Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mások döntik el milyen legyen az életed?
  2014-08-13 23:57:40, szerda
 
  Mások döntik el milyen legyen az életed?
Szeretnéd saját kezedbe venni a sorsodat?
Olvasd el mit kell tenned...
És kapj meg mindent az életben, amit csak szeretnél.






Az élet Nagy Titka a VONZÁS TÖRVÉNYE .


1. A vonzás törvényének értelmében a hasonló hasonlót vonz, tehát amikor gondolsz valamire, újabb hasonló gondolatokat hívsz be az elmédbe.

2. A gondolatok mágneses erővel és saját frekvenciával rendelkeznek.

Ahogy elméd kibocsátja őket az univerzumba, mágnesként vonzzák magukhoz a hasonló rezgésszintű dolgokat. Minden visszatér tehát a forráshoz - vagyis Hozzád.

3. Olyan vagy, mint egy emberi adótorony, aki a gondolatai által bizonyos frekvenciát bocsát ki. Ha változtatni akarsz az életeden, ezt a frekvenciát, vagyis gondolataidat kell áthangolnod.

4. Jelenlegi gondolataid teremtik jövőbeni életedet. Az elmédet uraló elképzelések életed valós képeiként köszönnek majd vissza.


Gondolataid dolgokká válnak.


5. A vonzás törvénye természeti törvény. Mint ilyen, épp olyan pártatlan, mint a gravitáció törvénye.

6. Semmi sem léphet be az életedbe anélkül, hogy tartós gondolataid meg ne hívnád.

7. Ha szeretnéd tudni, mire gondolsz, vizsgáld meg az érzéseidet. Az érzelmek hasznos eszközök a kezünkben, amelyek segítenek azonnal kideríteni, mi jár a fejünkben.

8. Jó gondolatokkal a fejedben képtelenség rosszul érezni magadat.

9. Gondolataid határozzák meg rezgésszintedet. Ez utóbbiról érzéseid közvetlenül tájékoztatnak. Ha rossz a kedved, olyan frekvencián rezegsz, amely még több kellemetlenséget hív be az életedbe. Amikor azonban jól érzed magad, mágnesként vonzol magadhoz minden pozitivat.

10. Az olyan Titok-cselek, mint például a szép emlékek, a természet vagy a kedvenc zenéd, egy szempillantás alatt felderíthetik érzéseidet, és segíthetnek magasabb rezgésszintre emelkedni.

11. Ahogy Aladdin dzsinnje, a vonzás törvénye is teljesít minden parancsot.

12. A Teremtő Folyamat három egyszerű lépés - a kérés, a hit és a befogadás - gyakorlata által segít elérni vágyaidat.

13. A kérést azért kell megfogalmaznod az univerzum felé, hogy ezzel magadban is tisztázd, mit is szeretnél. Amint az elmédben kirajzolódik egy kép, az első lépéssel már meg is vagy.

14. A hit annyit tesz, mint úgy cselekedni, beszélni és gondolkodni, mintha már megkaptad volna, amit kértél. Ha az ennek az állapotnak megfelelő frekvencián tartózkodsz, a vonzás törvénye majd elrendezi az embereket, az eseményeket és a körülményeket.

15. A befogadás azt jelenti, hogy olyan érzéseket táplálsz, amelyek álmod Ezzel automatikusan a megfelelő frekvenciára hangolódsz.

16.Ha fogyni szeretnél, nem szabad a "fogyásra" összpontosítanod. Ehelyett összpontosíts inkább az ideális testsúlyodra. Érezd át a hozzá fűződő érzéseket, és meglátod, hamarosan eléred vágyott alakodat.

17. Az univerzumnak semmi időbe sem kerül, hogy teljesítse vágyaidat.

Egyetlen dollárt épp olyan könnyű megteremteni, mint egymilliót.

18. Ha valami aprósággal kezded a teremtést, mondjuk egy csésze kávéval, vagy egy szabad parkolóhellyel, könnyen megtapasztalhatfjí1 a vonzás működését. Tudatosan hívd be az életedbe az adott dolgot! Amint megtapasztalod teremtő erődet, hamarosan kész leszel nagyobb dolgokra is!

19. Teremtsd meg előre a napodat! Gondold végig! Ha így teszel, lassan megszervezheted az életedet.

20. Az elvárás nagyon erős vonzerőt hoz létre. Mindig azokat a dolgokat várd, amelyeket szeretnél, és sohase azokat, amelyeket nem akarsz.

21. A hála megélése rendkívül hatásos módja energiáid felemelésének és vágyaid elérésének. Mondj köszönetet mindazért, ami megadatott neked, és ezzel még több jót vonzol be az életedbe.

22. Ha előre hálát adsz azért, amit szeretnél, felgyorsítod vágyad beteljesülését, hiszen nagyon erős jelzést küldesz az univerzum felé.

23. A vizualizáció folyamata által olyan képeket alkotsz az elmédben, amelyeken boldogan élvezed vágyad beteljesülését. Mindeközben rendkívül erős pozitív gondolatokat és érzéseket hozol létre, mintha a dolog már a tiéd volna. A vonzás törvénye pedig megadja neked mindezt, épp úgy, ahogyan elképzelted.

24. Ha igazán hasznot szeretnél húzni a vonzás törvényéből, élj teljesen a szerint, ne csak egyszer-egyszer támaszkodj rá.

25. Esténként, elalvás előtt gondold végig a mögötted álló nap eseményeit.

Képzeletben formáld át és játszd újra azokat a pillanatokat, amelyek nem a te akaratod szerint történtek.

26. Ha pénzre vágysz, összpontosíts a gazdagságra. Úgy lehetetlen meggazdagodni, hogy közben folyton a pénz hiányára gondol az ember.

27. Sokat segít, ha használod a fantáziád, és úgy teszel, mintha a vágyott összeg már a birtokodban lenne. Játssz gazdagosdit, és idővel megváltozik a pénzhez fűződő viszonyod, ezáltal pedig behívod azt az életedbe.

28. A leggyorsabb módja a meggazdagodásnak, ha most boldog vagy.

29. Határozd el magadban, hogy mindig, amikor meglátsz egy számodra kívánatos dolgot, azt mondod: meg tudom venni. Van rá pénzem. n Ha változtatsz a gondolataidon, érzéseid is megváltoznak.

30. Több pénzre vágysz? Adakozz! Ha bőkezű vagy, és örömmel osztod meg anyagi javaidat másokkal, azzal a nekem rengeteg van" üzenetét közvetíted.

31. Képzelj csekkeket a postaládádba!

32. Ügyelj rá, hogy elmédet a bőség gondolatai uralják! Gondolkodj úgy, mint a gazdagok!

33. Ha társra vágysz, ügyelj rá, hogy gondolataid, szavaid, cselekedeteid és körülményeid ne keresztezzék elképzeléseidet.

34. Neked magaddal van dolgod. Önmagad feltöltése nélkül nincs mit adnod másoknak.

35. Szeresd és tiszteld önmagad, és ha így teszel, olyan embereket vonzol magadhoz, akik ugyanígy viszonyulnak hozzád.

36. Amikor rosszul érzed magad a bőrödben, blokkolod a szeretetet, és olyan embereket és helyzeteket vonzol magadhoz, akik és amelyek megerősítenek negatív önértékelésedben.

37. Arra összpontosíts, amit szeretsz magadban, és a vonzás törvénye további jó tulajdonságokat csalogat majd elő belőled.

38. Ha működőképes kapcsolatra vágysz, azt nézd, hogy mit tisztelhetsz a másikban, és ne panaszkodj. Ha a jó tulajdonságaira összpontosítsz, ezeket hozod elő belőle.

39. A placebóhatás jó példa a vonzás törvényének működésére. Ha a beteg valóban elhiszi, hogy a tabletta gyógyír a bajára, azt kapja, amit vár, vagyis meggyógyul.

40. A "tökéletes egészségre összpontosítás" módszerét bárki, bármilyen körülmények között alkalmazhatja.

41. A nevetés örömöt szül, minden negativitást megszüntet, és csodás gyógyulásokat eredményez.

42. A betegséget a körülötte forgó gondolatok és a rá fordított figyelem tartják életben. Amikor rosszul érzed magad, ne beszélj róla - hacsak nem akarod súlyosbítani a helyzetet. Ha mások panaszkodását hallgatod, azzal energiát adsz betegségüknek. Ehelyett tereld pozitív irányba a beszélgetést, és képzeld el, hogy az illetők jól vannak.

43. Az öregedés csupán hiedelem, amely befészkelte magát az elmédbe.

Dobd hát ki onnan, és összpontosíts az egészségre és az örök fiatalságra.

44. Felejtsd el a betegségről és az öregedésről alkotott társadalmi sztereotípiákat! Semmi szükséged ilyen negatív üzenetekre.

45. Ha küzdesz valami ellen, azt - mivel érzelmeidet erősen ráirányulnak - bevonzod az életedbe. Nézz inkább magadba, és bocsáss ki egy új jelet gondolataid, illetve érzéseid által.

46. Ha a negatív dolgokra összpontosítasz, azzal nem segítesz a világon, sőt nemcsak, hogy felerősíted őket saját energiáiddal, de a saját életedbe is bevonzod a rosszat.

47. Ahelyett, hogy a világ problémáira fókuszálnál, összpontosíts inkább a szeretet, a bőség, a tanulás és a béke értékeire.

48· Sosem fogyunk ki a jóból, hiszen az univerzumban több mint elegendő van belőle mindannyiunk számára. Bőségre teremtettünk.

49. Gondolataid és érzéseid által kiveheted a részed az univerzum kiapadhatatlan bőségéből, és saját tapasztalatoddá teheted azt.

50. Dicsérj és áldj meg mindent a világon, és az összes negatívitás, illetve viszály feloldódik. Hangolódj a lehető legmagasabb frekvenciára, is a szeretetre.

51. Minden energia. Te magad energiamágnes vagy. Elektromos töltésed által kölcsönösen vonzódtok egymáshoz mindazzal, ami hasonló töltésű. Így hívhatod be életedbe azt, amit szeretnél.

52· Spirituális lény vagy. Energia - és az energia megsemmisíthetetlen.

Épp csak a formáját változtatja folyamatosan. Vagyis igaz valód, tiszta esszenciád mindig is volt és mindig is lesz.

53. Az univerzum a gondolatból származik. Mi magunk teremtjük meg saját életünket és végső soron az univerzum sorsát is.

54. Az ötletek végtelen tárházába van bejárásod. Minden lehetséges tudás, az összes felfedezés és találmány, mint lehetőség öröktől fogva létezik az Univerzális Elmében, és csupán arra vár, hogy az emberi elme előhívja. Tudatod tehát a mindenség letéteményese.

55. Mindannyian összefüggünk, és mindannyian Egyek vagyunk.

56. Engedd el a múltat, a káros kulturális kódokat és társadalmi előítéleteket. Csak te teremthetsz méltó életet saját magadnak.

57. A teremtés legegyszerűbb módszere, ha úgy tekintesz vágyadra, mint abszolút tényre.

58· Hatalmad gondolataidban rejlik, maradj hát tudatos. Másképp van. Ne feledd, hogy nem szabad megfeledkezned magadról sem.

59.. Életed tábláját te írod tele, méghozzá azzal, amivel akarod.

60. Egyetlen dolgod van: jól érezni magad - most.

61. Minél többet használod a benned rejlő erőt, annál több lesz belőle.

62. Most kell magadhoz ölelned saját nagyságodat.

63. Egy dicsőséges kor kellős közepén tartunk. Amint elengedjük korlátozó gondolatainkat, a teremtés összes területén feltárul előttünk az emberiség valódi nagysága.

64. Csináld azt, amit szeretsz. Tedd fel magadban a kérdést: "Miben lelem örömömet?" És ahogy átéled ezt az örömöt, az univerzum örömteli dolgok egész lavináját zúdítja majd rád.


Most, hogy megismerkedtél A Titokkal, csak tőled függ, mit kezdesz vele. Bármerre is indulj, jól döntesz. A választás a te kezedben van !!!

Forrás:http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Rapid tisztítókúra kivivel
  2014-08-13 23:50:32, szerda
 
  Rapid tisztítókúra kivivel! 3 nap alatt akár mínusz 3 kg





Csak néhány kilótól szeretnél megszabadulni?

Picit megnőtt a hasad és puffadtnak érzed magad? Próbálj ki egy kivi tisztítókúrát!

A kivi tele van flavonoidokkal és a karotinoidokkal, amelyek nagy antioxidáns védelmet nyújtanak. A flavonoidok javítják a vérerek állapotát, és csökkentik a gyulladást.

A kivi segíti a vértisztítást, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is.
A kivi csökkenti a légzőszervi betegségek, mint a asztma vagy a zihálás, tüneteit.
Ez a trópusi smaragd antioxidánsként is működik, és gazdag karotinoidok.
A kivi anti-aging tulajdonságokkal segíti a bőr megújulását. A pépesített kivi csökkenti a hegek láthatóságát, a bőrirritációt, és nyugtató szem maszknak is használják.

Próbáld ki a kivi-diétát!

A 2-3 napig tartó kivi-diéta éhségérzetet vagy hiányállapotot sem okoz, sőt, fokozza vitalitásod!
A kivi-diéta nem csak egészséges, de finom is!

A kivi bőséges káliumot, nátriumot, A-, C- és K-vitamint is tartalmaz. Naponta két kivi már fedezi a napi A- és C-vitaminszükségletet!

Méregtelenítés, salaktalanítás kivivel

A kivi-diéta folyamán egy nap alatt legalább egy kilogramm kivit kell enned és bőséges folyadékot kell fogyasztanod (ásványvíz, gyógytea cukor nélkül).

A ,,kivi-napot" egy héten kétszer vagy háromszor is ismételheted, akár egymást követő napokon is.

Így akár 3-4 kilótól is megszabadulhatsz az alacsony glikémiás indexű (GI) kivivel!

A 2-3 napig tartó kivi-diéta éhségérzetet vagy hiányállapotot sem okoz, sőt, fokozza vitalitásod!
Rapid tisztítókúra kivivel! 3 nap alatt mínusz 3 kg

Mintaétrend:

Reggeli

2 db kivi
tea (édesítőszerrel)

Tízórai

2 db kivi
2 db korpás keksz

Ebéd

4 db kivi
4 db korpás keksz

Uzsonna

2 db kivi
2 db korpás keksz

Vacsora

2 db kivi
2 db korpás keksz
ásványvíz


Teát (édesítőszerrel) és ásványvízet bőségesen igyál!

Fontos, hogy a nap folyamán valamelyik étkezésnél egyél egy szelet pulyka-, vagy csirkesonkát, vagy egy tojást a fehérjepótlás érdekében!

Érdekesség:

A kivinek a héja is ehető, tele van rostokkal, flavonoidokkal és folsavval.

Forrás:http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az erős paprika jótékony hatásai
  2014-08-13 23:46:35, szerda
 
  Az erős paprika jótékony hatásai

Nemrégiben fényt derítettek arra, hogy az erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány a férfiak és nők körében is jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO). A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van...






A tudósok arra is rájöttek, ha valaki a kapszaicint tartalmazó erős paprikát is fogyaszt valamilyen formában reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon. Akik például ebédkor előételnek erős paprikával fűszerezett ételt fogyasztottak, az ebédből már kevesebbet fogyasztottak, s utána is kevesebbet ettek. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.

Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre is jótékony hatással van, ha csípős ételeket fogyasztanak. A paprika kapszaicin tartalma növeli a vérellátást a gyomor nyálkahártyájában, így természetes úton segít és regenerálja azt. A vérkeringést mindenhol, belső szervektől a bőr felszínéig, az egész testben fokozza. A Duke Egyetem tanulmánya szerint a kapszaicin a belek gyulladásos betegségeinek gyógymódját jelentheti. A chili pedig megvédi a gyomrot az aszpirin hatásaitól. Antibakteriális tulajdonságai miatt a kapszaicin hatásos arcüreggyulladás esetén, emellett nátha esetén enyhíti az orrdugulást és hasznos lehet allergiaproblémák enyhítésében is.

A szív és érrendszeri problémák enyhítésében is nagy szerepe van, csökkenti a koleszterin-, és triglicerid- szinteket, valamint képes feloldani a fibrint, amely a vérrögök kialakulásáért felelős. A szervezetben kialakuló tumorok sokszor fibrin védőbevonattal alakulnak ki, így ennek feloldása a tumorokat kiszolgáltatott állapotba hozza. Az olyan étkezési kultúrákban ahol gyakrabban fogyasztanak csípős paprikát, sokkal alacsonyabb a szívroham és az agyvérzés előfordulási aránya.

Tehát nagy előnyben van, aki szereti a csípős paprikát, mert nemcsak az ételeket varázsolja ízletesebbé számára, hanem fogyasztásával az egyik leghatékonyabb rákölő is a szervezetébe jut, s mindeközben még fogyaszt is!

Fotó:
pixabay.com

Forrás:hajraegeszseg.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Emberi fogyasztásra nem alkalmas
  2014-08-13 23:43:16, szerda
 
  Emberi fogyasztásra nem alkalmas







A minap az egyik Penny Marketben citromot szerettem volna vásárolni. A gyümölcsökhöz közeledve hatalmas felirat fogadott: a citrom héja emberi fogyasztásra nem alkalmas. Végre, akadt egy hely, ahol ezt felvállalták, de sajnos sok helyen nem a vásárlók egészségét nézik és mindenféle szennyet képesek lennének rásózni az arra járókra.

Ne legyenek illúzióink: gyakorlatilag mindenütt vegyszerezett, különböző permetszerekkel kezelt gyümölcsöt árulnak. A bio, vagy kezeletlen citrom, olyan ritka, mint a fehér holló. A piacon az egyik ismerős kofánál kezeletlen citrom után érdeklődtem, aki azt mondta, ilyennel csak Olaszországban találkozott, s ha be is tudja szerezni, az jóval drágább lesz, mint a mindenütt kapható társai.

A citromban, vagy úgy is fogalmazhatnánk, az összes déli gyümölcsben egy 2007-es felmérés szerint kimutathatóak különböző vegyszermaradványok. De miért is?

Míg ezek a finomságok ideérnek Európa közepére, ha még a közeli Dél-Olaszországból, vagy Spanyolországból érkeznek is, addig bizony könnyen megpenészesedhetnek. Ezt szeretnék meggátolni, ezért különböző gombaölő szereket tartalmazó permettel, később viasszal kezelik őket. Ráadásul szükségük van egyéb növényvédő szerekre is, így ezek hatása később összeadódhat.

Arra vonatkozó pontos adataink még nincsenek, ezek a vegyszerek milyen hatással lehetnek az emberi szervezetre, azonban az állatkísérletek önmagukért beszélnek. Sok esetben akár rákos megbetegedéseket, pajzsmirigy, vese bántalmakat, erős bőrirritációt, ekcémát okozhatnak. Ezek mindenképpen óvatosságra intik az egyszeri, ám tudatos vásárlót.

Ha mindenképpen szükségünk van a déli gyümölcsökre, a citromra, vagy banánra, akkor is alaposan mossuk meg, mielőtt megpucolnánk. Ha a héját szeretnénk felhasználni a citromnak, narancsnak, akkor inkább almaecetes vízbe áztassuk be, majd folyóvízzel jól dörzsöljük meg, utána pedig ismét mossuk át. Így a vegyszerek nagy részét el lehet távolítani, ám amit a gyümölcshús már magába szívott, azt nem. Alkoholos áztatás sem segít, ráadásul ezek a szerek mind alkoholban jól oldódnak.

Tartsuk mindig szem előtt, amit nem látunk, az attól még ott van a citrom és narancs héján is, ezért a gyerekek kezébe inkább ne adjuk ezeket a gyümölcsöket. Törekedjünk rá, hogy minél kevesebb ilyet fogyasszanak a kicsik, előzzük meg a bajt.

Fotó:
pixabay.com

Forrás:hajraegeszseg.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Rizzsel töltött paprika
  2014-08-13 23:34:29, szerda
 
  Rizzsel töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

2 tasak előfőzött rizs
2 zöld húsú paprika
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
4 paradicsom
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál Vénusz olaj
10 dkg kifejtett zöldborsó
1 kávéskanál ételízesítő
2 evőkanál krémsajt
csipet piros paprika
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A rizst forrásban lévő vízbe tesszük és kb. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk és kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A paradicsomot 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és húsát kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldborsót, megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett rizst, belekeverjük a krémsajtot, sóval, őrölt borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük, és a masszával púposan megtöltjük a fél paprikákat. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, és tűzálló tálba helyezzük. Az apróra vágott paradicsomot köré szórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és meghintjük petrezselyemzölddel. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sült csirke, sült sertésszeletek köreteként tálaljuk.





Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 410 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Krémmel töltött paprika
  2014-08-13 23:32:00, szerda
 
  Krémmel töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy húsos paprika

A körözötteshez:
1 kis fej hagyma
20 dkg juhtúró
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika

A sajtkrémeshez:
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg sajtkrém
fél piros húsú paprika
csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A piros húsú paprikát apró kockákra vágjuk.

A körözötthez a juhtúrót burgonyanyomón áttörjük, a hagymához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, a fűszereket, sót, borsot, és jól kikeverjük. A sajtkrémhez habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a reszelt és a krémsajtot, a paprikakockákat, őrölt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük. A paprikákat félbe vágjuk, vagy egészben hagyjuk. Kettőt körözöttel, kettőt sajtkrémmel töltünk meg, majd kb. 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen tudjuk szeletelni.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 217 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vegetáriánus rakott kel
  2014-08-13 23:28:45, szerda
 
  Vegetáriánus rakott kel

Hozzávalók:

1 nagyobb fej kelkáposzta
30 dkg lencse
1/2 csomag tisztított napraforgómag
vörös- és fokhagyma
kis citromlé
pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag
ételízesítő
kevés Vénusz olaj

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk (legalább egy órára). A kelkáposzta torzsát kivágjuk, és sós, köménymagos, fokhagymás vízben leveleire szedve megpároljuk. Közben olajon vöröshagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá és a lencsét pörköltösen - majorannával, fokhagymával, ételízesítővel - megfőzzük.
Egy tepsibe letesszük a kelleveleket, ráöntjük a lencsét, majd újra kelkáposzta jön.
A napraforgómagot turmixgépben kb. 1 dl vízzel, kis citromlével, fokhagymával, sóval *tejföllé* törjük, és a káposztára terítjük.
Sütőben kicsit átsütjük.

Megjegyzés:

A 90 napos diéta keményítő napjára tökéletes. A nem diétázó vagy vegetáriánus családtagok is szeretik, előre elkészíthető, és sütőben melegíthető.

A receptet Szigeti Ági küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Málnadzsemmel töltött fánk
  2014-08-13 23:27:20, szerda
 
  Málnadzsemmel töltött fánk

Hozzávalók:

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg vaj
3 púpos evőkanál cukor
1 tojás
35-40 dkg liszt
A töltelékhez:
5 dkg málnadzsem
A mázhoz:
2,5 dkg vaj
A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:

A tejet testhőmérsékletűre melegítjük, majd feloldjuk benne az élesztőt. A vajat és a cukrot habosra keverjük, a tojást, az élesztős tejet és a liszt nagy részét hozzáadjuk. A lisztből egy keveset félreteszünk a dagasztáshoz. A tésztát addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.

A tésztát kissé meglisztezett deszkára borítjuk, és kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. 9 cm-es pogácsaszaggatóval nagyjából 20 korongot vágunk ki belőle. Egy kevés dzsemet kanalazunk minden korong közepére. A tésztát ráhajtogatjuk, és középen összecsípjük. A fánkokat úgy helyezzük papírkosarakba, hogy az illesztés alulra kerüljön. Tepsibe rakjuk. Letakarjuk, és további 20-25 percig kelesztjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A fánkokat a középső rácson 5-7 percig sütjük. Ha megsült, olvasztott vajjal megkenjük, tetejét porcukorba mártjuk. Nagyon finom és könnyű tészta.

Megjegyzés:

Tetszés szerint rakhatunk bele akármilyen krémet, esetleg csokidarabkát. Isteni finom úgy is. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Piciheni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bélszínroló
  2014-08-13 23:25:54, szerda
 
  Bélszínroló

Hozzávalók:

2 és 1/2 kg apróra darált hús
1 és 1/4 kg zsömle
8-10 dkg ételízesítő
2 csomag őrölt bors
8 egész tojás
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma passzírozva
zsemlemorzsa
kevés Vénusz olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük, beletesszük a darált húst egy tálba, hozzáadjuk a 8 tojást és a többi hozzávalót, beleöntjük a megdinsztelt hagymát, passzírozott fokhagymát. Ha nem áll össze, kevés vizet adunk hozzá. Rolókat vagy pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kisütjük. (Le is fagyaszthatjuk a rolókat.)

Megjegyzés:

A receptet Zizi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kelkáposztafőzelék
  2014-08-13 23:24:50, szerda
 
  Kelkáposztafőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg kelkáposzta
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
20 dkg burgonya
4 evőkanál Vénusz olaj
4 dkg liszt
fél kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:


A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teatojásba zárjuk, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a teatojást, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük. 10 percig fedő nélkül, szelíden forraljuk, hogy rántás ízét elveszítse. Eltávolítjuk a főzelékből a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sülthúst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

Megjegyzés:

1 adag: 846 kJ/203 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 1376
  • e Hónap: 6414
  • e Év: 136121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.