Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
1983-ban a kommunizmus átment miskolci Rákóczi térhez-főnix
  2014-07-29 21:29:41, kedd
 
  Ünnepelnek a borsodi média főnixes árnyék zenészei és legyei születésem óta, csápolnak a főnix Rákóczi terének a csajok és a füves árnyékok, csövesekkel együtt.

1983-ban legyilkolt a miskolci Rákóczi tér kommunistáival, ismételni kezdte az előző hetven évet az újhelyi Révész és miskolci Bertalan utcai reformátusokkal főleg, nácikkal, fasisztákkal, utcanéppel, buzikkal, leszbikkel, fertelmesekkel, valamennyien elmeosztályról vannak a két utcai apokalipszis kíséretével, hatalmas erővel tettek tönkre File és Mózes, Szabó Istvánka kommunistáival, amikkel vége lett az angol Cate kommunista kornak Annás berendezés kezdetével a Vörös Oroszlán reformátusaival, Nagy Anna halál reformátusaival együtt, amik helyett a lányomnak kellett eltartania koldultatásunk idején, míg a cigányságot emelték Horváth Gyula cigánytelepeiként ember áldozással Baratta Ági Pszichhografológiája alapján Kelettel együtt, így hozták be ide Ázsiát.

Az árnyék-zenészek ünnepelnek, a hangom elvételével tehetség kutatókat rendez a székelyek miatt a romániai sötétkapus börtön, ugyanis a székelyek nem vettek részt ember gyilkosságban, csak a magyarok előzetes támadásában. Én vagyok tudniillik egyedül a világ összes vallása, Illésék apokalipszisben minden kortól elpöröltek magyar kislánynak beöltözve a Benkőkkel, a reformátusokkal, még meggyfürtös canadai Isten népe helyett is Ádám hol vagy Fenyvessi Gabi helyett engem tettek tönkre, mint az erdélyi feketevonat fenyő kislánya is én voltam Fenyő Miklós ember áldozó legyeinek győzelmével.

A főnixes árnyék hatalmas, kezéből szabadulni emberként nem tudok, 666 vadállatát jelenti, mely más néven kétszarvú hamis próféta, így is kezdte az apokalipszist szentháromsággal, Illéssel, Metroval és Omegával, a többi elmeosztályt ember áldozásuk sorrendjében állították be folyamatosan ide-oda járva a korokkal többezer évet, mint az egyiptomival és arabokéval, japánokkal.

Fehér Anna Vörös Oroszlános főszereplőt megmentették, helyettem kapott gyereket, mert születésem óta attól fél a két elmeosztálya a miskolciaknak, hogy én megszülöm a tehetséges emberi gyerekemet, hogy az emberek fognak szaporodni.

Fehér Anna sorsát kb. hét éve ismételték, a számozott utcai cigányság vette fel a nevét Romániából, mint minden filmét, apokaliptikus csapásét, honfoglalókét, mint a Farkasokét. Már nem lehet viccesen lezárni, ahogyan a média akarta egykor, hogy bejelenti, Farkas név azelőtt nem létezett.

Miskolc a borsodiakkal, az ózdi halál űrhajós központtal iszonyatot hajtott végre és a tégla börtön bűnözőivel, s áldozatait megölte, mint ahogyan a reformátusokkal ismétlésben megtámadta SÁtoraljaújhelyt az ének iskolával együtt, Patakot is Magyar Bálint idejében felvéve unokabátyám nevét az elmeosztályával már régebben.

Felszámolták a történelmi helyszíneket, ahonnan az elméleteiket és neveiket vették, már csak csapások maradtak a kisvárosokban, folyamatosan jár körbe a menhely az ufókkal az ország városain nyolcvan éve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Információból informatika
  2014-07-29 17:58:07, kedd
 
 
Kohut Katalin: Információból informatika

Kezdeti információ terjedés egyes őskori lényeknél, ahol elölről kezdték az emberi fejlődést a szavak, hangok, füstjelek üzenete volt. Így kommunikáltak egymással, így közölték azt, amiről tudomásuk volt. Az információ átadásának legrégebbi maradványai az agyagtáblák, mint amilyen Hermész, a háromszor hatalmas törvényei, vagy akár a Mózesi táblák az Egyiptomból kivezetett pusztai népnek.
Később az információ átadásának könnyebben kezelhető módjai születtek, mint a kezdetleges nyomda, a beszédhangok írásba öntése. Gyanítom, hogy nem sokkal a nyomda megjelenése után már létrejött az írott sajtó is, vagyis a hírnek, az információnak továbbítása mások számára lehetővé vált. Mindig akad egy-egy adat, egy-egy hír, vagy fontos mondanivaló, amit közölni szeretnénk másokkal. A ma terjedő információ szegénysége, botrányainak és erkölcsi mélységének közvetítése nem tartozik az információ továbbításhoz, ezek lényege az erkölcs mélységbe taszítása. Sajnálatos, hogy az információ áradatok igaz valósága eltörpülni látszik ezek mellett a felkavaró hírek mellett.

Volt időszak, amikor információ felelősöket bíztak meg azzal, hogy havi jelentést készítsenek egy üzem, munkahely légköréről, a problémákról, az akkori kül- és belpolitikai helyzetről. Ez az információ felelősség nagy teherrel járt, körülbelül 1985-ig tartott, amióta elkezdődött az információban is a sötét korszak, lelassult a számítógépes informatika terjesztése az országban.

A számítógépes technika szolgálatba állítása 1951. június 5-én kezdődött, amikor az első UNIVAC-ot leszállították az amerikai Népszámlálási Hivatal számára. Az UNIVAC már szöveges információt is tudott kezelni.
Felsorolhatatlan fejlődési szakaszon ment keresztül a számítógépes fejlődés.

A számítógépes technika szolgálatba állítása 1951. június 5-én kezdődött, amikor az első UNIVAC-ot leszállították az amerikai Népszámlálási Hivatal számára. Az UNIVAC már szöveges információt is tudott kezelni.

Lényegében minden hír, adat információ fontos nemcsak magának az átadónak, aki felhívja rá a figyelmet, hanem az olvasóknak is, mert így alkotnak önálló véleményt, mely nélkül egy gazdaságot üzemeltetni lehetetlen. Nem lehet elképzelni egy bábokkal történő irányítást a dolgozók feje felett, melyre folyamatosan rábólogatnak, elfogadva a mindenkori döntéseket. Nincs értelme, logikailag és emberileg lehetetlen.

Már a nyolcvanas években lassú fejlődésnek indult az információból az informatika. Megjöttek az első számítógépek, s hozzájuk kellett képezni a szakembereket. A számítógép még nem közvetített jelentős információt, inkább csak munkára használták.

Az informatika az információ tudományág, a matematika és elektronika elegye. Azt hiszem, nem kell elmondani, hogy a kilencvenes évek eleje óta mennyire nagy informatikai robbanás következett be, de különösen 1995. óta, mely nemcsak a telefonálási szokásainkat változtatta meg, hanem közelebb hozta a világot számunkra az internet segítségével. Az informatikusok azon dolgoznak, hogy olyan szoftvereket fejlesszenek ki, melyek által egyre könnyebben kezelhető munkákat, játékokat élvezhetünk a számítógépünkön.
Nem kell messzire menni, itt volt a jó bevált Windows '95-ös operációs rendszer, mára már elavulttá vált, nem támogatott. Bejöttek helyette modernebbek, mint a Windows 7 és 8. Azt hiszem, az ötvenes korosztálynak komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy a modern alkalmazásokat megérteni, üzemeltetni tudja. Gyerekeink, unokáink szinte belenőttek a informatikába, nekik ez teljesen természetes, mindent megtanulnak rajta pillanatok alatt. Ma már nem tudunk élni a facebook közössége, az internet nyújtotta információk nélkül, hozzánőttünk a számítógéphez, mely az informatikusoknak, szorgalmas embereknek köszönhetően egyre bővülő információval szolgál nekünk mindenféle témában, csak rá kell keresnünk arra, ami érdekel minket.

Míg a kilencvenes években utópikus elképzelésnek tűnt egy robottaxi üzemeltetése, mára ez is megvalósult. Nincsen szükség, csak informatikára, számítógépes vezérléssel semmi sem lehetetlen. Reménykedni lehet abban, hogy egyszer valóban az emberek szolgálatára lesznek ezen gépek üzembe helyezve, hogy a háztartási, fizikai munkákat megkönnyítsék, s az embereknek ez által több idejük marad egymásra és nem lesznek számítógép függök, valóban kihasználják jól a számítógép nyújtotta előnyöket.

Az információból fejlődött informatikai rendszer hatalmas újításait mindenki elismeri, tömegeket befolyásoló hatásával együtt. Éljünk az információk helyes átadásának lehetőségével, örüljünk a technikai fejlődésnek!



2014. július 28.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Rákóczi tér Miskolc végigmulatta a Máriás kegyhelyekkel...
  2014-07-29 17:15:41, kedd
 
  A miskolci Rákóczi tere Romániának végig mulatta a hetven-nyolcvan évet, amióta megáldozták az embereket, gyalázatuknak soha nem lesz vége, az Ágnesek sorsával, reformátusokkal, Halak szülöttekkel, Gabikkal, Katalinokkal együtt az egész világ Rákóczi terén, mert Iker tornyos gyalázói lettek volna a Talmudnak, össze vannak kötve, mint a római egyházas vastrágyás ufós egyházak az Időjelek vastrágya hosszabbítóival.

1995. óta a Rákóczi tér főnixes bárányként engem megáldozói Sziget fesztivált rendeznek Müllerékkel az összes világ végére születésemkor váró főnixes fekete néppel. Azóta ember áldozásaik felett tort ülnek a magyarok.

Magyarország felszámolta az életet, megáldozta az embereket a zsidókkal, a zsidók Rákóczi terével és a börtönével az elmeosztályoknak, fogságba téve túszként nyomorgatva, éheztetve, megcsonkítva őket. Magyarország nem szégyelli magát az emberiség meggyilkolása miatt, hatalmas bolond és elmeosztály vas reformátusaival, halál reformátusaival, amiknek a nyomorba döntés volt megírva.

Miért kell nekem hasi érgörcsben szenvedni és meghalni a vasfüggönyös nemesek Nagy Karola könyvében beavatott Erdős Annája helyett a lámás indiai cigányteleppel emelkedetteknek, mint börtönnek és elmeosztálynak? Mára megöregedtek, fő nemesi ruhákban járnak, királyi koronát hordoznak, a romániai Istvánét a vas elmebetegek.

A Rákóczi tere Miskolcnak Mária búcsú helyeire jár az egykori római egháznak, utána mulatnak, isznak, végig itták és táncolták az életüket a már nyolcvan éven felüliekkel együtt. Gondoskodik róluk a szociális hálózata a Tik sem vagytok magyarok románniai elmeosztálynak,. amelyik szegény magyarokat megmentette ismétlésben is a médiába mentekkel, Oláh Ibolya cigánytelepével Mülleréknek, nemi perverz gyalázóival a 666-nak.

Az öcsém szörnyet halt, miközben dr. Tűzkő Judit füves elmebeteg a II-es elmeosztályával megáldozta a füvesek, alkoholisták, utcanép csápolói helyett és a főnixes nemi gyalázóival Csepregi Évának ismétlésben is ismételve anyám apjának református magyarként való támadását a Benkők kezdetével. Magyarország egyesével mentette meg a romániai boszorkányokat ugyanúgy, mint az összes apokaliptikus magyarország ellenes csapását a borsodiaknak, amik újítják a bérházaikat, én vagyok az értelmiség legyőzőként beázott a cigánytelep tetőjavítása folytán a Rákóczi tér és a szőkék, genyók helyett.
Megtisztultak, megöregedtek, megváltoztak az apokaliptikus csapások, mint ahogyan megtisztult egész Kelet Egyiptommal, Izraellel és az arabokkal, oroszokkal együtt, barzilokkal, mexikóiakkal, minden országgal, amit Miskolc árnyékvilága berendezett, s rajtam végrehajtotta az elméivel az összes könyvet.
A Rákóczi téri főnix csűrhéje láthatóan együtt van a beat, hippi, punkrációs műanyag kommunizmust végrehajtókkal, így jutalmazzák egymást, nincs törvény a magyar csapások ellen.

Magyarország nem kegyelmez az emberi túsznak, gyalázatának soha nem lesz vége.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Elesett a lúd a jégen (limerick)
  2014-07-29 10:43:34, kedd
 
  Kohut Katalin: Elesett a lúd a jégen
Kodály Gergelyjárás alapján

Elesett a ludam a jégen,
majd csak felkel a jövő héten,
nagy lesz ennek ára,
nem áll a lábára,
ki vezet iskolába szépen?

2014. július 29.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Kislány a zongoránál
  2014-07-29 10:22:04, kedd
 
  Kohut Katalin: Kislány a zongoránál


Cate ének tehetséggel született. Másfél évesen előadta nagyapjának, s minden hallgatóságnak, a szomszéd öregeknek kedvenc tévéből tanult filmslágereit, a szív küldi néprádióból hallott szép slágereket, operetteket. Anyja dicsekedett a kislánnyal, ami piciny gyermek szívét szégyenérzettel töltötte el. Neki természetes volt a dalolás, ez okozott neki öröm érzetet.

Így teltek az évek dalolva, míg az ének osztályba való iratkozás napja el nem jött. Egy régi apáca hallgatta meg a felvételizőket. Cate elénekelt két operettet, az egyik a Van neki, na milyen van neki kezdetű volt. Julika néni csodálkozott a kristálytiszta hangján, ugyanakkor nemtetszően bólogatott a fejével és szellemes kérdést tett fel:
Kevésbé világi gyerekdalt nem ismersz, Cate?
Nem értem, mit kellene énekelnem?
Mondjuk a Katalinka szállj elt!
Cate ezt is elénekelte, bár nem értette a dalban lévő durvaságot, kerékbetörést, sós kútba tevést..., ő nemcsak a zenét szerette mindennél jobban, a szövegértés is hozzátartozott, vagyis csak szép mondanivalójú, szívvel kapcsolatos dalokat adott elő.

Felvételt nyert, sőt őt tartották mindvégig a legjobb ének tanulónak, aki tanította a többi osztályban lévőt is dalokra kedvesen és megértően, amikor csak Julika néni üzent érte.
Furulyázni hamar megtanult, élvezte a kottából való tanulást. Ilyenkor a család sárga focizó kutyája, Buksi bejött a gyerekszobába, eléje ült és hosszasan felemelt fejjel kísérte énekével a furulya játékot.

Zongorára íratták be Julika nénihez, a város közepén lakott, oda kellett Catenek eljárnia. A kislány a zongora előtt ült, érthetetlenül bámulva a hatalmas férfias hangszert. Nemcsak a hangja és nagysága miatt tűnt erősnek, hanem a használata miatt is. Cate kezei és lábai egyszerre sehogyan sem tudtak külön működni, mint ahogyan úszás közben sem tudta összeszinkronizálni magát. Lezongorázta bármikor ismerve a kottát és a hangjegyeket a Boci, boci tarkát, de itt minden ujjnak megvoltak a saját hangjai, amik megtanulása óriási akadályba ütközött. Talán egyik gond volt az is, hogy nem volt otthon zongorája, ahol gyakorolhatott volna. Hiába voltak a zongora órák, a kislány csak ült a zongoránál értetlenül, minden magyarázat felkészületlenül érte. Nem sikerült megtanulnia.

Nem így volt a gitárral, melybe anyja hasonmásának bonbonos kontyos kislányképét ragasztotta. Már egy pár lecke után minden ujjának meglett a saját hangja a hat gitárhúron. Jobb keze ujjaival lefogta a húrokat, bal kezével pengetett. Pillanatok alatt sajátította el a gitár kezelését. Már azon tanulta a kottáiból az ismeretlen dalokat, órákat gitározott minden nap és közben énekelt. Gitár tanárját, Pált büszkeséggel töltötte el Cate tehetsége és úgy döntött, hogy bemutatja első év végén mindenkinek.
Így került sor arra, hogy a nagyok között bemutatkozott a kislány gitárral a kezében, aki leült egy dobogón egy székre, s míg lábaival ütemezett, kezeivel egy német kék kottából kísérő szólamot játszott, énekelte csodálatos énekhangján az Udvarom, udvarom kezdetű népdalt. Óriási sikere lett, szinte mindenki szájtátva hallgatta a zenei tehetség bemutatkozását. Amilyen a szív, olyan a zene, a zenéről ismerszik meg maga az ember. Cate a népdalokban csak a hajlításokat kedvelte, távol állt tőle a bennük lévő szomorúság, nem értette. ,,Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak", s amit előadnak. A kislány hamar rájött arra, hogy a népdalok az ország múltjáról árulkodnak, melybe megszületett, s a tőle távol álló szövegek ismeretlen bajok forrásairól vallanak, melyek rossz előérzettel töltötték el a jövővel kapcsolatban...

2014. július 29.


,,Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak" (Paulo Coelho)
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 983
  • e Hét: 2132
  • e Hónap: 8373
  • e Év: 60639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.