Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Csavart sajtos rús
  2014-07-04 18:14:46, péntek
 
  mai süti : csavart -sajtos Recept :
30 dk liszt,25 rama,
1 tojás és egy sárgája.
só,sajt.
25 dk túró és egy sütőpor.
+ 1 tojás a kenéshez
Összegyúrom,rudakat formálok,majd kettőt összecsavarok,
lekenem tojással,majd meghintem sajttal és sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Nevettél már ma?
  2014-07-04 18:09:24, péntek
 
  Vasárnap reggel a házaspár az ágyban lustálkodik, és a férj elkezd a feleség körül matatni. Finoman megcirógatja az oldalát, aztán megérinti a derekát, lenyúl a combjához. Az asszony kéjesen nyújtózni kezd:
- Egy kicsit feljebb... Egy kicsit lejjebb...
Erre a férje abbahagyja a motoszkálást. A feleség csodálkozik:
- Mi történt, miért hagytad abba?
- Megtaláltam a távirányítót.
A 15. házassági évfordulón a férj elhatározza, hogy meglepi feleségét, és vesz egy hatalmas csokor rózsát. Belép a házba kezében a virággal, és a felesége zokogva fogadja:
- Ez életem legborzalmasabb napja! A gyerekek főzelékkel dobálták egymást, a mosógép elromlott, elúszott a pince, odaégettem a vacsorát, a kutya szétrágta az új cipőmet, és most még ráadásul részegen jössz haza!
Egy férfi meséli a haverjának:
- Képzeld, tegnap összevesztem a feleségemmel, szóba se akar állni velem.
- Miért?
- Tegnap este leruccantam a bárba egy kicsit lazítani. Iszogattam, elhúzódott a dolog, ezért az asszony eljött értem, hogy hazavigyen.
- És ezért haragudott meg?
- Nem, nem ezért. Amikor oadjött hozzám, hogy menjek haza vele, azt mondtam neki: "Mindjárt bébi, csak felhívom a feleségem, és hazudok neki valamit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélypont a szexuális életben
  2014-07-04 12:38:08, péntek
 
  A libidó elvesztése, fájdalmak, merevedési zavarok - az élet közepén sok nő és férfi szexuális élete kerül mélypontra. Van azonban kiút ebből a szélcsendből.

Akinek kielégítő a szexuális élete, egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy elérkezzen az a pont, amikor már semmi nem megy. Ha aztán megtörténik, sok kapcsolatban tanácstalanság, bizonytalanság és főleg hallgatás uralkodik. Hónapok óta nincs már szex, semmi kedv a gyengédségre - egy hosszú házasságban ez normális?

Szóljon a feleség, hogy az utóbbi időben fájdalmai vannak? Hogy fájdalmat okoz neki a behatolás, mert a hüvelye olyan száraz? Nem, ez csak bántaná a férjét. A férj vallja be, hogy aggódik az erekciója miatt? Hogy a pénisze már nem olyan megbízható, mint korábban? Nem, inkább nem, fél, hogy csalódást okozna.

Ennek a szélcsendnek a következménye: a szexet kerülik, és valamikor aztán a pár teljesen feladja. Nehéz megtalálni az indítógombot és egyszerűen újra megpróbálni. Egyeseknél évekig tart ez az állapot, elégedetlenek és ingerültek lesznek. Szakembertől sem kérnek segítséget, mert sokuk számára a szexualitás témája kínos. Néhány nő aztán vonakodva mégis mesél.

Sokan változókori panaszoktól szenvednek. Talán híztak pár kilót, hirtelen idegen számukra a saját testük, nem találják magukat vonzónak. Ugyanakkor a nők orgazmuskészsége javul az évekkel, nagy igényük van az intimitásra és a gyengédségre - csak a testi változások és panaszok gátolják őket. A hőhullámok, az éjszakai izzadás, az alvászavarok és a rossz közérzet mind hozzájárul ahhoz, hogy a szexuális vágy alábbhagy.
De ez csak egy tényező a sok közül. Gyakran azért veszik el a libidó, mert a szex hirtelen fájdalmat okoz. Az ösztrogénhiány a változókorban kiszárítja a nyálkahártyát, a hüvely nem nedvesedik megfelelően.

Az utolsó menzesz után három évvel ezt minden második nő megtapasztalja. Amit sokan nem tudnak: viszonylag egyszerű a megoldás. Egyes esetekben segítenek a gyógyszertárban recept nélkül kapható gélek, krémek vagy kúpok. De legfontosabb, hogy ne hallgassunk, merjünk beszélni a problémáról, és párunkkal közösen találjunk rá megoldást!
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időskorban a szex fontosabb, mint a sport
  2014-07-04 12:36:17, péntek
 
  ,,Az időskor nem véd meg a szerelemtől. De a szerelem az öregedéstől igen", mondta egyszer a francia divattervező, Coco Chanel.
Mert pont az időskorban az életminőség megőrzése éppolyan nagy jelentőséggel bír, mint az egészség. Test és szellem egységet alkotnak, és az egyik állapota erősen befolyásolja a másikét. A szexualitás erősíti mind a testi, mind a szellemi jó közérzetet. Sőt egy brit tanulmány a szexuális aktivitást egészségügyi szempontból magasabbra sorolja, mint a sportot.

Ennek ellenére a nők és férfiak szexuális zavarai még mindig azok közé a betegségek közé tartoznak, amelyeket túl ritkán diagnosztizálnak és kezelnek. Mert az időskori szexualitás nemcsak a társadalomban, hanem az orvosi praxisban is tabutéma. Még ha társadalmilag meghatónak is érezzük, ha beköszönt a ,,második tavasz", vagy ha egy nő és egy férfi még az együtt töltött több évtized után is szeretetteljesen bánik egymással, a meztelen tényekről a legtöbben nem akarnak beszélni.

Az életük második felében járó nőknek és férfiaknak legalább az orvosukkal kellene a szexuális egészségről beszélniük. Nem csak azért, mert ez hozzátartozik a kielégítő élethez, hanem mert a szexuális működési zavarok gyakran első jelei olyan betegségeknek is, mint a diabétesz vagy a szívbetegségek.

A partnerrel is legyünk nyíltak. Mert míg a legtöbb nőnél a szexuális ingerlékenység a változókor után egész az időskorig megmarad, az idősödő férfiak gyakran változásokkal küzdenek: az izgalom, az erekció és az ejakuláció a növekvő életkorral többnyire lassabban következik be. Krónikus betegségek és fájdalmak is akadályozhatják az időskori szexet. A nyílt beszélgetések ezekről csökkentik a félelmet, hogy nem fog sikerülni, és ezzel megnövelik a valószínűségét, hogy a szexben ellazultabbak és így könnyebben ingerelhetők legyünk.

Tehát hogy a libidó nyugdíjba megy, az csak egy mítosz. És olyan sok érv szól az időskori szex mellett - például az orgazmusnál felszabaduló endorfinok, amelyek erősítik az immunrendszert, vagy az a tény, hogy az elégedett idősebbek kevésbé hajlamosak agyvérzésre. Számos vizsgálat kimutatta: minél több orgazmus, annál magasabb várható élettartam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szex időskorban – csak lazán
  2014-07-04 12:33:56, péntek
 
  A legtöbben az erotikát a fiatalsággal és az üde testtel asszociálják. Tulajdonképpen miért is? Végül is a szexualitás nem marad abba csak úgy egyszerűen. Hogy az idősebbeknek is lehet kielégítő szexuális életük, az nem kérdés.

Egy amerikai tanulmány eredménye szerint csak 75 éven túl kezd komolyan lehanyatlani a szerelmi élet. Ennek időpontja egyénileg különböző. Saját magunk és partnerünk egészsége is rendkívül fontos szempont. Aki nem panaszkodik egészségügyi problémákról és van partnere, az idősebb emberként is örömteli órákat élhet át.

Romantikus órák a második tavaszban
Ez férfiakra és nőkre egyaránt érvényes. Az egy tévhit, hogy a női szexualitás a változókorral alábbhagy. De akkor honnan ered ez a feltételezés? Végül is a szexuális érzékenység a legtöbb nőnél egész időskorig megmarad. Inkább a férfiak azok, akik például erekciós problémákkal küzdenek. Sok nő azonban túléli a férjét, és gyakran sok évet tölt el partner nélkül. A férfi-nő arány tehát a növekvő korral egyre inkább kiegyensúlyozatlanná válik. Aki idősebb nőként partneri együttlétre vágyik, annak aktívnak kell lennie és keresnie kell.

A szexualitás lazábbá vált
Jóllehet a párkeresés a nők számára a növekvő korral tényleg egyre nehezebbé válik, napjainkban ez szerencsére kevésbé problémás, mint amilyen néhány évtizeddel ezelőtt a legtöbb esetben volt, amikor egy nő özvegyen maradt. A szexualitás időskorban sokkal lazábbá válik, mint 20-30 évesen.

Ezt egy magazin felmérése is megerősíti, amely szerint a megkérdezettek fele teljes mértékben elégedett volt a szerelmi életével, és mintegy egyharmada hangsúlyozta, hogy az idővel sokkal intenzívebbé és bizalmasabbá vált az intim együttlét a partnerrel, még ha talán nem is volt olyan gyakori, mint korábban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen előnyei vannak az időskori szexnek?
  2014-07-04 12:31:20, péntek
 
  A tinédzserkori szexszel összehasonlítva az ,,érett szexnek" bizonyos előnyei is vannak: így nem kell gondolnunk a védekezésre. Az orgazmusképesség pedig akár jobb is lehet, mert bizonyos kényelmetlenségek megszűnnek, amelyek a pubertáskorban és az azt követő években gyakran előfordulnak. Felnőttkorban is vannak fázisok, amelyekben a szexualitás kiélése külső tényezők miatt háttérbe szorul. Elsősorban abban az időszakban, amikor az utódok nagyon sok figyelmet vesznek igénybe, és ez nehézségekhez vezethet a partnerkapcsolatban.

Ebből kifolyólag a 40 feletti férfiaknak jelentősen ritkábban van korai magömlésük. A szeretkezés összességében tovább tart, és ezért kielégítőbbnek is érezzük. A nyomás, hogy orgazmusunk legyen, vagy hogy a partnerünket el kell juttatnunk a csúcsra, már a múlté. Mert a szükségletek, vágyak és igények gyakran eltolódnak a szexben. Az érzékelt közelség miatti kellemes érzés gyakran kiváltja a kielégülés utáni vágyat.

Néhány nő, aki évtizedeken keresztül a nem kielégítő szexualitást tapasztalta meg, időskorban megkönnyebbül, ha véget vethet ennek. Azonban ne feledjük, hogy időskorban is van még esély rá, hogy egy érzékenyebb partnerrel a szexualitás új formáját fedezzük fel.

Az időskori szexre nincs általánosan érvényes szabály. Végül is minden embernek magának kell megismernie a saját vágyait, álmait és szükségleteit, és megpróbálni ezeket kielégíteni. Ehhez hozzátartozik, ahogy a fiatalabb években is, a kommunikáció lehetősége és a nyitottság másokkal és saját magunkkal szemben. A kielégítő szexuális élet fontos előfeltétele a saját testünkkel szemben érzett szégyenérzet legyőzésének. Ezen kívül a szexualitásunk kiélésénél ne állítsuk magunkat teljesítménykényszer elé.

Ha fizikai vagy partnerkapcsolati problémák lépnek fel, ezeket terápiás tanácsadással elháríthatjuk, vagy legalább javíthatjuk. Fontos, hogy a szexualitás terén fennálló tabukat időskorban leküzdjük, és a saját utunkat járjuk. A saját gondolkodásunk megváltoztatása azonban nem elegendő. A környezetnek, a gyerekeknek és unokáknak, valamint az idősek otthonában az ápoló személyzetnek is támogatniuk kell az idősebb embereket a szexualitáshoz való jogukban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minél idősebb a nő, annál kielégítőbb a szexuális élete
  2014-07-04 12:23:28, péntek
 
  Jóllehet gyakran kevésbé éreznek vágyat, az idős nők nagyon elégedettek a szexualitásukkal. Ez az eredménye az amerikai San Diego-i Kalifornia Egyetem tanulmányának. E szerint az idősebb nők a szexuális életüket kielégítőnek érzik akkor is, ha nem olyan gyakran kerül sor nemi érintkezésre.

A tanulmány keretében a tudósok 806, átlagosan 67 éves nőt kérdeztek meg. Mintegy 63 százalékuk már maga mögött tudta a változó éveket. Minden második megkérdezett arról számolt be, hogy a felmérés 4 hete alatt része volt nemi érintkezésben. Mindenesetre a gyakoriság csökkent a növekvő életkorral. A nők 67 százaléka szex közben eljutott az orgazmusig, és ebben is a fiatalabb nők voltak gyakrabban kielégítve. A 80 év felettiek közül is még minden második szexuális izgalomról és orgazmusokról számolt be, noha ebben a korcsoportban a nők ritkán beszélnek nemi vágyról.

Meglepő módon a nők jó 40 százaléka mondta, hogy szinte soha nem érez szexuális vágyat. A szexuálisan aktív nők között még mindig volt 30 százalék, akik alacsony vágyat éreztek. Csak 5 szexuálisan aktív nő számolt be fokozott testi vágyról.

Összességében a megkérdezettek 61 százaléka a szexuális életét kielégítőnek nevezte, függetlenül attól, hogy volt-e partnere vagy szexuálisan aktív volt-e. Ebben egyértelműen az idősebb hölgyek jártak élen: minél magasabb az életkor, annál nagyobb az elégedettség a szexuális élettel. Ebben nem feltétlenül a nemi érintkezés játszott kiemelkedő szerepet.

Sok nő ért el szexuális kielégülést simogatások, érintések vagy más intimitások révén, amelyek egy hosszan tartó párkapcsolat keretében történhetnek. A partner érzelmi és fizikai közelsége az idősebb nők számára nyilvánvalóan fontosabb, mint az orgazmus.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mama, ez nem normális!”
  2014-07-04 12:20:26, péntek
 
  Az idősek is éreznek vágyat a szexre, vagy a régi partnerükkel vagy egy újjal. Intenzívebbnek érzik szexuális életüket, mint korábban. Ha azonban egyedül maradnak és megpróbálkoznak ismét a párkereséssel, gyakran konfliktusba kerülnek felnőtt gyerekeikkel, akik elítélik az időskori szexet. Jóllehet szinte minden idősebb embernek van - vagy szeretné, ha lenne - szexuális élete.

Csakhogy a társadalom ezt megnehezíti számukra. A fiatalok gyakran azt gondolják, az időskorhoz már nem tartozik a szex. A probléma az, hogy gyakran az idősek is ezt hiszik.
A reklámokban a szex a fiatalság privilégiuma

Az öregedést összekötik a teadélutánokkal, a seprűvénával, a ráncosodás elleni krémekkel és a bélflóratablettákkal. A szex csak a fiatalokhoz tartozik, legalábbis a reklámokban: izmos, napbarnított férfiak fekszenek lazán a tengerparton, és szép, fiatal nők kényeztetik őket gyümölcslével, édességgel. Egy ráncos test egyszerűen nem illik ebbe a tengerparti díszletbe.

A szex azonban nagyon is hozzátartozik az élethez egészen időskorban is. Ezt mutatja egy chicagói egyetem tanulmánya is. Az 57-64 éves amerikai lakosság 73%-ának, a 65-74 évesek felének van nemi kapcsolata. Csak 75 év felett csökken az arány, aminek oka kevésbé az eltűnő vágy, inkább a férfiak akut hiánya, akik egyszerűen korábban halnak.

Fontosabbá válnak a gyengédségek
A növekvő életkorral megváltozik a szexuális érintkezések jellege. Rendszerint kevesebb a szex, mert a puszta nemi aktus veszít jelentőségéből. Cserébe fontosabbá válnak a gyengédségek.
Az időskori szex legfőbb akadályai az olyan egészségügyi problémák, mint a diabétesz és a magas vérnyomás.

A chicagói tanulmány szerint minden második megkérdezett legalább egy szexuális problémára panaszkodott. A férfiak több mint egyharmada volt érintett merevedési zavarokban. A nők 39%-a szenvedett hüvelyszárazságban. Ez megnehezítheti a nemi aktust, bár a szexuális izgathatóság a nőknél szinte korlátlanul megmarad időskorban is.

Az ágyban jelentkező problémák oka nemcsak az egészségi állapot, hanem gyakran a stressz. Főleg a férfiakra gyakorol nyomást, hogy a növekvő életkorral a teljesítményük az ágyban megváltozik. Nem érzik ugyanis magukat férfinak, ha tovább tart, vagy egyáltalán nem sikerül eljutniuk az orgazmusig.

A nőket pedig ez elbizonytalanítja a nőiességükben. Gyakran az az érzésük, hogy már nem elegek a férfinak. Sokan nem tudják elfogadni, hogy a testük öregszik, sőt zavarban vannak miatta
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szex élvezete – az időskori betegségek ellenére
  2014-07-04 12:17:26, péntek
 
  Durván szólva, nincs 70 éves ember betegségek nélkül. És a legtöbb betegség kihat a szexualitásra. Ráadásul sok gyógyszer el is nyomja a vágyat, vagy befolyásolja a nemi szervek működését. Ha nyíltan beszélünk a szakorvossal, esetleg lehet találni alternatív kezelési lehetőségeket. Egy áttekintés a tipikus problémákról.

Szívbetegségek
Sok beteg és partnerük attól félnek, hogy a szex túlságosan kifárasztja őket. De ez a félelem a szex közbeni infarktustól megalapozatlan. Mindenesetre, ha szívműtét után vagyunk, kérdezzük meg az orvosunkat, mennyi ideig kell a szextől tartózkodnunk. A potencianövelő szerek szedését is egyeztetni kell.

Magas vérnyomás és érbetegségek
Ezek gátolják a nemi szervek vérkeringését, aminek következtében a hüvely száraz marad, és erekciós problémák lépnek fel. A gyógyszerek gyakran csökkentik a vágyat, és fáradttá tesznek. Viszont már az életmód apró változtatásai - mint a rendszeres mozgás, a nikotinról való lemondás, a kiegyensúlyozott táplálkozás - javítják a testi és lelki közérzetet.

Artrózis és reuma
Fizikai terápiákkal, például hő alkalmazásával kordában lehet tartani a fájdalmat. Tegyük a szexuális aktivitásunkat ezekre a fájdalommentes időszakokra, integráljuk a meleg fürdőt vagy a masszázst az előjátékba, keressünk fájdalommentes ízületkímélő testhelyzeteket.

Depresszió
Mind a betegség, mind a gyógyszerek gyakran vezetnek vágycsökkenéshez. Léteznek azonban alternatív lehetőségek is a kezelésre, amelyek lehetővé teszik a szexet.

Alzheimer és demencia
A demencia megváltoztatja a betegek természetét, ez a szexualitást is befolyásolja. Két véglet is lehetséges: a szexuális vágy elapadása vagy annak fokozódása a követelőzésig és a nyilvános szexuális cselekedetekig. Természetesen a demenciás betegek - és partnereik - is kívánják a szexet. Sajnos ez egy nagy tabutéma, amelyről a szakorvosok alig nyilatkoznak. Ápoló személyként tudatosítsuk magunkban, milyen volt eddig a szexuális kapcsolatunk a megbetegedett partnerünkkel, és ezt vegyük alapul. Keressünk segítséget internetes fórumokon, önsegítő csoportokban vagy szexuálterapeutánál.

Daganat
Időskorban nő a valószínűsége a daganatos megbetegedéseknek. A daganat már önmagában is egy szakítópróba az érintettek számára. Az előtérben a túlélés áll. Készüljünk fel azonban arra is, hogy a kezelés megváltoztatja a szexuális életünket. Különösen egy mell-, prosztata- vagy méhműtét. Egyrészt a gyógyszerek fáradttá és gyengévé tesznek, másrészt a figyelem a saját testünkre irányul. A szégyen és a félelem legyőzhetők egy szeretetteljes kapcsolatban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan maradjunk 50 felett is fiatalok?
  2014-07-04 12:11:49, péntek
 
  Használjuk a szabadidőnket arra, hogy valami újat tanuljunk!
Folytassuk időskorban is azt a fajta testi, szellemi és szociális aktivitást, amit a korábbi életévekben fejlesztettünk ki. Használjuk ki időskorban a szabadidőt arra, hogy újat tanuljunk. Időskorban is edzhetjük a memóriát és a gondolkodást. Foglalkozzunk tudatosan a környezetünk fejlesztéseivel - pl. a technika, média, közlekedés területén, és kérdezzük meg magunktól, hogyan hasznosíthatnánk ezeket a saját életünkben. (Gondoljunk csak az internet adta lehetőségekre.)

Maradjunk aktívak és gondolkodjunk pozitívan!
Maradjunk időskorban is nyitottak az életünkben bekövetkező pozitív eseményekre. Őrizzük meg a képességünket, hogy a hétköznapokban örülni tudjunk a szép dolgoknak. Vegyük figyelembe, hogy aktív életvezetés és pozitív beállítottság esetén egészségesebbnek érezzük magunkat. Ha megtaláltuk a nekünk tetsző feladatot, ha örülni tudunk a mindennapi apró élményeknek, és ha a megterhelő szituációkban nem adjuk fel, akkor könnyebben megőrizzük a jó közérzetünket egészségileg is.

Az időskort fogjuk fel esélyként!
Az időskort olyan életszakaszként fogjuk fel, amelyben továbbfejlődhetünk. Kiterjeszthetjük a készségeinket és érdeklődésünket, új felismeréseket találhatunk, és érettebben bánhatunk az élet kihívásaival. Vegyük figyelembe, hogy ha szembenézünk a terhekkel és konfliktusokkal, azzal is továbbfejlődhetünk.

Időskorban is ápoljuk a kapcsolatainkat!
Ne korlátozódjunk csak a családra, hanem gondoljunk a szomszédokra, barátokra és ismerősökre is. Gondoljuk meg, hogy a fiatalabbakkal való kapcsolat is a kölcsönös ösztönzés és gazdagítás lehetőségét nyújtja.

Adjunk esélyt a gyengédségnek!
Egy partnerkapcsolat, amelyben mindkét fél élvezi a gyengédséget, a testi közelséget és szexualitást, hozzájárul az elégedettséghez és a testi jó közérzethez. Ne bizonytalanodjunk el azoktól az emberektől, akik szerint az időskor és a gyengédség, vagy az időskor és a szexualitás nem illenek össze. Ezeknek az embereknek nincs igazuk.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 908
  • e Hét: 2078
  • e Hónap: 3973
  • e Év: 54764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.