Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ha kinézel az ablakon
  2014-07-29 20:23:45, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Albert Shcweitzer: Kisgyermek koromban
  2014-07-29 20:22:47, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Hát ez már a vég!
  2014-07-29 20:21:46, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Böjte Csaba: Hol van Nicaragua?
  2014-07-29 16:12:40, kedd
 
  Ajánlom e gondolatokat egy barátomnak, aki sok pofont kapott mostanában, s azt hiszi, hogy összedőlt a világ. Pánikba esett, menekülne bárhova, ki ebből a romlott világból. Ahogy ő mondja, Nicaraguába. Megvilágosodni bárhol lehet!
A hegyekben, hol sok a fa, és jó a levegő. De semmiképpen sem eldugott tiroli villában, színes televízióval s szaunával. Van itt egy elhagyott bánya Kismuncselen, Dévától huszonnyolc kilométerre. Négyszáz bányász dolgozott ebben az ón- és rézérc bányában, fent a hegyek tetején. Két éve bezárták, s aki tehette, otthagyta a náddal és kátránypapírral födött barakkokat. Sok az összedőlt üres barakk, de vannak még vagy harmincan-negyvenen, akik ott laknak. Egyfelől a csodaszép természet, másfelől a feltépett föld, elvérzett családokkal, emberekkel. Ott megtalálhatod Nicaraguát.
Helyetted lemosnék magamról minden festéket, felöltöznék nagyon egyszerűen, és egy hálózsákkal, négy vekni kenyérrel kimennék oda, ahol megállt az élet. Az idióta kisgyermekekkel elmennék málnát szedni, gombászni. Megtanulnék kosarat-, seprűt kötni Mariska nénitől, aki pont olyan fehér ember, mint mi, csak nincs senkije, és havi 160 ezer lej segélyből kellene megélnie. De ez lehetetlen: ő tudatosan készül az éhhalálra. Elbeszélgetnék szomszédasszonyával, akinek a rák az orrát teljesen leette. Ő nem tesz semmit, - szokja a halált. Megismerkednék Annamáriával, akinek nincs se apja, se anyja. Testvére nevelte fel, 15 évesen szülte első gyermekét egy részeges bányásznak, akivel olyan viskóban lakott évekig, amelybe esténként beengedték az állatokat is. Most sok az üres lakás, és máshol laknak, de férje ugyanúgy veri őt is az ostorral, akár az állatokat. Elbeszélgethettek arról, hogy anyósa hogyan őrült meg, és futott meztelenül a földeken, míg meg nem halt. De azt is megbeszélheted vele, hogy valóban medve ette-e meg a négyéves kisfiút az erdőben, vagy talán a kutyák? Ő még nincs húszéves, de két gyermekével már olyan sokat élt, mint más száz év alatt. Szintén itt lakik egy vénséges nagymamával négy idióta gyermek, egy kimondhatatlanul koszos házban. Fogyatékosok, de sokat tudnak mesélni az élet titkairól. Hosszan nézték, ahogy a nagyapjuk a fájdalomba beleőrült és belehalt.
Kezdetben csak egy seb volt a lábán, amely üszkösödni kezdett, s ahogy teltek a hetek, a férfinak fekete lett térdtől lefelé a lába, és nagyon büdös. Lábát lógatva feküdt, és üvöltött - akkor már nem nézett vissza senki a szeméből. Másnap belehalt abba a karcolásba, amelyet felétek egy kis sebfőző vízzel és ragtapasszal elintéznek. De szóba állhatsz egy tizenhárom gyerekes anyával, aki most veszítette el legnagyobb fiát, az egyetlent, aki munkába állt és dolgozott. Férjénél van a bánya kulcsa, ott tartják a kredencben egy cukros dobozban. Elkérheted, és lemehetsz az aknához. Minden ott van, a csillék, bennük az érc, a munkavédelmi sisakok, minden, mintha csak most hagyták volna félbe a hajtást a bányászok. Csak a hozzáértő szemek látják, hogy itt meghalt minden.
Először mellbe fog vágni mindaz, amit látsz, hallasz. Lehet, hogy sírni fogsz, és átkozni ezt a világot, amelyben jól fésült alakok háromszáz eurót adnak egy kutyáért, de egy nyomorult gyermek meg kell hogy éljen havi tíz eurónyi segélyből. Nem érted, hogy lehet az, hogy ezeket az embereket a társadalom kivitte a hegyekbe kommunizmust építeni, s most annyi pénzt sem ad, hogy napi fél kenyérre jusson, nem beszélve húsról, buszjegyről, villanyszámláról, orvosságról. Egy őrült eszme felsodorta őket a hegy tetejére, s mint az elhaló hullám, lerakta, otthagyta őket. Már nem fegyveres őrök, hanem a mérhetetlen szegénység, a nyomor s ennek gyermeke, a fogyatékosság meg az emberek közönye tartja fogva őket. Nagyon furcsa ötleteid lesznek. Lefekvés előtt azon fogsz gondolkodni, hogy rablóbandává kellene átszervezni ezeket az embereket. Magad is csodálod, hogyan önt el a gyűlölet, és lassan felfedezed magadban az anarchistát. Hangosan kimondod, hogy nem érdemli meg az életet az a társadalom, melyben a kutya több húst eszik meg egyszerre, mint egy gyermek egész hónapban.
Félelmetes erők szabadulhatnak fel benned, de ne siess, ne kapkodj, és ne dönts, próbálj meg nagyon nyitott lenni. Másnap sétálj egy nagyot a természetben, nézd a fákat, a felhőket, a madarakat. Közben sírhatsz, káromkodhatsz, imádkozhatsz. A fontos az, hogy dőljenek le falaid. Omolj össze. Engedd be életedbe mindazt, mi körülvesz. Ne te légy, aki belép hozzájuk. Ne csinálj semmit. Ne szervezd ezt a világot. Nicaraguában nem formálunk, hanem formálódunk, nem tanítunk, hanem tanulunk. Nem adunk, hanem kapunk. Neked előbb meg kell világosodnod, hogy magad is árasztani tudd a fényt.
Alulról nem látod a perzsaszőnyeg mintáit. Emelkedj fel, a nagy egészt nézd. Vedd észre, hogy a sötétet nem lehet ütni, vágni, törni. A sötét egyszerűen a fény hiánya. Nem kell harcolni a sötétség ellen, nem lehet erővel összetörni és kilapátolni. Csodálkozz rá a napra, amely megjelenik, és körülötted minden formát, életet kap. Mindez egyszerű, de át kell élned. Dél felé edd meg száraz kenyered. Lassan, komótosan harapj, ügyelj, hogy egyetlen morzsa se hulljon a földre. Tudd, hogy a napfénynek és a sárnak gyermekét, a kenyeret eszed. Csodálkozz el azon, hogyan tud ilyen finom lenni az üres kenyér. Keress egy forrást, de ne siess! Add meg a módját: ereszkedj térdre, érintsd szádat a forrás vizéhez, mintha csókolóznál, és csak aztán igyál. Érezd, hogy átjár a kristálytiszta hegyi forrás vize. Eggyé válsz a földdel, beléd hatol az élet.
Nézd a forrást, nézd a sarat a forrás fenekén, lásd, fogd meg a kezeddel. Hunyd be a szemed, és érezd a fényt, a meleget, mely kenyeret, vizet fakaszt. Menj tovább. Talán megérted, hogy te is ez vagy: marék por csupán. Ha valahonnan fentről rád hull a végtelenül tiszta és szent fény, te is képes leszel néhány magot befogadni, és kenyeret adni, forrássá válni. Mindez végtelenül tiszta és egyszerű: láss, higgy, szeress. Az idő nem fontos, ne sajnáld a napokat. Az ünnepi ebédhez a szakácsnő sok-sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért te is fogadj be mindent Nicaraguában. Hordozd saját magad és mások fájdalmát, a titkokat, melyek körülvesznek. Ne siess! Az eszmélés lassan, de biztosan, végtelen csendben, derűsen történik... Környezeted megzavarhatja, de meg nem szakíthatja mindezt. Lassan lehiggadsz, megnyugszol. Kitisztulnak gondolataid, vágyaid, hatalmas béke önt el. Megvilágosodsz.
Minden nagyon egyszerűvé, áttetszővé válik. Felsejlik Isten végtelen nyugodt keze vonása a Világon. Mint felhővé szelídült tajték, onnan fentről mindent sokkal tisztábban fogsz látni. Források fakadnak fel benned. Érezni fogod magadban az erőt, amely most már nem magadért: értük, a Világért fakad. Már nem harcolni akarsz, hanem teremteni. Nem gyűlölsz senkit és semmit, nem pusztítani akarsz, hanem segíteni, alkotni, életet adni, a beléd áramló fényt továbbengedni, -árasztani. Hiszed, hogy nemcsak része vagy a világnak, hanem partnere a mindenséget szeretetből szakadatlanul tovább teremtő Istennek. Szelíden belesimulsz az Úr kezébe, a Jó Pásztor lábához kuporodsz. Érzed, hiszed, ha szólít, erőd lesz vezetni a nyájat. Minden a helyére kerül, és már nem zavar semmi. Érzed a hegyeket mozgató erőket magadban, tudod, hogy emberek fognak születni, talpra állni, gyógyulni szavadra.
De még ez sem fontos. Semmi sem fontos, csak az a kapcsolat, mely, mint a nap, lassan felkel, és beragyogja világodat. Istennek társa vagy, megvilágosodtál, ott vagy Nicaraguában !



Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Kullancs elleni magyar találmány
  2014-07-29 16:06:21, kedd
 
 
MEGDÖBBENTŐ HÍR:
Kullancs elleni találmány!
Két magyar biológus talált egy olyan rovarpatogén gombafajt, amelyet vizes oldatban kifecskendezve kizárólag a kullancsokat hatástalanítják.
Legalább 10 éve kísérletezték ki, hatásos, de mégsem gyártjuk, nem támogatott -nyilván a gyógyszergyáraknak nem érdekük! Semmiféle vegyszert nem tartalmazó és így környezeti kárt sem okozó kullancsirtó szert hozott létre két magyar kutató:
Dr. Bratek Zoltán és Dr. Bózsik Béla Pál
Már csak gyártóra vár, hogy minél előbb forgalomba kerüljön a kullancs elleni szer, amellyel egész erdőket, üdülőhelyeket lehet majd mentesíteni a veszélyes parazitáktól. Először laboratóriumban vizsgáltak különféle patogén gombákat, hogy azok milyen hatással vannak a rovarokra, majd izolálták azokat a gombákat, amelyek a kullancsokat pusztítják el. Legnagyobb meglepetésükre ezek egy-két hét alatt végeztek a parazitákkal.
A kutatók által létrehozott szer legnagyobb előnye, hogy nem okoz kárt a környezetben. A ma is alkalmazott rovarirtó szerek között viszont találhatók olyan fajták, amelyek nem csak a kártevőket pusztítják el, hanem olyan rovarokat is, amelyek a tápláléklánc fontos ;alapkövei, és irtásuk más állatfajok - például egyes halfajok pusztulásához vezethet - mondta Bratek Zoltán, és hozzátette, hogy ezért is tiltottak be az utóbbi időben több rovarirtó szert.
A patogén gombákat tartalmazó rovarirtó szereket külföldön már alkalmazzák, például Angliában, Franciaországban krumplibogarak, sáskák, levéltetvek ellen védekeznek ily módon. Amerikában pedig már elkészült a kullancs elleni irtószer is, s a hipermarketekben bárki megveheti, de az csak az Amerikában elterjedt kullancsfajták ellen hatékony. Még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen, és hány fajta kullancs található Magyarországon, mert a zoológiai kutatások még hiányosak, bár jelenleg is folynak - mondta el a kutató.
Dr. Bratek Zoltán szerint, ha megfelelő gyártót találnak, akkor a szert parkokban, turista útvonalakon, táborokban, és nyaralóhelyeken is lehet majd alkalmazni, hiszen nem lesz káros hatással a környezetre, csak a kullancsokra. (2007-es hír azóta a - itthon természetesen - néma csönd...)
[/link]http://www.mfor.hu/cikkek/Kulfoldon_is_kapos_lehet_a_magyar_kullancsgyilko s_gomba.html[/link]
Dr, Bratek Zoltán:Biológiai védekezés kullancsok ellen
Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai TanszékSzámos olyan gombafaj, úgynevezett rovarpatogén gomba létezik, amelyik rovarokat pusztít el, olykor járványszerűen. A tíz éve zajló kutatások során, ilyen rovarpatogén gombák felhasználásával, sikerült kialakítanunk egy olyan technológiát, amellyel lehetséges különböző kullancspopulációkat 7-14 nap alatt kiirtani vagy jelentősen gyéríteni az élőhelyükön - anélkül, hogy a környezetben kárt okoznánk, hiszen az irtás csak kullancsokat pusztító gombafajjal történik. A már kihirdetett magyar szabadalom és a megkért európai szabadalmi oltalom egy egész ,,hatóanyagcsaládra" érvényes: különféle élőhelyekre és kullancsfajokra különféle termékek készíthetők. További kutatások folynak az ártalmatlanság tesztelésére, a formulázás, tárolhatóság fejlesztésére.
Az eddigi eredmények hasznosításához és a további kutatásokhoz még keressük a megfelelő szakmai befektetőt. Az eljárás ugyanakkor alapot, adhat a más rovarok (pl. levéltetvek, szúnyogok) elleni biológiai védekezés sikeres kialakítására.
Elhatároztam, hogy elindítok egy mozgalmat annak érdekében, hogy ezt a találmányt végre használhassuk, és ne legyen rémálom és rettegés a gyerekek
osztálykirándulása vagy a családi hétvége a hegyekben, vagy csak egy visegrádi túra...
Nem tudom, mi lenne a módja, hogy erre olyanok is felfigyeljenek, akik tenni is tudnak. A hatóságok gondolom, hogy már tudnak róla, ők viszont tenni nem akarnak. Az EU ismereteim szerint tiltja a kullancsirtást. Arra gondoltam, hogy ahogy az akácot is megvédte a közvélemény és az internet ereje, miért ne tehetnénk ugyanezt a kullancsirtó magyar szabadalommal.
Kérlek Titeket, hogy aki szintén nem szeretne a kullancs elleni oltásokra és a szerencsére hagyatkozni - az segítsen, hogy valami módon ebből ÜGY legyen, amit nem lehet asztal alá söpörni, hanem színt kelljen vallani, hogy miért nem történik semmi ennek alkalmazására. Ha közben kiderült, hogy nem jó a szer, azt is jó lenne tudni, de ha már bejegyzésre került, akkor gondolom jónak ítélték....
Nekem van ismerősöm, aki teljesen mozgás és beszédképtelen már egy későn felismert kullancscsípés következtében. Nem szeretném megvárni, míg közelebbről is érintve leszünk hasonló módon, segítsetek, hogy kiderüljön az igazság erről a szerről, és esetleg gyártót is találhassanak hozzá.
Aki facebook-on tudna erről írni, az még hatásosabb lenne, és gyorsabban több emberhez eljutna. Mindenkinek köszönöm :-)
KÉRJÜK - KÜLDJÉTEK TOVÁBB, OSSZÁTOK MEG E LEVELET!
SEGÍTSÜK EGYMÁST EZZEL IS!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Székely viccek
  2014-07-29 16:00:51, kedd
 
  Az öreg székely temeti a feleségét.
A sógora vigasztalja:
- Ne búsulj bátyám, a túlvilágon majd találkoztok
- Hát ez az, ami aggaszt, komám!

Székely a fiával fát vág az erdőben.
Egyszer csak megszólal a fiú
- Édesapám, valahogy nehezen megy ez a fűrész nem ?
- Nem tudom fiam, én most pipázom.

Három mérnök egy komisszió előtt érvel egy híd megépítésének az esetleges megnyeréséhez.
A japán mérnök:
- Mi megkezdjük a híd építését a folyó mindkét oldalán egyszerre s középen a találkozást a GPS segítségével hajtjuk végre, maximum 1cm eltéréssel.
Az amerikai mérnök:
- Mi is a folyó mindkét oldalán fogunk neki a híd építésének s középen a találkozást a LASER segítségével hajtjuk végre, 2mm eltéréssel.
A székely mérnök:
- Mi is a hidat a folyó mindkét oldalán kezdjük megépíteni.
- És középen hogy találkoznak?- kérdik a komisszióban.
- Hát ha találkozunk jó, ha nem akkor lesz két hídjuk.

Székely gyerek az apjához:
- Édesapám, nyilván valami baja esett a Riskának!
- Miből gondolod fiam?
- Hozza a pásztor a bőrét..

Hol a vella, lányom ?
- A gereblye mellett, apám !
- És a gereblye hol van ?
- A vella mellett, apám !
- Akkor a vella és a gereblye hol van ?
- Egymás mellett, apám !

Az öreg székely elkezd fohászkodni a Jóistenhez:
- Édes, drága Jóistenem, én olyan nagyon szeretem a feleségemet, hogy mindenemet odaadnám érte !
- Ne engedd, hogy beteg legyen, legyek inkább én !
- Ne engedd, hogy szenvedjen az életben, szenvedjek inkább én !
- Ne engedd, hogy özvegy legyen, legyek inkább én !

A híres erdélyi zenészt faggatja egy riporter:
- Mondja, Áron bácsi, hány éve citerázik már?
- Tizenöt.
- És azelőtt?
- Nem citeráztam.

Egy székely atyafit megszólít egy utazó:
- Mondja, kérem, elérek ezen az úton a városba még vacsora előtt?
- El, ha addig nem eszik.

Azt mondja az újdonsült férj, az újdonsült menyecskének:
- Ha meglátod lelkem, hogy jövök bé a lovaskocsival a kapun, oszt olyan csálén áll a kalapom, hát ízibe menny bé a tisztaszobába, mert dógom van veled.
Eltelik néhány nap, egyszer azt mondja a menyecske a férjének:
- Hajja kend! Mondanék én valamit magának. Ha maga jön bé a kapun a lovaskocsival, oszt' meglátja kend, hogy én itt állok a gangon, oszt' csípőre van téve a kezem, hát meg ne aggya magának az a magosságos Úristen, hogy ne csálén álljon a kalapja!
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Három eltitkolt beavató csillagkép
  2014-07-29 15:59:52, kedd
 
 


Link

Három eltitkolt beavató csillagkép
"A 12 zodiákus jel, valójában 15, mivel eltitkolták előlünk az É-i Kígyót, a D-i Kígyótartót, és a Nimródot (Orion)."
A misztikus, ,,baljós" 13-as számról sok mindent hallunk:
tervek, helyek megváltozása, pusztulás és földindulás, ismeretlen, váratlan erők.
A 13-as számtól az emberek jelentős hányada ma is tart, előfordul, hogy magas szállodákban kihagyják a 13. emeletet, vagy az utcában a 13-as számú házat.
Érdekesség, hogy a Forma 1-ben sincs 13-as számú autó.
Ezoterikus elemzések szerint a 13-as számban hármas hatás érvényesül
A három energia a három számé: az 1, a 3 és a 4.
Az egyes a számok alapja, az ős megtestesítője, az alap.
Önmagában ez a szám sikerre és megbízhatóságra utal.
A hármas a humorosságot, a merészséget szimbolizálja.
A négyes a fejlett szociális érzéket jelzi.
Viszont ezek együttállása esetén a következőket jelenti: uralkodni vágyás, agresszivitás, tetszelgés, szeszélyesség, mások szempontjának figyelmen kívül hagyása, szegénység, dühöngés, bizalmatlanság, erőszak.
Péntek 13
A keresztények az utolsó vacsorához kötik a megbélyegzett 13-as számhoz való negatív kötődést, hiszen azon a szerencsétlen napon az asztalnál Jézussal együtt 13-an ültek.
A cikk folytatódik, a folytatást az alábbi linken megtalálhatjátok: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A Szakkarai Piramis – a kvantumgép
  2014-07-29 15:55:36, kedd
 
 


Link

Az első, a szakkarai piramis építésénél használtak először méretre szabott kőtömböket. A történelem első vallásos szövegeit itt vésték föl hieroglifákkal a sírkamrák falaira.
Egy hatalmas földalatti komplexumot építettek, ide.
12 emelet mély volt, kamráit és folyosóit pedig az első, ember által előállított égetett csempék díszítették.
Ezekben a kamrákban több mint 40 ezer alabástrom tálat, korsót és csészét találtak.
A cikket tovább is olvashatod az alábbi linken: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A Teremtő ÖregÖsteenség szeretettel teremtette meg a világot
  2014-07-29 15:52:35, kedd
 
 


Link

Hitem és tudásom szerint népünk ősidőktől egyetlen Istent hitt teremtőjének.
- Molnár V. József -

Tőle várta és kapta a törvényt is, amely életét igazította; és messzemúltból ismeri az Istenszülő Asszonyt, akit Boldogasszonynak nevezett, aki kereszténnyé vált népünknél -kozmikus parancsra" a Fény-Krisztust világra szülő Mária lett.

Ha többre vagy kíváncsi katt az alábbi linkre: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A Kárpát-medence: a magyarok Szent Grálja
  2014-07-29 15:50:28, kedd
 
 


Link

Arany Atyácska, a Napisten

valamint teremtő társa itt a Földön egy hatalmas, édeni szépségű szigetre telepítette le az első emberek nemzetségét.
Ezt az Óperenciás-tengerben lévő földrészt Aranyos Szegeletnek hívták.
Ármány, a gonosz démon cselvetése következtében azonban a gyönyörű sziget darabokra tört, és elsüllyedt, ám az embereket Boldogasszony fia, Világ Ügyelő Fiú kimenekítette a pusztulásra itélt földről.
Aranyos Szegelet népe először Nyugatról Kelet felé vándorol, s talál egy Tündérország nevű csodás kertet, amely a megszólalásig hasonlít az elsüllyedt őshazára.
Boldogan élnek, ám " Ármány cselszövése miatt " vezéreik összekülönböznek, néhány törzsük tovább halad keletnek.
A " szakadárok " vágyódni kezdenek Tündérország után, és elhatározzák hogy megkeresik.
És ez az új " honvisszaszerző " vándorlás azzal zárul, hogy megpillantják e gyönyörű országot egy hegyről, s " örömkönnyek közt jelentik ki:
Ez az föld, amely annyira hasonlít az Aranyos Szegeletre!
Székely népmese.
Aki nem hiszi járjon utána.
(forrás: Vas Árpád)
Itt többet is megtudhatsz a témából: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 1489
  • e Hónap: 12503
  • e Év: 118647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.