|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2014-07-08 23:10:09, kedd
|
|
|
Pécsre ért a zápor
Szerencsére nem jött nagy villámlással.
Éjjelre, reggelre is jósolják a zivatarokat. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2014-07-08 23:00:27, kedd
|
|
|
Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé
Hozzávalók:
4 dl víz
40 dkg cukor (vagy cukor és méz vegyesen)
3-4 db alma
2 db citrom
1 rúd fahéj rúd
6-8 db szegfűszeg
1-2 közepes ág rozmaring (friss hajtás)
1 evőkanál almaecet
2-3 ág citromfű
Elkészítés:
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és gerezdekre vágott almát, 2-3 percig puhítjuk, a citromszeleteket, az almaecetet és a fűszereket is beletesszük. Levesszük a tűzről, lefedve fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Beledobjuk a rozmaringágakat és a citromfűlevelet.
Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-ital,szörp,gyümölcs |
|
|
|
|
|
2014-07-08 22:56:40, kedd
|
|
|
Pulyka yakitori algasalátával
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
só
frissen őrölt bors
1/2 dl szezám Vénusz olaj
Az algasalátához:
6 dkg szárított wakame alga
1 nagy piros húsú paprika
2 szál zsenge sárgarépa
A gyömbéres szójaszószhoz:
1 dl szójaszósz
diónyi friss gyömbér
1/2 dl szezám Vénusz olaj
Elkészítés:
A wakame algát tálba tesszük, felöntjük 5 dl hideg vízzel, és 30 percet áztatjuk. A megtisztított piros paprikát, sárgarépát vékony csíkokra metéljük. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.
A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel nagyjából 1 centi széles és 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk, majd nem túl szorosan bambusznyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a szezámolajjal.
A beáztatott algát - amikor jól megszívta magát vízzel - leszűrjük, lecsepegtetjük, és salátás tálba tesszük. Rászórjuk a paprika- és sárgarépacsíkokat, lazán összeforgatjuk.
A szószhoz a szójaszószt kis tálba öntjük, belereszeljük a friss gyömbért, hozzáöntjük a szezámolajat, összekeverjük.
Végül a pulykanyársakat a saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tányérra tesszük, és wakame algasalátát, gyömbéres szójaszószt kínálunk hozzá.
Megjegyzés:
Yakitorit készíthetünk csirkemellfiléből, bélszínből, lazacfiléből, tonhalfiléből, garnélából stb. A rövid sütési időt tartsuk be, mert a vékony húscsíkok gyorsan átsülnek, és ha túlsütjük, száraz, forgácsos lesz.
Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-07-08 22:52:30, kedd
|
|
|
Zöldséggel töltött tök, kapormártással
Hozzávalók:
1 kg zsenge tök
10 dkg sárgarépa
10 dkg karfiol
10 dkg kelbimbó
4 szál újhagyma
1 csomag kapor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dkg liszt
3 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 tojás
20 dkg rizs
Elkészítés:
A zsenge tököt meghámozzuk, 2-3 cm vastag karikára vágjuk, a közepét kivájjuk, majd enyhén besózzuk. A sárgarépát meghámozzuk és karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a kelbimbót félbe, vagy negyedekbe, az újhagymát karikára vágjuk. Egy serpenyőben felhevített margarinban a zöldségeket félpuhára pároljuk, sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük, félig párolt rizzsel elkeverjük, majd hozáadjuk a tojást. A tököket egy mély tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük, megtöltjük a zöldségekkel, tetejét tejföllel meglocsoljuk, majd kevés vizet aláöntve sütőben készre pároljuk. Közben elkészítjük a kapormártást. A friss kaprot megmossuk, finomra vágjuk, és olvasztott margarinban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá vízzel felöntjük, tejszínnel dúsítjuk. A mártást ízesítsük sóval, citromlével és mézzel, esetleg cukorral. A sütőből kivett tököket forrón, a kapormártással tálaljuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-08 22:51:09, kedd
|
|
|
Gyümölcssaláta Amaretto-likőrrel
Hozzávalók:
2 db narancs
2 db kivi
2 db banán
1 kis doboz ananász befőtt
3 evőkanál porcukor
0,5 dl Amaretto likőr
1/2 citrom leve
kis darab fahéj
A díszítéshez:
tejszínhab
gránátalma
csokireszelék
Elkészítés:
A banánokat és a kiviket meghámozzuk, körszeletekre vágjuk. A narancsokat is meghámozzuk, mégpedig úgy, hogy a fehér belső héját eltávolítjuk, ezután éles késsel kifejtjük a húsát a belső héjából.
A likőrt, cukrot, citromlét összekeverjük. A gyümölcsöket nagyobb tálban vagy kehelyben elrendezzük, ráöntjük a likőrös keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. Legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaljuk desszertes poharakban tejszínhabbal, gránátalmamaggal vagy csokoládéreszelékkel megszórva.
Megjegyzés:
Könnyü, finom, vitamindús desszert.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-07-08 22:45:58, kedd
|
|
|
Zöldborsós-gombás karaj
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott karaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
20 dkg szeletelt gomba (lehet konzerv is)
só
bors
bazsalikom
kakukkfű
petrezselyem
20 dkg selyemsonka
20 dkg trappista sajt
3 dl tejszín
olaj a sütéshez
liszt
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd a lisztbe beleforgatjuk, és serpenyőben olajban megsütjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd abban az olajban, amiben a lisztezett karajok sültek, megpirítjuk. A sonkát apróra vágjuk, a pirított hagymás olajban ezt is megpirítjuk, majd a zöldborsót és a gombát hozzáadjuk, és megdinszteljük őket. Petrezselyemmel, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
Ha minden összetevő megpuhult, akkor tejszínnel felöntjük, és összeforraljuk őket.
A hússzeleteket kivajazott, tűzálló tálba helyezzük, majd az előbb készített tejszínes mártással beterítjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet dr. Kasza Márta küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-07-08 22:43:43, kedd
|
|
|
Frankfurti leves sült virslivel
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
1 kg kelkáposzta
30 dkg virsli
2 db leveskocka
2 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt
Vénusz olaj
pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem
majoranna
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát. Közben fél liter vízben feloldjuk a leveskockákat (én erőleveskockát szoktam használni). Borssal, majorannával, finomra vágott peterzselyemzöldjével fűszerezzük. Egy kevés levest öntünk hozzá, fedővel lefedjük, és pár percig (3-4 perc) lassan pároljuk. Hozzáöntjük a maradék levest, ha kevésnek találjuk, még egy kis vizet öntünk bele. Akkor jó, ha bőven ellepi. Lassan főzzük.
Ha a kelkáposzta puha, zsemleszínű rántással sűrítjük. Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk. A vékony karikákra vágott virslit egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Még egyszer összeforraljuk, levesszük a tűzről, és a kész levesbe belekeverjük a tejfölt.
Megjegyzés:
Kevés zsiradékot használjunk,mert a hagymához, a rántáshoz és a virsli sütéséhez is kell, ezáltal túl zsíros (olajos) lehet a leves.
A receptet Christie01 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-07-08 16:07:09, kedd
|
|
|
Hajnal négykor beköszöntött a "világ vége"
Másfél órán keresztül villámlott, dörgött - félelmetes volt.
Menet közben leszakadt az ég - majd a közelben lecsapó villámok hatására elment
az utcában és a házakban is az áram. Fél hatkor, amikor távolodott a vihar
mertem kimenni és visszakapcsolni az áramot. Férjecském édesdeden aludt,
nem ébredt fel. Reggel mondta, hogy hallott valami nagy dörgést, de nem
törődött vele - én meg másfél-órán keresztül paráztam.
Most is felhősödik, remélem elkerül bennünket, bár a 24 órás riasztásban
kettes fokozaton benne vagyunk. Fülledt, meleg a levegő, 27 fok van.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2014. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
371 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1586
- e Hét: 6100
- e Hónap: 11138
- e Év: 140845
|
|
|