Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Cukkini fasírt
  2014-07-09 16:41:21, szerda
 
  Cukkini fasírt
Hozzávalók:
25 dkg cukkini
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma lereszelve
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 evőkanál petrezselyem aprítva
só, bor
csöpp pirospaprika
2 maréknyi liszt
olívaolaj
Elkészítés
Reszeljük le a cukkinit egy tálba ,nyomjuk ki a levét, adjuk hozzá a lisztet, tojást és az apróra vágott zöldség zöldet ( de ez el is maradhat ), majd fűszerezzük meg kis sóval és borssal,kevés pirospaprikával.
Keverjük el alaposan, majd vizes kézzel vagy olajozott kanállal forró olajba szaggassunk kb 5cm-es lapos fánkokat.
Mindkét oldalát süssük át pirosra..


Cukkini & cukkini
1-változat
- Vágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett darált hússal. Forgasd meg a szeleteket lisztben és tojásban, majd olajban süsd ki.
2-változat
- Vagy vágd fel a cukkinit 2 - 2,5 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg púposan fasírtnak befűszerezett darált hússal, kend meg a tetejét tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, és kiolajozott tepsire téve, forró sütőben süsd készre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárgadinnye leves fagyi gombóccal
  2014-07-09 16:40:12, szerda
 
  Sárgadinnye leves fagyi gombóccal
Recept:
- 1,5 kg sárgadinnye
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál méz
- fél citrom leve
- fahéj,
- menta ízű fagyi
A dinnyékből kiszedjük a magokat, karalábé vájóval kis gombócokat szaggatunk, a megmaradt részt pedig meghántjuk és leturmixoljuk a mézzel, tejszínnel és a fél citrom levével. Turmixolás után pici fahéjat keverünk hozzá majd fagyi gombóccal és dinnyegombóccal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
10 érdekes tény a barna szemű nőkről
  2014-07-09 15:21:21, szerda
 
  Van különbség barna, zöld és kék szemű lányok között is bőven. Az alábbi összeállításban azt gyűjtöttük össze, milyen tipikus tulajdonságokkal rendelkeznek a barna szeműek. Neked is barna a szemed? Mennyi tulajdonság igaz rád?

Megbízhatóság
Egy tanulmány kimutatta, hogy a barna szem sokkal barátságosabb, így az emberek jobban bíznak a barna szemű lányokban. Lehet számítani rájuk és bizalomra méltóak.

Szenvedély
A barna szemű lányok általában szenvedélyesek és romantikusak, így párválasztásnál ez egy jó szempont lehet. Igénylik a szeretetet, ám ha nem kapják meg, a meleg barna szemek gyorsan hideg tekintetté válhatnak.

Energia
A barna szemű lányok nagyon energikusak és nyitottak minden bulira és kikapcsolódási lehetőségre. Mellettük nem lehet unatkozni, hiszen természetükből adódóan érdekesek.

Erőszakos természet
A barna szemű lányok sokkal agresszívabbak, mint másmilyen színű társaik. Persze nem negatív értelemben, de mindig kiállnak a véleményük mellett, sőt, nagyon ragaszkodnak az igazukhoz.

Nagy szív
A barna szemű lányoknak hatalmas szívük van, jobban szeretnek adni, mint kapni és ezt általában meg is teszik. Boldogok, ha segíthetnek másokon.

Ambíciók
A barna szemű lányok nagyon ambiciózus természetűek akár a munkát, akár a magánéletet nézzük. Nem adják fel soha, igazi harcosok. Nem érik be a 80%-al, szeretnek mindig mindenben 100%-on teljesíteni.

Reflektorfény
A barna szemű lányok szeretnek a reflektorfényben lenni, nem érik be az asztal mögötti csendes munkával. Keményen megdolgoznak az elismerésért.

Kötekedés
A barna szemű lányok szeretnek kötekedni családtagjaikkal és barátaikkal egyaránt, de nem a rossz értelemben. Az ugratás, megviccelés a vérükben van.

Vezetők
Azok a nők, akik barna szeműek, igazi vezetőnek születtek. Kemények és ambiciózusak, néha még parancsolgatók is, de ugyanakkor másokat is motiválnak.

Gondoskodás
A kemény és ambiciózus külső általában érzékeny, gondoskodó és szeretetteljes belsőt rejt. Szeretnek álmodozni és örök reménykedők - tehát pozitív emberek.

Forrás:tudásfája.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzen neked a neved?
  2014-07-09 13:34:20, szerda
 
  A nevedben rejlő kódok

Mikor megszületünk erre a világra, hozunk magunkkal olyan szellemi kódokat, melyek szimbólumokban (betűvel, számmal) jelzik azokat a tanulnivalókat és vállalt feladatokat, amikkel emberként szembe kell néznünk. Ilyen például a születési időpontunkban hordozott feladatkódunk és a nevünk is.

Aki egy kicsit is nyitott az okok keresésére és figyel, az tudja, hogy mindennek egyedi, sajátos rezgése van, ami meghatározott módon hat arra, akivel kapcsolatba kerül és a környezetére is.

Van egy régi mondás: nomen est omen, vagyis a név kötelez. Ez egy ősi bölcsességet rejt.

Az ősi tudások olyan tapasztalati megfigyelésen és szellemi kommunikáción alapulnak, melyek betekintést adhatnak e kódok megértésébe. Hívjuk hát segítségül ezt a bölcsességet és tárjuk fel a személyiségünkben rejlő újabb titkokat...

A nevünkben, ahogyan születési számunkban is üzenet rejlik.

A nevünk olyan előjel, mely hűen tükrözi a személyiségünkben rejlő lehetőségeket és gyengeségeket, valamint sorsunk útján való tanulnivalóinkat.

Sokszor, mikor szüleink nevet választanak nekünk, egy belső hang (az érkező lélek) súgja meg a születendő gyermek nevét. Még ha hosszas keresgélés és megbeszélés után születik is a névválasztás, semmi sem véletlen... nevünk rezgése minősít bennünket.

Most egy kis bepillantást nyerhetünk nevünk kódjaiba, jellemünk és sorsunk üzenetébe...

A név több részből áll:

Van családi és utónevünk, és van becenevünk.

Mindegyik üzen valamit.

A családi név azokat a lehetőségeket és kötelezettségeket tartalmazza, amit vállaltunk a családba való leszületéssel. Mindaz a tanulnivaló van belekódolva, melyet szüleink, testvéreink, azaz rokonaink által tanulhatunk. Valamint az is, amilyen részt vállaltunk a család esetleges karmikus feladataiban.

Amikor családnevünk megváltozik (pl. a feleség felveszi férje vezetéknevét), rezgésében feladataink és lehetőségeink is módosulnak.

Utónevünk egyéni lélekfeladatunk megjelenítője. Arról tanúskodik, mit vállaltunk, milyen személyiséggel élünk, milyen lehetőségeink vannak egyéni fejlődésünk kapcsán.

Becenevünk pedig azokat a vágyakat jelenítik meg, melyeket belső indíttatás kapcsán szeretnénk megélni, megtapasztalni. (ezért egy becenév sosem véletlen, amikor kapjuk, rólunk, belső kisugárzásunkról, érzéseinkről árulkodik)

A becézgetésnek azonban van egy mélyebb ősi titka is: a gyermek neve mögé biggyesztett - ka (- ke) szótag védelmi funkcióval bír.

A KA-csatorna léttengelyünk, tudatunk összeköttetése és folyamatossága szellemi és testi tereink között.

Ha ez a fénycsatorna akadálytalan és tiszta, az isteni fény betölt minket. Segít és védelmez erejével.

Ezért mikor becézgették a gyermeket és kimondták a neve végén a szellemi csatorna kódját (-KA, -KE), azzal elindították az áramlást, ami védelemmel és fénnyel töltötte fel az energiaterét.

Ehhez azonban a szómágia szabályai szerint a kimondott rezgésben szeretet, és jó szándék kellene legyen. Azaz a gyermeket nem gúnyból, hanem szeretetből kell becézni. Ekkor működik ez az erő védelemként.

Amikor megnézed a neved, legtöbbször az minősít a jelenben, amit most használsz, és ahogyan használod. Ha mindig Zsuzsiként mutatkozol be a Zsuzsanna helyett (és az üzeneteket, leveleket is így írod alá), akkor erre a névre is nézz rá. Ha van külön beceneved, akkor azt is figyeld meg.

Ezt az elemzést fogd fel játékként, hiszen számtalan más dolog is befolyásolja a jellemedet és viselkedésedet. Ne vegyél semmit készpénznek, egyszerűen tölts el egy kis időt gondolatban azzal, hogy megpróbálsz a név rezgésein át ismereteket szerezni magadról és másokról...

5 megjegyzés:

1. A kezdőbetűk rezgései “duplán számítanak", vagyis erősebben nyomnak a latban, így személyiségünket is erőteljesebben befolyásolják. A vezetékneved és keresztneved kezdőbetűi ezáltal erőteljesen meghatározzák a személyiségvonásokat családi és egyéni téren is.

2. A dupla betűk is nyomatékot kapnak. Ezek a duplázások akkor is érvényesek, ha egymás mellett állnak, és akkor is ha azonos név tagban kétszer szerepelnek (Attila nevében egymás mellett két t betű van, Eszter nevében például kettő e betű van, de nem egymás mellett. Mindkettő számít.)

3. Ha hiányzik betű a névből, akkor az arra utal, hogy az a rezgés most nem a legfontosabb a személyiségünkben, de jelezhet hiányosságot azon a területen, ha erre figyelünk ,megtanulhatjuk a betűhöz tartozó készség kifejlesztését. Ha különösen sokszor találkozunk valamilyen formában a nevünkből hiányzóbetűvel (pl. okmányon, rendszámon), akkor az jelzés, hogy a hozzá tartozó jellemvonást fejlesszük ki magunkban.

4. A betűk ékezetei is erősítő hatással bírnak (saját tapasztalat, a betűszimbolikában ezzel nem foglalkoznak). Pl. az A-Á esetén az ékezettől az ,,a" betű hatása erőteljesebben érvényesül.

5. A becenevet érdemes külön vizsgálni, értelmezni! Ez mutathatja meg választott énünket, vágyainkat, személyes küldetésünket.

A magyar ABC betűi (ebben a felsorolásban a nagy-, és a kisbetűk egyként számítanak):

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. Az otthon, a család fontosságát jelzi. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét “lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház. Ugyanakkor az ,,a", amunka betűje és én-kép betű is. Írásnál pl. a mérete és formája jelzi, miként gondolkodunk magunkról, mekkorának és milyennek látjuk magunkat és hogyan viszonyulunk a munkához. Sok ,,a" betű saját szabályaihoz ragaszkodó jellemet mutathat (ez főleg belül érvényesül, még ha kifelé társasági emberként, laza személyiségként is ismerik az illetőt). Az “a" hang a szív rezgéshangja. Mikor énekeljük, szívünket nyitjuk, szívcsakránkat erősítjük. Betűkódja segít, hogy szív szinten lássuk a dolgokat, szívünkből éljünk.

B: Egyrészt a házasság betűje, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A ,,b" a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert, ezért az anyagi javakhoz való viszonyulásra is utal. Sok b betű anyagias jellemet takarhat.

C: Női jelkép, a “cica farka", nyitottság, szeszélyesség, változékonyság, a Hold analógiája mivel egy félholdra is hasonlít. Nyitottságot mutat, nőiességet, befogadást. Ugyanakkor a családot is mutatja, mennyire fontos, hogy kiegészüljön a félkör körívvé..., mint ölelő kar. Utalhat sajátos humorérzékre, mint oldalra fordított nevető száj. Az ilyen ember, akinek sok ,,c" betűje van, szeret nevetni.

D: A szülői házhoz, különösen az anyához, az anyai mintához való kötődést mutatja. Ugyanakkor az apa és anya, családi béke fontosságát is jelző betű. Az elrendeltség, a determináció megtestesítője is. Kezdőbetűként az is jelöli, hogy viselője sokat eltűr, jól terhelhető személy. A sok ,,d" betűvel rendelkező ember szereti a szellemi kihívásokat, vállalkozó személyiség és sok feladattal érkezett.

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje. A kicsit “elszállt" varázslatos dolgokra hajlamos, szórakozott emberek jele lehet. Az önbecsülés betűje is. Akinek túl sok van hajlamos önmaga túlértékelésére, akinek nincs, alulértékelheti önmagát. Az ,,e" a szeretet-jelző betű is. Minél több ,,e" betűnk van, annál jobban igényeljük a szeretet megnyilvánulásokat, akár általunk, akár nekünk. Ennek a magánhangzónak a rezgése a torokcsakra energiáit szólítja, ezzel segítő erőt ad nekünk, hogy kiálljunk önmagunkért és az igazságunkért.

F: A függőségeket mutathatja. Van benne játékosság, gyors felfogás, a transzendens és a tudatalatti közötti szabad átjárás, fiatalon bohémség, idősebb korban beérkezettség, nagyfokú rajongás. Férfias betű, érzelmi aspektussal fűszerezve. Férfiaknál a férfiassághoz (önmagukhoz) való viszonyt, nőknél a férfiakhoz való viszonyt jelöli. Sok ,,f" betű a női névben, sok szerelmi kalandra utalhat. A sok ,,f" betű mély érzelmek mutatója is lehet.

G: Az ösztönök betűje, az ősi természetesség, az ételek, italok, nagybetűs ÉLET kedvelése ezzel a betűvel függ össze (a G betű a Föld betűje is). Érzéki betű, a szexualitáshoz való viszonyt is jelöli. Akinek sok ,,g" betűje van, nem fél kimutatni a vonzalmát, érzelmeit. A ,,gy" betű pedig a párkapcsolatra utal. Az ilyen embernek fontos, hogy kapcsolatban éljen.

H: A légvétel betűje. A tüdővel is analóg lehet, arra figyelmeztet, hogy viselője mit “szív mellre", szabadon áramolhat-e az éltető levegő az életében. Szabadságot, kitekintő hajlamot, reménykedést is jelöl. Jelöli az otthonunkhoz való viszonyunkat is. A sok ,,h" betű olyan személyiséget takar, akinek fontos a nyugodt, támogató, otthonos háttér. Ez a betű a középpont megtalálására ösztönöz, viselőjét arra készteti, hogy mindig értse a dolgok közötti összefüggéseket.

I: A legteljesebb én, önértékelési betű. Erővonal, fallikus szimbólum egy kard, vagy akár lehet akadály is. A népnyelv arról, aki “kiteszi az i-re a pontot" azt tartja, hogy befejezi a dolgait, nem hagy félbe semmit, határozott személy. A sok ,,i" betűvel rendelkező értékeli az életet és látja a lehetőségeket. Akinek nincs, a feladata, tanulnivalója lehet az, hogy meglássa az értéket mindenben. Hajlamot mutat az ego-s viselkedésre is, főleg ha nevünk minden első betűje így kezdődik, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozottan álljunk a dolgokhoz. Ennek a hangnak a rezgése a felső két csakra (homlok-, és koronacsakra) energiájához kapcsolódik. Segít, hogy megértsük a dolgokban rejlő magasabb összefüggéseket.

J: Az élet “jója", minden ami az életünkben a fejlődést, a boldogságot - vagy szélsőséges esetben a hedonizmust, a túlzott életigenlést jelenti, vagy hajlamot mutathat a panaszkodásra is (főleg ha a kezdőbetűk a vezetéknév és keresztnév esetében is azonosak). Ebben az esetben a sok ,,j" betű a boldogság ,,csapdája" is lehet. A ,,j" a megbocsátás betűje lehet, akinek több van, sokkal megértőbb és megbocsátóbb emberré válhat! Vágyaink betűje is, jelzi, hogy mennyi ösztönző erőnk van azokat megvalósítani.

K: A kitartás betűje, kardoskodó harcosság is van mögötte, új feltalálásokat mutathat, kíváncsiságot a rejtett összefüggésekre éles észjárást. Kreativitás és kivitelezés betűje. Akinek sok van nagyon kreatív személyiség, akinél hiányzik, lehet földhöz kötött gondolkodású, aki nehezen fogadja el az újat. A ,,k" betű segít véghezvinni a dolgainkat.

L: Az intellektus, egyfajta szellemi kényelmesség betűje, olyasvalakit jelöl, aki a tudásával szerzi meg a javait, kényelmét. Okos, tudására támaszkodik. Az ismeretek a tudás betűje. Olyan személyiséget jelez, akinek fontos a tudás megszerzése, és törekszik is erre. Segít abban is, hogy a megszerzett tudást felhasználjuk. Utal a pénzre és az anyagi javakra. A sok ,,l" betű jelezhet ebben az életben anyagi biztonságot. Az ,,ly" páros betűként a szellemi harmónia jelzője. Ezzel a betűvel rendelkező személy életében a szellemi egységre törekszik.

M: Az anyaságot jelképezi, a tápláló, ősanyai kebleket szimbolizálja, tápláló, eredendő ősi energiával lát el. Mária az ősanya. Személye gyakran szélsősége megítélés alá esik, mivel az egyetemes jót szolgálja. Az m társas kapcsolatok betűje. Három szára az én-te-ő kapcsolatot szimbolizálja. Sok ,,m" betűvel rendelkező ember a társaság központja, nőként jó anya válhat belőle.

N: Ugyancsak társas kapcsolati betű, de itt a kapcsolat két személy közötti. Az erők egyensúlya, a te és én egyenrangúságának kifejezője lehet, a kommunikációt, az egyenrangú párbeszédet jelképezheti. Az N ad a világnak, és mindezt könnyeden, játékosan teszi.

O: A második én-kép betű. A kör, a teljesség, a karikagyűrű jelképe a teljes kapcsolatot szimbolizálja, de lehet a bezártságé is, a házasságba, a munkába, vagy bármilyen cselekedetbe. A mások számára érzékelhető énünket szimbolizálja. A jó közérzet betűje. A sok ,,o" betűvel rendelkező szereti a vidámságot és a szórakozást. A végtelen kör, mely fogva tart, ugyanakkor lehetőségekhez juttat. Ezért a harmóniára törekvés jele is, az ilyen embernek nagyon fontos, hogy körülötte és benne is harmónia legyen. Ez a magánhangzó a hasi csakra rezgéseire kapcsolódik, éppen ezért a teremtő erő és a tiszta akarat erejét szólítja meg. Segít megvalósítanunk önmagunkat.

P: A nőies betű. Férfiaknál a nőkhöz való viszonyt, aktív szexualitást, erőteljességet, ösztönös kitartást mutat. Nőknél az önmaguk és saját nemük elfogadását és megértését jelenti. Nőiességük megélését.

Q: A ,,Q" betű nagyon ritka a magyar nyelven (főleg idegenből átvett nevekben található), így éppen a váratlant, a megjósolhatatlant szimbolizálja.

R: Mutatja a művészi érzéket, a színpadi megjelenést, a kisugárzást, az ezotériával kapcsolatos képességeket, a ráérzést, a transzcendensre való fogékonyságot. A karrier, egyensúly, sikertsegítő betűje lehet, ha az ember tesz érte. Az ilyen embernek, akinek több ,,r" betű szerepel a nevében fontos, hogy megmutassa magát, és megélje azt, amit elképzelt.

S: Analóg a kígyóval, bölcsességet, ősiséget, csábítást, vagy érzékiséget, egyfajta hullámzást, lüktetést mutat. Szélsőségek embere lehet az, akinek nevében az ,,s" gyakran szerepel. Az ,,s" még a szerzés betűje is. A sok ilyen betűvel rendelkező embernek fontos, hogy anyagi javakat, megbecsülést szerezzen. Az ,,sz" is kapcsolati betű, de munkakapcsolatot jelez. A sok ilyen betűvel rendelkező embernek fontos, hogy a munkájában sikeresen együttműködjön másokkal (az is mit gondolnak róla), hogy együtt hozzon létre dolgokat másokkal, pl. egy csapat tagjaként.

T: A tudatosság, a vezetés, az önbizalom és önértékelés jelzője ez a betű. Az agilitást, a törekvéseket mutatja, a boldogulás esélyét a világban. Az akaraterő betűje. A sok ,,t" betű adominanciaigényt is szimbolizálhatja, de a vezetői képességek jelzője is.

U: Az anyaméh, földi élet, a befogadás jelképe, de lehet csapda, szakadék, amibe - feladatként - beleesünk, ezért lehet a szenvedélybetegségre utaló hajlam jelzője is. Ezzel a magánhangzóval a két alsó csakrát (gyökér-, és szakrális csakra) nyithatjuk és tisztíthatjuk, ha zengetjük őket. Éppen ezért ezeket az erőket szólítja meg, a földet, földi emberi dolgainkat, és a vele kapcsolatos emberi érzelmek erejét.

V + W: Egyrészt ugyancsak a befogadásról (az alakja alapján), másrészt a kettéválásról, a szellemi megosztódásról, szétszakadásról, az ,,eredendő bűnbeesésről" szól. Kedveli a versenyeket. Előrevetíti a szociális érzékenységet, az egészségügyhöz való vonzódást is, esetleg műtéteket. Van a betűben egy kevés vadság, gyakorlatiasság, akaratosság is. A sok ,,v" betű jelölhet egy belső hiányt, amit az élet megélésével kell kitölteni.

X: A törvény, összefogás, szövetség, erők egyesítése, kereszt, megfeszítettség. Az ,,x" erejét képviselő ember (pl. Xavér) egyrészt saját szabályai szerint szeret élni, másrészt belül fel kíván rúgni minden szabályt, ezáltal lázadó jellem.

Y: Ha egyedül vizsgáljuk, a betű ereje a koncentrációt, egyesülést, válaszutat, útkeresést jelképezi. Páros betűs formában mindig a kapcsolat jelzője, így jelzi a kapcsolatra való fokozott igényt.

Z: Az őszinteség, a nyitottság, a torok-csakra betűje, olyan vonatkozásban, hogy támogatja a kommunikatív kapcsolatokat. Mutatja a verbális képességeket, a törekvést a jó kommunikációra. Ugyanakkor ez a betű a külvilág és az ember közötti harmóniát is igényli. A sok ,,z" betű ezt a törekvést jelzi. Jelöli a pontosságra, precizitásra való törekvésünket, de hajlamosít a túlzott ellenőrzésre (féltékenységre).

Nézzünk egy példát az Attila keresztnévre:

Az A kezdőbetű erőteljes hatása az otthon a család, a védelmezés fontosságát jelzi.

Az utána következő két ,,t" a vezetésre való hajlamot és az akaraterőt jelzi halmozottan.

Az ,,i" az önértékelés és a határozott személyiség betűje, a karrier, az egyensúly, a siker lehetőségének előmozdítója. Az i betűvel rendelkező ember számára fontos, hogy meg legyen elégedve magával.

Az ,,l" betű, az intellektus, tudás, anyagi javak betűje.

A szóvégi ,,a", mint énkép betű, ugyancsak a belső normákhoz való magatartást erősíti.

Ha egyben nézzük, az Attila nevet viselő embereknek nagyon fontos a családi biztonság és a nyugodt otthon, mert ez segíti az életükben annak az erőnek az előhívását, amivel megvalósítják önmagukat és saját akaratukat céljaik elérésére fókuszálhatják. Ha ezek a támogatások megvannak, akkor életükben sikeres, megfelelő anyagi javak között élő, önmagukat folyamatosan fejlesztő és becsülő emberekké válnak, akik mások tanácsadói és megbecsült ismerősei.

Ez a jellemzés nem vonatkozik minden Attila nevű férfira, hiszen a teljes elemzéshez figyelembe kell vennünk a családi-, és beceneveket is.

Nyugodtan használd a fantáziádat és a kreativitásodat... és gondolkozz el az általad ismert hasonló nevű embereken.

Jó elemzést!

Pusztai Orsolya
Kristálycsakra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Főtt kukorica,a nyár ízes csodája
  2014-07-09 11:04:11, szerda
 
 
Minden bizonnyal a kukorica a legismertebb és legkedveltebb gabonafélék egyike, amely igencsak jó hatással van a szervezetre. A főtt vagy sült kukorica sárga színe minden szemet megcsiklandoz. A kukorica igen laktató, kellő energiát biztosít a szervezet számára.

A kukorica népszerűsége Kolumbusz Kristóf nevéhez köthető, hiszen ő hozta át Európába Közép-Amerikából. A kukorica íze igazi múltba nyúlik vissza az italok és a liszt történetébe, napjainkban azonban a hangsúly a gabonaféle szervezetre gyakorolt hatása miatt terjed egyre jobban.

Magas rost, folsav, magnézium, foszfor, mangán, C-vitamin, B1 és B5 vitamin tartalmának köszönhetően kellő energiát biztosít a szervezet számára. A benne található magnézium megelőzi a szívinfarktust, a fólsav pedig energiát ad a szervezetnek, segíti a lipidek és poliszaharidok anyagcseréjét.

Egy másik kémiai elem, amely nagy mennyiségben megtalálható a kukoricában, az a beta-cryptoxanthin, amely egy olyan vegyület, amely a narancssárga gyümölcsök héjában található, és amely segít a tüdőrák megelőzésében.
A kukoricában telítetlen (csaknem 90%-ban) és telített zsírsavakat is találunk. Az E-vitamin, amely kisebb koncentrációban van jelen a kukoricában, segít a sejtek megújulásában és megnöveli az oxigén mennyiségét a vérben. Ezek mellett, csökkenti a koleszterinszintet. Ezért, só és vaj nélkül, a kukorica fogyasztása hatásos lehet a szívbetegségek megelőzésében.

Való tény, hogy főzés során a kukorica veszít tápláló értékéből, de ezek 60%-a így is megmarad. A kukorica gyakori fogyasztása kiűzi a toxikus anyagokat a szervezetből.
100 gramm kukorica a következőket tartalmazza:

* 59 kalóriát,
* 2 fehérjét,
* 10 szénhidrátot,
* 1 lipidet,
* 1 rostot

Fogyasztása a legegyszerűbb formában javasolt. Más élelmiszerekkel együtt való fogyasztása nagyban megnöveli kalóriahozamát. A kukorica tiamint is tartalmaz, amely a kognitív képességek megtartásáért felelős, csökkenti az agy öregedési folyamatát. Ugyanakkor a tiamin pozitív hatással van az idegrendszerre, kedvező hatással van a pszichikai állapotra. Ennek hiánya az Alzheimer-kór kialakulásához vezet.

Vizelethajtó hatása van, a benne levő komponensek szabályozzák a bélműködést és elkerülik az emésztési gondokat. A kukorica gyakori fogyasztása erősíti az immunrendszert és megelőzi a vastagbélrák kialakulását.

Figyelem! A nyersen fogyasztott kukoricaszemek sokszor allergiát okozhatnak. Ugyanakkor a genetikailag módosított kukorica káros hatással lehet a szervezetre, hatást gyakorol a nemzőképességre és megbetegíti a májat, valamint a veséket. Kerüljük a genetikailag módosított kukorica fogyasztását.

MILYEN A JÓ KUKORICA?

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet, és fehér, tejszerű anyag csordul ki belőle, akkor jó nyomon vagyunk, az általában friss kukoricát jelent. Ha viszont a csöve rózsaszínes/pirosas, akkor tegyük vissza, mert az takarmánykukorica. Az a jó, ha fehér vagy sárga a csöve.

Forrás: Twice.hu, divany.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pikkelysömör gyógyvizes kezelése
  2014-07-09 10:59:39, szerda
 
  A pikkelysömör, vagy latinul psoriasis az egyik legkellemetlenebb bőrbetegség. Piros foltok és száraz plakkok jelennek meg a beteg testén. Sok esetben egyéb tünetek, például ízületi panaszok is kapcsolódnak hozzá. A betegség hullámzó intenzitású, azaz időnként több, máskor kevesebb panaszt okoz. Gyógyszerekkel, kenőcsökkel a tünetmentes állapot elérhető, ugyanakkor ezek általában erős gyógyszerek, így lehetnek mellékhatásaik.

A betegség tünetmentessé tételének egyik módja a fürdőkezelés. Tipikusan ilyen hely a Holt-tenger, amelynek magas sótartalmú vize a pikkelysömörben szenvedők többségénél segít csökkenteni a tüneteket. A magyarországi betegek abból a szempontból szerencsések, hogy az országban bőven találhatók gyógyvizes üdülőhelyek. A betegek tapasztalatai szerint a termálfürdők közül egyesek hatékonyak psoriasisnál is. Ilyen például a hajdúszoboszlói gyógyfürdő vize, vagy a mezőkövesdi Zsóry fürdő.

A pikkelysömör esetében bizonyítottan hatásos gyógyvíznek számít a harkányi. A Harkányi Gyógyfürdőkórházban intézményesített keretek között is megoldott a pikkelysömörös betegek kezelése. Orvosi beutalóval a gyógykórház szolgáltatásai ingyen, vagy kedvezményes áron vehetők igénybe. Többágyas, fürdőszoba nélküli elhelyezés esetén például a szállás ingyenes, némi felárért pedig tévés, fürdőszobás kétágyas ellátás is igényelhető.

Beutaló nélkül egy pikkelysömörös betegek számára összeállított kéthetes harkányi gyógykúra járóbetegként 155 700 forintba, egy háromhetes pedig 229 ezer forintba kerül. Komplett szolgáltatásként, bentfekvéssel ugyanez 272 880, illetve 404 770 forintot tesz ki.

Forrás:Termál Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kénes és jódos gyógyvizek: miben különböznek?
  2014-07-09 10:52:28, szerda
 
  A jódos gyógyvizeknek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk, a kénes vizek belélegezve tágítják az ereket, ami a keringési rendszer működését segíti.

Amennyiben rövidre akarnánk zárni a címben feltett kérdést, akkor azt mondhatnánk, hogy a szagukban. A jelentős kéntartalmú gyógyvizeknek ugyanis jellegzetes, messziről érezhető " illatuk" van. A kénes és jódos vizű gyógyfürdőink között azonban a szervezetre gyakorolt hatásukban is akadnak eltérések.

A kénes szagra visszatérve: amennyiben érezzük, az már eleve jót jelent, ugyanis az ilyen gyógyvizek többféleképpen hatnak. Egyrészt a fürdőkúrák során a bőrön keresztül felszívódva, másrészt a légutakon keresztül a szervezetbe jutva. Sőt, a kéntartalmú vizeknek van egy harmadik - és meglehetősen elterjedt - felhasználási módja: ivókúrák során, az emésztőrendszerből is fel tudnak szívódni. Belélegezve értágító hatásuk van, és így javítják a szív vérellátását. Ízületi problémák esetén azért előnyös a kénes gyógyvíz használata, mert a kén beépül a porcszövetekbe, ami a kopásos panaszok esetén enyhíti a tüneteket. Számos bőrbetegség esetén is gyógyhatású lehet a kénes gyógyvíz, ezek közül is kiemelkedik a pikkelysömörös betegek életminőségére gyakorolt kedvező hatása.

A jódos gyógyvizeknek általában jelentős a brómtartalmuk is. Utóbbi elsősorban nyugtató, stresszoldó hatásáról ismert. A jód annyiban hasonlít a kénhez, hogy a belélegezve is hat, sőt a légutakon keresztül hatékonyabban tud bekerülni a szervezetbe, mint a bőrön át. Értelemszerűen az ilyen vizek - főleg belsőleg - alkalmasak a jódhiányos állapotok és betegségek kezelésére. Fürdőkúraként pedig elsősorban a gyulladáscsökkentő hatásuk jelentős. A jódos vizek segítik az ödémák felszívódását, enyhítik a húgyhólyag- és a petefészek gyulladást, sőt az ízületi gyulladásokat is. A kénes vizekhez hasonlóan ezt is alkalmazzák ivókúrákhoz.

Hol találhatók ilyen gyógyvizek? Kénes vizű Budapesten a Lukács és a Rudas Gyógyfürdő, az ország többi részén a balfi, egri, harkányi, hévízi, mezőkövesdi, parádi gyógyvíz. Jelentős a jód- és a brómtartalma a cserkeszőlői, a debreceni, a hajdúszoboszlói, az igali és a mosonmagyaróvári termálvizeknek.
forrás:Termál online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 661
  • e Hónap: 12048
  • e Év: 49796
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.