Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Pécsre ért a zápor
  2014-07-08 23:10:09, kedd
 
  Pécsre ért a zápor





Szerencsére nem jött nagy villámlással.

Éjjelre, reggelre is jósolják a zivatarokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé
  2014-07-08 23:00:27, kedd
 
  Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé

Hozzávalók:

4 dl víz
40 dkg cukor (vagy cukor és méz vegyesen)
3-4 db alma
2 db citrom
1 rúd fahéj rúd
6-8 db szegfűszeg
1-2 közepes ág rozmaring (friss hajtás)
1 evőkanál almaecet
2-3 ág citromfű

Elkészítés:

A vízhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és gerezdekre vágott almát, 2-3 percig puhítjuk, a citromszeleteket, az almaecetet és a fűszereket is beletesszük. Levesszük a tűzről, lefedve fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Beledobjuk a rozmaringágakat és a citromfűlevelet.

Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Pulyka yakitori algasalátával
  2014-07-08 22:56:40, kedd
 
  Pulyka yakitori algasalátával

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé

frissen őrölt bors
1/2 dl szezám Vénusz olaj
Az algasalátához:
6 dkg szárított wakame alga
1 nagy piros húsú paprika
2 szál zsenge sárgarépa
A gyömbéres szójaszószhoz:
1 dl szójaszósz
diónyi friss gyömbér
1/2 dl szezám Vénusz olaj

Elkészítés:

A wakame algát tálba tesszük, felöntjük 5 dl hideg vízzel, és 30 percet áztatjuk. A megtisztított piros paprikát, sárgarépát vékony csíkokra metéljük. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.

A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel nagyjából 1 centi széles és 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk, majd nem túl szorosan bambusznyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a szezámolajjal.

A beáztatott algát - amikor jól megszívta magát vízzel - leszűrjük, lecsepegtetjük, és salátás tálba tesszük. Rászórjuk a paprika- és sárgarépacsíkokat, lazán összeforgatjuk.

A szószhoz a szójaszószt kis tálba öntjük, belereszeljük a friss gyömbért, hozzáöntjük a szezámolajat, összekeverjük.

Végül a pulykanyársakat a saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tányérra tesszük, és wakame algasalátát, gyömbéres szójaszószt kínálunk hozzá.





Megjegyzés:

Yakitorit készíthetünk csirkemellfiléből, bélszínből, lazacfiléből, tonhalfiléből, garnélából stb. A rövid sütési időt tartsuk be, mert a vékony húscsíkok gyorsan átsülnek, és ha túlsütjük, száraz, forgácsos lesz.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldséggel töltött tök, kapormártással
  2014-07-08 22:52:30, kedd
 
  Zöldséggel töltött tök, kapormártással

Hozzávalók:

1 kg zsenge tök
10 dkg sárgarépa
10 dkg karfiol
10 dkg kelbimbó
4 szál újhagyma
1 csomag kapor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dkg liszt
3 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 tojás
20 dkg rizs

Elkészítés:

A zsenge tököt meghámozzuk, 2-3 cm vastag karikára vágjuk, a közepét kivájjuk, majd enyhén besózzuk. A sárgarépát meghámozzuk és karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a kelbimbót félbe, vagy negyedekbe, az újhagymát karikára vágjuk. Egy serpenyőben felhevített margarinban a zöldségeket félpuhára pároljuk, sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük, félig párolt rizzsel elkeverjük, majd hozáadjuk a tojást. A tököket egy mély tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük, megtöltjük a zöldségekkel, tetejét tejföllel meglocsoljuk, majd kevés vizet aláöntve sütőben készre pároljuk. Közben elkészítjük a kapormártást. A friss kaprot megmossuk, finomra vágjuk, és olvasztott margarinban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá vízzel felöntjük, tejszínnel dúsítjuk. A mártást ízesítsük sóval, citromlével és mézzel, esetleg cukorral. A sütőből kivett tököket forrón, a kapormártással tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyümölcssaláta Amaretto-likőrrel
  2014-07-08 22:51:09, kedd
 
  Gyümölcssaláta Amaretto-likőrrel

Hozzávalók:

2 db narancs
2 db kivi
2 db banán
1 kis doboz ananász befőtt
3 evőkanál porcukor
0,5 dl Amaretto likőr
1/2 citrom leve
kis darab fahéj
A díszítéshez:
tejszínhab
gránátalma
csokireszelék

Elkészítés:

A banánokat és a kiviket meghámozzuk, körszeletekre vágjuk. A narancsokat is meghámozzuk, mégpedig úgy, hogy a fehér belső héját eltávolítjuk, ezután éles késsel kifejtjük a húsát a belső héjából.

A likőrt, cukrot, citromlét összekeverjük. A gyümölcsöket nagyobb tálban vagy kehelyben elrendezzük, ráöntjük a likőrös keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. Legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.





Tálaljuk desszertes poharakban tejszínhabbal, gránátalmamaggal vagy csokoládéreszelékkel megszórva.





Megjegyzés:

Könnyü, finom, vitamindús desszert.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Zöldborsós-gombás karaj
  2014-07-08 22:45:58, kedd
 
  Zöldborsós-gombás karaj

Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott karaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
20 dkg szeletelt gomba (lehet konzerv is)

bors
bazsalikom
kakukkfű
petrezselyem
20 dkg selyemsonka
20 dkg trappista sajt
3 dl tejszín
olaj a sütéshez
liszt

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd a lisztbe beleforgatjuk, és serpenyőben olajban megsütjük.

A hagymát apróra vágjuk, majd abban az olajban, amiben a lisztezett karajok sültek, megpirítjuk. A sonkát apróra vágjuk, a pirított hagymás olajban ezt is megpirítjuk, majd a zöldborsót és a gombát hozzáadjuk, és megdinszteljük őket. Petrezselyemmel, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.

Ha minden összetevő megpuhult, akkor tejszínnel felöntjük, és összeforraljuk őket.

A hússzeleteket kivajazott, tűzálló tálba helyezzük, majd az előbb készített tejszínes mártással beterítjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 percig sütjük.





Megjegyzés:

A receptet dr. Kasza Márta küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Frankfurti leves sült virslivel
  2014-07-08 22:43:43, kedd
 
  Frankfurti leves sült virslivel

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
1 kg kelkáposzta
30 dkg virsli
2 db leveskocka
2 gerezd fokhagyma

bors
liszt
Vénusz olaj
pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem
majoranna

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát. Közben fél liter vízben feloldjuk a leveskockákat (én erőleveskockát szoktam használni). Borssal, majorannával, finomra vágott peterzselyemzöldjével fűszerezzük. Egy kevés levest öntünk hozzá, fedővel lefedjük, és pár percig (3-4 perc) lassan pároljuk. Hozzáöntjük a maradék levest, ha kevésnek találjuk, még egy kis vizet öntünk bele. Akkor jó, ha bőven ellepi. Lassan főzzük.

Ha a kelkáposzta puha, zsemleszínű rántással sűrítjük. Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk. A vékony karikákra vágott virslit egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Még egyszer összeforraljuk, levesszük a tűzről, és a kész levesbe belekeverjük a tejfölt.

Megjegyzés:

Kevés zsiradékot használjunk,mert a hagymához, a rántáshoz és a virsli sütéséhez is kell, ezáltal túl zsíros (olajos) lehet a leves.

A receptet Christie01 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Vihar volt hajnalban
  2014-07-08 16:07:09, kedd
 
  Hajnal négykor beköszöntött a "világ vége"
Másfél órán keresztül villámlott, dörgött - félelmetes volt.





Menet közben leszakadt az ég - majd a közelben lecsapó villámok hatására elment
az utcában és a házakban is az áram. Fél hatkor, amikor távolodott a vihar
mertem kimenni és visszakapcsolni az áramot. Férjecském édesdeden aludt,
nem ébredt fel. Reggel mondta, hogy hallott valami nagy dörgést, de nem
törődött vele - én meg másfél-órán keresztül paráztam.

Most is felhősödik, remélem elkerül bennünket, bár a 24 órás riasztásban
kettes fokozaton benne vagyunk. Fülledt, meleg a levegő, 27 fok van.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1586
  • e Hét: 6100
  • e Hónap: 11138
  • e Év: 140845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.