Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A tapasztalásra vágyó lélek
  2014-08-16 21:50:02, szombat
 
  Neale Donald Walsch: Kicsi Lélek és a Fény

Volt egyszer egy lélek, aki fénynek ismerte önmagát. Lévén vadonatúj lélek, türelmetlenül vágyott a megtapasztalásra.

- Én vagyok a fény! - mondogatta - Én vagyok a fény!

Ám mindaz, amit erről tudott és mondott, nem helyettesíthette a megtapasztalását.
Márpedig abban a birodalomban, ahol ez a lélek felbukkant, semmi más nem létezett, csak fény, fény és fény.

Valamennyi lélek nagyszerű volt, valamennyi lélek csodálatos volt, és valamennyi lélek az én fenséges fényemmel ragyogott.
Ilyenformán a szóban forgó kis lélek úgy érezte magát, mint gyertyaláng a napsütésben. A legnagyobb ragyogás közepette, melyhez ugyan maga hozzátette a sajátját, mégsem láthatta önmagát, nem tapasztalhatta meg önmagát annak, Aki, és Ami valójában.

Majd az történt, hogy ez a lélek epekedve sóvárgott megismerni önmagát. És oly hatalmas volt a vágyódása, hogy így szóltam egy napon:
- Tudod-e kicsike, mit kell tenned, hogy kielégítsd a te hatalmas vágyódásodat?
- Mit, Istenem, mondd, mit? Bármit megteszek! - kiáltotta a kicsi lélek.
- El kell választanod magad tőlünk, a többiektől - válaszoltam. Folyamodj a sötétséghez!
- Mi az a sötétség, ó szentséges Egy? - kérdezte a kicsi lélek.
- Az, ami te nem vagy - válaszoltam, és a lélek megértette.

Követte a tanácsomat. Eltávozott a mindenségből, és egy másik tartományba költözött.
Ebben a tartományban a lélek rendelkezett azzal a hatalommal, hogy megtapasztaljon mindenféle sötétséget, és meg is tette.

Ám a sötétség közepette egyszer csak felkiáltott:
- ,,Atyám! Atyám! Miért hagytál el engem?" - miként Te, amikor a legsötétebbnek tartott időket éled.
Én azonban soha nem hagylak el téged, mindig melletted vagyok, és készen állok rá, hogy emlékeztesselek arra, Aki Valójában Vagy, és mindig készen állok rá, hogy Hazahívjalak.

Ezért mondom, hogy legyél fény a sötétségben, és ne átkozd a sötétséget!
És ne feledd, hogy Ki Vagy, olyankor sem, amikor mindenfelől körülfog mindaz, ami nem vagy!
Csak adj hálát a teremtésért, akkor is, ha éppen a megváltoztatására törekszel. És tudd, hogy amit a legnagyobb megpróbáltatásod idején teszel, az lehet a legnagyobb diadalod.

Mert az általad teremtett tapasztalat annak kinyilvánítása, Aki Vagy, - és Aki Lenni Akarsz.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Csacsifüle Édesanyámtól
  2014-08-16 21:36:32, szombat
 
  Hozzávalók
30 dkg liszt
12 dkg zsír
1 dkg élesztő
kevés tej
Töltelékek
dió,mák vagy lekvár
vaníliás porcukor

Elkészítés
A liszttel elmorzsoljuk a zsírt és hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Közepébe teszünk lekvárt, vagy diót, vagy mákot félbe hajtjuk a széleket, megnyomkodjuk. A sütőben világossárgára megsütjük. Ha kisült még melegen a vaníliás porcukorba forgatjuk. Kiadós és sokáig eláll! Bár ez a süti nálunk hamar elfogy.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Zöldfűszeres, krémsajtos csirkemell
  2014-08-16 12:41:22, szombat
 
  Hozzávalók 4 személyre:
 4 db csirkemell filé
 1/2 cs snidling
 3-4 levél friss bazsalikom
 3-4 levél friss oregánó
 4 db cikk /medve, mackó vagy bár milyen natúr /kenhető sajt
 só
 őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
 finomliszt
 tojás
 zsemlemorzsa
A sütéshez:
 étolaj
A snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a csirkemell szeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk. Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük. Zöldséges rizst és salátát készítettem mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Piskótatészta kezdőknek,,,,sárga piskótalap sütése!
  2014-08-16 12:33:05, szombat
 
  Jó piskótát sütni, olyat, ami szép magas és sárga a tésztája, nem könnyű feladat, és ez idáig számos receptet, fortélyt kitaláltak már erre a legkiválóbb cukrászok és az ügyes kezű háziasszonyok. Most azonban egy olyan leírást olvashatsz, mely roppant egyszerű és szinte elronthatatlan. No és a tojáshabot sem kell felverni hozzá!

Hozzávalók (egy közepes tepsire való adaghoz)
5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 dl forró víz
1 dl étolaj
kevés reszelt citromhéj
csipet só

Elkészítés
Ahhoz, hogy szó szerint a legjobb süljön ki az egészből, a sütőt már most kapcsold be, hogy mire elkészülsz, elég forró legyen.
Keverd össze az egyenletesen az átszitált lisztet és a sütőport, majd add hozzájuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezután jöhet a reszelt citromhéj és a só.
Üsd bele a tojásokat, vegyítsd el, amennyire lehet, majd öntsd hozzá a forró vizet és az olajat. Keverd addig, míg sima nem lesz (géppel ez kb. 2-3 perc).
Így ahogy van, mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180°C-on süsd addig, míg a tészta egyenletesen megemelkedik és egészséges aranybarna színt nem kap.
De légy türelmes! Ne nyitogasd a sütőt, mert ,,megfázik" a tészta, és összeesik. Leghamarabb 12 perc után kukucskálj be óvatosan.
Ha kész, ne kapd ki azonnal a sütőből, hagyd fokozatosan kihűlni, résnyire nyitva a sütő ajtaját. Amennyiben nem így teszel, összeeshet a szép magas piskótád.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Cappuccino szelet sütés nélkül
  2014-08-16 12:26:17, szombat
 
  Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
4 púpos ek cappuccino por
0,5 üvegcse rumaroma
25 dkg margarin
2 dl tej
15 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj
1 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:

A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk.

Egy kisebb tepsit vagy egy jénai tálat kibélelünk folpackkal és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és forró vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszes massza tetejére öntjük, szépen elsimítjuk, és azonnal meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Amint megszilárdult a csoki, egy éles késsel szépen szeletelhető.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 154 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 47
  • e Hét: 228
  • e Hónap: 2123
  • e Év: 52914
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.