Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Babpuding tormamártással
  2014-08-11 22:34:28, hétfő
 
  Babpuding tormamártással

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szójabab
10 dkg tofu
3 tojás
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 teáskanál szójaszósz
zsemlemorzsa és vaj a formához
A tormamártáshoz:
3 dkg vaj
2 evőkanál ecetes torma
3 dl tejszín
A paprikás zöldbabhoz:
1 pritamin paprika
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
10 dkg főtt zöldbab

Elkészítés:


A szójababot lemossuk, bő vízben legalább 10-12 órán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben megfőzzük, majd a babot áttörjük.


1. A tofut nagyon apróra összevágjuk, vagy mixeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáöntjük a tejszínt, és a babpüréhez adjuk. Belekeverjük a szójaszószt, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához adjuk a tofut, majd lazán belekeverjük a felvert fehérjét is.
2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Kisebb csészéket kivajazunk és morzsázzuk, majd háromnegyedig töltjük a péppel. Egy tepsibe állítjuk a formákat, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a víz a formák háromnegyedéig érjen. A sütőben keményedésig, kb. 40-50 percen át pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük, és kiborítjuk. A tormamártással és a paprikás zöldbabbal kínáljuk.
3. Tormamártás
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük az ecetes tormát és elkeverjük. Sózzuk, beleöntjük a tejszínt, és beforraljuk.
4. Paprikás zöldbab
A paprikát megmossuk és leszárítjuk, a magházat kiszedjük, húsát vékonyra metéljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Vajon megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a paprikacsíkokat, amikor összeesett sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a főtt zöldbabot.





Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szilvás pite
  2014-08-11 22:32:25, hétfő
 
  Szilvás pite

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 dkg vaníliás cukor
5 tojás
fél dl rum
szilva, ízlés szerint
20 dkg porcukor

Elkészítés:

A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük, óvatosan hozzáadjuk az eddig kész tésztához, finoman elkeverjük, majd beletesszük a lisztet és a fél deciliter rumot.

Margarinnal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, a tetejére tesszük a félbevágott, kimagozott szilvát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük és 30-35 percig sütjük.





Megjegyzés:

A receptet Dorci, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Babos-batyus hús
  2014-08-11 22:29:46, hétfő
 
  Babos-batyus hús

Hozzávalók:

6 szelet hús (csirke, pulyka vagy borjú)
füstölt szalonna
1 kaliforniai paprika
20 dkg gomba
1 közepes póréhagyma
fokhagyma
bors
petrezselyemzöld
1 konzerv piros bab
virsli
1 kg burgonya

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kiolvasztom, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a gombát felaprítom, és mindent lepirítom. Hozzáadom a karikára vágott póréhagymát, tovább pirítom, ízlés szerint fokhagymával, borssal, vágott petrezselyemmel megszórom, és 1 konzerv piros babbal összemelegítem, majd félreteszem.

A húsokat lisztbe mártva kisütöm, és sütök még hasábburgonyát is.

A csomagok összeállítása: fejenként 1 nagy alufóliát vágok, 1 adag krumplit halmozok rá, a ragut elosztom. 1-2 szelet húst teszek a tetejére, arra 1 db bevagdalt virsli. Becsomagolom, tepsire rakom, 15 percig sütöm.





Előre elkészíthető, étkezés előtt csak sütni kell.

Megjegyzés:

A receptet Hortobágyi Józsefné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fejtett bableves csipetkével
  2014-08-11 22:26:36, hétfő
 
  Fejtett bableves csipetkével

Hozzávalók kb. 6 személyre:

50 dkg kifejtett bab
40 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darab zeller és karalábé) - aprítva
1 nagy vöröshagyma - finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma - aprítva
40 dkg főtt-füstölt hús darabolva - füstölt szárazkolbász karika vegyesen
2-3 babérlevél
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
tárkony - ízlés szerint
1-1 paradicsom és zöldpaprika, csak behasítva
zeller és petrezselyem zöldje, csokorba kötözve
3 dl tejföl
1 bő evőkanál liszt
5 dkg (liba) zsír

ecet
A csipetkéhez:
1 tojás
liszt, amennyit felvesz
csipet só

Elkészítés:

A felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon, kevergetve, pár percig dinsztelem, majd belepirítom a fokhagymát és a lisztet. Meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel.

Amikor felforr, beleöntöm a babot, ízesítem a többi hozzávalóval, a húst és a kolbászt is hozzáadom, puhulásig főzöm. (A vége felé 1-2 szem kis kockára vágott közepes krumplit is főzhetünk bele.)

Ameddig puhul a bab, 1 tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrok egy kis tálban, pár perc pihentetés után enyhén lisztezett tálcára csipegetem.

Amikor megpuhult a bab, a tejfölt kevés forró levessel kikeverve hozzáadom a leveshez, újraforrásnál a csipetkét is belekeverem. Amennyiben szükséges, további vizet adok hozzá, utána fűszerezem, ecettel ízesítem, pár perc alatt együtt készre főzöm.

Tálaláskor a zöldségcsokrot, a paprikát és a paradicsomot eltávolítom a levesből, további tejföllel és kenyérrel kínálom.





Megjegyzés:

Jó, ha tálalás előtt pihentetjük a levest 1-2 órát, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Enyhülést hozó hetet!
  2014-08-11 22:17:53, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2214
  • e Hónap: 16119
  • e Év: 145826
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.