Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Január 1-jétől indul az Ásd el magad mozgalom!
  2014-07-29 21:32:37, kedd
 
  Január 1-jétől indul az Ásd el magad mozgalom!
2014. július 29.

Megkezdődik az úgynevezett szociális temetés. El kell különíteni a köztemetőkben neki a helyet, tehát nem nyugodhatnak a náluk tehetősebbek között. A rokonoknak, vagy ki tudja, kinek kell kiásnia a sírt. A börtönökben készülnek el a koporsók és az urnák, ha urnás temetés lesz. A rendes és az urnás sír méretét is megadja a köztemető.
Azt a szegényt, aki kórházban hal meg, a családnak, rokonnak, vagy ki tudja kinek kell majd megmosdatni és felöltöztetni.
A köztemető egyik dolgozója ellenőrizheti, hogy rendesen van-e kiásva a sír?
A megalázás tehát tökéletes lesz.
Nemzeti alapon persze!
Hát én ettől dobtam egy hátast. De lehet, hogy reggel még meggondolom magam, és dobok még egyet. És egy lapát kakit azoknak a fejére, akik ezt a
szemétséget kitalálták!
Az ezzel is megalázott szegények népes táborát vajon ki is szegényítette le?
Csak nem azok, akik ezt az embertelen törvényt megalkották?
A korrupció, a haverok, a mutyi, a hanta zavartalanul dübörög tovább! Meg kellene gondolni, hogy október 12-én azt a bizonyos x-et hová tesszük? És azt is, hogy menjen el mindenki szavazni!!! Mert ha 50 százalékos lesz a részvétel, a Fidesz mindent visz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyi csontváz van még az MKB szekrényében?
  2014-07-29 21:26:19, kedd
 
  Mennyi csontváz van még az MKB szekrényében?

2014. július 25. péntek 09:19:59


Azt tudjuk, hogy az MKB-t most eladó Bayerische LB rossz üzletet csinált. Az MKB Bank még az aranykorban sem nagyon tudott több, mint éves kb 20 milliárd forintos profitot elérni, ám a válság után kb. 400 milliárdnyi pénzt kellett beletolni a bankba, amelyből nemcsak csontvázak százai dőltek ki folyamatosan, de a tulajdonosok számára valószínűleg egy igazi zombiehorror volt. Ezek a külföldiek csak hozták ide a pénzt, nem vitték!

Most a magyar állam 17 milliárd forintért szerzi meg a bankot, és még búcsúzóul 84 milliárdnyi anyabanki tartozást is elengednek a bajorok. Azaz a magyar állam nettó módon kapott 67 milliárd forintot azért, hogy elvegye tőlük az MKB-t. Nem tűnik magasnak az ár. A nagy kérdés persze, hogy mennyi olyan rossz hitel van még az MKB-ban, ami miatt jövőbeni veszteségek lesznek. Azt hiszem az elmúlt évek fényében ezt felelősségteljesen senki nem tudná megmondani.

Nyílt titok volt még a fellendülés éveiben is, hogy az ingatlan-projekthitelek modus operandija az, hogy az ingatlanfejlesztő betett 5 forint saját tőkét, a bank adott hozzá 95 forint hitelt, és elindult a 100 forint értékű projekt - aminek az építése során 20 forintot maga a fejlesztő lopott ki, így valójában az épület 80 forintból épült fel, a fejlesztő magánvagyona gyarapodott 15 forinttal (mínusz az akcióhoz szükséges kenőpénzek*), az épülettel meg majdcsak lesz valami, ha jó, a nyerő a fejlesztőt illeti, ha rossz, akkor a bank viszi el a balhét, mint ahogy viszik is az elmúlt években folyamatosan. Természetesen tisztelet a kivételnek, és voltak becsületes fejlesztők is, és a recesszió miatt tényleg képződtek enélkül is rossz hitelek, és ez egyébként is csak pletyka, stb...
Zsiday Viktor megmondja
Mennyi csontváz van még az MKB szekrényében?Új utakon az MNBNem a maláj gép miatt estek a tőzsdékMiért gyengül az euró?Torzulást okoznak a nullkamatok: elég a morfiumkezelésből

Szóval a kérdés, hogy mennyi csontváz van még abban a bizonyos szekrényben? Azt tudjuk, hogy az MKB Bank a kimutatásai alapján képes volt a céltartalékképzés előtti 10 milliárdos éves profitra 2012-13-ban is, illetve azt is tudjuk, hogy egy átlag bank a mérlegfőösszegének 1 százalékát jellemzően ki tudja termelni nyereségként világszerte, ez utóbbi az MKB cca. 2000 milliárdos mérlegfőösszegét tekintve 20 mrd forint éves profitot ad. Azaz adna, ha nem lennének nálunk mindenféle banki különterhek, úgyhogy maradhatunk az éves 10 milliárd profitnál (amire képesnek kéne lennie békeidőben).

Ha a csontvázhullás tehát megszűnne, akkor ez a bank simán érne 100-150 milliárd forintot. Mivel az állam gyakorlatilag ingyen vette (sőt, pénzt kapott érte!), innentől csak az a kérdés, hogy több, mint 100-150 milliárd forintot kell-e még beletolni ebbe a bankba, vagy már nagyjából el fog fogyni az új veszteségállomány? Sőt, mivel az MKB saját tőkéje tavaly év végén 167 milliárd forint volt, amihez most hozzájön az itthagyott 84 milliárdnyi anyavállalati hitel, így kb. 250 milliárd, ezért a magyar államnak ez csak akkor lesz rossz üzlet, ha 200-250 milliárdnál több veszteség jön még össze, amit már az államnak - mint tulajdonosnak - kell majd pótolni.
Legyen velünk a Facebookon is!

Mivel az MKB-nak még mindig 1250 milliárdos hitelállománya van a kérdés tehát az, hogy ennek több, mint 20 százalékát le kell-e még írni? Nem hinném, de persze fogalmam sincs róla. Meglepő lenne ha öt év recessziós környezet után még ennyire sok problémás hitel maradt volna - tekintve hogy a magyar bankrendszer átlagos rossz hitel állománya összesen 20 százalék körül van, ami az elmúlt sok év termése, és a különböző bankválságok rangsorában a kumulált 20-30 százalékos rosszhitel arány már amúgy is elég durva szint. Ha még 100 milliárd forintot le kell majd írni, akkor is olcsón vették a bankot, de ha 400-at, akkor már nem.

Tehát a magyar állam - ellentétben a MOL-ügylettel - valószínűleg jó üzletet kötött. Természetesen a nagy kérdés, hogy miután átvilágították a bankot, kitisztították a még kitisztításra váró elemeket, vajon kinek és milyen áron fogják továbbadni a motyót? Kicsit tartok tőle, hogy ha még nagyon sok a rossz hitel, akkor az állam nyakán marad az MKB, de ha kiderül, hogy a válságnak náluk is vége, akkor hirtelen előterem majd egy nyalka vevő, aki - az akkor már tényleg biztonságos bankot - olcsón (de az állam által fizetett árnál azért drágábban) megveszi: sikertörténetként. Persze ne fessük az ördögöt a falra, a lényeg, hogy valószínűleg olcsón szerzett eszközt a magyar állam. Reméljük az eladásnál is olyan kemény tárgyalópartner lesz, mint a vételnél volt...

*ezzel kapcsolatban a kedvenc sztorim az, ami persze természetesen bizonyára csak rosszindulatú városi legenda:

Amikor az egyik nagy projekthiteleket folyósító bank (volt ilyen jónéhány) új projekthitelezési vezetőt akart felvenni, az egyik jelölttől - aki egy másik banknál már komoly tapasztalatokat szerzett - megkérdezték, hogy nagyjából milyen fizetést szeretne, extrajuttatások, kocsi, telefon, stb, mire gondolt? Erre a válasza az volt, hogy igazándiból neki mindegy, fizessenek csak amennyit helyesnek gondolnak, ő látatlanul elfogadja...

http://www.mfor.hu/cikkek/Mennyi_csontvaz_van_meg_az_MKB_szekrenyeben_.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van okunk aggódni: még az is tart a nyugdíjas évektől, aki j
  2014-07-29 21:06:10, kedd
 
  Van okunk aggódni: még az is tart a nyugdíjas évektől, aki jól keres

2014. július 15., 19:55
Privátbankár


Minden ötödik átlagjövedelemmel rendelkező magyar rendkívül pesszimista azzal kapcsolatban, hogy idős korában lesz-e elég pénze fedezni a felmerülő egészségügyi kiadásait. Az emberek negyede arra számít, hogy nyugdíjas éveiben gyermekei anyagi támogatására lesz szüksége.

Még a közepes és magas éves jövedelemkategóriába tartozó magyarok is tartanak a nyugdíjas évektől. A közepes jövedelműek 41 százaléka nagyon vagy valamelyest pesszimista azzal kapcsolatban, hogy neki és partnerének, illetve házastársának lesz elegendő pénze arra, hogy egészségügyi kiadásait fedezze idős korában. A magas jövedelmi kategóriába tartozó válaszadók 28 százaléka állította ugyanezt - derült ki az Aegon harmadik nemzetközi nyugdíj-felkészültségi felméréséből.

Nincs miért örülni

A közepes jövedelműek ötöde, a magas jövedelműeknek pedig tizede kifejezetten pesszimista ebben a kérdésben. Előbbieknek csupán 15 százaléka nagyon optimista, utóbbi kategóriában ugyanez az arány 21 százalék.

,,Figyelembe véve a globális és európai trendeket, illetve a közismert tényt, hogy öregedő társadalomban élünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy tétlenül végignézzük az állami, felosztó-kirovó típusú nyugdíjrendszerek majdani összeomlását, és kizárólag az államtól várjuk majd a segítséget. Az időskori szabadságunkat öngondoskodással ,,válthatjuk meg"" - mondta Szanyi Bálint, a Prémium Üzletág Kiemelt Nyugdíjbiztosítási szakértője.

Elkél a támogatás

Az Aegon nyugdíjkutatási eredményeiből az is kiolvasható, hogy a közepes éves jövedelemmel rendelkezők csaknem negyede (24 százalék) úgy véli, nyugdíjas korában szüksége lesz gyermekei anyagi támogatására.

A válaszadók 5 százaléka azt mondta, szülei segítségére szorul majd, 6 százalékuk pedig valamely más családtag - például a partner, házastárs - támogatásával számol.

A magas éves jövedelműek 15 százaléka gondolja, hogy gyermekeitől kell majd támogatást kérnie, 6 százalékuk valamely másik családtagra számít.

Fogalmunk sincs

Magas a bizonytalankodók aránya: a közepes jövedelműek 41 százaléka nem tudja megmondani, lesz-e szüksége anyagi támogatásra, a magas jövedelműeknek több mint negyede (26 százalék). A közepes jövedelműek mindössze alig harmada (31 százalék) állította, hogy biztosan nem lesz szüksége más támogatására idős korában. A magas jövedelműek negyede vélekedett ugyanígy.

A közepes jövedelműek 55 százaléka szerint partnerük, házastársuk anyagi támogatása nagyon vagy rendkívül fontos lesz majd a nyugdíjas évek során. Még a magas jövedelműek több mint fele (53 százaléka) is így vélekedik.

És aki alig keres?

,,Az eredmények már csak azért is lehangolóak, mert ebben az összesítésében a jelenleg alacsony jövedelműnek számító válaszadók adatai nem szerepelnek. Az általuk adott válaszok tovább rontanák a képet, ami egyértelműen arról árulkodik, hogy még a magas fizetéssel rendelkező magyarok nagy részének is kétségei vannak saját időskori anyagi biztonságával kapcsolatban " - mondja Havas Gábor, az Aegon Magyarország Prémium Üzletágának vezetője.

http://privatbankar.hu/ongondoskodas/van-okunk-aggodni-meg-az-is-tart-a-nyugdijas -evektol-aki-jol-keres-270745
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Picsába!
  2014-07-29 21:02:55, kedd
 
  Picsába!

2014.07.29. 13:47 Edgar Swan

Ilyen finom lelkű, érzékeny nép nincsen több, mint amilyenek mi vagyunk.

Azon belül is gondolok az ellenzékre, vagy mire.

Mély érzésekkel, őszinte felháborodással esünk egymás torkának, belezzük ki a másikat.

Halálra sértődünk, ha egy írásban csúnya szavak hangzanak el, kikérjük magunknak, ha nem fennkölt stílusban íródik meg egy cikk, nem választékos, irodalmi nyelven küldi el valaki az Orbán kormányt, vagy a másik ellenzékit a francba.

Igazából a kormány embereinek, besúgóinak, cikkíróinak, vastagon kitömött médiahiénáinak sok dolga nincs is, önellátók vagyunk.

A belem fordul ki, amikor egy széplélek azon filozofál, mennyire csúnya dolog így, esetleg úgy beszélni egy legitim kormány legitim miniszterelnökéről, miniszteréről, mert hát mégis pfúj az, ha egy értelmiségi ronda szavakat használ.

Gond nélkül idiótázza le egyik ellenzéki a másikat, amikor az olyasmit állít, amivel ez nem ért egyet.

Nem csupán az ellenzéki pártokra gondolok, hanem a véleményét valami módon nyilvánossá tévő egyénekre. Elsősorban rájuk.

Azt mondja az egyik: vegyük tudomásul, most ez van, de semmi gond, mert ez a rendszer is össze fog omlani, mert még a kommunizmus, de a fasizmus is összeomlott. Ki kell várni.

Várja ki az, aki hisz ebben a baromságban.

Nekem erre nincs időm, az életem véges. Az eddigi felét vitte a soha-nem-létezett kommunizmus, másik felét a rendszerváltási kísérletek sora, a többit nem szándékozom diktatúrában leélni.

Pláne nem tudja kivárni az a többmillió ember, akik éhen döglenek addigra, mire a természetes folyamat magától lezajlik, netán Orbán Viktor kipusztul.

Az önmagát nem kormánypártinak, de legalábbis pártatlannak aposztrofáló sajtó azon élcelődik, hogy Ungár Klára pártja bojkottra szólítja fel az ellenzéki pártokat.

Hihi! Egy olyan párt, amely nem is került be a parlamentbe! Nohát, de jó téma!

Önmagunkat, egymást fojtjuk meg, miközben az ország fele elpusztul.

Pompáskodunk, hosszas elemzéseket nyomunk ki magunkból, gazdagon villogtatva műveltségünket, éleslátásunkat, miközben emberek küzdenek más emberek életéért.

Hétköznapi senkik gyűjtéseket szerveznek, önzetlenül, feltűnés nélkül napról napra életeket mentenek.

Névtelen hősök enni adnak a nyomorgóknak, miközben sokszor önmaguktól vonják meg a falatot.

Az értelmiség, az ellenzéki sajtó meg naív hülyéknek, idióta donkihótéknak állítja be őket, már ha egyáltalán szót ejt róluk. De többnyire nem ejt szót, mert arra nem kattingat a nép, nem lájkolják a cikket, nem osztják meg. Ugyanis a társadalomnak szar szembenézni a tulajdon impotenciájával, gyávaságával, lustaságával, baromságával.

Ezer darabra hullott az ország. Az Orbán Viktor Egyház híveire és a nem hívek szilánkos halmazára.

Kerülgetjük a valóságot, cukrozzuk a szart, megmagyarázzuk a szennyet, legalizáljuk a bűnt.

A vadkapitalizmustól a természetes szelekcióig ezer magyarázatot találunk a tehetetlen hülyeségünkre.

Irodalmi stílusban magyarázzuk az embertelenséget, miközben lent, a nyomor alján élők egymás felé nyújtják a kezüket, a nyomorgó segít a nincstelenen, éhező gyűjt az éhhalál szélén lévőnek.

De ezt sem írjuk le, mert olyan demagóg, meg ilyen a Világ, amúgy is, aki nyomorog, az hülye, béna, lusta és nem is akar dolgozni.

A fél ország hülye, béna és nem akar dolgozni?

Normálisak vagyunk mi?

Millió nevesíthető ok van, de fosunk attól, hogy kimondjuk, megnevezzük, főleg attól, hogy szembenézzünk vele.

Mitől normális dolog nyíltan meghirdetni a szabadság végét és Kínát állítani példaképül egy Európai ország számára?

Miért nem lehet kimondani, hogy Orbán beteg, de Lázár talán még betegebb, amennyiben a tökéletes gátlástalanságot betegségnek nevezhetjük?

Miért nem lehet felmutatni az Orbán kormány ordas hazugságait, kártékony működését, pusztító önzését és határtalan idiótaságát?

Mennyire hülye az a kormány, amely egy egyszemélyi diktatúrát kiépítve tökéletesen kipusztítja a középosztályt, nyomorba dönti a lakosság felét, a másik felét pedig vegetálásra kárhoztatja?

A kivételezett százezrek nem fogják megtermelni az ország működéséhez szükséges anyagiakat, pláne nem az elzabrálható vagyont.

Min fog uralkodni Orbán Viktor és tábora néhány év múlva?

A semmin? Az mitől jó? Miből fogja jutalmazni a híveket? Saját zsebből?

Jó, tudom...nem is Orbán tehet semmiről, ő csak egy báb, kár is őt támadni.

Igaz. A berlini falat sem kellett volna lebontani.

Sztálin szobra is maradhatott volna, mert hát miről tehet egy szobor?

Egyszóval az lenne a javaslatom, akinek van mivel, próbáljon meg gondolkodni.

Szarni az ellenzéki pártokra, ők el vannak foglalva önmagukkal.

Szarni a kormánypártra (kivéve a belőlük profitálókat, mert azok ne szarjanak, fényezzenek).

Szarni a propagandára, tessék kinyitni a szemeket és meglátni a valóságot.

Ne önigazoljunk már azzal, hogy minden hajléktalan alkoholista, minden munkanélküli lusta, minden lecsúszott, éhező maga tehet a bajáról és nekünk közünk sincs hozzá!

Ne vegyük már természetesnek és ne gondoljuk a rendszer velejárójának, hogy emberek millóitól rabolják el a puszta létezéshez, az emberi élethez való jogot!

Ne higgyük el, hogy ez így normális és minden társadalomban így van, mert nem igaz.

A széplelkek édelegjenek tovább nyugodtan, háborodjanak fel, ha egy káromkodás felbukkan egy szövegben, magyarázzák meg politikailag, társadalmilag a rendszer realitását, majd valamikori elkerülhetetlen bukását, a gyávák lapítsanak tovább, az önkéntes besúgók jegyzeteljenek szorgosan, a haszonlesők nyaljanak fáradhatatlanul.

De a társadalom normális fele kezdjen el szerveződni, keressük meg a közös hangot és nyissuk ki végre a szánkat.

Addig, ameddig végleg be nem tömi ez a korrupt, rabló, embertelen hatalom.

A meggyőződéses hívők persze kivételek, de nézzen tükörbe minden orvos, aki aláírja egy valóban, kétségtelenül sérült ember leszázalékolásának megszüntetését, vagy csökkentését, mert ezt kívánja a hatalom.

Szégyellje magát minden jogász, ügyvéd, aki annak ellenére, hogy látja a valóságot, kiszolgálja a kenyéradóit.

Égjen az arca minden újságírónak, aki jobb meggyőződése ellenére benyal a megélhetésért.

Szégyelljük magunkat mi is, egyenként, ha képtelenek vagyunk kezet nyújtani, szót emelni a társainkért.

Szégyelljük magunkat, mert elvették mindenünket, még a szavainkat is.

A liberális, demokrata, filozófus, értelmiségi szitokszavakká váltak.

Nem a fasz ronda szó, hanem az éhezés.

Nem a picsa szó ocsmány, hanem a nincs.

Nem a szar szó ordenáré, hanem a nyomor.

A cizellált lelkűeknek üzenem: ballagjanak el Szabolcs, Borsod, Nógrád valamelyik településére és szembe fog jönni velük a csupasz seggű valóság, lófasszal a kezében.

http://orditok.blog.hu/2014/07/29/picsaba_650
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány előhúzta a beteggyerek-kártyát a civilek elleni ha
  2014-07-29 21:01:47, kedd
 
  2014-07-29


A kormány előhúzta a beteggyerek-kártyát a civilek elleni harcában
Soltész Miklós

Új szintet lépett a kormány a civilek elleni harcban: Soltész Miklós tegnap előhúzta a beteggyerek-kártyát. Ennél aljasabb dolog nem nagyon van.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Zalaszabarban a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket nyaraltató Gyógyuló Holnapocska tábor nyílt napján vett részt.

Hivatalosan “Soltész Miklós a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek táboroztatását segítő civil szervezetek támogatásáról és értékteremtő munkájáról adott tájékoztatást a Gyógyuló Holnapocska tábor nyílt napján.", gyakorlatilag azonban norvégozott meg buzizott, és mindehhez a beteg gyerekeket használta díszletként.

“Arról is beszélt, hogy az állam által a minisztérium keretein belül működtetett Nemzeti Együttműködési Alap az idén 365 millió forint támogatást nyújtott 525 pályázónak hasonló táborok szervezésére. Az államtitkár közölte: ezzel szemben a “jogosan nagy vihart kavart" Norvég Alap az idén 136 pályázót támogat 1,3 milliárd forint értékben, vagyis negyedannyi helyre négyszeres összeget juttatott.

Hozzátette, “katasztrofális és rossz ez a rendszer", amelyben - a magyar állam támogatásaival összehasonlítva - a Norvég Alapon keresztül “sokszor teljesen feleslegesen, külföldi civil szervezetek befolyása alatt álló szervezeteket támogatnak". Példaként említette, hogy egy leszbikus szervezetet 20 millió forinttal támogatott az alap. “Nem véletlen, hogy a magyar kormány felvette ezzel szemben a küzdelmet" - mondta, hozzátéve: a 2014-20-as tervezési időszakban “biztos, hogy teljesen másképp fogunk ehhez hozzáállni". Nem lesznek ilyen kirívó aránytalanságok, “nem olyan civil szervezeteket fogunk támogatni, amelyek az értéktelenséget, felesleges dolgokat közvetítik" - fogalmazott."

Szóval Soltész szerint a leszbikus egyesület felesleges, szemét norvégok meg nem adnak pénzt a beteg gyerekeknek. Frenetikus előadás volt, köszönjük.

Csodálatos látni, hogy a 0% támogatottságú, tehát a leszbikus egyesülettel ellentétben tényleg teljesen felesleges KDNP rohamtempóban lépked a pokol legsötétebb bugyrai felé.

http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/29/a-kormany-elohuzta-a-beteggyerek-kartyat- a-civilek-elleni-harcaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy látszik vannak még Németországban németek is.
  2014-07-29 21:00:00, kedd
 
 
Őrület! Wuppertalban “megtámadtak" egy zsinagógát!

Posted on 2014/07/29 Szerző: Admin

Éjszaka a németországi Wuppertal zsinagógáját támadták meg. Pár napja Budapesten történt hasonló eset.
Molotov-koktéllal támadták meg éjszaka a németországi Wuppertal zsinagógáját - írja az amerikai Associated Press. Senki sem sérült meg, a zsinagóga épületében sem keletkezett komolyabb kár.
Alexander Kresta rendőrségi szóvivő szerint a támadást egy 18 éves fiú követte el, akinek állampolgársága első körben nem megállapítható. A srácot már le is tartóztatták, de a nyomozás tovább folyik, két gyanúsítottat még keresnek.
Hasonló eset történt vasárnap Budapesten, akkor a Dohány utcai zsinagógára dobtak pirotechnikai eszközt. Erről az utóbbi esetről a vs.hu EGÉSZEN RÉSZLETESEN BE IS SZÁMOLT!
Nem tudjuk, hogy esetleg arról is beszámol-e a VS.HU, hogy Gorlovkában egy ortodox templomot tett a földdel egyenlővé HAT, JÓL IRÁNYZOTT LÖVÉSSEL az ukrajnai cionfasiszták tüzérsége.
Arról konkrétan tudunk, hogy a luhanszki, meg úgy általában a donbasszi mészárlásokról a vs.hu nem nagyon szokott beszámolni. (Na persze, mindennapos dolgokról miért is?)

https://balrad.wordpress.com/2014/07/29/orulet-wuppertalban-megtamadtak-egy-zsina gogat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Büdös zsidók, menjetek haza Izraelbe!" - kiabálta Berlinben
  2014-07-29 20:56:30, kedd
 
  Holokamu :: 2013-05-26. 21:10
"Büdös zsidók, menjetek haza Izraelbe!" - kiabálta Berlinben több tucat német egy koncert előtt

Beyoncé Giselle Knowles amerikai énekesnő berlini koncertjén tegnapelőtt németek (!) a többi között azt kiabálták az első sorban helyet foglaló izraeli társaságnak, hogy "büdös zsidók!", és "menjetek haza Izraelbe!". A súlyos antiszemita esetet csak súlyosbítja, hogy az izraeli csoportban két, éppen szabadságon levő sorkatona is volt, számol be a Jiszráél Há-Jom hírportál.

Beyoncé Giselle Knowles
Igen, már a német fővárosban, Kertész Imre, Konrád György és a többi magyarországi holokauszt-túlélő eddig biztosnak hitt mentsvárában is egyre fokozódik az antiszemitizmus. Az alább részletezett döbbenetes eseten még az sem változtat, szépít semmit, hogy Angela Merkel kancellár éppen csütörtökön vehette át a brüsszeli zsinagógában a zsidóság nagy barátjainak és az antiszemitizmus elleni világméretű küzdelem állhatatos harcosainak kijáró kitüntetést az Európai Rabbik Konferenciájától. A Berlinben tegnapelőtt történt félelmetes esetről cikkezik az izraeli sajtó, a több tucat német - egyelőre csak név nélkül - pedig fölkerült a veszedelmes antiszemiták listájára.

Beyoncé a fején orosz katonai sapkával
Berlinben, a híres 02 Arenában lépett föl csütörtökön a jelenleg németországi előadóturnén tartózkodó amerikai Beyoncé Giselle Knowles, aki a koncert előtt átsétált a Brandenburgi kapu íve alatt, a Potsdamer Platzon pedig a berlini fal maradványa tövében fejébe húzott egy ottfelejtett orosz katonai sapkát. Az izraeli sajtó beszámolói szerint a 02 Arenában, a föllépése előtti percekben egy nyolc fős izraeli társaság foglalt helyet az első sorban. A német közönség egy része kifogásolta azt, hogy az izraeliek az első sorban ültek le (Arról nem szólnak a beszámolók, hogy egyáltalán oda szólt-e a jegyük - J. K.), majd elkezdték lökdösni az izraelieket, földre rántották őket, miközben a többi között azt kiabálták, hogy "büdös zsidók!", és "menjetek haza Izraelbe!"
"Miután látták, hogy nem vagyunk hajlandók elmenni az első sorból, mintegy ötven ember elkezdte kórusban kiabálni: go, go!", nyilatkozta a Jiszráél Há-Jom (Izrael Ma) című hírportálnak a lezsidózott csoport egyik tagja, majd elmondta, hogy a nyolc izraeli között két, éppen szabadságon levő (!) katona is volt.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/112760/#ixzz38sx53r9V
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin után Oroszország szétesik?
  2014-07-29 20:53:32, kedd
 
  Putyin után Oroszország szétesik?


Jöhet majd az orosz nacionalista forradalom



Az elmúlt hónapokban az egyik legnépszerűbb elemzővé vált az oroszországi médiában az eredeti gondolkodású politológus, Sztanyiszlav Belkovszkij. A gazeta.ru-ban július 27-én megjelent interjúban sokban megismételte azokat az érdekes gondolatokat, melyeket az Echo Moszkvinak július 21-án adott interjúban adott, s a következő elemeket fűzte hozzá.

Putyin nem teheti meg, hogy felfüggeszti a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatását, mert ez nyílt vereségét jelentené. Ha visszahívná a kelet-ukrajnai lázadó vezéreket Oroszországba, akkor egy kiszámíthatatlan erő kerülne ezzel az országba. Ha feladja Luganszkot és Donyecket, akkor napirendre kerül ismét a Krím hovatartozásának kérdése. Az Oroszországgal szembeni nyomásgyakorlásnak akkor már nem Luganszk és Donyeck lesz a tárgya, hanem a Krím. Tehát Putyin kénytelen támogatni továbbra is a kelet-ukrajnai lázadókat.

Ha Putyint a sarokba kergetik, tovább erősödnek az Oroszország elleni szankciók, akkor, meglehet, Moszkva teljes körű katonai beavatkozásra szánja el magát, és a szeparatistákkal közösen megsemmisíti az ukrán hadsereget, Donyeck és Luganszk pedig valami Dnyeszter-menti térséggé válik.

A NATO nem fog beavatkozni Ukrajnában, mert ez klasszikus nagy háborút jelentene, erre pedig senki nem áll készen. Ukrajna technikai támogatása mindazonáltal lehetséges. Mindenesetre a Boeing tragédiája további eszkalációt vetít előre.

Nagyon sok függ attól, mit lép a Nyugat, mennyire lesznek fájdalmasak a szankciók, és hajlandó-e a Nyugat párbeszédre Putyinnal. A Nyugatnak találnia kellene egy magasrangú, Putyinnál nem alacsonyabb státuszú tárgyalópartnert, aki meg tud egyezni az orosz elnökkel.

A tárgyalásnak arról kellene szólnia, hogy Oroszország hagyja abba a szeparatisták támogatását, a Nyugat és Moszkva együtt döntsön Ukrajna sorsáról. Oroszországnak ki kellene vonulnia Ukrajnából, de ezt úgy kellene megtennie, hogy Putyin legalább részben győztesnek érezhesse magát.

Putyin nem teheti meg, hogy vesztesként mutatkozzon, de mozgástere most jelentősen leszűkült, nincs hova visszavonulni. Putyin, Belkovszkij szerint megengedte volna Medvegyevnek, hogy 2012 után is elnök legyen, az arab tavasz volt az, ami megváltoztatta véleményét. Putyin szerint Amerika rezsimváltásra törekszik Oroszországban is, mint tette ezt Egyiptomban és Líbiában. Vajon mi szükség volt Mubarak és Kadhafi megdöntésére? Hiszen Mubarak az USA szilárd szövetségese volt a Közel-Keleten, Kadhafit pedig akkor döntötték meg, amikor a leginkább Nyugat-barát volt.

Oroszországban Putyin bukása esetén lehetséges forradalom. És ez valószínűleg orosz nacionalista forradalom lesz. A Kaukázus- és bevándorlóellenesség nem tűnt el. A Bolotnaja téren tüntető városi középosztály jelentős része orosz nacionalista érzelmű. A Krím Oroszországhoz csatolása Kreml-párti mederbe terelte az orosz nacionaliszmust, de ez nem tarthat a végtelenségig.

A krími siker egyelőre feledteti a gazdasági bajokat, de ha nem következnek újabb és újabb sikerek, Putyin népszerűsége csökkenni kezd majd. Éppen ezért a krími kaland stratégiai hiba volt, mert Putyinnak most ,,állandóan tekernie kell a pedált".

A Krím után repedés következett be Putyin és az elit viszonyában, aminek döntő hatása lehet a jövőben.

Putyin úgy véli, távozása után Oroszország szétesik. Ám Oroszország széthullását éppen azok a represszív intézkedések segítik elő, melyeket a közelmúltban foganatosítottak.

Amíg azonban van legitim cár Oroszországban, forradalom nem lesz. Az uralkodó legitimitását három körülmény határozza meg. 1) Exkluzivitás. Az uralkodónak nem lehetnek riválisai. 2) Az uralkodó bírálhatatlan. A cár jó, a bojárok rosszak. 3) Az uralkodó transzcendens, a törvények, jogi procedúrák, demokratikus normák felett áll.

Oroszországban nem a forradalmak okozzák a hatalom szétesését, hanem a hatalom szétesése vezet forradalomhoz. Így volt ez 1917-ben és 1991-ben is. Putyin távozásában tehát valószínűleg kevés öröme lesz Oroszországnak.







(Putyin v logike veloszipigyeszta)

http://www.oroszvilag.hu/index.php?t1=sajtoszemle&hid=5256
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valcman naplója: július 28. újabb “Fekete Nap”
  2014-07-29 09:58:45, kedd
 
  Valcman naplója: július 28. újabb “Fekete Nap"

Posted on 2014/07/29 Szerző: Admin

Újabb “Fekete Nap" kerül Valcmanék hadinaplójába. 2014 július 28.

Várható volt, hogy a viszonylag csendes hétvége után Donbasszban fölpörögnek a hadiesemények. A készülődések alapján arra is lehetett számitani, hogy több fog történni, mint holmi helyi csetepaték.
Amire viszont nagyon kevesen gondoltak: Valcman zsoldoshordája semmiféle buktából nem tanul!
Július 28-án ugyanis ismét olyan katasztrofális csapást szenvedtek el a bérgyilkoshordák, hogy Nyalókakirálynak egy “Újabb Taktika" kidolgozására lesz szüksége.
A mohó latorhorda szinte minden elővigyázatosságot mellőzve “bevette" Sahtyorszk külső városrészeit. Ám bent a városban a népfelkelők csapatai voltak-és a városon kivül is. A két tűz közé került bérgyilkosgyülekezetnek szikrányi esélye sem volt. Taláncsak annyi, mint a húsnak a forgó darálóba töméskor. Majd kijut a másik végén.
Hát-a nap végére tegnap pontosan úgy végezték. Tartós vendégségre készülve érkeztek tegnap hajnalban Sahtyorszkba-de kora este többségük már zsákokban távozott is.
A Szaur-Mogil eset tipikus példa. Másodszor került a fasiszta anyag a népfelkelők “kicsontozójába." A zsoldossereglet nem először vetett szemet a Dél-Donbasszt uraló, közel 300m magas dombra. Tegnap is azzal a föltett szándékkal ébredtek, hogy megkaparintják maguknak. A hely jelentőségével szintén tisztában lévő-és a dombot birtokló-önvédelmisek sejtették hogy mire készülnek Valcman martalócai. Értesitették Szaur-Mogil falucska lakóit, hogy jobb lenne, ha elmennének otthonról hétfőn. Vasárnap estére a falucska ki is ürült, hétfő reggelre pedig megérkeztek a pribékek.
ELFOGLALTÁK SZAUR-MOGIL FALUT!
Nagyjából 90 százalékuk pusztult el késő délutánra.

Сожженн& ;#1072;я бригада: «кладби& #1097;е танков» — уничтож& ;#1077;нные позиции украинс& ;#1082;ой армии (фото/вид&a mp;#1077;о) | Русская весна
A SZAUR-MOGIL DOMBRÓL RÁJUK ZÚDITOTT TÜZÉRSÉGI TŰZ VÉGZETT VELÜK!
A latorhorda azon szándéka, hogy Donyeck ellen déli-délkeleti irányból is támadást fognak tudni inditani a népfelkelők hátába kerülve, tegnap ismét kudarcot vallott. Nyalókakirály Délkelet-Donbasszban inditott tegnapi offenzivájának egyetlen kézzelfogható haszna a kijevi udvarban: közel ezerötszáz nevet lehúzhatnak a zsoldlistáról!
A Szaur-Mogil DOMB felett továbbra is a népfelkelők zászlaja lobog.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/29/valcman-naploja-julius-28-ujabb-fekete-nap /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De miért kell az MKB a magyar kormánynak?
  2014-07-29 09:50:37, kedd
 
 
De miért kell az MKB a magyar kormánynak?

gazdaság
ma 9:16


Csütörtökön kiderült (bonbaként robbant a hír!), hogy meglepetésre nem az OTP, hanem a magyar állam vásárolja meg a német BayernLB-től (aka. Bayerische Landesbank) a negyedik legnagyobb hazai kereskedelmi bankot, az 1994 óta bajor tulajdonban lévő MKB-t. Az MKB hatalmas veszteségeket halmozott föl az elmúlt négy évben, és a rövidtávú jövője sem túl vidám: hatalmas, nem teljesítő ingatlanprojekt-hitelek üszkösödnek a banknál. Rossz minőségű hitelportfoliónak mondják ezt a szakemberek. A lényeg: a válság előtt az MKB volt a nagyvállalati ingatlanprojektek egyik legaktívabb finanaszírozója, dőlt a hitel plázákra, ipari parkokra, irodaházakra, miegyebekre. Aztán a válság szépen bedöntögette ezeket a projekteket, az MKB-nál egyre szaporodtak a nem teljesítő hitelek,

tavaly már a teljes hitelállomány 31 százaléka volt bukó.

Az MKB lett az utóbbi tíz év legveszteségesebb magyar bankja: csak 2010-től 2013-ig több mint 400 milliárd forint mínuszt hozott össze. A magyar állam most 17 milliárd forintot fizet a bankért a bajoroknak, de úgy, hogy BayernLB még az eladás előtt betol 84 milliárdot. Tehát tulajdonképpen a német tulajdonos fizet 67 milliárdot azért, hogy elvigye valaki ezt a csődtömeget. Sőt, nem is 84 milliárdot, hanem inkább 284-et, mert egy éven belül már 200 milliárddal kisegítették a német tulajdonosok a magyar bankot.

Tehát: miért éri meg a magyar államnak megvenni ezt a veszteséggyárat?

Egyrészt ott van Orbán Viktor álma a legalább fele részben magyar tulajdonú bankrendszerről. Ez önmagában elég érv lenne bármilyen ügyben, mert ha a kormányfő valamit kitalál, akkor nem érdekes, hogy van-e értelme vagy nincs, annak úgy kell lennie. Akkor lesz jó. Mindenkinek.
Mert a kormányfő eleve olyan dolgokat szokott kitalálni, ami találkozik a nép zsigeri akaratával, még akkor is, ha a nép maga nem képes a saját akaratát fölismerni. Például egy egészen kicsi kis ösztönös, normális xenofóbia, egy kis nemzeti romantikus nekibuzdulás elég, hogy mindenki számára világos legyen: sokkal jobb, ha egy bank magyar, mintha külföldi. A mi vérünk.

Olyasmikkel csak az eleve idegenszerű közgazdászok próbálnak érvelgetni, hogy egy külföldi bank tőkét hoz be ebbe a tőkeszegény országba, esetleges veszteségeit (például ha a kormány adókba fojtja) a külföldi tulajdonos fizeti, satöbbi. Persze, a nyereséget is kiviszi, kiviheti, ha van neki. Nagyon bonyolult dolgok ezek. Annyi legyen elég, hogy ami magyar, az jobb, mint a külföldi.

Büszkén, hazafiasan fizethetjük a veszteségeit.

Van tehát gyönyörű hivatalos magyarázat, egyszerű, mint a faék, mindenki megérti belőle, hogy miért jobb az összmagyarságnak, ha az állam megveszi a szuperveszteséges MKB-t. Aki ezzel a kristálytiszta érveléssel vitatkozni merne, vagy ütköztetné a valósággal, az minimum gyurcsányistagyanús. A magyarázat előadója a Varga gazdasági miniszter:

,,A külföldi tulajdonú leánybankok a válság idején jelentős pénzügyi forrásokat vontak ki az országból, ami erőteljes nyomást gyakorolt a forint stabilitására, ugyanakkor a hazai vállalatok hitelezése szinte leállt. Vagyis egy döntően külföldi tulajdonú bankrendszer nemcsak a válságból történő kilábalást nehezíti, hanem a forráskivonások következtében tovább mélyíti azt. A folyamatok felismerése és megértése egy felelős kormányt új stratégia kidolgozására kötelez, ezért a kormány célja, hogy a hazai tulajdon aránya növekedjen, a külföldi tulajdonrész pedig csökkenjen a magyarországi bankokban."

Világos nem? Az. Csak nem igaz. A külföldi tulajdonú bankok nem hogy nem vontak ki tőkét a válságban, de fizettek, mint a katonatiszt. Csengették befelé a tőkevisszapótlásokat a nagy veszteségek után. Az MKB tulajdonosa, a BayernLB például 251 milliárd forint értékben emelt tőkét 2009 óta. (De még ennél is többel emelt a CIB, kicsit kevesebbet az Erste, kábé fele ennyit a Raiffeisen.)

Forrásokat később kezdtek kivonni. (És egyébként azért tudtak forrásokat kivonni, mert előtte baromi sok forrást hoztak ide. Hahó!)

A forráskivonás meg teljesen természetes egy súlyos válságban, amikor a hitelezés leáll. És nem, nem azért áll le, amit a miniszter sugall, hogy a bankok szemetek, és önző módon egyszercsak nem adnak, hanem például azért, mert senki sem akar hitelt fölvenni. Épp hogy szabadulna mindenki minden hiteltől. Hitelválságnak hívtuk a 2008-ast, tetszenek emlékezni, nem? Mert mindenki túladósodott. A vállalatok, a családok, az állam, az önkormányzatok, mindenki. Beütött a ménkű, a forint elszállt, a hiteleket egyre nehezebben fizette mindenki. Ki akart hitelt fölvenni? Senki.

Ja, és mintha még mindenféle politikusok és néptribunok szónokolnának azóta szinte egyfolytában, hogy a hitel csapda, a bankok becsapják az emberek és satöbbi. (Tessenek már eldönteni, hogy akkor adjanak-e hitelt vagy sem!)

A hitelezést nem a bankok fagyasztották be tehát.

Amikor pedig óvatosan újraindulhatott volna, akkor jött a fékezhetelen agyvelejű magyar kormány, és a banki különadókkal elvonta a maradék forrásokat. Még annak is fizetnie kellett, amelyik eleve veszteséges volt (például az MKB). Amikor a régióban már újra éledezett a hitelpiac, Magyarországon az állam elszívott minden pénzt a rendszerből.

És még azt is jegyezzük meg, hogy a bankszektorban a tulajdonosi forráskivonás sokkal kisebb mértékű volt, mint más ágazatoknál. És: a magyarországi bankoknál kisebb volt (a brutális különadók és előtörlesztés ellenére), mint a régióban. A külföldi tulajdonú magyar bankok annyira lojálisak voltak a magyar állammal, amennyire csak lehetett.

Hogy a külföldi bankok tevékenysége nyomást gyakorolt volna a forint árfolyamára? Valamilyen nyomást biztos gyakorolt, de hogy nem akkorát, mint amennyit Matolcsy miniszter úr ötletei vagy Kósa és Szíjjártó urak szereplései, az biztos. Őket mégsem akarja államosítani senki.

A kormány által sugallt kép, miszerint a külföldi tulajdonosok gennyesre keresték már magukat a bankbizniszben, és itt volt az ideje megfejni őket, nem nagyon húzható rá az MKB-ra. A vezető konzervatív német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint

a bajor adófizetőknek kétmilliárd euróba került az MKB-kaland.

1994 óta volt a bajor tartományi bank (BayernLB) tulajdonában az MKB, de 2010 óta, az Orbán kormány intézkedései miatt fordult durva veszteségbe.

Na, de miért kell az MKB a kormánynak?

Azt mégsem mondhatta a Varga miniszter, hogy ,,nem hagyhattuk, hogy Csányiéké legyen". Pedig ez fontos motiváció volt, szinte biztos. Nem nagyon magyarázható másként, miért ígért rá az OTP-re az állam az utolsó pillanatban.

Az állam megszabadíthatja az MKB-t a lehúzó hitelportfoliótól. Valakinek a végén persze fizetni kell, de ha okosan becsomagolják, az adófizetők nem veszik észre, hogy ők állják a költségeket.

És még a lényeg, a bónusz, a Jackpot: a banknál bedőlt hitelekből keletkezett hatalmas és kaotikus ingatlanportfolióból könnyű áron alul, sőt, szinte ingyen ki-kinyúlni néhány ígéretesebb darabot. Ugyan, ki veszi észre, hogy az állami bank egy kis vagyonvesztést szenved? Ki mondja meg, hogy a piacinál kicsit olcsóbban került ki a könyvekből ez vagy az? Elég lesz majd egy-két év múlva bejelenteni, hogy ja, bocs, a költségvetésből pár milliárddal több kell az MKB konszolidálására, mert ezek a szemét bajorok eltitkoltak néhány számot, és nagyobb a veszteség, mint amire számítottunk.

Tessék majd figyelni, amikor kábé két év múlva odaáll valaki a gazdasági minisztériumból, és azzal kezdi magyarázni az MKB veszteségét, hogy

csontvázak estek ki a szekrényből!

http://444.hu/2014/07/29/de-miert-kell-az-mkb-a-magyar-kormanynak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.