Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Néhány adalék az ukrán offenzívához
  2014-07-05 22:13:38, szombat
 
  Néhány adalék az ukrán offenzívához
2014.07.05 13:28


Négy nappal ezelőtt járt le az új ukrán bábelnök tűzszüneti rendelkezése. Természetes, hogy maga a tűzszünet meghirdetése is csak egy, az elmúlt hónapok sorozatába illeszkedő hazugság és propagandafogás volt. Az ukrán hadsereg ezt az egy hetet semmi egyébre nem használta, mint arra, hogy a nyugatról jött egy milliárd dollárból üzemanyagot bocsásson a hadsereg rendelkezésére, valamint arra, hogy a leharcolt és erősen demoralizált hadsereget lecserélje, illetve feltöltse. Mostanra a harmincezer donbaszi milicistával 150 000 ukrán katona néz farkasszemet. Ezek egy része tartalékban állomásozik más, még fegyveresen nem fellázadt orosz területen, és nagyjából a fele vesz részt a harcokban.

Nyereségek: Az ukrán offenzíva két részre osztható. Az egyik, hogy északról és a déli keskeny földsávról támadást indítson, és igyekezzen visszaszerezni a határvonalat, másik részről három nagyobb város ellen indítottak offenzívát; Donbasz, Szlavjanszk és Luganszk. A hadműveletek eddigi eredményei, hogy sikerült két határátkelő felett átvenni az irányítást. Elfoglaltak egy megerősített falut Szlavjanszk előtt, és a milícia eddigi jelentései szerint megöltek nagyjából 150 milicistát, és foglyul ejtettek 50 embert. További eredmény, hogy a donbaszi területre a városok között több helyen sikerrel betörtek, Szlavjanszkot nagyjából körbekerítették. Emiatt a szlavjanszki milícia az éjszaka folyamán feladta a várost és áttelepült Kramatorszkba.

Hídfő.net | Ukrán bevonulás SzlavjanszkbaUkrán bevonulás Szlavjanszkba

Veszteségek: A legjelentősebbnek nevezhető, hogy a Donbasz melletti tankcsatát elvesztették, négy tank veszteség után visszavonultak. Ezen kívül elvesztettek négy repülőgépet, két helikoptert, egy légvédelmi rakétás egységet, több teherautót és páncélozott járművet. A Szlavjanszk mellett elfoglalt falu után az ukrán parancsnokok úgy gondolták, hogy áttörték a város védelmét, és egy harcjármű konvoj lerohanta a várost. A város előtt az egész konvojt megsemmisítették. Az összecsapás után döntött úgy a milícia, hogy kivonja erőit, mert az ukrán hadsereg nagyon nagy túlerővel támadja a várost. A kivonuló milícia szerint ezzel időt nyernek, mert napok kellenek hozzá, hogy a hadsereg újra áttelepítse tüzérségét. Az ukrán hadsereg élőerő veszteségei felmérhetetlenek. Az teljesen nyilvánvaló, hogy az ukrán kormány beismert adatai a Grimm fivérek mesekönyvébe illik, az elismert négy halottal. A milícia közlése szerint legalább 200 halottal kell számolni, de inkább több, mivel összesítésre semmi lehetőség. Akár háromszor ennyi is lehet.

A veszteségek arányáról egy nagyon érdekes mellékkörülmény is világos képet ad: az ukrán veszteségek között mára elenyésző a külföldi zsoldosok száma. A témáról az orosz sajtó egy FSZB tiszttel beszélgetett, aki ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy akkor zuhan vissza a zsoldosok aránya, ha nagyok a veszteségek. A zsoldosok ugyanis nem azért mennek harcolni, hogy elessenek a harcokban, hanem, hogy pénzt keressenek. Amikor a harc olyan irányt vesz, hogy túl sok zsoldos esik el, a többiek egyszerűen lelépnek. Nekik ugyanis nincs érdekük a háborúban, nem szándékoznak meghalni.

Az is tény - ezzel még a nyugati sajtó is foglalkozik -, hogy az ukrán hadsereg morálja rendkívül alacsony. Ennek több oka is van. Elsődleges oka, hogy az ellátmány nemcsak kevés és minőségtelen, hanem sok esetben penészes, romlott, - de olyan is van, hogy napokig nincs, azt esznek, amit találnak. Megkezdődtek a fosztogatások. Ezután már csak idő kérdése, mikor kezdődik meg a nemi erőszak és a rablás. Másodsorban azért, mert egyre több hír jut el a katonákhoz arról, hogy a megadott célpontjaik, amiket tüzérséggel lőnek, vagy a repülők bombáznak, nagyrészt civil célpontok. Márpedig az ilyenfajta vérontásból, sok esetben testvérgyilkosságokból elegük van. Félnek attól is, hogy előbb-utóbb az orosz nyomásra civilek elleni terrorista hadjárattá minősítik az ukránok hadmozdulatait, és legtöbbjük a börtönben köt ki.

Szlavjanszk területén, az ukrán haderő beavatkozását követően

A hadmozdulatok és a veszteségek alakulása miatt mára egyértelmű, hogy Oroszország valóban nem támogatja modern haditechnikával a donbasziakat. Van humanitárius segítség, orvosi segítség, talán még némi fegyver is átjut a határon, de komoly fegyverzettel az orosz hadsereg nem látja el a milíciákat. Tudni ezt abból a tényből, hogy a milícia nem tud újabb csapatokat besorozni, mert nincs fegyver a számukra. Az orosz sajtó munkatársa látott olyan milicistát, aki az áteresztő ponton egy husánggal volt felfegyverezve. Köszönhetően az orosz gazdag támogatóknak, a lakosság és a milícia élelemellátása nagyon jó. Az azonban már némi aggodalomra adhat okot nyugaton, hogy Moszkvának egyre jobban elege van a civilek mészárlásából, az orosz népi nyomás egyre nagyobb a kormányon és Putyin elnökön emiatt.

A határ orosz oldalán szépen lassan újra 65 000 katonát vontak össze az oroszok, a Fekete-tengeren nagy hadgyakorlat kezdődött. Angela Merkel német kancellárnő indulatosan utasította Porosenkót telefonon, hogy azonnal léptesse életbe a július 2-án négyoldalú megbeszélésben foglalt megállapodásokat. Porosenkó mindezt megtagadta, valószínűleg azért, mert parancsnokai szerint július ötödikére győzelemmel zárul az offenzíva. Mivel ötödike van, a győzelemnek pedig egyenlőre semmi jele, az ukrán vezetés elkezdhet elgondolkodni, ha ellenszegül a nyugati irányításnak, mi lesz a sorsa. Merkel reakciója jelzés, mára valóban félnek az orosz beavatkozástól. Ha Moszkva megelégeli a civilek terrorizálását, 65 000 katonával 24 óra alatt elfoglalja egész Kelet-Ukrajnát. Az orosz politika mostanra jelentős lépéseket tett a kijevi vezetés kollektív háborús bűnössé nyilvánítására, amit a média napi szinten propagál. Mindez azt vetíti előre, hogy egy esetleges orosz beavatkozás nem csak az ország keleti régióit, hanem Ukrajna egészét fogja érinteni.


http://www.hidfo.net/2014/07/05/nehany-adalek-az-ukran-offenzivahoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hungarofób ótvar, Lunacek is itt parádézott
  2014-07-05 22:01:59, szombat
 
  A hungarofób ótvar, Lunacek is itt parádézott
2014. július 05. 20:52
Hunhír.info

Beszédekkel ért véget a Budapest Pride Fesztivál felvonulása Budapesten szombat este a Városligetben. Ulrike Lunacek, az Európai Parlament (EP) alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjai az európai, így a magyar társadalomnak is fontos szereplői.

Lehet otthon, meg a buzibárban, de nem az utcán, a devianciát népszerűsítve. Igaz, ez a buli már régen nem a buzikról, hanem a hagyományos értékek elleni globális, kozmopolita támadásról szól. Biztosan örültek az izraeli ortodoxok, hogy a cionista rezsim zászlójával is parádéztak itt zsidó köcsögök.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76536
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Otthagyta a degeneráltakat az egyik kettős mércés ultralibsi
  2014-07-05 21:52:01, szombat
 
  Otthagyta a degeneráltakat az egyik kettős mércés ultralibsi kövület

2014. július 05. 17:45
Hunhír.info

Az egyik legvadabb ultralibsi, a bűnözőmosdatók ismert rasszistafasiztázó arca, Hell István kiugrott a Kúrcsány-páholyból. A szélsőséges liberális tavasszal a DK országgyűlési képviselőjelöltje volt, a korábbi miskolci rendőrkapitány miatt döntött így. Pásztor Albertet az MSZP és a DK is támogatja az önkormányzati választáson.

Úgy néz ki, hogy három rendpárti polgármesterjelölt vetélkedik majd Miskolcon azért, hogy ki kap felhatalmazást megregulázni - kitelepíteni, megbüntetni, megalázni ízlés szerint - a város mintegy 19 hivatalosan is szegregátumnak minősített cigány telepén a nyomorban élő - mert az elmúlt évtizedekben nyomorba, kilátástalanságba, bűnözésbe taszított cigányokat - indolja döntését a közismert cigányeszköz- kezelő. mert ugye az a gonosz rasszista többségi társadalom taszította a bűnözésbe "pártfogoltjait." Az meg gáz nagyon Helléknél, ha rend van valahol, akkor az emberek még azzal is ráérnek foglalkozni, hogy miért jön annyi izraeli Magyarországra, ha itt tombol a nyilasfasizmus.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76531
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: milyen kapcsolatban áll a lépfenefertőzést okozó cég
  2014-07-05 21:36:53, szombat
 
  2014-07-05. 13:30
Jobbik: milyen kapcsolatban áll a lépfenefertőzést okozó céggel a földművelésügyi miniszter?

Az utóbbi napokban Tiszafüreden kiütött lépfenefertőzéssel kapcsolatosan álságos Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hallgatása és ma reggelig tartó titkolózása, mert illetékesként sokkal hamarabb tudott a járvány kirobbanásáról, mint a mai napi reakciója mutatja - írja közleményében Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A "földművelődés-ügyi" miniszter az MTI tablóján
Lukács szerint Fazekas Sándornak inkább arról kellene beszámolnia, hogy milyen kapcsolatban áll azzal a céggel és a cég tulajdonosaival, akinek a telephelyén sajtóértesülések szerint a fertőzést okozó zugvágás történt. Ugyanis a 2014-es választási kampány alatt a zugvágást végző cég tulajdonosainak másik érdekeltségébe tartozó kft.-nél 197 millió forintos állami támogatás mellett megvalósult projektet adott át a cég meghívásra, melynek alapkövét szintén ő tette le még az előző év szeptemberében. Amennyiben Fazekas Sándor nem tud magyarázatot adni arra, hogy miért csak a súlyos fertőzéseket követő sokadik napon reagált az értesülésekre, a nemzeti párt szerint felmerül a gyanú, hogy befolyásolta reakcióját a tulajdonosokhoz fűződő politikai jellegű kapcsolata.
A Jobbik szerint mindezeken túl jól mutatja Kovács Sándor Tisza-tavi miniszteri biztos alkalmatlanságát a Tisza-tó érdekeinek képviseletére és védelmére az a tény, hogy a fertőzés hírére tucatjával mondták és mondják vissza az előre lefoglalt szállásokat Tiszafüreden és Tiszaörvényen. A miniszteri biztos elmulasztotta megtenni azokat az intézkedéseket, amellyel megvédhette volna a környék turizmusát és ezáltal gazdasági érdekeit. A miniszteri biztosnak, mivel alkalmatlan feladatának ellátásra, a helyzet hiteles rendeződése érdekében le kell mondania tisztségéről. Nem lehet tudni, hogy az akadályozta-e meg az ügyben való hatékony fellépésben, hogy egy személyben a megyei közgyűlés elnöke, önkormányzati képviselő és tanácsnok Karcagon, valamint a MOB és az Európai Régiók Bizottságának is tagja, vagy esetleg más sanda okból hallgatott mindezidáig - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)
Frissítés: Újabb két fertőzöttet vittek kórházba
Már összesen nyolcan vannak kórházban lépfene miatt, amit fertőzött hústól kaphattak meg.
További két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos. Az egyikük a gyepmesteri telep egyik dolgozója, akinek egyik alsó végtagján van egy azonosítandó seb.
A másikuk egy konyhai dolgozó, akinél fennáll a gyanúja, hogy érintkezett a fertőzött hússal, esetleg fogyasztott belőle. Jelenleg mindketten tünet- és panaszmentesek, antibiotikumos kezelést kapnak. Családi környezetüket még vizsgálják a járványügyi szakemberek.
A debreceni Kenézy kórházba így már nyolc embert kezelnek a péntek reggel nyilvánosságra hozott lépfenefertőzéssel összefüggésben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/130037/#ixzz36cmdXNqC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a rendőröknek kell magyarázkodniuk az agresszív c
  2014-07-05 11:54:22, szombat
 
  Már megint a rendőröknek kell magyarázkodniuk az agresszív cigány horda miatt
2014. július 05. 10:08
Hunhír.info

A cigányok szerint a Heves megyei Sarudon rendőrök vertek meg helyi romákat. A rendőrség cáfol, de az esetet tálaló ultralibsi médium megint azt sugallja, hogy a rászista rendőrök a földjeiken békésen kapáló cigányokat bántalmaztak brutálisan, mert hát ugye cigányok.

A konfliktus akkor kezdődött, amikor két család tagjai - az egyik családból két fiú, a másikból egy apa - összeszólalkoztak. Információnk szerint tettlegességre ekkor nem került sor, de az apa családja kihívta a rendőrséget. A rendőrségi intézkedés alatt a két fiúból az egyik, aki ittas volt, belerúgott a rendőrautó kerekébe, mire a rendőrök erősítést hívtak. Informátorunk szerint erre három másik rendőrautó érkezett. Az ittas fiút előbb gázspray-vel fújták le, majd a földön húzták ki a házukból, miközben ütlegelték. Később még öt autóval jöttek rendőrök, ők már ,,mindenkit ütöttek-vágtak és gázspray-vel fújtak le, aki a közelben volt, a kétéves gyerektől a 70 évesig". Az ittas fiúhoz közben már kiérkeztek a mentők, a mentőkocsiban kezdték ellátni, de a rendőrök kiszedték és megverték. A beszámoló szerint mindezt 30-40 ember látta - írja az egyik ultralibsi portál.

A RENDŐRSÉG TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT MÁSHOGY VOLT

Közleményük szerint egy sarudi férfi meglökött egy biciklivel közlekedő másik férfit, aki visszaütött. Ezután a település körzeti megbízott rendőre igazolta a biciklist meglökő férfit és vele lévő rokonát, akik ellenszegültek az intézkedésnek. A biciklist meglökő férfi rokonát a rendőr elfogta, majd segítséget kért a rendőrkapitányság ügyeletétől. A biciklist meglökő férfi időközben hazament, majd ellenállt az odaérkező rendőröknek, így azok kénytelenek voltak ,,kényszerítő eszközt alkalmazni". Garázdaság miatt — a közlemény szerint — a biciklist (aki meglökésekor ütött) is előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76513
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizitdíjat fizethetünk, ha választjuk az orvost?
  2014-07-05 11:39:34, szombat
 
  Vizitdíjat fizethetünk, ha választjuk az orvost?

Darázsfészekbe nyúlhat az egészségügyi kormányzat, ha a gyakorlatban is megpróbálja megvalósítani a fizetős orvosválasztás ötletét. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár egy minapi konferencián beszélt arról, hogy a hálapénz felszámolásának eszközeként tennék lehetővé, hogy a közkórházakban a betegek az orvosválasztásért fizessenek.

http://nol.hu/lap/fizetos-egeszsegugy-1472425
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányos lopás, közérdekből
  2014-07-05 09:53:08, szombat
 
  Alkotmányos lopás, közérdekből
2014. július 04., 14:33
Szerző: neocohn


Mottó: “Biztonságos?"

(A Maraton életre-halálra c. filmből)



“Mi, magyarok vállalkozó nemzet vagyunk, és azért vállalkozunk, mert szeretjük a szabadságot" - közölte szabadságszerető, nemzetét mindig is az egyéni szabadság, ezen belül a tulajdon szentségének talaján irányító miniszterelnökünk legutóbbi üzemátadásán, nem mulasztva el annak hangsúlyozását, hogy “Új utakat keresni, kockáztatni, dolgozni, ez a kulcs". A diktatúra így aztán “nem a mi műfajunk, a magyaroknak ez nem áll jól", azt csak a kommunisták csinálták, hogy “számtalan esetben vettek el családoktól vagyonokat."

Kinek higgyünk akkor, Orbán Viktornak, vagy a szemünknek? Érdemes a fenti idézeteket szem előtt tartani, mert sokadszorra csodálkozhatunk el azon, hogyan viszonyulnak egymáshoz szavak és tettek a NER birodalmában.

(A nagy kivétel természetesen L. Simon László nevű polgártársunk, aki dicséretre méltó őszinteséggel ismeri be, miért is kizárólag a haveri-munkatársi cégek kapnak most már naponta sokmilliós állami megbízásokat: “A pályázatot a lehető leggyorsabban szerettük volna lebonyolítani, így olyan cégeket akartunk meghívni, akikről nem kell hosszasan referenciákat begyűjteni. Ez pedig valóban csak az ismerősi körünkből volt lehetséges. (...) Továbbá olyan céggel, illetve személlyel akartam együtt dolgozni, akit jól ismerek, akiben megbízom, és aki mindig minden kérésemet szakszerűen oldotta meg, illetve határidőre teljesített." Új utakat keresni, kockáztatni, ez a kulcs.)

takarék-hvg

Ami tehát a vállalkozó nemzetet, a szabadságszeretet és a komcsi vagyonelkobzást illeti, íme, itt a legfrissebb alkotmánybírósági döntés arról, hogy semmi alkotmányellenes nincs a takarékszövetkezetek állami “integrációjával“, ahogy az á, egyáltalán nem kommunista államosító lépést eufemisztikusan hívjuk (“a takarékok jelenlegi 100 ezer tulajdonosa közül bárkitől ideiglenesen elveheti az állam azt a jogot, hogy rendelkezzen a tulajdonával").

“Demján vesztett" - tér a vélt lényegre a Népszabadság címe, utalva az ismert oligar nagyvállalkozó által vezetett Országos Takarékszövetkezeti Szövetségre (OTSZ) a lap, holott a valódi lényeget most a baloldalibb Népszava címe ragadja meg: “Elvehető a magántulajdon". Ennyi. Erről van szó. Nem egyszerűen a Demján vezette szövetség, nem csak a még panaszt tevő 135 magánszemély a vesztese ennek a gyalázatos, de teljesen érthető Ab-határozatnak, hanem mindenki. Mi, mindannyian, akik a NER-ben élünk. Az Ab ugyanis kerek perec kimondta:

“közérdekből - az értékgarancia érvényesítése mellett - akár a tulajdon teljes elvonása is alkotmányos lehet."

A 122 takarék fölé szervezett “Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete" (SZHISZ) ezentúl teljesen alkotmányosan, bármikor úgy ítélheti meg, hogy a tulajdonosok tevékenysége “veszélyezteti a szövetkezeti hitelintézet megbízható, biztonságos működését." Az Ab úgy látta, a takarékok tulajdonjogának korlátozása azért volt megalapozott, mert közérdekből történt, és kétségünk se legyen, ki szabja meg ebben a NER sújtotta országban, mi számít közérdeknek, mit jelent az, hogy veszélyezteti, és mi számít biztonságosnak.

Az Ab, egyfajta PSZÁF-ként, ehhez azt tette hozzá: a pénzügyi szektor egészének stabilitásához a takarékok stabilitása is elengedhetetlen, márpedig ezt a stabilitást nem a piac, hanem kizárólag az állam képes garantálni, pl. azzal, hogy 136,5 milliárd forintot pumpált a szektorba, kompenzálandó az elvesztett önállóságot, a tulajdonhoz való jogot. A Népszabadság szerint az Ab odáig ment, hogy közölte: a takarékok “integrációjával" csökkennek az üzleti kockázatok, és nő a jövedelmezőség - remek érvelés. Államilag vonjuk össze az összes benzinkutat, hipermarketet, talponállót és gyógyszertárat, garantáltan csökken az üzleti kockázat. Közérdekből, nyilván.

Az Ab döntése ugyanakkor teljesen konzekvens: következik abból a szégyenteljes jogi tákolmányból, amelyhez mérnie kell minden törvényt, törvényjavaslatot. Az ország alaptörvénye (erről van szó) semmilyen módon nem garantálja ugyanis a polgárok legfontosabb egyéni szabadságjogát, a tulajdonhoz való jogukat: “Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár", és hogy ki szabja meg, mi számít “társadalmi felelősségnek", azt lásd fentebb. És ne feledjük soha azt sem: “A tulajdonhoz való jog számos más alapvető jogtól eltérően nem egy eleve adott természetes állapotot jelöl, hanem csupán meghatározott társadalmi közegben, az állam általi jogi szabályozás keretei között, annak előfeltételével létezik."

Minden külön értesítés helyett.

(Fotó: Fazekas István, hvg.hu)


http://kapitalizmus.hvg.hu/2014/07/04/alkotmanyos-lopas-kozerdekbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LEVÉL aZ ÜLEP ALÓL
  2014-07-05 09:52:21, szombat
 
  LEVÉL AZ ÜLEP ALÓL

Sokunk számára elviselhetetlen az, ami történt, történik. Családok százezreinek napi megélhetési gondjai vannak. Emberek tömegei éheznek. Emberek tömegei nem jutnak megfelelő ellátáshoz. Sérült, védekezésképtelen társaink kezéből vették el a kenyeret. Tisztelt Mindenki, ott fent, a politika ilyen-olyan szintjén! Önök azért vannak ott, hogy ezen változtassanak. Nem azért, hogy veszekedjenek, marják egymást. Mi, itt lent, pont leszarjuk, melyikük kivel nem áll egy színpadra.

Tisztelt Honanyák, Honatyák, Politikusok és Amatőrök!

Azért írok levelet Önöknek, mert teli van a kiskacsa-mintás napozóm. Önökkel, igen.

Úgy tűnik nekem, teljesen és tökéletesen sikerült elfelejteniük, mi a dolguk. Vagy mi lenne. Vagy mi kellene, hogy legyen. Én, mint egészen aprócska állampolgár, alulról látom a dolgokat. Mondhatni, a hátsó fele felől. Elmondanám Önöknek, mit látok innen. Már csak azért is, mert vagyunk itt néhány millióan, akik úgy érezzük, egy orbitális segg telepedett ránk.

Sokunk számára elviselhetetlen az, ami történt, történik. Családok százezreinek napi megélhetési gondjai vannak. Emberek tömegei éheznek. Emberek tömegei nem jutnak megfelelő ellátáshoz. Sérült, védekezésképtelen társaink kezéből vették el a kenyeret.

Mentálisan, fizikailag sérült, kezelésre szoruló társaink élnek az utcákon. Otthonukat elvesztett, nincstelenné vált társaink kénytelenek eltűrni, hogy a politika eltakarítandó szemétként kezelje őket. Már régen nem az a hajléktalan, aki elitta az eszét, vagyonát. Családok ezrei vannak megoldhatatlan helyzetben. Idősek is, betegek és gyermekek is.

Társaink tömegei nem jutnak orvosi ellátáshoz, gyógyszerhez, mert nincs munkájuk.

Emberek fagyoskodnak tüzelő és pénz híján. Családok élnek alapvető szolgáltatások nélkül. Rajtuk nem segít a rezsicsökkentés, sem az, ha ingyen vehetnek fel pénzt a számlájukról. Mert nincs számlájuk és pénzük sincs.

Emberek tömegei próbálnak megélni annyi pénzből havonta, amennyit Önök a levetett nadrágzsebben felejtenek és fel sem tűnik a hiánya.

Naponta szűnnek meg munkahelyek, mennek tönkre vállalkozók és vállalkozások. Önök hihetnek abban, hogy matematikailag megoldható a dolog, de jelentem, innen alulról: a közmunka nem megoldás, a külföldön dolgozók nem itt adóznak és költenek, a mostanában annyira divatos részmunkaidő arra jó, hogy az eddigi egy alkalmazottból kettőt csináljunk a statisztikában. Tehát két család fog nyomorogni egy helyett. Még érthetőbben: fél meg fél az egy. Nem kettő.

Fiatal felnőttek tömegei szembesülnek azzal, hogy nincs hely számukra, nincs szükség rájuk. Nem találnak munkát és ha nincs megfelelő tőkéjük, a mostani szabályozások alapján vállalkozásba se tudnak kezdeni. Ők vagy maradnak itthon és reményük sincs a családalapításra, de még az élhető életre sem, vagy elmennek. Röpködnek a számok, mennyien mentek el. Vegyünk csak félmilliót. Ha még nincs annyi, hamarosan lesz.

Ez a félmillió vagy családos, akkor őket is vitte, vagy párválasztás előtt áll. Jó része biztosan megnősül, férjhez megy, gyerekei születnek. A most félmillió hiányzó adófizető így lesz két évtized alatt kétmillió.

Középkorú emberek tömegei szembesülnek azzal, hogy leírták őket, nem kellenek, nincs hely számukra.

40-50 éves emberek minősülnek öregnek, selejtnek.

Önök mennyi idősek is?

Idős, nehéz helyzetben lévő emberek élnek naponta fájdalmak közepette, vakulnak meg, kényszerülnek tolószékbe csupán azért, mert hosszú a várólista és nem jutnak időben megfelelő kezeléshez.

Agyonhajszolt orvosok, nővérek küzdenek, messze túl az elvárhatón azért, hogy akár csak egy emberrel többet el tudjanak látni, egy fájdalommal többet enyhíteni tudjanak.

Már megszületett az a generáció, amelynek nincs jövője. Nincs, mert olyan szegénységbe született, ahonnan a maga erejéből nem tud kitörni. Nem fog tudni tanulni, tovább tanulni pláne nem. Nem fog munkát találni, nyelveket beszélni, emberhez méltó életet élni. Viszont tovább fogja adni azt a szemléletet, az élet alatt való élet természetes elfogadását, ami aztán majd az ő gyerekét is erre a sorsra kárhoztatja. A nincstelenség újratermeli önmagát.

Közben tehetetlen dühében lassan mindenki mindenki ellen fordul. Sokan szenvedünk, bizonytalanok vagyunk és félünk! És egyre többen, egyre dühösebbek vagyunk!

Tisztelt Mindenki, ott fent, a politika ilyen-olyan szintjén!

Önök azért vannak ott, hogy ezen változtassanak. Nem azért, hogy veszekedjenek, marják egymást. Mi, itt lent, pont leszarjuk, melyikük kivel nem áll egy színpadra. Minket nem érdekel, ki kire haragszik, kit utál, kit tart görénynek és miért. Önök nem azért vannak ott, hogy a saját hatalmi játszmáikat játsszák, hogy a maguk érdeke szerint taktikázzanak, hogy a személyes, politikai vagy gazdasági ambícióikat beteljesítsék. Nem azért vannak ott, hogy feljelentgessék egymást, megsértődjenek, mocskolják egymást, úton-útfélen üzengessenek egymásnak, durcásan nyilatkozgassanak, hülye demonstrációkon bohóckodjanak, kiálljanak egymás ellen és egymásért.

Riadó! Értünk vannak ott. Nem önmagukért és nem egymásért. Ne önmegvalósítsanak, minket képviseljenek.

Aki alkalmatlan arra, hogy félretéve a személyes érdekeit, sérelmeit, leüljön, tárgyaljon és megállapodjon a többivel, az vegye a kalapját és keressen más elfoglaltságot.

A maradék pedig kezdjen végre gondolkodni. Beszéljenek egymással. Találják meg a közös pontot... mármint ami velünk közös, ami nekünk fontos, itt lent.

Találják meg azokat a politikusokat, akik szintén a dolgukat tennék. Ilyen emberek nem csak az Önök aktuális pártjában lehetnek... akár még az ellenzéki oldalon is! Bizony ám! Például az én rokonságomban van, aki a mostani kormánypártban hisz, van demokrata érzelmű, van konzervatív, liberális és ki tudja, milyen még. Ettől képesek vagyunk leülni egy asztalhoz, beszélgetni, nevetni. Segítünk egymásnak, támogatjuk a másikat. Mert egy család vagyunk.

Lesznek választások. Az eredménytől függetlenül az ország itt marad, mi is maradunk. A választások után is lesz, aki a kormánypártban, lesz aki valamelyik ellenzéki pártban bízik. Lesz vallásos és nem vallásos, hetero,- és homoszexuális, kicsi, nagy, okos, buta, szőke, barna, vörös, fekete, fehér és tarka.

Az Önök dolga nem az, hogy a másik csoporthoz tartozót kiirtsák, vagy megtérítsék. Az a dolguk, hogy mindenki otthon érezhesse itt magát, legyen helye és élettere mindenkinek. A duzzogás, üzengetés, feljelentgetés, bohóckodás helyett tessék szíves ezzel foglalkozni!

Attól, hogy valaki hangosan ordít, még nem biztos, hogy igaza is van. Pláne nem biztos, hogy ő a többség. Sem fent, sem lent.

E. Swan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google-adó: rozsdás kés a magyar kkv nyakán
  2014-07-05 09:49:30, szombat
 
  Google-adó: rozsdás kés a magyar kkv nyakán
2014. július 02., 7:09
Szerző: Tokfalvi


Túladóztató állam és bolsevizmus jegyesek (minden külön értesítés helyett).

Az RTL Klub híradójából kiderült, hogy L. Simon László fideszes alanyi költő és szőlősgazda nem ismeri a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, amit ő maga nyújtott be egy nappal korábban.

Ezen több okból nem kellene csodálkozni: L. Simon egy üresfejű karrierista, aki a 2004-es nagy írószövetségi szakadás alkalmával ismerte föl, hogy nála összehasonlíthatatlanul komolyabb szerzők lelibsizésével bevágódhat a Fidesznél, amiből előbb-utóbb úgyis kormánypárt lesz, és akkor belőle meg kultúrpolitikus. Orbán állítólag nem kedveli nagyon, ezért nem vitte kulturális államtitkárságig, csak most, az önállósuló Lázár alatt lett államtitkár a Miniszterelnökségen, de/mert véreskezű pártcselédnek még alkalmas.

Az se újdonság, hogy az aláíró képviselők nem ismerik a saját törvényjavaslatukat, csak eddig a sok emberhez eljutó tévéállomásoknak vagy a hozzáértésük, vagy a motivációjuk hiányzott, hogy erre rövid úton rámutassanak. Motiváció: hol volt például az RTL Klub 2010-ben, hogy dr. Cser-Palkovics Andrást, Menczer Erzsébetet vagy Rogán Antalt kérdezze annak a médiatörvénynek a szakmai részleteiről, aminek az előállításához nem is titkoltan édeskevés közük volt. Hozzáértés: az ATV jámbor riporterének előző nap eszébe se jutott, hogy az alább részletezendő témára rákérdezzen, pedig a lényeget Szily László addigra már megírta a Cinken. Bár a helyzet annál egy kicsit rosszabb, mint amit ő írt, az RTL-nek nyilatkozó fotós viszont elég közérthetően kibontotta a témát.

Mondom, ezekben a dolgokban nincs semmi új, legfeljebb abban, hogy ez ilyen világosan kiderült. És megmarad a kérdés, hogy akik valóban írták a törvényt a Nemzetgazdasági Minisztériumban és környékén, azoknak volt-e fogalmuk arról, amit művelnek. Ezt talán fontosabb. Három eset lehetséges. Az ismeretlen elkövetőknek vagy fogalmuk sincs az élő gazdaságról, vagy tudatosan akarnak ártani a még annyira-amennyire élő gazdaságnak, vagy mind a kettő.

Elhangzik a fenti riportban, de még egyszer, a láthatóság kedvéért: a törvényjavaslat szerint abban az esetben, ha valaki az interneten, nevezetesen a “hipercélzásos", vagyis a potenciális vásárlót az információkeresés pillanatában elérő Google-on vagy a Facebookon hirdet, és nem kap igazolást arról, hogy a reklám közzétevője (a Google vagy a Facebook) fogja a magyar államnak a reklámadót fizetni, akkor “az adóelkerülés megakadályozása" céljából a reklám feladója fizet adót. Éspedig sokkal durvább kulcsokkal, mint a reklámadóval egyébként megcélzott nagy cégek: 20 százalékot már havi 25 000 forintos költés felett. Nem a bitang, lelkiismeretlen “multi", hanem a magyar nemnagyvállalkozó, aki a négymillió magyar munkahelyből kétmilliót ad - az állam által fejhető, nem pedig nettó adóból finanszírozott versenyszféra munkahelyeinek háromnegyedét.

Mert ki ad fel hirdetést a Google keresőben, vagy a valamivel drágább, de még mindig olcsó Facebookon? Igyekszem kerülni a szakzsargont. A nagy cégek is hirdetnek itt, persze - portfólió részeként, mondjuk, tévés, újságreklámok, óriásplakátok mellett. De: annak, akinek a) nincs pénze a nagyobb médiára, b) ezzel összefüggésben közvetlen, kiszámítható kapcsolatot akar látni a reklámköltés és a a megtérülés között, szinte nincs más.

Például: van egy nappaliból működtetett cipő-webáruháza. Családi vállalkozás szerződéses alvállalkozókkal. Háromféle cipőt árul: edzőcipőt, férfi bőr félcipőt és báli cipőt. ‘Feltesz" 1000 forintot naponta az edzőcipő AdWords hirdetésére, 800-at a férficipőre, 600-at a báli cipőre (ez a napi keret, de ha valaki nem használja ki, csak a kattintásokért kell fizetni). Míg a tévéreklámok és a mosóporok eladása között távoli az összefüggés, cipőboltosunk a nap végén mérni tudja, hogy melyik fajtából egy pár cipő eladásához hány kattintás kellett. Eszerint változtat a költésén. Ha nincs pénze a kasszában, másnap nem hirdet, de ha lesz, bármikor újraindíthatja. Ezt a kiszámíthatóságot, rugalmasságot és olcsóságot a hagyományos média nem tudja megadni.

És ha szabad ezt a patetikus szót használni, ez a fajta reklám demokratikusabb. Nem úgy megy, hogy ha van sok pénzem, megvásárolok egy nagyon drága reklámfelületet, ha nincs, akkor hallgatok, hanem a piac dönti el, hogy mennyire jó a hirdetésem. A nappaliból működtetett webáruház reklámja letolhatja a cipőkereskedő nagyvállalatét. Szabad piac, ami lehetővé teszi a nép tetszőleges tagjának tisztes megélhetését, szerencsés esetben viszonylagos jómódba jutását. Azt, amit az állam vállalkozásgyilkos politikájához hű állami alkalmazott emberek természetes előjoguknak tartanak. Mérsékeli az ország kettészakadását, fékezi a középosztály zsugorodását. Amíg hagyják.

De ugyanez vonatkozik a duguláselhárítókra, zárszerelőkre, bizsu-, sportszer-, építőanyag-, vetőmag-webshopokra, autómentőkre, utazási irodákra, panziókra, rendezvényszervezőkre, könyvelőkre stb. stb. stb. Kis- és középvállalkozásokra, melyeknek a termékeit vagy szolgáltatásait az emberek közvetlenül keresik, vagy amelyek az emberek viselkedésével számolva jelenítik meg a hirdetéseiket, például egy babacucc-webáruház a kismamablogon.

A 25 000 forint/hó gyakorlatilag mindenkire érvényes, mert napi 1000 forint alatt nem is érdemes elkezdeni. Egy duguláselhárító azonban naponta elkölti ezt az összeget, mert ebben a szakmában nagy a verseny, a szolgáltatás nem kötődik személyhez vagy brandhez, viszont a fogyasztónak élénk problématudata van, ezért gyorsan kell döntenie, nem tudja megvárni a következő szórólapot vagy az esti film közben nyomott reklámokat.

A reklám közzétevője, esetünkben a Google viszont nem fog adózni Magyarországon, mert eleve nem adózik Magyarországon. Ez itt a dublini székhelyű Google Ireland által adott számla:

adwords5

Hogy mennyire harmonizál az uniós joggal az, hogy X nemzetközi cég magyarországi tevékenységét így vagy úgy, de korlátozzák, az más kérdés. De nagyon valószínű, hogy nem másnak, a magyar kis- vagy középvállalkozásnak kell ezentúl ugyanazért a bevételért többet fizetnie.

Mit tehet? Mondjuk, nem teszi bele az AdWords-számlát a könyvelésbe, érjék utol, ha tudják. Ekkor a Google-nak így is, úgy is megvan a pénze, a NAV-nak meg nincs. Ha abszolút törvénytisztelő, akkor például árat emel (akár maga hirdet, akár ügynökséget bíz meg vele), de a magyar piac hihetetlenül árérzékeny, és ez az üzlet rovására megy, csökken a forgalma, és előbb-utóbb el kell küldenie egy alkalmazottat. Vagy nyögve kifizeti az adót, de előbb-utóbb elküld egy alkalmazottat. Vagy nem tud fejleszteni. Vagy halasztja a beszerzéseit. Plusz ha csökken a bevétele, akkor egyéb adónemekből és járulékokból kevesebbet fizet.

A fogyasztó pedig előbb-utóbb azt veszi észre, hogy romlik a színvonal, és emelkednek az árak. Az NGM meg azt, hogy a tehén már kívül hordja a bordáit, de még mindig nem akar rekordmennyiségűt tejelni, már megint nem folyik be elég adó, sürgősen le kell akasztani valahonnan 3000 milliárdot, kerül, ami kerül - biztos nem annak, aki kitalálta.

Az már apróság, hogy a magyar onlinemarketing-szakmát kivégzik vagy elüldözik az országból, így ennek vállalkozásai sem lesznek a továbbiakban magyar előfizetők, de hát kis szakma. Ahogy L. Simon nem ismeri a saját törvényjavaslatának a tartalmát, úgy a Nemzetgazdasági Minisztérium láthatóan (többek közt) ennek a létezéséről sem tud.

Mindezt azért, mert a Nemzetgazdasági Minisztériumban egy adókból jól fizetett szakembernek eszébe jutott, hogy a Google-nak és a Facebooknak sok a zsozsója, és abból is le lehetne szívni, ha már a Norvég Alapot el nem csaklizhatták. És ebben a játszmában sok-sok ezer vállalkozó áll a Google és a Facebook pártján a saját adóiból finanszírozott magyar állammal szemben. Persze nyilván nem elég, ahhoz az kellene, hogy a fogyasztók tömege a bőrén érezze a magyar állam gonosz ostobaságának kollaterális hatását, és agyilag képes legyen az összefüggés megállapítására. Az RTL Klub megtette az első lépést a felvilágosítás felé, de hát 17 (24) év módszeres butítását nem lehet csak úgy visszacsinálni.

A keresők és a közösségi médiák azért nőttek hatalmasra, mert igyekeznek minél pontosabban leképezni az emberek viselkedését. Lelkiismeretlenül, ideológia nélkül, hasznot szedve, de megteszik, mert nekik ez az üzlet. A politikában az emberek viselkedésének minél pontosabb leképezését demokráciának hívják. A magyar kormányt nem érdekli az emberek viselkedése. Pontosabban: alakítani akarja az emberek viselkedését, nem pedig leképezni. Lelkiismeretlenül, ideológiával, hasznot szedve, és megteszi, mert neki most ez az üzlet. Hosszabb távon meg neki mindegy. A politikában ezt korrupt diktatúrának hívják.

Utóirat másnap:
A felzúdulás nem volt hiába, a törvényalkotó bizottság módosította a módosító javaslatot, és a 25 000 forintos limitet sutty, fölemelték 2,5 millióra. Indokolás: “a kis- és közepes vállalkozások érdekében". Amikor tehát a módosítást eredetileg kitalálták, nem érdekelte őket a kis- és középvállalkozások érdeke. A kkv (egyelőre) megmenekült.

Újabb igazolása Hanlon borotvájának: “Sohase magyarázd rosszindulattal azt, amit butasággal is teljesen meg lehet magyarázni." Hármas feltevésemből az első igaz: fogalmuk sincs az élő gazdaságról. De nem akarnak ártani neki. Legalábbis most.

De azonkívül, hogy fogalmatlanok és kocsmai stílusban zilált agyúak és felelőtlenek (“húbazmeg, ez a 25 rongy téllegnaon kevés, legyen kéccáze..., ne is, két fél milla, abba biztos beleférünk!"), éktelenül pitiánerek is. Nem hiszem, hogy azért változtattak a törvényen, mert rájöttek, hogy a politikusokra is vonatkozik, de azért megpöccentette az ügyet, amikor a fent belinkelt tévéinterjú-kísérlet szerint L. Simonnak eszébe jutott, hogy de hiszen ő is hirdet a Facebookon. A Facebookon többféle céllal és módszerrel lehet hirdetni, például politikusok oldalát lájkgyűjtés céljával, de azért az online népszerűségnövelésnek van még egy pár olyan módja, ami nem esik a reklámtörvény hatálya alá, bár feltétlenül az a legkényelmesebb, ha a webanalfabéta politikus elfogadja azt a lehetőséget, amit a Facebook az orra alá dug.

Értem én, hogy biztosra akartak menni, és kizárni, hogy ha az elsimonok hirdetni akarnak, akkor bármilyen módon észlelhetők legyenek a NAV számára. De könyörgöm, az a politikus, aki viszonylag jól menő vállalkozáshoz hasonlóan havi 2,5 millió forintot vagy többet költ Facebook-reklámra, ráadásul a saját zsebéből, az nem normális.

Ezeknek a kezében vagyunk.

http://kapitalizmus.hvg.hu/2014/07/02/google-ado-rozsdas-kes-a-magyar-kkv-nyakan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt lefizetik a választókat
  2014-07-05 09:36:55, szombat
 
 
Itt lefizetik a választókat

Szeidl Ádám, Közép-európai Egyetem
2014. 04. 28. 08:58

Választási években átlagosan a GDP két százalékával magasabbak a magyar állami kiadások, mint a választási ciklus közepén. A másik három visegrádi országban az állam kiadásai jóval kevésbé mozognak együtt a választási ciklussal.

Nem ritka Magyarországon, hogy választási évben kinyitja a pénztárcáját a kormány. Jó példa erre Medgyessy Péter 2002-ben bevezetett száznapos programja, a Gyurcsány-kormány által 2006-ban átadott 164 kilométer autópálya, vagy Orbán Viktor idei avatás-dömpingje. Az ilyen feltűnő költekezést látva felmerül a kérdés, hogy pontosan mennyire befolyásolja a választási politika a gazdaságot. Mennyivel nőnek meg választási években a magyar állam kiadásai, és mi a helyzet más visegrádi országokban?
A blogról
Őszintén hisszük, hogy a tényekre épülő közbeszéd nívósabb és tartalmasabb, mint a hitvitákra alapuló. A Defacto blog szerzői közgazdászok, szerkesztői Koren Miklós, Kőszegi Botond, és Szeidl Ádám, a Közép-európai Egyetem kutatói.

Első ábránkon a magyar állam éves kiadásait mutatjuk a GDP arányában 1996-tól 2013-ig. A függőleges vonalak a választási éveket jelölik. Az ábra üzenete egyértelmű: választási években megnőtt az állami kiadások aránya. Miközben a ciklusok közepén átlagosan körülbelül a GDP 49 százalékát költötte el a kormány, választási években már átlagosan 51 százalékát. A különbség nagyjából megfelel Békés megye éves GDP-jének. Az emelkedés megfigyelhető az időszak összes választási évében, kivéve 2010-et.
h i r d e t é s
magyar-allamhaztartasi-kiadasok

A választási évek magasabb kiadásai származhatnak választás előtti többletkiadásból, például ha a kormány újraválasztási esélyeit költekezéssel igyekszik növelni. De származhatnak választások utáni többletkiadásból is, ha az új kormány új projektekre költ vagy támogatóit jutalmazza. Az ábrán ezt a két hatást nem lehet elkülöníteni, de az 1999-től elérhető részletesebb adatok szerint 2002-ben mindkettő, 2006-ban pedig inkább a választások előtti költés volt magas. Azt, hogy 2010-ben nem volt kiadásnövekedés, részben magyarázhatja a gazdasági válság, amely korlátozta kormányaink mozgásterét.

Hogyan néz ki a politikai kiadási ciklus a többi visegrádi országban? A fenti ábrára nem praktikus felrajzolni Csehország, Lengyelország vagy Szlovákia kiadásait, mert jellemzően nem azonos években vannak a választásaik. Ezért második ábránkon nem naptári évek függvényében, hanem a választási évekhez igazítva ábrázoljuk az állami kiadásokat. A vízszintes tengely tehát “ciklusévet" jelöl. A nulla takarja a választás évét (Magyarországon az 1998-as, 2002-es, 2006-os, és 2010-es éveket), -1 felel meg a választásokat megelőző évnek, +1 a választások utáni évnek, és így tovább. A negatív és pozitív ciklusévek átfednek: például a -1 év és a +3 év is a választások előtti évet jelöli.

A függőleges tengelyen a GDP-arányos állami kiadást mérjük a saját hosszútávú tendenciájához viszonyítva. Például +1 százalék azt jelenti, hogy, az 1996-2013 időszakra illesztett egyenletes növekedéshez (vagy csökkenéshez) képest, a választási ciklus adott évében, átlagosan a GDP egy százalékával voltak magasabbak a kiadások.
allamhaztartasi-kiadasok-valasztasi-ciklus-eveiben

Az ábra az mutatja, hogy Magyarországon sokkal erősebb a politikai kiadási ciklus, mint szomszédainknál. Nálunk a kiadások csúcsa a választás évében van, és az ábrán látható legmagasabb és legalacsonyabb kiadás különbsége a GDP két százaléka. Ezzel szemben a régió rajtunk kívüli részében a csúcs a választásokat megelőző év, és a legmagasabb és legalacsonyabb kiadás különbsége a GDP mindössze 0.7 százaléka. Azaz körülbelül harmadannyi, mint nálunk. (A régiós országokra külön-külön megnézve sem látunk másutt olyan erős kiadási ciklust, mint nálunk.)

Miért fontos, hogy mekkora a politikai ciklus befolyása a gazdaságra? Egyfelől a választási évek politikailag motivált extra kiadásait sok esetben jobban is el lehetett volna költeni. Például 2006-ban egy gazdaságilag jó évben költött sokat az állam, míg az utána következő pénzügyi válság alatt alacsonyabbak voltak a kiadások. Jobban jártunk volna, ha ugyanazt a pénzt 2006-ban megtakarítjuk, és a válság alatt költjük el. Ebben az értelemben a választási évek túlköltekezése közvetlenül káros.

Másfelől a kormánykiadások ciklikussága annak a Defacto blogban és másutt dokumentált általános jelenségnek is tünete, hogy hazánkban a politika összefonódik a gazdasággal. Ennek, ha sok gazdasági területet érint, sajnos komoly jóléti költségei lehetnek. Ráadásul a visegrádi országokkal való összehasonlítás arra enged következtetni, hogy Magyarországon az összefonódás szorosabb, mint szomszédainknál. Elképzelhető, hogy ez összefügg azzal a fájó ténnyel, amit egy korábbi bejegyzésünkben fogalmaztunk meg: hogy Magyarország a térséghez képest lemarad.

http://index.hu/gazdasag/defacto/2014/04/28/itt_lefizetik_a_valasztokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.