Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kukoricalepény egyszerűen, mégis rafináltan
  2014-07-24 23:19:07, csütörtök
 
  Kukoricalepény egyszerűen, mégis rafináltan

Nagyon népszerűek az egyszerű receptek. Számtalanszor halljuk, látjuk, olvassuk, hogy csak összerakjuk a hozzávalókat, valamilyen hőkezeléssel megfejeljük, és már kész is.

Tagadhatnám és meg is erősíthetném, mondhatnám, hogy a főzés bonyolult folyamatok jól összehangolt összessége, akkor sem hazudnék. Valahogy az a jó a főzésben, hogy csinálhatjuk így is, úgy is. Komoly munkával varázsolhatunk több fogást tökéletesen egyenesre vágott zöldségekkel, kerekre formált rizzsel, egyenesen szeletelt kenyérrel, szaftos, tökéletesre sütött malaccombbal vagy grillcsirkével. És választhatjuk a könnyed, laza, "bele egy serpenyőbe" stílust is.

Ez az étel ennek a két stílusnak bármelyikébe beillik. Ettől olyan fantasztikus. Könnyedén, pillanatok alatt elkészíthetjük gyors vacsorának vagy ráérősebb reggelire. Kicsit jobban kidolgozva, mívesebben elkészítve tökéletes köret egy szuper bébicsirke vagy malackaraj mellé, vagy egy finom, ízletes halhoz, de jól formázott előételként is kitűnő.
Kukoricás színes lepény avokádóval és pirított baconnel

Hozzávalók:
2 cső kukorica
1 avokádó
1 kaliforniai paprika
fél csokor koriander
2 tojás
12 dkg liszt
1 dl tej
5 dkg vaj

bors
olaj
3 lime
8 szelet bacon

Elkészítés: A kukoricát sós vízben megfőzzük, majd lemorzsoljuk a csőről. A paprikát és fél avokádót apróra kockázunk. A koriander apróra vágjuk. 1 tojással elkeverjük a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrű palacsintamasszát kapunk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldségeket és a koriandert, belereszeljük 1 lime héját, belefacsarjuk a levét.

Olajat forrósítunk, és evőkanállal kis lepénykéket teszünk a forró serpenyőbe. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. Megsütjük a szalonnaszeleteket is.

A megmaradt fél avokádót kockára vágjuk, félkemény vajjal, lime-mal és korianderrel összekeverjük, a lepények mellé kínáljuk a sült baconnel egyetemben.





Gyors és egyszerű, mégis különleges étel

Kukorica és avokádó. Ez a két alapanyag egészen ritka kombináció felénk, szokatlan párosítás, és talán ettől olyan érdekes.

A friss csemegekukoricát talán nem kell bemutatnom senkinek: szaftos, ropogós és semmivel sem összetéveszthető az íze. Gondolom, nem vagyok egyedül azzal a képpel, ami nyáron a kukoricával kapcsolatban lelki szemeim előtt megjelenik: valahogy mindig egy csengető kempingbicikli jut eszembe, fűre leterített pokrócok és matracok között cikázik, hátuljára láda szerelve, benne óriásabroszba csavart forró kukoricákkal.

Ez a kép volt előttem, mikor elkezdtem gondolkozni, mit is készítsek ebből a méltánytalanul mellőzött zöldséggel, amit viszonylag kevés ételhez használunk, akkor is mindig a legegyszerűbben, megfőzve fogyasztjuk.

Az avokádó külön szám. Krémes, selymes, isteni. Nem tartja minden zöldséges, de üzletláncoknál szinte mindig megtalálható. Vásárlásnál figyeljünk, hogy ép és egészséges avokádót vegyünk. Ha pedig éretlen, pár napot hagyjuk érni.

Persze helyettesíthetjük a fenti zöldségeket más alapanyagokkal is: sonkával, cukkinivel, édesköménnyel, padlizsánnal, marhanyelvvel, zellerrel vagy répával. És a masszát is alakíthatjuk különféle friss fűszerekkel, tehetünk bele kékpenészes sajtot összetörve vagy keménysajtot reszelve. Lehet próbálkozni, variálni, ínyenckedni!





Őszi Balázs, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi

Forrás:Mindmegette.hu - Mesterkurzus blog


 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Polenta… vagy puliszka?
  2014-07-24 23:13:23, csütörtök
 
  Polenta... vagy puliszka?

Kétség sem fér hozzá, hogy a burgonya, a rizs és a tészta a legelterjedtebb köretek hazánkban, amelyek mögé lassan felzárkóznak a különféleképpen elkészített zöldségek. De van egy régi, nagy kedvenc, amely méltatlanul volt mellőzött néhány évtizedig - legalábbis nálunk. A polenta azonban újra a figyelem középpontjába került.

Puliszka nálunk, polenta az olaszoknál, meg még a világ jónéhány táján. Percek alatt elkészül, igazán olcsó, de a legnagyobb érdeme, hogy számtalan módon elkészíthető.





Puliszka posírozott tojással, sajttal és salátával

Készíthetjük lágyan, sajttal és túróval megszórva, tejföllel meglocsolva 15 perc alatt elkészül. Persze tehetünk rá szalonnapörcöt vagy sült hagymát is, nem fogja elrontani. Vannak, akik az édes-lágy variációra szavaznak, ők egy tálka hideg tejbe mernek egy nagy kanálnyit, és cukorral megszórva kanalazzák.

Ha kicsit keményebbre, sűrűbbre főzzük, rétegezhetjük sütőtálba spenóttal és túróval, paradicsomraguval és juhtúróval, de akár maradék pörkölttel vagy lecsóval, húsos raguval is. Ha a tetejét megszórjuk egy kis reszelt sajttal, majd a sütőben pirosra sütjük, tortaként szeletelhetjük a látványos és finom puliszkarakottast.





Meg is süthetjük a polentát

Ha egészen sűrűre főzzük és lehűtjük, formázhatjuk akár lepénykékké, korongokká, de kiönthetjük még melegen tepsibe, és utána kockázhatjuk, vághatjuk háromszögekre. A masszába tehetünk egy kevés reszelt sajtot is, így amikor feldarabolt puliszkalepényeken sütőben vagy kevés vajon megpirítjuk, szinte önmagában, fokhagymás tejföllel fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.

Ha kellően fűszerezzük a még meleg puliszkát, majd torta- vagy pitefomába öntjük, és úgy sütjük meg, salátával fogyasztva egyszerű, olcsó és könnyű ebédet, vacsorát kapunk.





Polenta - piteformában megsütve

Puliszka - a szegények tápláléka

A szegényebb családok táplálkozásában a múlt század elejéig jelentős szerepet töltöttek be a kukoricából készült ételek. A korabeli étrendből ugyanis gyakran hiányzott a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs; a kor embere vitaminban meglehetősen szegényesen táplálkozott. Ugyanakkor a kemény munka jó fizikai erőnlétet követelt, amit bőséges kalóriafogyasztással igyekeztek pótolni. Fő táplálékuk a szalonna és a kenyér mellett a burgonya, és a kukoricából készült ételek voltak, melyeket hagymával, répával, a jobb módú családok pedig túróval, dióval, mézzel tettek még laktatóbbá.

A kukoricalisztből vagy kukoricadarából (esetleg a kettő keverékéből) készült eledel egyaránt népszerű volt a Felvidéken, a Dunántúlon és Erdélyben is. Kedvelt eledel volt mind az ünnepnapokon, mind a dolgos munkanapokon, ették reggelire és vacsorára, leveshez, húshoz, főzelékhez, de akár magában is...





Paradicsomszósszal, reszelt sajttal gyors és gyerekbarát, kiadós vacsora

Alaprecept

Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
4-5 dl víz
2 dkg vaj


Elkészítés: A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat. A masszát beleöntjük egy fóliázott, kerek hőálló tálba, vagy egy vajjal kikent evőkanállal kiszaggatjuk galuskának. Az előbbi esetben megvárjuk, míg megdermed, és szeletekre vágva (és esetleg kisütve) tálaljuk. Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.





Puliszka gombával grillezve

Az olaszok kásája

A polenta hagyományosan kukoricalisztből készül, de kukoricadarából is megfőzhető. Magas rosttartalmú, gluténmentes gabona, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Tulajdonképpen mindegy, hogy puliszkának vagy polentának hívjuk, ugyanarra gondolunk. Talán annyi a különbség, hogy az olaszok - természetesen - a saját fűszereiket, raguikat használják hozzá. Gratinírozzák mozzarellával és paradicsommal, rétegezik bolognai raguval, vagy olívabogyóval gazdagítják magát a kukoricakását, és paradicsomszósszal sütik össze sütőben.

Mivel maga a kukoricadara és a kukoricaliszt semleges ízű, bármilyen ízesítéssel elkészíthetjük. Csak a képzeletünk és a kreativitásunk szab határt!

Sajtos polenta spenótszósszal

Hozzávalók 4 személy részére:
25 dkg kukoricadara
7 dl víz
6 evőkanál vaj
20 dkg feta
1 teáskanál só
2 evőkanál tejföl
25 dkg spenót
1-2 evőkanál zabpehely

Elkészítés: A fetát kockákra vágjuk. A vizet a sóval egy mély serpenyőben forrásig melegítjük, a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor elsimítjuk a polentát a serpenyőben, és hagyjuk kihűlni. Közben a spenótot megpároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és a zabpehellyel besűrítjük. A kihűlt polentát kiborítjuk egy deszkára, vagy tálra, és szeletekre vágjuk. A serpenyőt elmossuk, a vajat felhevítjük, és a polentaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A polentát a spenótszósszal tálaljuk.

Mediterrán polenta

Hozzávalók 4 személyre:
1 zöldségleveskocka
20 dkg kukoricadara
5 + 10 dkg márványsajt
1 + 1 tojás
3 paradicsom
2 kis cukkini
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín

Előkészítés: Felforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön nagyjából 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyjuk. Szétmorzsolunk 5 dkg márványsajtot, és összekeverjük egy tojással. Beledolgozzuk a darába, és a masszát egy tűzálló tálba simítjuk. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot szétosztjuk a massza tetején, és megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal. Felforrósítjuk az olajat, és kb. 5 percig pirítjuk benne a cukkinit, amit ráöntünk a paradicsomra. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tejszínben pedig elkeverjük a maradék tojást, belemorzsoljuk a maradék sajtot, és a paradicsomra öntjük. A sütőben körülbelül 25 percig sütjük.

Mascarponés-zöldfűszeres puliszka

Hozzávalók:
50 dkg kukoricadara
fél bögre búzadara
25 dkg mascarpone

bors
hagyma
fél pohár tejföl
20 dkg füstölt sajt
paradicsom
margarin
zöldfűszerek: zsálya, rozmaring, metélőhagyma, bazsalikom, petrezselyem, oregánó

Elkészítés: Elkészítjük a puliszkát - kicsit sűrübbre főzzük, fél bögre grízzel. Amikor puha, hozzáadunk 2 evőkanál margarint. Alufóliára folpackot teszünk, erre terítjük ki a kihűlt puliszkát. A mascarponéhoz keverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt hagymát, a tejfölt. Sózzuk-borsozzuk és jól összedolgozzuk. Amikor kész, a puliszkára kenjük, majd az alufólia és a folpack segitségével piskótaszerűen feltekerjük. (Ebből a mennyiségből két tekercs lesz.) Hűtőbe tesszük, és amikor megdermedt, kicsomagoljuk, kivajazott tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 20 percig sütjük. Paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.





Polenta grillezve, paradicsomos raguval

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Kukoricázzunk!
  2014-07-24 23:01:52, csütörtök
 
  Kukoricázzunk!

Egy cső kukoricán körülbelül 800 kukorica szem található. Tudtátok, hogy létezik fekete, lila és pöttyös szemű kukorica is?

Kukorica, kukorica...

Az inkák termesztették először, Észak - Amerikába is rajtuk keresztül került a kukorica. A pázsitfűfélék családjának tagja. Az angol corn (kukorica) szó eredeti jelentése gabona. Kolombusz idejében, amikor a kukorica először került európaiak kezébe, azt hitték, hogy ez egy gabonafajta. Tengeri búzának és törökbúzának is hívják.





Minél frissebb, annál édesebb!

A kukoricának gyakorlatilag három fajtáját esszük meg: a pattogatni való kukoricát, a csemege kukoricát és a bébi kukoricát. A többi fajtát elsősorban ipari célokra, szárát és levelét takarmányként, maradékát tüzelőanyagnak használják. A kukorica magja keményítőt tartalmaz, melyet nemcsak a gasztronómiában, de a gyógyszeriparban és kozmetikumok gyártásakor is felhasználnak.
Vegyük és együk frissen

A friss, még csuhés kukoricáról felbontás előtt meg lehet mondani, hogy várhatóan milyen állapotban van. A zöld csuhé általában friss kukoricát takar, ezeket vegyük meg! Ha a szemeket akarjuk alapul venni, karcoljunk meg egyet, ha tejszerű anyag csordul ki: a kukorica friss. A zöldborsóhoz hasonlóan gyorsan elillan a benne lévő cukor, de ha még frissen lefagyasztjuk, hónapok múlva is élvezhetjük a nyárutót idéző édes ízét.





Kukorica - alulnézetből

Mit készítsünk kukoricából?

Nyáron a strandon kihagyhatatlan a friss, főtt csemegekukorica, természetesen kicsit megsózva. Ha otthon készítjük, ne tegyünk a főzővízbe sót, mert ettől megkeményedik a kukorica. Van, aki a főzővízbe a csuhét is beleteszi, a kicsit szárazabb kukorica főzővízébe csempészhetünk egy kis cukrot.





Egy zöldség, melyet a gyerekek is szeretnek

Készülhet belőle leves vagy krémleves is.
Kitűnő vendégváró fogás a kukoricasaláta, melyet más finomságokkal is kombinálhatunk például almával és sajttal. A friss vagy egy kicsit előfőzött kukorica nagyon finom grillen megsütve, akár fűszerekkel megbolondítva, sőt baconbe is tekerhetjük sütés előtt. A csöves kukoricáról télen sem kell lemondanunk, hiszen a nagyáruházak mélyhűtőpultjaiban találunk kukoricát februában is.
Dél-amerikai húsételekben nagyon gyakran előfordul, a mexikói konyhában megkerülhetetlen és kiválóan feldobja a csilis babot is.

A bébi kukorica igazi ínyencség. Sós lében eltéve konzervként vagy különféle fagyasztott zöldségkeverékekben találkozhatunk vele. Wok ételekhez vagy salátákhoz is felhasználhatjuk a zsenge, ropogós csövegeket.





Előfőzve, grillezve is isteni

A kukoricadara

A száraz kukorica őrleményéből készült dara és liszt sok ételünk alapja. Régebben a szegények fő tápláléka volt a puliszka vagy a kukoricamálé, ma már az egészségtudatos és lisztérzékeny táplálkozásban is fontos szerepet játszik, sőt olaszos változata, a polenta sok divatos vendéglő étlapján megtalálható valamilyen variációban.

A kukorica jól érvényesül desszertekben, melyek elsősorban kukorica darából készülnek, ilyen ez az az almás kukoricalepény is.

A kukorica csírájából olajat sajtolnak, mely nemcsak nagyon finom, de egészséges is.

Gyógyító kukorica

Kalóriatartalma meglehetősen nagy, 350 kcal/100 gramm. Zsírban, szénhidrátban és fehérjében is igen gazdag. Vitaminokat és ásványi sókat is nagy mennyiségben tartalmaz.
A kukoricát a vese gyógynövényének is hívják. Nagyon sok gyógyító tulajdonsággal bír a kukorciabajusz, mely nem más, mint a növény bibeszára. A kukoricabajuszt szárítják és gyógyteákban használják fel. A kukorica fogyasztása jó hatással van a szív és érrendszeri megbetegedésekre, és még emlékezőtehetségünket is serkenti.

Brandyvel flambírozott csöves kukorica

Hozzávalók:
néhány cső kukorica
fűszeres olívaolaj
bors
őrölt pirospaprika
brandy

Elkészítés: A kukoricacsöveket sós vízben megfőzzük, majd áttesszük egy serpenyőbe, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, s elkezdjük sütni. Amikor már majdnem kész, megszórjuk borssal, pirospaprikával, s a végén brandyvel flambírozzuk.

Sült kukorica

Hozzávalók:
8 cső friss csemegekukorica
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyem
15 dkg vaj
fél teáskanál édesnemes pirospaprika

bors

Elkészítés: A kukoricákat megtisztítjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. A vajat egy darab fóliába tekerve rúddá formázzuk, és hidegre tesszük. A kukoricákat a grillrácsra fektetjük, és kb. 15 percig grillezzük. Közben gyakran megforgatjuk. Végül egy-egy szelet vajat fektetünk rá, és hagyjuk elolvadni.

Zsenge kukorica baconnel grillezve

Hozzávalók:
4 cső kukorica
2 evőkanál mustár
16 szelet bacon

Elkészítés: A kukoricát megtisztítjuk, kb. 10-15 percet főzzük. Lecsöpögtetjük, kihűtjük. A kukoricacsöveket négybe vágjuk, a baconszeleteket megkenjük vékonyan a mustárral, majd a kukoricacsövekre tekerjük. Közepes hőmérsékletű grillen (faszén), de lehet elektromos is, folyamatosan forgatva szép pirosra grillezzük. Grillezett húsokhoz szenzációs kísérő lehet friss salátákkal kiegészítve!

SB

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Grillezett oldalas kukoricával
  2014-07-24 22:57:02, csütörtök
 
  Grillezett oldalas kukoricával

Hozzávalók:

80 dkg oldalas
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 dl paradicsomlé

őrölt bors
A sült kukoricához:
4 cső zsenge kukorica
A kukorica salátához:
40 dkg főtt kukorica
1 dl joghurt
1 evőkanál gorombára vágott kapor

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és a csontoknál daeabokra vágjuk. A páchoz összekeverjük a paradicsomlevet, a mézet, a reszelt fokhagymát, a borsot és az olajat, a húsokat megkenjük vele. Letakarva hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

Sütés előtt leitatjuk róla a felesleges pácot, sózzuk, majd alutálcán, vagy alufóliával letakart parázson lassan megsütjük.

A zsenge kukoricacsöveket betekerjük alufóliába, és parázsban megsütjük.

A főtt kukoricát összekeverjük joghurttal, kaporral, sóval, borssal, majd tálaljuk a sült mellé.





Megjegyzés:

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kéksajtos-brokkolis cannelloni
  2014-07-24 22:53:19, csütörtök
 
  Kéksajtos-brokkolis cannelloni

Hozzávalók:

1 doboz cannelloni tészta
paradicsommártás (hagyma, paradicsom, fokhagyma, fűszerek)
besamelmártás (vaj, liszt, tej, szerecsendió, parmezán sajt)
1 közepes fej brokkoli rózsáira szedve
1/2 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg kékpenészes sajt (lehet márványsajt, rokfort vagy Gorgonzola)
10 dkg ricotta
2 dkg fekete olajbogyó
bazsalikom
őrölt bors


Elkészítés:

A brokkolit lobogó vízben 3 percig blansírozzuk, még roppanós, szép harsányzöld maradjon. Jeges vízfürdőben kihűtjük, majd apró rózsákra szedjük (kb. 2 cm). A zöldségeket apró kockákra vágjuk.

Olívaolajon megfuttatjuk először a hagymát, majd mikor már üveges, erre tesszük a paprikát, valamint az apró brokkolirózsákat - erős tűzön összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerekkel, fokhagymával és aprított olívabogyóval.





Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a ricottával és a kéksajttal,





és a tésztacsövekbe töltjük.





A paradicsomszószhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, összefőzzük, botmixerrel pürésítjük.

A besamelmártáshoz a vajat liszttel habzásig hevítjük, hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kiforraljuk.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk,





erre rakjuk szorosan a cannellonikat,





besamelmártással beborítjuk,





és kb. 180 fokos sütőben megsütjük.









Megjegyzés:

A cannelloni töltésétől sokan tartanak, pedig nagyon egyszerű. A tésztacsöveket a töltelékbe ütögetjük, ezek így felveszik a tölteléket, és szinte maguktól töltődnek. Érdemes kipróbálni!

Péter András receptje, fotó: Tóth András

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sonkás-ricottás cannelloni
  2014-07-24 22:44:07, csütörtök
 
  Sonkás-ricottás cannelloni

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
oregánó
80 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
10 darab cannelloni
25 dkg ricotta sajt
10 dkg főtt sonka
1 egész tojás

bors
reszelt sajt
Vénusz olaj
vaj

Elkészítés:

1. Olajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg jó sűrű lesz.

2. Enyhén sós, lobogó vízbe óvatosan helyezzük bele a cannellonikat, és 8 percig főzzük őket. Tegyük ki őket egy nagy deszkára.

3. Egy tálban keverjük össze a ricottát az apró kockákra vágott sonkával és 1 egész tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.

5. Mikor a cannelloni kihűlt, töltsük bele a keveréket egy kiskanál segítségével.

6. A tepsi aljára szorosan egymás mellé helyezzük a cannellonikat, oszlassuk el rajtuk a paradicsomszószt, és reszeljünk sajtot a tetejére.
Előmelegített sütőben 30 percig süssük.





Megjegyzés:

Van, aki úgy tölti be a cannellonit, hogy egyáltalán nem főzi ki. Én nem főztem teljesen puhára a tésztát, de így nagyon egyszerű volt betölteni, mert lehetett formázni a tésztát.

A receptet és a fotót Giuditta25 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Nyári bableves
  2014-07-24 22:41:02, csütörtök
 
  Nyári bableves

Hozzávalók:

tarkabab
babérlevél
fokhagyma
tejföl
liszt


Elkészítés:

A tarkababot sós vízben feltesszük főni 2-3 babérlevéllel, 2-3 gerezd fokhagymával. Ha a bab puha, egy pohár tejfölben elkeverünk 1 evőkanál lisztet, ezzel a levest behabarjuk. Lehet még 8-10 szem aszalt szilvát is tenni bele, nagyon finom. Hidegen vagy melegen lehet fogyasztani.

Megjegyzés:

Ugyanigy lehet ezt a levest lencsével is készíteni. Felvidékről származó szüleimtől tanultam a recepteket, és a családom nagyon imádja - főleg a lencsét.

A receptet Marcipán küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2952
  • e Hét: 7533
  • e Hónap: 21438
  • e Év: 151145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.