Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
7 dolog, amit tudnunk kell a tiszteletről
  2014-07-30 12:08:53, szerda
 
  A tisztelet más iránt érzett elismerésünknek, megbecsülésünknek, cselekedeteinkben nyilvánított érzése. Középpontjában az egyenlőség és a mások iránt tanúsított empátia áll. Tisztelet nélkül nem volna lehetséges a rasszizmus, a nőgyűlölet elleni küzdelem, és az igaz szerelem sem, valamint egészséges kultúrák, társadalmak sem létezhetnének.

z alábbiakban a tiszteletnek hét aspektusáról olvashattok:

1. A tisztelet azt jelenti, hogy egyénenként kezeljük az embereket

Egy ember személyes tapasztalatainak összessége. Vagyis mindenkinél sokat nyom a latban a származása, a világnézete, és a céljai. Ezért nem határozhatjuk meg az embereket pusztán az egyik mutató alapján, hanem valamennyi jellemzőjüket összesítve érthetjük meg jobban cselekedeteik mozgatórugóját.

2. A tiszteletadás nem mindig jelent kedvességet

Az őszinte, becsületes, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló véleménynyilvánítás nagyon fontos, még akkor is, ha mondandónkkal kritikát fogalmazunk meg. Persze az időzítés és a kontextus fontos, és lehetőleg szűk körben fogalmazzunk meg kritikát mások felé, ne ország-világ előtt, hogy az illető a kritikát el tudja fogadni, ne essen csorba a hírnevén.

3. Önmagunk tisztelete nélkül másokat sem tisztelhetünk

Az öntisztelet, önbecsülés az egészséges emberi lét egyik alapvető feltétele. Ez nem azt jelenti, hogy ha bármi rosszat elkövetünk, zokszó nélkül túllépünk rajta, hanem minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a sajnálatos esemény még egyszer ne fordulhasson elő. Az emberi agy képlékenyen, dinamikusan alkotja és formálja az emberi kapcsolatokat. A neurobiológia ezt neuroplaszticitásnak hívja. A régi minták újakkal való felülírása, helyettesítése a kulcsa a szokásaink megváltozásának, ami befolyásolja az énünkről alkotott felfogásunkat is. Ha aggódunk, hogy nem vagyunk jó emberek, teszteljük magunkat minél több interperszonális helyzetben. Ez nemcsak bennünket győz meg, hanem másokat is meg fog győzni.

4. A becsületesség a tisztelet egyik legmagasabb formája

Míg hazudni gyakran könnyű, addig becsületesnek, őszintének lenni azt jelenti, hogy elfogadjuk, a másik személynek megvan a képessége arra, hogy megértse gondolatainkat, eszméinket, valamint arra reagálni is tud.

5. A tisztelet nem minden esetben kölcsönös

Fogadjuk el, hogy amiért tisztelünk valakit, ő nem biztos, hogy ugyanúgy tisztelni fog minket. Mások tisztelete önmagunknak is fontos, akkor is, ha nem viszonozzák, szokjunk ehhez hozzá. Hisz, aki önmagát nem tisztel, másokat sem tisztelhet, de megmutathatjuk nekik, hogy van más lehetőség is. Mutassunk tiszteletet irányukban. Néha találkozunk olyan emberekkel, akik nem ismerik a tiszteletteljes interperszonális kapcsolatokat, ezért szkeptikusan, cinikusan viselkednek. Ne ítéljük el őket, hanem tanúsítsunk empátiát irányukban a nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy segítenünk kell nekik, csupán annyit, hogy nem vetjük meg őket.

6. A félelemnek semmi köze a tisztelethez

A félelem és a tisztelet összekeverése komoly probléma a társadalmunkban, ami minden bizonnyal azon alapszik, hogy az állami hatóságok a történelem folyamán gyakran erőszakkal érték el, hogy a polgárok tiszteljék őket. A félelem sajnos odavezet, hogy félreértjük magunkat, másokat és a helyzeteket, amelyekbe keveredünk. Az erőszakon, vagy a félelmen alapuló udvarian intézkedéseknek semmi közük nincs a tisztelethez, vagy a kultúrához.

7. Az önmagunknak és másoknak való megbocsátás az élet természetes dinamikája iránti tiszteletből

Senki nem rabszolga, habár sok ember a megszokások rabja. A változás ugyan lehetséges, de erőfeszítések nélkül nem érhetünk el eredményt. A megbocsátás az úgynevezett kéz a kézben stratégia által működik a legjobban. Ennek megértése a legfontosabb ahhoz, hogy a társadalmunk elkerülje a bioszféra összeomlásának egyre fenyegetőbb lehetőségét. Magunk és mások tisztelete a környezetünk tiszteletben tartását is jelenti. Ha a civilizáció megérti a tisztelet fontosságát, és vállalja a felelősséget a jelenlegi helyzetért, akkor jó eséllyel túlél ezen a bolygón. A megbocsájtásról szóló cikkünket itt olvashatód.
filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Család  
máj tisztítására és méregtelenítésére
  2014-07-30 12:03:43, szerda
 
  Íme egy hatásos módszer

A máj az egyik legfontosabb szervünk, segít megszabadulni a rengeteg felgyülemlett méreg- és salakanyagoktól. Most egy olyan házi és természetes májtisztító kúrát ismertetünk, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ez a rendkívüli fontos szervünk még sok évig egészségesen szolgáljon bennünket.

A kúrát nem szabad végrehajtani, ha valamilyen betegség miatt legyengültünk, vagy netán cukorbetegek vagyunk. Az alábbi méregtelenítési módszert Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász ajánlja.

Parazitapusztítás

Első lépésként meg kell szabadulnunk a májban tenyésző parazitáktól. Semmi szükség élősködőkre. Ehhez remek fűszer a kurkuma, amelyet ha szegfűszeggel keverünk össze, akkor biztosan sikeresen elhajtjuk a parazitákat. Ez a kúrát két héten keresztül kell végezni, naponta négy alkalommal egy kiskanál hegyén elférő mennyiséget kell lenyelni és utána egy pohár vizet kell ráinni.

Májtisztítás

Ezután nekiláthatunk a máj rendbetételének, amely nem ártalmas, igaz, hogy az első napon legyengülhet valamelyest a szervezet. A kúrát háromszor érdemes megcsinálni, a végére lesz teljesen rendben a májunk. Minden tisztítás után azonban tartsunk 2 hét pihenőt.

Hozzávalók: 100 gr keserűsó (magnézium szulfát), 1 nagy, vagy 2 kisebb rózsaszín belű grapefruit, 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj és 8 dl víz.

A nap első részében együnk könnyű ételeket, mindezt csak déli 12 óráig tehetjük meg, ezután már semmit nem szabad fogyasztani és nem is ihatunk, ezért fel kell készülni lelkileg is. Csak a kúralét ihatjuk meg. A 100 gr keserűsót el kell osztani négy részre, négy darab 2 dl-es pohárba, ezután öntsünk rájuk 2 dl vizet és keverjük össze. Ezt a keserűsós oldatot négy alkalommal a következő órákban kell bevenni, délután: 2, 4, 6, 8 órától. Mellékhelyiség közelében kell lenni, hiszen még a 2 órás adag nem teszi meg a hatását, hiszen a szervezet felszívja a magnéziumot, de már a 4 órásnál vécére kell menni. A máj és a belek megtisztulnak minden salakanyagtól, ezért bőven fogunk székelni.

A máj a magnézium hatására megnyugszik és ellazul. Este 10 órakor már a máj epevezetékei kitágulnak, ilyenkor el kell keverni a 1,5 dl olíva olajat a grapefruitok frissen facsart levével és meg kell inni. Ezután feküdjünk le 5 óra hosszan vízszintes testpozícióba, hogy az olajhidraulika beinduljon és összegyűjtse a méreganyagokat. Másnap reggel is székelni fogunk, hiszen még sok salakanyag maradt bennünk, és ráadásul kis zöldszínű golyócskák is fognak a vécében úszkálni, ezek a kitines epekövek, mintegy 2 ezer darab távozik ezáltal a szervezetből, operáció nélkül.

Ezen kövek apró járataiban tenyésznek a paraziták is, amelyekhez a gyógyszerek sem férnek hozzá, így állandóan ki szokott újulni a gyomorfertőzés, a fekély, a bélpanaszok, így ezen betegségek májtisztítás nélkül nem gyógyíthatók. Másnap együnk könnyű dolgokat és pihenjünk.

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Magna Cum Laude - Pálinka Dal
  2014-07-30 10:34:09, szerda
 
  Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!

Ha egyszer elindulunk lefelé,
Mert előttünk a lejtő.
Folyékony királynő, kérlek,
Te légy a búfelejtő!
Tölts hát a poharamba még egy kortyot angyalom,
Ma éjjel mindenemet elmulatooom!
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!
(2X)

Az istenek könnycseppje gyógyír
Bánatra, örömre.
Én téged fogadlak egyszer majd
Gyermekként örökbe.
Egy kupica reggelire - abból bajod nem lehet,
A magyarnak csak ez adhat ihletet.
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!

De nekem így is megérte, életen át várni rád.
A halálos ágyamon az infúziómba ne töltsetek csak pálinkát!
Refr:
Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2705
  • e Hét: 5572
  • e Hónap: 11944
  • e Év: 62735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.