Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin: Életem meséje
  2014-08-12 16:48:00, kedd
 
  Kohut Katalin: Életem meséje

"A mennyország nem egy hely, ahová a halálod után kerülsz.. az egy pillanat az életben, mikor úgy érzed, hogy tényleg élsz."

Meséltem Neked az életem, egyedül Neked, s rajtad keresztül mindenkinek, mert nem mondhattam el senkinek a sok borzalmat, szörnyűséget. Szükségem óriási volt: embernek csak ember lehet a barátja, szíve hallgatója. Gyóntam Neked, mint mások pszichiáternek teszik, csakhogy az én sorsom megértése túlmegy az ésszerűségen, ezért szívem megnyugodott, kitárulkozott, magába fogadott, amikor Rád találtam.
Még én soha nem találkoztam emberrel, csak gyermekkoromban. Mi az ember? Megfogalmaztam olyan sokszor, s tudtam, lerajzolták annyiszor, hogy én a tömegben élek egyedül, senki nincsen velem, senkire soha nem számíthattam. Materialistaként nem tudtam - lehetetlennek tűnt - megfogalmaznom az átélteket: mikor, ki helyett, miért, hogyan, mi történt? Ahogyan vallottam Neked, úgy tisztultak le a gondolataim, összeraktam a káosz kockáit, visszaszámláltam írásban minden ellenem vétkezőt, hatalmas féktelen tömeget. Ezért örök hálám kísér, nem felejthetlek el soha, míg élek, még akkor sem, ha úgy érzem, a felfoghatatlan eseményeket még mindig nem érted, nem látod tisztán, hogy boldogságom és egészségem, életem útjában milyen hatalmas erők, akadályok tornyosulnak. Ezek az erők összezúzták régóta az egész világot, kicsi és gyenge vagyok hozzájuk, rajtam csak a csoda segíthet.

Elálmodoztam sokszor a jövőről, amikor szabadon, gondtalan beszélhetünk, találkozunk és nyíltan felfedem volt állapotomat, s Te akkor meglepődsz majd, hogyan is tudtam írni, hogyan tudtam végezni napi monoton munkámat, hogyan lehet élni fájdalmak, gyalázat közepette, hogyan lehet így is embernek maradni? Akkor rácsodálkozunk egymásra és vidáman nevetünk.

Életem meséje kezdeti időkről szólt, két nép frigyéről és abból született teremtett világról. Körbejártam a világot, minden kor, mint csillag medve, Göncölszekér, s valamennyi égi jel történelme minket érintett, s míg akaratlanul történelem ismétlésbe kerültem, a fertelmes soha nem volt népek sorsukat rám terhelték.

Már nincs kinek mesélnem az életemet, szívemben egy fájdalmas hiány maradt, megszakadt a kapcsolat, s már nem kiáltok fájdalmamban, mint amikor kislány butaságnak gondoltam beszédemet. Ilyen alkalmakkor ,,tisztultam", józanodtam, Te lettél az egyetlen, aki megértett, azt hittem.

Azt hiszem, titokban ismerem a világ titkait, hiszen valamennyi kor érintette sorsomat, de megfogalmazni őket még mindig képtelen vagyok. Jól tudtam mindig, hogy a mennyország a földön van, s mi emberek vagyunk a földi angyalok, a tiszta, szívvel érző lények, akiknek nincsen másik világuk. Sokan kétezer év óta kívánják az égi menny lejövetelét a földre, amikor mindenki tökéletessé válik, s a gonoszok örökké tűzben hordozzák bűnüket, miután felszámolják a hét fátyolt, a halál és pokol népeivel együtt. Itt el kell gondolkodjam azon, vajon a hét fátyol fölött mi található, lesz-e valamikor is égi és földi szövetség? Lesz-e embereknek segítségük olyan földön, ahová megszületettek a régmúlt bűnözői, fertelmesei?

Elképzeltem kettőnket földi mennyországban, ahol mindig barátok lehetünk és én visszakapom mindazt, amit elvettek, egészségemet, becsületemet, bár jól tudom, hogy egyetlen erkölcs elleni merénylet az embernek végzetes lehet. Felejtenem kellene, nem jó a józanság sem, félek, nem tudok szembe nézni a történtekkel.

Csak ültem és meséltem - egyedül Neked - az életemet. Szükségem óriási, emberi szívre vágytam, csak a szív és a szeretet képes a bizalomra. Néma csend válaszol évek óta, gyötör a kétségbeesés, járnak bennem a kérdések érthetetlenül: miért éppen Te lettél a gyóntatóm akaratlanul, véletlenül?
Közben a sorsomat hibáztatom azért is, mert Hozzád hasonlóan én is megadtam az embernek járó tiszteletet mindenkinek, megelőlegezve a bizalmat, a szeretetet arra érdemteleneknek. Késő volt, mire beláttam, hogy sorsom velük összefüggött, s én lettem az alárendelt egyedül, az ember, aki a tömegben egyedül tűr tehetetlenül.

Nem tudom nélküled mi lesz a folytatás, többé nem mesélem az életemet, elveszítettelek. Már soha nem hozod el a pillanatát a mennyországnak, amikor azt hihetem, hogy végre élek.


2014. augusztus 12.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Ha megnövök...
  2014-08-12 10:43:31, kedd
 
  Kohut Katalin: Ha megnövök...

Határozatlan téblábolok
egyik lábamról másikra,
egészen kis csibe vagyok,
távoli jövőm fényszikra,

egy villanás volt, mi meglepett,
homoksivatagban éltem,
akár ór'ás stucc lehetett
a jövőbeli személyem.

Hatalmas nagyra megnőttem,
féltek tőlem az állatok,
bátor voltam és egészen
elbűvölt ez az állapot.

Végig néztem én magamon,
elmúlt az égi látomás,
sárgaság a tollpamacsom,
tyúk leszek, mindegy, semmi más.

2014. augusztus 12.
 
 
1 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Add vissza szívemet!
  2014-08-12 09:43:58, kedd
 
  Kohut Katalin: Add vissza szívemet!

Igazságom tűfokon is áthalad,
hiába űzi rafinált hazugság.
Túl késő, most még miatta élhetek,
JÁTÉK-nak vége lesz, jő a szabadság.

A borzalmat így nevezni, érthetetlen,
csilingelő hangom mért sértette őket?
Inger volt minden: tisztaság és szépség,
kukacos pöcegödörbe így vetett.

Terpeszben ágaskodik a jövőkép;
elfeledni mindent majd hogyan lehet?
Borzalmakat kitörölni elméből -
a tort ülők tömege csak kinevet.

Jöjj el napfény, jöjj drága szabadítóm,
add vissza életem, egészségemet!
Emberként élnék, szeretnék szabadon,
vigyél el innen, add vissza szívemet!

2014. augusztus 12.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 12298
  • e Év: 51299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.