Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
100 helyettes államtitkára van Orbán kormányának - egyikük a
  2014-07-03 19:52:41, csütörtök
 
  2014-07-03. 19:22
100 helyettes államtitkára van Orbán kormányának - egyikük a koronagyalázásban részt vevő bécsi nagykövet

Összesen 100 helyettes államtitkár dolgozik jelenleg a harmadik Orbán-kormányban, amely az elmúlt hetekben duzzadt ekkorára. Szerdán a miniszterelnök újabb kormányzati vezetőket nevezett meg: többek között előbbre lépett a volt bécsi nagykövet, a Heti Válasz főszerkesztőjének felesége és Áder János húga is.
Minden eddiginél több helyettes államtitkár segíti majd a minisztériumok működését a harmadik Orbán-kormányban - derül ki az állam hivatalos lapjából, a szerdán megjelent Magyar Közlönyből. A miniszterek kérésére Orbán Viktor 24 új helyettes államtitkárt nevezett ki: számuk a már kinevezett és a hivatalban hagyott kollégáikkal együtt eléri a 100-at.
A harmadik Orbán-kabinet június 6-án alakult meg, a miniszterelnök június 10-én 41 államtitkár kinevezését kérte Áder János államfőtől. Június 6-án adta ki a kormány azt a rendeletét, amely a miniszterek feladatköreit szabályozza, amely alapján megnevezték a helyettes államtitkárokat.
Előbb a Lázár János vezette Miniszterelnökség 19 új államtitkárát nevezték meg, amely hatalmas növekedés a tárcánál a 2010-es júniusi állapothoz képest, amikor mindösszesen 2 helyettes államtitkárral indult a ciklus. Szerdán a minisztériumok új helyettes államtitkárait nevezte ki Orbán Viktor.
Áder húga
Feljebb lépett a ranglétrán Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, Áder János húga.
Ő készítheti elő az iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakítását, és a személyi változásokra is ő tesz majd javaslatokat - a tárcánál biztosra veszik a jelenlegi elnök, Marekné Pintér Aranka menesztését. Korábban az Index arról írt, hogy Pölöskeiné a Kliket fogja vezetni, de szerdán kiderült, még ennél is magasabb posztot kapott. Bár a közlönyben nem jelölték meg, hogy milyen feladatot kap az új helyettes államtitkár, a minisztériumban úgy tudják, a köznevelésért felelős államtitkárságon fog dolgozni, a Hoffmann Rózsát váltó Czunyiné Bertalan Judit beosztottja lesz.
Még mindig nem nevezték ki viszont a felsőoktatásért felelős államtitkárt. Pedig Palkovics Lászlót már megnevezték mint a poszt várományosát, a kormány honlapján már több nyilatkozata is megjelent, de hivatalosan a köztársasági elnök még nem iktatta be hivatalába.
Az új vezetők közül ketten visszatérőnek számítanak az Emmiben: Langerné Victor Katalin a felzárkóztatásért volt felelős ugyanilyen rangban 2012 és 2013 között, Nyitrai Imre pedig már 2000-2002-ben és 2010-2012-ben is volt szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Marad továbbá az Emmiben Hammerstein Judit, noha a sajtó korábban az ő távozásáról írt. A helyettes államtitkárok úgynevezett közszolgálati tisztviselők, tehát nem politikai vezetők, így az ő megbízatásuk nem ér véget a régi kormány mandátumának lejártával, addig maradnak, amíg a miniszterelnök fel nem menti őket.
Borókai felesége, Latorcai fia
Marad a kormányzatban Borókainé Vajdovits Éva, a Heti Válasz főszerkesztőjének, Borókai Gábornak a felesége. Ő csak minisztériumot vált, az igazságügyből az Emmibe igazol. Borókainé 2011-től a Magyar Közlöny és a mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítő felelős szerkesztője volt, ám az új miniszter, Trócsányi László kedden felmentette.
A KDNP-s Latorcai János fia, Latorcai Csaba még június 25-én átkerült az Emberi Erőforrások Minisztériumából a Miniszterelnökségre. Ő az Emmiben korábban a nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelt. Szintén tárcát vált Prőhle Gergely: ő Balog Zoltán minisztériumába igazolt, előtte a Külügyminisztériumban a kulturális diplomáciáért, sajtókapcsolatokért felelt. Továbbra is marad a hasonló feladattal megbízott Kumin Ferenc a Miniszterelnökségen, az ő esetleges távozásáról korábban szintén cikkezett a sajtó.
Nem maradt állás nélkül a 2006-2014 közti volt képviselő, a fidelitaszos Koszorús László. Őt sem az országos listájára nem tette fel a párt, de egyéni képviselőjelöltként sem indította - állítólag ebben az is közrejátszott, hogy a pártelnök nagyon elégedetlen volt a Fidesz ifjúsági szervezetével.
Előléptették a koronagyalázásban részt vevő nagykövetet
Megjutalmazták viszont Magyarországi bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, aki a külügyben fog ezentúl helyettes államtitkárként dolgozni. Ő arról híresült el, hogy tétlenül, sőt heherészve nézte végig, ahogy osztrák "humoristák" Szent Koronánkat gyalázzák.

Testvére, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a milliárdos kormányzati megrendelésekkel bíró tanácsadó cég, a Századvég egyik vezetője.
Visszatér ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba Becsey Zsolt, aki 2010-2011-ben a tárca külgazdasági államtitkára volt. Őt korábban Fellegi Tamás ,,emberének" tartották, aki a Fidesz gazdasági hátországával került összetűzésbe, majd távozott a posztjáról. A Figyelő egy hónapja azt írta, Seszták Miklós miniszteri kinevezése a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett holdudvar háttérbe szorítását célozta.
Lázárnak 26 helyettes államtitkára lesz
Több mint két tucattal nőtt az új kinevezéseknek köszönhetően a helyettes államtitkárok száma, igaz, közben 6-tal csökkent az államtitkárok száma az áprilisi állapotokhoz képest. A második Orbán-kormány félidejében a kormányzati vezetők (miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok) létszáma 108 főre nőtt - most csak a helyettes államtitkárok száma megközelíti ezt a számot. A két legnagyobb minisztérium a Miniszterelnökség (26) és az Emmi (21 helyettes államtitkár) lesz.
A vagyonnyilatkozataik alapján egy államtitkár fizetése bruttó 997 ezer, a helyettes államtitkároké 748 ezer forint. A Blikk tavaly kikérte a fizetési listákat, amikből kiderült: ha a miniszter elégedett a munkájukkal, akár 30 százalékkal megemelheti a fizetésüket. A napilap szerint akkor a helyettes államtitkárok szinte mindegyike kapott 70-150 ezres emelést. Ha csak az alapfizetésüket vesszük figyelembe, akkor a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok fizetése évente több mint 1,5 milliárdot teszi ki, amire rájön még a prémium is.
A második Orbán kormány ugyanis 80 helyettes államtitkárral és 47 államtitkárral fejezte be a tevékenységét - legalábbis a kormány honlapja szerint. A kormányzati vezetők száma 2010 óta folyamatosan növekszik. Az apparátus évről évre növekedett, holott 2010-ben úgy alakult meg a második Orbán-kormány, hogy megígérték: lefaragják a bürokrácia költségeit.
A Bajnai-kormány leköszönésekor a miniszterelnök mellett 15 miniszter és 20 államtitkár volt hivatalban, akik alatt 49 úgynevezett szakállamtitkár dolgozott, vagyis a legfelsőbb szinten 85 vezetője volt a kormányzatnak. Az új rendszerben 2010-ben csak 9 miniszter lépett hivatalba (a nyolc minisztérium élén, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesként, tárca nélkül), de őket 8 közigazgatási államtitkár, 34 államtitkár és 56 helyettes államtitkár segítette.
2012 végén már 10 miniszter, 34 államtitkár és 78 helyettes államtitkár volt hivatalban, vagyis a közigazgatási államtitkárokkal együtt 133-ra nőtt a kormányzati vezetők száma, ami másfélszerese volt a Bajnai-kormányénak, de ötödével meghaladta a második Orbán-kormány induló létszámát is.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129973/#ixzz36QevmAog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tud elég gyorsan alkalmazkodni az orbánizmus
  2014-07-03 19:37:29, csütörtök
 
 

Nem tud elég gyorsan alkalmazkodni az orbánizmus
2014.07.03

Látszólag kudarcot vallott az Orbán-kormány alkalmazkodási művelete, miután kiderült, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetése NATO-szabályozásba ütközik. A kormány egyébként nagy sietségében a minisztériumi alkalmazottakról is megfeledkezett, - utólag kellett rádöbbenjen, hogy a adminisztráció költöztetése nem csak papírmunka, hanem több ezer embert a családja és otthona oda köt, ahol jelenleg a munkavégzés helye van. A minisztériumi alkalmazottak pedig nem fognak csak azért költözni, mert a kormány hozott egy rendeletet, hogy mostantól az ország másik felében lesz az iroda.

Hídfő.net | Orbán Viktor

A Honvédelmi Minisztérium költöztetésével más probléma akadt. A kormány nem elég körültekintően választott új helyszínt a HM-nek, mert Székesfehérváron székel a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága (ÖHP). A NATO egyik alapelve, hogy két ilyen fontosságú irányító központ nem lehet egy helyen, mert háború esetén egyetlen támadással meg lehet őket semmisíteni. Ha ennek ellenére is szeretnék ideköltöztetni a Honvédelmi Minisztériumot, akkor előbb az ÖHP-t kellene kitelepíteni.

A kormány éppen ugyanezen megfontolásból akarja vidékre telepíteni a minisztériumokat: ha az állami adminisztráció irányító gépezete térben egy helyen van, egyetlen gyors művelettel el lehet távolítani az éléről a vezetőket, és ettől függetlenül az adminisztráció működik tovább. A NATO által a hatalomból eltávolított kijevi kormány példája mutatja, hogy elég elfoglalni a minisztériumi épületeket és eltávolítani a vezetőket, külföldi hitellel az államgépezet tovább működtethető és semmilyen zavar nem lép fel, elég a maroknyi vezető helyére mást ültetni a minisztériumok élén. Az ukrán minisztériumokban ma is ugyanazok az alkalmazottak dolgoznak, és nekik teljesen mindegy, hogy márciustól nem adóbevételből, hanem IMF-hitelből kapják a fizetést. A vezetők meg amúgy is parlamenti ciklusonként le vannak cserélve, ez egy megszokott dolog a minisztériumokban.

Érdekes, hogy a kormány külföldről vezérelt "forradalmak" elleni immunizálása épp egy NATO által jelentett akadályban botlik meg. Ugyanis az Orbán-kormány éppen azt a pozíciót akarja felvenni, amivel a mostanra bukott Azarov-kormány is próbálkozott: egyensúlyi politikát akarnak a két nagyhatalom közt. Márpedig, ha a hatalmi elit megpróbálja átmenteni magát a keleti hatalmi tömbbe, abban a pillanatban, ahogy ez a NATO érdekeibe ütközik, az atlantisták ugyanúgy pillanatok alatt tudnának eltávolítani egy Orbán-kormányt, mint ahogy Kijevben is megtették. Az ukrán hatalmi elit még a Fidesz holdudvaránál is görcsösebben kapaszkodott a hatalomba, mégis mindössze kétezer amerikai zsoldos, és 6 hónap kellett az államhatalom megdöntéséhez, a hadsereg pedig végignézte. (Kifejlett belső ellenzékre nem is volt szükség) Az Orbán-kormány abban reménykedik talán, hogy nem fogják eltaposni, ha mindkét nagyhatalom kottájából akar játszani egyszerre?

Somló VédPajzs Szövetség hírportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsapott magyar családapák a keleti fronton - a hazugságokk
  2014-07-03 19:36:11, csütörtök
 
  Antimagyarizmus :: 2014-07-03. 17:35
Becsapott magyar családapák a keleti fronton - a hazugságokkal ellentétben mégis viszik ágyútölteléknek a kárpátaljaiakat

Egyelőre kizárólag hivatásos katonákat és önkénteseket vetettek be ukrán részről a szeparatisták ellen vívott fegyveres akcióban - állítják a hírekben. A Beregszászi járásból is csak önkéntesek és hivatásos katonák kerültek a veszélyes zónába a járás hadkiegészítő parancsnokának sajtónyilatkozatai szerint. A hazugságokat azonban cáfolja a Kárpátalja online hetilap interjúja a Guton élő Király Istvánnal.
Zoom
István áprilisban múlt 30 éves, feleségével, Renátával két kislányt nevelnek. Rendes katonai szolgálatát már tíz évvel ezelőtt letöltötte
- Pont szabadságon voltam otthon, azt terveztem, hogy felújítjuk a házat, kimeszelek. Elvittem a nagyobbik lányomat, Rékát óvodába, visszafelé a boltnál találkoztam a községháza takarítónőjével, aki beküldött a polgármesterhez. Mindketten azt mondták, hogy be kell mennem Beregszászba a ,,vojenkomátra" (hadkiegészítő parancsnokságra), ahol csak valamilyen ellenőrzés lesz, semmilyen írásos behívót nem adtak. Azt mondták, hogy nem egyedül megyek, jön velem a faluból egy másik fiú is, aki velem ellentétben továbbszolgáló katona. De ő nem jött, állítólag azóta is külföldön van. Nyolcan mentünk be az egész járásból meg a városból, onnan a klinikára irányítottak, ahol kivizsgálás helyett gyorsan aláírattuk az orvosokkal a ,,papírunkat", még vért sem vettek. Én szívbeteg vagyok, de azt mondták, hogy az most nem baj. Az úgymond ,,orvosi vizsgálat" után azt közölték, hogy másnap reggel 6-ra megint menjünk vissza a ,,vojenkomátra". Visszamentem, és többet már nem mehettem haza. Július 10-én lesz három hónapja, hogy katona lettem hét társammal együtt, hárman voltunk magyarok. Mi máig semmit nem írtunk alá, nem lehetünk önkéntesek.
- Hová vitték Önöket Beregszászból?
- Előbb Rivnébe vittek, ahol 25 napot töltöttünk a gyakorlótéren. Kaptunk egy velem egyidős önjáró löveget, de semmi újat nem mutattak. Tíz évvel ezelőtt Volodimir Volinszkban tüzérként szolgáltam egy pontosan olyan önjáró lövegen, mint a mostani. A tisztjeim közül kettő ugyanaz, aki akkor, igaz, az egyik már nem ,,kapitány" , hanem ,,polkovnik", de a másik még mindig ugyanúgy ,,sztársina".
Rivnéből több helyen megállva a Dnyipropetrovszki terület donyecki területtel szomszédos részére vittek tovább, majd előrementünk Novoukrajinkáig, ami állítólag már nincs messze Donyecktől. Nem volt előttünk elővéd, annak ellenére, hogy megígérték. Pedig ha az én önjáró lövegem felrobban, az egy kisebb falut is elpusztíthat, 3,5 tonna robbanóanyag van benne. Normális viszonyok között az ilyen lövegnek mindig hátul kell maradnia, mert én húsz kilométerről el tudok találni vele bármit. Ottani férfiakat egyet sem látni a váro­sokban, csak nőket. Mi, a Nyugat-Ukrajnából odavitt katonák állunk, és várjuk a szeparatisták támadását. Idáig szerencsére nem kellett harcolnunk, mert nem támadtak meg minket. De két esetben érte találat az ellenőrző posztjainkat. Egyszer a helyiek kimentek az ellenőrző posztra Novaukrajinka közelében, megvendégelték a katonáinkat. Amíg azok ettek, ittak, addig az út túloldalán az ellenség elfoglalta a pozícióját. Később vállról indítható rakétával tüzet nyitottak rájuk, tizenhárman voltak a poszton, mind meghaltak. Egyszóval vigyázni kell a helyi lakossággal, és mindenki mással is. Ha valami veszélyt szimatolnak a tisztjeink, egy hétre is eltűnnek. Egyébként ott a tisztek mindig hazudnak, soha nem mondanak igazat. Veszélyesek a katonatársaink is, akik gyakran és sokat isznak, majd részegen összevissza lövöldöznek. Van egy, aki kézigránáttal és kalasnyikovval a kezében sorakoztat éjjel mindenkit, pedig ugyanolyan katona az illető, mint mi. Akad olyan, valószínűleg tényleg önkéntes, aki legalább hatvanévesnek néz ki.
Egyébként szinte mindenki azt mondta nekem ott, akivel beszélgettem erről, hogy ő nem önkéntes, őt is behívták.
- Milyen az élelem? Van tisztálkodási lehetőség?
- Az ennivaló nem embernek való. Reggelizni nem járunk mostanában már, inkább főzünk magunknak egy kávét, az ebédet nem mindig tudjuk megenni. Tizenöt literes vedérben főzünk magunknak vacsorát, és le van tudva az egész nap. 2000 és 2200 hrivnyás zsoldot kapunk beosztástól függően, amiből főleg élelmet és minden mást veszünk, ami szükséges. Állítólag az amerikaiak küldtek nekünk golyóálló mellényeket, meg szárazélelem-csomagokat. Mi abból még semmit nem láttunk. Ötezer hrivnyáért vehetünk magunknak olyan golyóálló mellényt, amely 50 méterről átlőhető kalasnyikovval, nem ér semmit. Az amerikai szárazélelem-csomagokat 220 hrivnyáért lehet megvenni a boltokban. A körülmények embertelenek, nincs tisztálkodási lehetőség. Csak ebédkor lehet az étkezdénél vizet szerezni a lajtoskocsiból, ami inni is kevés, nem megmosdani. Van ott egy folyó, de csak ritkán engednek le fürödni. Hónapok óta vagyunk életveszélyben és embertelen körülmények között. Közben egyszer voltunk a mikolajivi gyakorlótéren is, na ott volt meleg víz, volt fürdési lehetőség. Lassan az egyenruha is elrongyolódott rajtam. A katonakönyvünkbe csak azután pecsételték be, hogy hol vagyunk, miután emiatt fellázadtunk.
Nincs villanyáram, a mobiltelefonjainkat csak generátorról tudjuk tölteni, de ahhoz csak ritkán kapunk benzint.
Az ország vezetőinek ígérete ellenére rendszeresen kapom a harctéren az értesítő SMS-eket a banktól, hogy fizessem be a részleteket, mert különben...Nem fizetjük, lesz ami lesz. Úgy tapasztalom, hogy ebben az országban mindenki hazudik, minden szinten rendetlenség van, és aki teheti, az lop.
- Hányan vannak együtt magyarok?
- Hárman mentünk Beregszászból, de csak ketten kerültünk egy helyre egy beregszászi sráccal, illetve van velünk az Ungvári járásból egy fiú, Tiszaásványból. Június 26-án, csütörtökön hármunkat egy hónapi könyörgés után engedtek tíz napra haza. De vasárnap már telefonáltak, hogy menjünk vissza, mert megy az alakulatunk más helyre. Úgy döntöttünk, hogy nem megyünk, csak pénteken, ahogy az okmányon szerepel. Egyébként az ukránokat jobban elengedik, mint minket, jobban ki tudják magukat magyarázni.
- Mit tenne, ha ma szólítaná meg a községháza takarítónője?
- Akinek esze volt, az nem ment. Hiába mondták a községházán, hogy ez csak adatpontosítás, nem visznek sehova.
Az egyik kislányom most megy iskolába, a másik hároméves. Nem tudom, mit csináljak most. Azt mondják a faluban, hogy ne menjek vissza, de ott azzal fenyegettek, hogy az öttől tíz évig terjedő börtön, mert dezertálásnak számít. Lehet, hogy ott meg lelőnek. Melyik a jobb? Én csak a lányaimat, meg a feleségemet sajnálom, nem szeretnék nekik problémát okozni. Egyébként nem mennék vissza, mert ami ott van, az nem embernek való.
A két másik magyar fiú is visszamegy, úgy döntöttem, pénteken megyek velük én is. Bízom benne, hogy a Jóisten nem akarja, hogy meghaljak. Valaki azt is mondta, hogy pénzzel el lehet intézni, hogy ne kelljen visszamennem. Pontosabban az egyik embert, akit velünk együtt vittek el Beregszászból, már Rivnéből hazaengedték, állítólag itthon a családja elintézte. Nekünk banki hiteleink vannak, nincs annyi pénzünk.
***
Találkoztam később Király István beregszászi katonatársával is, aki szintén nem hivatásos katona, családos ember, egy gyermek édesapja. Elmondta, hogy ő sem önként jelentkezett katonának, hasonlóan járt, mint István. De ő nem adja a nevét az interjúhoz. Azt ígérte, szívesen nyilatkozik, ha egyszer végleg hazajöhet - írja az interjút készítő Badó Zsolt.

További részletek: http://kuruc.info/r/3/129968/#ixzz36QbA2CxW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több pályázatot is nyertek L. Simon ismerősei
  2014-07-03 17:01:15, csütörtök
 
 
Több pályázatot is nyertek L. Simon ismerősei
2014, július 3 - 09:01



Az Orbán Viktor által csak a kultúrpolitika fenegyerekének nevezett L. Simon László által jegyzett pályázatokon rendszeresen három cég szerepel meghívottként, amely vállalkozásokhoz mind személyes kapcsolat fűzi.

Tegnap írta a meg a Népszabadság, hogy tavaly augusztusban a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki a Velencei kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztése című projekttel kapcsolatos kötelező tájékoztatás és az üzleti marketingfeladatok ellátásának tárgyában.

Az illetékes fejlesztési tanács elnöke L. Simon László volt, aki három céget hívott meg a pályázatra: a Picasso Média Kft., a Kortárs Média Kft. és a Shortcut Communications Kft. cégeket.

A Picasso Média ügyvezetője és résztulajdonosa Bajnai Zsolt, aki kommunikációs vezetőként tagja L. Simon kormányzati stábjainak. A megbízást elnyerő Shortcut Communications Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa Kisfalvi Gábor, L. Simon kabinetfőnöke, Hornyák Tibor egykori üzlettársa.

A harmadik meghívott, a Kortárs Média Kft. pedig közösen adta ki a Kultura.hu nevű internetes lapot az állami tulajdonban lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amelynek vezetője Hornyák Tibor, leszámítva L. Simon kulturális államtitkárságának időszakát, amikor kabinetfőnökként dolgozott mellette.

L. Simon a Népszabadság kérdésére azzal védekezett, hogy igyekezett olyanokat meghívni, akiket ismer, megbízik és tudja, hogy jól oldják meg a feladatokat. Ezt megismételte a riportereknek is, akik tegnap kérdezték többek között erről is.

A Népszabadság később két olyan pályázatot is talált, ahol ugyanez a három cég versenyzett, ám a másik cég is nyert itt. Az NKA honlapja szerint a Picasso Média 6,7 millióhoz jutott kiadványírásra, míg a Kortárs Média Kft. nyomdai kivitelezésére 17 milliót nyert el.

nol.hu nyomán: alfahir.hu


http://alfahir.hu/tobb_palyazatot_is_nyertek_l_simon_ismerosei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglepő fordulat: a politikusok megússzák a reklámadót
  2014-07-03 16:43:26, csütörtök
 
  Meglepő fordulat: a politikusok megússzák a reklámadót

2014. 7. 3. 13:56

Kiveszi a politikusokat a reklámadó alól a reklámadó törvény újabb módosítása, amit a Törvényalkotási bizottság nyújtott be csütörtökön - írja a hvg.hu.


A reklámadóról szóló törvény módosítása szerint a magánszemélyeknek és a kisvállalkozásoknak is fizetnie kellett volna reklámadót, ha a Google-ön vagy a Facebookon hirdetnek havi 25 ezer forintnál nagyobb összegért. Az adót akkor kellett volna megfizetniük a kisvállalkozásoknak és a magánszemélyeknek, ha például a két óriáscég nem fizette volna meg a rá kivetett adót.

A mostani módosítással azonban kiveszik a magánszemélyeket a törvény hatálya alól, és ezzel együtt 2,5 millió forintra emelik a havi reklámköltési limitet. Az adó így nem vonatkozna azokra a megrendelőkre, akik nem vállalkozási tevékenységük, termékük, árujuk népszerűsítése céljából állnak magánszemélyként megrendelőként kapcsolatban reklám-közzétevővel. Az egyéni vállalkozókra viszont továbbra is vonatkozni fog az adó.

Ennek fő, szinte egyedüli haszonélvezői a politikusok és a pártok lehetnek, ugyanis magánszemélyként ők hirdetnek nagy intenzitással például a Facebookon.
Szerző: hvg.hu - VG


http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/meglepo-fordulat-a-politikusok-megusszak-a-rekla madot-430581

*********

ÉS NE FELEDKEZZÜNK MEG A VÁLASZTÁSI ÓRIÁSPLAKÁTOKRÓL SEM, UGYE???

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Csaba a felvonuló buzik testi épségéért aggódik
  2014-07-03 15:55:39, csütörtök
 
  2014-07-03. 15:31
Horváth Csaba a felvonuló buzik testi épségéért aggódik

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője sürgős tájékoztatást kér Budapest új főkapitányától arról, hogyan akarja a rendőrség biztosítani, hogy a szombati Budapest Pride felvonulást békésen megtarthassák. A buzibarát Horváth nyílt levelet írt Bucsek Gábornak.
Ebben emlékeztetett, hogy a felvonulással azonos időpontra és azonos helyszínre ellentüntetést is bejelentettek. A politikus ezért sürgős tájékoztatását kér a július 1-től kinevezett Bucsek Gábortól arról, pontosan milyen szakmai előkészületeket tettek és tesznek a "jogsértések megelőzéséért".
Az MSZP-s politikus kérdését azzal indokolja, hogy "budapesti polgárként elvárásom, fővárosi képviselőként pedig kötelességem, hogy tisztában legyek azzal: a rendőrség a melegfelvonulás idején is megfelelően szavatolja a közbiztonság fenntartását, a felvonulók békés joggyakorlását és a főváros polgárainak háborítatlanságát".
Horváth Csaba szerint az elmúlt években többször is volt arra példa, hogy "szélsőséges csoportok a békés felvonulókra támadtak", a rendezvény résztvevőinek megtámadása azonban "elfogadhatatlan". Hozzátette: a Pride világszerte "az egyenlőség, a sokszínűség, az elfogadás és a tolerancia ünnepe, a felvonulókat minden atrocitástól meg kell védeni".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129965/#ixzz36PhfDbTA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy fillért sem adóztak a Seszták által alapított cégek
  2014-07-03 13:18:46, csütörtök
 
  2014-07-03. 13:04
Egy fillért sem adóztak a Seszták által alapított cégek

A fiktív cégek alapításának megnehezítését kérte 2005-ben az Igazságügyi Minisztériumtól Kisvárda jegyzője, miután kiderült, hogy a városban két-három címre összesen több mint 700 olyan vállalkozást jelentettek be, amelyek létrehozásuk óta nem fizettek iparűzési adót. Az önkormányzat arról panaszkodott az IM-nek, hogy senkit sem tud elérni a külföldi tulajdonosok közül. A visszaélésekről folytatott viták idején a cégek alapítását végző Seszták Miklós - jelenlegi fejlesztési miniszter - is tagja volt a kisvárdai képviselő testületnek.
Az Amway-hálózat kereskedelmi ügyleteihez használhatták azt a mintegy 700 darab, orosz és ukrán állampolgárok nevére bejelentett céget, amelyek létrehozásában ügyvédként Seszták Miklós, jelenlegi fejlesztési miniszter is közreműködött.
A 2001-2003 közötti cégalapítási lázról és a cégek eltűnéséről az Index számolt be csütörtökön. A cikk megjelenése után Seszták Miklós - bár nem tagadta, hogy ügyvédként részt vett a betéti társaságok alapításában - azt mondta, hogy a megbízásokat egy akkori MLM-cégtől kapta, a cégalapítás a hálózatterjesztés a része volt, ezért semmilyen szabálytalanságot nem követett el. Seszták szerint a társaságokat nem azért hozták létre, hogy aztán csődbe vigyék őket, vagy adót kerüljenek velük.
A lap birtokába került dokumentumok szerint viszont a cégek tényleg nem fizettek adót. A problémákról helyi politikusként Sesztáknak is tudnia kellett, hiszen a viták az önkormányzatban zajlottak.
A minisztériumtól kértek segítséget
A városban tudták, hogy a Gagarin utca és a Litki út egy-egy családi házába bejelentett cégeknek közük van az akkor burjánzó Amway hálózatához, hamar kiderült azonban az is, hogy a nagy üzlet ellenére a betéti társaságok egyáltalán nem működnek szabályszerűen.
Kisvárda jegyzője 2005-ben a cégek köztartozásai és visszaélésgyanús működése miatt az igazságügyi tárcához fordult segítségért. A jegyző az önkormányzat álláspontját tolmácsolva azt kezdeményezte: módosítsák a gazdasági társaságokról, valamint a cégnyilvánosságról szóló törvényt annak érdekében, hogy ne lehessen cégeket tömegesen egyetlen címre bejelenteni.
A minisztériumnak küldött levél szerint a 2000-es évek elején megjelent ,,fiktív vállalkozások" (a levél használja ezt a megnevezést a kisvárdai címekre bejelentett bt-kre) kikerülték a települési önkormányzat adóhatóságát, nem jelentkeztek be a helyi iparűzési adó hatálya alá. A város 2005-ben 6,4 milliárd forintból gazdálkodott, ebből 480 millió származott a törvényesen működő helyi vállalkozások által befizetett iparűzési adóból. A több száz új cég azonban a 2003-as, 2004-es és 2005-ös költségvetési években egyetlen forinttal sem járult hozzá a település működéséhez. Sőt, a jegyző leveléből az tűnik ki, hogy hivatalosan a létezésükről is csak kerülő úton szereztek tudomást, amikor az APEH adóegyeztetés és ellenőrzés céljából megküldte a Kisvárda illetékességi területén nyilvántartott egyéni és társas vállalkozások listáját.
Ekkor viszont a cégek külföldi képviselői már rég elhagyták Magyarországot, a saját lakcímét a cégnyilvántartásba bejegyezni engedélyező magánszemély, illetve a kézbesítési meghatalmazott ténykedése pedig csak bejegyzés megtörténtéig tart. (...) A lakóingatlanok tulajdonosai, illetve a kézbesítési meghatalmazott személyek nem jelentik be a cégeket az önkormányzati adóhatósághoz, adóbevallási és adminisztrációs kötelezettségeiket nem teljesítik, a potenciális adóalanyok külföldi címük miatt gyakorlatilag utolérhetetlenek a magyar hatóságok számára."
Így foglalta össze a kialakult helyzetet Törökné Nagy Irén jegyző, és azt javasolta az IM-nek, hogy az ilyen típusú visszaélések kiküszöbölése érdekében vagy maximálják az egyetlen címre bejelenthető vállalkozások számát, vagy kössék önkormányzati hozzájáruláshoz a cégbejegyzéseket.
A javasolt módosítások az eset elszigetelt jellege miatt végül nem kerültek be a törvényekbe, de egy többmilliárdos forgalmú, majd hirtelen csődbe menő nyíregyházi cég működését vizsgálva hamarosan az APEH is eljutott Kisvárdára. A rövid életű betéti társaságok közül ugyanis mintegy 500 üzleti kapcsolatban állhatott a nyíregyházi vállalkozással. Ezeket külön is vizsgálni kezdte az adóhatóság, és tevékenységük feltérképezése érdekében megkereste az önkormányzatot is.
Seszták Miklósnak 1998-tól egészen 2014-ig tagja volt a város képviselő-testületének.
A miniszter az újabb sajtóérdeklődés után most már úgy emlékszik, hogy 2005-ben a településen tényleg téma volt a bejegyzett társaságok helyi iparűzési adóval kapcsolatos magatartása, valamint az is, hogy kik azok az ügyvédek, akik gazdasági társaságok alapításával foglalkoztak abban az időben.
Az NFM sajtóosztályán keresztül kapott válasz szerint: "A cégalapításkori ügyvédi tevékenység egy cég bejegyzésével megszűnik, a további működésre az alapítás során eljáró jogi képviselőnek ráhatása nem lehet. Így arra sem, hogy a cég fizet-e helyi iparűzési adót, és ha nem, akkor miért nem."
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129957/#ixzz36P4BVJQl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iskola wc-jében Móricka kotorászik mikor a tanárnő rányit
  2014-07-03 13:14:36, csütörtök
 
  Az iskola wc-jében Móricka kotorászik mikor a tanárnő rányit.
A tanárnő megkérdezi:

- Móricka miért turkálsz a wc-ben?
- Mert bele esett a kabátom. - Válaszolta Móricka.
- De remélem nem akarod ezek után felhúzni.
- Dehogyis tanárnő minek néz engem? Csak a zsebébe maradt a szendvicsem.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Latorvezért cserélt Kijevben Valcman Nyalókakirály
  2014-07-03 12:58:13, csütörtök
 
  Latorvezért cserélt Kijevben Valcman Nyalókakirály

Posted on 2014/07/03 Szerző: Admin

Hogy mennyire “sikeresen" zajlik a “B"-terv Donbasszban? Annyira, hogy Valcman Nyalókakirály Kijevben új vezért nevezett ki seregei élére, miniszteri beosztásban.

Az új latorfőnök Valerij Heletej. (Az ő egyik embere csuklott össze Valcman megkoronázási parádéján. A katona Donbasszt kapta jutalmul-főnöke miniszterré avanzsált!)
Nagyon berághatott a Nyalókakirály a nemrégiben kinevezett Kovalra-ő volt eddig a vezér! Tegnap ugyanis Koval elsóhajtozta, hogy mintha gondok lennének a “B"-terv sikerei körül. Tán' nem is úgy van az, tán' nem is olyan fényesek a diadaljelentések!-mint a valóság.
Rátehetett egy lapáttal Koval menesztésére, hogy tegnapelőtt elveszejtette a kijevi puccsistahatalom Donyecket. Egy új ragadozó tán' tud valamit köszörülni az eddigi csorbán-ami a Kijevi Udvar és Valcman Nyalókakirály tekintélyén esett.
Vlagyimir Inogoradszkij a DNR sajtószolgálatának vezetője ma délelőtt arról számolt be, hogy az ukrán légierő amerikai gyártmányú légibombákat használt tegnap. Erről a tegnap lelőtt két repülőgép egyikének-egy SzU-24-nek- a roncsai átvizsgálását követően győződtek meg.
Ma reggel-moszkvai idő szerint-fél hatkor ismét az ukrán zsoldoshorda által kilőtt gránátok csapódtak be “Dolzsanszkij" határátkelőhely közelében-orosz területen.
Az FSZB Rosztov-régiójának igazgatója-Vaszilij Malejev-elmondta, hogy a Novosahtyinszk város határában becsapódott lövedékek áldozatot nem követeltek, sebesülés sem történt, és anyagi károkat sem okoztak.
A donyecki repülőtéren mintegy 1500-2000 briganti rekedt a miliciák által szorosan körülvéve. Nagyon komoly gondjaik vannak. Az önvédelmisek ugyanis lekapcsolták a reptér viz és csatornahálózatát. Már a városban is lehet érezni a hatást. Dögletes bűz árad a repülőtér felől. És hőhullám közelit! Viz nincs már egy hete, és nem működik a szenyvizcsatorna-rendszer!
Észak-Donbasszban a helyzet változatlan tegnaphoz képest. Szabályos állóháborúvá változott a “B"-terv, ami viszont kedvezőtlen a védőknek, és iszonyatos szenvedés a folyamatosan tűzérségi tűzzel gyötört lakosságnak.
A közművek szinte sehol sem működnek. A polgári közlekedés a települések között életveszélyes.
Szlavjanszk, Kramatorszk, Szemjonovka-és a környékbeli falvak- mind-mind ágyúk és sorozatvetők állandó tüzétől szenvednek.
A miliciák fegyverzete jószerével csak a partizánharc követelményeinek felelnek meg. A páncélos és tüzérségi túlerővel szemben szinte hatástalanok egy bizonyos távolságon túl.
Az önvédelmisek éjszaka támadnak-és okoznak rendkivül súlyos ember és technikai veszteségeket a latorhordának, az pedig nappal megbosszulja a civileken az éjszakai sérelmeket.
A térség egyre inkább kezd hasonlitani a II. világháborúban körülzárt Leningrád helyzetéhez.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/03/latorvezert-cserelt-kijevben-valcman-nyalo kakiraly/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris támad az Európai Bizottság
  2014-07-03 12:52:51, csütörtök
 
 
Máris támad az Európai Bizottság
2014.07.01 17:56


Közleményt adott ki az Európai Bizottság, melyben azzal fenyegetőzik, hogy 2015 tavaszán újraindítják Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást, ha a kormány nem hoz meg bizonyos "pótlólagos költségvetési intézkedéseket". Ezeket a "pótlólagos intézkedéseket" természetesen Brüsszel előírja számunkra, - máris felsorolták azokat a "strukturális reformokat", melyeket szerintük az Orbán-kormánynak végre kell hajtania (ellenkező esetben jön a túlzottdeficit-eljárás).

Az Európai Bizottság "stabil és kiegyensúlyozott" társasági adórendszert akar. Azt akarják, hogy a nyugati multinacionális vállalatok aránylag kevesebb adót fizessenek, és a hazai vállalkozások még nagyobb hátrányban legyenek. Emellett követelik, hogy a kormány töröljön el olyan különadókat, mint a bankadó vagy a reklámadó. Ezek ugyanis, bár nem jelentenek semmiféle gazdasági problémát Brüsszel magyarországi érdekeltségeinek, valakinek mégiscsak sértik a büszkeségét, mert beiktatásuk azt jelenti, hogy a magyar kormány is beszedhet valamiféle profitot a külföldi érdekeltségektől, ami Brüsszel szerint megengedhetetlen, mert ez a magyar kormány alárendelt szerepe elleni szimbolikus lázadás, ami precedens értékű lehet.

Máris készül betörni az Orbán-kormányt

Emellett követelik a normál hitelezési feltételek helyreállítását, vagyis nem engedik, hogy a kormány bármiféle korlátot szabjon a bankoknak a lakosság kizsigerelésére. Még ha csak szimbolikus lett is volna, a kormány azon tervei, hogy korlátot vezessen be a hiteltörlesztésekre a havi jövedelem meghatározott hányadáig, megint csak szúrták Brüsszel szemét, mert ez szintén a magyar kormány alárendelt helyzetének szimbolikus felborítása lett volna.

Emellett Brüsszel több, igen alapos jelzést adott arra, hogy támadást fog kezdeni a magyar állami költségvetés ellen. Így akarják előidézni azt a helyzetet, hogy a kormány ne tudja tartani a 3%-os "hiánycélt". Ez lett az eredménye Orbán bohóckodásának, amiért nem jelölte az Európai Bizottság élére az ajánlott személyt, amit Európa összes demokratája ajánlottan megválaszt. Ajánlottan, mert ha egy ország nem választja meg, az ellen indul is a túlzottdeficit-eljárás, vagy valamilyen más elnevezéssel hozzák olyan helyzetbe az országot, hogy rá tudják erőltetni a megszorításaikat. Vajon már készenlétben van a 2015-ös IMF-hitel Magyarországnak?


http://www.hidfo.net/2014/07/01/maris-tamad-az-europai-bizottsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.