagyásra. Jó hír, hogy EU-s forrást is tartalmazó beruházásokat, folyamatokat nem lehet befagyasztani.

Kultúra, tudomány, oktatás...

Sor kerülhet a zárolási kötelezettség fejezetek közötti nullszaldós átrendezésére. Az úgynevezett általános tartalékból, ami a rendkívüli kormányzati intézkedések tartaléka, 20 milliárd forintot zárol a kormány. A Nemzeti Földalappal kapcsolatos kiadások esetében 500 millió forint zárolást rendelt el a kormány, ugyanennyit az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások esetében.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap egyenlegében 8 milliárd forintos javulást kell elérni, a Nemzeti Kulturális Alap egyenlegének esetében 800 millió forintosat. A további intézkedések nyomán, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap egyenlegének 6 milliárd forinttal kell javulnia, a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap egyenlegében pedig a 100 millió forintos egyenlegjavítás a cél, míg a Bethlen Gábor Alap egyenlege esetében 200 millió forintos intézkedést írt elő.

Közvetve rossz lesz

A Portfolió korábbi cikkében kifejtette, hogy ezek a kormányzati kiadászárolások közvetlenül valóban nem érintik a háztartásokat és a vállalatokat, viszont közvetett módon érintheti a kivitelező vállalkozásokat és ezen keresztül munkavállalókat.


http://propeller.hu/itthon/2958301-itt-lista-zarolasokrol-stadionepitesek-nem



Érdekes ,azt nem olvastam hogy a sok szemét ingyenélő politikusok juttatását is csökkentik!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyelország belépett a háborúba
  2014-07-18 12:43:47, péntek
 
  Lengyelország belépett a háborúba
2014.07.18 06:22


Július 16-án az odesszai kikötőben a legnagyobb titokban 12 DANA önjáró löveget, valamint számos csapatszállító buszt és teherautókat rakodtak ki. A forrás szerint az 1. Mazúria Gépesített Lövészdandár jelent meg, majd a tüzérség kirakodását követően a katonák kisebb csapatokban vasúton folytatták a titkosnak szánt műveletet. Ezzel az ukrajnai hadszíntér jellege radikálisan megváltozott. Egy NATO tagállam - Lengyelország - fegyveres alakulatai nyíltan beavatkoznak a konfliktusba, amit eddig a nyugat hivatalosan "polgárháborúnak" nevezett. Lengyelország belépett a háborúba, ami Oroszországot nagyon hamar válaszra fogja kényszeríteni.

Hídfő.net | DANA önjáró lövegCseh gyártmányú 152 mm-es Dana önjáró löveg - a lengyel hadseregben jelenleg is rendszeresítve

http://www.hidfo.net/2014/07/18/lengyelorszag-belepett-haboruba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.