|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2014-07-09 20:15:41, szerda
|
|
|
Egy cikk a 100. életévüket betöltöttekkel - képekkel illusztrálva: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Érdekességek |
|
|
|
|
|
2014-07-09 17:41:48, szerda
|
|
|
Link
Ma már egy egészen más világ van, mint pár évtizeddel korábban. Míg szüleink és nagyszüleink életében az itthon is termő gyümölcsök és zöldségek játszottak szerepet télen-nyáron, addig ma már gyakorlatilag bármit megvehetünk bármilyen évszakban. A különböző nagyáruházak, zöldségesek és vegyesboltok polcai roskadásig vannak különlegesebbnél különlegesebb csemegékkel, amikhez egész évben hozzájutunk. Gond nélkül kapunk télen paprikát és paradicsomot (legalább is valami ahhoz hasonlót), de az sem okoz különösebb fennakadást, ha valamelyik távoli egzotikus növény termését kívánjuk meg. Egyszerűen csak besétálunk valahova, és már a kosarunkban is van némicsillaggyümölcs, kivi, vagy valami olyan érdekesség, aminek előtte a nevét sem hallottuk.
Ennek a jelenségnek az előnyeiről és hátrányairól hosszasan lehetne vitatkozni. Azonban vannak ennél sokkal izgalmasabb kérdések is, amiket érdemes körüljárni. Hiszen ezek a távoli tájakon termett zöldségek, gyümölcsök és fűszerek már végérvényesen a táplálkozásunk részei lettek, ezen kár vitatkozni. Ki ne édesítette volna már a hétköznapjait például egy kis fahéjjal vagy kakaóval. Azonban gondolkoztunk már azon, hogy vajon hogy néznek ki ezek az élelmiszerek még növény korukban? Hogy milyen látvány is lehet az ananász termesztés vagy mondjuk hogy milyen növény a vanília? A következő összeállításban a saját szemeddel láthatod ezeket.
Kakaó
Link
Kakaó növény
(Fotó: Nick Hobgood; Forrás: Link)
Link
Kakaó növény és nyers kakaó bab
(Fotó: Luis Ovalles; Forrás: Link)
Kivi
Link
Kivi termesztése - növény
(Fotó: A.j.morris; Forrás: Link)
Link
Kivi növény termesztés - gyümölcs
(Fotó: A.j.morris; Forrás: Link)
Földimogyoró
Link
Földimogyoró termesztés
(Fotó: Franz Xaver; Forrás: Link)
Link
Link
Kesu - Kesudió
Link
Kesudió a kesu növényen
(Fotó: Abhishek Jacob; Forrás: Link)
Fahéj - Fahéj fa
Link
Fahéj fa belső kérgének hántása
(Fotó: Ji-Elle; Forrás: Link)
Link
Nyers egész fahéj
(Fotó: Ji-Elle; Forrás: Link)
Csillag gyümölcs vagy karambola
Link
Csillag gyümölcs vagy más néven karambola
(Fotó: David Berkowitz; Forrás: Link)
Arabica kávé
Link
Arabica kávé növény és a zöld kávébab
(Fotó: FCRebelo; Forrás: Link)
Sáfrány
Link
Sáfrány termesztése
(Fotó: Rahiane sHOMAL; Forrás: Link)
Ananász növény és termesztése
Link
Ananász növény
(Fotó: Magnus Manske; Forrás: Link)
Link
Ananász termesztése
(Fotó: ~Pyb; ForrásLink)
Link
Pisztácia növény és termés
(Fotó: NAEINSUN; Forrás: Link)
Fekete bors
Link
Fekete bors növény
(Fotó: Kallidaimaniac; Forrás: Link)
Vanília
Link
Vanília növény termesztése
(Fotó: Bouba; Forrás:
Link
Vaníliai virág
(Fotó: PicTrans; Forrás: Link)
Link
Vanília bab
(Fotó: Sunil Elias; Forrás:
[linkhttp://s7.images.www.tvn.hu/2014/07/09/17/32/www.tvn.hu_f0e1bb1f47f6641fb5ab 3e6796db90b8.jpg]" target="_blank" >rel="nofollow"Link
Kapribogyó, azaz a kapri növény virágának még ki nem nyílt bimbója
(Fotó: Lazaregagnidze; Forrás: Link)
Link
Kapribogyó után a szintén ízletes termés, a kapri gyümölcs lesz a növényen
(Fotó: Clematis; Forrás:
Link
Szezámmag termesztése
(Fotó: Anna Frodesiak; Forrás: Link)
Link
Szezámmag
(Fotó: Anna Frodesiak; Forrás: |
|
0 komment
, kategória: Érdekességek |
|
|
|
|
|
2014-07-09 16:45:03, szerda
|
|
|
NÉGY LEGJOBB FŰSZER A DAGANATOK ELLEN
TudnodKell | 2014.02.28.
“A nevem Chris Wark. 2003-ban végstádiumú vastagbélrákkal diagnosztizáltak. Akkor voltam 26 éves. Megműtöttek, de visszautasítottam a kemoterápiát. Ahelyett inkább táplálkozási változtatásokat eszközöltem és a természetes terápiákhoz fordultam. Mára legyőztem a betegséget, élek s virulok! “
Link
“Titkom a 4 rákölő fűszer használata volt, ezek a: kurkuma, oregano, cayenne paprika és fokhagyma.
Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik.
Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.
Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást érhetünk el velük.
Bőven szórok bele ételeimbe ebből a négy fűszerből és bár nem vagyok már rákos, még ma is veszek be belőlük.
Ezek tehát az (organikusan termesztett): oregánó, fokhagyma, cayenne paprika és kurkuma.
A kurkuma növényi rokonát a gyömbért is évezredek óta használja az indiai ajurvédikus orvoslás.
Antiszeptikus és antibakteriális szer is egyben, fertőzések, gyulladások, sebgyógyulás, rossz emésztés kezelésére.
A kurkuma a legjobb, mert tartalmazza az erős rákellenes polifenolt, a kurkumint!
A kurkuminról klinikailag kimutatták, hogy gátolja a különböző rákos sejtek burjánzását, beleértve a csontrákot, mellrákot, agydaganatokat, végbél, máj, hasnyálmirigy, gyomor, hólyag, vese, prosztatarákot, leukémiát, petefészekrákot, melanomát és így tovább!
Rákölő tulajdonsága abból származik, ahogy apoptózist képes indukálni (természetes sejthalált) a rákos sejtekben.
A curry por gyakori összetevője az indiai és az ázsiai konyhának, a koriander, kurkuma, római kömény, görögszéna és a pirospaprika keveréke.
Nagyon szeretem! Nagyon finom!
Az oregánó rendkívül sok antioxidáns és antimikrobiális vegyületet tartalmaz. Egy teáskanál oregánó ugyanolyan antioxidáns erővel rendelkezik, mint két pohár vörös szőlő! Tartalmaz egy fitovegyületet, az ú.n. kvercetint, amelyről ismert, hogy lassítja a rák növekedését, valamint elősegíti az apoptózist.
Megint ez a szó... vagyis a sejthalált. E mellett az oregano a K-vitaminnak és a vasnak is nagyon jó forrása!
A fokhagyma nagyon erős rákellenes fűszer.
Tanulmányok a világ minden tájáról kimutatták, hogy csökkenti minden típusú rák, különösen a vastagbél-, gyomor-, bél- és prosztatarák kialakulását.
Erős antibakteriális tulajdonságai is vannak, de ismert olyan képessége is, amellyel blokkolni tudja az összes rákkeltő anyag aktivitását a testben. Növeli a DNS-javítását, lassítja a rákos sejtek szaporodását és mint a kurkuma és az oregánó elősegíti az apoptózist.
A felnőtteknek minden nap egy gerezd friss fokhagymát kellene fogyasztaniuk.
Tehát nem csupán fokhagymaport tettem mindenre amit megettem, de feldaraboltam a nyers fokhagymát apró darabokra és lenyeltem őket, mintha tabletták lennének. Volt fokhagymaszagom? Ó, igen. És érdekelt? Nem!
A cayenne paprika kapszaicint tartalmaz, amely egy olyan aktív vegyület, ami a mellett, hogy rettenetesen égeti a nyelvünket, torkunkat és minden mást, nagyon jó ráksejtpusztító is egyben. Na hogyan? Kitaláltad! Apoptózist eredményezve.
A cayenne kulcsfontosságú összetevője bármily detoxifikáló programnak is. Minél csípősebb, annál jobb!
A habanero paprika 4-6-szor több kapszaicint tartalmaz mint a cayenne.
A Scoville skálán 200.000 egységben állapították meg az erősségét. Jujj! Az első alkalommal, amikor szuper erős chili paprikát ettem, akkor 20 évesen, még gondolkozni sem tudtam rendesen annyira csípett.
Egy szuper könnyű módja annak, hogy több fűszert használjunk: én mind a négy rákellenes fűszert salátaöntetbe keverem.
A salátaöntetek mellett belekeverem minden ételbe is, amit főzök, de még étrendkiegészítő formájában is beveszem őket."
Chris mára már teljesen felgyógyult, köszönhetően annak, hogy kutatott, keresett és végül tanult. Tanult azokról a dolgokról, amelyekről nem szól az orvostudomány. |
|
|
0 komment
, kategória: Érdekességek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2014. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
510 db bejegyzés |
e év: |
5810 db bejegyzés |
Összes: |
50420 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 918
- e Hét: 1559
- e Hónap: 12573
- e Év: 118717
|
|
|