Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2014-07-23 23:40:54, szerda
 
  Ma nagyon elfáradtam, őszibarack lekvárt főztem
és a fájós lábam még jobban fáj.

Kedves Mindannyiotoknak




 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Oreo torta
  2014-07-23 23:35:09, szerda
 
  Oreo torta

Hozzávalók:

Egy 20 cm-es tortaformához:
A tortalaphoz:
2 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál olaj
csipetnyi sütőpor

A krémhez:
25 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg por cukor
20 dkg görög joghurt
3 dl habtejszín
10 g zselatin
20 dkg oreo keksz

A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
8 db oreo keksz

Elkészítés:

A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.

6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára a maradék tejszínt díszítésnek kinyomjuk.





Megjegyzés:

A család kedvence lett. Jó ideje szemezgettem vele, mire megalkottam a saját tortámat.

A receptet és a fotó Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Finomfőzelék (liszt és tej nélkül)
  2014-07-23 23:32:06, szerda
 
  Finomfőzelék (liszt és tej nélkül)

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis marék zöldborsó
1 kis marék zöldbab
1 kis marék sárga bab
1/2 szál sárgarépa
3 kicsi karfiolrózsa
3 kicsi brokkolirózsa
2 kicsi krumpli
pár szem kukorica

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A hozzávalókat felkockázom és megfőzöm, a fűszerekkel ízesítem. Mikor megfőtt, botmixerrel pépesítem, így jó sűrű lesz.

Ha valaki nem szereti ilyen pépesen, akkor csak a sűrítéshez kell kivenni egy adag zöldséget, azt turmixolni, majd visszakeverni a többi zöldséghez.





Liszt és tejmentes.

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A 90 napos diéta keményítő napjára szuper. Lisztérzékenyeknek is tudom ajánlani.

A receptet és a fotót Zsuzso12 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Finomfőzelék sült virslivel
  2014-07-23 23:29:46, szerda
 
  Finomfőzelék sült virslivel

Hozzávalók:

kb. 40 dkg zöldborsó (kifejtve)
kb. 40 dkg karalábé - kis kockákra aprítva
kb. 40 dkg sárgarépa - kis kockákra aprítva
1 nagy csokor petrezselyem - aprítva
1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
kb. 5 dkg liszt
3-3,5 dl tej
kevés őrölt bors
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
A virsli sütéséhez:
kevés olaj
virsli

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott zöldségeket annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Sózom, roppanósra főzöm néhány perc alatt.

Közben a vaj-olaj keveréken a lisztet rövid ideig pirítom, megfonnyasztom benne a vöröshagymát, félrehúzom, felöntöm a hideg tejjel, jól elkeverem, majd a forrásban lévő főzelékbe öntöm. Újraforrásig folyamatosan kevergetem, közben sózom, kevés borssal és cukorral ízesítem. Rövid ideig takarékon főzöm a rántással, a petrezselymet a legvégén adom a főzelékhez, de azzal már nem főzöm.

A virsliket kicsit bemetszem, forró olajban, közepes hőfokon egyszer megfordítva megsütöm, és a főzelékhez tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönöm!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Viharsarki húsgombócleves
  2014-07-23 23:27:56, szerda
 
  Viharsarki húsgombócleves

Hozzávalók:

3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db kis zeller
1 nagy fej hagyma
4 evőkanál olaj
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál édes-nemes paprika
1 evőkanál majoránna
ételízesítő

mustár
2,5 l víz
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
1/2 citrom
A húsgombóchoz:
30 dkg vegyes darált hús (pulyka, sertés, de egyféle is jó)
egy marék rizs
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem

bors
kevés piros arany

Elkészítés:

A zöldséget hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk. Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, és ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával, majoránnával meghintjük, vízzel felengedjük, sózzuk. Amikor a leves forr, mustáros-tejfölös habarással sűrítjük, fél citrom levével ízesítjük. Ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.
Gombóc: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a sót, a piros aranyat, a borsot, és 4-5 centis gombócokat készítünk.

Megjegyzés:

Isteni finom!

A receptet Gaby küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 829
  • e Hét: 1637
  • e Hónap: 15542
  • e Év: 145249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.