Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Banditisztán: Egyre többe magyar már csak a csodában reményk
  2014-08-15 22:09:54, péntek
 
  Banditisztán: Egyre többe magyar már csak a csodában reménykedik

Posted on 2014/08/15 Szerző: Admin

Látványosan örül annak az állam, hogy a Szerencsejáték Zrt. soha nem látott mértékű bevételeket könyvelhet el. A játékautomaták káros hatásaitól féltették a lakosságot, most viszont már pozitívumként értékelik, hogy az emberek sportfogadásra és számsorsjátékra fordítják a jövedelmüket.
A Szerencsejáték Zrt. alapítása óta nem volt még példa arra, hogy fél év alatt közel 148 milliárd forintos árbevételt érjen el a társaság. Ez 32 százalékos növekedést jelent a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ha pedig az év végéig sikerül tartani a tempót, akkor akár a 280 milliárd forintot is meghaladó forgalommal zárhat az állami vállalat 2014-ben. Ez sok, nagyon sok, túl sok. Mintegy másfél évtized alatt megnégyszerezte bevételeit a cég, ugyanis 2000-ben még 65 milliárd forintból gazdálkodtak, a 100 milliárd forintos határt pedig 2002-ben lépték át. A Magyar Szerencsejáték Szövetség évkönyvének tanúsága szerint a hazai szerencsejáték-piac 2010-ben 260 milliárd forintot képviselt, pedig akkor még létezett a pénznyerő ágazat is.
Minek köszönhetőek ezek a látványos eredmények? Egyrészt a termékeket a felnőtt lakosság kétharmada, mintegy ötmillió ember vásárolja. Konkrétan június végéig 904 millió alapjátékot vettek a játékosok, ez 240 millió darabbal több, mint tavaly ilyenkor. Másrészt az állami cég fejlesztéseinek köszönhetően már a legközelebbi lottózóig sem muszáj lefáradniuk a tippelőknek. A hivatalos megfogalmazás szerint a játékosok igényelték, hogy a klasszikus kedvenceknek számító lottó-, illetve számsorsjátékokat okostelefonnal is lehessen játszani. Mindezt pedig a felelős játékszervezés lózungjait hangoztatva teszik. Inkább arról van szó, hogy az állam nem tudja, de nem is nagyon akarja kordában tartani az emberekben ösztönösen meglévő játékszenvedélyt. Elvileg csak olyan játékokat forgalmaznak, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába. Ugyanakkor az országot lefedő értékesítési hálózat működtetésével és az újabb és újabb termékek bevezetésével folyamatosan ingerlik a népet. Nem kétlem, hogy valóban igyekeznek megóvni a játékosokat a túlzásba vitt szerencsejáték káros következményeitől. Ugyanakkor beszédes adat, hogy a sportfogadás iránti érdeklődés 40 százalékkal növekedett az idei első félévben, ez pedig már meghaladja az egészséges, kontrollálható szintet.
Szintén a rekord bevételeket magyarázó érvek között hangzik el, hogy a lakossági jövedelmek emelkedése is kedvező hatást gyakorolt például a számsorsjátékok forgalmára. Tehát azzal nincs baj, ha az emberek egyre több szelvényt vásárolnak a pénzükből, de azzal korábban nagy gond volt, hogy a játékgépbe dobálták be. Ha még igaz is lenne, hogy jelentősen emelkedtek a lakossági jövedelmek, akkor is minimum aggasztó kórképet mutat a társadalom állapotáról, hogy reménytelenségében és kilátástalanságában egyre többen inkább csak egy csodától várják sorsuk jobbra fordulását, mint a tanulástól és a munkától.
Az állam öröme ugyanakkor érthető. A szárnyaló eredmények ugyanis a költségvetési befizetésekre is kedvező hatással vannak: a játékszervező tevékenységéből a büdzsének már 35,4 milliárd forint bevétele származott idén. Osztalék formájában pedig szintén jól fial az aranytojást tojó tyúk. A monopol helyzetben lévő lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált. Ez egyrészt elismerésre méltó teljesítmény, másrészt ugyanakkor a magyar piacgazdaság és a kevés hazai nagyvállalat állapotáról is kiállítja a bizonyítványt. A kormány szerint leszámoltak azokkal az előítéletekkel, miszerint az állami tulajdonú cégek működési hatékonysága nem éri el a piaci cégekét. A Szerencsejáték Zrt. esetében ez a magyarok csillapíthatatlan játékkedve miatt nem volt nehéz, másrészt az egész iparág legfőbb alaptétele, hogy a bank mindig nyer. Még az utcai csalók is kiegyensúlyozottan és eredményesen működtetik az itt a piros, hol a piros nevű játékot, pedig csak egy asztal és három gyufásdoboz kell hozzá. Az állami cégekkel szembeni előítéletek pedig többnyire a MÁV, a BKV és a Magyar Posta alkotta pénznyelő trió szolgáltatásaiból és eredményeiből táplálkoznak.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...minimum aggasztó kórképet mutat a társadalom állapotáról, hogy reménytelenségében és kilátástalanságában egyre többen inkább csak egy csodától várják sorsuk jobbra fordulását, mint a tanulástól és a munkától..."
-A tanulás sok pénzbe kerül, munka meg egyre kevesebb van, vagy nincs is. A bérek pedig...-emberi életvitelhez kevés, éhenveszéshez éppen elég!
Marad tehát a csodavárás!
De hiszen tudjuk jól: CSODÁK PEDIG NINCSENEK!

https://balrad.wordpress.com/2014/08/15/banditisztan-egyre-tobbe-magyar-mar-csak- a-csodaban-remenykedik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársak!
  2014-08-15 21:45:04, péntek
 
  Elvtársak!



Nagyon alulról jövő kezdeményezésként, mondhatni a teljesen feleslegesen a levegőt rontó böszme tudatlan párttagság antidemokratikus megnyilvánulásaként egy javaslat érkezett a pártvezetőséghez (akik ugye a demokratiKUSS ....... stb.) és elvtársak a pártvezetőség úgy döntött, hogy habár annak a böszme párttagságnak semmi beleszólása a párt politikájába, nekik csak az a feladatuk hogy a választásokon ránk szavazzanak és a választások közti időkben meg fogják be a pofájukat, nade ez a javaslat úgy gondoltuk, hogy megvitatásra érdemes.



Elvtársak! A javaslat lényege, hogy a sok kis baloldali pártocska mindenféle balodali demokrata, meg demokratikus koalíciós, meg ilyenszerű megnevezése helyett a baloldali demokratikus pártegység demonstrálásaként és a baloldali demokrata osztályharc legújabbkori kihívásaihoz, és főleg a liberális demokrata vonalunk kihangsúlyozásához igazodva nevezzük magunkat a Baloldali Fanatikusok AkcióSzövetségének, rövidítve BALFASZ-nak.

Elvtársak! És aki most a rövidítésből az elmúlt évek, és főleg az idei választásokat megelőző politikai tevékenységünkre asszociál, azt azonnal kizárjuk a pártból!



Mert Elvtársak tessék tudomásulvenni, hogy az osztályharc permanens, és minden politikai munka alapja a körültekintő és a pártédeket minden körülmények között biztosító káderpolitika! És mink baloldali demokraták, vagy az új kezdeményezésként történő megnevezés szerint balfaszok soha nem fogjuk hagyni, hogy a káderpolitika háttérbe szorításával az osztályellenség lopakodó és pártegységet fellazító aknamunkája miatt nem megfelelő emberek kerüljenek a pártvezetés kulcspozícióiba! Mer csak gondoljatok bele elvtársak, hogy adta volna ki magát, ha pl. a főpolgármesteri székbe egy várospolitikai tapasztalattal és megfelelő politikai ambíciókkal bíró elvtársat neveztünk volna meg és nem egy teljesen alkalmatlan, ismeretlen, tehetségtelen antipolitikust? Vagy hogy pl. az európai úniós képviselőségre egy széleskörű ismeretekkel rendelkező, nyelvtudással és az ország érdekeit képviselni akaró ember helyett nem egy szeszkazán bunkó pártkádert jelöltünk volna ki? Aki nem ért egyet ezzel, az nem érti a munkásmozgalmi, jelenleg baloldali demokrata, legujabbkorilag balfasz káderpolitika lényegét! Minél bunkóbb valaki, annál hasznosabb tevékenységet tud kifejteni a párt érdekébe! Mer elvtársak mink baloldali demokrataák (balfaszok) azoknak a szavazataira alapozzuk a hatalmunkat, akik szellemileg ezen a munkásmozgalmi színvonalon állnak, ugyanis ők képviselik a proletariátust, akiknek a forradalmának a győzelméér harcoltunk, harcolunk, és harcolni fogunk! És ami győzni fog! Esztet tessék tudomásul venni!



Elvtársak! A pártmunka bonyolult dolog, aki nem érti, hogy miért vagyunk ilyen balfaszok amikor megélhetési pártpolitikusokat és nem a pártért és a böszme népért dolgozni hajlandó tisztességes politikusokat nevezünk ki mindenhová, az ne szavazzon ránk, mer csak megzavarja a párttámogatást a szavazatokból leszűrni akaró politológusok gondolkodását!



Elvtársak! Már lenin elvtárs is megmondta, hogy "szovjethatalom + az egész ország villamosítása = szocializmus" ami nagyon megszívlelendő tanítás volt ettől a kíváló elvtárstól, habár asztat nem tette hozzá, hogy vigyázz, mer az áram jól megrázza azt, aki árammal teli csupasz vezetéket vizes kézzel megfog! Ennél jelenleg csak a sztalin elvtársunk örökérvényű tanítása időszerűbb, miszerint "nem engedhessük meg magunknak elvtársak a valóság nem megfelelő értelmezését!" amiből csak pszihopata ferikebohóc bukott udvari bolondunk kiegészítésével kapjuk meg a jelenlegi munkásmozgalmi létet és tudatot meghatározó tevékenység fundamentumát, miszerint "hazudni, hazudni, hazudni! gyurcsányi" Aki ebből a "tanulni, tanulni, tanulni! Lenin" munkásmozgalmi tanításra asszociál a feldatokat a jelenlegi baloldali demokrata valóságra lefordítva, az jól asszociál.



Kitartás! Éljenek a balfaszok! Éljen a párt! Győzni fogunk!



Párttitkár elvtárs

aki alapjaiban egyetért az alulról jövő javaslattal, a baloldali gyüjtőpárti megnevezés vonatkozásában, főleg ami a rövidítést illeti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rablóbandának nevezte az Orbán-kormányt a Nyugatnémet Rádió,
  2014-08-15 21:44:30, péntek
 
  Rablóbandának nevezte az Orbán-kormányt a Nyugatnémet Rádió, vagyis a WDR

Stephan Ozsvath, a nyugatnémet WDR rádióban a 19. századi rablóbandákhoz hasonlította az Orbán-kormány ténykedését.

"A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök", kezdte kommentárját a WDR rádió ötös csatornájának esti politikai mûsorában Stephan Ozsvath, a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán. Az egykori betyárok teheneket loptak csak, "Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le". Példaként említette Ozsvath, hogy "a külföldi cégeknek külön adókat kell fizetniük a bandának". Emellett "a Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nőtt - az állami megrendeléseknek köszönhetően", sorolta Ozsvath. "Fizetési nap ez. A hû vazallusok mind részesednek a zsákmányból".

"Ám a magyar költségvetés nem olyan nagy, mint az étvágy: a szocialisták üres kasszákat hagytak hátra", állapította meg a WDR kommentátora. "Az Európai Unió folyamatosan pumpálja a milliárdokat az országba", de "az IMF képviselőinek nincs kedvük olyasvalakinek pénzt adniuk, aki folyamatosan sértegeti őket".

Ozsvath szerint ez azonban "dühíti a rablóvezér Orbánt", ugyanis pénz híján a magyaroknak a kormány "csak piros-fehér-zöld pátoszt tud kínálni". De eljött az idő arra, hogy "tiszta vizet öntsön a pohárba: a nadrágszíjakat még szorosabbra kell húzni". Közben "magyarok százezrei, főleg a keleti részeken, szegényednek el. Fiatal, jól képzett magyarok pedig hátat fordítanak az országnak. Médiagengszterek, akik magukat publicistának nevezik, sértegetik a világformátumú értelmiségieket", jellemezte a helyzetet Ozsvath. "Utcai bandák stílusa uralkodik [a sajtóban]", idézte a WDR Ungváry Rudolf írót. "Hogy a választók azonban ne vegyék észre, miként hizlalja Orbán a Fidesz-bandát", a médiát folyamatos kontroll alatt tartja a kormány a WDR szerint. "Több száz újságírót cseréltek ki lakájokra. A Médiahatóság azonnal médiagyilkossá válhat. És ha egy lap irányvonala nem stimmel, a Fidesz-közeli vállalkozók azonnal törlik a hirdetéseket."

A kormány eközben az Európai Uniót, "amelytől Magyarország milliárdokat kap", "bûnbakká" nyilvánítja, hasonlóan az IMF-hez, "amelytől meg milliárdokat szeretne Orbán". A kormány eközben "a kül- és belföldi kritikusokat" "hazaárulónak", a zsidókat pedig "idegenszívûnek" tartja. "Az üzenet egyértelmû: fogd be a szád, csak a rablókapitány beszélhet".

"Az önmagát szabadságharcosnak tartó Orbán mindezt forradalomnak nevezi. Egy magyar közmondás szerint, aki közel ül a tûzhöz, jobban melegedik. És a tûz körül ma Orbán rablóvezér bandája ül", fejezi be Ozsvath Orbán berlini látogatásáról írt elemzését a nyugatnémet adóban, amelyet főleg a tizenhatmilliós Észak-Rajna-Vesztfáliában hallgatott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz külügy: jogsértőek "a Kijevnek szánt magyar fegyversz
  2014-08-15 21:43:31, péntek
 
 
Orosz külügy: jogsértőek "a Kijevnek szánt magyar fegyverszállítmányok"
2014. augusztus 15., péntek 20:31 InfoRádió / Index / MTI

Az orosz külügyminisztérium szerint "a Kijevnek szánt, Magyarországról származó fegyverszállítmányok nyílt megsértését jelentik azoknak a kötelezettségeknek, amelyeket Budapest a hagyományos fegyverek exportja területén vállalt". Moszkva pénteken, a Hídfő.Net internetes újság hírét kommentálta.


Az ITAR-TASZSZ hírügynökség által idézett külügyi kommentár szerint a magyar honvédelmi minisztérium valamilyen "felhatalmazott ügynökségen" keresztül Ukrajnának szállít állományában lévő páncélos technikát, egyebek között T-72-es harckocsikat.

Az Index cikke hozzáteszi: "egy széles körben eddig ismeretlen magyar nyelvű portálra hivatkozva közölte az orosz külügyminisztérium hivatalos oldalán, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió 2008-as állásfoglalását azzal, hogy páncélosokat, köztük T-72-es tankokat szállít Ukrajnának."

Az orosz külügyminisztériumban úgy vélik, hogy az Ukrajnába irányuló "fegyverszállítmányok" sértik az Európai Unió e kérdésben kialakított "közös álláspontját", mivel az arra kötelezi az EU-tagországokat, hogy ne exportáljanak olyan termékeket, amelyek fegyveres konfliktusokat szíthatnak vagy mélyíthetnek el.

Ennek az álláspontnak az értelmében figyelembe kell venni, hogy a szállítmányt fogadó ország tiszteletben tartja-e az emberi jogokat illető nemzetközi normákat - áll az orosz közleményben.

Az index hozzáteszi: "külön meglepő, hogy az orosz külügyminisztérium a hír forrásaként a 2012 októberében bejegyzett Hidfő.net oldalt jelöli meg. Az hírportál szerint "az első látásra magyar szélsőjobbos portálnak látszó oldal egyértelműen oroszpárti, olyan, mintha a Kijev-ellenes orosz háborús propagandára és dezinformációra kitalált orgánum lenne".

Árulkodónak tűnik, hogy a Hídfő.net első, 2012 őszi Facebook-bejegyzését cirill betűkkel írták: Новый новостн& ;#1086;й сайт запущен! - így számolnak be arról, hogy új hírportál indult. A lap péntek esti vezető cikkének ajánlója eléggé átlátszó módon ezzel kezdődik: "A kijevi kormány kudarcot vallott - Ukrajnában idén télen nem lesz fűtés. Tömegesen költöznek vidékre Kijevből, fafűtésre alkalmas falusi házakba-"- számol be az Index.

A konkrét ügyről ez a furcsa oldal azt írja - a moszkvai külügyi reakciót idézve -, hogy Magyarország a hagyományos fegyverek exportjának területén vállalt kötelezettséget azzal sérti meg, hogy "egy megbízott cégen keresztül" olyan országnak adja el a fegyvereket , amelynél fennáll a veszély, hogy azokat saját területén a lakosság elnyomására fogja felhasználni.

Moszkva szerint Kijev nem tartja tiszteletben tartja-e az emberi jogokat illető nemzetközi normákat hiszen saját településeit lövi, saját lakosságát veszélyezteti Kelet-Ukrajnában, ahol a hírek szerint egyre közeleg az oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött Luganszk és Donyeck városok ostroma.

Moszkva arra a 2008-as állásfoglalásra hivatkozik, amely az EU 1998-ban elfogadott, a fegyverexportra vonatkozó kódexet egészítette ki. Emellett az orosz fél úgy véli, az EU-nak azon tagjai, amelyek fegyvert szállítanak Ukrajnába megsértik a fegyverkereskedelemről szóló nemzetközi egyezményt is.


http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-659446
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OSTOBÁK - A Rendszermegváltó (a tusványosi döglégy)
  2014-08-15 20:05:25, péntek
 
 
OSTOBÁK - A Rendszermegváltó (a tusványosi döglégy)


http://youtu.be/Gl9aDYlg-XY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot a kémprogram mia
  2014-08-15 19:19:26, péntek
 
 
"Összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot a kémprogram miatt"
2014.08.15 14:06


Csütörtökön zárt ülést tart a Nemzetbiztonsági Bizottság, kémszoftverekkel kapcsolatos nemzetbiztonsági kérdésekről szóló tájékoztató miatt.

Nemrég nyilvánosságra jutott a magyar titkosszolgálatok Gamma nevű céggel folytatott "levelezése" a FinSpy nevű kémprogram beüzemelése kapcsán felmerülő problémákról, miután "ismeretlen hekkerek" feltörték a cég honlapját, és mindent, amit ott találtak, elterjesztették a torrent oldalakon. Azt követően naiv megdöbbenéssel írta a hazai média, hogy a magyar titkosszolgálatok is használnak kémprogramokat. Igaz, az információs társadalomban az információk feletti ellenőrzés nélkül elképzelhetetlen a hatalom kézben tartása, egyesek egészen komolyan megdöbbentek rajta, hogy egy titkosszolgálat kémprogramot használ. Most még a nemzetbiztonsági bizottságot is összehívják ezügyben. Mindez olyan súlyú történés, mintha valaki annak okán hívná össze a honvédelmi bizottságot, hogy egy katonánál fegyvert láttak.

Az ügy érdekesebb vonatkozása, hogy a nyilvánosságra jutott levelezések alapján a hazai titkosszolgálatok alkalmazottai technikai analfabéták, jobb esetben is felhasználói ismeretekkel rendelkeznek. Vagyis az ügy egyértelműen dezinformáció, melynek kapcsán sokkal inkább azügyben lehetne összehívni a tisztelt bizottságokat, hogy melyik országnak áll érdekében a magyarországi szolgálatok technikai analfabétákkal feltöltése. Mivel a nyilvánosságra juttatott levelezésnek aligha van köze a valós helyzethez (ennyire mélyen tán csak nem vagyunk) sokkal inkább annak kapcsán kellene bizottságozni, hogy milyen idegen hatalom érdekében áll a lakossággal elfogadtatni a teljes megfigyelést. Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy erről van szó: amit rendszeresen hall az ember, ahhoz hozzászokik. Ha rendszeresen, napi szinten hallunk olyan híreket, hogy a hatalom mindenkit megfigyel, évek, akár hónapok alatt olyannyira megnő az emberek ingerküszöbe, hogy idővel semmilyen reakciót nem adnak a magánszféra teljes felszámolására. Hiszen annyira általánosan ismert, annyira egyértelmű, annyira mindennapos témává tette a média.

Tehát egy katonánál fegyvert láttak, összeül a bizottság. Az általános megfigyelés legégetőbb vonatkozása nem az, hogy van-e, lehet-e, hanem, hogy kinek a kezében és milyen cél érdekében. Általánosságban kijelenthetjük, hogy egy erkölcstelen, egoista, törtető, saját céljait a társadalom érdeke elé helyező hatalmi elit kezében minden információ rossz kezekben van, függetlenül attól, hogy a személyes levelezéseinkből származik-e vagy nem.


http://www.hidfo.net/2014/08/15/osszehivjak-nemzetbiztonsagi-bizottsagot-kemprogr am-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-
  2014-08-15 19:14:10, péntek
 
  2014. augusztus 13. szerda
Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása


Másfél évvel ezelőtt indítottunk pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhessük az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. A Vagyonkezelő utolsó töltényig küzdött, hogy elzárhassa ezeket a nyilvánosság előtt, de mind első fokon, mind másodfokon, mind pedig a Kúria előtt nyertük a pert. Most pedig végül megkaptuk az iratokat is, amiket közzé is teszünk. Kezdjük érteni, miért nem akarta kiadni az előterjesztéseket a Vagyonkezelő: azok az E-on földgáz-nagykereskedő piaci értékét a Take-or-Pay kockázatok beárazásával együtt -600 milliárd forintra, nem tévedés, mínusz hatszázmilliárd forintra teszik.

Eufemisztikusan szólva szokatlan tranzakció keretében szerezte meg közpénzből az állam az E.on magyarországi földgáz-nagykereskedőjét és gáztározóit: a vételárat már a cégek teljeskörű átvilágítása és a szerződés kitárgyalása előtt, a miniszterelnök és az Eon vezére közötti szándéknyilatkozatban meghatározták. Sőt, az előterjesztés szerint a szerződés teljes kitárgyalásáig az E-on nem volt hajlandó teljeskörű iratbetekintést biztosítani a magyar állam képviselőinek, épp a legfontosabb üzleti kockázatokat tartalmazó szerződéseket csak a szerződések parafálása után (előterjesztés 7. oldal) volt hajlandó megmutatni.

Nyilván nem véletlen, hogy mindenki az ülepét védte a tranzakció során: az MVM olyan előkészítő anyagot készített, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar. A Vagyonkezelő gazdasági főigazgatója véleményében hasonlóan járt el, mindenképpen miniszteri döntést javasolt a témában. A Vagyonkezelő igazgatósága is csak miniszteri utasításra (részvényesi joggyakorlói határozatra) adta ki az MVM közgyűlésre szóló, az E.on-cégek megvásárlására vonatkozó mandátumot, Németh Lászlóné az utasításában pedig a Kormány határozatára hivatkozott.

A legfontosabb kockázatként az előterjesztés a földgáz-nagykereskedő Take-or-Pay kötelezettségét említi, amely azt jelenti, hogy az orosz Gazprommal fennálló hosszú távú földgáz-nagykereskedői szerződés alapján egy előre meghatározott mennyiségű földgázt akkor is ki kell fizetnie a magyarországi nagykereskedőnek, ha egyébként azt nem nem tudja értékesíteni. Ezt a szintet még jóval a világgazdasági válság miatti fogyasztáscsökkenés előtt határozták meg, vagyis a Take-or-Pay automatikusan milliárdos nagyságrendű veszteséget termel a magyar földgáz-nagykereskedő számára.

Leginkább emiatt lőtte be a nagykereskedő piaci értékét akár -600 milliárd forintra az előterjesztés, ami azt eredményezi, hogy kedvezőtlen esetben a 261 milliárdért megvásárolt teljes csomag (nagykereskedő+tárolók) lehet hogy csak -355 milliárd forintot ér. A különbség 616 milliárd forint. Az előterjesztés maga rögzíti, hogy a Take-or-Pay kockázat csökkentéséről csak a tranzakció zárását követően lehet egyezteti az orosz Gazprommal, vagyis akkor, amikor már a kockázatot végső soron a magyar állam magára vállalta.

Az árazási problémákon túl az előterjesztés szerint az egész adásvétel komoly állami támogatási kockázatokat hordoz magában, leginkább valószínűleg azért, mert nehezen támasztható alá, hogy ilyen vagyonértékelés és ekkora kockázatok mellett ennyi pénzért egy független piaci szereplő is megvásárolta volna az E.on érdekeltségeit. Ezzel kapcsolatban az első előterjesztés megjegyzi, hogy ,,célszerű lehet a teljes problémahalmazt a témában kompetens szakértőkkel, és a Támogatásokat Vizsgáló Iroda illetékeseivel áttekinteni."

Túl alapos vizsgálatra mindenesetre nem kerülhetett sor, mivel az egy héttel későbbi, immár a miniszteri utasítás nyomán megszületett második előterjesztés csak annyit tartalmaz, hogy ,,az időközben történt tárgyalások során az E.ON SE kérte a tranzakció esetleges tiltott állami kockázatának vizsgálatát, melyet információink szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyonpolitikai Államtitkársága megvizsgált és véleményéről tájékoztatta az E.ON SE-t." A vizsgálat eredményéről maga az előterjesztés hallgat, ami meglehetősen beszédes.

Nem tudjuk, hogy a tranzakció zárását követően a magyar kormányzat milyen megállapodást kötött az orosz féllel az előterjesztés szerinti sokszázmilliárd forintos kockázatok csökkentése érdekében. Azt azonban látatlanban is megelőlegezhetjük, hogy ha a Gazprom hajlandó volt újratárgyalni a hosszú távú földgázszállítási szerződést, azért vagy maga a Gazprom vagy az orosz állam kért cserébe valamit. Csak találgathatunk, hogy mit.

A kiadott iratokat (a könnyebb követhetőség érdekében mellékletekre bontva) elolvashatja itt:

Előterjesztés az MNV igazgatóságának 2013. január 28-i ülésére

1. sz. melléklet: VIR lap

2. sz. melléklet: Közgyűlés összehívását kezdeményező levél

3. sz. melléklet: Közgyűlési meghívó

4. sz. melléklet: MVM javaslatot kérő levél

5. sz. melléklet: MVM Alapszabálya

6. sz. melléklet: MVM által készített szakmai anyag

7. sz. melléklet: Vagyonértékelési elemzések 2012november, 2013január

8. sz. melléklet: Vagyonértékelési elemzések összefoglalása

9. sz. melléklet: EFS környezetvédelmi átvilágítás

10. sz. melléklet: EFT értékének változása a tárgyalási folyamat során

11. sz. melléklet: Szükséges szerződésmódosítások

12. sz. melléklet: Szándéknyilatkozat

13. sz. melléklet: 1583/2012. (XII.15.) Kormányhatározat

14. sz. melléklet: Elővásárlási jog alapításáról szerződés

15. sz. melléklet: Letéti szerződés

16. sz. melléklet: Belső vélemények

Előterjesztés az MNV igazgatósága részére faxos szavazásra (2013. január 31.)

(Címlapkép: innen.)

http://atlatszo.hu/2014/08/13/akar-600-milliard-forint-veszteseget-okozhat-az-eon -foldgaz-nagykereskedo-megvasarlasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
415 millió forint plusztámogatással tömi ki a kormány Gerend
  2014-08-15 18:59:27, péntek
 
  2014-08-15. 15:40
415 millió forint plusztámogatással tömi ki a kormány Gerendaiék "veszteséges" fesztiváljait

Összesen 415 millió forint plusztámogatásban részesíti a kormány a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton fesztiválokat.
A Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százalékát a fesztiválok generálják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot - jelentette be pénteken Budapesten a kormányszóvivő, Kurucz Éva. A kormány ezért a fesztiválok támogatására eredetileg szánt 330 millió forintos kereten felül további 265 millióval támogatja a Nagyon Balaton fesztivált és összesen 150 millióval a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat.
Kurucz felidézte, hogy a fesztiválbelépők áfakulcsát a kormány tavaly 27-ről 18 százalékra csökkentette, mert a rendezvények között nagy a verseny Európában, és a magas áfakulcs hátrányos helyzetbe hozná a magyarországi szervezőket. Az állam a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül is támogat fesztiválokat.
(Hír24)


https://kuruc.info/r/2/131742/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telekspekuláció áldozata az Avas? - A Fidesz persze ebben is
  2014-08-15 18:57:26, péntek
 
  Politikusbűnözés :: 2014-08-15. 16:41
Telekspekuláció áldozata az Avas? - A Fidesz persze ebben is nyakig benne van

Telekspekuláció áldozata az Avas? Ezt kérdezte pénteki sajtótájékoztatóján Badány Lajos azok után, hogy a Jobbikot egyre többen keresték meg az utóbbi időben az avasi pincesor folyamatosan romló infrastrukturális és közbiztonsági állapota miatt.
A Jobbik miskolci alelnöke a pincesoron tartott sajtótájékoztatóján bemutatta a sajtónak a feltört, kifosztott borházakat, melyeket romok és járhatatlan utak tarkítanak. Mindez a város közepén, egy olyan szebb időket látott területen, amely 80 évvel ezelőtt még a helyi közélet fontos központjaként működött. Mint mondta, az utóbbi 12 év felelőtlen politikája következtében a városrész rohamosan veszített értékéből, az elhagyatott épületeket mélyigénytelen, gyakran bűnöző életvitelt folytató családok vásárolják meg vagy rosszabb esetben egyszerűen elfoglalják, ami a közbiztonság további romlását is eredményezi. A pincetulajdonosok képtelenek ingatlanjaikat rendeltetésszerűen használni, a sorozatos betörések miatt menekülnek innen, és próbálnak szabadulni teljesen értéktelenné váló ingatlanjaiktól, tette hozzá Badány Lajos. Hangsúlyozta azt is: miután a városvezetés passzív segédlete mellett a helybéliek feladták a bűnözőkkel folytatott küzdelmet, 2012-ben új befektetők jelentek meg a környéken.
A legnagyobb reménytelenség idejét kihasználva egy levelet kézbesítettek ki a pincetulajdonosoknak, amelyben a miskolci Fidesz szóvivőjének aláírásával egy szervezet felajánlja a már teljesen értéktelenné tett présházak megvételét. Ebben azt írták, hogy nekik még vannak álmaik. ,,Erre a helyi pincetulajdonosok nevében azt tudom üzenni, hogy az itt élőknek is voltak álmaik, amíg a jelenlegi befektető képviselők csalárd módon el nem vették tőlük" - fogalmazott Badány Lajos.
Vajon mit tud a miskolci Fidesz, ami az itt élők előtt titok? Miért érdemes befektetési céllal felvásárolni a romos pincéket - tette fel a kérdést az alelnök. Közölte: a Jobbik amint ősszel átveszi a város irányítását, nem a politikusok magánvagyonát fogja gyarapítani, hanem a pincetulajdonosok érdekét szem előtt tartva fogja rendezni a városrész helyzetét, a miskolci közösség javát szolgálva.


https://kuruc.info/r/2/131743/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi 70 milliót veszít Magyarország az orosz embargó miatt
  2014-08-15 18:55:14, péntek
 
  Napi 70 milliót veszít Magyarország az orosz embargó miatt

2014. augusztus 15., péntek, 15:56 Utolsó frissítés: 2 órája

Szerző: MTI

A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a gazdák veszteségeit az orosz embargó miatt, és Brüsszelhez fordult a károk kompenzálására létrehozott krízisalap 400 millió eurós keretének emelése érdekében - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a III. Hajdúsági Expo megnyitása előtt, Hajdúböszörményben tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A magyar gazdaságnak az embargó napi 70 millió forint kisesést okoz, ezért a 400 millió eurós alap minden bizonnyal kevés lesz a kompenzálásra - mondta Nagy István.

Az FM állatitkára arra kérte a magyar fogyasztókat, hogy részesítsék előnyben a magyar termékeket. "A magyar termék friss, jó minőségű, magas beltartalmú, fogyasztásukkal a magyar gazdálkodókat támogatjuk". Felsorolta azokat a termékeket is, amelyek nem esnek az embargó alá: az élő állatok, a gabona és olajos magvak, a hús-, gyümölcs- és zöldségkonzervek, a zsír, az ásványvizek, a fűszerek, valamint a takarmány.

Jakab István, a Parlament alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke nemzeti összefogást szorgalmazott az orosz embargó miatti helyzet orvoslása érdekében. "A magyar gazdák túlélését segíti az, aki magyar terméket vásárol" - közölte.


http://hvg.hu/gazdasag/20140815_Napi_70_milliot_veszit_Magyarorszag_az_or
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.