Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Közvetítő 5. rész Két férfi és ...
  2014-07-29 01:08:13, kedd
 
  ,,Két hétvégi férfi" (Seszták Ágnes)
és
,,Két férfi meg egy Tiborca" (Bóna Mária Ilona)

*

Seszták Ágihoz kötődik még egy másik történet is, de már 2010-ből.
Pontosabban az történt, hogy két korosztályt képviselő férfiről- két tipikus történetről olvastam a 2010. január 11-i Magyar Nemzet PILLANATFELVÉTEL c. rovatában Seszták Ágnes: Két hétvégi férfi című írásában.

*

,,Az egyik Vikidál Gyula, aki levelet írt Seszták Ágnesnek. Ebben a levélben beszámol arról, hogy 2008-ban, 42 év után 44.200 forint havi nyugdíjat állapítottak meg számára. Továbbá ,,pőrén közli, hogy sem megélni, sem a családját eltartani nem képes, és mostanra adósságai is vannak. Munkája nincs, felkérést alig kap, ezzel a névvel a médiában szóba sem állnak vele. Levelében eladásra ajánlja néhány személyes eszközét, mikrofonoktól DVD-lejátszón át a Passuth-összesig, és árulja tízéves Opel Caravanját nevetséges összegért. Valamint azt kéri, hogy aki bármilyen állást tudna neki, értesítse. Kisnyugdíjasként 62 évesen muszáj dolgoznia. Vikidál Gyula hívő keresztény, bevallottan és köztudottan jobboldali gondolkodású férfi, énekes, színész. Jelent ez valamit egzisztenciálisan mostani közéletünkben? Nyomatékosítva, hogy hangja egy szemernyit sem kopott az évek során."
A továbbiakban beszámol a másik férfiról, akivel a ,,bulvár bőven foglalkozik", mint ,, Liptai C. új pasijával Daróczi (József) Dáviddal, a metroszexuális férfival."...
,,A metroférfi fittneszteremben edz, és kozmetikushoz jár. Darózci egy Pozsonyi úti férfikozmetikában törzsvendég. Ott arcfiatalító kezeléstől sminkelésig mindent vállalnak. A volt kormányszóvivő nőtlen, gyereke nincs, az utazás a hobbija...Szereti a drága mobiltelefonokat (végre megtudtuk, kik vették meg az egymilliós mobiltelefonokat, amelyeket csak a gyémánt tud megkarcolni, és folyadékkristályos kijelzőjük van (!) mert elfogytak egy szálig) és nagyon szereti a turbófeltöltős autókat." ,,...még teológiát is tanult a Pázmányon. Ez meglepő, mert kormányszóvivői munkájában a dölyföt és a bűnös részrehajlást percenként tetten lehetett érni. Ugyanakkor, írja a Story magazin, Gyurcsány Ferenchez fűződő szoros (!) barátsága révén sok olyan helyre bejáratos, ahová ajánlólevél nélkül nem lehet bekerülni."...
"Most itt a kérdés, hogy miért került Vikidál Gyula a munkanélküli kisnyugdíjas és Daróczi (József) Dávid a Gyurcsány és Daróczi klán kebelében üldögélő providens egymás mellé. A válasz: semmiért. Erről olvastam, hát továbbadtam önöknek." (Seszták Ágnes)
(Az idézőjelbe tett szövegrészeket szó szerint idéztem Seszták Ágnes cikkéből.)

*

Nekem sem kellett több, máris megírtam dörgedelmes három oldalon keresztül - Seszták helyett is - a ,,VÁLASZT".

,,Két férfi és egy Tiborca" (Bóna Mária Ilona)

*

Seszták Ágnessel ellentétben én nagyon is tudom a választ!!! Hiszen pont ezért írtam meg Vikidál Gyula (1948.) korosztályához tartozó TIBORCA történetét!!!
*
Ez a történet requiem lenne egy nemzedékért!

Nem csak egy ,,egyszerű regény", mint ahogy az emigráns hungarista magyarjaink itt nyilatkoztak róla. Merthogy ,,az ő történetük van legalább olyan érdekes, mint ez a Tiborca története"!
Igen, megértem, hogy minden ember élete ,,egy kész regény", csakhogy van, aki meg tudja írni és van, aki nem!!!

De nemcsak ez a különbség!!!
- Az 1945 után születetteknek már nem jutott a kiutalható - erőszakkal, ellenérték nélkül kisajátított, államosított - polgárságtól elzabrált ,,tanácsi bérlakásokból", mint a fényes szelek nemzedékének!
- Ők nem kaphattak diplomát pár hónapos tanfolyam elvégzése után!!!!
- Nekik már meg kellett vásárolniuk - 30 évre való eladósodással - azt, hogy egyáltalán lakjanak valahol!!!
- Ők azok, akik ,,gebinben" (cégen belüli másodállásban és fusiban, háztájiban) megvalósították az új gazdasági mechanizmus nevezetű szociális piacgazdaságot.
- A második és a harmadik gazdaságban végzett munkája után azonban nem fizetett semmiféle járulékot ez a szerencsétlen korosztály egyetlen tagja sem!!!
- Ugyanakkor tartalékolni sem tudtak az így megkeresett jövedelemből, mert az ő gyerekeik a háború utáni második demográfiai csúcsban születettek, akikkel már - kötelezően - GYES-en (havi 800 Ft) volt az egyik szülője.
- A törlesztő részlet pedig egyhavi, akkori átlagbérnek megfelelő összeg 2.600 Ft volt. És akkor még hol volt a rezsiköltség kifizetésének fedezete? Tehát, havi 800 Ft-ból kellett volna megélnie a házaspárnak egy, vagy két kisgyerekkel!!

Ezért sem vagyok hajlandó elfogadni azon DEMAGÓG ÉS FELELŐTLEN KIJELENTÉSEIT SEM HEGEDŰS Lóránt püspöktől, sem pedig Siklósi Andrástól, akik több helyen és időben arról keseregtek előadásaikban, hogy a Kádár-korszakban azért született kevés gyerek, mert elterjedt az az életszemlélet, hogy: ,,Vagy kicsi, vagy kocsi" és az emberek többsége a kocsit választotta!!!

*

Ez a Kádár-korszak értelmiségijének a FELELŐSSÉG önmagáról való TIPIKUS elhárítása és ÁTHÁRÍTÁSA! Hiszen, annyira nyilvánvaló, hogy a NEHÉZSORSÚak többsége már belehalt abba az önkizsákmányoló életmódba és nem tudja magát megvédeni ezektől a méltatlan vádaktól!!!

• Azért is írtam meg TIBORCA történetét, mert ennek a korosztálynak a maradéka mostanában éri el a nyugdíjkorhatárt és Vikidál Gyulához hasonlóan teljes egzisztenciális ellehetetlenülésben fogja megélni azt. Mint, ahogy oly sokunknak, a gyári- illetve a TSZ-ben keresett minimálbére után fogják megállapítani a nyugdíjat!!!

• Még ez ellen sem ágálnék, ha nem kényszerült volna TIBORCA korosztálya felélni a napi 16 órás robottal megkeresett jövedelmét és képes lett volna tartalékolni öreg napjaira!!!

Erről írok évtizedek óta, hogy az 1970-es, 80-as évek munkássága és parasztsága nem azonos azokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát!!! Sokkal inkább azonos azokkal, akiken megvalósult az! Így fordulhatott elő, hogy 1990-ben ezt a korosztályt érte a legszegényebb egzisztenciális körülmények között a ,,rendszerváltozás"-nak hazudott változás.

*

Vikidál Gyula-val kapcsolatban még felmerül az a tipikus és tragikus tény is: kiderült róla, hogy jelentgetett zenésztársairól a Szolgálatoknak!

*

TIBORCA történetében ugyanerről írok oldalakon keresztül!!! Úgy valósulhatott meg a kádári suttyom-terror, hogy mindenkinek megkeresték a zsarolhatóságát és mindenkit mindenkinek a spiclijévé tettek! És, hogy ezek a szerencsétlen kis megbízott jelentgetők soha ne tudjanak beszélni arról, hogy kinek is jelentgettek tulajdonképpen, nyilvánosságra hozták a nevüket...rájuk irányítva ezzel a népharagot. De, hogy a közben - a megszerzett információk birtokában - milliárdossá- miniszterré- miniszterelnökké váló megbízók soha ne kerülhessenek ELSZÁMOLTATÁSRA, megkötötték az erre vonatkozó Paktumot a nép feje fölött és annak tudta nélkül 1990-et követően!!!
És, hogy soha ne is kerülhessen sor ezen ELSZÁMOLTATÁSRA 2008-ban - területfejlesztési törvénybe bújtatva - megszavazta a magyarnak hazudott parlament, hogy Magyarország egész területe NATO támaszponttá válhasson. Már csak az ürügyet kell a végrehajtáshoz - polgárháború - formájában" (mint 1956-ban!) ,,kirobbantani.

*

Ugye kedves Nemzeti Kerekasztalt vezető vitézek, lovagok és lovaginák? Hiszen, miért is volt (a testileg- lelkileg- szellemileg lepusztított nép felemelése és a változásra képessé tevése helyett) a saját rangjuk visszaszerzése és annak a PAKTUMNAK a mai napig való tagadása a legfontosabb teendőjük az 1990-et követő években???

*

Most, sunyi módon mindent megtesznek azért, hogy felhergeljék az un. népet az ellenállásra - az IDEGEN ÉRDEKELTSÉGŰEK anyagi támogatásával. Ezen felhergelt tömeg tagjait majd halomra ölik... És? Ezzel az utolsó akadálya is elhárul hazánk NATO támaszponttá tétele ellen és a NATO-katonák védelmében tovább sütögetheti PAKTUMOS ,,PECSENYÉJÉT" a Daróczi Dávid (1972.)-ok korosztálya a fényes szelek lovagjaival, lovaginájával és vitéz értelmiségijével egyetemben. Bejöhetnek a még mindig külföldön kibicelő emigráns pedigré-magyarok is... és...????
Hát nincs a magyarok között egyetlen egy emberi lény sem, akinek lenne szíve és hallása mai TIBORC(A) panaszára???

Bp. 2010. jan. 11. (Bóna Mária Ilona)"

-.-.-

Ez az írásom megjelent a Nemzeti Hírhálón... Ahol két hónap múlva, egészen pontosan április 3-án ez volt olvasható Daróczi Dávid halálhírével kapcsolatban:
www.nemzetihirhalo.hu *************
Valaki hazudik! - De miért???
2010-04-03 FÚSZ
Ülök a számítógép előtt PÉNTEK éjszaka. A nap "zárásaként" szokás szerint átolvasgatom a friss híreket, melyek között ott szerepel a BLIKK által elsőként közölt hír: meghalt Daróczi Dávid, az MSZP volt sajtó szóvívője.
A hír sajnálatos, mint minden haláleset. Ám amint olvasom tovább a közzétett írást, feltűnik valami: Valahogy nem egyeznek az időpontok.
Ránézek az órámra: péntekről szombatra virradó éjszaka van, 1 óra 3 perc.
2010.04.03 11:1:1 másodperckor került fel a BLIKK által közölt hír az internetre. (Az időpontot a szerver pontosan rögzíti.)
És ez itt a bökkenő! A Blikk információja szerint Daróczit péntek éjszaka 23 órakor találta meg egy ismerőse a lakásán, aki értesítette a rendőrséget. (Egy perccel később a Blikk sajtósa máris a mhelyszínen volt. További másodpercek alatt megírta a több perc alatt megírható cikket. Majd újabb másodpercek alatt fel is tette saját honlapjukra, majd a világhálóra. De honnan tudott elsőként a halálesetről a BLIKK újságírója? Ki értesítette a sajtóst? S aki ezt tette, annak nem elsődleges feladata lett volna előbb a mentőt és a rendőrséget értesíteni?
Mert ugye azt senki sem hiszi el, hogy az újságíró ott sétált éppen a sajtószóvívő lakása előtt, hajszál pontosan előre látva, hogy ott valami fog történni. Látomásai alapján gyorsan megírja a szomorú hírt éjszaka 11 órakor, még azt is előre látva, hogy a halott szállító kocsi éjszaka fél 2 órakor fog kimenni a halott elszállítása miatt a helyszínre...
Az MTI, a BRFK és a Blikk információi szerint fél kettő órakor érkezett meg a rendőrség és a temetkezési vállalat halottszállító autója is.
Mi alapján írthatta meg a Blikk kettő és fél órával korábban, 11 óra 01:01 -kor, hogy két és fél fél órával később, fél kettőkor megjelent a halottas kocsi? (Netán előrelátó és jós?)
Mikor is fedezték fel valójában az öngyilkosságot?
Mikor és ki értesítette a mentőket és a rendőrséget?
Mikor ment ki ténylegesen a rendőrség és a halottas kocsi a helyszínre?
Fantasztikus a Blikk előrelátása, hogy előre tudja, és meg is írja az eseményeket... vagy valakik valamiért hazudnak... De ki(k), és miért?"
Vajon kik, és miért hazudnak?"
...
L.Gy.Zs.
FÚSZ"
*
Itt még hosszan elemzi, és részletesen fejtegeti a történteket a szerző. Ezért, csak ezt a részletet közlöm, melyben benne van a lényeg...
*
Daróczi Dávidot valakik szándékosan el akarták tüntetni a közéletből... De, hogy az élők sorából is?
Azért ez már elviselhetetlen! Az a tudat ugyanis, hogy ilyen következményekkel járhat, ha megírom valakiről, vagy valamiről az IGAZSÁGOT!
Nem ez volt az első eset ugyanis...De ez már egy másik történet.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5093
  • e Hét: 6473
  • e Hónap: 7420
  • e Év: 43361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.